Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κουνήθηκε" και πάλι
  • [02] Η ΑΔΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
  • [03] Κλειστά τα ΚΕΠ
  • [04] Πολύνεκρη επίθεση στην Μπακούμπα
  • [05] Βραβεία επιχειρηματικότητας
  • [06] Πήρε με νίκη την πρόκριση ο Ολυμπιακός
  • [07] Δεν ΠΑΟ Πράγα
  • [08] Πρόκριση για δύο, σε αναμονή ο τρίτος
  • [09] Πρώτο βήμα τίτλου ο ΠΑΟ
  • [10] "Κατάματα την Ιστορία"

    [01] Κοινωνία

    Δύο ισχυροί σεισμοί στη Ζάκυνθο

    "Κουνήθηκε" και πάλι

    12/4/2006 8:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2006 11:17:41 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Δύο νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 8 το βράδυ στη Ζάκυνθο, οι οποίες έγιναν αισθητές όχι μόνο στον νησί, αλλά και στην Ηλεία, την Αχαΐα, την Κεφαλονιά, καθώς και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ και ο δεύτερος 5,4 Ρίχτερ και έγιναν στις 19:52 και στις 19:56, με διαφορά δηλ. τεσσάρων λεπτών. Το επίκεντρο τους εστιάζεται στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου. Πολλοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους έντρομοι, ενώ δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τη συνέχιση του σεισμικού φαινομένου στη Ζάκυνθο. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο βραδυνό δελτίο της ΝΕΤ, τόνισε ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν ακόμα αν πρόκειται για "σεισμικό σμήνος", ωστόσο όπως υπογράμμισε, εάν συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα με μεγέθη μικρότερα των 6 Ρίχτερ, τότε δεν θα πρέπει να αναμένουμε βλαβερές συνέπειες. Παράλληλα, ανέφερε ότι τέτοιου είδους σεισμική δραστηριότητα έχει σημειωθεί και στο παρελθόν στη Ζάκυνθο και οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται. Από την άλλη, ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ’κης Τσελέντης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι ισχυρές δονήσεις στην περιοχή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκτονώνεται η ενέργεια

    [02] Κοινωνία

    Για διευκρινίσεις για το ενδιάμεσο πόρισμά της

    Η ΑΔΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

    12/4/2006 11:34:00 μμ

    Την πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές του Πάσχα θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών και θα καλέσει σε ακρόαση την ΑΔΑΕ για διευκρινίσεις επί του δεύτερου ενδιάμεσου πορίσματός της. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αν. Καραμάριος, θα κληθεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Ανδρέας Λαμπρινόπουλος. Σχετικό αίτημα είχε διατυπώσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Μαγγίνας και Μιλτιάδης Έβερτ είχαν τονίσει ότι η Επιτροπή θα πρέπει να αναμένει το τελικό πόρισμα της ΑΔΑΕ. Ο τέως πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην κλήση για κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Ι. Κοραντή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Vodafone κατά δημοσιευμάτων

    [03] Κοινωνία

    Λόγω της 48ωρης των εργαζομένων

    Κλειστά τα ΚΕΠ

    12/4/2006 11:19:00 μμ

    Κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή θα παραμείνουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όλης της χώρας λόγω απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι, οι οποίου διεκδικούν την αποκατάσταση των εργασιακών τους σχέσεων και διαμαρτύρονται για την επιδίωξη του Δημοσίου να αποκλείσει τη δυνατότητα δικαστικής προστασίας όλων των συμβασιούχων. Στο μεταξύ, τρίωρη στάση εργασία από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσηλευτήρια, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

    [04] Ιράκ

    Πολύνεκρη επίθεση στην Μπακούμπα

    12/4/2006 9:49:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Παγιδευμένο με εκρηκτικές ουσίες αυτοκίνητο ανατινάχθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε μικρή απόσταση από ένα σιιτικό τέμενος στο χωριό Χουέϊνταρ, κοντά στην πόλη Μπακούμπα. Οι τοπικές αρχές ασφάλειας εκτιμούν, ως πρώτο απολογισμό του συμβάντος, ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 20 και περίπου 30 οι τραυματίες. Η ενεργοποίηση των εκρηκτικών έγινε γύρω στις 21.00, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο δρόμο. Προ ημερών, παρόμοια επίθεση κοντά σε σιιτικό τέμενος στη Βαγδάτη προκάλεσε το θάνατο 90 αμάχων.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Explosion kills 20 at Iraq mosque

    [05] Οικονομία

    Βραβεία επιχειρηματικότητας

    12/4/2006 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Δήμοι, κοινότητες, νομαρχίες, περιφέρειες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ακόμη και σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς, καλούνται να διεκδικήσουν τα εθνικά βραβεία αριστείας για δραστηριότητες που προωθούν την επιχειρηματικότητα. Η πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης αποτελεί μέρος πανευρωπαϊκού διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, "στόχος του διαγωνισμού είναι η ενδυνάμωση της επιχειρηματικής κουλτούρας, του επιχειρηματικού πολιτισμού στην Ελλάδα ως στοιχείο αυτοδιοικητικής δράσης, με την απόδοση της δέουσας σπουδαιότητας στο 'επιχειρείν' και την ανάπτυξη άμιλλας μεταξύ των φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη, προώθηση και την ευρύτερη εφαρμογή επιτυχημένων πρωτοβουλιών". Οι ενδιαφερόμενοι φορείς καλούνται να σπεύσουν, καθώς ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Μαΐου. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αναπτυξης. Σημειώνεται ότι επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Αξιολόγησης είναι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Αναλυτικά τα βραβεία

    Οι δύο καλύτερες προτάσεις θα επιλεγούν για συμμετοχή στο Διαγωνισμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρηματικότητας. Οι ελληνικές υποψηφιότητες θα διαγωνιστούν με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες των 25 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με αυτές των υποψήφιων προς ένταξη χωρών: Βουλγαρία, Ισλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία και Τουρκία.

    Τα βραβεία που θα δοθούν εντάσσονται στις εξής κατηγορίες:

    Βραβείο Επιχειρηματικής Πρωτοπορίας, το οποίο θα αναγνωρίσει τις προτάσεις που προωθούν την επιχειρηματικότητα και ευαισθητοποιούν την κοινωνία. Βραβείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης, το οποίο θα αναγνωρίσει τις καινοτόμες πολιτικές, οι οποίες προσελκύουν επενδύσεις και στηρίζουν τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε μειονεκτικές περιοχές. Βραβείο Απλοποίησης του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος που αφορά σε ενέργειες για την απλοποίησης / επιτάχυνσης διοικητικών διαδικασιών και την αντιμετώπιση της. Βραβείο Επένδυσης στο Ανθρώπινο Δυναμικό, το οποίο θα αναγνωρίζει τις πρακτικές για τη βελτίωση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ εκπαιδευτικού συστήματος και επιχειρήσεων. Βραβείο Επιχειρηματικής - Κοινωνικής Υπευθυνότητας, το οποίο θα αναγνωρίζει υπεύθυνες πρωτοβουλίες για την προώθηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της βιώσιμης εταιρικής πρακτικής (περιβάλλον και κοινωνία).

    Επίσης, θα απονεμηθεί το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, που θα αφορά στην περισσότερο δημιουργική και εμπνευσμένη πρωτοβουλία. Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν ως τις 31 Μαΐου και η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

    Οι δράσεις που μπορούν να ενταχθούν στο διαγωνισμό

    Ο Γ.Γ. Βιομηχανίας, Σπύρος Παπαδόπουλος, ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα που μπορούν να υποβληθούν για αξιολόγηση, όπως:

    Μία περιφέρεια οργανώνει ειδικό σεμινάριο για την εκπαίδευση Εργατικού Δυναμικού στην περιοχή της, που συμβάλει στην βελτίωση της παραγωγικότητας των Επιχειρήσεων που λειτουργούν σ΄ αυτή. Ένας Δήμος οργανώνει γραφείο Ενημέρωσης Επενδυτών για θέματα ευκαιριών Επιχειρηματικής και Επενδυτικής ανάπτυξης στην περιοχή του. Μια Νομαρχία εκδίδει ειδικό φυλλάδιο - booklet με όλες τις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό της με δημοσιεύσιμα στοιχεία. Μία Περιφέρεια ετοιμάζει μελέτες για συγκεκριμένες Επιχειρηματικές Επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στην περιοχή της και τις οποίες διαθέτει σε δυνητικούς Επενδυτές. Ένας Δήμος παρέχει τοπικά κίνητρα προσέλκυσης Επενδυτών, π.χ. Μείωση ή έκπτωση στα τέλη Καθαριότητος, παραχώρηση με ειδικούς όρους γηπέδων εγκατάστασης κλπ.

    Η οργάνωση του διαγωνισμού γίνεται από τη Διεύθυνση Διεθνών Βιομηχανικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (τηλ. 210 - 69.65.921 και 210 -69.65.927), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ίδια Διεύθυνση για την παροχή πληροφοριών και υποστήριξη κατά τη διαμόρφωση της πρότασής τους.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Ανάπτυξης

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε με νίκη την πρόκριση ο Ολυμπιακός

    12/4/2006 9:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2006 9:41:08 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Και τώρα οι δυο τους. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Λάρισας στον δεύτερο ημιτελικό και με δύο νίκες (πρώτο παιχνίδι 3-1) και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον τελικό της 6ης Μαΐου στο Παγκρήτιο Στάδιο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Καστίγιο στο 92 της αναμέτρησης.

    Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και έφτασε σε μερικές περιπτώσεις κοντά στο να πάρει το προβάδισμα, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο 18΄ ο Κοτσόλης πρόλαβε την "έφοδο" του Οκκά, στο 34΄ ο Καφές βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά σούταρε πάνω στον διεθνή τερματοφύλακα και στο 39΄ ο Τζόρτζεβιτς σέντραρε παράλληλα, αλλά ο Οκκάς υπό την πίεση του Νταμπίζα δεν μπόρεσε να "σπρώξει" την μπάλα στα δίχτυα.

    Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάρισα δεν είχε άλλα περιθώρια και για αυτό ξεκίνησε πιο δυνατά και επέβαλε το ρυθμό της. Ωστόσο την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος την είχε ο Ολυμπιακός, όταν στο 62 ο Μάριτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά ο Κοτσώκης απέκρουσε. Στο 73 σε μια "εύκολη" φαινομενικά φάση, μετά από σέντρα του Τζόρτζεβιτς, ο Νταμπίζας άπλωσε το χέρι του και έκοψε την μπάλα, πριν φτάσει στον Οκκά. Πέναλτι και αποβολή (δεύτερη κίτρινη) για τον αρχηγό της ΑΕΛ και ο Κύρος Βασσάρας δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να καταλογίσει την παράβαση. Οπως και στο πρώτο ματς, έτσι και σήμερα ο Στέφανος Κοτσόλης «ψάρεψε» τον εκτελεστή του Ολυμπιακού, που αυτή τη φορά ήταν ο Τζόρτζεβιτς, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Καφέ «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΛ έχασε την καλύτερη ευκαιρία της στο 89΄, όταν ο Νικοπολίδης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Καλαντζή. Τελικά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο 94 της αναμέτρησης, (ο τερματοφύλακας της Λάρισας τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι και τη θέση του πήρε ο Μπαχράμης), με τον Καστίγιο, ο οποίος πήρε τη μπάλα μετά από φάση διαρκείας και την έστειλε στα δίχτυα Η Λάρισα μάλιστα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες, καθώς στο 96 αποβλήθηκε ξκαι ο Χέλγκερ, μετά από αψιμαχίες με τον σκόρερ του Ολυμπιακού, ο οποίος δέχτηκε την κίτρινη κάρτα.

    Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)

    Κόκκινη: Νταμπίζας (73΄- δεύτερη κίτρινη), Χέλντερ (+90΄ - δεύτερη κίτρινη)

    Κίτρινες: Βέλα Τζούνιορ, Κυπαρίσσης, Χέλντερ, Νταμπίζας - Τζόρτζεβιτς, Πάντος, Καστίγιο

    Οι συνθέσεις:

    ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος (46΄ Καλαντζής), Χέλντερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Βέλα Τζούνιορ (67΄ Χλωρός), Διγκόζης, Μπαχράμης, Σέρμπαν (78΄ Ζιάγκας), Αλωνεύτης, Κυπαρίσσης

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Σούρερ, Μπουλούτ, Μάριτς, Στολτίδης, Καφές (81΄ Ταραλίδης) Τζόρτζεβιτς, Μπαμπανγκίντα (61΄ Ντάνι), Οκκάς (90΄ Κατσίγιο)

    * Στις καθυστερήσεις του αγώνα και μετά από ακόμη μία εξαιρετική επέμβαση, ο Στέφανος Κοτσόλης τραυματίστηκε και εγκατέλειψε το ματς. Ως εκ τούτου, κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στο επόμενο «ραντεβού» των δύο ομάδων, την Κυριακή για την 28η ημέρα του πρωταθλήματος. Χρέη τερματοφύλακα εκτέλεσε για περίπου έξι λεπτά ο Παναγιώτης Μπαχράμης, καθώς είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές της ΑΕΛ.

    [07] Μπάσκετ

    Δεν ΠΑΟ Πράγα

    12/4/2006 10:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2006 11:28:06 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εκτός φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα έμεινε ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" γνώρισαν την ήττα από την Ταού στα κατάμεστο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με 74-71 στο τρίτο και τελευταίο προημιτελικό της διοργάνωσης και δεν μπόρεσαν να πάρουν το εισιτήριο για την Πράγα. Η ισπανική ομάδα από την άλλη, περυσινή φιναλίστ στην Ευρωλίγκα, πήρε το εισιτήρια για το φάιναλ φορ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κυρίως χάρις την αποφασιστικότητα αλλά και το πάθος που έδειξαν. Η Ταού θα βρει στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα το νικητή του αυριανού ζευγαριού, Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός. Τα δεκάλεπτα: 14-21, 36-42, 53-52, 71-74.

    Το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και η καλή εκκίνηση της Ταού που κλείδωσε την "πράσινη" περιφέρεια από τη μία, και η σωστή ισπανική επίθεση, κυρίως χάρις τον Ερντογάν από την άλλη, έδωσαν την δυνατότητα στους Βάσκους να πάρουν προβάδισμα με επτά πόντους (14-21). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η βελτίωση στην περιφέρεια του ΠΑΟ και η είσοδος του Φραγκίσκου Αλβέρτη που βρήκε διέξοδο στην τρίποντη αφλογιστία των "πράσινων" αρχικά μείωσε τη διαφορά. Όμως η άμυνα ζώνης που επέλεξαν να κάνουν οι Ισπανοί, μπλόκαραν τους "πράσινους" και οι "φιλοξενούμενοι βρήκαν την δυνατότητα να πάρουν και ένα προβάδισμα έξι πόντων με τη λήξη του ημιχρόνου (36-42).

    Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού υπήρξε στο δεύτερο ημίχρονο και την 3η περίοδο. Με εύστοχα σουτ από την ρακέτα, βοήθησε τα μέγιστα η είσοδος του Μπατίστ, σε συνδυασμό με τα λάθη της Ταού από το ασφυκτικό πρέσινγκ της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ροκάνισε τη διαφορά και κατάφερε στη λήξη της 3ης περιόδου να πάρει για πρώτη φορά στο παιχνίδι, προβάδισμα με 53-52. Οι "πράσινοι" όμως δεν μπορούσαν να πάρουν μεγαλύτερο προβάδισμα, αφού πέραν τον τεσσάρων τριπόντων του "Φράνκι", δεν μπόρεσε να βρει επιθετικές λύσεις από την περιφέρεια. Στην 4η περίοδο η Ταού πήρε και πάλι το προβάδισμα, με τον Ερντογάν μόνιμη απειλή, αλλά και τον Πριγκιόνι να "εκτελεί" με καθοριστικά καλάθια από την περιφέρεια και έγραψε το 62-68. Οι "πράσινοι" κατάφεραν να μειώσουν σε 69-70, αλλά τα λάθη στο τέλος έδωσαν την δυνατότητα στην Ταού να πάρει τελικά τη νίκη με 71-74 και την πρόκριση.

    Συνθέσεις

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 12(4), Παπανικολάου, Λάκοβιτς 12, Μπατίστ 14, Φέμερλινγκ 2, Χατζηβρέττας, Σπανούλης 16(1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 5, Σκεπάνοβιτς, Τομάσεβιτς 6, Σάκοτα

    ΤΑΟΥ ΚΕΡΑΜΙΚΑ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Σκόλα 3, Πριτζιόνι 12(2), Χάνσεν 3(1), Τσάλμερς, Βιντάλ, Ούκιτς, Ερντογκάν 24(4), Ντρόμπνιακ, Ντάβιντ 9, Σπλίτερ 11, Γιάκομπσεν 12(2)

    [08] Βόλεϊ

    Πρόκριση για δύο, σε αναμονή ο τρίτος

    12/4/2006 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    ’νετη πρόκριση στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Βόλεϊ Ανδρών για τους Ηρακλή και Ολυμπιακό. Ο "Γηραιός" επικράτησε άνετα με 3-0 σετ στο δεύτερο παιχνίδι επί της Λαμίας εκτός έδρας και με 2-0 νίκες πήρε την πρόκριση, όπως και οι "ερυθρόλευκοι" που νίκησδαν με το ίδιο σκορ το Παγκράτι. Αντίθετα, η ΕΑ Πατρών επικράτησε στο δεύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ και θα χρειαστεί και οι δύο ομάδες θα χρειαστούν και τρίτο παιχνίδι για να δουν ποιος θα πάρει την πρόκριση. Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί στην Ορεστιάδα με την τοπική ομάδα.

    Τα αποτελέσματα

    Τετάρτη 12 Απριλίου (2οι αγώνες πλέι οφ)

    ΕΑ Πατρών-ΠΑΟΚ 3-1 (25-22, 23-25, 25-23, 25-21)

    Παγκράτι-Ολυμπιακός 0-3 (25-27, 21-25, 20-25)

    Λαμία-Ηρακλής 0-3 (16-25, 22-25, 15-25)

    Πέμπτη 13 Απριλίου

    Ορεστιάδα-Παναθηναϊκός

    Σάββατο/Κυριακή/Δευτέρα 15/16/17 Απριλίου (3ος αγώνας, αν χρειαστεί)

    [09] Βόλεϊ

    Πρώτο βήμα τίτλου ο ΠΑΟ

    12/4/2006 7:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με το "δεξί" ξεκίνησε η ομάδα Βόλεϊ Γυναικών του Παναθηναϊκού την προσπάθεια της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1. Οι "πράσινες" επικράτησαν άνεση του Μαρκόπουλου με 3-1 σετ στο κλειστό της Λεωφόρου, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η σειρά των τελικών και έκαναν το πρώτο βήμα για την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου. Τα σετ: 25-19, 27-29, 25-19, 25-12.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μ. Γκαραγκούνη, Φραγκιαδάκη, Ν. Γκαραγκούνη, Σιμάνκοβα, Ρίμπας, Σάκκουλα, Μυλωνά (λίμπερο), Μπούντιμιρ.

    ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Σούλης Τουρσούγκας): Μεμετζή, Σαπαρέφσκα, Μουράφσκα, Κοτελνίκοβα, Χου, Τζίμα, Κίτσου (λίμπερο).

    [10] Πολιτισμός

    "Κατάματα την Ιστορία"

    12/4/2006 9:24:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ένα συρματόπλεγμα αντί για κορδέλα, έκοψε συμβολικά την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εγκαινιάζοντας στον Κεραμεικό το Μουσείο Πολιτικών Εξόριστων του ’η Στράτη. Καταχειροκροτούμενος από δεκάδες πρωταγωνιστές της εποχής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι "δεν εγκαινιάζουμε μουσεία για να ξύσουμε πληγές, αλλά για να κοιτάξουμε κατάματα την Ιστορία μας", και σφράγισε με την παρουσία του την ύψιστη αναγνώριση της προσφοράς τους στον τόπο. Απευθυνόμενος στη νέα γενιά, ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε τη σημασία της εθνικής μας αυτογνωσίας για τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

    Έργα τέχνης και αντικείμενα καθημερινής χρήσης

    Το Μουσείο φέρνει στο φως φωτογραφίες, εκθέματα, εικαστικό υλικό, γλυπτά, χαρακτικά, καθώς και αντικείμενα της καθημερινής ζωής των πρωταγωνιστών μιας σκληρής εποχής, που αναβίωσε συγκλονιστικά ο θεατρικός μονόλογος της Κατερίνας Διδασκάλου, σε κείμενα της παλιάς εξόριστης, Κατερίνας Χαριάτη -Σισμάνη

    Σημειώνεται ότι το Μουσείο, ένα πανέμορφο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό αρχοντικό στον Κεραμεικό, παραχωρήθηκε στους πολιτικούς εξόριστους του ’η Στράτη από το υπουργείο Πολιτισμού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 April 2006 - 20:56:05 UTC