Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διυπουργική για τις Συμπράξεις
  • [02] Αγνοείται Mirage 2000
  • [03] Τριπλό απεργιακό μέτωπο
  • [04] Αυξημένα μέτρα για την αναπαράσταση της Σταύρωσης
  • [05] Ινδία: Οκτώ νεκροί σε κηδεία γνωστού ηθοποιού
  • [06] Οκτώ νεκροί από κατολίσθηση στην Κολομβία
  • [07] Απομονωμένος ο Καβαλιέρε
  • [08] ΗΠΑ:Δολοφόνησε έξι μέλη της οικογένειας του
  • [09] Ιράκ: Αγνοούνται 30 αστυνομικοί
  • [10] Πετρέλαιο ..."κορυφής"
  • [11] Η Μπαρτσελόνα το 4ο εισιτήριο
  • [12] Τέταρτος θάνατος από γρίπη των πτηνών στην Αίγυπτο
  • [13] Πλούσια η Ελισάβετ ...αλλά όχι αρκετά!

    [01] Πολιτική

    Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

    Διυπουργική για τις Συμπράξεις

    14/4/2006 11:35:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συνεδριάζει στις 12:00, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, η Διυπουργική Επιτροπή για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι προτάσεις, που έχει υποβάλει ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, για την κατασκευή 27 σχολικών μονάδων μέσω της νέας μεθόδου.

    [02] Κοινωνία

    Ενώ βρισκόταν πάνω από τον Κορινθιακό

    Αγνοείται Mirage 2000

    14/4/2006 9:29:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2006 11:17:58 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για να εντοπιστεί ο πιλότος του Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, που χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί της Παρασκευής, πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τανάγρα. Το Mirage χάθηκε, λίγο μετά τις 9:00 π.μ., ενώ πετούσε στην περιοχή μεταξύ Αλκυονίδων Νήσων και Γαλαξιδίου, απ όπου έδωσε και το τελευταίο στίγμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πιλότος είχε αναφέρει ένδειξη βλάβης στο κομπιούτερ του αεροσκάφους. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από θαλάσσης και αέρος με τη συμμετοχή τριών ελικοπτέρων, ενός C- 130, ενός υδρογραφικού του Πολεμικού Ναυτικού και μίας τορπιλακάτου. Το αεροσκάφος είχε προορισμό την Ιταλία, όπου θα έπαιρνε μέρος σε άσκηση.

    [03] Κοινωνία

    Σε ΟΤΑ, ΚΕΠ και ΔΕΗ

    Τριπλό απεργιακό μέτωπο

    14/4/2006 10:44:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις άνω του πληθωρισμού για το 2006, ενώ έχουν προγραμματίσει για τις 10:00 συγκέντρωση στη Χαλκοκονδύλη. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στα ΚΕΠ. Στις 10:00, η Ομοσπονδία συναντάται με τη γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στα γραφεία του κόμματος, ενώ στις 16:00 θα συνεδριάσει προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πληροφόρησης Πολιτών, που διεκδικούν την αποκατάσταση των εργασιακών τους σχέσεων και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άρειο Πάγο με αφορμή την ακροαματική διαδικασία επί της αναίρεσης αποφάσεων, που πρωτόδικα είχαν εκδοθεί υπέρ συμβασιούχων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλειστά και Παρασκευή τα ΚΕΠ

    Συνεχίζουν την απεργία

    [04] Κόσμος

    Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν κάνει αίτηση

    Αυξημένα μέτρα για την αναπαράσταση της Σταύρωσης

    14/4/2006 11:12:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε ένα χωριό των Φιλιππίνων όπου χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, για να παρακολουθήσει περισσότερους από 10 μετανοούντες να καρφώνονται πάνω σε ξύλινους σταυρούς στην ετήσια αναπαράσταση της Σταύρωσης του Ιησού. Περισσότεροι από 10.000 ντόπιοι και ξένοι τουρίστες αναμένεται να παρακολουθήσουν το αιματηρό θέαμα στο χωριό Κουτούντ στα περίχωρα της πόλης Σαν Φερνάντο, της επαρχίας Καμπάνια, 75 χλμ βόρεια της Μανίλας, σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους. Ο επιθεωρητής της αστυνομίας Ενρίκο Σαλαπόνγκ ανακοίνωσε ότι 530 ένστολοι και με πολιτικά αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο χωριό για να εφαρμόσουν τα μέτρα ασφαλείας κατά την κορύφωση των πασχαλινών εκδηλώσεων. "Η πιθανότητα μιας τρομοκρατικής επίθεσης θεωρείται πιθανή γιατί στην περιοχή υπάρχουν πολλοί ξένοι και ντόπιοι τουρίστες. Έτσι έχουμε λάβει υπόψη μας όλες τις παραμέτρους". Οι Αρχές νωρίτερα ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν καταγράψει κάποια συγκεκριμένη απειλή αλλά έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας λόγω του Πάσχα. Ιατρικές μονάδες και πυροσβεστικά οχήματα έχουν τοποθετηθεί σε κεντρική σημεία του χωριού Κουτούντ. Μέχρι στιγμής 14 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση στον κοινοτάρχη για να σταυρωθούν.

    [05] Κόσμος

    Ταραχές μεταξύ θαυμαστών και Αστυνομίας

    Ινδία: Οκτώ νεκροί σε κηδεία γνωστού ηθοποιού

    14/4/2006 10:59:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές που ξέσπασαν στη διάρκεια της κηδείας του Ινδού ηθοποιού Ραζκουμάρ στο Μπανγκαλόρ, όταν η Αστυνομία εμπόδισε χιλιάδες θαυμαστές του να εισέλθουν στο στάδιο στο οποίο διεξαγόταν η νεκρώσιμη τελετή για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στο είδωλό τους. Ο Ραζκουμάρ απεβίωσε μετά από καρδιακό επεισόδιο την Τετάρτη σε ηλικία 77 ετών και η σορός του μεταφέρθηκε χθες σε στάδιο του Μπαγκαλόρ για να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Οι ταραχές ξέσπασαν όταν η Αστυνομία απαγόρευσε σε περίπου 20.000 άτομα να εισέλθουν στο στάδιο με αποτέλεσμα πολλοί από τους θαυμαστές του Ινδού ηθοποιού να ξεσπάσουν σε πράξεις βανδαλισμού, να πυρπολήσουν αυτοκίνητα και ένα περιπολικό και να επιτεθούν στους αστυνομικούς, που απάντησαν με δακρυγόνα και ρόπαλα. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας αστυνομικός.

    [06] Κόσμος

    Τουλάχιστον 30 άνθρωποι αγνοούνται

    Οκτώ νεκροί από κατολίσθηση στην Κολομβία

    14/4/2006 9:57:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 30 αγνοούνται μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε σε μια μικρή πόλη στη νότια Κολομβία. Τόνοι λάσπης καταπλάκωσαν την πόλη Μπεντισιόνες της επαρχίας Βάλε, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή. Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει μέχρι στιγμή έξι πτώματα και έχουν εντοπίσει άλλα δύο. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλοί αγνοούμενοι. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 50 ανθρώπους στην Κολομβία από την έναρξη της εποχής των βροχών, που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο.

    [07] Κόσμος

    Αντιτίθενται στην επανακαταμέτρηση οι σύμαχοι του

    Απομονωμένος ο Καβαλιέρε

    14/4/2006 9:52:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Απομονωμένος εμφανίζεται ο απερχόμενος Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς και οι σύμμαχοί του αμφισβητούν ανοικτά πλέον τους ισχυρισμούς του για "παρατυπίες" στις ιταλικές εκλογές και τονίζουν ότι μια επανακαταμέτρηση των αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων δεν πρόκειται να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα. "Οι έλεγχοι πάντοτε γίνονταν, αλλά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα", δήλωσε ο Λορέντζο Κέζα, επικεφαλής της συνεργαζόμενης με τον Μπερλουσκόνι κεντρώας Ένωσης των Χριστιανοδημοκρατών. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο προερχόμενος από την Λίγκα του Βορρά υπουργός Εργασίας Ρομπέρτο Μαρόνι κάλεσε τον Μπερλουσκόνι να σταματήσει τον αγώνα του. "Είπαμε ξεκάθαρα στον Μπερλουσκόνι: Η Αριστερά νίκησε και συνεπώς θα κυβερνήσει, γιατί εμείς να συγκυβερνήσουμε με εκείνους από τους οποίους χάσαμε;", δήλωσε ο Μαρόνι αναφερόμενος στην πρόταση του Καβαλιέρε για τη συγκρότηση ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού στα πρότυπα της Γερμανίας. Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ συνεχάρη μάλιστα τον Ρομάνο Πρόντι για τη νίκη του, μετά τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχουν φτάσει στη Ρώμη συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο, αν και ο Πρόντι δήλωσε χθες ότι είχε μια "μακρά και εγκάρδια τηλεφωνική επικοινωνία" με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.

    [08] Κόσμος

    Ο 21χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε

    ΗΠΑ:Δολοφόνησε έξι μέλη της οικογένειας του

    14/4/2006 11:20:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Με την κατηγορία της δολοφονίας έξι μελών της οικογένειας του, τα οποία βρέθηκαν νεκρά στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας συνελήφθη και παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ένας 21χρονος άντρας στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Ο Τζέσι Ντι Ουάις κατηγορείται ότι στραγγάλισε τρία από τα θύματα του και σκότωσε τα άλλα τρία χτυπώντας τα μέχρι θανάτου μ ένα σφυρί, στο σπίτι της γιαγιάς του στο χωριό Λίολα της Πενσυλβάνια. Τα θύματα ανήκουν σε τρεις γενιές: το μεγαλύτερο είναι η γιαγιά του δράστη 64 χρόνων και το μικρότερο ένα 5χρονο αγόρι. Τα υπόλοιπα θύματα ήταν ηλικίας, 45, 30, 19 και 17 χρόνων. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Ουάις ομολόγησε τις δολοφονίες και υπέγραψε την ένορκη κατάθεση του για τα εγκλήματα που σημειώθηκαν στις 8 και 9 Απριλίου. Η αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα όταν ο σύζυγος της Εμιλι Ουάις, γιαγιάς του δράστη, τηλεφώνησε από τη Νέα Υόρκη σ έναν οικογενειακό φίλο και του ζήτησε να ψάξει για τη σύζυγο του καθώς δεν είχε νέα της από την περασμένη Παρασκευή.

    Τα πτώματα ήταν τυλιγμένα σε σεντόνια και κουβέρτες και στοιβαγμένα στο υπόγειο του σπιτιού.

    Η αστυνομία κατά την έρευνα της βρήκε ένα σφυρί, μαλλιά και ίχνη σπασμένων οστών σε δύο από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού.

    Ο Τζέσι Ντι Ουάις όταν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες και μετά την ανάγνωση τους ρώτησε: " Πότε θα έχω δικηγόρο;"

    Θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τις 20 Απριλίου.

    [09] Μ. Ανατολή

    Χτυπήθηκαν από βόμβα σε ενέδρα ανταρτών

    Ιράκ: Αγνοούνται 30 αστυνομικοί

    14/4/2006 10:14:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ομάδα αστυνομικών που οδηγούσαν αστυνομικά οχήματα κοντά στη Βαγδάτη χτυπήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο και οι ιρακινές αρχές προσπαθούν ακόμα να διευκρινίσουν αν υπάρχουν θύματα, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και πηγές της Αστυνομίας. Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν το φόβο ότι τουλάχιστον τριάντα αστυνομικοί σκοτώθηκαν ή αγνοούνται από την επίθεση αυτή, που έγινε χθες Πέμπτη. Οι αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα ανταρτών την ώρα που κατευθύνονταν στο αρχηγείο τους στη Νατζάφ, επισήμαναν αστυνομικοί.

    [10] Οικονομία

    Στα 70 δολάρια η τιμή του "μαύρου χρυσού"

    Πετρέλαιο ..."κορυφής"

    14/4/2006 12:21:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Οι διάχυτοι φόβοι και ανησυχίες για τον αντίκτυπο της επίσημης διακήρυξης της Τεχεράνης περί δυνατότητας παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου, εκτόξευσε στα ύψη την τιμή του "μαύρου χρυσού". Στην αγορά της Νέας Υόρκης (NYMEX), η τιμή του πετρελαίου έκλεισε πάνω από τα 69 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αργού ανέβηκε κατά 70 σεντς και έφτασε στα 69,32 σεντ. Ανάλογο το κλίμα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στο ενεργειακό χρηματιστήριο του Λονδίνου το πετρέλαιο "Brent" (βρετανικό πετρέλαιο Βόρειας Θάλασσας) ανήλθε στα 70,20 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη τιμή που έχει καταγραφεί στο λονδρέζικο ενεργειακό χρηματιστήριο, από το καλοκαίρι του 1988, οπότε και ιδρύθηκε.

    Η πετρελαϊκή αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς και του Λονδίνου, δεν θα λειτουργήσουν αύριο, λόγω της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών.

    Στα καθ΄ υμάς, αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης από τη Δευτέρα, λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών, προέβλεψαν ο πρόεδρος των πρατηριούχων και ο πρόεδρος των εμπόρων πετρελαιοειδών, μετά τη σύσκεψη που είχαν την Πέμπτη στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό τον γενικό γραμματέα Νίκο Στεφάνου για την πορεία της αγοράς. Ο Δημήτρης Μακρυβέλιος τόνισε ότι η μέση τιμή θα διαμορφωθεί στο 1 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται και να το υπερβεί. Ο κ. Στεφάνου μιλώντας σε ειδική ημερίδα για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη σημείωσε ότι οι επενδύσεις στα μεγάλα ενεργειακά έργα επιταχύνονται στον ελλαδικό χώρο, καθιστώντας τη χώρα ενεργειακό κόμβο στη ΝΑ Ευρώπη.

    [11] Μπάσκετ

    Η Μπαρτσελόνα το 4ο εισιτήριο

    14/4/2006 12:02:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα προκρίθηκε η Μπαρτσελόνα η οποία επικράτησε στον 3ο και τελευταίο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης της Ρεάλ Μαδρίτης με 76-70. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Καταλανούς ήταν ο Μιχάλης Κακιούζης, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας με 19 πόντους (σε 23 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 19 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 3/3 βολές). Η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2003 επιστρέφει στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα υπό τις οδηγίες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς μετά από απουσία δύο χρόνων και στον ημιτελικό (28/4) της Πράγας θα βρει μπροστά της την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Έτορε Μεσίνα. Τα δεκάλεπτα: 21-23, 38-39, 56-52, 76-70

    [12] Υγεία

    Τέταρτος θάνατος από γρίπη των πτηνών στην Αίγυπτο

    14/4/2006 7:54:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, NET, ΑΠΕ

    Εντείνεται η ανησυχία στην Αίγυπτο μετά το θάνατο μιας 18χρονης κοπέλας, που έχασε τη ζωή της την Πέμπτη, από τη νόσο των πτηνών, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε τέσσερα. Οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν το βράδυ της Πέμπτης το θάνατο της κοπέλας, που νοσηλευόταν από τη Δευτέρα και όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας της ήταν ήδη πολύ επιβαρημένη όταν εισήχθη στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ, η 18χρονη κατοικούσε σε επαρχία στα βόρεια του Καΐρου, ενώ στην Αίγυπτο έχουν αναφερθεί συνολικά δώδεκα κρούσματα σε ανθρώπους. Ο ιός Η5Ν1 έκανε την εμφάνισή του σε πτηνά το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, ενώ ένα μήνα αργότερα αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο. Η Αίγυπτος είναι σημαντικό σταυροδρόμι των αποδημητικών πουλιών και μαζί με την Τουρκία αποτελούν τις δύο χώρες εκτός Ασίας, που έχουν χτυπηθεί χειρότερα από τον ιό.

    Ανησυχεί και ο ΠΟΥ

    Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών καθώς οι κάτοικοι συνεχίζουν να σφαγιάζουν τα οικόσιτα πουλερικά, χωρίς να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής.

    Από τα 12 άτομα, που έχουν προσβληθεί από τον ιό, τέσσερα έχασαν τη ζωή τους, πέντε ανάρρωσαν, ενώ τρία εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Την ανησυχία της για τους θανάτους, που έχουν σημειωθεί σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα, έχει εκφράσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ μετά τους πρώτους θανάτους ανθρώπων, η Αίγυπτος σφαγίασε πάνω από 10 εκατ. πτηνά και απαγόρευσε τις φάρμες οικόσιτων πουλερικών.

    Από τα μέτρα δε γλίτωσε ούτε ο Ζωολογικός Κήπος του Καΐρου, που έκλεισε το Φεβρουάριο, όταν διαπιστώθηκε ότι πολλά πτηνά είχαν μολυνθεί.

    [13] Ζωής ...σΤάσεις

    Δύο φορές μεγαλύτερη η περιουσία της Τζ.Ρόουλινγκ

    Πλούσια η Ελισάβετ ...αλλά όχι αρκετά!

    14/4/2006 10:44:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ακόμα και αν έχει 1.200 υπαλλήλους, αν διαθέτει αρκετούς πύργους και μια συλλογή γραμματοσήμων μοναδική στον κόσμο, η βασίλισσα Ελισάβετ Β δεν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας. Στον κατάλογο του 2005 της εφημερίδας Sunday Times με τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Βρετανίας προκύπτει πως η βασίλισσα έχει προσωπική περιουσία που φτάνει τα 270 εκατομμύρια στερλίνες (390 εκατομμύρια ευρώ), δύο φορές μικρότερη από την περιουσία της δημιουργού του Χάρι Πότερ Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, αλλά μεγαλύτερη από της Μαντόνα. Η περιουσία σε ακίνητα της Ελισάβετ υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια στερλίνες (115 εκατομμύρια ευρώ) και περιλαμβάνονται οι πύργοι στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας και στο Σάντρινγκχαμ του Νόρφολκ. Ακόμα μεγάλης αξίας είναι, εκτός από τα σπάνια γραμματόσημα, τα κοσμήματα, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα άλογα κούρσας που διαθέτει. Στη βασίλισσα ανήκουν και πίνακες μεγάλης αξίας, που όμως δεν φτάνουν την αξία της βασιλικής συλλογής η οποία αριθμεί 9.000 πίνακες που φτάνουν τα 10 δισεκατομμύρια στερλίνες (14,5 δισ. ευρώ) και θεωρούνται ως μια από τις 20 σημαντικότερες περιουσίες του κόσμου.

    Παραδόξως, αν και διαθέτει τόσο μεγάλη περιουσία, η Ελισάβετ δεν μπορεί αν αντεπεξέλθει στα έξοδα τα δικά της και των παιδιών της με αποτέλεσμα να κοστίζει στο κράτος 36,7 εκατομμύρια στερλίνες (52,8 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με στοιχεία του οικονομικού έτους 2004-5.

    Βέβαια αυτό το ποσό είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό που εισέπραττε πριν 15 χρόνια πριν και αυτό γιατί η ίδια η βασίλισσα αποφάσισε να κάνει δραστικές περικοπές στα έξοδά της και αιματηρές οικονομίας. Το αποτέλεσμα; Να μην αφήνει το υπηρετικό προσωπικό των ανακτόρων να περπατά πάνω στα χαλιά για να μην χαλάσουν...


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 April 2006 - 8:53:30 UTC