Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με τον Ιρανό πρέσβη
  • [02] Περισσότεροι πόροι στην Περιφέρεια
  • [03] Αιχμές Βενιζέλου
  • [04] Συνάντηση Καραμανλή-Σταύρου
  • [05] Έξοδος με βροχή
  • [06] Λύση μέσα στο Μάιο
  • [07] Μπαράζ ληστειών στην Αττική
  • [08] Η ώρα της διπλωματίας
  • [09] Αισιοδοξία αλλά και αυξήσεις
  • [10] Επστροφές κονδυλίων από Ε.Ε.
  • [11] Καλαμαριά και ΟΑΚΑ στο επίκεντρο
  • [12] Ανακοίνωσε Κουτσοσπύρο ο Ατρόμητος
  • [13] Εν αναμονή Σκολάρι τα "Λιοντάρια"

    [01] Πολιτική

    Είχαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων

    Συναντήσεις με τον Ιρανό πρέσβη

    28/4/2006 3:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2006 6:19:36 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Σειρά ενημερωτικών επαφών είχε, την Παρασκευή, ο Ιρανός πρεσβευτής στη χώρα μας, Μεχντί Μοχτασαμί, που συναντήθηκε με τη γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέκο Αλαβάνο, και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο κ. Μοχτασαμί ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις θέσεις του Ιράν σχετικά με τα πυρηνικά όπλα αλλά και για το ενδεχόμενο αμερικανικής επίθεσης. Μετά τη συνάντηση, η κ. Παπαρήγα είπε ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ "αποφασίζουν με διαφορετικά μέτρα και σταθμά για το ποια χώρα πρέπει να ελέγξουν όσο αφορά τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας" και τόνισε ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι η πίεση, που ασκείται στο Ιράν, απορρέει από τα "οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή". Από την πλευρά του, ο κ. Αλαβάνος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μη συμμετάσχει στις κυρώσεις, που ενδεχομένως υποβληθούν στο Ιράν, και πρόσθεσε πως η χώρα μας πρέπει να διευρύνει τις σχέσεις της με το μουσουλμανικό κόσμο. Μοναδική λύση χαρακτήρισε το διάλογο, ο κ. Καρατζαφέρης, που ζήτησε το Ιράν να προμηθεύσει την Ελλάδα με φθηνό πετρέλαιο. Στο μεταξύ, την αντίθεσή της στην αμερικανική πολιτική εξέφρασε η οργάνωση "Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο", που πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    [02] Πολιτική

    Περισσότεροι πόροι στην Περιφέρεια

    28/4/2006 5:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2006 5:20:32 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, ολοκληρώνεται, το βράδυ της Παρασκευής, η 13η Σύνοδος των Περιφερειαρχών της χώρας, που πραγματοποιείται στα Γιάννενα. Ο κ. Παυλόπουλος είχε, τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου, διαδοχικές συναντήσεις με τους Νομάρχες και τους Δημάρχους, με κεντρικό θέμα την ανάπτυξη της Περιφέρειας με περισσότερους πόρους στις Νομαρχίες, ενώ έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ούτως ώστε μέχρι το τέλος του 2007 να έχει λυθεί το πρόβλημα με τις παράνομες χωματερές. Όπως δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, μέσα στο τρέχον έτος θα δοθούν στην Ήπειρο πάνω από 15 εκατ. ευρώ, δηλαδή το τριπλάσιο ποσό, σε σχέση με το 2004, και τόνισε ότι στόχος είναι να διατηρηθεί η μεγάλη απορροφητικότητα των χρημάτων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ήπειρος βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά την περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας στην εκτέλεση έργων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Περιφερειακή ανάπτυξη και αποκέντρωση

    [03] Πολιτική

    Για τις δηλώσεις Παπαδόπουλου

    Αιχμές Βενιζέλου

    28/4/2006 4:52:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Οι εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των ορίων ηλικίας στο συνταξιοδοτικό, που έθεσε ο Αλέκος Παπαδόπουλος, καλά κρατούν. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με γραπτή του δήλωση με γραπτή του δήλωση επανήλθε με νέες αιχμές, μιλώντας για ιδεολογική κυριαρχία των συντηρητικών αντιλήψεων και καλεί να γίνουν συγκρίσεις με τα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα της Γαλλίας και της Ιταλίας. Όπως αναφέρει ,σύμφωνα με τις αντιλήψεις αυτές, τολμηρό και υπεύθυνο, θεωρείται μόνον ό,τι είναι κοινωνικά άδικα και αντιλαϊκό. Μιλώντας πάντως νωρίτερα στη ΝΕΤ 105,8, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε λαϊκίστικες και δημαγωγικές τις επικρίσεις που δέχτηκε από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Χθες, το ΠΑΣΟΚ με δήλωση του Νίκου Αθανασάκη, χαρακτήρισε τις απόψεις του κυρίου Παπαδόπουλου προσωπικές.

    [04] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή-Σταύρου

    28/4/2006 1:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2006 3:00:32 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, AΠΕ

    Με το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Απόστολο Σταύρου, συναντήθηκε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλή, ο οποίος ζήτησε στενότερη συνεργασία μεταξύ των Υπουργών και των βουλευτών. Επίσης, ο κ Καραμανλής έδωσε εντολή στον κ. Σταύρου να αποστείλει επιστολές, με τις οποίες θα ζητείται από τους Υπουργούς να ορίσουν συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας κατά τις οποίες θα δέχονται βουλευτές καθώς και να ενημερώνουν τακτικά τα μέλη των επιτροπών της Βουλής. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σταύρου είπε ότι μέσα στο Μάιο θα συγκληθεί η Κ.Ο. της ΝΔ, παρουσία του Πρωθυπουργού, με κεντρικό θέμα τη συνταγματική αναθεώρηση, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα, είπε ότι μέσα στο Μάιο, σε συνεργασία με το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, "θα σχεδιαστεί εξόρμηση όλων των Υπουργών στις περιφέρειες, προκειμένου να μεταδοθεί το κυβερνητικό μήνυμα" σε όλους τους πολίτες της χώρας.

    [05] Κοινωνία

    Βροχερός ο καιρός το επόμενο τριήμερο

    Έξοδος με βροχή

    28/4/2006 4:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες προγνώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για τον καιρό, καθώς από το πρωί της Παρασκευής βρέχει σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ο καιρός δεν αναμένεται να βελτιωθεί ολόκληρο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Πάντως στους εθνικούς δρόμους και τα λιμάνια δεν αναμένεται ιδιαίτερη κίνηση, καθώς οι περισσότεροι από τους εκδρομείς τού Πάσχα παρέμειναν εκτός των τειχών. Σε κάθε περίπτωση η τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή, αν χρειαστεί, για να διευκολύνει τους οδηγούς.

    Συγκεκριμένα η ΕΜΥ για αύριο Σάββατο προβλέπει βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

    Στην Αττική θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βροχερή Πρωτομαγιά

    [06] Κοινωνία

    Για τα φωσφορικά λιπάσματα

    Λύση μέσα στο Μάιο

    28/4/2006 3:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2006 3:51:46 μμ)

    Πηγή: ΝΕτ-ΝΕΤ 105,8

    Μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το εργοστάσιο φωσφορικών λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα διαβεβαίωσαν το σωματείο των εργαζομένων οι υπουργοί Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης και Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής. Σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι στο Υπουργείο Απασχόλησης διασφαλίσθηκε η λειτουργία του εργοστασίου της Καβάλας ενώ τις επόμενες μέρες θα εξετασθούν τρία εναλλακτικά σενάρια για τους 500 εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των λύσεων, εξετάζεται η συνέχιση της λειτουργίας, η εθελούσια έξοδος αλλά και η μετακίνηση προσωπικού προς το εργοστάσιο της Καβάλας.

    Η κυβέρνηση αναζητεί την καλύτερη και ορθολογικότερη λύση για το μέλλον των εργαζομένων στα εργοστάσια της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, τόνισε ο κ. Τσιτουρίδης, μετά τη σύσκεψη.

    Ο υπουργός Βόρειας Ελλάδας, κ. Καλαϊτζής, σημείωσε ότι όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο της Καβάλας δεν έχουν τίποτα να φοβούνται αφού αυτό έχει ιδιαίτερες προοπτικές ανάπτυξης και συνέχειας των εργασιών του.

    Για το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, προέβλεψε ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας και δήλωσε ότι η κυβέρνηση φροντίζει γενικότερα για όλους τους εργαζομένους.

    [07] Κοινωνία

    Μπαράζ ληστειών στην Αττική

    28/4/2006 3:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2006 5:02:08 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τέσσερις ληστείες, έγιναν κατά την διάρκεια της ημέρας, σε υποκαταστήματα Τραπεζών στα Πατήσια, στο Χαϊδάρι, στον Βύρωνα και την Βάρκιζα. Σε μία από τις περιπτώσεις υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στην οδό Αχαρνών 320, οι δράστες διέφυγαν με περίπου 20 χιλιάδες ευρώ, αφού απέσπασαν και το όπλο του φρουρού. Λίγη ώρα αργότερα σε υποκατάστημα της NOVA BANK στο Χαϊδάρι, ένας νεαρός, που σύμφωνα με τους υπαλλήλους και τους πελάτες είχε ψεύτικο πιστόλι, τους απείλησε με σκοπό να κάνει ληστεία. Οι υπάλληλοι, προκειμένου να φύγει, του έδωσαν 300 ευρώ και εκείνος εξαφανίστηκε τρέχοντας. Στον Βύρωνα, στην τράπεζα Πειραιώς, ένας άγνωστος με την απειλή πιστολιού, άρπαξε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγε πεζός. Τέλος στη Βάρκιζα, δύο άτομα εισέβαλαν σε υποκατάστημα της EUROBANK και με την απειλή όπλων άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μοτοσυκλέτα και εξαφανίστηκαν.

    [08] Κόσμος

    Για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Η ώρα της διπλωματίας

    28/4/2006 6:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2006 7:49:20 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-Reuters-BBC

    Ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή κυρώσεων εναντίον του Ιράν μετά την αρνητική έκθεση που κατέθεσε στον ΟΗΕ, ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, (ΙΑΕΑ) Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, για τη στάση που κρατάει η χώρα, για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Σύμφωνα με την έκθεση η Ισλαμική Δημοκρατία, αγνόησε τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, ενώ αναφέρεται ότι η χώρα δεν συνεργάζεται πλήρως με τους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ για να προσδιοριστεί κατά πόσο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι ειρηνικό ή έχει στρατιωτικό σκοπό. Παρά τη δυσμενή της θέση, η Τεχεράνη εξακολουθεί να κρατά αδιάλλακτη στάση, με τον πρόεδρο, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, να εμφανίζεται για ακόμα μια φορά προκλητικός. "Δεν δίνω δεκάρα για την απόφαση, αφού αγνοούνται τα δικαιώματα των Ιρανών", τόνισε χαρακτηριστικά λίγο πριν την ανακοίνωση του περιεχομένου της έκθεσης. Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, με δηλώσεις του από το Αζερμπαϊτζάν, έριχνε τους τόνους υποστηρίζοντας την επίλυση του προβλήματος με διπλωματικά μέσα. Στάση αναμονής από την διεθνή κοινότητα.

    Διπλωματικό θρίλερ

    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Τζορτζ Μπους, έχει απορρίψει την χρήση στρατιωτικών μέσων σε περίπτωση που το Ιράν δεν συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, καθώς όπως υποστήριξε η αδιαλλαξία που επιδεικνύει η Τεχεράνη στο ζήτημα των πυρηνικών δεν θα γίνει αποδεκτή.

    "Είναι πολύ σημαντικό για τους Ιρανούς να αντιληφθούν ότι κοινή επιθυμία πολλών χωρών του κόσμου είναι να τους πείσουμε, να τους πείσουμε ειρηνικά, ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τις εξοπλιστικές φιλοδοξίες τους".

    Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, νωρίτερα είχε φροντίσει να ρίξει και άλλο "λάδι στη φωτιά" δηλώνοντας ότι η χώρα του μπορεί "γρήγορα να καταστεί παγκόσμια υπερδύναμη", υποστηρίζοντας ότι "η απόκτηση από το ιρανικό έθνος της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς είναι πολύ σημαντική και μπορεί να αλλάξει την παγκόσμια κατανομή δυνάμεων".

    Ωστόσο, Ιρανοί διπλωμάτες σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο προτείνουν από την Νέα Υόρκη χρονοδιάγραμμα συνομιλιών με τους επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

    Βέβαια αυτό που έχει σημασία από εδώ και στο εξής είναι η στάση που θα κρατήσει η διεθνής κοινότητα απέναντι στη Τεχεράνη.

    Οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια "συμμαχία προθύμων", με χώρες που θα είναι έτοιμες να αναλάβουν ακόμα και στρατιωτική δράση απέναντι στο Ιράν.

    Γαλλία και Βρετανία έχουν ήδη ταχθεί υπέρ των αμερικανικών θέσεων.

    Κίνα και Ρωσία επιμένουν στη λύση με διπλωματικά μέσα

    Το επόμενο τριήμερο αναμένεται να είναι "καυτό", από πλευράς διαπραγματεύσεων για την δημιουργία συσχετισμών δυνάμεων, αλλά και ολοκληρωμένων προτάσεων.

    Και αυτό γιατί την Τρίτη 2 Μαΐου, στο Παρίσι, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τα υπουργεία Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας θα συναντηθούν, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.

    Θα ακολουθήσει συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών αυτών των κρατών, στην έδρα του ΟΗΕ, στις 9 Μαΐου.

    Ήδη σύμφωνα με τον Βρετανό πρεσβευτή στον ΟΗΕ, Εμιρ Τζόουνς, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία σε συνεργασία με τον Αμερικανό πρεσβευτή, απεργάζονται μια απαντητική πρόταση στην άρνηση του Ιράν, που θα είναι έτοιμη προς συζήτηση την επόμενη εβδομάδα.

    Τόνισε δε ότι το σχέδιο απόφασης, βασίζεται στο άρθρο 7 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο προβλέπει οικονομικές κυρώσεις αλλά και στρατιωτική δράση.

    Τον δρόμο για ένα τέτοιο σχέδιο άνοιξε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, δηλώνοντας ότι από τη στιγμή που το Ιράν δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του ΟΗΕ, η αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζεται τώρα να ζητήσει να εγκριθεί μία απόφαση του Συμβουλίου Ασφάλειας, με μέτρα δεσμευτικού χαρακτήρα, όπως αυτά προβλέπονται από τις διατάξεις του Έβδομου Κεφαλαίου του Καταστατικού Χάρτη.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο, ζήτησε από τον ΟΗΕ, "να αυξήσει τις πιέσεις κατά του Ιράν ώστε η διεθνής κοινότητα να μπορεί να έχει εγγυήσεις ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του, δεν θα αποτελεί απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια".

    Την ανάγκη επίτευξης της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας της διεθνούς κοινότητας στο θέμα του Ιράν επισήμανε νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος των εργασιών της άτυπης υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Σόφια.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Iran 'fails to heed nuclear call'

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σήμερα η έκθεση της ΙΑΕΑ για το Ιράν

    [09] Οικονομία

    Από την πορεία της τιμής του πετρελαίου

    Αισιοδοξία αλλά και αυξήσεις

    28/4/2006 2:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2006 4:40:11 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: NET

    Μικρή υποχώρηση παρουσιάζει η τιμή του πετρελαίου, που κυμαίνεται πλέον κοντά στα 70 δολάρια το βαρέλι. Στις διεθνείς χρηματαγορές επικρατεί αισιοδοξία από την πτωτική τροχιά στην τιμή του μαύρου χρυσού, όμως, οι επιπτώσεις από την άνοδο των προηγούμενων ημερών έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα αισθητές στην ελληνική αγορά. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων τους, που θα ανέρχονται στο 1 ευρώ για τις πτήσεις εσωτερικού και στα 5 ευρώ για τις πτήσεις εξωτερικού. Αυξήσεις ανήγγειλε και η AEGIAN, από τις 15 Μαΐου. Τα εισιτήρια εσωτερικού θα είναι ακριβότερα κατά 3 ευρώ και τα εισιτήρια εξωτερικού κατά 5 ευρώ.

    Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις καθώς οι πρόσφατες τιμοληψίες του Υπουργείου Ανάπτυξης έδειξαν ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης εκτοξεύθηκε και πάλι, αγγίζοντας ένα από τα υψηλότερα επίπεδα.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε 42 νομούς, η τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει το 1 ευρώ και κυμαίνεται από 1,002 έως 1,093 ευρώ.

    Ενθαρρυντικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι παρά την άνοδο, η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα παραμένει η χαμηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πέφτει η τιμή του πετρελαίου

    [10] Οικονομία

    Δικαιώθηκαν προσφυγές της χώρας μας

    Επστροφές κονδυλίων από Ε.Ε.

    28/4/2006 4:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2006 4:19:17 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Επιστροφές ύψους 10,59 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει η Ελλάδα από το Γεωργικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της εκκαθάρισης των λογαριασμών που διενεργεί το FEOGA, σε τακτά χρονικά διαστήματα στις 25 χώρες μέλη. Οι επιστροφές αφορούν τη δικαίωση προσφυγών που είχαν υποβάλλει οι αρχές της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τρεις υποθέσεις. Σημειώνεται ότι τα ποσά αυτά είχαν παρακρατηθεί από τη χώρα μας σε προηγούμενη εκκαθάριση λογαριασμών. Τέλος, η Επιτροπή ζήτησε από 10 κράτη-μέλη να επιστρέψουν το ποσό των 128,2 εκατ. ευρώ για παρατυπίες και ανεπαρκείς ελέγχους στις αγροτικές δαπάνες.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καλαμαριά και ΟΑΚΑ στο επίκεντρο

    28/4/2006 12:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Επιστροφή στη δράση του ελληνικού πρωταθλήματος της Α Εθνικής, μετά τις διακοπή του Πάσχα και την 29η αγωνιστική. Μία στροφή πριν το φινάλε και αρκετά μέτωπα έχουν κλείσει, αλλά μερικά είναι ακόμα ανοιχτά. Όσον αφορά τον τίτλο του Πρωταθλητή, έχει κριθεί αφού ο Ολυμπιακός τον έχει ήδη κατακτήσει. Στο επίκεντρο υπάρχει πλέον η δεύτερη θέση που οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θέλουν να την κατακτήσουν. Η "Ένωση" έχει το προβάδισμα αφού βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά από τους "πράσινους" (63 έναντι 61), έχοντας όμως δύσκολο έργο κόντρα στην πολύ καλή φέτος Καλαμαριά. Η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε την εκτός έδρας νίκη για να κρατήσει την υπέρ της διαφορά. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός παίζει εντός έδρας με το Αιγάλεω, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο (ενώ αναμένεται να είναι και υπό το βλέμμα του νέου προπονητή της ομάδας Χανς Μπάκε) και, παράλληλα ελπίζει σε στραβοπάτημα της "Ένωσης".

    "Φωτιά" στην ουρά

    Σημαντικά παιχνίδια αναμένονται σε ότι αφορά την μάχη για την παραμονή. Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Ηρακλή που έχει εξασφαλίσει το UEFA, και η νίκη είναι επιτακτική για να παραμείνει "σε τροχιά" Α Εθνικής. Ο ΟΦΗ, ο οποίος βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει εξασφαλίσει το UEFA, θέλει νίκη για να μείνει ζωντανός στην παραμονή και ελπίζει σε "στραβοπάτημα" του Πανιωνίου. Ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό και με νίκη θα κάνει το μεγάλο βήμα για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Ιωνικός υποδέχεται τη Λάρισα και με νίκη θα εξασφαλίσει την παραμονή στην Α Εθνική. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, Ατρόμητος και Ξάνθη υποδέχονται τους καταδικασμένους σε υποβιβασμό Καλλιθέα και Ακράτητο αντίστοιχα. Όλα τα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις 18:00 την Κυριακή, εκτός από τα παιχνίδια της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού που θα ξεκινήσουν δύο ώρες αργότερα.

    Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    18:00 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Ηρακλής

    18:00 (Περιστέρι) Ατρόμητος Αθηνών-Καλλιθέα

    18:00 (Νίκαια) Ιωνικός-Λάρισα

    18:00 (Ξάνθη) Ξάνθη-Ακράτητος

    18:00 (Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

    18:00 (Ηράκλειο) ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

    20:00 (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Αιγάλεω

    20:00 (Καλαμαριά) Απόλλων Καλαμαριάς-ΑΕΚ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ. 1. Ολυμπιακός 28 23-0-5 13-0-1 10-0-4 61-20 69 -ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    2. ΑΕΚ 28 20-3-5 12-1-1 8-2-4 41-20 63

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    3. Παναθηναϊκός 28 19-4-5 12-1-1 7-3-4 48-23 61

    4. Ηρακλής 28 14-6-8 12-1-1 2-5-7 36-26 48

    5. ΠΑΟΚ 28 13-7-8 10-2-2 3-5-6 42-27 46

    6. Ξάνθη 28 12-7-9 9-5-0 3-2-9 29-25 43

    7. Λάρισα 28 10-8-10 10-3-1 0-5-9 30-33 38

    8. Ατρόμητος 28 10-6-12 7-4-3 3-2-9 32-36 36

    9. Απόλλων Καλ. 28 9-8-11 6-5-3 3-3-8 30-34 35

    10. Αιγάλεω 28 8-9-11 6-4-4 2-5-7 23-34 33

    11. Ιωνικός 28 6-12-10 6-5-3 0-7-7 35-40 30

    12. Λεβαδειακός 28 7-7-14 7-4-3 0-3-11 21-32 28

    13. Πανιώνιος 28 7-5-16 3-4-7 4-1-9 27-45 26

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    14. ΟΦΗ 28 5-10-13 4-5-4 1-5-9 19-36 25

    15. Καλλιθέα 28 4-8-16 4-5-6 0-3-10 25-44 20 -Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

    16. Ακράτητος 28 4-6-18 3-4-7 1-2-11 19-43 18 -Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωσε Κουτσοσπύρο ο Ατρόμητος

    28/4/2006 3:39:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην πρώτη μεταγραφική κίνηση εν όψει της νέας μεταγραφικής περιόδου προχώρησε ο Ατρόμητος. Ο σύλλογος του Περιστερίου ανακοίνωσε την απόκτηση του Χρήστου Κουτσοσπύρου, ο οποίος στα φετινό πρωτάθλημα αγωνίστηκε με τη φανέλα της Καλλιθέας. Ο 24χρονος επιθετικός συμφώνησε σε όλα και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής ο Έλληνας στράικερ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και χαρούμενος και έδωσε την υπόσχεση πως θα προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις τον σύλλογο του Περιστερίου.

    Το who is who

    Ο Χρήστος Κουτσοσπύρος έχει γεννηθεί στο Αγρίνιο στις 14/10/1981, έχει ύψος 1,90μ. και βάρος 81 κιλά. Την τρέχουσα σεζόν αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική με τη φανέλα της Καλλιθέας, πετυχαίνοντας 5 γκολ σε 23 αγώνες (1548 λεπτά συμμετοχής). Την περίοδο 2004-2005 είχε πετύχει 5 γκολ σε 25 αγώνες (1256 λεπτά συμμετοχής) με τη φανέλα της Καλλιθέας, ενώ την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εν αναμονή Σκολάρι τα "Λιοντάρια"

    28/4/2006 1:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρόταση πενταετούς και επταετούς συμβολαίου παραδέχτηκε πως είχε ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά το Μουντιάλ. Ο 57χρονος Βραζιλιάνος τεχνικός, του οποίου το συμβόλαιο με την Εθνική Πορτογαλίας λήγει τον Ιούλιο, είπε πως θα μελετήσει την πρόταση των "λιονταριών", τόνισε όμως πως έχει ήδη και άλλες προτάσεις που αφορούν Εθνικές ομάδες αλλά και συλλόγους. "Μου πρότειναν ένα πενταετές κι ένα επταετές συμβόλαιο. Πρέπει να ακούσω όλες τις προτάσεις γιατί το συμβόλαιό μου με την Πορτογαλία λήγει τον Ιούλιο. Είναι φυσικό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Οι προπονητές αλλάζουν ομάδες και δέχονται προτάσεις. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πρόταση μόνο από την Αγγλία. Ενδιαφέρονται για μένα και άλλες εθνικές ομάδες αλλά και σύλλογοι", είπε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος τεχνικός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 April 2006 - 16:53:03 UTC