Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρχισαν οι δυσκολίες για τον Πρόντι
  • [02] Σε νέο βίντεο το Νο2 της Αλ Κάιντα
  • [03] Η Έκθεση "εκτόξευσε" ξανά το πετρέλαιο

    [01] Κόσμος

    Η Γερουσία απέτυχε να εκλέξει πρόεδρο

    Άρχισαν οι δυσκολίες για τον Πρόντι

    29/4/2006 10:53:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι απέτυχε χθες το βράδυ να "επιβάλει" τον υποψήφιό του για την προεδρία της ιταλικής Άνω Βουλής έπειτα από τρεις ψηφοφορίες που κατέδειξαν πόσο εύθραυστη είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του. Μία τέταρτη και τελευταία ψηφοφορία θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα κατά την οποία το περιθώριο που χρειάζεται για τη νίκη θα είναι μικρότερο, κάτι που αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για το σύμμαχο του Πρόντι, Φράνκο Μαρίνι, να εκλεγεί τελικά στο περίβλεπτο αξίωμα του προέδρου της Γερουσίας. Το γεγονός, ωστόσο, ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στις τρεις αρχικές ψηφοφορίες αποκάλυψε τις διαιρέσεις στις τάξεις της κεντροαριστεράς και υπονοεί ίσως ότι ο Πρόντι θα χρειαστεί να αγωνιστεί σκληρά προκειμένου να περάσει τα νομοσχέδια της Κυβέρνησής του από τη Βουλή. Ο Πρόντι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της 9ης και 10ης Απριλίου με τη μικρότερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ στη σύγχρονη Ιταλία, δίνοντας στον ευρύ συνασπισμό του πλειοψηφία μόλις δύο εδρών στη Γερουσία, η οποία έχει 322 έδρες. Η πλειοψηφία αυτή θα ήταν ωστόσο αρκετή για να εξασφαλίσει τη νίκη στον Μαρίνι.

    Για την ιστορία ο υποψήφιος της Κεντροαριστεράς, Φράνκο Μαρίνι, 73 ετών, εξασφάλισε 161 ψήφους στον τελευταίο γύρο της ψηφοφορίας στη Γερουσία, ενώ χρειαζόταν 162 (επί συνόλου 322) προκειμένου να υπερισχύσει του υποψηφίου της Κεντροδεξιάς Τζούλιο Αντρεότι, 87 ετών, ο οποίος πήρε 155 ψήφους. Εκτός από πέντε λευκές ψήφους, ένα ψηφοδέλτιο ακυρώθηκε επειδή το μικρό όνομα του Μαρίνι είχε γραφτεί "Φραντσέσκο" αντί για το ορθό "Φράνκο". Το ίδιο "σκηνικό" είχε συμβεί και στο δεύτερο γύρο, που ακυρώθηκε λόγω τριών αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Όσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο. Τότε ο υποψήφιος της Κεντροαριστεράς είχε λάβει 163 ψήφους. Ωστόσο η Κεντροδεξιά ζήτησε την ακύρωση της ψηφοφορίας επειδή σε τρία ψηφοδέλτια το μικρό όνομα του Μαρίνι είχε γραφτεί και πάλι λάθος, Φραντσέσκο αντί για Φράνκο.

    [02] Ιράκ

    "Έσπασε η ραχοκοκαλιά της Αμερικής στο Ιράκ"

    Σε νέο βίντεο το Νο2 της Αλ Κάιντα

    29/4/2006 10:07:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε νέο βίντεο, που ανέβηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα στο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, εμφανίστηκε ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι να λέει ότι οι Ιρακινοί αντάρτες έχουν σπάσει τη ραχοκοκαλιά της Αμερικής στα τρία χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος στο Ιράκ. "Μόνο στο Ιράκ, η Αλ Κάιντα πραγματοποίησε 800 επιθέσεις μαρτύρων σε τρία χρόνια, εκτός από τις νίκες των άλλων μουτζαχεντίν. Αυτό είναι που έχει σπάσει την ραχοκοκαλιά των Αμερικανών στο Ιράκ", αναφέρει ο Αιγύπτιος ισλαμιστής ηγέτης Ζαουάχρι στο βίντεο που ανέβηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Το δεξί χέρι του Οσάμα μπιν Λάντεν κάλεσε τον λαό και τον στρατό του Πακιστάν να εναντιωθεί στην κυβέρνηση του Προέδρου Μουσάραφ. "Το πρώτο πράγμα για το οποίο θέλω να σας μιλήσω είναι η τρίτη επέτειος της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ. Υμνούμε τον Αλλάχ γιατί, τρία χρόνια μετά την εισβολή στο Ιράκ, η Αμερική, η Βρετανία και οι σύμμαχοί τους κατάφεραν να έχουν μόνο απώλειες, καταστροφές και ατυχίες" Ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι στο βίντεο, που έφερε το λογότυπο της αλ-Σαχάμπ, της επικοινωνιακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, φορούσε μαύρο τουρμπάνι και λευκό μανδύα και καθόταν μπροστά από ένα παραπέτασμα ενώ δε φαινόταν να έχει δίπλα του το όπλο που συνήθως φαίνεται. Το δεξί χέρι του Οσάμα μπιν Λάντεν, εξυμνεί τις επιχειρήσεις της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, αλλά κυρίως στρέφεται εναντίον του Πακιστανού ηγέτη, Περβέζ Μουσάραφ και καλεί τον πακιστανικό λαό και τον στρατό να πολεμήσουν εναντίον του.

    "Όσο για το δεύτερο πράγμα για το οποίο θέλω να σας μιλήσω, είναι η σκοτεινή μοίρα την οποία επιβάλλει ο Προδότης Μουσάραφ στο Πακιστάν. Χωρίς αμφιβολία, το Πακιστάν είναι μια από τις πιο σημαντικές χώρες που έχει στόχο αυτή η νέα αποικιοκρατική Σταυροφορία, που επιχειρεί να αποδυναμώσει το Πακιστάν και να το κατακερματίσει σε οντότητες υπό τον έλεγχο της Ινδίας, συμμάχου των Αμερικανών και των Εβραίων". Πρόκειται για το τρίτο μήνυμα ηγετικού στελέχους της Αλ Κάιντα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ηχητικό μήνυμα του επικεφαλής της οργάνωσης, Οσάμα μπιν Λάντεν, μεταδόθηκε στις 23 Απριλίου, ενώ δύο ημέρες αργότερα ακολούθησε μήνυμα του Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουϊ.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Al-Qaeda number two in new video

    [03] Οικονομία

    Ανησυχεί η αγορά για την επιβολή κυρώσεων

    Η Έκθεση "εκτόξευσε" ξανά το πετρέλαιο

    29/4/2006 10:33:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/4/2006 11:23:01 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Κατά ένα δολάριο αυξήθηκε σχεδόν η τιμή του πετρελαίου έπειτα από την κατάθεση στον ΟΗΕ της πολύ επικριτικής έκθεσης για το Ιράν του επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, (ΙΑΕΑ) Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, σχετικά με τη στάση που κρατάει η χώρα για το πυρηνικό της πρόγραμμα, η οποία προκάλεσε ανησυχίες στην αγορά για την επιβολή κυρώσεων ή ακόμη και την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της πετρελαιοπαραγωγού χώρας. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι αγορές αντιδρούν νευρικά και δέχονται νέες πιέσεις από τους κερδοσκόπους. Αναλυτές επισημαίνουν ότι προς το παρόν η τιμή του μαύρου χρυσού δύσκολα θα πέσει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι. Μετά από την υποχώρηση των τελευταίων τεσσάρων ημερών στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης, το αμερικανικό αργό για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 91 σεντς και έκλεισε στα 71,88 δολάρια το βαρέλι, αφού είχε φθάσει έως και τα 72,65 δολάρια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στο Λονδίνο, το πετρέλαιο Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας σημείωσε αύξηση 1,11 δολαρίων και έκλεισε στα 72,02 δολάρια το βαρέλι. Στο μεταξύ για πρώτη φορά ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους μίλησε για την ανάγκη αποδέσμευσης της κίνησης των οχημάτων από τα καύσιμα και την αντικατάστασή τους από εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ώρα της διπλωματίας

    Αισιοδοξία αλλά και αυξήσεις


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 April 2006 - 8:50:35 UTC