Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμα έναρξης για τη Διαβαλκανική
  • [02] Αποσύρθηκε φωτιστικό οινόπνευμα
  • [03] Τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα
  • [04] Μακάβρια ευρήματα
  • [05] "Καλπάζει" ξανά το πετρέλαιο
  • [06] Στην εφορία μισθωτοί-συνταξιούχοι
  • [07] Άνθισε η Κηφισιά

    [01] Πολιτική

    Την Πέμπτη η συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν

    Σήμα έναρξης για τη Διαβαλκανική

    3/5/2006 10:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/5/2006 11:49:22 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, όπου θα προεδρεύσει της Συνόδου των χωρών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP). Την Πέμπτη, στο περιθώριο των εργασιών θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με τον πρόεδρο της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. Οι εργασίες της συνόδου άρχισαν το πρωί με σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και κυρίαρχο θέμα το Κόσοβο, ενώ αργότερα, το μεσημέρι, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από την "τρόικα", στην οποία μετέχουν Ελλάδα, Κροατία και Ρουμανία.

    Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με την ομόλογό της Ιλένε Μίτρεβα από την ΠΓΔΜ. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ωστόσο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών κ.Κουμουτσάκο, οι συνομιλίες έγιναν σε καλό κλίμα και επί τάπητος τέθηκε η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και η ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος για την οποία η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας.

    Η κ. Μίτρεβα από την πλευρά της δήλωσε ότι η ΠΓΔΜ έχει αναλάβει δέσμευση να προχωρήσει προς την Ευρώπη και θα κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Στο πλαίσιο της συζήτησης, έγινε απλή αναφορά στο θέμα της ονομασίας, καθώς οι θέσεις των δύο πλευρών είναι δεδομένες και γίνεται διαβούλευση στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Η κ. Μίτρεβα έθεσε το ζήτημα του ειδικού τέλους που έχει θεσπίσει η Νομαρχία Κιλκίς για τα αυτοκίνητα από την ΠΓΔΜ που εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος και σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι πρέπει να αρθεί.

    Πυκνή η ατζέντα των συνομιλιών

    Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η σημασία της περιφερειακής συνεργασίας στην πορεία των χωρών της ΝΑ προς την πλήρη ενσωμάτωσή τους στην ΕΕ, οι προοπτικές της ατζέντας της Θεσσαλονίκης για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο ρόλος της Διαβαλκανικής ενόψει του μελλοντικού ανασχηματισμού του Συμφώνου Σταθερότητας για την ΝΑ Ευρώπη, καθώς και τρέχοντα θέματα ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή.

    Συνολικά 10 αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί, θα βρίσκονται από το απόγευμα σήμερα και αύριο Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, για να λάβουν μέρος στη Σύνοδο. Ειδικότερα από το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ αναμένεται να αφιχθούν οι πρόεδροι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Σουλεϊμάν Τίχιτς, της Σερβίας-Μαυροβουνίου, Σβέτοζαρ Μάροβιτς, της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι και οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας, Σεργκέϊ Στανίσεφ, της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, της Ρουμανίας, Καλίν Ποπέσκου-Ταριτσεάνου, και αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πρωί της Πέμπτης θα καταφθάσουν και οι πρωθυπουργοί της Μολδαβίας, Βασίλε Τάρλεφ και της Κροατίας, Ίβο Ξάναντερ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαβαλκανική Σύνοδος στη Θεσαλονίκη

    [02] Κοινωνία

    Λόγω ελλιπών ενδείξεων στην ετικέτα

    Αποσύρθηκε φωτιστικό οινόπνευμα

    3/5/2006 7:45:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Γ.Γ. Εμπορίου

    Αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά, φωτιστικό οινόπνευμα προκειμένου να διορθωθούν ενδείξεις στην ετικέτα του. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Θ. Σκορδάς μετά από έλεγχο, που διενήργησαν υπάλληλοι της Νομαρχίας Αθηνών, εντοπίστηκε το προϊόν "Donna - Φωτιστικό οινόπνευμα 93ο" σε αυτοτελή συσκευασία 430ml διαπιστώθηκε ότι δε φέρει τις απαιτούμενες ενδείξεις, φράσεις, σύμβολα ή/και προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα του προϊόντος στην ελληνική γλώσσα, ώστε να ενημερωθεί και να προστατευθεί το καταναλωτικό κοινό.

    Διαθέτης του προϊόντος στην ελληνική αγορά είναι η εταιρεία "Ευάγγελος Γεωρ. Βουρδούμης - ποτοποιία - οινοποιία - εμφιαλωτήριο οινοπνεύματος - εμπόριο ειδών super market", Μακεδονίας 3, Μελίσσια Αττικής.

    Το Γενικό Χημείου του Κράτους, που είναι αρμόδιο για την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, ζήτησε από την εταιρεία να αποσύρει τα αποθέματα από όλα τα σημεία πώλησης στην αγορά. Το εν λόγω προϊόν αποσύρθηκε και επαναδιατίθεται στην αγορά με νέα συσκευασία και σωστές αναγραφόμενες σημάνσεις.

    Σχετικά Links:

    Γενική Γραμματεια Καταναλωτή

    [03] Κόσμος

    Συνετρίβη αρμενικό αεροσκάφος με 113 επιβάτες

    Τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα

    3/5/2006 7:05:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/5/2006 11:41:47 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AP-BBC

    Αεροσκάφος τύπου Airbus 320 των αρμενικών αερογραμμών Armavia που εκτελούσε πτήση από το Ερεβάν με 113 επιβάτες και προορισμό το ρωσικό θέρετρο Σότσι, συνετρίβη εν μέσω σφοδρής καταιγίδας, 6χλμ ανοιχτά των νότιων ακτών της Ρωσίας, στη Μαύρη Θάλασσα. Επιτόπου έσπευσαν σωστικά συνεργεία από τις έρευνες των οποίων επιβεβαιώθηκε το χειρότερο: ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα για την ανεύρεση επιζώντων. Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία επικαλούνται πηγές του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οκτώ μέλη πληρώματος και πέντε παιδιά, είναι Αρμένιοι υπήκοοι. Υπάρχουν επίσης 26 Ρώσοι, ένας Γεωργιανός και ένας Ουκρανός υπήκοος.

    Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών οι κακές καιρικές συνθήκες ήταν αυτές που απέβησαν μοιραίες για τους 113 άτυχους επιβάτες. Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Αρμενίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρομπέρ Κοτσαριάν μετά από τηλεφωνική τους επικοινωνία, κήρυξαν την 5η Μαΐου κοινή ημέρα πένθους, κάνοντας λόγο για μια τραγωδία που έπληξε και τους δύο λαούς. Η Αρμενία, απ όπου προέρχονταν τα περισσότερα θύματα, θα παρατείνει το πένθος μέχρι και το Σάββατο 6 Μαΐου.

    Μοιραία κακοκαιρία

    Το πρακτορείο Itar-Tass, επικαλούμενο τον Βίκτορ Μπέλτσοφ, αναπληρωτή επικεφαλής του τμήματος πληροφόρησης του υπουργείου Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας, μετέδωσε ότι το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 02:15 τοπική ώρα κοντά στο αεροδρόμιο Αντλερ του Σότσι, ενός δημοφιλούς θέρετρου της νότιας Ρωσίας, που βρίσκεται κοντά στην μεθόριο με την Γεωργία. Λίγες ώρες αργότερα, 6χλμ ανοικτά των ακτών εντοπίστηκαν να επιπλέουν συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους, κηλίδες πετρελαίου, σκόρπιες αποσκευές, αλλά και οι σοροί τουλάχιστον 12 επιβατών.

    Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος των αερογραμμών Armavia προς το πρακτορείο Reuters, το αεροσκάφος ήταν σε άριστη τεχνική κατάσταση και το πλήρωμα ήταν ικανό και άρτια εκπαιδευμένο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πιλότοι του αεροπλάνου είχαν ζητήσει άδεια προσγείωσης την οποία ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου είχε αρχικά αρνηθεί λόγω της κακοκαιρίας. Λίγο αργότερα όμως η άδεια παραχωρήθηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις επιχειρήθηκε μια αναγκαστική προσγείωση με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να καταπέσει στη θάλασσα. Η Armavia, που είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αρμενίας έχει στο ιστορικό της άλλα τρία δυστυχήματα με αεροσκάφη τύπου Airbus 320.

    Εν τω μεταξύ, 78 άτομα, συγγενείς θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, αναχώρησαν από το Ερεβάν για το Σότσι της Ρωσίας, απ΄όπου θα μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος. Με την ίδια πτήση αναχώρησαν επίσης 12 Αρμένιοι διασώστες, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην περισυλλογή των σορών, καθώς και 14 μέλη αρμενικής ερευνητικής επιτροπής.

    Σχετικά Links:

    BBC - Armenian jet crashes near Sochi

    Reuters - Jet crashes off Russia, no survivors seen

    [04] Ιράκ

    Ανακαλύφθηκαν οι σοροί 14 ανδρών

    Μακάβρια ευρήματα

    3/5/2006 8:23:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Οι σοροί δεκατεσσάρων ενηλίκων ανδρών με τραύματα από σφαίρες και εμφανή σημάδια βασανιστηρίων βρέθηκαν στην Βαγδάτη την Τετάρτη. Τα πτώματα, που είχαν δεμένα μάτια και άκρα, βρέθηκαν στην συνοικία Σαάμπ της πρωτεύουσας του Ιράκ. Οι σοροί ανήκαν σε άνδρες ηλικίας 20 έως 30 ετών, διευκρίνισε η ιρακινή αστυνομία. Η βία μεταξύ σιιτών και σουνιτών έχει αυξηθεί δραματικά έπειτα από την επίθεση εναντίον σιιτικού ιερού τεμένους τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αμερικανών οι επιθέσεις εναντίον πολιτών έκτοτε έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Εν τω μεταξύ σύντομα αναμένεται να δοθεί εντολή σχηματισμού νέας ιρακινής κυβέρνησης με τη συμμετοχή σιιτών, σουνιτών και Κούρδων και με την ελπίδα να τερματιστούν οι νέες αιματοχυσίες.

    [05] Οικονομία

    Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα το ράλι ανόδου

    "Καλπάζει" ξανά το πετρέλαιο

    3/5/2006 10:12:00 πμ

    Προς νέο ιστορικό ρεκόρ κινούνται και πάλι οι τιμές του πετρελαίου προσεγγίζοντας το φράγμα των 75 δολαρίων το βαρέλι, εν μέσω συμπληγάδων: από τη μία η έντονη ανησυχίας που επικρατεί στην αγορά για την κρίση με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα καθώς οι μεγάλες χώρες εμφανίζονται να μην έχουν κοινή θέση για την αντιμετώπιση της κρίσης και από την άλλη η μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων. Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί πυροδοτεί ανησυχία για την έκβαση, καθώς και για τις επιπτώσεις του ακριβού πετρελαίου στην παγκόσμια οικονομία και στις αναπτυξιακές προοπτικές της. Στην αγορά της Σιγκαπούρης η τιμή του ελαφρού αργού είχε φτάσει το πρωί στα 74,95 δολάρια καθώς για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται το ράλι ανόδου στην τιμή του μαύρου χρυσού. Στις 24 Απριλίου η τιμή του ελαφρού αργού είχε φτάσει στα 75,35 δολάρια το βαρέλι και οι αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι και αυτό το ιστορικό ρεκόρ θα καταρριφθεί. Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε χθες το βράδυ η τιμή του Μπρέντ φτάνοντας στα 74,97 δολάρια το βαρέλι για να πέσει αργότερα στα 74,80 δολάρια. "Η κατάσταση στο Ιράν αυξάνει το όριο γεωπολιτικού κινδύνου το οποίο η αγορά δημιουργεί στην τιμή του πετρελαίου", εκτιμά ο αναλυτής Νταριούς Κοβάλτσικ της εταιρίας CFC Securities, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. Οι τιμές έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 5 δολάρια τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Το Ιράν, που απείλησε χθες ότι θα θέσει ως πρώτο του στόχο το Ισραήλ σε περίπτωση που εκδηλωθεί αμερικανική επίθεση, ανακοίνωσε ότι έχει φθάσει στο επίπεδο 4,8% στη διαδικασία εμπλουτισμού του ουρανίου του.

    Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Γολαμρεζά Αγκαζαντέχ "στόχος μας είναι το 5% αλλά ακόμη και αυτό το επίπεδο (4,8%) θα είναι αρκετό για μας για να παράγουμε πυρηνικό καύσιμο". Πρόσθεσε πάντως ότι το Ιράν δεν έχει την πρόθεση να αυξήσει τα επίπεδα εμπλουτισμού πάνω από το 5%.

    "Τα πράγματα φαίνεται να κινούνται στην κατεύθυνση της αναμέτρησης και η αγορά φοβάται ότι θα επηρεαστεί ο εφοδιασμός της", τόνισε ο Κοβάλτσικ.

    Ξεπέρασε το 1 ευρώ η αμόλυβδη

    Ήδη οι επιπτώσεις από το άλμα του μαύρου χρυσού είναι εμφανείς και στη χωρά μας καθώς η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ξεπέρασε το ένα ευρώ το λίτρο Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της αμόλυβδης σκαρφάλωσε στα 1,039 ευρώ το λίτρο, παρουσιάζοντας αύξηση 2,26% την τελευταία εβδομάδα. Ακριβότερος, όσον αφορά τα καύσιμα, είναι ο νομός Ρεθύμνης και πιο φθηνός ο νομός Κιλκίς.

    Ωστόσο όπως σημειώνει το ΥΠΑΝ η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας υπολείπεται κατά 19,68% του μέσου ευρωπαϊκού όρου, καθώς την τελευταία διετία και συγκεκριμένα από τις αρχές του 2004 η τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε κατά 42% ενώ το Μπρεντ αυξήθηκε στη διεθνή αγορά, το ίδιο διάστημα, κατά 133%.

    Η χώρα μας είναι εξαρτημένη ενεργειακά κατά 57% από το πετρέλαιο έναντι 41% της Ε.Ε. συνολικά. Και για το λόγο αυτό αναζητούνται τρόποι προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση της από αυτή την ενεργειακή πηγή.

    Εκτός από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την υποδοχή και διανομή του στους καταναλωτές. Εξάλλου και οι ίδιοι οι καταναλωτές, εξαιτίας της ανόδου της τιμής του πετρελαίου, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς το φυσικό, με αποτέλεσμα να υπάρχει πληθώρα αιτήσεων, αλλά η σύνδεση να καθυστερεί, ως και ένα χρόνο, από την υπογραφή του συμβολαίου.

    Οι συνδέσεις στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου έχουν ξεπεράσει τις 57 χιλιάδες, αύξηση μεγαλύτερη από 237% την τελευταία διετία. Η επέκταση του δικτύου συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και σύντομα θα καλύψει όλα τα αστικά κέντρα και τις μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

    Εξάλλου από χθες έως τις 30 Ιουνίου η εταιρεία παροχής Φυσικού Αερίου Αττικής προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις στα νέα συμβόλαια σύνδεσης με το δίκτυο. Συγκεκριμένα τα νέα τιμολόγια που ισχύουν είναι 375 ευρώ για σύνδεση πολυκατοικίας και 282 ευρώ για σύνδεση μονοκατοικίας, διαμερίσματος ή επαγγελματικού ακινήτου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Καίνε" τα καύσιμα

    [06] Οικονομία

    Αρχίζει σήμερα η υποβολή των δηλώσεων

    Στην εφορία μισθωτοί-συνταξιούχοι

    3/5/2006 9:01:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Υπ.Οικονομικών

    Αρχίζει σήμερα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για περίπου 3.500.000 μισθωτούς και συνταξιούχους. Οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους έως τις 31 Μαΐου.

    Μέχρι τις 3 Μαΐου 2006 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1. Μέχρι τις 5 Μαΐου 2006 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει στο 2. Μέχρι τις 9 Μαΐου 2006 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει στο 3 Μέχρι τις 11 Μαΐου 2006 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει στο 4. Μέχρι τις 15 Μαΐου 2006 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει στο 5. Μέχρι τις 17 Μαΐου 2006 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει στο 6. Μέχρι τις 19 Μαΐου 2006 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει στο 7. Μέχρι τις 23 Μαΐου 2006 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει στο 8. Μέχρι τις 25 Μαΐου 2006 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει στο 9. Μέχρι τις 29 Μαΐου 2006 οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους λήγει στο 10, 20,30, 40 και 50. Μέχρι τις 31 Μαΐου 2006 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 60, 70, 80, 90 και 00 και οι υπόχρεοι που δεν έχουν Α.Φ.Μ.

    Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι που θέλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, μέσω διαδικτύου, στην υπηρεσία TAXISnet (Ηλεκτρονική Διεύθυνση www.taxisnet.gr ) με χρήση προσωπικών κωδικών πρόσβασης, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση τουλάχιστον πέντε εργάσιμες μέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, προκειμένου να γίνει χορήγηση των εν λόγω κωδικών.

    [07] Ζωής ...σΤάσεις

    52η Ανθοκομική Έκθεση

    Άνθισε η Κηφισιά

    3/5/2006 9:45:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περισσότερα από 50 είδη τριανταφυλλιάς, αλλά και καμέλιες, ορτανσίες και γαρδένιες, τουλίπες, νάρκισσοι και ζουμπούλια, χρυσάνθεμα, ντάλιες, φρέζες και γλαδιόλες, αλλά και άλλα σπάνια λουλούδια από άλλες χώρες, υποδέχονται μαζί με μια μεγάλη ποικιλία λουλουδιών και φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου τους επισκέπτες της 52ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 14 Μαΐου. Στα 124 περίπτερα (104 για πώληση και 20 με εκθέσεις) υπάρχουν ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι, τον κήπο ή τη βεράντα, αφού εκτός από τα λουλούδια και τα φυτά, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να βρουν, βιβλία, γλάστρες και φάρμακα.

    Αν και η πλειοψηφία των εκθετών είναι από την Αττική, υπ0άρχουν επίσης παραγωγοί και από την επαρχία κυρίως το Βόλο και τη Θήβα, ενώ σε περίπτερο φιλοξενείται για πρώτη φορά και το Μουσείο Γουλανδρή. Φυσικά δεν λείπουν και οι συμμετοχές από το εξωτερικό, που είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και ειδικότερα από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία και τη Βουλγαρία (το Βοτανικό Κήπο της Σόφιας).

    Φέτος υπάρχουν και περίπτερα με συγκεκριμένη θεματική (όπως για παράδειγμα ο "παλαιός κήπος στην Κηφισιά" ή ο "κήπος των Κυκλάδων") όπου οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μία εικόνα για το παρελθόν και τα φυτά διαφόρων περιοχών της χώρας, αλλά και να "ξεσηκώσουν" ιδέες για τους δικούς τους χώρους.

    Στις ευωδιές και τα χρώματα προσθέστε και τις εκδηλώσεις, ενημερωτικού αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που πλαισιώνουν καθημερινά την έκθεση και έχετε άλλον έναν λόγο για να μην αναβάλετε άλλο το ραντεβού σας με την Άνοιξη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 May 2006 - 8:56:47 UTC