Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα κερδίζει μάχες"
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Μπακογιάννη - Μοτακί
  • [03] Επαναληπτικές εκλογές
  • [04] Πορεία κατά του "Κώδικα"
  • [05] Νέο κύκλωμα εμπορίας βρεφών
  • [06] Δίκη για την τραγωδία στον Έβρο
  • [07] ΚΕΠ και στον ΗΣΑΠ
  • [08] Συλλήψεις για κατοχή δισκίων "ecstasy"
  • [09] ΠΑΟ: Η πρώτη του Μπάκε
  • [10] Πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό

    [01] Πολιτική

    Δήλωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα του ΣΕΒ

    "Η Ελλάδα κερδίζει μάχες"

    16/5/2006 10:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στα θετικά αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που αντανακλώνται κυρίως στη διατήρηση των αναπτυξιακών ρυθμών, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Ετήσιας Γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Τα θετικά στοιχεία αποτελούν καταλυτική απάντηση στη στείρα αντίδραση των εκφραστών της συντήρησης, στοιχεία που αποτελούν και την έμπρακτη ενθάρρυνση στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει η Κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι το κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει. "Η χώρα μας κερδίζει μάχες καθημερινά και πετυχαίνει σημαντικές νίκες", είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, υπογράμμισε πως εγγυώνται ασφαλή και ταχύρυθμη αναπτυξιακή τροχιά σε ένα υγιές δημοσιονομικό περιβάλλον. Στην ομιλία του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε ότι "ο ρυθμός ανάπτυξης έφτασε το 2005 στο 3,7% το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε στο 4,5% το 2005, ενώ σε ότι αφορά στην ανταγωνιστικότητα γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα ανέβηκε οκτώ θέσεις στην παγκόσμια κατάσταση σε σχέση με το 2004". Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα των βιομηχάνων για όσα είπαν στις ομιλίες τους, ενώ τα δύο μεγάλα κόμματα αξίζουν την κατακραυγή των εργαζομένων.

    "Η πρόοδος είναι ορατή και μετρήσιμη"

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών τόνισε ότι "η πρόοδος είναι ορατή και μετρήσιμη", καλώντας τα μέλη του ΣEB να αξιοποιήσουν το νέο περιβάλλον που έχει ανατείλει για την οικονομία επενδύοντας στις προοπτικές της χώρας μας.

    Για τα ΣΔIT (Συμπράξεων Δημόσιου και Iδιωτικού Tομέα) υπογράμμισε ότι η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε πρόσφατα το πρώτο έργο που αφορά στην κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στην περιφέρεια της Αττικής και ότι χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος των φορέων, είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, λίγους μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, έχουν κατατεθεί στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ προτάσεις συνολικού ύψους 548 εκατομμυρίων ευρώ. Έπεται εντός του μήνα η υποβολή νέων προτάσεων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε δράσεις στέγασης φορέων του δημοσίου, τουριστικών και περιβαλλοντικών υποδομών, αλλά και προτάσεις στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, καθώς και στον τομέα της Δικαιοσύνης.

    Όσον αφορά τις ΔEKO είπε ότι "μεγάλος αριθμός έχουν συμφωνήσει στην εφαρμογή των εισοδηματικών αυξήσεων που προβλέπονται από το νόμο και τις σχετικές εγκυκλίους". Τέλος, επανέλαβε τις δεσμεύσεις για για αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ και του ΕΚΑΣ, ενώ για το ασφαλιστικό εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι "η Αξιωματική Αντιπολίτευση πριν από δύο εβδομάδες, αναλογιζόμενη τις διαστάσεις του προβλήματος, επέδειξε μια υπεύθυνη στάση κάνοντας κάποιες προτάσεις για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Όχι στην πολιτική της προσωπικής εύνοιας"

    Αλλαγή φρουράς στον ΣΕΒ

    [02] Πολιτική

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μπακογιάννη - Μοτακί

    16/5/2006 9:37:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είχε το απόγευμα της Τρίτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μανουσέρ Μοτακί. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η συζήτηση των δύο Υπουργών επικεντρώθηκε στη απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε., για μια νέα ευρωπαϊκή πρόταση-πακέτο προς το Ιράν, σε μια προσπάθεια διπλωματικής διευθέτησης του θέματος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. "Η ευρωπαϊκή πρόταση είναι ουσιαστική και ιδιαίτερα συμφέρουσα, η οποία θα πρέπει να αξιολογηθεί με θετική και εποικοδομητική διάθεση από το Ιράν", επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη στον Ιρανό ομόλογό της.

    [03] Κοινωνία

    Την Τρίτη

    Επαναληπτικές εκλογές

    16/5/2006 11:05:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Επαναληπτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συγκεκιμένα, στο ΕΜΠ θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη των πρυτανικών Αρχών, καθώς κανένας από τους τέσσερις υποψήφιους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 50%. Στην διαδικασία θα μετάσχουν ο νυν πρύτανης Ανδρέας Ανδρεόπουλος, ο συνδυαμός του οποίου έλαβε 365 ψήφους και ο συνδυασμός του καθηγητή Κώστα Μουντζούρη, που έλαβε 336 ψήφους. Την ίδια ώρα, στο ΑΠΘ θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές μεταξύ του αναπληρωτή προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αναστάσιου Μάνθου, ο συνδυασμός του οποίου έλαβε 1.162 ψήφους και του καθηγητή Ιατρικής Δημήτριου Κισκίνη, ο συνδυασμός του οποίου έλαβε 1.061 ψήφους.

    [04] Κοινωνία

    Πορεία κατά του "Κώδικα"

    16/5/2006 10:42:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης περίπου 100 άτομα, μέλη χριστιανικών οργανώσεων, με αίτημα να απαγορευτεί η προβολή της κινηματογραφικής ταινίας " Ο Κώδικας Ντα Βίντσι". Επικεφαλής της πορείας ήταν παλαιοημερολογίτες κληρικοί, αφού η Εκκλησία αποφάσισε να μην μποϋκοτάρει την ταινία, αλλά να αφήσει τους πιστούς να αποφασίσουν αν θα την παρακολουθήσουν. Εκπρόσωποι των διαδηλωτών παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη βουλή, ενώ απέκλεισαν τη Βασιλίσσης Σοφίας, προκαλώντας έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

    [05] Κοινωνία

    Εξαρθρώθηκε από τις ελληνικές Αρχές

    Νέο κύκλωμα εμπορίας βρεφών

    16/5/2006 8:57:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άλλο ένα ελληνοβουλγαρικό κύκλωμα εμπορίας βρεφών εξαρθρώθηκε από τις ελληνικές αρχές μετά από καταγγελία Βουλγάρας, που είχε παραδώσει το νεογέννητο παιδί της για υιοθεσία, αλλά στη συνέχεια μετάνιωσε και το ήθελε πίσω.

    Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν χθες στα Δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων τέσσερις γυναίκες -τρεις Βουλγάρες και μία Ελληνίδα- την ώρα που μεθόδευαν άλλη μία παράνομη υιοθεσία. Μία από τις συλληφθείσες θεωρείται από τους εγκεφάλους της σπείρας. Οι δύο Βουλγάρες είχαν συναινέσει να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία, ενώ άλλοι δέκα Βούλγαροι αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν στη Βουλγαρία έγκυες γυναίκες με πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τις οποίες έπειθαν να δώσουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα για υιοθεσία έναντι αμοιβής. Η τιμή για την παράνομη υιοθεσία ήταν περίπου 25.000 ευρώ για τα αγόρια και 20.000 για τα κορίτσια. Από αυτά 2000 έπαιρνε η Βουλγάρα που οργάνωνε τις υιοθεσίες, 3 έως 10.000 δίνονταν στις μητέρες, ενώ τα υπόλοιπα προορίζονταν για αμοιβές δικηγόρων, ιατρικές εξετάσεις και αμοιβές των άλλων μελών του κυκλώματος.

    Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το κύκλωμα πραγματοποίησε τον τελευταίο χρόνο περίπου 35 παράνομες υιοθεσίες.

    [06] Κοινωνία

    Σε βαρύ κλίμα

    Δίκη για την τραγωδία στον Έβρο

    16/5/2006 8:17:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Σε έντονα φορτισμένο κλίμα συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα, στο Πενταμελές Στρατοδικείο Ξάνθης, η δίκη του αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνου Κονιτόπουλου και του λοχαγού Γεωργίου Βεδιαδάκη, που κατηγορούνται για το θάνατο από ηλεκτροπληξία πέντε στρατιωτών και το ελαφρύ τραυματισμό άλλων δύο στο φυλάκιο "Μανίτσα" στην Κορνοφωλιά Έβρου, όταν το πρωί της 8ης Απριλίου 2003 ο μεταλλικός ιστός μήκους 7,87 μ. που επιχειρούσαν να στήσουν οι επτά στρατιώτες στην κανονική του βάση, ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια που περνούσαν πάνω από το φυλάκιό τους.

    Σήμερα, επρόκειτο να εξεταστούν συνολικά οκτώ μάρτυρες, ωστόσο η δίκη διακόπηκε λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι μετά την εξέταση μόνο των τριών πρώτων - δύο στρατιωτών που υπηρετούσαν στο φυλάκιο εκείνο το διάστημα και του υποδιοικητή του τάγματος, αντισυνταγματάρχη Ανδρούτσου, που αμέσως μετά το δυστύχημα ειδοποιήθηκε και μετέβη στο φυλάκιο μαζί με το γιατρό της μονάδας, ο οποίος μετέφερε τους στρατιώτες στο νοσοκομείο. Την οργή των συγγενών προκάλεσε η κατάθεση του ενός εκ των στρατιωτών, που βρισκόταν τη μοιραία στιγμή δίπλα στους συναδέλφους του, ο οποίος υποστήριξε ότι για την τραγωδία ευθύνεται η απειρία των θυμάτων.

    Στη διάρκεια της σημερινής δεύτερης μέρας της δίκης τα μέλη του στρατοδικείου προσπάθησαν να διερευνήσουν, αν ήταν δυνατόν ο ιστός της σημαίας να τοποθετηθεί με τα χέρια ή χρειάζονταν γερανοφόρο όχημα.

    Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με την εξέταση μαρτύρων και την απολογία των δυο αξιωματικών που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την έκδοση της απόφασης.

    [07] Κοινωνία

    Στο σταθμό του Νέου Φαλήρου

    ΚΕΠ και στον ΗΣΑΠ

    16/5/2006 8:36:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το πρώτο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών σε σταθμό ΗΣΑΠ και συγκεκριμένα στο σταθμό του Νέου Φαλήρου, εγκαινίασαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Απόστολος Ανδρεουλάκος και ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης.

    Ο κ. Ανδρεουλάκος αναφέρθηκε στο θεσμό των ΚΕΠ και την ταχεία ανάπτυξη που γνωρίζει σε όλη την Ελλάδα. Σημείωσε ότι καθημερινώς τα επισκέπτονται, κατ΄ εκτίμηση, συνολικά 60.000 πολίτες, ενώ τόνισε ότι με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών έχουν μειωθεί σημαντικά οι χρόνοι εξυπηρέτησης των πολιτών και επιχειρήσεων μέσω των ΚΕΠ.

    [08] Κοινωνία

    Τρεις άνδρες είχαν 100.000 δισκία στην κατοχή τους

    Συλλήψεις για κατοχή δισκίων "ecstasy"

    16/5/2006 8:27:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το απόγευμα οι τρεις άνδρες 55, 54 και 52 ετών που συνελήφθησαν για εισαγωγή 100.000 δισκίων "έκσταση". Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στην κατοχή τους από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και υπαλλήλους του ΣΔΟΕ.

    Οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες είναι μέτοχοι εταιρείας "security", η οποία δραστηριοποιείται στα νότια προάστια, ενώ ο τρίτος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, αλλά αποφυλακίστηκε το 2003.

    Στην κατοχή τους βρέθηκαν, επίσης, ένα υποπολυβόλο αμερικανικού τύπου, ένα πιστόλι, 275 φυσίγγια, 22.500 ευρώ, 6.215 δολάρια Αυστραλίας, 3.000 δολάρια ΗΠΑ, 60 χρυσές λίρες, δέκα βιβλιάρια καταθέσεων, καθώς και ένα αυτοκίνητο μάρκας Porsche, που έχει κλαπεί από την Αγγλία.

    Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι πληροφορίες για την εισαγωγή των ναρκωτικών που έγινε από την Ολλανδία, προέρχονται από τις αυστραλιανές αρχές όπου ζούσαν οι δύο μέτοχοι της εταιρείας "σεκιούριτι" πριν έλθουν στην Ελλάδα.

    Επίσης, έγινε γνωστό ότι κανένα άλλο άτομο από την εταιρία δεν εμπλέκεται στη διακίνηση των ναρκωτικών.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: Η πρώτη του Μπάκε

    16/5/2006 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στις εγκαταστάσεις της Παιανίας βρέθηκε ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Χανς Μπάκε, Ο Σουηδός τεχνικός πραγματοποίησε την πρώτη του ουσιαστική γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας με τους οποίους και συνομίλησε. Ένα από αυτά που προκάλεσε αίσθηση ήταν πως ο Μπάκε είχε "τετ-α-τετ" συνάντηση με τον Λουτσιά Σανμαρτεάν, του οποίου η παραμονή στην Παιανία δεν έχει ξεκαθαρίσει. Ο Σουηδός τεχνικός υπέβαλε σε εργομετρικά τεστ τους παίκτες, τα οποία θα ολοκληρωθούν αύριο και στη συνέχεια ο Μπάκε θα τους δώσει το ειδικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι. Στα μεταγραφικά της ομάδας, το θέμα του Παπαδόπουλου και της ανανέωσης του συμβολαίου του έχει "παγώσει" καθώς δεν υπήρξε κάτι καινούριο. Κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα κινούνται αρνητικά, και το η παραμονή του "Παπ" στον Παναθηναϊκό απομακρύνεται όλο και πιο πολύ, αφού η διοίκηση του οποίου δεν δείχνει διατεθειμένη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του. Στα υπόλοιπα, ο Δανός Πέτερ Λόβενκραφτ παραμένει στους κορυφαίους της λίστας για την ομάδα του "τριφυλλιού". Η περίπτωση του πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς το κασέ του επιθετικού της Ρέιντζερς είναι αρκετά υψηλό, ενώ υπάρχουν για την απόκτηση του οι "σειρήνες" της Ισπανίας, με την Οσασούνα να επιθυμεί την απόκτηση του.

    [10] Μπάσκετ

    Πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό

    16/5/2006 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με κεκτημένη ταχύτητα ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Αμαρουσίου στο Σεφ με 75-60, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε στο ΣΕΦ και έκανε το 1-0, για τα ημιτελικά των πλέι οφ. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά την Πά,πτη, όπου το Μαρούσι θα προσπαθήσει να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Υπενθυμίζεται πως χρειάζεται τρεις νίκες η ομάδα για να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Τα δεκάλεπτα: 19-12, 41-25, 60-42, 75-60. Κυρίαρχος ήταν από την αρχή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός. Με καλή κυκλοφορία. Επιθετικές λύσεις και καλή άμυνα πήρε στο πρώτο δεκάλεπτο προβάδισμα 7 πόντων (19-12). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακοί αλλά και ουσιαστικοί και "εκτόξευσαν" τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (41-25). Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικό, αφού ο μονόλογος του Ολυμπιακού συνεχίστηκε. Έτσι οι "ερυθρόλευκοι" πήραν με 75-60 τη νίκη και έδειξαν παράλληλα έκαναν συντήρηση δυνάμεων για το δεύτερο παιχνίδι.

    Διαιτητές: Κουκουλεκίδης, Τανατζής, Μπήτης, Τασούλας

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ): Εντνι 6, Παπαμακάριος 7, Πρίντεζης 4, Ζίζιτς 21 (1), Λιούις 3, Χατζής, Σεϊμπούτις 8 (2), Κόλιεβιτς 5 (1), Μπάρλος 7, Βασιλόπουλος, Αγαδάκος 2, Σχορτσιανίτης 12.

    ΜΑΡΟΥΣΙ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Μπλάκνεϊ 12 (2), Νικολαϊδης 8 (1), Μπουντούρης 6 (2), Κυρίτσης 6 (1), Σέκουλιτς 3, Χόμαν 4, Στεφανίδης 4, Κολώκας 2, Καϊμακόγλου 12 (3), Νοέας 1, Γιαννουλάκος 2.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 May 2006 - 20:51:01 UTC