Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα Τρίκαλα ο Κ. Παπούλιας
  • [02] Βλάβη και ταλαιπωρία εν πλω
  • [03] Αιματηρή σύγκρουση λεωφορείου-ΙΧ
  • [04] "Βαποράκι" με ...γεμάτο στομάχι
  • [05] Απαγωγή καταγγέλλει 16χρονη
  • [06] Όρισαν το διάδοχο του Ζαρκάουι
  • [07] Εκτροχιάστηκε τρένο στο Ισραήλ
  • [08] Βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν
  • [09] Μυστήριο με το νέο τεχνικό του Τόγκο

    [01] Πολιτική

    Επίσκεψη στα Μετέωρα

    Στα Τρίκαλα ο Κ. Παπούλιας

    12/6/2006 11:52:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο νομό Τρικάλων βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Κάρολος Παπούλιας θα επισκεφθεί τα Μετέωρα, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων προκειμένου να παραστεί στην τελετή ονομασίας Μονίμων Λοχιών Τάξεως 2006 και να απονείμει τα πτυχία. Το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός επιβλητικού γλυπτού στην είσοδο του της μαρτυρικής πόλης του Διστόμου

    [02] Κοινωνία

    Επέστρεψε στη Ραφήνα

    Βλάβη και ταλαιπωρία εν πλω

    12/6/2006 5:24:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στη Ραφήνα, για λόγους ασφαλείας, επέστρεψε το πλοίο Super Ferry ΙΙ, που είχε αναχωρήσει το πρωί από τη Ραφήνα με προορισμό την Άνδρο την Τήνο και τη Μύκονο. Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 200 επιβάτες, έφτασε κανονικά στην Άνδρο, αλλά λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του πλοίου από την Άνδρο, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή μηχανή και ο καπετάνιος αποφάσισε να επιστρέψει. Οι επιβάτες με προορισμό τα λιμάνια της Τήνου και της Μυκόνου επέστρεψαν στη Ραφήνα και θα μεταβούν στους προορισμούς τους με άλλα δρομολόγια, όμως ταλαιπωρήθηκαν αρκετές ώρες και αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν αποβιβάσθηκαν στην Άνδρο, ώστε να συνεχίσουν από εκεί το ταξίδι τους. Ταλαιπωρία όμως περίμενε και όσους περίμεναν το πλοίο στην Τήνο και στη Μύκονο για να επιστρέψουν στη Ραφήνα.

    [03] Κοινωνία

    Ένας νεκρός και 12 τραυματίες

    Αιματηρή σύγκρουση λεωφορείου-ΙΧ

    12/6/2006 4:37:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας νεκρός και 12 τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έγινε στις 2.30 το μεσημέρι στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Κόνιτσας, στην περιοχή Μεταμόρφωση. Το δυστύχημα έγινε όταν λεωφορείο της Αστυνομίας, που μετέφερε στα σύνορα συνοριοφύλακες, συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε. Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του επιβατικού αυτοκινήτου και από το λεωφορείο τραυματισμένοι 12 συνοριοφύλακες από τους οποίους οι τέσσερις έχουν σοβαρά τραύματα από κατάγματα ενώ οι υπόλοιποι είναι ελαφρά τραυματισμένοι. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων ενώ τα αίτια του ατυχήματος ερευνά η τροχαία Ιωαννίνων.

    [04] Κοινωνία

    Τανζανή έκρυβε 889 γρ. κοκαΐνης στο στομάχι της

    "Βαποράκι" με ...γεμάτο στομάχι

    12/6/2006 12:48:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Μια 43χρονη γυναίκα από την Τανζανία, η οποία θεωρείται μέλος διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης στην Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, συνελήφθη προχθές το μεσημέρι από τη δίωξη ναρκωτικών στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Η Τανζανή , που ήλθε στην Αθήνα προερχόμενη από τη Βραζιλία, είχε στο στομάχι της 65 αυτοσχέδιες κυλινδρικές συσκευασίες αεροστεγώς κλεισμένες με μονωτική ταινία, με κοκαΐνη βάρους 889 γραμμαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που ανακαλύπτεται με αυτόν τον τρόπο από τις ελληνικές αρχές.

    Η γυναίκα είχε καταπιεί τα ναρκωτικά στο Σάο Πάολο για να καταφέρει να περάσει τον έλεγχο στον αερολιμένα της Αθήνας και με σκοπό να τα παραδώσει σε άγνωστους παραλήπτες. Όμως έγινε αντιληπτή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου επί δύο ημέρες οι γιατροί προσπαθούσαν να την αφαιρέσουν τις συσκευασίες από το στομάχι χωρίς αυτές να διαρραγούν, διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε ν αποβεί μοιραίο για τη ζωή της.

    Η 43χρονη Τανζανή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος την παρέπεμψε σε ανακριτή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των μελών του κυκλώματος στη χώρα μας, καθώς η γυναίκα είχε περάσει με τον ίδιο τρόπο άλλες τρεις φορές ναρκωτικά στην Ελλάδα.

    [05] Κοινωνία

    Τη βίαζαν και έκαιγαν το δέρμα της με τσιγάρα

    Απαγωγή καταγγέλλει 16χρονη

    12/6/2006 12:27:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Φως στην εξαφάνιση μιας 16χρονης από τη Γεωργία, της οποίας τα ίχνη είχαν χαθεί εδώ και 20 μέρες, προσπαθούν να ρίξουν οι αστυνομικές αρχές. Η νεαρή κοπέλα που κατήγγειλε ότι είχε απαχθεί, βρέθηκε σήμερα στην αγκαλιά της μητέρας της, φέροντας εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης που είχε υποστεί.

    Η ανήλικη κοπέλα, που ήρθε στην Ελλάδα πριν από περίπου πέντε μήνες για να μείνει με την μητέρα της που εργάζεται στην χώρα μας, όπως καταγγέλλει, στις 21 Μαΐου έπεσε θύμα απαγωγής. Εκείνη την ημέρα είχε ρεπό από την εργασία της και την ώρα που έβγαινε από ένα κατάστημα σταμάτησε ένα λευκό αυτοκίνητο μπροστά της. Οι τρεις άνδρες που επέβαιναν την άρπαξαν με τη βία και τη μετέφεραν σε διαμέρισμα στον Κορυδαλλό. Εκεί την κράτησαν επί 20 ολόκληρες μέρες, βιάζοντας την και σβήνοντας τσιγάρα πάνω στα χέρια της. Κάποια στιγμή η 16χρονη κατάφερε να ξεφύγει από τους βιαστές της και βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους του Πειραιά, όπου και την βοήθησε ένας Αιγύπτιος προσφέροντάς της στέγη.

    Όλο αυτό το διάστημα η μητέρα της την έψαχνε και χθες το πρωί μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος η νεαρή κοπέλα την κάλεσε στο τηλέφωνο. Το μεσημέρι έδωσαν ραντεβού σε κεντρικό σημείο του Πειραιά, όμως η μητέρα της 16χρονης, ειδοποίησε και τις αρχές οι οποίες συνέλαβαν τον Αιγύπτιο. Όπως αποδείχθηκε ο μετανάστης δεν είχε σχέση με την κακοποίηση. Οι αστυνομικοί εξετάζουν με μεγάλη προσοχή την υπόθεση.

    [06] Ιράκ

    Όρισαν το διάδοχο του Ζαρκάουι

    12/6/2006 5:48:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Τον σεΐχη Αμπού Χάμζα αλ-Μουχατζίρ όρισε η Αλ Κάιντα ως το διάδοχο του ηγέτη της στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, ο οποίος σκοτώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης από επίθεση Αμερικανών. Ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν συχνά ισλαμιστές μαχητές, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: "ο σεΐχης Αμπού Χάμζα αλ-Μουχατζίρ είναι καλός αδελφός, έχει ιστορία στον ιερό πόλεμο και γνώσεις. Ζητούμε από το Θεό...να μπορέσει να συνεχίσει αυτό που ο σείχης Αμπού Μουσάμπ άρχισε". Στο μεταξύ, μιλώντας στο CNN ο Ιρακινός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Μουάφακ αλ Ρουμπάιε, τόνισε, ότι μετά το θάνατο του Ζαρκάουι βρήκαν και κατέσχεσαν πολλά έγραφα, ατζέντες, τηλεφωνικούς αριθμούς, υπολογιστές και μία βάση δεδομένων μέσα στους υπολογιστές.

    Νεκροί σε Βαγδάτη και Μπακούμπα

    Παράλληλα και σήμερα, συνεχίστηκαν οι αιματηρές επιθέσεις στη Βαγδάτη. Έκρηξη βόμβας, που είχε στόχο λεωφορείο το οποίο μετέφερε εργαζόμενους στο ιρακινό υπουργείο Βιομηχανίας, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν 12.

    Σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή κοντά στην Μπαακούμπα, βόρεια της Βαγδάτης, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, σκοτώθηκαν εννέα άτομα. Σύμφωνα με το στρατό, οι επτά από τους νεκρούς συνδέονται με την Αλ-Κάιντα, ενώ οι άλλοι δύο είναι παιδιά. Από την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι τρεις ενήλικες και ένα παιδί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απειλεί και μετά το θάνατό του

    [07] Μ. Ανατολή

    Πέντε νεκροί, τουλάχιστον 60 οι τραυματίες

    Εκτροχιάστηκε τρένο στο Ισραήλ

    12/6/2006 1:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/6/2006 7:23:54 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Γαλλ.Πρακτορείο

    Με αγωνία παρακολουθούν οι πολίτες του Ισραήλ τις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης στα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας, που εκτροχιάστηκε έπειτα από σύγκρουση με φορτηγάκι σε σιδηροδρομική διάβαση, βόρεια του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, σύμφωνα με αναφορές των συνεργείων διάσωσης υπάρχουν πέντε νεκροί, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τρένο, που είχε αναχωρήσει με 200 επιβάτες από το Τελ Αβίβ, κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Χάιφας, όταν συγκρούστηκε με μικρό φορτηγό που διέσχιζε τη σιδηροδρομική γραμμή.

    Τουλάχιστον δύο βαγόνια ανατράπηκαν. "Οι επιβάτες έσπαγαν τα τζάμια για να βγουν έξω είπε ένας επιβάτης στους διασώστες. Επιτόπου έσπευσαν ειδικές δυνάμεις που ψάχνουν για εγκλωβισμένους κάτω από τις άμορφες μάζες μετάλλων, ελικόπτερα και ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών.

    Σύμφωνα με κάποιους αυτόπτες μάρτυρες το φορτηγάκι ήταν σταματημένο στο κόκκινο φανάρι και περίμενε τη διέλευση του τρένου, όταν ξαφνικά ένα άλλο όχημα έπεσε από πίσω του και το έσπρωξε πάνω στις γραμμές. Το όχημα παγιδεύτηκε εκεί και ο οδηγός του πρόλαβε να το εγκαταλείψει. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος του Μπέιτ Γιεχόσουα, στα περίχωρα της πόλης Νετάνια, στο κεντρικό Ισραήλ και οι αρχές δηλώνουν με βεβαιότητα πως πρόκειται για ατύχημα.

    Σε παρόμοια σύγκρουση τρένου με φορτηγό που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2005, σε περιοχή νότια του Τελ Αβίβ, επτά άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι 150 είχαν τραυματιστεί.

    [08] Μ. Ανατολή

    Βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

    12/6/2006 2:08:00 μμ

    Πέντε άτομα σκοτώθηκαν, μεταξύ τους μια γυναίκα και ένα παιδί, και άλλα 17 τραυματίστηκαν σε έκρηξη βόμβας σήμερα στην ταραγμένη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν, στο Πακιστάν.

    Τα εκρηκτικά που πυροδοτήθηκαν, είχαν τοποθετηθεί σε ξενοδοχείο της λεωφόρου Σαριάμπ, στην Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας. "Η έκρηξη ήταν τεράστια και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές κυρίως στα παρακείμενα οπωροπωλεία", είπε αστυνομικός αξιωματούχος. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κουέτα και η κατάσταση μερικών από αυτών κρίνεται σοβαρή.

    Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά η κυβέρνηση κατηγορεί τους αυτονομιστές αντάρτες που συχνά βάζουν στο στόχαστρο τους αγωγούς φυσικού αερίου, κυβερνητικά κτίρια και στρατώνες, υποστηρίζοντας ότι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της επαρχίας χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη άλλων περιοχών της χώρας.

    Το Μπαλουχιστάν, από τις φτωχότερες επαρχίες του Πακιστάν είναι ωστόσο πλούσιο σε αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου καλύπτοντας σχεδόν το 22% των αναγκών της χώρας σε φυσικό αέριο.

    [09] Μυστήριο με το νέο τεχνικό του Τόγκο

    12/6/2006 1:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Πέπλο μυστηρίου" καλύπτει λίγες ώρες πριν από την αυριανή παρθενική συμμετοχή του Τόνγκο σε τελική φάση παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Ν. Κορέα. Η ομοσπονδία της αφρικανικής ομάδας, ανακοίνωσε ότι μετά την παραίτηση του Ότο Πφίστερ, που αποχώρησε επειδή η ομοσπονδία δεν τα βρήκε με τους παίκτες στο θέμα των πριμ, περιμένει την απάντηση του Βίνφριντ Σέφερ. Ο Γερμανός τεχνικός όμως ζήτησε κι αυτός να λυθεί το "αγκάθι" των πριμ για να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα: "Δε νομίζω πως θα υπάρξει συμφωνία. Φαίνεται πως δε μπορούν να τα βρουν ακόμα και μεταξύ τους. Δε μπορώ να εργαστώ κάτω από αυτές τις συνθήκες", δήλωσε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός του Καμερούν, που δύσκολα θα αναλάβει το τιμόνι της ομάδας. Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα "Berliner Zeitung" η ομοσπονδία του Τόνγκο έχει κάνει πρόταση και σε έναν άλλο συμπατριώτη των Πφίστερ, Σέφερ. Το μόνο όμως που γνωρίζει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας είναι το όνομά του, Κριστόφ, αφού το επώνυμό του παραμένει ακόμη άγνωστο. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι δεν πρόκειται για τον προπονητή Κριστόφ Ντάουμ, που έχει ακόμη συμβόλαιο με την τουρκική Φενέρμπαχτσε.

    Ο Βίνφριντ Σέφερ δεν πιστεύει ότι θα έρθει σε συμφωνία για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας του Τόγκο, καθώς η ομοσπονδία της αφρικανικής χώρας δεν μπορεί να του δώσει τις εγγυήσεις που ζήτησε. Το Τόγκο είναι χωρίς προπονητή μετά την παραίτηση του Ότο Πφίστερ, που αποχώρησε επειδή η ομοσπονδία δεν τα βρήκε με τους παίκτες στο θέμα των πριμ.

    Η ομοσπονδία στράφηκε στη λύση του Σέφερ, αλλά ο Γερμανός τεχνικός ζήτησε να λυθεί το θέμα των πριμ για να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα: «Δε νομίζω πως θα υπάρξει συμφωνία. Φαίνεται πως δε μπορούν να τα βρουν ακόμα και μεταξύ τους. Δε μπορώ να εργαστώ κάτω από αυτές τις συνθήκες», δήλωσε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός του Καμερούν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 12 June 2006 - 16:50:32 UTC