Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις υποψηφίων και πρώην δημάρχων
  • [02] "Αγώνας για την Παιδεία"
  • [03] Μονόδρομος η καινοτομία
  • [04] Ενίσχυση της Περιφέρειας
  • [05] Συνάντηση μαθητών με τον Υπ. Οικονομίας
  • [06] Στη Χάγη ο Τέιλορ
  • [07] Ηττα -αποκλεισμός για την Εθνική
  • [08] Στην Κρήτη ο Yπ. Πολιτισμού

    [01] Πολιτική

    Του Δήμου Αθηναίων

    Συναντήσεις υποψηφίων και πρώην δημάρχων

    16/6/2006 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Τους πρώην δημάρχους Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο και Δημήτρη Μπέη, συνάντησαν, την Παρασκευή, οι Κώστας Σκανδαλίδης και Νικήτας Κακλαμάνης, αντίστοιχα. Ο κ. Αβραμόπουλος ευχήθηκε στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, να ζήσει με πάθος και ενθουσιασμό την εμπειρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευχήθηκε όλοι οι υποψήφιοι να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να μπορέσει η πόλη να εξελιχτεί ακόμη περισσότερο. Από την πλευρά του, ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη τη συνάντηση προσθέτοντας ότι "στο πλαίσιο της εκλογικής αναμέτρησης, η ανάδειξη των αντιπαραθέσεων και θέσεων ανάμεσα σε προοδευτικές και συντηρητικές απόψεις, θα γίνει με τον προσήκοντα σεβασμό στην πόλη και τη ζωή της". Το μεσημέρι, ο υποψήφιος της ΝΔ επισκέφθηκε στο γραφείο του τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Μπέη, και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τα προβλήματα της πρωτεύουσας. Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον πρώην δήμαρχο κ. Μπέη και το έργο του, ενώ ο κ. Μπέης ευχαρίστησε τον κ. Κακλαμάνη για την τιμητική του επίσκεψη και για την αναγνώριση του έργου του.

    Άρχισαν οι προεκλογικές κόντρες

    Παρά τις υπερκομματικές συναντήσεις, δεν έλειψαν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ομιλία του κ. Κακλαμάνη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού του, ο κ. Σκανδαλίδης είπε: "Εμείς θα δώσουμε μία πολύ μεγάλη μάχη και αυτό μας διαφοροποιεί και από τον κ. Κακλαμάνη" για να συμπληρώσει ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ως Υπουργός Εσωτερικών προχώρησαν σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση, "όταν ο κ. Κακλαμάνης αποχωρούσε από τη Βουλή, που σημαίνει ότι δεν πίστευε στην αποκέντρωση και στην Αυτοδιοίκηση".

    Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο όνομα του συνδυασμού "Αθήνα, πόλη της ζωής μας", λέγοντας: "Για να γίνει η Αθήνα πόλη που αξίζει να ζει κανείς, χρειάζεται μεγάλες ανατροπές και ανατροπές οι συντηρητικοί δήμαρχοι δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα στην πόλη και δεν πρόκειται να κάνει και ο κ. Κακλαμάνης".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Αθήνα, πόλη της ζωής μας"

    [02] Πολιτική

    "Αγώνας για την Παιδεία"

    16/6/2006 9:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/6/2006 10:06:57 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Διμέτωπη επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική τους στην Παιδεία, που, όπως είπε, είναι ταυτόσημη, εξαπέλυσε την Παρασκευή η Αλέκα Παπαρήγα από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στην Κρήτη. "Εμείς ζητάμε μια δημόσια λαϊκή παιδεία", είπε χαρακτηριστικά η Γ.Γ. του ΚΚΕ. Η κα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, σημείωσε ότι στην ουσία, η "ηγεσία της Τουρκίας πήρε μια παράταση, δεν έγινε κάποια κριτική για το πώς προωθεί τα κριτήρια αλλά πήρε μια παράταση για να κριθεί στην πορεία και δεν ξέρουμε πως θα κριθεί". Επιπλέον, κάλεσε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να καταδικάσουν τα δύο μεγάλα κόμματα με την ψήφο τους στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές.

    "Όχι σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ"

    Πολιτική χαρακτήρισε τη μάχη των προσεχών εκλογών, λέγοντας ότι λίγο διαφέρει από τις εθνικές εκλογές, και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ψήφο καταδίκης στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εντολή στις δυνάμεις που εργάζονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

    Επιπλέον, επεσήμανε πώς η μάχη των τοπικών εκλογών θα φέρει στο επίκεντρο όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, κάλεσε τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και να κλείσουν τα αφτιά, όπως είπε, σε αυτούς που δηλώνουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

    Τέλος, αναφερόμενη στο διάλογο για την κοινωνική ασφάλιση, τον χαρακτήρισε ψευδεπίγραφο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προειδοποίηση στην Άγκυρα

    Παρέμβαση Καραμανλή για την Παιδεία

    Επίσκεψη Παπαρήγα σε Ξάνθη και Ροδόπη

    [03] Πολιτική

    Μονόδρομος η καινοτομία

    16/6/2006 11:34:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με εκπροσώπους των επιστημονικών και τεχνολογικών πάρκων της χώρας, συναντήθηκε την Παρασκευή στο Λαύριο ο υπουργός Ανάπτυξης. Από την πρώτη ετήσια συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των Επιστημονικών και Τεχνολογικών Πάρκων της χώρας, ο Δημήτρης Σιούφας ανακοινώσε ότι σύντομα θα δώσει σε δημόσια διαβούλευση νέο νόμο για την αναμόρφωση του τομέα της ερευνάς και την ενίσχυση της καινοτομίας. Εξάλλου, η αύξηση της απορροφητικότητας κοινοτικών κονδυλίων για την έρευνα, απασχόλησε παράλληλη σύσκεψη με τη συμμέτοχη κοινοτικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων. Ο κ. Σιούφας, ξεναγήθηκε στο τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, που ιδρύθηκε από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο χώρο της παλιάς γαλλικής εταιρείας Λαυρίου, και όπου φιλοξενούνται 21 ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από τον υπουργό επισημάνθηκε η ανάγκη στενότερης συνεργασίας της επιστημονικής κοινότητας με τις επιχειρήσεις αλλά και τους ομογενείς επιστήμονες του εξωτερικού.

    [04] Πολιτική

    Ενίσχυση της Περιφέρειας

    16/6/2006 10:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Προτεραιότητα αποτελεί για την Κυβέρνηση η ανάπτυξη της Περιφέρειας και η άρση των ανισοτήτων, τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών από τη Δυτική Μακεδονία, όπου πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στην περιοχή, με αφορμή τη 14η Σύνοδο των Γ.Γ. των Περιφερειών, που γίνεται στην Καστοριά. Όπως σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, το υπουργείο αύξησε τα κονδύλια για τη Δυτική Μακεδονία, και συγκεκριμένα, δίνονται πόροι αυξημένοι κατά δυόμισι φορές και μάλιστα μέσα σε λιγότερα χρόνια.

    "Ήδη το έτος 2005-2006, για ένα δηλαδή χρόνο, δόθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 88 εκ ευρώ μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», δηλαδή περισσότερα απ ό,τι πήρε στα 7 χρόνια από το Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης" σημείωσε ο κ.Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη προενταχθεί 972 έργα συνολικού προϋπολογισμού 114.543.065 ευρώ και από αυτά, έχουν ήδη δημοπρατηθεί 451 έργα ύψους 64.545.164 ευρώ.

    Υπερδιπλάσιος όμως είναι, όπως είπε ο υπουργός, και ο ρυθμός απορρόφησης στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.

    [05] Κοινωνία

    Με αφορμή τις εκθέσεις τους

    Συνάντηση μαθητών με τον Υπ. Οικονομίας

    16/6/2006 8:00:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μία ασυνήθιστη συνάντηση είχε, την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, που υποδέχθηκε 20 μαθητές της Ε' τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείο Πτολεμαΐδας. Αφορμή για την επίσκεψη των μαθητών ήταν οι εκθέσεις, που είχαν γράψει υπό μορφή επιστολής στον κ. Αλογοσκούφη, όπου έθεταν διάφορα ζητήματα σχετικά με την Οικονομία και τον προϋπολογισμό. Το σχολείο έστειλε τις εκθέσεις στον Υπουργό, ο οποίος, αφού τις διάβασε, προσκάλεσε μαθητές και δασκάλους στην Αθήνα. Στη συνάντηση, ο κ. Αλογοσκούφης εξήγησε στα παιδιά εξήγησε τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί μια οικονομία, τη δομή και το ρόλο του Κράτους, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών καθώς και τη λειτουργία της Ε.Ε. Στη συνέχεια, ο Υπουργός απένειμε στους μαθητές τους τίτλους προόδου της Ε τάξης, πριν μεταβούν όλοι στο Κοινοβούλιο, όπου ξεναγήθηκαν στην Έκθεση για τα Συντάγματα της Ελλάδας.

    [06] Κόσμος

    Στη Χάγη ο Τέιλορ

    16/6/2006 8:37:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ

    Τη μεταφορά της δίκης τού πρώην ηγέτη της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για της Σιέρα Λεόνε, ενέκρινε την Παρασκευή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η σχετική απόφαση ελήφθη με ομοφωνία των 15 μελών του Συμβουλίου, το οποίο ζήτησε από το Γ.Γ. του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, να βοηθήσει σε ό,τι αφορά τη νομική και πρακτική διευθέτηση, ώστε να σταλεί ταχέως ο Τέιλορ στην Ολλανδία από τη φυλακή της Φρίταουν, πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε, όπου τώρα κρατείται. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται και τις 11 κατηγορίες που τον βαρύνουν για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    Ανταλλαγή όπλων με διαμάντια

    Μάλιστα, ο πρώην ηγέτης της Λιβερίας κατηγορείται ότι αντάλλασε όπλα με διαμάντια, από περιοχές της Σιέρα Λεόνε που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

    Τόσο η Σιέρα Λεόνε όσο και η Λιβερία προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, μετά από πολλά χρόνια συγκρούσεων, στις οποίες ο Τέιλορ έπαιξε κεντρικό ρόλο.

    Η Βρετανία, της οποίας ήταν αποικία η Σιέρα Λεόνε, έστειλε στρατιώτες για να εκδιωχθούν οι αντάρτες από την πρωτεύουσα, το 2000.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: UN agrees Taylor trial transfer

    Reuters: UN approves sending Liberia's Taylor to The Hague

    [07] Ηττα -αποκλεισμός για την Εθνική

    16/6/2006 9:49:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά την περσινή παρθενική της συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τυνησίας, όπου η Εθνική κατέλαβε την 6η θέση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα δώσει τοπαρών στην επόμενη διοργάνωση, της Γερμανίας. Οι διεθνείς του Γκόραν Πέρκοβατς στον αποψινό αγώνα ρεβάνς των πλέι-οφ της ευρωπαϊκής ζώνης, γνώρισαν την ήττα στο Βρότσαλβ με 29-20 από την Πολωνία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 12-6 δεν κατάφερε να διαφυλάξει την πολύτιμη διαφορά των πέντε γκολ (27-22), που είχε κερδίσει στο ματς της Δράμας.

    [08] Πολιτισμός

    Ξεκινά σειρά επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους

    Στην Κρήτη ο Yπ. Πολιτισμού

    16/6/2006 6:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/6/2006 8:04:47 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στην Κρήτη, βρίσκεται, από την Παρασκευή, ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, που ξεκινά σειρά επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μονές όλης της χώρας. Ο κ. Βουλγαράκης επισκέφθηκε το Ανάκτορο Μαλλίων και την Παναγία Κερά και τόνισε την ανάγκη να αποκατασταθούν οι αρχαιολογικοί χώροι της ανατολικής Κρήτης, να προστατευθούν οι ανασκαφές και να ενισχυθούν οι υποδομές. Σειρά ξεναγήσεων περιλαμβάνει και το αυριανό πρόγραμμα του κ. Βουλγαράκη, που θα επισκεφθεί τα μουσεία Αγίου Νικολάου και Σητείας, τη Μονή Τοπλού καθώς και τους αρχαιολογικούς χώρους Πετρά και Λατούς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 16 June 2006 - 20:50:43 UTC