Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην άγονη γραμμή ο Κάρολος Παπούλιας
  • [02] "Καταδικάστε τους με την ψήφο σας"
  • [03] Διαμαρτυρία και συλλήψεις
  • [04] Βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία
  • [05] Πολύνεκρη επίθεση στο Αφγανιστάν
  • [06] Σκοτώθηκαν μέλη της Τζιχάντ
  • [07] "Κομμένος" ο "Γουίνι το Αρκουδάκι"
  • [08] Προειδοποίηση στην Άγκυρα

    [01] Πολιτική

    Στην άγονη γραμμή ο Κάρολος Παπούλιας

    17/6/2006 1:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/6/2006 7:08:41 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Θερμές και εγκάρδιες συνομιλίες με τους κατοίκους της Νισύρου είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αιγαίου.Το πρωί περιόδευσε σε κεντρικά σημεία του Μανδρακίου, της πρωτεύουσας του νησιού, όπου είχε συνομιλίες με κατοίκους, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν ιδιαιτέρα θερμά. Το μεσημέρι συνοδευμένος από τους βουλευτές και το νομάρχη Δωδεκανήσου επισκέφθηκε τον οικισμό Νικειά, που βρίσκεται πάνω από το ηφαίστειο του νησιού. Χθες βράδυ σε μία συγκινητική τελετή ο κ. Παπούλιας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Νισύρου και του απονεμήθηκε το μετάλλιο της πόλης στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να μεταβεί στην Τήλο όπου το βράδυ σε προγραμματισμένη εκδήλωση θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης. Στην Τήλο θα παραμείνει μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας οπότε και θα αναχωρήσει για τη Σύμη, το τρίτο νησί της επίσκεψης του στα Δωδεκάνησα. Στη Σύμη, το βράδυ της Δευτέρας, θα ανακηρυχθεί επίσης επίτιμος δημότης και θα του επιδοθεί το κλειδί της πόλης.Την Παρασκευή, επισκέφθηκε την Κω και τη Νίσυρο και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών. "Η ανάγκη ανάπτυξης των ακριτικών περιοχών, είναι το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας", τόνισε ο κ. Παπούλιας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα Δωδεκάνησα ο Κ. Παπούλιας

    [02] Πολιτική

    Περιοδεία Παπαρήγα στην Κρήτη

    "Καταδικάστε τους με την ψήφο σας"

    17/6/2006 2:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/6/2006 3:03:46 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Ψήφο τιμωρίας και καταδίκης των δύο μεγάλων κομμάτων, ζήτησε να είναι οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου από το Ρέθυμνο. "Ο αγώνας των φοιτητών κατά του νέου νόμου-πλαισίου πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Το φοιτητικό κίνημα δεν πρέπει να παραιτηθεί από το συνολικό πλαίσιο διεκδίκησης κατά της ιδιωτικοποίησης της παιδείας", δήλωσε η κα Παπαρήγα. Αναφερόμενη σε όσους προσπαθούν να συρρικνώσουν τον αγώνα των φοιτητών σε τρία-τέσσερα ζητήματα, υπογράμμισε ότι "η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι φερέγγυα δύναμη συμμαχίας με τους φοιτητές, ενώ δεν πρέπει να δίδεται καμία εμπιστοσύνη σε όσα λέει η Ν.Δ και οι εκφραστές της μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα". Η τριήμερη περιοδεία της κα Παπαρήγα στην Κρήτη θα ολοκληρωθεί με ομιλίες το βράδυ του Σαββάτου στο Ηράκλειο και την Κυριακή το πρωί στο Επιμελητήριο Αγίου Νικολάου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Αγώνας για την Παιδεία"

    [03] Κοινωνία

    Μέλη της "Χρυσής Αυγής" εισέβαλαν στην ΕΤ3

    Διαμαρτυρία και συλλήψεις

    17/6/2006 3:08:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού εισέβαλαν το μεσημέρι του Σαββάτου, μέλη της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", με σκοπό να κάνουν δήλωση διαμαρτυρίας, επειδή η αστυνομία τους απαγόρευσε να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 07:00 μμ στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη νέα παραλία. Δυνάμεις της Aστυνομίας επενέβησαν, τους απομάκρυναν και συνέλαβαν 48 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στην ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο κτίριο της τηλεόρασης της ΕΤ-3 δεν έγιναν ζημιές.

    [04] Κόσμος

    Άνοιξαν οι κάλπες

    Βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία

    17/6/2006 12:55:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περίπου 4,3 εκατομμύρια Σλοβάκοι ψηφίζουν από το πρωί του Σαββάτου, για να την ανάδειξη 150 μελών της νέας βουλής της χώρας. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν το βράδυ, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τα exit polls στα 5.900 εκλογικά κέντρα. Σύμφωνα με τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, η κεντροδεξιά "Σλοβακική Δημοκρατική και Χριστιανική Ένωση" του απερχόμενου μεταρρυθμιστή πρωθυπουργού Μίκουλας Ντζουρίντα δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 12,5% των ψήφων, ενώ αναμένεται να προηγηθεί το αριστερό κόμμα "Σμερ" (Κατεύθυνση) του ιδιαίτερα δημοφιλούς 42χρονου δικηγόρου Ρόμπερτ Φίκο, που συγκέντρωνε το 28%. Στη νέα βουλή αναμένεται να εκπροσωπηθούν έξι ή επτά κόμματα που θα μπορέσουν να αποσπάσουν το απαιτούμενο όριο του 5% και οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι ο νικητής των εκλογών θα υποχρεωθεί να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού.

    [05] Κόσμος

    45 αντάρτες Ταλιμπάν σκοτώθηκαν

    Πολύνεκρη επίθεση στο Αφγανιστάν

    17/6/2006 11:59:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ

    Σαράντα πέντε αντάρτες Ταλιμπάν βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το κτίριο στο οποίο ήταν συγκεντρωμένοι βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς, από τις συμμαχικές δυνάμεις, με επικεφαλής τους Αμερικανούς, στην περιοχή Ουρουζγκάν, νότια του Αφγανιστάν. Τα συμμαχικά στρατεύματα είχαν την πληροφορία ότι κάπου 50 αντάρτες, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι ειδικοί στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, θα συγκεντρώνονταν σε ένα κτίριο. Νωρίτερα, άλλοι επτά Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στην επαρχία Κανταχάρ σε συγκρούσεις με την αφγανική αστυνομία και τρεις όταν εξερράγη πρόωρα μία βόμβα που σκόπευαν να τοποθετήσουν σε δρόμο στο Χελμάντ. Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 100 Ταλιμπάν έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις από την περασμένη Τετάρτη, καθώς οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιχείρηση για την καταστολή της δράσης των ανταρτών. Από την Τετάρτη βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη συμμαχική επιχείρηση στο Αφγανιστάν από την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν στα τέλη του 2001 με στόχο την εξάρθρωση της αντίστασης των ανταρτών.

    [06] Μ. Ανατολή

    Σκοτώθηκαν μέλη της Τζιχάντ

    17/6/2006 11:46:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Δύο μέλη της ισλαμικής οργάνωσης Τζιχάντ σκοτώθηκαν και τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ισλαμικής Τζιχάντ, πρόκειται για τους: Ιμαντ Γιασίν, στρατιωτικός διοικητής των Ταξιαρχιών αλ Κουντς (ένοπλη πτέρυγα της Τζιχάντ) και ο Χαμπίμπ Ατσουρ, στέλεχος της οργάνωσης. Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα. Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η ισραηλινή αεροπορία έπληξε με πύραυλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μέλη της Τζιχάντ και ήταν υπεύθυνα για επιθέσεις με ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ. Από την έναρξη της παλαιστινιακής Ιντιφάντα τον Σεπτέμβριο του 2000 έχουν σκοτωθεί 5.110 άνθρωποι, το 80% των οποίων ήταν Παλαιστίνιοι.

    [07] Παράξενα

    Από το τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT

    "Κομμένος" ο "Γουίνι το Αρκουδάκι"

    17/6/2006 4:34:00 μμ

    Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT απαγόρευσε τη μετάδοση της δημοφιλούς ταινίας κινουμένων σχεδίων του Ουόλτ Ντίσνεϊ "Γουίνι το Αρκουδάκι" με το πρόσχημα ότι ένας από τους ήρωές της είναι ένα γουρουνάκι, γράφουν σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες. Ο "Γουίνι το Αρκουδάκι" δεν είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που δείχνει γουρουνάκια και που δεν παίρνει το "πράσινο φως" της διεύθυνσης του TRT για μετάδοση, σχολιάζει η εφημερίδα Τζουμχουριέτ, επισημαίνοντας ότι το ίδιο έχει συμβεί με πολλές άλλες. Το τηλεοπτικό δίκτυο εξέταζε αρχικά το ενδεχόμενο να κόψει τις σκηνές που δείχνουν το γουρουνάκι και να μεταδώσει την ταινία, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να απορρίψει την ιδέα αυτή λόγω της πολύ συχνής εμφάνισης του μικρού ροζ ήρωα, που είναι ένας από τους πιο πιστούς φίλους του Γουίνι, στην ταινία, σύμφωνα με την Τζουμχουριέτ και τη Σαμπάχ. Η είδηση αυτή δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιαστεί από υπευθύνους του TRT. Οι μουσουλμάνοι θεωρούν ακάθαρτο ζώο τον χοίρο και το Ισλάμ απαγορεύει την κατανάλωση χοιρινού κρέατος. Ωστόσο η ταινία "Γουίνι το Αρκουδάκι" έχει μεταδοθεί από άλλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα και η βιντεοταινία διατίθεται σε πολλά μαγαζιά.

    [08] Θετικές διατυπώσεις στα συμπερασμάτα

    Προειδοποίηση στην Άγκυρα

    16/6/2006 3:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/6/2006 5:23:26 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Ρητή δέσμευση για σχέσεις καλής γειτονίας και εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Ένωσης με την Κύπρο, ζητούν από την Τουρκία, οι "25" ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα, της Συνόδου Κορυφής, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στις Βρυξέλλες. Η Άγκυρα καλείται να αποφεύγει κάθε πράξη η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς τη διαδικασία ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών. Θετικές χαρακτήρισε τις διατυπώσεις που περιέχονται στα συμπεράσματα, ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής,. "Αν είναι να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, επειδή δεν κάνουμε κάποιο βήμα, στο θέμα του πρόσθετου πρωτοκόλλου, ας σταματήσουν", η πρώτη αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του το πρωί της Παρασκευής στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης και πριν γίνει γνωστό το τελικό κείμενο συμπερασμάτων.

    Αυστηρό μήνυμα

    Να εκπληρώσει εντός του 2006 τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ε.Ε. στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη να διατηρεί η Άγκυρα σχέσεις καλής γειτονίας με όλες τις χώρες μέλη, καλούν την Τουρκία οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των "25" στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

    Ειδικότερα, οι "25" υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να αποφεύγεται, από την πλευρά της Τουρκίας, οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών της με κράτη - μέλη της ΕΕ.

    Επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία, να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την επέκταση του πρωτοκόλλου της τελωνειακής ένωσης στα δέκα νέα κράτη - μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας και να επιταχύνει τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων και εκδημοκρατισμού της χώρας.

    Συγκεκριμένα οι "25", τονίζουν ότι η πλήρης εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου θα αξιολογηθεί το 2006, όπως συμφωνήθηκε στη δήλωση της ΕΕ και των κρατών - μελών της στις 21 Σεπτεμβρίου 2005.

    Οι "25" Ευρωπαίοι ηγέτες τονίζουν ακόμη πως αναμένουν από την Τουρκία να προσαρμοσθεί στις αξίες, τους στόχους και την έννομη τάξη που περιλαμβάνουν οι κοινοτικές Συνθήκες, ενώ καθιστούν σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, θα εξαρτηθούν από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

    Τέλος καλούν την Τουρκία να εντείνει τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων και να τις εφαρμόσει πλήρως και αποτελεσματικά.

    Σαφές και δεσμευτικό πλαίσιο

    Την ικανοποίησή του για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Καραμανλής, χαρακτήρισε ως σημαντικό στοιχείο ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καλεί την Τουρκία να δεσμευτεί για σχέσεις καλής γειτονίας και την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ένωσης με την Κύπρο.

    Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει και ενθαρρύνει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, σημειώνοντας όμως ότι η Άγκυρα έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει.

    "Η σύμβαση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας είναι πολύ σαφής, δεν υπάρχουν εδώ ασάφειες και παρακάμψεις. Το πλαίσιο διαπραγματεύσεων είναι για την Τουρκία, σαφές και δεσμευτικό", τόνισε.

    Το πρωί ο κ. Καραμανλής, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κύπρου, Τάσσο Παπαδόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία Αθήνας- Λευκωσίας.

    Ερωτώμενος σχετικά ο Πρωθυπουργός διέψευσε τα σενάρια για δήθεν ψυχρότητα στις σχέσεις Αθήνας- Λευκωσίας, τονίζοντας ότι υπάρχει διαρκής και στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση, καλή προσωπική επικοινωνία του ιδίου με τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και στενή επαφή.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τις προτάσεις που ο Γιώργος Παπανδρέου διατύπωσε για την ανάγκη χάραξης μιας νέας εθνικής στρατηγικής, είπε πως δεν άκουσε κάτι καινούργιο και υπογράμμισε ότι υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική η οποία εφαρμόζεται, βρίσκεται σε εξέλιξη και πηγαίνει καλά.

    Αντιδράσεις

    Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, για τα συμπεράσματα της Συνόδου.

    Στενεύουν τα περιθώρια για την Άγκυρα, δήλωσε ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας πως οι εξελίξεις στην Ευρώπη είναι που αναδεικνύουν την αξία της πρότασης Παπανδρέου για μια νέα εθνική στρατηγική. Παράλληλα, χαρακτήρισε εκτός τόπου και χρόνου τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού.

    Αυτό που πέτυχαν οι 25 ήταν να χαιρετίσουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Τουρκία, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και επισημαίνει ότι δεν έχουν καμία βάση οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης. Μάλιστα, η Γ.Γ. από τα Χανιά, σημείωσε ότι η Άγκυρα εξασφάλισε παράταση χρόνου.

    Η Τουρκία δεσμεύεται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της τονίζει το μέλος της πολιτικής γραμματείας του Συνασπισμού, Μιχάλης Σαμπατακάκης.

    Πρώτη αντίδραση από Τουρκία

    "Αν είναι να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, επειδή δεν κάνουμε κάποιο βήμα στο θέμα του πρόσθετου πρωτοκόλλου, ας σταματήσουν", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης,

    Ο κ. Ερντογάν διατύπωσε ξανά την πάγια τουρκική θέση για άρση του αποκλεισμού των Τουρκοκυπρίων, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. δεν πρέπει να περιμένει λύση στο ζήτημα του πρόσθετου πρωτοκόλλου, όσο δεν γίνεται η άρση του αποκλεισμού.

    Να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και να ανοίξει τα λιμάνια της και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, κάλεσαν την Τουρκία, ο πρόεδρος της Αυστρίας και προεδρεύων της Ε.Ε. αυτή την περίοδο Βόλφγκανγκ Σιούσελ και ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ.

    Και οι δυο επισήμαναν ότι σε αντίθετη περίπτωση η Άγκυρα θα θέσει σε κίνδυνο τη φιλοδοξία της να ενταχθεί μια μέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Σιούσελ δήλωσε: " Αν αυτή η δήλωση είναι αληθινή, τότε υπάρχει πρόβλημα".

    Τέλος, ο Φινλανδός πρωθυπουργός Μάτι Βανχάνεν, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ από τον Ιούλιο του 2006, προέβλεψε ότι αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τότε η συζήτηση που θα γίνει για το θέμα αυτό, επί Φινλανδικής Προεδρίας θα είναι θερμή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συστάσεις προς Τουρκία

    "Να συμμορφωθεί η Άγκυρα"

    Η ώρα των υποψηφίων


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 17 June 2006 - 16:50:28 UTC