Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Ορτέγα
  • [02] Επαφές με Μπακογιάννη-Σημίτη
  • [03] Στα σκαριά συνάντηση Σολάνα-Λαριτζανί
  • [04] Όχι στην προθεσμία αποχώρησης

    [01] Πολιτική

    Στο Ζάππειο Μέγαρο

    Συνάντηση Παπανδρέου-Ορτέγα

    22/6/2006 10:24:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΑΠΕ

    Mε τον πρώην πρόεδρο της Νικαράγουα και υποψήφιο για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές Ντανιέλ Ορτέγα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ Ορτέγα ξεναγήθηκε από τον κ Παπανδρέου στην έκθεση φωτογραφίας για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, που γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια από το θάνατό του. Σε δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στους μακρόχρονους προσωπικούς και πολιτικούς δεσμούς του με τον Ντανιέλ Ορτέγα για τον οποίο πρόσθεσε, ότι παραμένει ένας δυναμικός αγωνιστής στη Νικαράγουα και στη Λατινική Αμερική. "Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική οι οποίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες για το διεθνές προοδευτικό κίνημα και ευχόμαστε στον Ντανιέλ Ορτέγα κάθε επιτυχία", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του, ο κ. Ορτέγα είπε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που βρίσκεται για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου τόνισε, ότι είχε την ευκαιρία να μοιραστεί μαζί του σταυροδρόμια της ιστορίας της Νικαράγουας σημειώνοντας, ότι τους απασχολούσε η αλληλεγγύη και η ειρήνη, ενώ πρόσθεσε, ότι "σήμερα βλέπουμε ο ελληνικός λαός να δείχνει την ίδια αλληλεγγύη και να δίνει τις μάχες του για την ειρήνη.

    Επίσης, ο κ Ορτέγα παρευρέθη σε ειδική τελετή, που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

    [02] Πολιτική

    Επαφές με Μπακογιάννη-Σημίτη

    22/6/2006 11:31:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Mε την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Σκανδαλίδης, ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους πρώην δημάρχους της Αθήνας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα, που αφορούν το δήμο της Αθήνας. Η υπουργός Εξωτερικών ευχήθηκε στον Κώστα Σκανδαλίδη καλή επιτυχία και καλή δύναμη, ενώ εκείνος της απήντησε, ότι σε όποια θέση και αν βρίσκεται θα την συνοδεύει πάντα η ιδιότητα της δημάρχου της Ολυμπιακής Αθήνας. Νωρίτερα, ο κύριος Σκανδαλίδης είχε συνάντηση με τον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και όπως ο ίδιος δήλωσε ζήτησε τη συμβουλή, αλλά και τη βοήθεία του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αθήνας.

    [03] Κόσμος

    Στα σκαριά συνάντηση Σολάνα-Λαριτζανί

    22/6/2006 8:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Χαβιέ Σολάνα και του επικεφαλής της ιρακινής διπλωματίας, Αλί Λαριτζανί σχετικά με την την πρόταση των "6" (ΗΠΑ,Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) για αναστολή του πυρηνικού προγραμματος του Ιράν. Ειδικότερα, ο Χαβιέ Σολάνα δήλωσε, πως ελπίζει, ότι "τις επόμενες ημέρες, αν είναι δυνατόν την ερχόμενη εβδομάδα, θα έχει συνάντηση με τον Ιρανό επικεφαλής για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης". Την ίδια ώρα, στην Τεχεράνη επίσημη πηγή, που ζήτησε όμως να παραμείνει ανώνυμη, προέβλεψε, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί "μέχρι την 6η Ιουλίου". Ωστόσο, δε θέλησε να αναφερθεί στο που θα γίνει. Στο μεταξύ σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ , ανέφερε, ότι είχε μια "καλή και μακράς διάρκειας" τηλεφωνική συνομιλία με τον Λαριτζανί, χωρίς, όμως να κάνει συγκεκριμένες αναφορές στο περιεχόμενό της. Αναφέρουμε, ότι ο Χαβιέ Σολάνα παρουσίασε στην Τεχεράνη την κοινή πρόταση των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφάλειας (ΗΠΑ,Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) και της Γερμανίας στις 6 Ιουνίου.

    [04] Ιράκ

    Καταψηφίστηκε πρόταση των Δημοκρατικών

    Όχι στην προθεσμία αποχώρησης

    22/6/2006 8:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    "Όχι" είπε η αμερικανική Γερουσία στη μη δεσμευτική πρόταση Δημοκρατικών γερουσιαστών για σταδιακή απόσυρση των Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ μέχρι τον Ιούλιο του 2007. Συγκεκριμένα κατόπιν ψηφοφορίας η Γερουσία απέρριψε την πρόταση με 86 ψήφους κατά και 13 υπέρ. Σύμφωνα με την πλειοψηφία ο προσδιορισμός μιας ημερομηνίας αποχώρησης θα μείωνε ουσιαστικά τις πιθανότητες να είναι νικηφόρα η έκβαση της αναμέτρησης που γίνεται, με στόχο να καμφθεί η εξέγερση, που καταγράφεται σε πολλές περιοχές στο Ιράκ. "δεν είναι επιλογή η απόσυρση, δεν είναι λύση η παράδοση" δήλωσε χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων Μπιλ Φερστ. "Θα αποχωρήσουμε αμέσως μόλις ως υλοποιήσουμε τους στόχους μας", οι οποίοι "είναι πραγματοποιήσιμοι και τους υλοποιούμε", πρόσθεσε. Σημειώνουμε ότι με ψήφους 60 κατά, έναντι 39 υπέρ, απορρίφθηκε από τους γερουσιαστές και μία λιγότερο σαφής πρόταση, της οποίας το περιεχόμενο ήταν να γίνει μία επίσημη αναγγελία, ως το τέλος του έτους, ότι θα απομακρυνθούν εν καιρώ οι αμερικανοί στρατιώτες από το Ιράκ χωρίς να αναφέρεται μία συγκεκριμένη ημερομηνία.

    Προειδοποιήσεις Τσέινι για εξάπλωση της τρομοκρατίας

    Λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, δήλωνε, ότι σε περίπτωση που οι Αμερικανοί στρατιώτες αποχωρήσουν εσπευσμένα από το Ιράκ, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εξάπλωση της τρομοκρατίας στον κόσμο.

    Μάλιστα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN χαρακτήρισε μια επικείμενη αποχώρηση ως "το χειρότερο πράγμα, που θα μπορούσαμε να γίνει σε αυτό το στάδιο". "Στην πραγματικότητα, θα δημιουργούσαμε μια κατάσταση όπου θα μπορούσαν να νικήσουν οι οργανώσεις του τύπου της Αλ Κάιντα", πρόσθεσε.

    "Εάν φεύγαμε από το Ιράκ, αυτό θα ήταν καταστροφικό για τον παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Θα επηρέαζε όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν, θα μας δυσκόλευε να πείσουμε τους Ιρανούς να εγκαταλείψουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες τους, θα απειλούσε τη σταθερότητα καθεστώτων, όπως αυτό του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ στο Πακιστάν και του βασιλιά Αμπντάλα στη Σαουδική Αραβία", πρόσθεσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 22 June 2006 - 20:50:26 UTC