Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έχει ο καιρός γυρίσματα...
  • [02] Επίθεση εναντίον ιερέα στην Τουρκία
  • [03] Καταζητούμενες η γυναίκα και η κόρη του Χουσεΐν
  • [04] Ο "νονός" της σόουλ στην Ελλάδα

    [01] Κοινωνία

    Από τη ζέστη, στις καταιγίδες

    Έχει ο καιρός γυρίσματα...

    2/7/2006 7:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/7/2006 9:12:15 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Θεαματικά άλλαξε το σκηνικό του καιρού τις απογευματινές ώρες της Κυριακής. Η άπνοια και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, έδωσαν τη θέση τους σε βροχές και καταιγίδες, που ξεκίνησαν από τα βόρεια και επεκτάθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα. Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου εκδηλώνονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, ενώ από απόψε οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις. Με αυτές τις καιρικές συνθήκες επιστρέφουν οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, που άφησαν την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα με ήλιο και γυρνούν με τη συνοδεία της βροχής. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές της Αττικής δε σημειώθηκαν μόνο βροχοπτώσεις, αλλά και χαλαζόπτωση. Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Τόσο στην Αττική όσο και στο Ναύπλιο η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε τουλάχιστον 30 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για επέκταση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σήμερα σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα.

    Για αύριο, Δευτέρα, η ΕΜΥ προβλέπει καταιγίδες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, σταδιακή ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς στην Αθήνα και από 20 έως 29 στη Θεσσαλονίκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Χαλάει" ο καιρός

    [02] Κόσμος

    Επίθεση εναντίον ιερέα στην Τουρκία

    2/7/2006 10:23:00 μμ

    Επίθεση δέχτηκε ένας Ιταλός ιερέας στη Σαμψούντα, στη Μαύρη Θάλασσα, στην Τουρκία. Ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι τον ιερέα Πιερ Μπρούνισεν στο γοφό, σε μια επίθεση που έλαβε χώρα σε πολυσύχναστο δρόμο, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την καθολική εκκλησία στην οποία ιερουργεί. Ο ιερέας εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία, αλλά όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος στο Γαλλικό Πρακτορείο, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης. Τον περασμένο Φεβρουάριο ένας 16χρονος είχε σκοτώσει έναν 61χρονο Ιταλό καθολικό ιερέα, σε μία άλλη πόλη στη Μαύρη Θάλασσα.

    [03] Ιράκ

    Καταζητούμενες η γυναίκα και η κόρη του Χουσεΐν

    2/7/2006 10:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Σε μυστική τοποθεσία και με το ισλαμικό τυπικό ενταφιάστηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Πάντως, δεν αποκάλυψαν το ακριβές σημείο, φοβούμενοι, πως ο τάφος του Ζαρκάουι, θα μετατραπεί σε τόπο προσκυνήματος. Στο μεταξύ, η ιρακινή κυβέρνηση, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα των "41 περισσότερο καταζητούμενων για τρομοκρατία". Ο σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφαλείας του Ιράκ Μοουφάκ αλ-Ρουμπάϊε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι η λίστα συμπληρώθηκε σε διάστημα εννέα μηνών και βασίζεται σε στοιχεία υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών. Όπως είπε, η λίστα με τα ονόματα που εστάλη και στην Ιντερπόλ, περιλαμβάνει άτομα που κατηγορούνται για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών η για συμμετοχή σε συνωμοσία στη διάπραξή τους στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της βομβιστικής επίθεσης στο Σαντρ Σίτι με 66 νεκρούς, που έγινε το Σάββατο. Το πρώτο όνομα στη λίστα, είναι ο Ιζάτ Ιμπραήμ Αλ Ντούρι, ηγετικό στέλεχος του καθεστώτος Χουσεΐν. Ανάμεσα στα άτομα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι και η πρώτη γυναίκα και η μεγαλύτερη κόρη του πρώην δικτάτορα του ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, οι οποίες πιστεύεται ότι ζουν στην Ιορδανία.

    Σύμφωνα με τον Ρουμπάϊε η λίστα δε σχετίζεται με αυτή των αμερικανικών αρχών με τους 55 καταζητούμενους. Επίσης είπε, πως συνοδεύεται από φωτογραφίες τους και θα αναρτηθεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα και τεμένη, ενώ θα υπάρχει αμοιβή για την παροχή πληροφοριών που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των υπόπτων.

    [04] Πολιτισμός

    Ο "νονός" της σόουλ στην Ελλάδα

    2/7/2006 8:48:00 μμ

    Ο James Brown, ο ζωντανός θρύλος της μαύρης μουσικής, ο άνθρωπος που άνοιξε δρόμους εκεί όπου δεν υπήρχε τίποτε, έρχεται στην Ελλάδα. Ο τραγουδιστής που έδωσε ένταση στη μαύρη μουσική, κοφτούς ρυθμούς, φάνκι αποχρώσεις και πυροδότησε τα ανθρώπινα σώματα με απίστευτη ενέργεια θα δώσει δύο "εκρηκτικές" συναυλίες, στις 23 Ιουλίου στο θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα και στις 24 Ιουλίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη.

    Η πορεία της μαύρης μουσικής θα ήταν διαφορετική χωρίς τον James Brown, που ακόμη και σήμερα, τα τραγούδια του εξακολουθούν να επηρεάζουν την πορεία της μαύρης μουσικής. Το 1956 ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του ηχογραφώντας το "Please, Please, Please", το 1959 ξεκίνησε περιοδεία με το περίφημο "James Brown show", το πιο συναρπαστικό σόου που είχε ποτέ παρουσιαστεί. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Μια ιστορία γεμάτη επιτυχίες, πρωτοπορία και σπουδαίες συνεργασίες.

    "Sex Machine", "Living in America", "I feel good", "This is a mans world", "Get up offa that thing", "Please, please, please", "Papas got a brand new bag" είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά από τον "νονό" της σόουλ μουσικής.

    Ώρα έναρξης 21.30

    Εισιτήρια προπωλούνται προς 45 ευρώ για την Αθήνα σε όλα τα καταστήματα Metropolis και στα ταμεία του Θεάτρου Λυκαβηττού και προς 40 ευρώ για την Θεσσαλονίκη στο Metropolis και στα εκδοτήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Πλατεία Αριστοτέλους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 2 July 2006 - 20:51:47 UTC