Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Δαμασκό ο Γ. Παπανδρέου
  • [02] Κίνηση υποψηφίων δημάρχων
  • [03] Βρέθηκε δότης
  • [04] Αποτελέσματα για τα Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας
  • [05] Επίσκεψη Ράμσφελντ στο Αφγανιστάν
  • [06] Ανεξέλεγκτη η βία στην Αϊτή
  • [07] Στο έλεος του "Εβινιάρ" η Ν. Κορέα
  • [08] Βίντεο φρίκη
  • [09] Νέος κύκλος βίας στο Ιράκ
  • [10] Νέες επιθέσεις στη Γάζα
  • [11] Ικανοποίηση Αλμούνια
  • [12] Πρώτο φιλικό για ΑΕΚ
  • [13] Περιτομή εναντίον AIDS
  • [14] Πενία τέχνας κατεργάζεται!

    [01] Πολιτική

    Για συνάντηση με τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασσαντ

    Στη Δαμασκό ο Γ. Παπανδρέου

    11/7/2006 7:20:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη Δαμασκό μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για το Ιράν και την κρίση στην Μέση Ανατολή, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασσαντ.

    Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νϊκος Αθανασάκης, το Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας Αμίρ Πέρεζ και το ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

    Ο κ. Αθανασάκης είπε, επίσης, ότι στην διάρκεια της συνομιλίας του με το ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Παπανδρέου συζήτησε και τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά την πρόσφατη περιοδεία στην Άγκυρα, την Αθήνα και την Λευκωσία του βοηθού του ΓΓ του ΟΗΕ, Ι. Γκαμπάρι, με αφορμή και την επίσκεψη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον κ. Παπαδόπουλο.

    [02] Πολιτική

    Νικ. Κακλαμάνη-Κ. Σκανδαλίδη-Αλ. Τσίπρα

    Κίνηση υποψηφίων δημάρχων

    11/7/2006 7:19:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Την πεποίθησή του ότι το 7ο Διαμέρισμα Αθηνών σε δύο-τρία χρόνια θα έχει αλλάξει, εξέφρασε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πλατεία Αγ. Δημητρίου, στην περιοχή Πανόρμου. Όπως τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας", σε αυτό θα συμβάλλει η επικείμενη ψήφιση της τροπολογίας για τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα παραχωρήσει τη θέση του στο πράσινο, και σημείωσε ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για τη βύθιση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ύψος του γηπέδου, αλλά και για την εξεύρεση λύσης των προσφυγικών πολυκατοικιών της περιοχής. Σήμερα το πρωί, ο κ. Κακλαμάνης θα επισκεφθεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αττικάρχη, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της Αθήνας.

    Τη διαχείριση από τις ίδιες τις γειτονιές του 50% των τελών που καταβάλλουν οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων, εξήγγειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.

    Για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής που ξεκινάει από τους πρόποδες του Λυκαβηττού ως τα προσφυγικά μέσω της δημιουργίας χώρων πρασίνου, μαζικού αθλητισμού και πιλοτικού πρόγραμμα ήπιων παρεμβάσεων δεσμεύτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες η δημοτική κίνηση "Ανοιχτή Πόλη" μπροστά στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, όπου έγινε συζήτηση με θέμα: "Αθήνα δίχως μνήμη, πόλη χωρίς μέλλον. Ανάπλαση των προσφυγικών, του γηπέδου του Παναθηναϊκού και των Κουντουριώτικων". Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 μ.μ., στο Νέο Κόσμο (Πάρκο Λαγουμιτζή κα Ευρυδάμαντος, πίσω από το Ιντερκοντινένταλ) με θέμα τα προβλήματα του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

    [03] Κοινωνία

    Για τον 7χρονο Λευτέρη

    Βρέθηκε δότης

    11/7/2006 7:09:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2006 7:13:40 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105-ΑΠΕ

    Η ανταπόκριση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, στη δραματική έκκληση της μητέρας του μικρού Λευτέρη, που έχει χάσει την όρασή του και κινδυνεύει να μείνει παράλυτος εξαιτίας μιας σπάνιας μορφής λευχαιμίας είχε θετικό αποτέλεσμα. Όπως έγινε γνωστό, μετά από εξέταση περίπου 200 δειγμάτων αίματος, που έδωσαν πολίτες της συμπρωτεύουσας σπεύδοντας στο "Ιπποκράτειο Νοσοκομείο", για να υποβληθούν σε τεστ συμβατότητας, βρέθηκε κατάλληλος δότης μυελού των οστών για τον 7χρονο. Λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σήμερα, οπότε και θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις η διοίκηση του νοσοκομείου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αγώνας ζωής για 7χρονο αγόρι

    [04] Κοινωνία

    Για Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά

    Αποτελέσματα για τα Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας

    11/7/2006 9:06:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες Αγγλική, Ιταλική, Γαλλική, Γερμανική επιπέδων Β2 "καλή γνώση" και Γ1 "πολύ καλή γνώση", που πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 7 Μαΐου καθώς και στις 13 και 14 Μαΐου 2006.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα από την διεύθυνση www.ypepth.gr/kpg Επίσης μπορούν να ενημερώνονται από τις διευθύνσεις και τα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις των υποψηφίων καθώς και από τη διεύθυνση πιστοποίησης της γνώσης Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Παιδείας στο τηλέφωνο 210.3250785. Τέλος, μπορούν να ενημερώνονται και από το γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών του υπουργείου τηλ. 210.3254970.

    Οι επιτυχόντες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους τον Οκτώβριο τρέχοντος έτους από τις διευθύνσεις και τα γραφεία όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Παιδείας-Αποτελέσματα

    [05] Κόσμος

    Ευρεία επιχείρηση στα νότια της χώρας

    Επίσκεψη Ράμσφελντ στο Αφγανιστάν

    11/7/2006 9:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2006 10:06:35 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποιεί ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σκοπός της επίσκεψής του είναι η σύσφιξη των στρατηγικών δεσμών και η πραγμάτευση θεμάτων, που έχουν προκύψει από τις αυξημένες αρμοδιότητες του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσιο ο Ντόναλντ Ράμσφελντ θα συναντηθεί με τον Αφγανό Πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει και την αύξηση των ταραχών και της βίας στα νότια της χώρας. Την ίδια ώρα, οι συμμαχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν, ότι τουλάχιστον 30 αντάρτες ταλιμπάν σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης στη νότια επαρχία Χελμάντ.

    Στο μεταξύ, χθες η Βρετανία ανακοίνωσε, ότι θα στείλει στο Αφγανιστάν ακόμη 900 στρατιώτες. Οι ενισχύσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στους προσεχείς μήνες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των βρετανικών δυνάμεων στους 4.500 άνδρες.

    Από την πλευρά τους, οι Ταλιμπάν προειδοποιούν με επιθέσεις τους Βρετανούς στρατιώτες, που αναμένεται να φτάσουν στη Χελμάντ.

    "Θα υποδεχτούμε τις βρετανικές δυνάμεις με νέες επιθέσεις", προειδοποίησε ο διοικητής των Ταλιμπάν στη Χελμάντ, Μουλά Χαγιάτ Χαν, προσθέτοντας, ότι οι επιθέσεις θα είναι τόσο σφοδρές, που οι Βρετανοί θα αναγκαστούν να φύγουν.

    "Προκαλούμε απώλειες στις βρετανικές δυνάμεις, σε ανθρώπινες ζωές και εξοπλισμό, κάθε μέρα στη Χελμάντ. Η αύξηση του αριθμού των Βρετανών στρατιωτών σημαίνει, ότι θα έχουμε περισσότερους στόχους", ανέφερε Μουλά Χαγιάτ Χαν.

    [06] Κόσμος

    Τουλάχιστον 20 οι νεκροί

    Ανεξέλεγκτη η βία στην Αϊτή

    11/7/2006 8:24:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτορείο-Reuters

    Με αιματοχυσία έληξε η ένοπλη αντιπαράθεση αντίπαλων αϊτινών συμμοριών για τον έλεγχο τη περιοχής Μαρτισάν, στα νότια της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς. Ο απολογισμός της βίαιης σύγκρουσης ήταν 20 νεκροί, μεταξύ αυτών και παιδιά, που βρέθηκαν μεταξύ "διασταυρούμενων πυρών". Σημειωτέον ότι κάποια από τα θύματα έφεραν τραύματα από σφαίρες, ενώ κάποια άλλα είχαν σφαγιαστεί με ματσέτες, τα μεγάλα μαχαίρια που χρησιμοποιούνται για την κοπή των ζαχαροκάλαμων.

    Χθες, ο ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Αϊτή, Εντμόντ Μιλέ και ο εκπρόσωπος της UNICEF, Αντριάνο Γκονζάλες-Ρεγκεράλ, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία εξέφρασαν την "αγανάκτησή τους για τη βία που ασκείται στα παιδιά και τις οικογένειές τους" και κάλεσαν την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τάξη στη μητροπολιτική ζώνη του Πορτ-ο-Πρενς και να προσάγει στη δικαιοσύνη τους δράστες των βιαιοπραγιών.

    Πάντως, η μία εκ των δύο συμμοριών που ενεπλάκησαν στις συγκρούσεις είναι γνωστή ως "Lame Ti Manchet" που σημαίνει ο "Μικρός Στρατός της Ματσέτας". Η οργάνωση σχηματίστηκε πριν από ενάμισι χρόνο περίπου κατά τη διάρκεια της μεταβατικής διακυβέρνησης της χώρας, μετά την εξέγερση που οδήγησε στην εκδίωξη του Προέδρου Μπερτραντ Αριστίντ, το 2004. Λέγεται ότι συχνά λειτουργεί ως παραστρατιωτική οργάνωση για την καταστολή ομάδων που παραμένουν πιστές στον Αριστίντ.

    [07] Κόσμος

    Έξι νεκροί και τρεις αγνοούμενοι στις πλημμύρες

    Στο έλεος του "Εβινιάρ" η Ν. Κορέα

    11/7/2006 8:21:00 πμ

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νότια Κορέα από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε ο τυφώνας Εβινιάρ που σάρωσε τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Ο ίδιος τυφώνας έπληξε το Σάββατο την Κίνα, αφήνοντας στο πέρασμά του 30 νεκρούς.

    Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, άλλα τρία άτομα αγνοούνται. Από τις πλημμύρες καταστράφηκαν περίπου 625 κατοικίες καθώς και 15.000 εκτάρια με καλλιέργειες.

    Η κακοκαιρία είχε επιπτώσεις και στις συγκοινωνίες, αφού η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητόδρομους διακόπηκε ενώ ακυρώθηκαν και αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις.

    [08] Ιράκ

    Από παρακλάδι της άλ Κάιντα

    Βίντεο φρίκη

    11/7/2006 9:06:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται ακρωτηριασμένα τα πτώματα δύο Αμερικανών στρατιωτών, που είχαν απαχθεί τον Ιούνιο έδωσε στη δημοσιότητα ένοπλη σουνιτική οργάνωση στο Ιράκ, που υπάγεται στην αλ Κάιντα. Σύμφωνα, με το Συμβούλιο αλ Σούρα των Μουτζαχεντίν, οι δύο στρατιώτες βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν σε αντίποινα για το βιασμό μιας νεαρής Ιρακινής κοντά στη Μαχμουντίγια, στα νότια της Βαγδάτης. Ειδικότερα, στο βίντεο εμφανίζονται ένοπλοι άνδρες να κρατούν τα κεφάλια των δύο στρατιωτών οι οποίοι ακρωτηριάστηκαν αφού στραγγαλίστηκαν από τους απαγωγείς τους, ενώ παρεμβάλλονται αποσπάσματα παλαιότερων ομιλιών του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν και του πρώην αρχηγού της οργάνωσης στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι.

    "Ιδού μια ταινία με τα λείψανα των δύο Αμερικανών στρατιωτών, που απήχθησαν κοντά στη Γιουσουφίγια. Τη δείχνουμε για να εκδικηθούμε για την αδελφή μας, η οποία βιάστηκε από ένα στρατιώτη που ανήκε στην ίδια μεραρχία με τους δύο στρατιώτες", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της σουνιτικής οργάνωσης.

    Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω μίας ιστοσελίδας, που χρησιμοποιεί τακτικά το Συμβούλιο αλ Σούρα των Μουτζαχεντίν.

    Απήγαγαν Ιρακινό διπλωμάτη

    Στο μεταξύ, θύμα απαγωγής έπεσε σήμερα το πρωί στη Βαγδάτη Ιρακινός διπλωμάτης που υπηρετεί στο Ιράν.

    Όπως ανέφερε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, ο Ουισάμ Τζαμπέρ, που εκτελεί καθήκοντα προξένου, απήχθη στη συνοικία Αμέλ από αγνώστους που σταμάτησαν το αυτοκίνητό του, ενώ διευκρίνισε, ότι ο διπλωμάτης βρισκόταν στο Ιράκ για διακοπές.

    [09] Ιράκ

    Νέος κύκλος βίας στο Ιράκ

    11/7/2006 10:16:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2006 10:34:21 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters

    Στη δίνη των εχθροπραξιών ζει για μία ακόμα μέρα το Ιράκ. Το πρωί στη νότια Βαγδάτη, 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι ακόμη ένας τραυματίστηκε, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του λεωφορείου. Η ενέδρα στήθηκε στη σουνιτική συνοικία Ντούρα, ενώ οι επιβάτες του λεωφορείου επέστρεφαν από κηδεία στην πόλη Νατζάφ.

    Λίγο αργότερα, καμικάζι ανατινάχθηκε στην αυστηρά φρουρούμενη περιοχή της Πράσινης Ζώνης στην ιρακινή πρωτεύουσα, όπου στεγάζονται η αμερικανική και η βρετανική πρεσβεία, καθώς και πολλά κυβερνητικά κτήρια.

    Κατά την επίθεση, που σημειώθηκε κοντά σε ένα από τα εστιατόρια, που βρίσκονται έξω από την κεντρική πύλη, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 10 τραυματίστηκαν.

    Οι επιθέσεις αυτές έρχονται μία μέρα μετά την έκκληση του Ιρακινού πρωθυπουργού για ενότητα, ύστερα από το ξέσπασμα βίας μεταξύ σιιτών και σουνιτών το σαββατοκύριακο, που είχε ως αποτέλεσμα 60 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βίντεο φρίκη

    Αντίποινα στα αντίποινα...

    [10] Μ. Ανατολή

    Εντολή για κλιμάκωση των επιχειρήσεων

    Νέες επιθέσεις στη Γάζα

    11/7/2006 10:58:00 πμ

    Νέα πυραυλική επίθεση εξαπέλυσε ισραηλινό αεροσκάφος στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας τραυματίζοντας σοβαρά δύο Παλαιστίνιους.

    Όπως ανέφερε ο ισραηλινός στρατός επλήγησαν εκτοξευτές ρουκετών,που χρησιμοποιούν οι ακραίες παλαιστινιακές οργανώσεις στην περιοχή. Νωρίτερα, ισραηλινά ελικόπτερα εκτόξευσαν πύραυλο με στόχο έναν ένοπλο Παλαιστίνιο κοντά στο μεθοριακό πέρασμα του Κάρνι.

    Άλλη μία πυραυλική επίθεση έγινε τα ξημερώματα στο βόρειο τμήμα της Γάζας, κατά την οποία καταστράφηκε μία γέφυρα.

    Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμπέρτ έδωσε εντολή για περαιτέρω κλιμάκωση των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

    Εξάλλου, το βράδυ της Δευτέρας, σε συνάντηση του Ολμέρτ με τον υπουργό Άμυνας, Αμίρ Πέρετζ αποφασίστηκε η εισβολή και νέων στρατιωτικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έφηβοι τα νέα θύματα

    Νέα ισραηλινή επιδρομή

    [11] Οικονομία

    Για τη μείωση του ελληνικού ελλείμματος

    Ικανοποίηση Αλμούνια

    11/7/2006 7:56:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2006 8:21:20 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ικανοποίησή τους για την πρόοδο της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος, εξέφρασαν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup ο πρόεδρός του, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, και ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία Χοακίμ Αλμούνια.

    Ο Ισπανός Επίτροπος ανέφερε ότι το Eurogroup ενημερώθηκε πως η πορεία των κρατικών εσόδων είναι ικανοποιητική και ότι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για συρρίκνωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2006 θα επιτευχθεί. Ωστόσο σημείωσε ότι ο ίδιος, όπως και η Επιτροπή, είναι - ως είθισται - πιο επιφυλακτικοί, προβλέποντας ότι το ελληνικό έλλειμμα θα κλείσει το 2006 "περί το 3%". Συνεχίζοντας ο Επίτροπος επανέλαβε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η σταθεροποίηση της δημοσιονομικής διόρθωσης με διαρθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις και ανέφερε ότι για να αποφανθεί αν αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας, θα πρέπει πρώτα να λάβει γνώση των στοιχείων του προϋπολογισμού του ερχόμενου έτους, κάτι που αναμένεται να συμβεί το φθινόπωρο.

    Παράλληλα, οι δύο άνδρες τόνισαν την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των χωρών της ζώνης του ευρώ για να επιτύχουν τη μόνιμη δημοσιονομική εξυγίανση και στηλίτευσαν τις τάσεις δημοσιονομικής χαλάρωσης που εμφανίζουν ορισμένες χώρες οι οποίες δεν υπόκεινται σήμερα στη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, αλλά και δεν λαμβάνουν μέτρα για να αποφύγουν στο μέλλον αυτό ενδεχόμενο.

    Τα Συμβούλια Eurogroup και Ecofin συνεδριάζουν και σήμερα στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρώτο φιλικό για ΑΕΚ

    11/7/2006 11:04:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το πρώτο της φιλικό παιχνίδι από την έναρξη της προετοιμασίας δίνει απόψε η ΑΕΚ κόντρα στην Γκρόντιγκ (19:30, ώρα Ελλάδας), ομάδα Γ΄ εθνικής της Αυστρίας. Η Ένωση βρίσκεται από την Κυριακή στο Φλακάου και σίγουρα η σημερινή αναμέτρηση δεν προβλέπεται για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων από τον Λορένθο Φερέρ αλλά γίνεται περισσότερο για να λυθούν κάπως τα πόδια των παικτών από τις καθημερινές προπονήσεις. Ο Ισπανός τεχνικός θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, να δει τους παίκτες σε...πλήρη δράση, αν και στο διάστημα των προπονήσεων στους Θρακομακεδόνες έγιναν κάποια οικογενειακά διπλά. Το τεστ με την Γκρόντιγκ θα είναι σαφώς πιο δυνατό, αλλά όπως προαναφέρθηκε δεν είναι σε καμία περίπτωση από αυτά που αποκαλούνται...πρόβα ενδεκάδας.

    Στη διάρκεια της χθεσινής διπλής προπόνησης, πέντε παίκτες ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα. Ο Γιώργος Αλεξόπουλος έκανε γυμναστική και ασκήσεις στην πισίνα, ο Σορεντίνο εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, ο Χρήστος Μπούρμπος ανέβασε ρυθμούς αποκατάστασης, ο Κονέ ταλαιπωρείαται από ισχιαλγία, ενώ, τέλος, ο Βασίλης Πλιάτσικας ακολούθησε ατομικό κι από αύριο αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Η ανακοίνωση της μεταγραφής του Παναγιώτη Λαγού αναμένεται από ώρα σε ώρα. Σε περίπτωση που γίνει αύριο, ο νεαρός μεσοεπιθετικός θ' αναχωρήσει αμέσως για την Αυστρία, προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της νέας του ομάδας.

    [13] Υγεία

    Περιτομή εναντίον AIDS

    11/7/2006 11:24:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/7/2006 11:39:12 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC

    Όπλο στη μάχη κατά της μάστιγας του AIDS μπορεί να αποτελεί η αντρική περιτομή, σύμφωνα με έρευνα διεθνούς ομάδας επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική εφημερίδα PLoS Medicine. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η γενικευμένη πρακτική της περιτομής θα μπορούσε να συμβάλλει ώστε να αποφευχθούν 6 εκατ. νέες μολύνσεις και 3 εκατ. θάνατοι από τον ιό HIV, στην υποσαχάρια Αφρική, τα επόμενα 20 χρόνια. Η μελέτη υποστηρίζει ότι με την περιτομή, ο κίνδυνος μόλυνσης των ετερόφυλων ανδρών από το θανατηφόρο ιό μπορεί να μειωθεί κατά 60%. Στην έρευνα σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη μείωση θα αφορούσε κυρίως τον αντρικό πληθυσμό, ενώ θετικά θα ήταν τα αποτελέσματα και για τις γυναίκες.

    Απαραίτητη η προφύλαξη

    Η Κάθριν Χάνκινς, επιστημονικός σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών και μέλος της ομάδας που διεξήγαγε την έρευνα, σημειώνει ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα από νέες δοκιμές, ειδικά όσον αφορά στη μετάδοση του ιού από άντρα σε γυναίκα, για να βελτιώσουν τη μελέτη τους.

    Σύμφωνα με τη Χάνκινς, η αποδοχή της πρακτικής της περιτομής στην υποσαχάρια Αφρική ποικίλει από χώρα σε χώρα: "Στη δυτική και κεντρική Αφρική, έχουν υψηλά ποσοστά περιτομής και χαμηλά ποσοστά HIV. Στα νότια και τα ανατολικά της ηπείρου, συμβαίνει τα αντίστροφο".

    Η Ντέμπορα Τζακ, επικεφαλής του National AIDS Trust, λέει ότι τα ευρήματα αυτά είναι ενθαρρυντικά και η προώθηση εκούσιας περιτομής θα μπορούσε να ενταχθεί ως μέρος ενός προγράμματος καταπολέμησης του AIDS.

    Ωστόσο, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η ίδια, οι άντρες που έχουν υποστεί περιτομή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν και αυτοί να μολυνθούν από τον ιό του HIV, καθώς, σε καμία περίπτωση η περιτομή δεν αντικαθιστά το προφυλακτικό.

    Σχετικά Links:

    United Nations Programme on HIV/AIDS

    Potential impact of male circumcision on HIV in sub-Saharan Africa (PLoS medicine)

    [14] Παράξενα

    Πενία τέχνας κατεργάζεται!

    11/7/2006 10:22:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ας υποθέσουμε ότι είστε νέος, υγιής, αρραβωνιασμένος και πως το μόνο που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την ευτυχία σας είναι ένα δικό σας σπίτι, δίχως όμως να έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε ακίνητο. Τι μπορείτε να κάνετε; Δεν χρειάζεται ούτε να χρεωθείτε ούτε να αρχίσετε τα τυχερά παιχνίδια. Αρκεί να έχετε στην κατοχή σας ένα χάρτινο τρομπόνι, και αν είναι και κόκκινο... ακόμα καλύτερα!

    Για πολύ καιρό, ο 26χρονος Καναδός Κάιλ ΜακΝτόναλντ σκεφτόταν με ποιο τρόπο θα κατάφερνε να αποκτήσει για τον ίδιο και την αγαπημένη αρραβωνιαστικιά του το σπίτι των ονείρων τους.

    Ώσπου ένα καλοκαιρινό πρωινό του 2005, ο Μακντόναλντ ανακοίνωσε στο μπλογκ του στο διαδίκτυο ότι επιθυμεί να ανταλλάξει ένα κόκκινο, χάρτινο τρομπόνι.

    Πρώτη προσφορά ήταν ένα κραγιόν, το οποίο, στη συνέχεια, ο νεαρός Καναδός το αντάλλαξε με ένα ανάγλυφο χερούλι πόρτας.

    Ανταλλαγή στην ανταλλαγή, ο 26χρονος βρέθηκε να έχει διαδοχικά στην κατοχή του - μεταξύ άλλων - μια θερμάστρα, μια γεννήτρια, ένα συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία, διακοπές σε χιονοδρομικό κέντρο, ένα φορτηγάκι, ένα απόγευμα με τον τραγουδιστή Άλις Κούπερ και ένα ρόλο στη χολιγουντιανή ταινία "Donna on Demand".

    Τελικά, ο ρόλος αυτός "αγοράστηκε" από την πόλη Κίπλινγκ με αντάλλαγμα τη διώροφη μονοκατοικία, όπου θα εγκατασταθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο ΜακΝτόναλντ και η αρραβωνιαστικιά του!

    Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο δήμος του Κίπλινγκ σκοπεύει τώρα να προσφέρει το ρόλο σε δημοπρασία, με σκοπό την προβολή της πόλης!


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 July 2006 - 8:51:23 UTC