Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή
  • [02] Έρευνες και στο ποτάμι
  • [03] Χτύπημα στη Χάιφα
  • [04] "Ξεμούδιασμα" με 15αρα ο ΠΑΟ
  • [05] Οριστικά εκτός UEFA ο ΠΑΟΚ
  • [06] "Κόκκινος" ο Ντόμερκαντ
  • [07] Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Κακιούζης
  • [08] Ξεκίνημα με ντέρμπι στην Α1
  • [09] Πήρε Πίνια και Μεάνα ο Ολυμπιακός

    [01] Πολιτική

    Σε ετοιμότητα το υπουργείο Εξωτερικών

    Με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

    13/7/2006 8:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/7/2006 11:49:57 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Στενά παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή η Αθήνα. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία της ελληνικής Κυβέρνησης για τις δραματικές εξελίξεις στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Ο κ. Κουμουτσάκος, τόνισε ότι είναι απολύτως αναγκαία η απελευθέρωση από τη Χεζμπολάχ των Ισραηλινών ομήρων, επισημαίνοντας ότι "η Αθήνα καλεί το Τελ Αβίβ να αποφύγει την υπέρτατη χρήση βίας". Σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων στο Λίβανο, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα περιστατικό τραυματισμού, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή. Το βράδυ της Πέμπτης, έγινε γνωστό ότι, σε συνεννόηση με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, βρίσκεται σε επιφυλακή αεροσκάφος 150 θέσεων, το οποίο μπορεί, εφόσον απαιτηθεί, να πραγματοποιεί πτήσεις από την Αθήνα στο Αμμάν, για να μεταφερθούν στην Ελλάδα, Έλληνες ή Ευρωπαίοι πολίτες.

    Στο μεταξύ, οι Κυπριακές Αερογραμμές ναύλωσαν λεωφορείο για τη μεταφορά Ελλήνων και Κυπρίων, που ζουν στη Βηρυτό, προκειμένου να μεταβούν στη Δαμασκό και να φύγουν για την Κύπρο, με ειδική πτήση.

    Να απελευθερωθούν άμεσα οι Ισραηλινοί όμηροι ζήτησε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαλληνάκης και τόνισε, ότι έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων στο Υπουργείο.

    "Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που τείνει να επικρατήσει, αν δεν τιθασευτεί αμέσως, ενδέχεται να οδηγήσει σε γενικότερη ανάφλεξη της περιοχής της Μέσης Ανατολής", τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, προσθέτοντας, πως "η Ελλάδα εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό της" και τόνισε την ανάγκη να επιδειχθεί "ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα".

    Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών είχε, για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, και ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ζιαοξίνγκ Λι, επικοινώνησαν κατόπιν πρωτοβουλία τους με την κ. Μπακογιάννη. Επίσης, ο κ. Βαληνάκης επικοινώνησε με το γ.γ. του Συμβουλίου της Ε.Ε., Χαβιέ Σολάνα, για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

    Την ανάληψη πρωτοβουλιών ζητούν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝ

    Ευθύνες στο Ισραήλ, διότι δεν ξεκίνησε νωρίτερα τις ειρηνευτικές διαδικασίες επέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Παράλληλα, ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, κάλεσε την Κυβέρνηση "να ζητήσει την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, προκειμένου να αναληφθούν νέες διεθνείς πρωτοβουλίες για την ειρήνη στην περιοχή".

    Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να πάρουν σαφή θέση για τις εξελίξεις και να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει την δολοφονική επιδρομή στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο.

    Για κίνδυνο γενικής ανάφλεξης στην περιοχή έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος και κάλεσε την Κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες, τόσο στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στο επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να σταματήσουν αμέσως οι επιθετικές και επικίνδυνες ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χτύπημα στη Χάιφα

    Φουντώνει η διεθνής ανησυχία

    Σε ισραηλινό κλοιό

    [02] Κοινωνία

    Για τον εντοπισμό του μικρού Άλεξ

    Έρευνες και στο ποτάμι

    13/7/2006 9:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/7/2006 10:47:29 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Νέα τροπή στις έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού Άλεξ, μετά τη μαρτυρία της μητέρας ενός ανήλικου Βορειοηπειρώτη, που εμπλέκεται στην υπόθεση, σύμφωνα με την οποία, τα πέντε παιδιά δύο ημέρες μετά το θάνατο του 11χρονου, μετέφεραν τη σορό του στον Τριπόταμο, ποτάμι της περιοχής Μπαρμπούτα. Για περίπου 4,5 ώρες, αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και δύτες της ΕΜΑΚ εξερευνούσαν την κοίτη και τις όχθες του ποταμού, χωρίς να βρεθεί κανένα ίχνος του παιδιού. Το ενδεχόμενο να μεταφέρθηκε ο Άλεξ στο ποτάμι αποδυναμώνεται και από το γεγονός ότι θα ήταν αδύνατο να διανύσει κάποιος μία απόσταση άνω του ενός χιλιομέτρου, μέσα στη Βέροια, μεταφέροντας ένα άψυχο σώμα μέσα σε καρότσι χωρίς να γίνει αντιληπτός. Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ολοκλήρωση των καταθέσεων των πέντε ανηλίκων και των γονιών τους, την Παρασκευή, οπότε και θα συνταχθεί το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για να ακολουθήσουν οι ποινικές διώξεις απο τον εισαγγελέα. Παράλληλα, επανελέγχονται από την Ασφάλεια Ημαθίας οι καταθέσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ποινική δίωξη θα ασκηθεί και κατά δύο ενηλίκων που φέρονται να έχουν εμπλακεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην τελική φάση οι παιδοψυχολόγοι

    [03] Μ. Ανατολή

    Έκκληση στον ΟΗΕ απηύθυνε ο Λίβανος

    Χτύπημα στη Χάιφα

    13/7/2006 8:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/7/2006 11:46:26 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- BBC- Associated Press- AFP

    Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με αναφορές, η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ πραγματοποίησε τις απειλές της και προχώρησε, την Πέμπτη, σε πυραυλική επίθεση εναντίον της ισραηλινής πόλης Χάιφα, στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, κάτι το οποίο αρνείται η οργάνωση. Την είδηση μετέδωσε και η ιδιωτική τηλεόραση του Ισραήλ, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους της Χάιφα και του Σεν Ζαν ντ Ακρ, να κατέβουν στα καταφύγια. Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ντανιέλ Αγιαλόν, έκανε λόγο για πολύ μεγάλη κλιμάκωση της κατάστασης, ενώ ο υπουργός Άμυνας, Αμίρ Πέρετζ, είπε ότι το Ισραήλ θέλει να "συντρίψει" τη Χεζμπολάχ. Την ίδια ώρα, εξακολουθεί ο από αέρος και θαλάσσης αποκλεισμός του Λιβάνου από το Ισραήλ, σε αντίποινα για την απαγωγή από τη Χεζμπολάχ δύο Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης, το αεροδρόμιο της Βηρυτού έγινε εκ νέου στόχος επίθεσης καθώς χτυπήθηκαν αποθήκες καυσίμων. Παράλληλα, ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ρίψεις φυλλαδίων, γραμμένων στα αραβικά, με τα οποία καλούν στους Λιβανέζους να αποφεύγουν τα μέρη που θεωρούνται προπύργια της Χεζμπολάχ, προειδοποιώντας, εμμέσως πλην σαφώς, για νέο χτύπημα. Έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να απαιτήσει παύση του πυρός από το Ισραήλ, απηύθυνε η Κυβέρνηση του Λιβάνου ενώ, κατόπιν αιτήματος της Βηρυτού, το Σώμα θα συγκληθεί την Παρασκευή. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ καταψήφιζαν το σχέδιο απόφασης, που είχε υποβάλει το Κατάρ στο Σ.Α., με το οποίο καταδικάζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα. Υπέρ του σχεδίου ψήφισαν 10 χώρες και 4 απείχαν.

    Έκτακτη σύγκλιση του ΣΑ του ΟΗΕ

    Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ, ενώ το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει, με επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ο ηγέτης της οργάνωσης, σεΐχης Νασραλά.

    Μετά τα πρόσφατα ανησυχητικά γεγονότα, δεκάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ, ζητώντας την ειρηνική επίλυση της κρίσης. Με συνθήματα κατά των επιχειρήσεων στο Λίβανο, ζήτησαν από την ισραηλινή κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανταλλαγή των κρατουμένων και να τερματίσει τις εχθροπραξίες.

    Έν μέσω των δραματικών αυτών εξελίξεων, συνέρχεται εκτάκτως την Παρασκευή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Ειδικότερα όπως ανέφερε, ο προεδρεύων για τον Ιούλιο, Γάλλος πρέσβης, Ζαν Μαρκ ντε λα Σαμπλιέρ, η σύγκλιση του Συμβουλίου αποφασίστηκε ύστερα από έκκληση της Λιβανέζικης Αντιπροσωπείας στον Οργανισμό.

    Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, Ισραήλ και Λίβανος θα κληθούν να προσέλθουν και να μιλήσουν στο Συμβούλιο, που θα ακούσει και την εισήγηση ειδικού αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

    Φουντώνει η διεθνής ανησυχία

    Σε ισραηλινό κλοιό

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ξεμούδιασμα" με 15αρα ο ΠΑΟ

    13/7/2006 10:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της περιόδου ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ καλό "ξεμούδιασμα" από τις σκληρές προπονήσεις της προετοιμασίας. Οι "πράσινοι" επικράτησαν άνετα με 15-0 της τοπικής ομάδας του Σατιγιόν, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Φάνη Γκέκα που πέτυχε πέντε γκολ. Τέσσερα πέτυχε ο Ρομέρο, από δύο οι Μάντζιος και Θεοδωρίδης και από ένα οι Μπίσκαν και Λεοντίου. Το Σάββατο οι "πράσινοι" θα έχουν το πρώτο δυνατό τεστ, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σοσό (ΝΕΤ 19:45). Στο α ημίχρονο, όπου το σκορ... έμεινε στο 5-0, ο Χανς Μπάκε χρησιμοποίησε τους: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σέριτς, Κώτσιο, Γκούμα, Μπίσκαν, Άντριτς, Θεοδωρίδη, Παπαδόπουλο, Χαραλαμπίδη, Μάντζιο. Στο β ημίχρονο, όπου σημειώθηκαν 10 γκολ, χρησιμοποίησε τους: Εμπέντε, Δάρλα, Βύντρα, Μόρις, Άντονσον, Τζίολη, Τσίγκα, Γκονζάλες, Ρομέρο, Λεοντίου, Γκέκα. Δεν αγωνίστηκαν οι Άντερσον, Τζόρβας και Στάθης. * Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε πως πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα με την Άντερλεχτ, στις 10 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, θα τιμήσει τον Ρενέ Χένρικσεν για την προσφορά του στην ομάδα.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οριστικά εκτός UEFA ο ΠΑΟΚ

    13/7/2006 8:28:00 μμ

    Χάθηκε και η τελευταία ελπίδα του ΠΑΟΚ να συμμετάσχει στο Κύπελλο UEFA της ερχόμενης περιόδου, καθώς η προσφυγή που κατέθεσε ο "δικέφαλος του Βορρά" στο CAS για την αποπομπή του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με βάση την σχετική απόφαση της ΟΥΕΦΑ απορρίφθηκε. Η απόφαση εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα και ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης καλείται να καταβάλει ποσό 5000 ελβετικών φράγκων που αντιπροσωπεύουν τα έξοδα της δικαστικής διαδικασίας. Έτσι οριστικά και αμετάκλητα ο ΠΑΟΚ μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και θα περιοριστεί μόνο σε αγωνιστική δραστηριότητα εντός συνόρων. Τώρα πλέον για τον ΠΑΟΚ απομένει να διασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, απόφαση που θα εκδοθεί από την ΕΕΑ την προσεχή Δευτέρα πιθανότατα. Στο σημείο αυτό υπάρχει αισιοδοξία πως η Επιτροπή θα δώσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στην ομάδα της Θεσσαλονίκης καθώς φαίνεται πως έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα για τον σκοπό αυτό δικαιολογητικά.

    [06] Μπάσκετ

    "Κόκκινος" ο Ντόμερκαντ

    13/7/2006 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι ο Χένρι Ντόμερκαντ. Η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ ανακοίνωσε την συμφωνία με τον 26χρονο Αμερικανό πλέι μέικερ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην τουρκική Εφές Πίλσεν. Μάλιστα ο Ντόμερκαντ διαθέτει βοσνιακό διαβατήριο (διεθνής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη) και θα κατέχει θέση κοινοτικού στην ομάδα. Ο 26χρονος έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του που θα έχει διάρκεια για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο Ντόμερκαντ θα περάσει άμεσα από ιατρικές εξετάσεις με την άφιξή του στην Αθήνα και εφόσον τις περάσει με επιτυχία, θα ντυθεί στα "ερυθρόλευκα.

    Το WHO IS WHO

    ΟΝΟΜΑ: Χένρι Ντόμερκαντ

    ΥΨΟΣ: 1.93

    ΗΜ. ΓΕΝ.: 30/12/1980

    ΘΕΣΗ: Πλέι μέικερ

    ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: E. Illinois (1999-03), Πινάρ Καρσίγιακα (2003-04), Εφές Πίλσεν (2004-06)

    ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Πρωταθλητής Τουρκίας με την Εφές Πίλσεν τη σεζόν 2004-05.

    Τα Στατιστικά του...

    2005-06

    Τουρκικό Πρωτάθλημα: 9,4π., 35/45 (78%) Β., 48/99 (48%) 2π., 47/115 (41%) 3π., 75 (2,6ρ.), 1,2ασ., 0,9κλ., Σε 29 αγώνες.

    Ευρωλίγκα: 12,4π., 51/67 (76%) Β., 55/120 (46%) 2π., 37/104 (36%) 3π., 71 (3,2ρ.), 1,6ασ., 1,7κλ., Σε 22 αγώνες.

    2004-05

    Τουρκικό Πρωτάθλημα: 14,0π. 93/116 (80%) Β., 77/162 (48%) 2π., 81/179 (45%) 3π., 138 (3,9ρ.), 1,4ασ., 1,5κλ., Σε 35 αγώνες.

    Ευρωλίγκα: 14,0π., 55/70 (79%) Β., 55/124 (44%) 2π., 53/116 (46%) 3π., 94 (4,1ρ.), 1,4ασ., 1,6κλ., 0,1τ. Σε 23 αγώνες.

    2003-04

    Τουρκικό Πρωτάθλημα: 23,3π., 133/175 (76%) Β., 138/297 (47%) 2π., 66/171 (39%) 3π., 162 (6,2ρ.), 3,2ασ., 3,4κλ., 0,1τ. Σε 26 αγώνες.

    2002-03

    Κολέγιο: 27,9π., 222/263 (84%) Β., 168/352 (48%) 2π., 84/198 (42%) 3π., 199 (6,9ρ.), 2,8ασ., 1,4κλ., 0,5τ. Σε 29 αγώνες.

    2001-02

    Κολέγιο: 26,4π., 189/212 (89%) Β., 148/281 (53%) 2π., 104/269 (39%) 3π., 223 (7,2ρ.), 2,2ασ., 1,2κλ., 0,7τ. Σε 31 αγώνες.

    2000-01

    Κολέγιο: 22,8π., 115/141 (82%) Β., 177/340 (52%) 2π., 79/179 (44%) 3π., 210 (6,8ρ.), 2,1ασ., 1,2κλ., 0,6τ. Σε 31 αγώνες.

    1999-00

    Κολέγιο: 9,0π., 69/81 (85%) Β., 73/174 (42%) 2π., 18/58 (31%) 3π., 89 (3,1ρ.), 0,8ασ., 0,9κλ., 0,3τ. Σε 29 αγώνες.

    [07] Μπάσκετ

    Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Κακιούζης

    13/7/2006 9:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Παναγιώτη Γιαννάκη, είναι ο Μιχάλης Κακιούζης. Ο αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, η οποία κάνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι, εν όψει του μεγάλου ραντεβού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, είχε μείνει προληπτικά εκτός χθες τόσο από την πρωινή όσο και από την απογευματινή προπόνηση, αλλά σήμερα αισθάνθηκε καλύτερα και ενσωματώθηκε στην προετοιμασία. Από την πρωινή απών προπόνηση ήταν ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος ανέβασε πυρετό και απουσίασε.

    Ζήσης: "Αφοσιωμένος στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης"

    Ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος ήταν από τους παίκτες που "έκλεψαν την παράσταση" στο Ευρωμπάσκετ πέρυσι, όσο και στη διάρκεια της χρονιάς στην πρώτη του παρουσία στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Μπενετόν Τρεβίζο, εξέφρασε για πολλοστή φορά την αφοσίωσή του στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική ομάδα από το Καρπενήσι όπου βρίσκεται.

    "Είμαστε ακόμη στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, γίνεται πολύ και σκληρή δουλειά και πάνω σε διάφορους τομείς. Η έμφαση είναι η φυσική κατάσταση, αλλά στόχος είναι και να "δεθούμε" ως ομάδα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα", τόνισε ο Ζήσης, κάνοντας και ένα νοερό βήμα στη συνέχεια της προετοιμασίας: "Περιμένουμε και το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, να αρχίσουν τα φιλικά. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή για εμάς είναι να παραμείνουμε υγιείς και το γεγονός ότι έχουμε πολύ καλό κλίμα, ότι είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας".

    Το τραγούδι της παρέας είχε γίνει πέρυσι "ύμνος" για την Εθνική Ομάδα και δείχνει να τους ακολουθεί και φέτος: "Πράγματι, είμαστε μια παρέα. Ίσως να είναι και αυτή η διαφορά μας με άλλες Εθνικές Ομάδες. Δεν έχουμε απουσίες, παίζει ρόλο το γεγονός ότι περνάμε καλά μεταξύ μας. Όπως παίζει ρόλο και αυτό που βιώσαμε πέρυσι. Έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, νιώθουμε καλύτερα? Και όλοι ξέρουμε γιατί είμαστε εδώ. Θυσιάζουμε το καλοκαίρι μας, τις διακοπές μας, γιατί θέλουμε να το κάνουμε. Δεν το θεωρούμε καν θυσία εδώ που τα λέμε. Όλοι μας θέλουμε να είμαστε εδώ, στην Εθνική Ομάδα".

    [08] Βόλεϊ

    Ξεκίνημα με ντέρμπι στην Α1

    13/7/2006 10:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ντέρμπι με το "καλημέρα" στην πρεμιέρα της Α1 Βόλεϊ ανδρών για την περίοδο 2006-07. Στην κλήρωση που έγινε, στην πρώτη αγωνιστική θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός με τον Ηρακλή, ενώ ο Πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί εκτός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ που ανεβαίνει στα "σαλόνια" της Α1. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής ο Εθνικός Αλεξ/πολης υποδέχεται τη Λαμία, η ΕΑ Πατρών την Ορεστιάδα, ο Άρης το Παγκράτι και ο Πανελλήνιος τον ΠΑΟΚ.

    Το πρόγραμμα

    1η αγωνιστική - 12η αγωνιστική

    Εθνικός Αλεξ/πολης - Λαμία

    Ολυμπιακός - Ηρακλής

    ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

    ΕΑ Πατρών - Ορεστιάδα

    Άρης - Παγκράτι

    Πανελλήνιος - ΠΑΟΚ

    2η αγωνιστική - 13η αγωνιστική

    Πανελλήνιος - Εθνικός Αλεξ/πολης

    Λαμία - Ολυμπιακός

    Ηρακλής - ΑΕΚ

    Παναθηναϊκός - ΕΑΠ

    Ορεστιάδα - Άρης

    ΠΑΟΚ - Παγκράτι

    3η αγωνιστική - 14η αγωνιστική

    Ολυμπιακός - Πανελλήνιος

    ΑΕΚ - Λαμία

    ΕΑΠ - Ηρακλής

    Άρης - Παναθηναϊκός

    Παγκράτι - Ορεστιάδα

    Εθνικός Αλεξ/πολης - ΠΑΟΚ

    4η αγωνιστική - 15η αγωνιστική

    Πανελλήνιος - ΑΕΚ

    Εθνικός Αλεξ/πολης - Ολυμπιακός

    Λαμία - ΕΑΠ

    Ηρακλής - Άρης

    Παναθηναϊκός - Παγκράτι

    ΠΑΟΚ - Ορεστιάδα

    5η αγωνιστική - 16η αγωνιστική

    ΕΑΠ - Πανελλήνιος

    ΑΕΚ - Εθνικός Αλεξ/πολης

    Άρης - Λαμία

    Παγκράτι - Ηρακλής

    Ορεστιάδα - Παναθηναϊκός

    Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

    6η αγωνιστική - 17η αγωνιστική

    Πανελλήνιος - Άρης

    Εθνικός Αλεξ/πολης - ΕΑΠ

    Ολυμπιακός - ΑΕΚ

    Λαμία - Παγκράτι

    Ηρακλής - Ορεστιάδα

    ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

    7η αγωνιστική - 18η αγωνιστική

    Παγκράτι - Πανελλήνιος

    Άρης - Εθνικός Αλεξ/πολης

    ΕΑΠ - Ολυμπιακός

    Ορεστιάδα - Λαμία

    Παναθηναϊκός - Ηρακλής

    ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

    8η αγωνιστική - 19η αγωνιστική

    Πανελλήνιος - Ορεστιάδα

    Εθνικός Αλεξ/πολης - Παγκράτι

    Ολυμπιακός - Άρης

    ΑΕΚ - ΕΑΠ

    Λαμία - Παναθηναϊκός

    ΠΑΟΚ - Ηρακλής

    9η αγωνιστική - 20η αγωνιστική

    Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος

    Ορεστιάδα - Εθνικός Αλεξ/πολης

    Παγκράτι - Ολυμπιακός

    Άρης - ΑΕΚ

    Ηρακλής - Λαμία

    ΕΑΠ - ΠΑΟΚ

    10η αγωνιστική - 21η αγωνιστική

    Πανελλήνιος - Ηρακλής

    Εθνικός Αλεξ/πολης - Παναθηναϊκός

    Ολυμπιακός - Ορεστιάδα

    ΑΕΚ - Παγκράτι

    ΕΑΠ - Άρης

    ΠΑΟΚ - Λαμία

    11η αγωνιστική - 22η αγωνιστική

    Λαμία - Πανελλήνιος

    Ηρακλής - Εθνικός Αλεξ/πολης

    Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

    Ορεστιάδα - ΑΕΚ

    Παγκράτι - ΕΑΠ

    Άρης - ΠΑΟΚ

    [09] Βόλεϊ

    Πήρε Πίνια και Μεάνα ο Ολυμπιακός

    13/7/2006 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παίκτες του Ολυμπιακού είναι πλέον οι Βραζιλιάνος διαγώνιος Πίνια (3/11/1973, 1.95) και Αργεντινός λίμπερο Μάρτιν Μεάνα (26/3/1982, 1.96). Με την απόκτηση των δύο αυτών παικτών, οι "ερυθρόλευκοι" ολοκλήρωσαν το ρόστερ της ομάδας εν όψει του πρωταθλήματος Βόλει της Α1 ανδρών 2006-07. Ο Φάμπιο Παρανίος Μαρσελίνο (Πίνια) αγωνιζόταν τα τρία τελευταία χρόνια στη Ροζάριο της Αργεντινής, ενώ είναι και 45 φορές διεθνής με τους "βερντεόρο". Ο Μάρτιν Μεάνα, αδερφός του Πάμπλο Μεάνα που επίσης έπαιξε πέρυσι στον Ολυμπιακό, είναι ο βασικός λίμπερο της εθνικής Αργεντινής. Ο προπονητής της ομάδας του Ολυμπιακού, Τάσος Κουμπλής, μετά την απόκτηση των δύο αυτών παικτών και την ολοκλήρωση του ρόστερ, δήλωσε: "Καλυφθήκαμε στο έπακρο με την απόκτηση του Πίνια, που θα κάνει δίδυμο με τον Ρουμελιώτη και θα καλύψουν τη θέση του διαγώνιου. Ήταν προσωπική μου επιλογή, όπως και του Μεάνα, και το γεγονός ότι και οι δύο υπέγραψαν μέσα σε πέντε λεπτά σημαίνει πολλά". Και πρόσθεσε: "Προσπαθήσαμε να πάρουμε παίκτες, όπως ο Γιάκοβλεφ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τον Ολυμπιακό για να ανεβάσουν το κασέ τους. Ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτες που θέλουν να έρθουν στον Ολυμπιακό. Με αυτό το ρόστερ ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και να διακριθεί στην Ευρώπη".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 July 2006 - 20:50:48 UTC