Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος τα γραφεία του Κ. Γείτονα
  • [02] "Ψήφος αντίστασης"
  • [03] Σε αυξημένη ετοιμότητα
  • [04] Πρόσκρουση πλοίου σε προβλήτα
  • [05] Θυελλώδεις άνεμοι
  • [06] Φονικός σεισμός
  • [07] Χειρουργικά χτυπήματα
  • [08] Στο πλευρό των αμάχων
  • [09] Εμπλοκή Συρίας – Ιράν
  • [10] Στην κόψη του ξυραφιού
  • [11] Επιπλέον 20 εκατ. ευρώ στο LEADER+
  • [12] Πήρε Μάσεϊ ο Άρης
  • [13] Εκτός οκτάδας η Εθνική Νεανίδων
  • [14] Δεν τα κατάφερε η Εθνική Νέων
  • [15] Στην 5η θέση Καραντάσιου/Αρβανίτη
  • [16] Πόλο: Επιστροφή στις νίκες για την Εθνική

    [01] Πολιτική

    Στόχος τα γραφεία του Κ. Γείτονα

    22/7/2006 6:41:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια εξερράγη το απόγευμα του Σαββάτου στα γραφεία του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα που στεγάζονται στον 4ο οροφο πολυκατοικίας της οδού Πατησίων 14. Από την έκρηξη προκλήθηκε μικρή εστία φωτιάς την οποία εσβησαν οι ανδρες της πυροσβεστικής που κατέφθασαν αμέσως. Οι πυροσβέστες απομάκρυναν με ασφάλεια δέκα μαθητές που έκαναν μάθημα σε φροντιστήριο του 8ου ορόφου. Άγνωστος με τηλεφωνημά του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ είπε ότι την ευθύνη για τον εμπρησμό αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση".

    [02] Πολιτική

    "Ψήφος αντίστασης"

    22/7/2006 1:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ άσκησε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας την Παρασκευή σε συγκέντρωση για τις δημοτικές εκλογές στην Αρτέμιδα. Η Γενική Γραμματεας του ΚΚΕ τόνισε ότι οι δημοτικές εκλογές συνδέονται με το σύνολο των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων και κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα.

    Ενόψει των τοπικών εκλογών, όπως σημείωσε η κα Παπαρήγα, "τίθεται για μια ακόμη φορά το ζήτημα του κριτηρίου της ψήφου. Σήμερα το κριτήριο της ψήφου είναι περισσότερο πολιτικό-ταξικό από κάθε άλλη προηγούμενη φορά και στους δύο γύρους".

    Όπως τόνισε η Γ.Γ. του ΚΚΕ, η Ανατολική Αττική είναι αδιάψευστος μάρτυρας των εγκληματικών ευθυνών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των εκλεγμένων από τα κόμματα αυτά τοπικών αρχών.

    Παράλληλα, ευθύνες καταλόγισε και στον ΣΥΝ "που συνεργάσθηκε στενά με τις νεοδημοκρατικές και πασοκικές τοπικές αρχές, απολαμβάνει μάλιστα σήμερα τους καρπούς της συναίνεσης, αφού με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ έχει και την προεδρία της ΤΕΔΚΝΑ".

    [03] Κοινωνία

    Σε αυξημένη ετοιμότητα

    22/7/2006 1:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στη Ζάκυνθο, την Αχαΐα και στα Λεχαινά του νομού Ηλείας, που ξέσπασαν την Παρασκευή, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου, στη Μεσοχώρα Αλιβερίου. Στην προσπάθεια κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη. Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο στη Δαύλια Βοιωτίας, το οποίο προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο 20 άνδρες της πυροσβεστικής με τη συνδρομή πέντε αεροσκαφών. Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξαιτίας των δυνατών ανέμων που επικρατούν. Εξάλλου, το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που είχαν χάσει της ζωή τους στην πυρκαγιά στον Καρέα το 1998.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές

    [04] Κοινωνία

    Στην Άνδρο

    Πρόσκρουση πλοίου σε προβλήτα

    22/7/2006 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στο λιμάνι της Άνδρου προσέκρουσε το μεσημέρι του Σαββάτου, το επιβατηγό/ οχηματαγωγό "Πηνελόπη" το οποίο μετέφερε 681 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Μύκονο -Τήνο - Άνδρο - Ραφήνα. Στο επιβατηγό Super Ferry προωθήθηκαν οι επιβάτες του "Πηνελόπη". Μετά από έλεγχο τοπικού κλιμακίου εμπειρογνωμόνων απαγορεύτηκε ο απόπλους του. Το Super Ferry πραγματοποιούσε ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο με το "Πηνελόπη". Εν τω μεταξύ, οι επιβάτες του δρομολογίου Ραφήνα-Άνδρος που θα εκτελούσε το Πηνελόπη στις 18:50 θα ταξιδέψουν με το Super Ferry ΙΙ στις 19:15.

    [05] Κοινωνία

    Θυελλώδεις άνεμοι

    22/7/2006 10:52:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/7/2006 7:14:56 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών, παραμένει το οχηματαγωγό "Παναγιά Θαλασσινή", που ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιο Σύρος - Τήνος - Μύκονος στις 8 το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο, κανονικά έχουν πραγματοποιηθεί 12 δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, από όπου έχουν προγραμματιστεί άλλα 35 για σήμερα. Στον Αργοσαρωνικό, τα δελφίνια τύπου "Κολχίδες" φθάνουν μέχρι τον Πόρο και απο εκεί θα πρέπει να πάρουν σήμα από το Λιμεναρχείο για να συνεχίσουν για την Αίγινα, ενώ τα κλειστού τύπου οχηματαγωγά δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλαγές στα δρομολόγια πλοίων

    [06] Κόσμος

    Φονικός σεισμός

    22/7/2006 11:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/7/2006 7:36:42 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο - ΑΠΕ

    Τουλάχιστον σε 19 ανέρχονται οι νεκροί και σε 106 οι τραυματίες από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην επαρχία Γιουνάν, στην ΝΑ Κίνα. Κατέρρευσαν 14.000 σπίτια και προκλήθηκαν ζημιές σε 38.000 κτίρια σε 13 περιοχές, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.10 (τοπική ώρα) και το επίκεντρο του εντοπίστηκε στην περιοχή ορεινή Γιαντζίν, ανακοίνωσε η Σεισμολογική Υπηρεσία. Αξιωματούχος της κομητείας Γιαντζίν, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού, δήλωσε πως τα περισσότερα θύματα βρήκαν το θάνατο από την κατάρρευση των κατοικιών τους και οι υπόλοιποι από βράχους που αποκολλήθηκαν από τα βουνά.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    CNN: Quake hits China, 13 dead

    [07] Μ. Ανατολή

    Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις με αρματα μάχης

    Χειρουργικά χτυπήματα

    22/7/2006 5:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/7/2006 6:40:11 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, Reuters, Associated Press, NET, ΑΠΕ

    Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά τα χειρουργικά χτυπήματα που επιχειρούν οι Ισραηλινοί στο Λίβανο. Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις με άρματα μάχης στο Νότιο Λίβανο, καθώς έπληξαν τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, το Υπουργείο Συγκοινωνιών στη Βηρυτό και άλλες υποδομές. Από εδάφους και αέρος σφυροκοπούνται η Τύρος και άλλες περιοχές στα νότια του Λιβάνου. Απο την πλευρά της η Χεζμπολάχ συνεχίζει να πλήττει με ρουκέτες το Βόρειο Ισραήλ. Το δράμα των αμάχων κορυφώνεται. Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ άνοιξε διαδρόμους στον αέρα και τη θάλασσα για να μπορέσει η διεθνής βοήθεια να φτάσει στο Λίβανο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του γραφείου συντονισμού του ισραηλινού στρατού. Την ίδια ώρα, η ένοπλη πτέρυγα της Χεζμπολάχ, Ισλαμική Αντίσταση, ανέλαβε την ευθύνη με ανακοίνωσή της το Σάββατο για τις επιθέσεις με ρουκέτες στη Χάιφα, τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ. Όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές, 19 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τις ρουκέτες της Χεζμπολάχ στη Χάιφα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα ισραηλινο-λιβανικά σύνορα. Περίπου 20 ρουκέτες ερρίφθησαν στο βόρειο Ισραήλ τραυματίζοντας ελαφρά έναν άνθρωπο. Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στις 12 Ιουλίου έχουν σκοτωθεί 15 ισραηλινοί πολίτες από τη ρίψη ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ.

    Εκκένωση δέκα χωριών στο Ν. Λίβανο

    Από τους κατοίκους δέκα χωριών ζήτησαν οι ισραηλινές δυνάμεις στο νότιο Λίβανο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πριν τις προγραμματισμένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ.

    "Για να χτυπήσουμε τους τρομοκράτες έχουμε δύο επιλογές, είτε να στείλουμε στρατεύματα ή να βομβαρδίσουμε τις υποδομές τους από αέρος. Το δεύτερο είναι σαφέστατα προτιμότερο, αλλά θέλουμε να δώσουμε χρόνο στους αμάχους να φύγουν", τόνισε στρατιωτική πηγή.

    Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν εγκαίρως από τους επικεφαλής των χωριών και ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πόσοι κάτοικοι των χωριών αυτών έχουν απομείνει στα σπίτια τους, μετά δέκα ημέρες συγκρούσεων στην περιοχή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο πλευρό των αμάχων

    Εμπλοκή Συρίας Ιράν

    Στην κόψη του ξυραφιού

    [08] Μ. Ανατολή

    Στο πλευρό των αμάχων

    22/7/2006 3:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/7/2006 3:52:08 μμ)

    Πηγή: NET - ΝΕΤ 105,8

    Συνεχίζεται η αποχώρηση χιλιάδων ξένων υπηκόων από τον Λίβανο, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας στον δοκιμαζόμενο λαό της χώρας. Σήμερα το πρωί, κατέπλευσε στο λιμάνι της Βηρυτού το αρματαγωγό "Ρόδος", που μετέφερε 14 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ, την Παρασκευή, 22 τόνοι τρόφιμα, φάρμακα, σκηνές και κλινοσκεπάσματα μεταφέρθηκαν με το αρματαγωγό "Ικαρία", το πρώτο σκάφος που κατέπλευσε στο λιμάνι της Βηρυτού με ανθρωπιστικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια απέπλευσε από τη λιβανική πρωτεύουσα μεταφέροντας στην Κύπρο αμάχους διαφόρων εθνικοτήτων. Στο λιμάνι της Βηρυτού φθάνει και το καταμαράν "Δωδεκάνησος Πράιντ" για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό Ελλήνων και ξένων υπηκόων από το Λίβανο. Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το Σάββατο πως η Ε.Ε. είναι έτοιμη να βοηθήσει την Κύπρο να αντιμετωπίσει το κύμα των προσφύγων από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, οι οποίοι εγκαταλείπουν τον Λίβανο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διεξάγονται συνομιλίες για διαπιστωθεί με ποιο τρόπο η Ένωση μπορεί να βοηθήσει για τον καλύτερο συντονισμό της επιχείρησης αυτής.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι ξένοι υπήκοοι που έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα στην Κύπρο ξεπερνούν τους 25.000.

    Σύμφωνα με τον Γιώργο Λιλλήκα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσουν στο νησί μέχρι και 70.000 ξένοι υπήκοοι, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για το ενδεχόμενο καθόδου και Λιβανέζων προσφύγων, σε περίπτωση έναρξης των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ

    Τη Δευτέρα, το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρία της διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολείται με θέματα προσφύγων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εμπλοκή Συρίας Ιράν

    Στην κόψη του ξυραφιού

    Ξεκάθαρα υπέρ της κατάπαυσης πυρός

    Γιγαντιαία ανθρωπιστική επιχείρηση

    [09] Μ. Ανατολή

    Εμπλοκή Συρίας Ιράν

    22/7/2006 11:40:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - Associated Press - ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Τη συμμετοχή του Ιράν και της Συρίας στη διαδικασία εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, ζήτησε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, και τάχθηκε υπέρ της αποστολής διεθνούς δύναμης ασφαλείας στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου, πρόταση που προς το παρόν το Ισραήλ έχει απορρίψει. Την ίδια ώρα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναχωρεί αύριο για περιοδεία στη Μ. Ανατολή όπου θα συναντήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Εχούντ Ολμέρτ, και τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Μαχμούντ Αμπάς. Η Κοντολίζα Ράις επανέλαβε την αντίθεση των ΗΠΑ σε μία άμεση κατάπαυση του πυρός χωρίς την εξάλειψη των αιτίων της σύρραξης, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αφεθεί η Χεζμπολάχ να αποτολμά επιθέσεις κατά του Ισραήλ και να προκαλεί κρίσεις όπως αυτή που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα. Στη "δεινή ανθρωπιστική κατάσταση" αναφέρθηκε την Παρασκευή ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, Αδαμάντιος Βασιλάκης, σχετικά με τη Μ. Ανατολή. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών και ζήτησε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των απαχθέντων Ισραηλινών στρατιωτών, καθώς και την άμεση αναστολή όλων των επιθέσεων της Χεζμπολάχ.

    Διάσκεψη στη Ρώμη για τον Λίβανο

    Στη Μέση Ανατολή επίκειται και επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Φράνκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, όπου θα συναντηθεί με την ισραηλινή και παλαιστινιακή ηγεσία, προκειμένου να εξετασθούν όλες οι πιθανότητες για μία διπλωματική λύση. Στο μεταξύ, η Ιταλία θα φιλοξενήσει στη Ρώμη μία διεθνή διάσκεψη για τον Λίβανο την ερχόμενη εβδομάδα, στις 26 Ιουλίου, παρουσία και της Κοντολίζα Ράις, η οποία ξεκαθάρισε πως οι Αμερικανοί δεν θα συμμετάσχουν στην ειρηνευτική δύναμη που ενδεχομένως αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο.

    Επικοινωνία Μπους - Ερντογάν

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους τρόπους βοήθειας του λιβανικού λαού.

    Οι δυο ηγέτες συζήτησαν για την επικείμενη επίσκεψη στη Μέση Ανατολή της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην κόψη του ξυραφιού

    Πρωτοβουλία Ράις για Μ. Ανατολή

    [10] Μ. Ανατολή

    Τουλάχιστον 400 οι νεκροί

    Στην κόψη του ξυραφιού

    22/7/2006 10:14:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/7/2006 6:11:42 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - BBC - NY Times - ΝΕΤ 105.8 - ΝΕΤ

    Ζήτημα ίσως και ωρών θεωρείται η εισβολή ισχυρών χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, προς το παρόν πραγματοποιούνται επιδρομές περιορισμένης έκτασης, με τις οποίες έχουν καταληφθεί θέσεις σε δύο κοινότητες εντός του λιβανικού εδάφους. Πάντως, στα σύνορα έχουν ήδη συγκεντρωθεί ισχυρότατες δυνάμεις του ισραηλινού πεζικού καθώς και άρματα μάχης. Εξάλλου, την Παρασκευή, το Ισραήλ προχώρησε στην επιστράτευση 3.000 εφέδρων, ενώ, προκηρύξεις καλούν τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Παράλληλα, συνεχίζονται και οι αεροπορικές επιδρομές αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων, κυρίως αμάχων. Στη Χάιφα, την Παρασκευή, 19 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από ρουκέτες της Χεζμπολάχ, ενώ, σήμερα, ρουκέτες έπληξαν πολλές κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, σημαίνοντας γενικό συναγερμό σε όλη την περιοχή. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τάιμς" της Νέας Υόρκης, η αμερικανική κυβέρνηση αποστέλλει εσπευσμένα ένα φορτίο τηλεκατευθυνόμενων βομβών μεγάλης ακρίβειας στο Ισραήλ. Μία χερσαία επίθεση θα προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης, δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, και τάχθηκε υπέρ της αποστολή διεθνούς δύναμης.

    Ετοιμάζονται για μεγαλύτερα χτυπήματα

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ισραήλ είχε ζητήσει να εφοδιασθεί με τα όπλα αυτά την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την έναρξη των επιχειρήσεών του κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

    Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα τονίζει πως η απόφαση ν αποσταλεί το φορτίο το ταχύτερο δυνατό ελήφθη χωρίς πολλή συζήτηση εντός της κυβέρνησης και τονίζει στο άρθρο της πως η αποκάλυψη αυτή ενδέχεται να προκαλέσει οργή στις αραβικές κυβερνήσεις, καθώς και σε άλλους, οι οποίοι πιστεύουν πως οι ΗΠΑ εξοπλίζουν το Ισραήλ κατά ομόλογο τρόπο που το Ιράν εξοπλίζει τη Χεζμπολάχ.

    Τα πολεμοφόδια αυτά αποτελούν στην ουσία τμήμα της αξίας πολλών δις στρατιωτικής παραγγελίας, που εγκρίθηκε πέρυσι, και την οποία το Ισραήλ μπορεί ν αντλήσει όποτε θελήσει, τόνισε στους "Τάιμς" ένας από τους αξιωματούχους. Ωστόσο, αξιωματικοί του στρατού τονίζουν πως το αίτημα για την ταχεία παράδοση των όπλων αυτών δεν είναι κάτι συνηθισμένο, και πιθανότατα σημαίνει ότι το Ισραήλ έχει να κτυπήσει ακόμη πολλούς στόχους μέσα στον Λίβανο.

    Η αποστολή των όπλων δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως.

    Η φρίκη του πολέμου σε αριθμούς...

    Σε τουλάχιστον 400 ανθρώπους έχει στοιχίσει τη ζωή η επιχείρηση "Αλλαγή Πορείας".

    Στο Λίβανο, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 344, με τους μισούς από αυτούς να είναι παιδιά.

    Από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί 15 Ισραηλινοί άμαχοι και 19 στρατιώτες, ενώ, περισσότεροι από 1.000 είναι οι τραυματίες και από τις δύο πλευρές των συνόρων, σύμφωνα με τη UNICEF.

    Σε μια χώρα που έχει πληθυσμό λιγότερο από 4 εκατ., αναγκάστηκαν να μετακινηθούν λόγω των βομβαρδισμών 500.000 άμαχοι. Οι 300.000 είναι σιίτες από το νότιο Λίβανο, που αναζήτησαν - οι μισοί τουλάχιστον - καταφύγιο στη γειτονική Συρία. Οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν προς βορρά.

    Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, Νταν Χαλούτζ, δήλωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας του έχουν σκοτώσει περίπου 100 μαχητές της Χεζμπολάχ και τόνισε ότι η Χεζμπολάχ δεν αποκαλύπτει την πραγματική έκταση των απωλειών της.

    Μέχρι στιγμής, δεκάδες χιλιάδες ξένοι υπήκοοι έχουν εγκαταλείψει τον Λίβανο.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Israelis mass on Lebanese border

    NY Times: U.S. Speeds Up Bomb Delivery for the Israelis

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εμπλοκή Συρίας Ιράν

    Προς την τελική μάχη;

    Γιγαντιαία ανθρωπιστική επιχείρηση

    [11] Οικονομία

    Επιπλέον 20 εκατ. ευρώ στο LEADER+

    22/7/2006 12:41:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είκοσι εκατομμύρια ευρώ επιπλέον εξασφαλίστηκαν για τη χρηματοδότηση έργων του κοινοτικού προγράμματος LEADER+, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος. Τις πρόσθετες πιστώσεις θα μοιραστούν οι ομάδες τοπικής δράσης με τις καλύτερες ως τώρα επιδόσεις στην απορρόφηση και υλοποίηση των έργων.

    Αγροτουριστικά καταλύματα, παραδοσιακές ταβέρνες και οικοτουριστικές βιοτεχνίες είναι μερικά απο τα έργα που υλοποιούνται μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.

    Σε σύσκεψη με με νομάρχες, δημάρχους και εκπροσώπους των αναπτυξιακών εταιρειών από όλους τους νομούς αποφασίστηκε πώς θα κατανεμηθούν τα επιπλέον 20 εκ ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα μοιράζονται οι αναπτυξιακές Ηρακλείου, Δωδεκανήσων, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ειδικής γραμματείας Γ' ΚΠΣ, τα τελευταία δύο χρόνια το ύψος των κονδυλίων που απορροφήθηκαν αυξήθηκε από το 10,2 στο 42%. Το LEADER+ δίνει γενναία οικονομικά κίνητρα σε κατοίκους ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να μείνουν στον τόπο τους κερδίζοντας ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

    Μέχρι σήμερα στο LEADER+ έχουν ενταχθεί 1.754 φυσικά πρόσωπα και έργα δημόσιας δαπάνης 150 εκ ευρώ.

    Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν μπορούν να ενημερώνονται απο τις κατά τόπους αναπτυξιακές εταιρίες και την ιστοσελίδα του υπουργείου www.minagric.gr.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    [12] Μπάσκετ

    Πήρε Μάσεϊ ο Άρης

    22/7/2006 6:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην απόκτηση του Τζέρεμι Μάσεϊ προχώρησε ο Άρης. Ο 24χρονος Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε με τον Γυμναστικό Λάρισας, αποδέχτηκε την πρόταση των "κιτρινόμαυρων" και έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του, διάρκειας ενός έτους. Ο Μάσεϊ με τη φανέλα της θεσσαλικής ομάδας, την περασμένη περίοδο, αναδείχθηκε πρώτος ριμπάουντερ της Α1. Χακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν ποτέ από το κολέγιο του Κάνσας Στέιτ, ενώ ήταν μέλος της πρώτης πεντάδας στην Περιφέρεια των Δυτικών Πολιτειών το 2002 και το 2003. Την περασμένη σεζόν με το Γυμναστικό Λάρισας σε 24 αγώνες πρωταθλήματος είχε μέσο όρο 15,6 πόντους (75% 1π., 52% 2π., 34% 3π.), 9,3 ριμπάουντ, 1,2 κλεψίματα και 0,8 κοψίματα. ο διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, ο Αρης θα συμμετάσχει σε τουρνουά που διοργανώνει η ιταλική Τεράμο, στο οποίο θα λάβουν ακόμη μέρος, η Ντιναμό Μόσχας Περιχώρων και η τουρκική Μπάνβιτσπορ Μπαντίρμα.

    [13] Μπάσκετ

    Εκτός οκτάδας η Εθνική Νεανίδων

    22/7/2006 6:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ήττα από τη Γαλλία με 70-57 γνώρισε η Εθνική Νεανίδων, στο δεύτερο παιχνίδι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ Νεανίδων που διεξάγεται στην Τνερίφη. Μετά την ήττα αυτή, τα κορίτσια του Νίκου Λιζάρδου έμειναν εκτός οκτάδας, ενώ οι Γαλλίδες θα παίξουν με τη Λιθουανία για την πρωτιά του ομίλου. Η Εθνική μας θέλει μόνο νίκη απέναντι στο Βέλγιο, ώστε να τύχει πιο βατών αντιπάλων στην επόμενη φάση, όπου θα παίξει για τις θέσεις 9-16.

    ΕΛΛΑΔΑ: Τζίμου 10 (2), Πάνου, Μαννέ 1, Μουζούκη, Μπουσνάκη 12, Χαραλαμπάκη 15 (3), Πολεντά, Σπυριδοπούλου 6 (1), Τσιαούση 3, Καλλέργη 6 (2), Κανονίδου, Αντωνογιαννακη 4.

    ΓΑΛΛΙΑ: Πολ 8, Ομπέρ 2, Μπουθόρ 7 (1), Κουζιόν 7 (1), Πλους 5 (1), Σιτιγκά 13, Πλοεγκάρτς 8 (2), Μιγιέμ 16, Μπροσέ, Περιαγκό, Αμάντ 2, Λοκοκά 2.

    [14] Μπάσκετ

    Δεν τα κατάφερε η Εθνική Νέων

    22/7/2006 5:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την 7η ή την 8η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σμύρνη της Τουρκίας θα διεκδικεί η Εθνική μας ομάδα των Νέων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στον πρώτο από τους δύο αγώνες κατάταξης 5-8 γνώρισε την ήττα από τη Γαλλία με 76-50 και πλέον ελπίζει για την 7η θέση, στο παιχνίδι που θα γίνει την Κυριακή στη 13:30. Τα δεκάλεπτα: 13-12, 32-25, 57-40, 76-50

    Ελλάδα: Γκουντής 9, Μιλόσεβιτς, Βεργίνης 8, Νοέας, Λόλας, Καραδολάμης 4, Μάντζαρης 12, Κατιάκος 7 (1), Τεβετζίδης 2, Σάκοτα 6, Νεοφυτίδης 2.

    Γαλλία: Πεγέν 2, Ζιγέ 11 (3), Σισέ 16 (3), Μοκονγκό 16 (2), Τακοέν, Σουρτί 9, Φλοριμόν 12, Μπας 3, Μπλανκ 7 (1), Μπεστρόν.

    [15] Βόλεϊ

    Στην 5η θέση Καραντάσιου/Αρβανίτη

    22/7/2006 6:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο βάθρο οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη. Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης, στα πλαίσια του Όπεν Μπιτς Βόλεϊ της Βαλένθια για το Ευρωπαϊκό σιρκουί, γνώρισαν στους αγώνες του Σαββάτου δύο ήττες , αρχικά από τις Καντάικ/Μόουρεν από την Ολλανδία με 2-1 (12-21, 21-17, 15-9) και στη συνέχεια από τις Γερμανίδες Γκόλερ/Λούντβιγκ με 2-0 (23-21, 21-16) και, περιορίστηκαν στην 5η θέση. Το ελληνικό δίδυμο δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι Καραντάσιου/Αρβανίτη είχαν νικήσει τη συγκεκριμένη ομάδα στο Παγκόσμιο της Αθήνας και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Το ελληνικό δίδυμο θα αναχωρήσει αύριο για το Παρίσι, προκειμένου να πάρουν μέρος στο γκραν σλαμ του Παρισιού, μαζί με τις Θάλεια Κουτρουμανίδου/Μαρία Τσιαρτσιάνη. "Δεν παίξαμε βάσει των δυνατοτήτων μας σε κανένα από τα δύο σημερινά παιχνίδια. Δεν είναι ευχάριστο να χάνεις, όμως, υπάρχουν ήττες που κάνουν κακό, αλλά υπάρχουν ήττες που κάνουν και καλό. Μακάρι να κερδίσουμε κάτι από αυτά τα αποτελέσματα και τα λάθη να μας γίνουν μαθήματα και να μην επαναληφθούν. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας, αλλά και να προετοιμαστούμε στο Ναύπλιο. Ωστόσο, στη Βαλένθια δεν είχαμε την απαιτούμενη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση" τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μανώλης Ρουμελιώτης.

    [16] Πόλο: Επιστροφή στις νίκες για την Εθνική

    22/7/2006 5:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη δεύτερη νίκη της σε τέσσερα παιχνίδια στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του World League που γίνεται στο Πορτουγκαλέτε πέτυχε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών. Στο παιχνίδι που έγινε το πρωί (09:30 τοπική ώρα), ο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παίζοντας καλά, επανήρθε στις νίκες, επικρατώντας της Γερμανίας με 9-6. Σημαντικό ρόλο στη νίκη της Εθνικής έπαιξε η πολύ καλή αμυντική της λειτουργία αλλά και οι πολλές επιθετικές της επιλογές. Τα 8λεπτα: 2-0, 3-1, 1-3, 3-2.

    Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Σέρβος Μίσκοβιτς και ο Κροάτης Σταμπάλια.

    ΕΛΛΑΔΑ (Καμπάνια): Ρέππας, Μυλωνάκης 1, Στελλάτος, Κοκκινάκης, Χρ. Αφρουδάκης 1, Φουντούλης 2, Κόχειλας 1, Ντόσκας 2, Γ. Αφρουδάκης 2, Μιτελούδης, Χατζηδάκης, Δήμου, Καραμπέτσος.

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Σταμ): Τέμιγκιρ, Ναρόσκα, Σρόεντιερ 1, Σάβιτς 1, Ντλέρολφ 1, Πολίτσε 1, Νόσκε, Πίκερτ, Σλότεμπεργκ 1, Όελερ 1, Κίελοκ, Μακέμπεν, Ζέλμερ.

    * Δεν έλειψαν τα απρόοπτα στο παιχνίδι.. Τη στιγμή που τα δύο εθνικά συγκροτήματα ήταν έτοιμα για την παρουσίαση υπήρξε διακοπή ρεύματος στο κολυμβητήριο. Η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά μετά, αλλά η παρουσίαση δεν έγινε ποτέ.

    * Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι παίκτες και των δύο ομάδων ζητούσαν επίμονα από τους διαιτητές να γίνει αλλαγή στην μπάλα, κάτι που δεν γινόταν. Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο όταν ο Γιώργος Ντόσκας κλήθηκε να εκτελέσει πέναλτι, παραπονέθηκε στον Κροάτη Σταμπάλια, του έδωσε την μπάλα αλλά ο τελευταίος την πέταξε ξανά στον παίκτη της εθνικής ομάδας.

    * Ο Φίλιππος Καραμπέτσος αν κι δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Σάντρο Καμπάνια, ήταν αυτός που πέρασε από αντιτόπινγκ κοντρόλ.

    * Η ελληνική αποστολή μετά το τέλος του αγώνα έμεινε στο κολυμβητήριο για να παρακολουθήσει το ντέρμπι ανάμεσα στη Σερβία και την Κροατία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 July 2006 - 16:50:52 UTC