Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βλάβη σε αεροσκάφος
  • [02] Τρόμος στο αεροδρόμιο Χήθροου
  • [03] Ειρηνική πολιτική διαδοχή
  • [04] Υπέγραψε ο Βίκτορ
  • [05] Στον τελικό οι Ελληνίδες
  • [06] Επιστροφή Κρέσπο στο Μιλάνο

    [01] Κοινωνία

    Από τη Σάμο για Αθήνα

    Βλάβη σε αεροσκάφος

    7/8/2006 10:38:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Βλάβη στο υδραυλικό σύστημα ενός τροχού παρουσίασε αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας με αριθμό δρομολογίου "757", από τη Σάμο για Αθήνα. Την Τρίτη το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πτήση. Συγκεκριμένα, η πτήση απογειώθηκε στις 15:59 το απόγευμα, όμως στις 16:19 διαπιστώθηκε ότι ο ένας τροχός δεν μπορούσε να κλείσει κανονικά. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον πιλότο στους 52 επιβάτες της πτήσης και με τον κωδικό "Emergency" ο πιλότος προσγείωσε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Σάμου, χωρίς να δημιουργηθεί πανικός στους επιβάτες. Ελικόπτερο της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας με μηχανικούς κατέφθασε στο αεροδρόμιο της Σάμου για την επιδιόρθωση του αεροπλάνου. Από τους 52 επιβάτες, οι 32 επιβιβάστηκαν στην επόμενη πτήση "759", ενώ οι υπόλοιποι 20 θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο της πόλης και θα πετάξουν το πρωί της Τρίτης, με τις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας. "Δεν νιώσαμε κάποιο φόβο ή πανικό, άμεσα ο πιλότος μας ενημέρωσε για το περιστατικό και επιστρέψαμε ασφαλείς στο αεροδρόμιο της Σάμου", δήλωσαν οι επιβάτες μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο "Αρίσταρχος ο Σάμιος".

    [02] Κόσμος

    Τρόμος στο αεροδρόμιο Χήθροου

    7/8/2006 10:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2006 11:28:58 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Γαλλικό πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τέσσερις επιβάτες της πτήσης "American Airlines" από το Λονδίνο με προορισμό τη Βοστώνη, ανακρίνονται στο αεροδρόμιο Χήθροου στο Λονδίνο. Οι λόγοι της ανάκρισης δεν έχουν διευκρινιστεί. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αεροσκάφος με 240 επιβάτες και 13μελές πλήρωμα, επέστρεψε στο Λονδίνο "για λόγους ασφάλειας", μετά από τέσσερεις ώρες πτήσης. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Χήθροου λίγα λεπτά πριν τις 11.00 τοπική ώρα και επανήλθε χωρίς πρόβλημα στο ίδιο αεροδρόμιο λίγα λεπτά μετά τις 13.00 τοπική ώρα.

    [03] Κόσμος

    Διαβεβαίωσε στέλεχος της ηγεσίας της Κούβας

    Ειρηνική πολιτική διαδοχή

    7/8/2006 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ξεκίνησε η διαδικασία πολιτικής διαδοχής του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος έχει μεταβιβάσει τις εξουσίες του στον αδελφό του Ραούλ, μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Αυτό δήλωσε την Δευτέρα μέλος της κουβανικής ηγεσίας, ο Ρομπέρτο Φερνάντες Ρεταμάρ. "Δεν αναμένει η Ουάσινγκτον ότι μπορεί να γίνει μία ειρηνική πολιτική διαδοχή. Αλλά μία ειρηνική διαδοχή συντελέστηκε στην Κούβα", δήλωσε ο Ρεταμάρ, ο οποίος είναι συγγραφέας και μέλος του "Κρατικού Συμβουλίου". Πρώτος από όλους τους ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους ενημέρωσε προ εβδομάδος ότι οι εξουσίες μεταβιβάστηκαν από τον σοβαρά ασθενούντα Φιντέλ Κάστρο στον 75χρονο αδελφό του Ραούλ. Την ίδια ώρα, διαψεύδει ο αντιπρόεδρος της Κούβας τις φήμες ότι ο ηγέτης της Κούβας πάσχει από καρκίνο. Σύμφωνα με επίσημη δήλωση, ο Φιντέλ αναρρώνει και θα είναι σε θέση, στο επόμενο διάστημα, να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Βροχή" τα σενάρια για την υγεία του Κάστρο

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Υπέγραψε ο Βίκτορ

    7/8/2006 10:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από σήμερα ο Βίκτορ Σάντσεθ ντελ Αμο. Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του 30χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος πέρασε σήμερα με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο διετούς συνεργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποδοχές του ανέρχονται σε 1.000.000 ευρώ ετησίως.

    Ο Βίκτορ γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1976 στη Μαδρίτη και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ρεάλ. Σε ηλικία μόλις 18 ετών άρχισε να αγωνίζεται με την 3η ομάδα της «Βασίλισσας» έχοντας 17 συμμετοχές και 3 γκολ. Τη σεζόν 1995-1996 έκανε το ντεμπούτο του στην Πριμέρα Ντιβισιόν, αφού πρώτα πέρασε άλλη μία σεζόν μεταξύ της δεύτερης και της πρώτης ομάδας. Την περίοδο 1996-1997 καθιερώθηκε στην ενδεκάδα των «μερένγκες». Σε 36 συμμετοχές πέτυχε 5 γκολ, ενώ έναν χρόνο αργότερα, το 1998 είχε επτά συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου η Ρεάλ κατέκτησε στο Άμστερνταμ (απέναντι στη Γιουβέντους) το βαρύτιμο τρόπαιο. Ωστόσο, ο Βίκτορ δεν ήταν στην ομάδα του τελικού. Στη συνέχεια, παίρνει μεταγραφή στη Ράσινγκ Σανταντέρ και από το καλοκαίρι του 2000 μέχρι τώρα ανήκε στο δυναμικό της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, με την οποία το 2000 κατέκτησε τον τίτλο στην Ισπανία. Εχει περισσότερες από 250 συμμετοχές (42 γκολ) στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και πάνω από 50 στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    [05] Στον τελικό οι Ελληνίδες

    7/8/2006 8:27:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την πρώτη θέση στο τουρνουά της Λουκέρνης, που εντάσσεται στο πλαίσιο των διοργανώσεων για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα διεκδικήσουν το βράδυ οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη, οι οποίες νίκησαν στον ημιτελικό το γερμανικό δίδυμο των Πολ/Ράου με 2-0 σετ (21-13, 21-18). Οι Ελληνίδες αθλήτριες πήραν έτσι άτυπη ρεβάνς από τις αντίπαλές τους για την ήττα στον μικρό τελικό του Κλάγκενφουρτ (παγκόσμιο σιρκουί), πριν από μερικές ημέρες, και απόψε στοχεύουν στο χρυσό μετάλλιο, απέναντι στις Νορβηγίδες Χάκενταλ/Τόρλεν. Για το σκανδιναβικό δίδυμο ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μανώλης Ρουμελιώτης, εκτιμά ότι «είναι μία ομάδα από την οποία δεν έχουμε χάσει ποτέ. Σίγουρα έχουν βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι, αλλά πιστεύω ότι όλα θα κριθούν από τη δική μας απόδοση. Υπάρχει η αισιοδοξία και πίστη για τη νίκη, ώστε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα με το χρυσό μετάλλιο».

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Επιστροφή Κρέσπο στο Μιλάνο

    7/8/2006 8:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Επέστρεψε στην Ιταλία και το Μιλάνο ο Ερνάν Κρέσπο, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του με τη μορφή του δανεισμού στην Ιντερ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του συλλόγου μέσω της ιστοσελίδας της. Σύμφωνα με τον ιταλικό σύλλογο, ο Αργεντινός στράικερ, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Ιντερ την αγωνιστική περίοδο 2002-03, προτού «μετακομίσει» στην Τσέλσι έναντι του ποσού των 16,8 εκατομμυρίων λιρών (24,9 εκατ. ευρώ), υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «νερατζούρι». Στο πλαίσιο της συμφωνίας δεν υπήρξαν οικονομικά ανταλλάγματα, ωστόσο οι πρωταθλητές Αγγλίας διατηρούν το δικαίωμα να ξαναπάρουν τον Κρέσπο ύστερα από ένα χρόνο. Μολονότι είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, ο Κρέσπο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο Λονδίνο και την αγωνιστική περίοδο 2004-05 «μετακόμισε» στη Μίλαν, στην οποία τον παραχώρησαν με τη μορφή του δανεισμού οι πρωταθλητές Αγγλίας. Πέρυσι βοήθησε τους «μπλε» να κατακτήσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο στην πρέμιερσιπ, ωστόσο τη νέα σεζόν θα είχε μεγαλύτερο ανταγωνισμό για μια θέση στην αρχική ενδεκάδα, εξαιτίας της έλευσης του Αντρέι Σεβτσένκο στο «Στάμφορντ Μπριτζ».


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 August 2006 - 20:50:19 UTC