Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένας χρόνος από την τραγωδία του HELIOS
  • [02] Έκκληση για παύση των εχθροπραξιών
  • [03] Παραμένει η απειλή
  • [04] "Καλύτερα" ο Κάστρο στα 80α του γενέθλια

    [01] Κοινωνία

    Όπου έχασαν τη ζωή τους 121 άτομα

    Ένας χρόνος από την τραγωδία του HELIOS

    13/8/2006 5:36:00 μμ

    Ένας χρόνος συμπληρώνεται τη Δευτέρα από την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό, όπου 121 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το αεροσκάφος της εταιρείας HELIOS συνετρίβη στην περιοχή. Την Κυριακή τελέστηκαν σε όλες τις εκκλησίες της Κύπρου μνημόσυνα για τα 121 θύματα, ενώ συγγενείς τους βρίσκονται από το απόγευμα στην Ελλάδα για να παραστούν σε μνημόσυνο που θα τελεστεί αύριο, στον ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μάκρη και σε τρισάγιο στο Γραμματικό. Στο μεταξύ, τα ερωτήματα για αίτια της πτώσης του μοιραίου Μπόινγκ παραμένουν αναπάντητα. Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει η ταυτοποίηση των οστών που βρέθηκαν προχθές στην περιοχή, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ανήκουν στα τρία άτομα τα οποία δεν έχουν βρεθεί. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ευθύνες θα επιρρίπτονται τόσο στον Βρετανό μηχανικό της εταιρείας HELIOS, όσο και στους πιλότους του μοιραίου αεροσκάφους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μηχανικός βάσης όταν έκανε τέστ συμπίεσης στο αεροσκάφος, ξέχασε να γυρίσει το διακόπτη του συστήματος ψύξης και συμπίεσης απο το Manual στο auto, ενώ από την πλευρά τους οι πιλότοι κατά τη διάρκεια του test list, πριν αναχωρήσει η πτήση, δεν είδαν το συγκεκριμένο διακόπτη πως ήταν σε λάθος θέση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε ένα μήνα το πόρισμα για το "Helios"

    [02] Κοινωνία

    Απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

    Έκκληση για παύση των εχθροπραξιών

    13/8/2006 1:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, ώστε να σταματήσει η ανθρωπότητα να θρηνεί άμαχους και μικρά παιδιά, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος το πρωί της Κυριακής μιλώντας στο ναό του Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή. Επίσης, ο κ. Χριστόδουλος επέκρινε τους ισχυρούς της γης για την καθυστέρηση που παρατηρείται σε διπλωματικό επίπεδο. Μιλώντας στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε, ότι θα τεθεί ο ίδιος επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα αποστείλει η εκκλησία της Ελλάδος την ερχόμενη Παρασκευή μέσω C- 130 στους προσφυγές της Συρίας. Ο κ Χριστόδουλος τόνισε ακόμη, ότι η Εκκλησία καταδικάζει και την τρομοκρατία. Όπως τόνισε είναι αδιανόητο κάποιοι να εκδικούνται επιχειρώντας να τοποθετήσουν βόμβες σε αεροπλάνα και σκοτώνοντας αθώους. Σημειώνουμε, ότι το Σάββατο, ο Αρχιεπίσκοπος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο αριθμός των προσφύγων που κατέφθασε από το Λίβανο στη Δαμασκό ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.

    [03] Κόσμος

    Παραμένει η απειλή

    13/8/2006 12:20:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΑΠΕ

    Μπορεί η βρετανική Αστυνομία να απέτρεψε την υλοποίηση του σχεδίου κατάρριψης αεροσκαφών εν πτήσει, ωστόσο ο κίνδυνος για μια ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση παραμένει, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών και του Τύπου. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Ομπσέρβερ, επικαλούμενη πηγές των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, "εως 20 πυρήνες" τρομοκρατών δρουν σε όλη τη Βρετανία και αρκετοί ύποπτοι, που συνδέονται με το σχέδιο κατάρριψης των αεροσκαφών εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι. Επίσης, πηγές της Ντάουνιγκ Στριτ εκτιμούν, ότι εξακολουθεί να υπάρχει η απειλή μιας νέας επίθεσης από ομάδες, που συνδέονται με τους συλληφθέντες. "Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα πάντα έχουν εξαρθρωθεί" τόνισαν οι εν λόγω πηγές, προσθέτοντας ότι θα ήταν λάθος να υποτεθεί σε περιπτώσεις οργανώσεων, όπως η Αλ Κάιντα, ότι μπορούν να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους. Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, που επικαλείται η εφημερίδα Ιντιπέντεντ στην κυριακάτικη έκδοσή της, "κάπου 1200 ύποπτοι" μετέχουν ενεργά σε τρομοκρατικά σχέδια σε όλη τη χώρα, που παραμένει κάτω από "μια πολύ σοβαρή απειλή". Για τον λόγο αυτό άλλωστε, οι Αρχές δεν σκοπεύουν άμεσα να μειώσουν το επίπεδο ασφαλείας από "κρίσιμο", που είναι σήμερα. Υπό αυτό το κλίμα συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών, Τζον Ριντ, η Κυβερνητική Επιτροπή εκτάκτων περιστατικών, "Κόμπρα" για να συζητήσει την επόμενη φάση της επιχείρησης ενάντια στους "τρομοκρατικούς πυρήνες", ενώ εξέτασε τις πληροφορίες, που έχουν συγκεντρωθεί από τις μυστικές υπηρεσίες για υπόπτους, που παραμένουν ασύλληπτοι.

    Συνεχίζονται οι ανακρίσεις

    Την ίδια ώρα οι βρετανικές Αρχές εξακολουθούν να κρατούν και να ανακρίνουν στο αστυνομικό τμήμα του Πάντινγκτον Γκριν ,στο δυτικό Λονδίνο, 23 υπόπτους.

    Η εφημερίδα Σάντει Τέλεγκραφ αναφέρει επίσης ότι η Αστυνομία ανακάλυψε έναν φάκελο "με εξτρεμιστικά ισλαμικά κείμενα" στο Μητροπολιτικό πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ένας 22χρονος φοιτητής ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στο τρομοκρατικό σχέδιο.

    Η Ομπσέρβερ σημειώνει, ότι η μυστική υπηρεσία MI5 χρησιμοποίησε έναν μυστικό πράκτορα για να διεισδύσει στην μουσουλμανική κοινότητα και να βοηθήσει στην εξάρθρωση του σχεδίου .

    Σύμφωνα με πακιστανικές πηγές, ο πληροφοριοδότης αυτός έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για τη σύλληψη στο Καράτσι του Ρασίντ Ραούφ, Βρετανού υπηκόου και πρώην κατοίκου του Μπερμιγχαμ ,που πιστεύεται ότι είναι ο "εγκέφαλος" της τρομοκρατικής επιχείρησης και που είχε διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα. Ο Ρασίντ Ραούφ είναι αδελφός δύο εκ των συλληφθέντων υπόπτων στη Βρετανία.

    Προβλήματα στα βρετανικά αεροδρόμια

    Στα βρετανικά αεροδρόμια εξακολουθεί να επικρατεί χάος. Μάλιστα, σήμερα από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας εκτελούνται μόνο τα 2/3 των προγραμματισμένων πτήσεων.

    Στην Αθήνα, οι επιβάτες που θα αναχωρήσουν για βρετανικά, αμερικανικά και καναδικά αεροδρόμια, καλούνται να προσέρχονται στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" δυόμισι ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξονυχιστικές έρευνες και συλλήψεις

    [04] Κόσμος

    Δημοσιεύθηκαν τέσσερις φωτογραφίες

    "Καλύτερα" ο Κάστρο στα 80α του γενέθλια

    13/8/2006 3:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- BBC- ΑΠΕ

    Μήνυμα μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της κουβανικής εφημερίδας Juventud Rebelde έστειλε ο Κουβανός Πρόεδρος Φιντέλ Κάστρο, που αναρρώνει από πρόσφατη εγχείριση. Ο Κάστρο δηλώνει ότι είναι αρκετά καλύτερα, αλλά δεν έχει ξεπεράσει τελείως τον κίνδυνο. "Το να πω, ότι η κατάσταση μου έχει σταθεροποιηθεί, δεν είναι ψέμα. Το να πω, ότι η περίοδος της ανάρρωσης θα είναι μικρή και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, θα ήταν απόλυτα λάθος". Επίσης στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας δημοσιεύονται τέσσερις φωτογραφίες του Κουβανού ηγέτη. Στην πρώτη από αυτές ο Κάστρο κάθεται κοντά σε ένα κρεβάτι στο εσωτερικό δωματίου εμφανίζεται και κρατά στο χέρι την ειδική έκδοση του Σαββάτου της κυβερνητικής εφημερίδας "Γκράνμα". Σε άλλη φωτογραφία -ο Κάστρο χαμογελά ελαφρά, ενώ στις άλλες δύο φωτογραφίες, φαίνεται να συνομιλεί στο τηλέφωνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 August 2006 - 16:50:09 UTC