Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μάχη με τις φλόγες
  • [02] Μοιράστηκαν βαθμούς Λάρισα και Άρης
  • [03] Όλα μηδέν στο Καυταντζόγλειο
  • [04] Πρεμιέρα με ισοπαλία
  • [05] Επιστροφή με νίκη
  • [06] Μοιρασιά στο Παγκρήτιο
  • [07] Σάλπι-σμα νίκης
  • [08] Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ολλανδία
  • [09] Την 3η θέση η Εθνική
  • [10] Τρίτο χρυσό ο Ιακωβάκης
  • [11] 2 στα 2 και η Μπάγερν
  • [12] Επίδειξη δύναμης η Μάντσεστερ

    [01] Κοινωνία

    Μάχη με τις φλόγες

    20/8/2006 9:12:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν έως αυτή την ώρα οι πυροσβέστες κοντά στο χωριό Ελληνικό Αρκαδίας για να εμποδίσουν τα πύρινα μέτωπα να πλησιάσουν τα σπίτια. Νωρίτερα αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης έκανε πυροσβεστικό αεροσκάφος, τύπου Πεζετελ, στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, επιστρέφοντας απο την επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά ευτυχώς ο πιλότος δεν έπαθε το παραμικρό. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Ο δυνατός αέρας που άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση, βοήθησε στην γρήγορη εξάπλωσή της. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχείρησαν από νωρίς να κάνουν κλοιό γύρω από τους οικισμούς που κινδύνευαν από τις διάσπαρτες εστίες. Έξι αεροσκάφη,2 ελικόπτερα και 50 πυροσβέστες με 18 οχήματα κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να τη θέσουν υπό έλεγχο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις λίγες ώρες νωρίτερα, είχαν κινητοποιηθεί, για την κατάσβεση πυρκαγιάς στις περιοχές Θάνα και Παλάτιο. Αλλά και στην Αττική, η πυροσβεστική τέθηκε σε συναγερμό μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στη περιοχή Κεραίες στο Μαραθώνα. Ο συναγερμός για τις πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνει στο κόκκινο και τις επόμενες μέρες, λόγω του καύσωνα. Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να μην προβαίνουν σε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως κάψιψο χόρτων, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες ή ρίψη αναμμένου τσιγάρου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έσβησε η φωτιά στον Μαραθώνα

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μοιράστηκαν βαθμούς Λάρισα και Άρης

    20/8/2006 11:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Από ένα ημίχρονο «είχαν» η Λάρισα κι ο Αρης και ως εκ τούτου το 1-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η μεταξύ τους αναμέτρηση, κρίνεται δίκαιο. Το ματς έγινε στο κατάμεστο από 10.000 φιλάθλους Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με απευθείας φάουλ του Πάουλο Κόστα στο 25΄, ενώ η ΑΕΛ ισοφάρισε με πέναλτι του Αγγελου Διγκόζη στο 61΄. Παρότι απέκτησε 14 νέους παίκτες και θεωρητικά ο Γκιγιέρμο Ογιος θα χρειαζόταν χρόνο για να αποκτήσει η ομάδα ομοιογένεια, ο Αρης παρουσιάστηκε πανέτοιμος στο Αλκαζάρ. Στο πρώτο ημίχρονο η απόδοσή του διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα υποχρεώνοντας τους «βυσσινί» σε παθητικό ρόλο. Στο 25΄ με έξοχη ατομική ενέργεια ο Βαϊσχάμερ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Το εκτέλεσε αριστουρηματικά ο Πάουλο Κόστα και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, που έχασαν ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Στο 27΄ ο Χαβίτο βρέθηκε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κοτσόλης απέκρουσε και στο 35΄ πάλι ο 27χρονος τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του, σε σουτ του αμαρκάριστου Νασιμέντο από το ύψος του πέναλτι. Από πλευράς Λάρισας, μόνο ο Κριστιάν Μπασιλά προσπαθούσε να... συμμαζέψει τα πράγματα στο χώρο του κέντρου, όπου οι «Αρειανοί» κυριαρχούσαν ολοκληρωτικά.

    Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΛ ήταν πιο κινητική στην επίθεση. Χρειάστηκε όμως ένα αμφισβητούμενο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βερντέχο πάνω στον Κλέιτον, για να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Αγγελος Διγκόζης ευστόχησε στο 61ο λεπτό και το παιχνίδι ήταν σαν ξεκινούσε από την αρχή. Οι παίκτες του Αρη διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του Γερμανάκου που φαίνεται πως ένιωσε... τύψεις. Ετσι στο 73΄ ακύρωσε το γκολ του Γιάννη Χλωρού ως επιθετικό φάουλ, που δεν υπήρξε ποτέ. Στην υπεροχή της Λάρισας στο β΄ ημίχρονο, ο Αρης απάντησε με ένα σουτ του Νάτσο που απέκρουσε δύσκολα ο Κοτσόλης στο 81΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χαλκιάς πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Χλωρό. Τα σουτ του Κόκε (88΄) και Χαβίτο (90΄) μέσα από την περιοχή που πέρασαν ελάχιστα άουτ, ήταν οι τελευταίες αξιόλογες φάσεις του αγώνα.

    Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθηνών) Κίτρινες: Γκαλίτσιος, Μπασιλά, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος - Νάτσο, Χαλκιάς, Κουλουχέρης

    ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βάλλας, Φέρστερ (79΄ Κυπαρίσσης), Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Αλεξάνδρου (57΄ Αλωνεύτης), Μπασιλά, Διγκόζης, Κλέιτον, Καλαντζής (46΄ Γαβριλόπουλος), Χλωρός. ΑΡΗΣ (Γκιγιέρμο Ογιος): Χαλκιάς, Τούτα (77΄ Πασσαλής), Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Τίγκα, Νάτσο, Νεμπεγλέρας, Χαβίτο, Βαϊσχάμερ (69΄ Κόκε), Νασιμέντο (55΄ Βερντέχο), Πάουλο Κόστα.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όλα μηδέν στο Καυταντζόγλειο

    20/8/2006 11:04:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Πανιώνιο, που διεξήχθη στον Καυτανζόγλειο στάδιο για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Το α' ημίχρονο πέρασε χωρίς κάτι το ξεχωριστό. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν κυρίως σε παιχνίδι κέντρου, με τον Ηρακλή να είναι ελαφρώς καλύτερος και να γίνεται δύο φορές απειλητικός και τον Πανιώνιο να αμύνεται σωστά, αλλά επιθετικά να απειλεί μόνο μια φορά. Συγκεκριμένα, στο 3' ο Κένιγκ απέκρουσε την κεφαλιά του Ερέρα και στο 15' ο Επαλέ σέντραρε για να πιάσει ο Πρίττας του σουτ πάνω στην κίνηση και να φύγει η μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 25' του δυνατό σουτ του Φερνάντεζ πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Αμπάρη.

    Στο β' ημίχρονο τα απανωτά λάθη κι από τις δύο πλευρές, ήταν το βασικό χαρακτηριστικό των πρώτων λεπτών. Στο 60' ο Επαλέ πήρε την μπάλα από τον Ερέρα και σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο Κένιγκ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για το γκολ της νίκης, όμως ο Πανιώνιος κατάφερε να κρατήσει τους επιθετικούς του «γηραιού» μακριά από την περιοχή του κι έτσι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου) Κίτρινες: Μαυρογενίδης, Λαβάλ, Πρίττας - Πλετς, Ενσαλίβα

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Αμπάρης, Μαυρογενίδης, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Δρούγας, Πουρσανίδης (64' Καπετάνος), Ρίβας (53' Παπαποστόλου), Λαβάλ, Πρίττας (80' Διαμαντίδης), Επαλέ, Ερέρα. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κένιγκ, Μανιάτης, Πλετς, Ενσαλίβα, Ελ Μπαχραβί, Αραβίδης (79' Καρνέιρο), Κουτσόπουλος, Μάκος, Γουνδουλάκης (85' Μπρέσκα), Φερνάντεζ, Γουσούλης (79' Σπυρόπουλος).

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρεμιέρα με ισοπαλία

    20/8/2006 10:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με αντεπίθεση διαρκείας στο β` ημίχρονο, ο Ατρόμητος πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στο Περιστέρι με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Οι δύο ομάδες στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους Κρητικούς να παίρνουν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο (Ντρούλιτς 21`, Οφορίκουε 31`) και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο δεύτερο (Λαζανάς 58`, Μερίνο 85`-πέναλτι). Παρά τις σημαντικές αγωνιστικές απουσίες (Λουτσιάνο, Άντερσον, Ρόχα), ο "ευρωπαίος" Ατρόμητος προσπάθησε να αιφνιδιάσει και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Κουτσοσπύρος βρήκε τον Τζιμπούρ μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, όμως το σουτ του τελευταίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σηφάκης. Ό,τι δεν πέτυχε ο Τσιμπούρ το έκανε πραγματικότητα ο Ντρούλιτς στο 21ο λεπτό. Ο Οφορίκουε πέρασε την μπάλα προς την περιοχή με αποδέκτη τον Σέρβο ο οποίος με έξυπνο πλασέ από μακριά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξερχόμενου Μιχαηλίδη (0-1). Οι φιλοξενούμενοι στα λεπτά που ακολούθησαν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον εκνευρισμό του Ατρομήτου και μπορεί να μη σκόραραν στο 30` (σουτ του Ντρούλιτς μετά την πάσα του Ντεγιάνοφ λίγο έξω από την εστία του Μιχαηλίδη) το έπραξαν όμως ένα λεπτό αργότερα. Ο Ντρούλιτς πάσαρε στον Οφορίκουε, ο τελευταίος πραγματοποίησε το σουτ και η μπάλα αφού αναπήδησε μπροστά στον Μιχαηλίδη, κατέληξε στο βάθος της εστίας του Ατρομήτου (0-2).

    Ο Γιώργος Παράσχος προσπάθησε με αλλαγές να αλλάξει κάπως την εικόνα της ομάδας του και στο 58` την είδε να σκοράρει. Ο Κατεμής πραγματοποίησε τη σέντρα στην "καρδιά" της άμυνας του ΟΦΗ και ο Λαζανάς που είχε μπει ως αλλαγή (αναγκαστική στη θέση του Τζιμπούρ στο 43`) με κεφαλιά μείωσε για τους γηπεδούχους (1-2). Η ολική επαναφορά από πλευράς Ατρομήτου ήρθε στο 85ο λεπτό, όταν ο Μπελεβώνης ανέτρεψε τον Λαζανά και ο Βασσάρας υπέδειξε πέναλτι. Ο Μερίνο, που κλήθηκε να το εκτελέσει δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει από τα 11 βήματα, δίνοντας το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ναγκουεϊρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 94ο λεπτό.

    Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης) Κίτρινες κάρτες: Γεωργίου - Μπελεβώνης, Ρουμπάκης Κόκκινες κάρτες: Ναγκουεϊρα (94΄, δεύτερη κίτρινη)

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Μιχαηλίδης, Κατεμής, Γελαδάρης, Γεωργίου, Ολιβεϊρα, Κορακάκης, Κούτσης (55` Παγώνης), Ιωάννου (46` Σανόκο), Κουτσοσπύρος, Μερίνο, Τζιμπούρ (43` Λαζανάς). ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Σηφάκης, Ναγκουεϊρα, Μπελεβώνης, Πίτσος, Ντρούλιτς (46` Σφακιανάκης), Οφορίκουε, Ρουμπάκης, Δέντσας, Ντεγιάνοφ (77` Σιλά), Έντνιλσον,

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιστροφή με νίκη

    20/8/2006 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με το... δεξί μπήκε στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα η νεοφώτιστη Κέρκυρα, η οποία νίκησε στο γήπεδό της 2-1 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με γκολ του Καρβάλιο στο 25' και πέναλτι του Ζαχαρόπουλου στο 73'. Το γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε στο 90' ο Μπούσι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή δυνατά και στο 7' είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, όταν το σουτ του Βαρτζιώτη έξω από την περιοχή, πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 12' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουέλινγκτον, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σιντιμπέ, για να έρθει το 25ο λεπτό, όταν σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Σκούφαλης γύρισε την μπάλα και ο Καρβάλιο έκανε το 1-0.

    Και στο β' ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που διατήρησαν την υπεροχή και απείλησαν την αντίπαλη εστία. Κι αφού στο 55' Σκούφαλης και Ντα Σίλβα απέτυχαν διαδοχικά να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, στο 73' ο διαιτητής Ζωγράφος έδωσε πέναλτι σε χέρι του Γαλανόπουλου και ο Ζαχαρόπουλος το εκτέλεσε εύστοχα διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλωνας μέχρι το τέλος ήταν να μειώσει στο 90' ο Μπούσι, ύστερα από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή.

    Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθήνας)

    ΚΕΡΚΥΡΑ: (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Τόσκας, Μοσχογιάννης, Βαρτζιώτης, Φούφουλας, Γκουστάβο, Σκούφαλης (82' Μπούρμπος), Γκουέλα, Καρβάλιο (76' Ντ' Ακόλ), Ντα Σίλβα (62' Καγκιούζης), Ζαχαρόπουλος. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Μουράφσκι, Αμπονσά, Παπαδόπουλος (58' Κρασσάς), Κόλτσης, Φυτανίδης (69' Σαρακατσάνος), Ορφανός (34' Ελ Χαλαουανί), Ουέλινγκτον, Μπούσι, Καραλιόπουλος.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μοιρασιά στο Παγκρήτιο

    20/8/2006 9:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το "χ" ήταν το αποτέλεσμα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα στην αναμέτρηση που έγινε στο Παγκρήτιο Στάδιο ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Ιωνικό. Οι δύο ομάδες παρέμειναν στο τελικό 1-1, με τους Κρητικούς στην επάνοδο τους στα "μεγάλα σαλόνια" να μην μπορούν να τη συνδυάσουν με νίκη και τους "μπλε" να στέκονται άτυχοι να πάρουν το τρίποντο, αφού σε δύο περιπτώσεις η μπάλα σταμάτησε (35 Βουρεξάκης, 65 Μακόρ) στο δοκάρι.

    Ο Ιωνικός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και παραλίγο να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχος, όταν στο 7 ο Ονουάτσι μπήκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, για να πέσει ο Πόζα στη γωνία του και να αποκρούσει. Από εκεί και πέρα οι Κρητικοί πήραν τα ηνία του αγώνα και σε τρεις περιπτώσεις έφτασαν κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Στο 13 ο Κοιλιάρας με απευθείας εκτέλεση φάουλ, που εξουδετέρωσε ο Μπεντενίκ, στο 15 ο Κακλαμάνος με δυνατό σουτ που έφυγε λίγο άουτ και στο 17 πάλι ο ίδιος παίκτης με σουτ από καλή θέση, που κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα του Ιωνικού.

    Ο Ιωνικός κατάφερε μετά το μισάωρο να ισορροπήσει το παιχνίδι βγήκε στην αντεπίθεση. Αρχικά στάθηκε άτυχος όταν στο 35 η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού το σουτ του Βουρεξάκη σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά στο 41 δεν έγινε το ίδιο, όταν ο Κοτίτσας εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Κένεντι-Ζαπρόπουλου και με δυνατό σουτ να κάνει το 0-1, που ήταν και το σκορ του α ημιχρόνου.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά, με σκοπό να φτάσει στην ισοφάριση. Και πάλι όμως οι προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Στο 47 ο Σίλβα Τζούνιορ σούταρε από καλή θέση άουτ, στο 51 ο Κακλαμάνος δεν πρόλαβε το γύρισμα του Κοιλιάρα και στο 58 ο Μπεντεντίκ εξουδετέρωσε το φάουλ του Σίλβα Τζούνιορ.

    Στο 65 ο Ιωνικός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του και να φτάσει πολύ κοντά στη νίκη, όταν το σουτ του Μακόρ σταμάτησε στο δοκάρι. Τελικά ο Εργοτέλης κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας στο 85, όταν ο Κοιλιάρας συνδιάστηκε με τον Νατσέφσκι και με σουτ έκανε το 1-1.

    Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθήνας)

    Κόκκινες:

    Κίτρινες: Μελισσάς, Κένεντι, Χατζί - Κοτίτσας, Πουλόπουλος, Ζαβάνιο

    Οι συνθέσεις:

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Ζαπρόπουλος, Κορδονούρης, Κένεντι (63 Μπάρτσικ), Χίμπλινγκερ (22 Σταυρακάκης), Χατζί, Μελισσάς, Σίλβα Τζούνιορ, Κοιλιάρας, Γιάντσουκ, Κακλαμάνος (71 Νατσέφσκι).

    ΙΩΝΙΚΟΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπεντενίκ, Κοτίτσας, Πουλόπουλος, Μελαμπιανάκης (90 Παχουέλο), Ξενίδης, Ζαβάνιο, Βουρεξάκης, Φαμπίνιο (61 Λετιέρι), Μακόρ, Ουκάρ, Ονουάτσι (82 Κωνσταντινίδης).

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σάλπι-σμα νίκης

    20/8/2006 9:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ονειρεμένο ξεκίνημα έκανε ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Οι "πράσινοι" επικράτησαν στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" του Αιγάλεω με 4-1 και μεγάλο πρωταγωνιστή τον "Σάλπι", ο οποίος στην δική του πρεμιέρα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε το δικό του σόου, πετυχαίνοντας χατ-τρικ (38, 41, 77). Το "Σίτι" είχε ισοφαρίσει σε 1-2 με γκολ του Πετρόπουλου (71), ενώ το "κερασάκι στην πράσινη τούρτα" έβαλε ο Παπαδόπουλος στο 81 της αναμέτρησης.

    Πολύ δυνατό ήταν το ξεκίνημα αφού μέσα σε πέντε λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από μία προσπάθεια για γκολ. Στο πρώτο μόλις λεπτό το Αιγάλεω έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Άντονσον δεν μίλησε σωστά με τον Γκαλίνοβιτς ο οποίος πήγε να πιάσει τη μπάλα, αυτή πέρασε από πάνω του και σταμάτησε στο δοκάρι. Στην εξέλιξη ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟ κατάφερε να μπλοκάρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να φτάσει κοντά στην επιτυχία, όταν ο Ίβανσιτς έκανε ωραία σέντρα ο Μπίσκαν πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή πέρασε άουτ.

    Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες άρχισαν να "ψάχνονται" μέσα στον αγωνιστικό χώρο και οι καλές φάσεις έλειψαν. Η επόμενη καλή φάση έγινε στο 23 και ήταν από πλευράς Παναθηναϊκού. Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε πλάγια αριστερά λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή. Έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τελικά οι "πράσινοι" κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 38, με τον "Σάλπι" να κάνει άμεσα απόσβεση των χρημάτων που ξόδεψε ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει. Ο 25χρονος επιθετικός πήρε την ωραία κάθετη μπαλιά "τρύπα" από τον Παπαδόπουλο, βρέθηκε μόνος του και με ωραίο πλασέ "έγραψε" το 0-1 για τους "πράσινους", πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο γκολ της ομάδας του αλλά και του ίδιου με την "πράσινη" φανέλα. Τρία λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης ξαναχτύπησε, καθώς εκμεταλλευόμενος την ασυνεννοησία αμυντικού και τερματοφύλακα του Αιγάλεω, έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, "γράφοντας" το 0-2 για τον ΠΑΟ.

    Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 60 το παιχνίδι ήταν "ήρεμο", εκτός από μία φάση για τον Παναθηναϊκό με τον Σαλπιγγίδη και πάλι, που βρέθηκε σε πολύ καλή θέση από πάσα ακριβείας αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Κίεζεκ.

    Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήρε μία άγρια ομορφιά. Η είσοδος του Πετρόπουλου στην επίθεση του Αιγάλεω αλλά και η μερική καθίζηση του Παναθηναϊκού, είχε ως αποτέλεσμα την ομάδα του Χατζάρα να γίνει πιο απειλητική. Στο 68 το "Σίτι" είχε τη μεγάλη ευκαιρία να μειώσει όταν κέρδισε πέναλτι, από χέρι του Βύντρα. Ωστόσο ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αγρίτης, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Ακόμα μία φάση για τον Αγρίτη ένα λεπτό μετά, με το σουτ του να αποκρούσει εξαιρετικά ο Κροάτης τερματοφύλακας, αλλά η πίεση του "Σίτι" έβγαλε καρπούς στο 71. Από το κόρνερ ο Πετρόπουλος βρέθηκε στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά νίκησε το Γκαλίνοβιτς, μειώνοντας σε 1-2.

    Οι "πράσινοι" ξύπνησαν μετά από αυτό και κατάφεραν να πάρουν και πάλι διαφορά δύο τερμάτων. Στο 77 και πάλι ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής και με ανάποδο ψαλιδάκι πέτυχε το 1-3 για την ομάδα αλλά και τα προσωπικό του τέρματα. Το "κερασάκι στην πράσινη τούρτα" έβαλε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος μετά από φάση διαρκείας και δύο δοκάρια στα καρέ του Κίεζεκ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4 για τον Παναθηναϊκό.

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

    Κίτρινες: Σκοπελίτης, Σίμανεκ, Τσάτσος - Γκούμας

    Οι συνθέσεις:

    ΑΙΓΑΛΕΩ (Γιώργος Χατζάρας): Κίεσεκ, Εντουσέι, Ψωμάς, Γιάντσετιτς, Σίμανεκ, Σκοπελίτης, Ομο (51΄ Μάριτς), Μανουσάκης (61΄ Πετρόπουλος), Μουστόγιαννης, Τσάτσος (80΄ Ποπόφ), Αγρίτης.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χανς Μπάκε): Γκαλίνοβιτς, Αντονσον, Μπόβιο (73΄ Τζιόλης), Βύντρα, Δάρλας (79΄ Σέριτς), Γκούμας, Μπίσκαν, Ιβανσιτς, Ρομέρο (84΄ Μάντζιος), Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης.

    [08] Βόλεϊ

    Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ολλανδία

    20/8/2006 11:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Ολλανδία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κέρδισε στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ, την ομάδα της Κροατίας με 3-1 σετ, κατακτώντας τη πρώτη θέση. Η ομάδα του Πίτερ Μπλανζέ ήρθε στο φάιναλ-4 αήττητη και άξια έφτασε στη πρώτη θέση της διοργάνωσης παρά το δυναμικό ξεκίνημα της ομάδας του Ράντε Μάλεβιτς η οποία με 25-19 πήρε το πρώτο σετ. Στη συνέχεια οι "οράνιε" έκαναν την ανατροπή και με 25-20, 25-21 και 27-25 στα επόμενα τρία σετ, ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

    Οι πόντοι ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπλανζέ): Γκεντ, Γκέρτζεν 12, Βαν ντερ Βελ 2, Κλοκ 1, Χούι 6, Μποντζέ 2, /Ράντεμακερ (λ. 59% υποδοχή), Ολιεμαν 20, Φρέρικς 3, Ράουβερντνικ 6, Σνίπ 2, Κόιστρα 9 ΚΡΟΑΤΙΑ (Μάλεβιτς): Ομρτσεν 16, Βούλιν 3, Ζέλιτς 5, Κοβάσεβιτς 10, Τσόσκοβιτς 16, Κράνιτς 4, /Μπορίσκεβιτς (λ. 52% υποδοχή), Ζουκούσκι

    [09] Βόλεϊ

    Την 3η θέση η Εθνική

    20/8/2006 8:11:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Λιγκ κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο αγωνίστηκε στο "μικρό" τελικό της διοργάνωσης που γίνεται στη Σμύρνη, κατάφερε να επικρατήσει της διοργανώτριας Τουρκίας με 3-2 σετ 25-22, 25-21, 20-25, 21-25, 10-15), και να πάρει την 3η θέση. Μάλιστα η Εθνική μας ομάδα βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, αλλά κατάφερε να "γυρίσει" το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη και την 3η θέση.

    Οι πόντοι

    ΤΟΥΡΚΙΑ (Μενκουέρ): Κοτς 5, Τανίκ 14, Χαγιρλί 6, Αϊβάζογλου 16, Καϊχάν 5, Καγίρ 16, /Σαχίν (λ. 67% υποδοχή), Γκους 7, Κιγιάκ, Ονέρ

    ΕΛΛΑΔΑ (Χαριτωνίδης): Προύσαλης 5, Κυριακίδης 10, Ν. Ρουμελιώτης 13, Σμαραγδής 3, Πανταλέων 12, Λάππας 22, /Στεφάνου (λ. 67% υποδοχή), Ντονάς, Ανδρεάδης 9, Μ. Ρουμελιώτης 1

    [10] Τρίτο χρυσό ο Ιακωβάκης

    20/8/2006 8:50:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τρία στα τρία για τον Περικλή Ιακωβάκη στα 400μ. εμπόδια, σε διάστημα 10 ημερών. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2006, στο διεθνές μίτινγκ του Μονακό που διεξήχθη σήμερα, κατέκτησε την πρώτη θέση, αφού κάλυψε την απόσταση σε 48 δεύτερα 27 εκατοστά. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Τζαμαϊκανός Ντάνι ΜακΦάρλαν με 48.52, ενώ τρίτος ήταν ο Νοτιοαφρικανός Λούις Βαν Ζιλ επίσης με 48.52.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    2 στα 2 και η Μπάγερν

    20/8/2006 9:27:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Μπάγερν έγινε η τρίτη ομάδα της Μπουντεσλίγκα με δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Οι πρωταθλητές Γερμανίας πέρασαν με 2-1 από την έδρα της Μπόχουμ και βρίσκονται μαζί με την Βέρντερ και τη Νυρεμβέργη στην κορυφή της βαθμολογίας. Συναρπαστικός αγώνας έγινε στο Μπίλεφελντ, όπου η Στουτγκάρδη νίκησε 3-2 την τοπική Αρμίνια του Γιάννη Μασμανίδη. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες, αφού την κόκκινη κάρτα αντίκρισαν οι Οσόριο (65΄), Ντα Σίλβα (80΄). Με άλλα λόγια, μετά από κάθε αποβολή σημείωναν κι ένα γκολ, αφού ο Κακάου σημείωσε το 2-1 στο 73΄ και στη συνέχεια το 3-2 στο 83΄!

    Τα αποτελέσματα

    Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ 1-0 (5΄ Σροτ)

    Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 2-1 (26΄ Κλόζε, 77΄ Ούγκο Αλμέιδα - 15΄πεν. Φράιερ)

    Χέρτα Βερολίνου-Ανόβερο 4-0 (20΄, 63΄ Πάντελιτς, 31΄ Ντάρνταϊ, 76΄ Εμπερτ)

    Ντόρτμουντ-Μάιντς 1-1 (76΄ Αμεντικ - 77΄ Εντού)

    Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 0-0

    Ααχεν-Σάλκε 0-1 (53΄ Ροντρίγκες)

    Κότμπους-Αμβούργο 2-2 (56΄πεν. Μουντεάνου, 69΄ Ράντου - 39΄ Σανόγκο, 72΄ ντε Γιονγκ)

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Στουτγκάρδη 2-3 (66΄πεν. Αχανφούφ, 75΄ Μπέμε - 39΄ Φερνάντο Μέιρα 73΄, 83΄ Κακάου)

    Μπόχουμ-Μπάγερν Μονάχου 1-2 (52΄ Φάμπιο Ζούνιορ - 42΄ Μακάι, 65΄ Λαμ)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες) Βέρντερ Βρέμης 6 Νυρεμβέργη 6 Μπάγερν Μονάχου 6 Χέρτα Βερολίνου 4 Μάιντς 4 Σάλκε 4 Λεβερκούζεν 3 Γκλάντμπαχ 3 Στουτγκάρδη 3 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2 Αμβούργο 2 Βόλφσμπουργκ 2 Αρμίνια Μπίλεφελντ 1 Κότμπους 1 Ντόρτμουντ 1 Μπόχουμ 0 Ανόβερο 0 Ααχεν 0

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Επίδειξη δύναμης η Μάντσεστερ

    20/8/2006 8:58:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την πιο εντυπωσιακή πρεμιέρα στην Πρέμιερσιπ καθώς συνέτριψε την Φούλαμ με 5-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουέιν Ρούνεϊ. Ο διεθνής επιθετικός της ομάδας σημείωσε δύο τέρματα και έτσι αποχαιρετά με όμορφο τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις τρεις επόμενες αγωνιστικές απόρροια της αποβολής του σε πρόσφατο φιλικό της ομάδα του. Μάλιστα ο Ρούνεϊ ήταν και για έναν ακόμη λόγο το πρόσωπο της ημέρας, όμως αυτή τη φορά μοιράστηκε τον τίτλο με τον Ρονάλντο. Ο λόγος είναι πως αναμενόταν με ενδιαφέρον η συμεριφορά των δύο μετά τα όσα είχαν γίνει μεταξύ τους στον αγώνα του Μουντιάλ ανάμεσα στην Αγγλία και την Πορτογαλία. Τελικά όπως αποδείχτηκε οι σχέσεις των δύο παικτών είναι σε καλό επίπεδο, τουλάχιστόν εντός αγωνιστικού χώρου, όπου πανηγύρισαν μαζί τα τρία γκολ που σημείωσαν συνολικά.

    Στον άλλο σημαντικό σημερινό αγώνα, η Τσέλσι δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την νίκη από την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, την Σίτι. Οι Τέρι και Λάμπαρντ σκόραραν τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας και επανέλαβαν αυτό που είχαν κάνει για την Αγγλία εναντίον της Ελλάδας πριν μερικές ημέρες, ενώ το τρίτο γκολ πέτυχε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

    Τα αποτελέσματα

    Αρσεναλ-Αστον Βίλα 1-1 (83΄ Ζιλμπέρτο Σίλβα - 53΄ Μέλμπεργκ)

    Εβερτον-Γουότφορντ 2-1 (15΄ Τζόνσον, 82΄πεν. Αρτέτα - 90΄ Φράνσις)

    Νιούκαστλ-Γουϊγκαν 2-1 (38΄ Πάρκερ, 64΄ Αμεόμπι - 59΄ ΜακΚάλοχ)

    Πόρτσμουθ-Μπλάκμπερν 3-0 (26΄ Τοντόροφ, 62΄, 84΄ Κανού)

    Ρέντινγκ-Μίντλεσμπρο 3-2 (43΄ Κίτσον, 44΄ Σίντγουελ, 55΄ Λίτα - 11΄ Ντάουνινγκ, 21΄ Αγεγκμπένι)

    Σέφιλντ Γιουν.-Λίβερπουλ 1-1 (46΄ Χαλς - 70΄ Φάουλερ)

    Γουέστ Χαμ-Τσάρλτον 3-1 (52΄, 66΄ Ζαμόρα, 90΄ Κόουλ - 15΄πεν. Μπεντ)

    Μπόλτον-Τότεναμ 2-0 (9΄ Ντέιβις, 13΄ Ιβάν Κάμπο)

    Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 3-0 (11΄ Τέρι, 26΄ Λάμπαρντ, 83΄ Ντρογκμπά)

    Μάντσεστερ Γ.-Φούλαμ 5-1 (9΄ Σαχά, 16΄,64΄ Ρούνι, 15΄αυτ. Πιρς, 19΄ Ρονάλντο - 40΄αυτ. Φέρντιναντ)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 August 2006 - 20:51:01 UTC