Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βηρυτό η Ντ. Μπακογιάννη
  • [02] Συνεργασία Καραμανλή με Βουλγαράκη
  • [03] Πρόταση νόμου από ΠΑΣΟΚ για επίδομα θέρμανσης
  • [04] Προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία
  • [05] Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση
  • [06] Εκτός ελέγχου
  • [07] Προσαγωγές υπόπτων
  • [08] Βρέθηκε το "μαύρο" κουτί του Τουπόλεφ
  • [09] Τουρκία: Σε αντίποινα οι πυρκαγιές
  • [10] Αιματηρά επεισόδια στη Χιλή
  • [11] Επαναλαμβάνεται η δίκη του Σαντάμ
  • [12] Νέα δύναμη του ΟΗΕ
  • [13] Βίντεο με τους απαχθέντες στη Γάζα
  • [14] Ιρανική πρόταση για διάλογο
  • [15] Στη Μπόχουμ ο Γκέκας
  • [16] ΟΦΗ: Όλα καλά με Ντρούλιτς
  • [17] Η παρουσίαση των νέων "πράσινων" άσων
  • [18] Συνταγή Εδιμβούργου ο Φερέρ
  • [19] Σοκ με Ζήση
  • [20] Το κάναμε... ντέρμπι!
  • [21] Το... χαβά τους οι Τούρκοι!
  • [22] Επικράτησε ο "νόμος του ισχυρού"
  • [23] Εύκολα η Μίλαν, δύσκολα η Λίβερπουλ
  • [24] Φιλική "τεσσάρα" της Μπαρτσελόνα
  • [25] Στο τιμόνι της Μπόκα ο Λα Βόλπε
  • [26] Πρώτη νίκη της Τότεναμ
  • [27] Ζήστε το ρυθμό των Stomp
  • [28] Αναβαθμισμένες ταχύτητες από την ΟΤΕnet

    [01] Πολιτική

    Συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας

    Στη Βηρυτό η Ντ. Μπακογιάννη

    23/8/2006 9:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/8/2006 3:01:49 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Μήνυμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης προς το λαό του Λιβάνου, απηύθυνε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, φθάνοντας στη Βηρυτό από την Κύπρο. Κατά την επίσκεψή της στο κατεστραμμένο τμήμα της πόλης από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε, πως "πάντα μια από τις χειρότερες εντυπώσεις είναι η εντύπωση της απόλυτης καταστροφής" και σημείωσε πως επιθυμία της Ελλάδας είναι να βοηθήσει για μια καλύτερη μέρα. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι για να ξεπεραστεί η ανησυχία που δημιουργείται για το ενδεχόμενο ενός κενού ασφαλείας (ως προς την εφαρμογή δηλαδή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας), θα πρέπει "οι δυνάμεις να αναπτυχθούν το ταχύτερο δυνατόν και να υποστηριχθεί η εκεχειρία". Ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας, η Υπουργός υπενθύμισε πως η χώρα μας είναι μια ναυτική δύναμη και σημείωσε πως η συμβολή της θα αναφέρεται σε αυτό το πεδίο. Συγκεκριμένα θα αποσταλεί στο Λίβανο μία φρεγάτα και ένα πλήρως εξοπλισμένο αρματαγωγό, τα οποία θα συντελέσουν αποφασιστικά στην ειρηνευτική προσπάθεια και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα για αποστολή χερσαίων δυνάμεων. Εξάλλου, η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες με τον Λιβανέζο ομόλογό της και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου, τον Πρωθυπουργό της χώρας, Φουάντ Σινιόρα, καθώς και με τον μητροπολίτη Βηρυτού. Στις 4 το απόγευμα η κα Μπακογιάννη θα αναχωρήσει για το Αμμάν της Ιορδανίας, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

    Η κα Μπακογιάννη ξεκίνησε την περιοδεία της από την Λευκωσία, όπου χθες το βράδυ παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε ο Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, στη διάρκεια του οποίου ανταλλάχθηκαν απόψεις για το Μεσανατολικό, το Κυπριακό και τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Η υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις της από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, υπογράμμισε την ανθρωπιά του κυπριακού λαού και τη φιλοξενία που επέδειξε ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που γέννησε η κρίση του Λιβάνου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Κύπρο η Ντόρα Μπακογιάννη

    [02] Πολιτική

    Συνεργασία Καραμανλή με Βουλγαράκη

    23/8/2006 3:41:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Δίωρη συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό για θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού, για τον προγραμματισμό δράσης έως και το επόμενο καλοκαίρι. Ο Υπουργός ανέφερε ότι το πρόγραμμα πολιτισμού του περασμένου εξαμήνου εξελίχθηκε ικανοποιητικά και πρόσθεσε ότι πλέον μία σειρά απο πράγματα μπαίνουν σε τάξη. Ο Γιώργος Βουλγαράκης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την επιστροφή απο το Μουσείο Γκετί ελληνικών αρχαιοτήτων που θα παρουσιαστούν στις 31 Αυγούστου και υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά επιστρέφει τμήμα του Παρθενώνα απο το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, το οποίο θα παραληφθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    [03] Πολιτική

    Σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους

    Πρόταση νόμου από ΠΑΣΟΚ για επίδομα θέρμανσης

    23/8/2006 2:28:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πρόταση νόμου για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και μακροχρόνια ανέργους, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Την πρόταση υπογράφουν 110 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Παπαντωνίου. Οι υπογράφοντες σημειώνουν ότι από την αναμενόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου τον ερχόμενο χειμώνα θα πληγούν οι οικονομικά ασθενέστεροι "την ίδια στιγμή που στο κράτος εισρέουν μεγάλα ποσά από την φορολογία των καυσίμων". Ασκούν επίσης κριτική στην Κυβέρνηση της ΝΔ για τη μη αποδοχή παρόμοιας πρότασης τους πέρυσι το Σεπτέμβριο. Αναφέρουν επίσης ότι, κατά την περίοδο 2000-2001, η τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε χορηγήσει το επίδομα όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν 32 δολάρια/βαρέλι, όταν σήμερα, η τιμή του πετρελαίου προσεγγίζει τα 80 δολάρια το βαρέλι και "το Ελληνικό Δημόσιο έχει αυξήσει τα έσοδα του από την φορολογία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ". Σύμφωνα με την πρόταση νόμου, το επίδομα θέρμανσης χορηγείται με τη μορφή αφορολόγητης οικονομικής ενίσχυσης, ενώ ως δικαιούχοι ορίζονται οι μισθωτοί που αμείβονται με τον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτερο μισθό ή ημερομίσθιο, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι που δικαιούνται ΕΚΑΣ, και οι μακροχρονίως άνεργοι.

    Τρεις ζώνες

    Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται ανάλογα με τις περιοχές της χώρας όπου η χρήση πετρελαίου θέρμανσης είναι περισσότερο ή λιγότερο αναγκαία. Συγκεκριμένα, καθορίζονται τρεις ζώνες: Στην πρώτη ζώνη (νομοί Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου) προβλέπεται επίδομα 240 ευρώ. Στη δεύτερη ζώνη (νομοί Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας) προβλέπεται επίδομα 320 ευρώ. Στην τρίτη ζώνη (νομοί Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής) προβλέπεται επίδομα 400 ευρώ.

    [04] Πολιτική

    Συνάντηση Πρωθυπουργού με Βερέμη

    Προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία

    23/8/2006 1:02:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Η προωθούμενη μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θάνο Βερέμη. Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση στο χώρο της Παιδείας, ενώ τόνισε πως το προσχέδιο του υπουργείου είναι η βάση του διαλόγου. Ο κ. Βερέμης ανέφερε ότι "πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν ανήκουν στη ΝΔ τονίζουν ότι πρέπει να γίνει η μεταρρύθμιση", δίνοντας έμφαση στη διάταξη που αφορά στην εκλογή πρυτάνεων από όλους τους φοιτητές και όχι μόνο από τους κομματικούς εκπροσώπους. Επεσήμανε μάλιστα χαρακτηριστικά πως οι φοιτητές που δε μετέχουν σε κομματικές οργανώσεις είναι στην πλειοψηφία τους εκείνοι που παρακολουθούν τα μαθήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βερέμης έθεσε στον πρωθυπουργό και το θέμα της χρηματοδότησης στην ανώτατη εκπαίδευση και ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως τα κονδύλια θα αυξηθούν αφού πρώτα προωθηθούν οι αλλαγές που προβλέπει ο νόμος.

    [05] Πολιτική

    Συνεδρίαση των Συντονιστών του ΠΑΣΟΚ

    Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση

    23/8/2006 12:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/8/2006 6:58:03 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση, εξαπέλυσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης των Συντονιστών του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου. Για ολιγωρία, ανεπάρκεια, καθυστερήσεις και έλλειψη συντονισμού στην αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας μίλησε ο κ. Παπανδρέου, εστιάζοντας τα πυρά του στον Πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε "άφαντο". Για αλαζονία κατηγόρησε τους αρμόδιους Υπουργούς που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις πυρκαγιές. "Οι νέοι φόροι στα κινητά τηλέφωνα, τα καύσιμα και τα τιμολόγια της ΔΕΗ σε συνδυασμό με την ακρίβεια, την κερδοσκοπία και την πρακτική των τραπεζών που στοχεύουν στα υπερκέρδη, έχουν μειώσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Ο Κώστας Καραμανλής και οι προπαγανδιστές της Ν.Δ ετοιμάζουν νέες φοροαπαλλαγές για τους λίγους", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Νωρίς το μεσημέρι, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν πρόταση νόμου για να δοθεί επίδομα θέρμανσης στις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις. Την πρόταση νόμου συνυπογράφει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννος Παπαντωνίου.

    Αντιδράσεις

    Απαντώντας στο Γιώργο Παπανδρέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, τόνισε, ότι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία του τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στο εσωκομματικό επίπεδο. "Οι ύβρεις επιστρέφονται", πρόσθεσε. Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Ρουσόπουλου ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης τόνισε πως ο κ. Ρουσόπουλος "καλόν είναι να σκέφτεται πριν μιλήσει και πολύ περισσότερο πριν αυθαδιάσει, ιδιαίτερα δε για ένα θέμα όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές, όπου οι συνέπειες της βαρύτατης ολιγωρίας της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ορατές σε όλους και τις υφίστανται χιλιάδες πολίτες". Ο κ. Αθανασάκης πρόσθεσε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος "για άλλη μια φορά, αδυνατώντας να απαντήσει επί της ουσίας, αυθαδιάζει". Σχολιάζοντας την ομιλία Παπανδρέου ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, δήλωσε τα εξής: "Λυπάμαι ειλικρινά που ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δυστυχώς έχει χάσει κάθε μέτρο. Και αυτό γίνεται στη χώρα του παν μέτρον άριστον και του γνώθι σ αυτόν".

    [06] Κοινωνία

    Σε πύρινο κλοιό Λακωνία - Αρκαδία

    Εκτός ελέγχου

    23/8/2006 7:49:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/8/2006 7:01:15 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στα Λυκόχια στο Μαίναλο, ενώ σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στη Μάνη Λακωνίας από την Αρεόπολη προς το Γύθειο. Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας στη Λακωνία, Παναγιώτης Μανωλάκος, μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν αποτεφρωθεί περίπου 50.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών, ενώ τρεις δήμοι έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας. Στο μεταξύ, δύσκολες ώρες παίρνουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, που μετρά τις πληγές της, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε την Δευτέρα το απόγευμα. Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται από τη Νέα Σκιώνη έως τη Μόλα Καλύβα. Κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ βρίσκεται στην περιοχή για την καταγραφή των ζημιών, ώστε να παρασχεθούν πιστωτικές διευκολύνσεις και δωρεάν κρατική συνδρομή στους πληγέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες αποτεφρώθηκαν 40.000 στρέμματα δάσους. Επίσης, αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τοπικούς παράγοντες στο υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης στη Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπιστεί η επόμενη μέρα από την πυρκαγιά. Αργότερα το κυβερνητικό κλιμάκιο θα μεταβεί στη Χαλικιδική ενώ μέχρι αύριο αντίστοιχο κλιμάκιο θα μεταβεί και στη Λακωνία.

    Δυσκολίες λόγω των ανέμων στη Λακωνία

    Ειδικότερα, στη λακωνική Μάνη η πυρκαγιά από το Γύθειο έως την Αρεόπολη είναι αυτή την ώρα σε ύφεση, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι ωστόσο , που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν και από αέρος με έξι "Καναντέρ".

    Στο μεταξύ δεκάδες σπίτια κάηκαν ολοσχερώς στα χωριά Γερανός, Σκαμνάκι, Καλύβια, Καμάρες, Παρασυρός.

    Τα χωριά αυτά έχουν εκκενωθεί, όπως και τα ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ στα περισσότερα διακόπηκε και το ρεύμα λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί το δίκτυο της ΔΕΗ από την πυρκαγιά.

    Στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, η φωτιά εκδηλώθηκε σε ήδη καμένη έκταση από προηγούμενη πυρκαγιά. Λόγω των ανέμων πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε δασική περιοχή του Μαίναλου και αυτή την ώρα να καίει ανεξέλεγκτα το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Αρκαδίας, το ελατοδάσος του Μαίναλου.

    Την ίδια ώρα, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, ενώ σε επιφυλακή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Ελληνικό.

    Επικρίσεις για τις πυρκαγιές

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλη Πετραλιά σημείωσε ότι δεν υπήρξαν ακυρώσεις από ταξιδιωτικά πρακτορεία, ενώ όλοι οι επισκέπτες παραμένουν στα ξενοδοχεία τους και είναι ασφαλείς.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση των Συντονιστών του κόμματος έκανε λόγο για αλαζονεία της εξουσίας, αναφερόμενος όπως σημείωσε, στην άρνηση των αρμοδίων υπουργών να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ολιγωρία και την έλλειψη συντονισμού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "ο Πρωθυπουργός είναι άφαντος και μαζί με την κυβέρνηση παραμένουν ανήμποροι και δέσμιοι στις φαύλες αντιλήψεις τους".

    Για ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού έκανε λόγο ο αρμόδιος συντονιστής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Απαντώντας στο Γιώργο Παπανδρέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, τόνισε, ότι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία του τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στο εσωκομματικό επίπεδο. Οι υβρεις επιστρέφονται, πρόσθεσε. . Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Ρουσόπουλου ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης τόνισε πως ο κ. Ρουσόπουλος "καλόν είναι να σκέφτεται πριν μιλήσει και πολύ περισσότερο πριν αυθαδιάσει, ιδιαίτερα δε για ένα θέμα όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές, όπου οι συνέπειες της βαρύτατης ολιγωρίας της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ορατές σε όλους και τις υφίστανται χιλιάδες πολίτες". Ο κ. Αθανασάκης πρόσθεσε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος "για άλλη μια φορά, αδυνατώντας να απαντήσει επί της ουσίας, αυθαδιάζει".

    Από την πλευρά του, το ΚΚΕ άσκησε κριτική τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στο ΠΑΣΟΚ για την ανυπαρξία μέτρων προστασίας των δασών.

    Για αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού έκανε λόγο και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μάχη με τις φλόγες

    Πύρινος εφιάλτης

    [07] Κοινωνία

    Προσαγωγές υπόπτων

    23/8/2006 4:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/8/2006 4:34:25 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Το κουβάρι του μυστηρίου γύρω από την κλοπή της εικόνας της Παναγιάς της Βρεφοκρατούσας, από το μοναστήρι της Ελώνας, στην Αρκαδία φαίνεται πως άρχισε να ξετυλίγει η Αστυνομία, που το βράδυ της Τρίτης πραγματοποίησε πέντε προσαγωγές υπόπτων. Με συντονισμένη επιχείρηση των ΕΚΑΜ από την Αθήνα, η Αστυνομία εντόπισε χθες το βράδυ, στους Μολάους της Λακωνίας, τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας από 35 έως 45 ετών, και τους προσήγαγε ως υπόπτους στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν το κατάστημα από όπου αγοράστηκε το σκοινί, που χρησιμοποίησαν οι δράστες, για να αναρριχηθούν στο μοναστήρι. Όπως προκύπτει, το σκοινί αγοράστηκε δύο μέρες πριν την κλοπή. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος το σχοινί, μήκους 50 μέτρων, στο οποίο βρέθηκε αξιοποιήσιμο εργαστηριακά βιολογικό υλικό, αγόρασε άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών, Έλληνας με γκρίζα μαλλιά.

    Σημειώνουμε, ότι η εικόνα που από το 1797 είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου εκλάπη από το εκκλησάκι της Παναγίας στις 18 Αυγούστου. Οι δράστες αναρριχήθηκαν με σχοινί και μπήκαν από το παράθυρο στο ναό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    Κλάπηκε εικόνα στο Λεωνίδιο

    [08] Κόσμος

    Βρέθηκε το "μαύρο" κουτί του Τουπόλεφ

    23/8/2006 8:46:00 πμ

    Μέρα πένθους η σημερινή για τους 170 ανθρώπους που σκοτώθηκαν, όταν το ρωσικό αεροσκάφος TU-154, στο οποίο επέβαιναν και είχε προορισμό την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη κοντά στο χωριό Σούκα Μπάλκα, στην ανατολική Ουκρανία. Ανάμεσα τους νεκρούς είναι τα δέκα μέλη του πληρώματος και 39 παιδιά. Οι περισσότεροι ήταν Ρώσοι, αλλά ανάμεσά τους υπήρχαν και πέντε ευρωπαίοι πολίτες. Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, Βασίλι Ναλιοτένκο, στο αεροσκάφος επέβαιναν μεταξύ άλλων ένας Ολλανδός, δύο Γερμανοί, ένας Γάλλος και ένας Φιλανδός. Πάντως, ο κατάλογος των επιβατών της μοιραίας πτήσης δεν έχει ακόμη γίνει πλήρως γνωστός. Σήμερα, στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος μεταβαίνουν οι συγγενείς των θυμάτων. Στο μεταξύ, τα συνεργεία διάσωσης βρήκαν και τα "μαύρα κουτιά" του ρωσικού αεροσκάφους, που περιείχουν τις παραμέτρους της πτήσης και τις συνομιλίες στο πιλοτήριο και τα οποία πρόκειται να δώσουν απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, το αεροσκάφος μάλλον χτυπήθηκε από κεραυνό και συνετρίβη, καθώς ο κυβερνήτης προσπαθούσε να το απομακρύνει από την καταιγίδα. Από την άλλη, οι ουκρανικές αρχές εκτιμούν ότι εκδηλώθηκε φωτιά στο Τουπόλεφ καθώς πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο πιλότος επιχείρησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση σε μία πεδιάδα αλλά δεν κατέβηκαν οι τροχοί και το αεροσκάφος σύρθηκε με την "κοιλιά" με αποτέλεσμα να διαλυθεί. Εξάλλου, η ρωσική τηλεόραση πρόβαλε χθες ερασιτεχνικό βίντεο, στο οποίο φαίνεται μια πύρινη μπάλα να πέφτει από τον ουρανό μέσα σε πυκνά σύννεφα καπνού. "Ακούσαμε ένα φοβερό θόρυβο και είδαμε πως το αεροπλάνο είχε αρχίσει να πέφτει. Μέχρι να συντριβεί πέρασαν μόλις δέκα δευτερόλεπτα", δήλωσε ο 20χρονος Γεβγένι Ντόνατς κάτοικος της περιοχής. Το αεροσκάφος της εταιρίας 'Πούλκοβο' είχε απογειωθεί από το ρωσικό θέρετρο Αναπα στη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αεροπορική τραγωδία

    [09] Κόσμος

    Τουρκία: Σε αντίποινα οι πυρκαγιές

    23/8/2006 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την ευθύνη για τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων στα τουρκικά παράλια, ανέλαβε ένοπλη κουρδική οργάνωση, σε αντίποινα για τη "φασιστική στάση" του τουρκικού στρατού στην νοτιοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης "Γεράκια του Κουρδιστάν" (TAK), η οποία δημοσιεύτηκε στο Ιντερνετ, μέλη της έβαλαν φωτιές σε τουλάχιστον 17 περιοχές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του τουρκικού κράτους έναντι του κουρδικού πληθυσμού. Η οργάνωση προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει και σε άλλους εμπρησμούς δασών, προκειμένου να πλήξει τον τουρκικό τουρισμό. Η TAK έχει αναλάβει μέχρι τώρα την ευθύνη για σωρεία βομβιστικών επιθέσεων σε τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας.

    90 δασικές πυρκαγιές

    Την ίδια ώρα χιλιάδες πυροσβέστες και στρατιώτες εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς σε πευκοδάσος της περιοχής Τζόκοβα, στη νοτιοδυτική Τουρκία, κοντά στην Αλικαρνασσό, που απειλεί κατοικημένες περιοχές. Υπό έλεγχο τέθηκε την Τρίτη η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στην πόλη Σελτσούκ, στις τουρκικές ακτές στο Αιγαίο αποτεφρώνοντας 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιστρατεύθηκαν εκατοντάδες πυροσβέστες που αγωνίστηκαν υπό αντίξοες συνθήκες όλη τη νύχτα για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες,που ήταν ορατές ακόμη και από το θέρετρο του Κουσάντασι, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων.

    Από θαύμα σώθηκε ο Οίκος της Παναγίας στην Έφεσο, καθώς η φωτιά πλησίασε το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της η Παναγία και σταμάτησε σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων χωρίς να προκαλέσει ζημιές. Το τελευταίο τριήμερο εκδηλώθηκαν 90 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Τουρκία αποτεφρώνοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

    [10] Κόσμος

    Μεταξύ μαθητών και αστυνομικών

    Αιματηρά επεισόδια στη Χιλή

    23/8/2006 9:45:00 πμ

    Τουλάχιστον 221 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Χιλή μετά από τα αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε μαθητές και αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές με αίτημα τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στους δρόμους του Σαντιάγο, όταν οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών επιχείρησαν να τους αποτρέψουν από το να φθάσουν στο προεδρικό μέγαρο. Η διαδήλωση της Τρίτης ήταν η πρώτη από τις αρχές Ιουνίου και συγκλήθηκε από την οργάνωση των μαθητών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αργό ρυθμό εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση της προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ. Τον Ιούνιο είχε σημειωθεί μεγάλο κύμα διαδηλώσεων με την συμμετοχή περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, που ανάγκασε την κυβέρνηση Μπατσελέτ να συμφωνήσει στην σύσταση ενός σώματος ειδικών για να εισηγηθεί προτάσεις όσον αφορά την μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού, συμμετεχόντων και των ίδιων των μαθητών και σπουδαστών. Οι μαθητές και σπουδαστές καταγγέλλουν ότι οι μεταρρυθμίσεις, που προβλέπουν μεταξύ άλλων μειωμένα εισιτήρια στις δημόσιες συγκοινωνίες, εφαρμόζονται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

    [11] Ιράκ

    Επαναλαμβάνεται η δίκη του Σαντάμ

    23/8/2006 6:28:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την 11η Σεπτεμβρίου πρόκειται να επαναληφθεί η δίκη με κατηγορούμενους τον έκπτωτο Πρόεδρο του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, και έξι στενούς συνεργάτες του, που κατηγορούνται για συστηματική και οργανωμένη καταπίεση του πληθυσμού του Κουρδιστάν, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης με την κωδική ονομασία "Επιχείρηση Ανφάλ (Λάφυρα)". Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα ο δικαστής Αμπντάλα αλ Αμέρι, του Ανώτατου Ποινικού δικαστηρίου του Ιράκ, αναφέροντας ότι "ικανοποιεί αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης". Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στη Βαγδάτη προχθές Δευτέρα. Ως τώρα αναγνώστηκε το μακροσκελές κατηγορητήριο και δόθηκαν μερικές, μόνον, καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας. Αφορούσαν βομβαρδισμούς με χημικά αέρια του κουρδικού πληθυσμού την διετία 1987-1988. Συγκατηγορούμενος του Σαντάμ είναι ο εξάδελφός του Αλι Χασάν αλ Ματζίντ επονομαζόμενος και "χημικός Αλι". Κατά την έναρξη της διαδικασίας αρνήθηκαν να δηλώσουν αν είναι "αθώοι" των κατηγοριών ή "ένοχοι" σύμφωνα με τις κατηγορίες, στο σύνολο τους ή εν μέρει.

    [12] Μ. Ανατολή

    Αναμένεται να αναπτυχθεί στον Λίβανο

    Νέα δύναμη του ΟΗΕ

    23/8/2006 9:42:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/8/2006 10:34:34 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, Γαλλικό πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εντός της εβδομάδας οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν τη συμμετοχή τους στην υπό συγκρότηση νέα δύναμη του ΟΗΕ που θα αναπτυχθεί στον Λίβανο. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαμορφωθεί η σύνθεσή της, δέκα ημέρες μετά το τέλος των εχθροπραξιών μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ. Την Παρασκευή, οι ΥΠΕΞ των 25 θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν. "Στόχος της Συνόδου είναι να εξεταστεί η συμβολή των χωρών μελών της ΕΕ στην ειρηνευτική δύναμη και να εκτιμηθούν οι συνθήκες που απαιτούνται για την επιτυχία της επιχείρησης", τόνισε εκπρόσωπος της φινλανδικής προεδρίας. Την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών ζήτησε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Μάσιμο Ντ Αλέμα, καθώς η Ιταλία δήλωσε έτοιμη να αναλάβει τη διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης. Την ίδια ώρα, ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν στο νότιο Λίβανο όταν το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε νάρκη, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Δεν προσδιορίστηκε το ποτε και πού ακριβώς έγινε η έκρηξη. Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ακόμη την πληροφορία.

    Άρση του αποκλεισμού

    Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ τάχθηκε κατά της ανάπτυξης μιας διεθνούς δύναμης στα λιβανο-συριακά σύνορα, όπως ζητεί το Ισραήλ, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο συνιστά "εχθρική" πράξη προς τη χώρα του. Ακόμη, ο ίδιος προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη μιας τέτοιας δύναμης θα "συνιστούσε άρση της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου και εχθρική στάση" προς τη χώρα του.

    Την άρση του αποκλεισμού έθεσε ως προϋπόθεση ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ, που έχει επιβάλλει το Ισραήλ από θαλάσσης και αέρος στο Λίβανο την ανάπτυξη μιας διεθνούς δύναμης στη λιβανο-συριακή μεθόριο και στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.

    Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Φιλίπ Ντούστ-Μπλαζί δήλωσε πως θα ζητήσει από την ισραηλινή ομόλογό του Τζίπι Λίβνι την άρση του αποκλεισμού του Λιβάνου, η οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να συνεχιστεί. "Αν ο Λίβανος επιθυμεί την ανοικοδόμησή του και την οικονομική του ανάκαμψη, πρέπει να αρθεί ο αποκλεισμός αυτός", είπε χαρακτηριστικά ο Μπλαζί. Η κα Λίβνι θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον πρωθυπουργό Ντομινίκ ντε Βιλπέν και τον υπουργό Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρόθυμη η Ιταλία

    [13] Μ. Ανατολή

    Βίντεο με τους απαχθέντες στη Γάζα

    23/8/2006 6:46:00 μμ

    Πηγή: Reuters- AΠΕ

    Βιντεοταινία στην οποία εμφανίζονται ο δημοσιογράφος και ο εικονολήπτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox που απήχθησαν στη Γάζα, στις 14 Αυγούστου δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ο 60χρονος ανταποκριτής του Fox Αμερικανός, Στιβ Σεντάνι και ο 36χρονος Νεοζηλανδός εικονολήπτης Όλαφ Ουίγκ παρουσιάζονται να κάθονται μαζί και να δηλώνουν, ότι είναι αρκετά καλά στην υγεία τους. Νωρίτερα η άγνωστη μέχρι τώρα οργάνωση "Ταξιαρχίες του Ιερού Τζιχάντ" στη Γάζα, ανακοίνωσε, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την απαγωγή των δύο ανδρών, ζητώντας ως αντάλλαγμα από τις ΗΠΑ, την απελευθέρωση εντός 72 ωρών των μουσουλμάνων, που κρατούνται σε αμερικανικές φυλακές.

    "Είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση, είμαστε ζωντανοί και καλά, είμαστε αρκετά καλά στην υγεία μας", λέει ο Σεντάνι.

    "Θέλω μόνο να σας πω, ότι είμαι εδώ και ζωντανός και να στείλω την αγάπη μου στην οικογένειά μου και τους φίλους μου και να σας ζητήσω να κάνετε ό,τι μπορείτε για να προσπαθήσετε να μας βοηθήσετε να φύγουμε από δω".

    Σημειώνουμε, ότι η οργάνωση "Ταξιαρχίες του Ιερού Τζιχάντ" δεν αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, τι προτίθεται να πράξει, αν οι ΗΠΑ δεν εκπληρώσουν το αίτημά της.

    [14] Μ. Ανατολή

    Απάντηση της Τεχεράνης στην πρόταση των 5+1

    Ιρανική πρόταση για διάλογο

    22/8/2006 6:49:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Την πρόθεση για συμμετοχή σε γύρο ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με τις έξι μεγάλες χώρες μέλη του ΟΗΕ από τις 23 Αυγούστου, γνωστοποίησε σήμερα επισήμως το Ιράν. Ο επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας για τα πυρηνικά, Αλί Λαριτζανί παρέδωσε ιδιοχείρως στους πρεσβευτές την επιστολή με την απάντηση της Τεχεράνης στο πακέτο κινήτρων που προτάθηκαν από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ -που είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας - και τη Γερμανία, για να διακόψει τον εμπλουτισμό ουρανίου. "Μολονότι δεν υπάρχει δικαιολογία για την παράνομη πράξη των άλλων κρατών να παραπέμψουν το θέμα του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η απάντηση είχε προετοιμασθεί για να προλειάνουμε το έδαφος για δίκαιες συνομιλίες. Το Ιράν είναι έτοιμο να ξεκινήσει σοβαρές συνομιλίες από την 23η Αυγούστου", δήλωσε ο Λαριτζανί. Στο μεταξύ, απομένουν μόλις εννέα ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας που έχει δώσει η διεθνής κοινότητα στην Τεχεράνη, προκειμένου να εγκαταλείψει τις πυρηνικές της δραστηριότητες.

    "Βάση για εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις"

    Οι λεπτομέρειες της ιρανικής αντιπρότασης δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πάντως, η Τεχεράνη - που χθες απέρριψε ξανά το ενδεχόμενο να αποποιηθεί των πυρηνικών δικαιωμάτων της, όπως χαρακτηρίζει το επίμαχο πρόγραμμα της- εκφράζει την πεποίθηση ότι η πρόταση της θα προσφέρει μια νέα βάση για τη διενέργεια εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων.

    "Θα εξετάσουμε μετά μεγίστης προσοχής την ιρανική απάντηση. Όμως είμαστε επίσης έτοιμοι να δράσουμε στον ΟΗΕ για να επιβάλουμε οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν εάν η απάντηση δεν ικανοποιεί τους συγκεκριμένους όρους, που έχουν τεθεί", ήταν η πρώτη αντίδραση της Ουάσιγκτον δια στόματος του πρεσβευτή των ΗΠΑ στον Οργανισμό, Τζον Μπόλτον. Όπως τόνισε ο Μπόλτον, η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη "να υποβάλει τάχιστα τα στοιχεία για μία απόφαση" προς αυτήν την κατεύθυνση. "Εάν απεναντίας οι Ιρανοί έχουν επιλέξει την οδό της συνεργασίας, τότε είναι πλέον δυνατή μία διαφορετική σχέση με τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο", πρόσθεσε χωρίς να κρύψει την επιφυλακτικότητα του απέναντι στην ιρανική φόρμουλα, καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν την παραπάνω ενέργεια ως διπλωματικό ελιγμό με στόχο την εξοικονόμηση χρόνου. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση εκ μέρους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών διέκοψε τις διακοπές της και επέστρεψε στην έδρα της για να εξετάσει τις ιρανικές θέσεις.

    Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος δεν ήταν παρών στη συνάντηση με τον Λαριτζανί, είπε πως από μία πρώτη ανάγνωση του κειμένου φαίνεται ότι το Ιράν αποκλείει το πάγωμα του πυρηνικού προγράμματος, ωστόσο αφήνει ανοιχτό το σενάριο της προσωρινής αναστολής κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο Ιρανός πρώην πρόεδρος, Μοχάμαντ Χαταμί, έχει δεχθεί πρόσκληση από το "Κέντρο για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη και Συμφιλίωση", προκειμένου να δώσει διάλεξη στον Καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον. Εάν στον κ. Χαταμί χορηγηθεί η απαραίτητη "βίζα", θα είναι η σημαντικότερη ιρανική προσωπικότητα η οποία θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ μετά το έτος 1979, τη χρονική αφετηρία της ισλαμικής επανάστασης.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC-Iran offers West 'serious' talks

    CNN-Iran reported ready for serious talks on nuclear program

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στη Μπόχουμ ο Γκέκας

    23/8/2006 11:19:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Γεύση από μπουντεσλίγκα θα πάρει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο διεθνής στραϊκερ του Παναθηναϊκού, Φάνης Γκέκας, που πλέον θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπόχουμ. Ο Λαρισαίος άσος, που θα παραχωρηθεί δανεικός από το "τριφύλλι" μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, με τους Γερμανούς να έχουν την οψιόν αγοράς του αντί ενός εκατομμυρίου ευρώ θ αναχωρήσει σήμερα για την Γερμανία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες του δανεισμού του.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΟΦΗ: Όλα καλά με Ντρούλιτς

    23/8/2006 6:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Κανονικά αναμένεται να δώσει το παρών στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, ο επιθετικός του ΟΦη, Γκόραν Ντρούλιτς. Ο Σέρβος στράικερ, ο οποίος είχε πετύχει το πρώτο γκολ των Κρητικών στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο την πρώτη αγωνιστική στο Περιστέρι, πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση της Τετάρτης και τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για τον αγώνα που θα γίνει στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου. "Είμαι καλά. Δεν έχω πρόβλημα και φυσικά θέλω να παίξω στο Κυριακάτικο παιχνίδι" δήλωσε μετά το τέλος της προπόνησης ο Γκόραν Ντρούλιτς. Εκτός του Σέρβου, το "παρών" στη σημερινή προπόνηση έδωσαν και οι Τσίπεφ, Ισά, με το δεύτερο να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με την Ένωση. Όσον αφορά στον Γιόζεφ Νουαφόρ, και σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ο 23χρονος επιθετικός ακολούθησε πρόγραμμα που περιελάμβανε ασκήσεις για την βελτίωση της φυσικής κατάστασης του.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η παρουσίαση των νέων "πράσινων" άσων

    23/8/2006 2:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: pao.gr

    Τα φετινά μετεγγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Μίκαελ Άντονσον (Σουηδία), Ρικάρντο Μπόβιο (Βραζιλία), Αντρέας Ιβανσιτς (Αυστρία), Σεμπαστιάν Ρομέρο (Αργεντινή), Βίκτορ Σάντσεθ (Ισπανία) και Δημήτρη Σαλπιγγίδη παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Παιανίας ο Παναθηναϊκός. Εκ μέρους της διοίκησης ο πρόεδρος των "πρασίνων", Αργύρης Μήτσου, τόνισε: "Η επιλογή αυτών των παιδιών έγινε με μεγάλη προσοχή, γιατί στον Παναθηναϊκό, πέρα από την ποδοσφαιρική αξία κάθε παίκτη, μας ενδιαφέρει το ήθος και η προσωπικότητά του. Η διοίκηση και ιδιαίτερα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε τη μεγάλη υπέρβαση, φέρνοντας στην ομάδα παίκτες μεγάλης αξίας, που θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να καταλάβει τις θέσεις που του αξίζουν σε Ελλάδα και Ευρώπη".

    Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

    Το λόγο πήραν στη συνέχεια οι... πρωταγωνιστές της εκδήλωσης. Τη "μερίδα του λέοντος" των ερωτήσεων των εκπροσώπων του Τύπου "κέρδισαν" οι Βίκτορ, Σαλπιγγίδης και Ίβανσιτς. Ο πρώτος που μίλησε, πάντως, ήταν ο Μίκαελ Άντονσον.

    Μίκαελ Άντονσον: "Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Παναθηναϊκό.Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω σε τόσο υψηλό επίπεδο".

    Ρικάρντο Μπόβιο: "Είναι μεγάλη τιμή που είμαι μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού και θα κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ για να φανώ άξιος της επιλογής. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ μαζί με τους συμπαίκτες μου για να φτάσουμε ξανά τον Παναθηναϊκό στην κορυφή".

    Αντρέας Ίβανσιτς: "Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και θα προσπαθήσω να κερδίσουμε πολλούς τίτλους στα επόμενα χρόνια. Δεν θέλω να μπαίνω σε συγκρίσεις με τον Έκι , ελπίζω να γυρίσει γρήγορα κοντά μας να παίξουμε μαζί ώστε να κάνουμε το παιχνίδι της ομάδας πιο γρήγορο και πιο όμορφο".

    Σεμπάστιαν Ρομέρο: "Όπως είπαν οι υπόλοιποι είναι και για μένα σημαντικό να βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας μου καθώς είμαι στην περίοδο της ωριμότητας και πιστεύω ότι θα βοηθήσω την ομάδα".

    Βίκτορ Σάντσεθ: "Είναι ιδιαίτερη χαρά που αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να έχω την ίδια επιτυχία όπως στην Ισπανία και το μόνο που σκέφτομαι είναι το πώς θα φέρω τίτλους στον σύλλογο. Δουλεύω πολύ για να είμαι σύντομα έτοιμος, βρήκα μια οργανωμένη ομάδα και πάνω από όλα ένα πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό".

    Δημήτρης Σαλπιγγίδης: "Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Παναθηναϊκό και γνωρίζω πάρα πολύ καλά σε ποιά ομάδα έχω έρθει και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. O κόσμος του Παναθηναϊκού είναι εκδηλωτικός και θα προσπαθήσω να τον ικανοποιήσω".

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συνταγή Εδιμβούργου ο Φερέρ

    22/8/2006 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τη... συνταγή του πρώτου αγώνα στο Εδιμβούργο θ' αντιμετωπίσει η ΑΕΚ και τον αυριανό επαναληπτικό αγώνα με τη Χαρτς στο Ολυμπιακό Στάδιο, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο τεχνικός της Ένωσης, Λορένθο Σέρα Φερέρ, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο Ισπανός προπονητής τόνισε ότι η ομάδα θα έχει τον ίδιο σεβασμό στον αντίπαλο, επεσήμανε πως οι παίκτες του δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και πρόσθεσε πως θα είναι μία σημαντική εμπειρία γι' αυτόν και για τους ποδοσφαιριστές του να συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. "Η δική μου πρόθεση είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε στη Σκοτία, πάντα με τον ίδιο σεβασμό προς την Χαρτς", απάντησε ο Σέρα Φερέρ στην ερώτηση που του έγινε, για το αν η ΑΕΚ εξακολουθεί να έχει το "όραμα νίκης", όπως και πριν την έναρξη του αγώνα στο Εδιμβούργο: "Το όραμά μου και η πρόθεσή μου είναι να μεταδώσω στους παίκτες μου ότι δεν μπορούμε ν' αμυνθούμε πίσω από το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά να συνεχίσουμε πάνω στην ίδια γραμμή, αναζητώντας μια καλή πίεση πολύ ψηλά κι μία συντονισμένη πίεση στο κέντρο και στην άμυνα".

    Για το αν η ΑΕΚ θα έχει την ίδια ενδεκάδα, ο προπονητής της εξήγησε πως δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο: «Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό, καθώς ήδη όπως γνωρίζετε δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας τον βασικό μας τερματοφύλακα (σ.σ. Σορεντίνο). Δεν μπορούμε να φορτώσουμε με πολλά λεπτά συμμετοχής τους ίδιους παίκτες, γιατί ακόμα δεν έχουμε ρολάρει καλά ως ομάδα και δεν είναι δυνατό να το κάνουμε αυτό».Σε επόμενη ερώτηση, για το αν φοβάται κάτι από το αυριανό ματς, ο Φερέρ ήταν ξεκάθαρος: «Καθόλου φόβο. Σεβασμό, εκτίμηση και συγκέντρωση απέναντι στον αντίπαλό μας ναι και να μην ξεπεράσουμε την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

    Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν είναι καλό για την ΑΕΚ να έχει το μυαλό της σε δύο διοργανώσεις (Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα). Η απάντησή του ήταν η ακόλουθη: «Πρόκειται για δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Αν περάσουμε στους ομίλους, αυτό θα είναι σπουδαίο για όλους και για τους παίκτες. Για κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται ένα ιδιαίτερο κίνητρο, το πρόβλημα είναι εδώ, στο πρωτάθλημα. Θέλω να πω μ' αυτό, ότι μπροστά σ' ένα αγώνα με μικρότερη σημασία οι ποδοσφαιριστές μπορεί να μην τον αντιμετωπίζχουν με την ίδια σοβαρότητα. Καμία φορά αυτό κοστίζει. Εμείς ελπίζουμε να ζήσουμε αυτή την εμπειρία». Σε ερώτηση Σκοτσέζου δημοσιογράφου, για το αν θεωρεί εύκολο το αυριανό παιχνίδι με την Χαρτς, ο Σέρα Φερέρ απάντησε γι' άλλη μια φορά: «Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Αντίθετα, θα δείξουμε στον αντίπαλό μας το μέγιστο σεβασμό», ενώ αν προβληματίζεται για τις χαμένες ευκαιρίες στα παιχνίδια με Χαρτς και ΠΑΟΚ, είπε: «Το σημαντικό είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες. Παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες, όπως η τύχη, η υπερβολή σιγουριά». Τέλος, έδειξε προβληματισμένος από τις καιρικές συνθήκες: «Θα είναι δύσκολα και για τις δύο ομάδες, γιατί αυτή δεν είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να παίζεται ποδόσφαιρο».

    Λυμπερόπουλος: «Να ξεχάσουμε το πρώτο ματς»

    Όσον αφορά τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες της Ένωσης στη συνέντευξη Τύπου, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αρχηγός των "κιτρινόμαυρων" τόνισε: «Αύριο έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι σε μία καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό και κυρίως να ξεχάσουμε τι έγινε στο πρώτο ματς στη Σκοτία. Αν το καταφέρουμε αυτό τότε θεωρώ πως όλα θα πάνε καλά και θα περάσουμε στους ομίλους». Για το αν η ΑΕΚ είναι φαβορί μετά το νικηφόρο 2-1 του πρώτου αγώνα, είπε: «Όντως έχουμε ένα μικρό αβαντάζ, αλλά δεν θα πρέπει να σταθούμε σ' αυτό. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να κάνουμε αυτά που πρέπει, ώστε να πάνε όλα καλά». Η παρουσία του κόσμου, σύμφωνα με τον Λυμπερόπουλο, θα παίξει σημαντικό ρόλο: «Δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα μας δημιουργήσει πίεση με το να ζητάει από εμάς να παίξουμε καλά και να σκοράρουμε. Ο κόσμος της ΑΕΚ θέλει να βλέπει την ομάδα του να προσπαθεί μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει. Ελπίζω ότι στο τέλος θα χαμογελάσουμε μαζί». Τέλος, σε ερώτηση Σκοτσέζου δημοσιογράφου, αν και στον αυριανό αγώνα θα... ραγίσει τις καρδιές των αντιπάλων, απάντησε χαμογελώντας: «Το ελπίζω».

    [19] Μπάσκετ

    Σοκ με Ζήση

    23/8/2006 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το αντιαθλητικό χτύπημα (αγκωνιά) που δέχτηκε ο Νίκος Ζήσης από τον Άντερσον Βάρρχαο στον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας επί της Βραζιλίας, αποδείχτηκε τελικά πολύ σοβαρό. Ο Έλληνας διεθνής άσος γκαρντ διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί διπλό κάταγμα στο ζυγωματικό κι αυτό σημαίνει ότι χάνει όλο το υπόλοιπο του Μουντομπάσκετ, καθώς δεν προλαβαίνει κανέναν άλλον αγώνα της διοργάνωσης που ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου.

    Το χτύπημα που δέχτηκε ο Ζήσης στο 26 λεπτό της αναμέτρησης ήταν πάρα πολύ δυνατό και αντιαθλητικό και, για αυτό ο Έλληνας διεθνής αποχώρησε άμεσα από το παρκέ. Ο Βραζιλιάνος υποστήριζε μετά το τέλος του παιχνιδιού ότι το χτύπημα ήταν ακούσιο, όμως κανείς απ όσους είδαν τον αγώνα δεν τον πίστεψε, αφού η εικόνα αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. Αμέσως μετά το ματς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Νίκος Φιλίππου επισκέφθηκαν τον Ζήση στο νοσοκομείο, ενώ αύριο σύσσωμη η ομάδα θα βρεθεί στο πλευρό του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εθνική μας χάνει έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες στην προσπάθειά της να φτάσει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου. Δικαίωμα αντικατάστασης δεν υπάρχει και έτσι η Εθνική μας ομάδα θα συνεχίσει τους αγώνες της στην Ιαπωνίας με 11 παίκτες.

    [20] Μπάσκετ

    Το κάναμε... ντέρμπι!

    23/8/2006 3:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/8/2006 5:53:19 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για μία ακόμη φορά η Εθνική κατάφερε ένα δικό της παιχνίδι να το κάνει ντέρμπι, δίνοντας έτσι έντονο σασπένς στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστική του Γ ομίλου του Μουντομπάσκετ με τη Βραζιλία στο "Χαμαμάτσου Αρένα". Τελικά οι πρωταθλητές Ευρώπης σχεδόν αλάνθαστοι από την γραμμή των ελευθέρων βολών επικράτησαν με 91-80 των "βερντεόρο" και διατήρησαν έτσι το αήττητο στη διοργάνωση. Πλέον το αυριανό κρίσιμο ματς (13:30, ΝΕΤ) με την επίσης αήττητη Τουρκία θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο και τον αντίπαλο της ομάδας μας στη συνέχεια της διοργάνωσης. Στον Α όμιλο ο Λίβανος πέτυχε τη μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης, επικρατώντας με 74-73 της Γαλλίας και ελπίζει πλέον βάσιμα στην ιστορική της πρόκριση στην επόμενη φάση. Στον Δ όμιλο οι Ιταλοί απείλησαν με ήττα την "Ντριμ Τιμ" των ΗΠΑ, αλλά τελικά ο διαφαινόμενος εφιάλτης των Αμερικανών αποφεύχθηκε με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους επί ιαπωνικού εδάφους με 94-85. Τέλος για τον Β όμιλο η Νέα Ζηλανδία χάλασε το πάρτι της διοργάνωτριας Ιαπωνίας, καθώς αν και στις τρεις πρώτες περιόδους βρισκόταν πίσω στο σκορ, στο τέλος πέτυχε την ανατροπή και έφτασε στην παρθενική νίκη της στη διοργάνωση με 60-57.

    Με το μυαλό στην Τουρκία

    "Διπρόσωπη" εμφανίστηκε η Εθνική στο σημερινό ματς της 4ης αγωνιστικής με τη Βραζιλία, καθώς μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση και την απόλυτη κυριαρχία επί των αντιπάλων μας στις τρεις πρώτες περιόδους, στο τέταρτο δεκάλεπτο τα παιδιά του Παναγιώτη μας έβγαλαν την ψυχή. Παλι καλά όμως που οι παίκτες της Εθνικής αποδείχθηκαν αλάνθαστοι από τη γραμμή των φάουλ και τέλος καλό, όλα καλά, αφού όπως έδειξαν οι διεθνείς μας μάλλον σκέφτονται από σήμερα το αυριανό "παιχνίδι κλειδί" για την πρωτιά του ομίλου με την Τουρκία.

    Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του Δ ομίλου με τη Βραζιλία στην αρένα της Χαμαμάτσου. Οι διεθνείς μας έδειξαν ότι δεν αντέχουν πλέον άλλες συγκινήσεις, όπως στα τελευταία λεπτά των αγώνων με Λιθουανία και Αυστραλία και αποφάσισαν από νωρίς να καθαρίσουν το ματς για να ξεκουραστούν ενόψει της κρίσιμης αυριανής τελευταίας αναμέτρησης της προκριματικής φάσης με την Τουρκία, που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο. Με αξιοθαύμαστη παραγωγικότητα στην επίθεση, σφιχτοδεμένη άμυνα και καλή κυκλοφορία της μπάλας "έπνιξε" τη "σελεσάο", που στο πρώτο δεκάλεπτο είδε να υπολείπεται στο σκορ 12 πόντους από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, 28-16.

    Οι Έλληνες χωρίς να κατεβάσουν ταχύτητα και με καθολική υπεροχή σε όλους τους τομείς επέβαλλαν ολοκληρωτικά το ρυθμό τους, έχοντας στο πίσω μέρος του εγκεφάλου τους το κρίσιμο ματς με τους Τούρκους, ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με ένα σκορ ασφαλείας 49-32.

    Όσοι περίμεναν ότι η διακοπή του ημιχρόνου θα επηρέαζε τους πρωταθλητές Ευρώπης, γελάστηκαν οικτρά, αφού οι διεθνείς μας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό να "σφυροκοπούν" ανελέητα τους "βερντεόρο". Το ένα κλέψιμο διαδέχονταν το άλλο, ενώ στην επίθεση οι Έλληνες άσοι έβρισκαν στόχο και "με κλειστά μάτια", αφού ότι επιχειρούσαν "έγραφε". Έτσι στις επόμενες φάσεις ο Βαρεχάο βλέποντας το Νίκο Ζήση να μην "κόβεται ούτε με βαλέ", έριξε μία δυνατή αντιαθλητική αγκωνιά στο πρόσωπο του διεθνή της Μπενετόν, που ανάγκασε τον Παναγιώτη Γιαννάκη να αποσύρει αναγκαστικά τον τραυματία άσο από το παιχνίδι.

    Ο τραυματισμός του Ζήση μάλλον επηρέασε την ομάδα μας στην δ περίοδο, καθώς από εκείνο το σημείο μία μεγάλη " κοιλιά" της Εθνικής έκανε το ματς ντέρμπι. Οι Βραζιλιάνοι εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία στην "γαλανόλευκη" άμυνα και πέντε λεπτά πριν το τέλος μείωσαν στο καλάθι 69-67. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, βλέποντας τις βιαστικές επιλογές των παικτών του απέσυρε το Ντικούδη και πέρασε στη θέση του τον Παπαδόπουλο, προκειμένου να ανακόψει το ρυθμό των αντιπάλων μας.

    Στο μεταξύ η Βραζιλία μείωσε οριακά με μία ελεύθερη βολή και στη συνέχεια οι διαιτητές χρέωσαν τον Γιαννάκη με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Ό, τι δεν κατάφεραν όμως από την γραμμή των φάουλ το πέτυχε ο Χουέρτας οποίος για πρώτη φορά στον αγώνα έβαλε τη "σελεσάο" με 70-69 στην "θέση του οδηγού". Ο Χατζηβρέτας όμως με ένα τρίποντο, έπειτα από έξι λεπτά εκτελεστικής απραξίας της Εθνικής ισοφάρισε σε 72-72, αποδεικνύοντας ότι στους Έλληνες αρέσουν τα θρίλερ. Μία ντουζίνα όμως εύστοχων βολών όμως από Διαμαντίδη (4), Φώτση, Παπαδόπουλο, Παπαλουκά και Τσαρτσαρή σε ισάριθμες προσπάθειες έδωσαν ξανά έναν αέρα διαφοράς δώδεκα πόντων 84-75 στην " επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων", που πήρε τελικά με 91-80 την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Μουντομπάσκετ, που την υποχρεώνει να μοιραστεί ξανά την κορυφή του ομίλου με τη γειτονική Τουρκία. Στον αντίποδα, η Βραζιλία (1 νίκη-3 ήττες) έχει δύσκολο έργο όσον αφορά στην πρόκριση της στους "16", καθώς αύριο τα παίζει "όλα για όλα" με τη Λιθουανία

    Τα δεκάλεπτα: 28-16, 49-32, 67-51, 91-80

    ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 14, Ζήσης 9 (1), Σπανούλης, Φώτσης 11 (2), Χατζηβρέττας 14 (2), Ντικούδης 8, Τσαρτσαρής 7 (1), Διαμαντίδης 9 (1), Παπαδόπουλος 12, Κακιούζης 7 (1).

    ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Αλουίζιο Τσαβιέ Φερέιρα): Μασάδο 25 (7), Ντος Σάντος, Μπέκερ 3, Φερέιρα, Μπαρμπόσα 4, Χουέρτας 7, Γκαρσία 17 (4), Βαρεχάο, Τζιοβανόνι 6 (1), Σπλίτερ 18.

    Ντικούδης: "Βάλαμε τη Βραζιλία στο παιχνίδι"

    Με ένα αίσθημα ανακούφισης, αφού για άλλη μια φορά η Εθνική πέρασε... ξυστά από την ήττα, οι διεθνείς μας δήλωσαν στις κάμερες της ΝΕΤ, ότι η Ελλάδα έβαλε τη "σελεσάο" στο παιχνίδι, καθώς οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη πίστεψαν από την αρχή ότι, το παιχνίδι τελείωσε: "Ξεκινήσαμε καλά και νομίζαμε ότι είχαμε κερδίσει" τόνισε χαρακτηριστικά ο νεοαποκτηθείς άσος του Παναθηναϊκού, Δήμος Ντικούδης και συνέχισε: "Εμείς δώσαμε την ευκαιρία στην Βραζιλία να γυρίσει το ματς αλλά στο τέλος συγκεντρωθήκαμε. Νομίζω ότι οι ψηλοί μας είναι πολύ γρήγοροι και όλα τα παιδία θέλουν να αποδείξουν ότι η Εθνική μπορεί να κάνει κάτι καλό" τόνισε ο 29χρονος Λαρισαίος άσος.

    Από την πλευρά του ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, Νίκος Χατζηβρέττας στάθηκε στις ελεύθερες βολές, που σήμερα αποδείχτηκαν "κλειδί" της νίκης της Εθνικής, όπως εξελίχθηκε το ματς με τη Βραζιλία: "Στο μπάσκετ αν θες εύκολα ή δύσκολα στο τέλος κερδίζεις" τόνισε χαρακτηριστικά ο διεθνής άσος των "πρασίνων" και συμπλήρωσε: "Στο τέλος ήμασταν εύστοχοι στις βολές και κερδίσαμε. Οι αντίπαλοι έπαιξαν καλή άμυνα στο 4ο δεκάλεπτο και δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Συγκεντρωθήκαμε όμως στο τελευταίο 5λεπτο και το γυρίσαμε. Πέρυσι κάναμε άσχημο παιχνίδι και χάσαμε από τη Σλοβενία. Φέτος, αν και κάναμε άσχημα παιχνίδια, δεν κάναμε καμία ήττα και πιστεύω, ότι μπορούμε να κερδίσουμε την Τουρκία".

    Ιστορική στιγμές για τον "μπαρουτοκαπνισμένο" Λίβανο

    Τη μεγαλύτερη έκπληξη του Μουντομπάσκετ και ίσως μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πέτυχε πριν από λίγη ώρα ο Λίβανος. Ο πρωτάρης της διοργάνωσης στην παρθενική του συμμετοχή στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης, επικράτησε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Γαλλίας με 74-73 και με δύο νίκες διατηρεί πλέον ακέραιες τις ελπίδες του για την ιστορική πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.

    Τα "παιδιά του πολέμου", που έδωσαν στους συμπατριώτες την ευκαιρία να κάνουν ένα διάλλειμα από τη φρίκη που έζησαν τις τελευταία περίοδο, χωρίς να χάσουν το προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα τιμώρησαν την υπεροψία των Γάλλων και μολονότι στο τελευταίο δεκάλεπτο ο αγώνας έγινε ντέρμπι ο Λίβανος πήρε τελικά τη νίκη με καλάθι του Βόγκελ, 24 δεύτερα πριν από τη λήξη. Έτσι πλέον με νίκη στον αυριανό αγώνα επί της Νιγηρίας η αραβική χώρα θα "σφραγίσει" τον άθλο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Για τους βομβιστές του "Λιβάνου" κορυφαίος με 29 πόντους ο Φαντί Ελ Χαντίμπ, ενώ από τους τρικολόρ, που παρά την απουσία του Τόνι Πάρκερ, δεν δικαιολογούνται για την σημερινή τους ήττα, ξεχώρισε ο Ντιό με 14 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 21-14, 43-30, 53-49, 74-73

    ΛΙΒΑΝΟΣ (Πολ Κάφτερ): Αμπντέλ-Νουρ 2, Τάουμπε 2, Μαχμούντ, Φαχέντ 13 (3), Ελ Τουρκ, Φεγκάλι 11 (2), Σαμάχα 7, Βόγκελ 10 (1), Μπαλάα, Ελ Χαντίμπ 29.

    ΓΑΛΛΙΑ (Κλοντ Μπερζό): Γκομίς 8 (1), Ζελαμπάλ 9 (2), Φουαρές 8, Μ. Πιετρούς 2, Ντιαρά 4 (1), Μποκολό 3, Φλ. Πιετρούς 13, Πετρό 2, Ντιό 14, Τουριάφ, Βάις 10.

    "Καρδιοχτύπησε" η "Ντριμ Τιμ"

    Ούτε οι Ιταλοί κατάφεραν να ανακόψουν τον καλπασμό των άσων της "Ντριμ Τιμ" των ΗΠΑ, καθώς οι παίκτες του Σιζέφσκι υποχρέωσαν τους "ατζούρι" στην παρθενική τους ήττα στη διοργάνωση, ενώ παράλληλα η Αμερική διατήρησε το νικηφόρο της σερί σε τέσσερις αναμετρήσεις και θρονιάστηκε στην κορυφή του Δ ομίλου. Η είδηση πάντως από το εν λόγω ματς ήταν ότι η "σκουάντρα ατζούρα" κατάφερε για πρώτη φορά στη διοργάνωση να περιορίσει τους Αμερικανούς κάτω από τους 100 πόντους

    Οι Αμερικανοί καλύτεροι σε όλους τομείς από τους αντιπάλους τους ξεκίνησαν εντυπωσιακά και προηγήθηκαν με 25-19 στην πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια οι "ατζούρι" με ένα πλεονέκτημα 12-5 κατάφεραν τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του α ημιχρόνου να "πάρουν κεφάλι" με 31-30 και με κορυφαίο το Μπελινέλι να πάνε στα αποδυτήρια του γηπέδου "Χοκαϊντο" του Σαπόρο προηγούμενοι με 45-36. Στα αποδυτήρια όμως οι φωνές του Μαϊκ Σιζέφσκι στους άσους του ΝΒΑ "έπιασαν τόπο" αφού το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε αποκλειστικά στους Αμερικανούς. Η "ντριμ τιμ" με επιμέρους σκορ 35-19 στο εν λόγω διάστημα προηγήθηκαν 71-64 και διατηρώντας τη διαφορά έφτασαν τελικά εύκολα στη νίκη με 94-85, που τους διατήρησε στην κορυφή του ομίλου.

    Τα δεκάλεπτα: 25-19, 36-45, 71-64, 94-85

    ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ (Μάικ Σιζέφσκι): Τζόνσον, Χάινριχ 4 (1), Τζέιμς 8 (1), Τζέιμισον, Μπάτιερ, Ουέιντ 26, Πολ 5, Χάουαρντ, Μπραντ 16, Αντονι 35 (5).

    ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Ρεκαλκάτι): Μπελινέλι 25 (4), Μπαζίλε 6 (1), Μαντσινέλι 12, Σοράνια 11 (1), Μαρκονάτο 4, Μορντέντε 5 (1), Πετσίλε, Μικελόρι 6, Ρόκα, Ντι Μπέλα 12, Γκάρι 2, Τζίλι 2.

    Έκαστος στο είδος του και οι Ιάπωνες στο... χαρακίρι

    Σε σεμινάριο για το ιδανικό... χαρακίρι μετέτρεψαν οι Ιάπωνες το ματς της 4ης αγωνιστικής του Β ομίλου στη Χιροσίμα κόντρα στη Ν. Ζηλανδία . Οι διοργανωτές του 15ου Μουντομπάσκετ, με τον κόσμο τους στο πλευρό τους και τον Αμίνο σε "καλή ημέρα" έδειξαν ότι θα φτάσουν εύκολα στη νίκη και ότι θα κάνουν ένα ακόμη σημαντικό βήμα πρόκρισης στους "16" της διοργάνωσης. Κι όντως μέχρι και την τρίτη περίοδο οι "σαμουράι" του Ζέλικο Παβλίσεβιτς, προηγούνταν με 48-36 και πρόβαλλαν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη.

    Ένα ξέσπασμα όμως των Νεοζηλανδών στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν αρκετό για να φέρει τα "πάνω κάτω" στο παιχνίδι, και έστω και καθυστερημένα η ομάδα του Μπόλντουιν να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και με νέα επιτυχία επί του Παναμά να ελπίζει ακόμη και στο θαύμα της πρόκρισης,. Από την άλλη πλευρά η ανερχόμενη δύναμη του ασιατικού μπάσκετ μπήκε σε μεγάλους μπελάδες, αφού στο τελευταίο ματς του ομίλου θέλει νίκη πάση θυσία κόντρα στην πανίσχυρη αλλά αδιάφορη Ισπανία. Για τη νικήτρια ομάδας τοπ σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε με 23 πόντους ο Κάμερον, ενώ για τους γηπεδούχους ο Ορίμο (14π) ξεπέρασε κατά έναν πόντο τον Αμίνο, που κόλλησε στους 13π.

    Τα δεκάλεπτα: 26-13, 38-20, 48-36, 57-60

    Ο "καθρέπτης" της 4ης αγωνιστικής των ομίλων

    Α΄ όμιλος (Σεντάι)

    Νιγηρία-Αργεντινή 64-98 Βενεζουέλα-Σερβία/Μαυροβούνιο 65-90 Λίβανος-Γαλλία 74-73

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Η Β. Αργεντινή 4-0 8 Λίβανος 2-2 6 Γαλλία 2-2 6 Σερβία/Μαυρ. 2-2 6 Νιγηρία 1-3 5 Βενεζουέλα 1-3 5

    Β΄ όμιλος (Χιροσίμα)

    Ισπανία-Ανγκόλα 93-83 Παναμάς-Γερμανία 63-81 Νέα Ζηλανδία-Ιαπωνία 60-57

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Η Β. Ισπανία 4-0 8 Ανγκόλα 3-1 7 Γερμανία 3-1 7 Νέα Ζηλανδία 1-3 5 Ιαπωνία 1-3 5 Παναμάς 0-4 4

    Γ΄ όμιλος (Χαμαμάτσου)

    Αυστραλία-Λιθουανία 57-78 Κατάρ-Τουρκία 69-76 Βραζιλία-ΕΛΛΑΔΑ 80-91

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Η Β. ΕΛΛΑΔΑ 4-0 8 Τουρκία 4-0 8 Λιθουανία 2-2 6 Αυστραλία 1-3 5 Βραζιλία 1-3 5 Κατάρ 0-4 4

    Δ΄ όμιλος (Σαπόρο)

    Σενεγάλη-Κίνα 83-100 Πουέρτο Ρίκο-Σλοβενία 82-90 ΗΠΑ-Ιταλία 94-85

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Η Β. ΗΠΑ 4-0 8 Ιταλία 3-1 7 Σλοβενία 2-2 6 Πουέρτο Ρίκο 2-2 6 Κίνα 1-3 5 Σενεγάλη 0-4 4

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το... χαβά τους οι Τούρκοι!

    Επικράτησε ο "νόμος του ισχυρού"

    [21] Μπάσκετ

    Το... χαβά τους οι Τούρκοι!

    23/8/2006 12:42:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την μοναξιά της κορυφής του Γ ομίλου έστω και για λίγες ώρες, αφού απομένει και η αναμέτρηση της Εθνικής μας με τη Βραζιλία στις 13:30, απολαμβάνει εδώ και λίγα λεπτά η παρέα του Κουτλουά, που με τη σημερινή της νίκη στο Χαμαμάτσου με 76-69 επί του Κατάρ διατήρησε για τέσσερις αγωνιστικές το αήττητο σερί της στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στους "16" της διοργάνωσης πραγματοποίησε και η Σερβία, που στο πλαίσιο του Α ομίλου επικράτησε με 90-65 της Βενεζουέλας. Στη Χιροσίμα, όπου φιλοξενούνται οι αγώνες του Β ομίλου ο Ντιρκ Νοβίτσκι "πήρε το όπλο του" και με 25 προσωπικούς πόντους οδήγησε την Γερμανία στην νίκη με 81-63 επί του Παναμά και στους "16" της διοργάνωσης. Στον Δ όμιλο του Χοκάιντο η νίκη της Σλοβενίας με 90-82 επί του Πουέρτο Ρίκο είχε την υπογραφή του πρώην άσου του Παναθηναίκού, Γιάκα Λάκοβιτς, ο οποίος με 24 πόντους "οργίασε" έξω από τη γραμμή των 6.25μ. και έβαλε την ομάδα του "με το ένα πόδι" στην επόμενη φάση των αγώνων.

    Κράτησαν δυνάμεις οι "γείτονες"

    Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, αφού αύριο στις 13:30 (ΝΕΤ) υπάρχει ο τελευταίος αγώνας του ομίλου με την Ελλάδα που θα κρίνει την πρωτιά του Γ ομίλου, η Τουρκία συνέχισε το αήττητο σερί της και επί του Κατάρ. Η ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, όπως αναμενόταν δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο γήπεδο του Χαμαμάτσου κόντρα στην ασθενέστερη και χωρίς νίκη ομάδα του ομίλου, που αύριο ολοκληρώνει την παρθενική του συμμετοχή σε Μουντομπάσκετ. Για την τουρκική ομάδα, στην οποία δεν αγωνίστηκαν οι Κουτλουάι-Ερντογάν τοπ σκόρερ ήταν ο Ενγκίν Ατσούρ με 12 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ερφάν Αλί Σαέντ με 20 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 16-27, 35-49, 49-65, 69-76.

    ΚΑΤΑΡ (Τζόζεφ Αντονι Στιέμπινγκ): Αμπντουλάχ Μαλέκ 4, Αλί Σαάντ 15 (3), Νταούντ 2, Χαλίντ 2, Αλί Τουρκί 9 (3), Ερφάν 20 (2), Αμπντουλάχ Μοχάμεντ 6, Σαλέμ 11.

    ΤΟΥΡΚΙΑ (Μπόγκνταν Τάνιεβιτς): Ακιόλ 10 (1), Κούρτογλου 6, Ατσούρ 12 (2), Αρσλάν 10 (2), Ιλιάσοβα 9 (1), Σόλακ 2, Γκονλούμ 6, Ερντέν 8, Πεκέρ 4, Ντεμιρέλ 9 (1).

    Έκανε "πάρτι" ο Νοβίτσκι

    Μετά το χθεσινό "χαστούκι" από την Ισπανία η Γερμανία "ξέσπασε" σήμερα στην νεανική ομάδα του Παναμά, την οποία τα "παντσερ" νίκησαν στη Χιροσίμα με 81-63 και "σφράγισαν" έτσι την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωση. Στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής του Β ομίλου ο Γερμανός ΝΒΑer των Ντάλας Μάβερικς, ήταν σε "μεγάλα κέφια" και σχεδόν μία ομάδα μόνος του, πέτυχε 25 πόντους και "καθάρισε" από νωρίς το ματς. Τα "πάντσερ", αφού "εγκλώβισαν" αμυντικά τον Παναμά στην τρίτη περίοδο (πέτυχε μόλις 7 πόντους), πάτησαν... γκάζι και με σερί 16-0 "έγραψαν" το 53-38 (από το εις βάρος τους 38-37, που ήταν σκορ ημιχρόνου). Για την ομάδα του Παναμά, που περιμένει πλέον το αυριανό ματς τη . Ζηλανδία για να επιστρέψει στην χώρα του, ξεχώρισε ο Περάλτα που πέτυχε 9 πόντους με τρία τρίποντα.

    Τα δεκάλεπτα: 15-17, 38-37, 45-63, 63-81.

    ΠΑΝΑΜΑΣ (Γκιγιέρμο Βέκιο): Γκάρσες 6, Περάλτα 9 (3), Ντάγκλας 9, Μ. Γκόμες 6 (2), Ντάλεϊ Κέβιν 9, Λεβί, Ντ. Γκόμες 9 (1), Χικς 9 (1), Κότα 2, Γκαρσία, Γιορέδα 2, Καρντένας 2.

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Ντιρκ Μπάουερμαν): Ντεμιρέλ 5 (1), Οκουλάγια 8 (2), Σούλτσε 10 (2), Γκάρετ 3, Χέρμπερ 4, Χάμαν 2 (1), Γκριν 12 (2), Ρόλερ, Γκρούνχαϊντ 2, Φέμερλινγκ 6, Νοβίτσκι 25 (2), Γιάγκλα 4.

    "Στεγνό καθάρισμα" αλά "Πλάβι"

    Με... στεγνές τις φανέλες τους οι Σέρβοι, καθώς δεν κατάφεραν να τις... ιδρώσουν στον αγώνα κόντρα στη Βενεζουέλα επικράτησαν με 90-65 στο ματς της 4ης αγωνιστικής του Α ομίλου στην πόλη Σεντάι και έφτασαν πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα "μετρούν" δύο νίκες-δύο ήττες και σε περίπτωση που η Γαλλία κερδίσει το Λίβανο τότε εξασφαλίζεται και μαθηματικά η πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. Η Βενεζουέλα -εκτός συγκλονιστικό απροόπτου- "αποχαιρετά" τη διοργάνωση και την Ιαπωνία μετά την ολοκλήρωση της αυριανής τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων. Για τους "Πλάβι" ξεχώρισε ο Μίλιτσιτς με 18 πόντους, ενώ από την ομάδα του Σαλαζάρ ο Ντίαζ πέτυχε 10 πόντους με 2 τρίποντα.

    Τα δεκάλεπτα: 13-27, 29-46, 43-71, 65-90.

    ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (Νέστορ Σαλαζάρ): Ντίαζ 11 (2), Μασάδο 10, Μιγιάρες 2, Λούγκο 10, Αγκιλέρα 2, Τόρες 10 (1), Σεντένο 4, Μαριάγκα 2, Βαλενίγια 5, Μπάριος 7 (1), Μπαγιόνα 2, Μόρις.

    ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Σάκοτα): Πόποβιτς 2, Γιόροβιτς 3 (1), Αβντάλοβιτς 12 (1), Ραϊτσεβιτς 1, Ρακόσεβιτς 26 (5), Ιλιτς 2, Τρίπκοβιτς 9 (1), Μίλιτσιτς 18 (1τριπ., 11ρ.), Νίκολιτς 8, Μαρίνοβιτς 3 (1), Ασκραμπιτς 6, Πέροβιτς.

    "Δια χειρός" Λάκοβιτς

    Ο "δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο" χτύπησε ξανά στο Χοκάιντο. Ο πρώην άσος του "τριφυλλιού" και νυν της Μπαρτσελόνα, γνωστός για τις εκτελεστικές του ικανότητες, δεν άφησε περιθώρια στους σκληροτράχηλους Πορτορικανούς, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τους αντιπάλους τους να "βομβαρδίζουν" με τρίποντα το καλάθι τους. Όχι ότι κι εκείνοι πάντως τα πήγαν χειρότερα, αφού ο Αγιούσο (20π) με 4 στα 8 και ο Αρόγιο (21π) με 2 στα 3 φρόντισαν έστω και καθυστερημένα να απαντήσουν στα εύστοχα "τούβλα" των Λάκοβιτς (6/10) και Ούντριχ (3/4). Πλέον σε τέσσερις αναμετρήσεις στο Μουντομπάσκετ, Σλοβενία και Πουέρτο Ρίκο "μετρούν" δύο νίκες-δύο ήττες και η πρόκριση τους στους "16" θα ξεκαθαρίσει αύριο με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, όπου οι Σλοβένοι θα παίξουν με την Κίνα και το Πουέρτο Ρίκο με τους Ιταλούς.

    Τα δεκάλεπτα: 17-27, 33-52, 55-67, 82-90.

    ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Χούλιο Τόρο): Ράμος 10, Ρέγες, Χάτον 3 (1), Αρόγιο 21 (2), Αποντάκα 10 (3), Νταλμάου, Αγιούσο 20 (4), Λάτιμερ 8 (1), Ριβέρα 2, Λι, Σαντιάγκο 8.

    ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Αλες Πιπάν): Γιούρακ 4, Λάκοβιτς 24 (6), Οζμπολτ 3 (1), Μπετσίροβιτς 2, Νεστέροβιτς 12, Ούντριχ 16 (3), Νάχμπαρ 10 (2), Σλόκαρ 5 (1), Μπρέζετς 14.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επικράτησε ο "νόμος του ισχυρού"

    [22] Μπάσκετ

    Επικράτησε ο "νόμος του ισχυρού"

    23/8/2006 9:25:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/8/2006 10:48:23 πμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με νίκες των φαβορί άνοιξε στην Ιαπωνία η αυλαία της σημερινής 4ης αγωνιστικής των ομίλων του 15ου Μουντομπάσκετ. Στον Γ'όμιλο όπου μετέχει και η Εθνική μας, η Λιθουανία επικράτησε στο Χαμαμάτσου με 78-57 της Αργεντινής και βρέθηκε πλέον "με το ένα πόδι" στους "16" της διοργάνωσης. Στην πόλη Σεντάι όπου φιλοξερνούνται οι αγώνες του Α' ομίλου η "χρυσή" Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Αργεντινή επικράτησε με 98-64 επί της Νιγηρίας και διατήρησαν το αήτητο σερί με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, επί ιαπωνικού εδάφους. Στην Χιροσίμα άλλωστε για το Β όμιλο, σε ένα ματς χωρίς άγχος, καθώς και οι δύο αντίπαλοι έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση, η Ισπανία πήρε τη νίκη με 93-83 επί της Ανγκόλας. Την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και μάλιστα με 100-83 επί της Σενεγάλης, πέτυχε η Κίνα στο πλαίσιο του αγώνα στο Σαπόρο για τον Δ' όμιλο.

    Έλαμψαν οι "Έλληνες" στη νίκη της Λιθουανίας

    "Πήρε μπροστά" η μηχανή της Λιθουανίας, καθώς μετά τις δύο ήττες από Τουρκία Ελλάδα η ομάδα του Σιρεϊκας έκανε σήμερα ένα ακόμη σημαντικό βήμα πρόκρισης, επικρατώντας με 78-57 των Αυστραλών, στο ματς του Χαμαμάτσου που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής του Γ ομίλου. Ο σεφτές που έκαναν οι Λιθουανοί χθες με το Κατάρ, ανέβασε την ψυχολογία της παρέας των δικών μας Ματσιγιάουσκας και Γιαβτόκας, που με 20 και 16 πόντους αντίστοιχα έκλεψαν την παράσταση στην σημερινή αναμέτρηση με τα... μισοτελειωμένα από χθες "καγκουρό".

    Η αντίσταση της Αυστραλία, απέναντι στην... καλά διαβασμένη Λιθουανία, διήρκησε ένα ημίχρονο. Η ευστοχία των "καγκουρό" από τα 6.25 κρατούσε "ζωντανές" τις ελπίδες τους για την υπέρβαση απέναντι στην Λιθουανία. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ευρώπης 2003, τους προσγείωσαν απότομα από τη στιγμή που ανέλαβαν δράση οι Αρβιντας Ματσιγιάουσκας και Ρομπέρτας Γιαβτόκας, λίγο πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου. Οι δύο διεθνείς, οι οποίοι από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα (Ματσιγιάουσκας με Ολυμπιακό, Γιαβτόκας με Παναθηναϊκό), ήταν καταιγιστικοί μέχρι τη λήξη του αγώνα και οδήγησαν τη Λιθουανία σε μία άνετη νίκη με 78-57.

    Η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2003 Λιθουανία, με απολογισμό 2 νίκες και 2 ήττες, έκανε αποφασιστικό βήμα, όσον αφορά στην πρόκριση της στους "16", ενώ η Αυστραλία με μία νίκη και τρεις ήττες ελπίζει σε νίκη της Εθνικής μας επί της Βραζιλίας, προκειμένου να παραμείνει σε... τροχιά πρόκρισης. Αλλωστε η τελευταία αγωνιστική την εννοεί, καθώς αντιμετωπίζει το Κατάρ, ενώ η Βραζιλία τη Λιθουανία.

    Τα δεκάλεπτα: 15-20, 28-36, 39-60, 57-78.

    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπράιαν Γκουργιάν): Μπόγκατ 12, Μπάρλοου 4 (1), Μακίνον 7 (2), Κένταλ, Νιούλεϊ 15 (4), Μπρούτον 8 (1), Σμιθ 8 (2), Γουέρθινγκτον, Κίκερτ, Χίντερ, Μπρους 3 (1), Χέλιγουελ.

    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Αντάνας Σιρέικα): Ντελινινκάιτις 3 (1), Ζουκάουσκας, Ματσιγιάουσκας 20 (2), Λαβρίνοβιτς Ντ. 7 (1), Γκούστας 1, Σονγκάιλα 14, Καλνιέτις 4, Κλέιζα 3 (1), Λαβρίνοβιτς Κ. 10, Γιασάιτις, Γιανκούνας, Γιαβτόκας 16.

    Ασταμάτητοι οι "γκαούτσος"

    Με τον Νοτσιόνι να έχει ξεπεράσει για τα καλά τον τραυματισμό του από το προηγούμενο ματς και να "φορτώνει" το καλάθι της Νιγηρίας με 25 πόντους η Αργεντινή συνέχισε τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις που την διατηρούν πρώτη και αήττητη στον Α όμιλο. Για τη "μπιανκοσελέστε" που ξεκίνησε στο ρελαντί και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή της πολύ καλός ήταν και ο "συνήθης ύποπτος" των Σπερς, Μανού Τζινόμπιλι, που σταμάτησε στους 20 πόντους. Για την ομάδα της Αφρικανικής Ζώνης που με απολογισμό μία νίκη και τρεις ήττες μπαίνει σε... μπελάδες, όσον αφορά στην πρόκριση της στους "16" και περιμένει τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων του ομίλου της, προκειμένου να μάθει τις πιθανότητες πρόκρισης της, ξεχώρισε ο Γκαμπε Μουονέκε με 10π.

    Τα δεκάλεπτα: 20-29, 30-41, 47-73, 64-98

    ΝΙΓΗΡΙΑ (Σαμ Βίνσεντ): Ακόγκνον 5 (1), Ιμπέκουε 3, Ογκούτσι 2, Ουντόκα 9 (2), Ερε 8, Βάρεμ 2, Νουόσου 8, Ομπασοχάν, Αβοτζόμπι 8, Μουονέκε 10, Αναγκόνιε 6, Νουάνκουο 3.

    ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σέρχιο Ερνάντες): Σκόλα 12, Τζινόμπιλι 20 (3), Σάντσες 9 (3), Ομπέρτο 4, Χέρμαν 12 (1), Φερνάντες 2, Ντελφίνο 8 (1), Πριτζιόνι, Γκουτιέρες 3 (1), Νοτσιόνι 23 (5), Φαράμπελο, Βολκοβίσκι 5 (1).

    Έσπασε το αήττητο της Ανγκόλας

    Με τον αέρα της πρόκρισης στους "16" η ομάδα έκπληξη του Β ομίλου, Ανγκόλα, προσπάθησε για το καλύτερο κόντρα στους Ισπανούς, αλλά τελικά "σκόνταψε" πάνω στους αήττητους "φούριος ρόχας", που οδηγούν εκ τους ασφαλώς την κούρσα του Β ομίλου κερδίζοντας με 93-83 τις "μαύρες φανέλες". Σε ένα ακόμη ματς το μεγάλο αστέρι της ιβηρικής ομάδας Πο Γκασόλ, με 28 πόντους έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ του "Hiroshima Green Arena" και σε συνδυασμό με τα άλλα τρία στοιχεία, επιθετικός πλουραλισμό, διάρκεια στην απόδοση και καλή άμυνα, που χαρακτηρίζουν το σύνολο του Χοσέ Βιθέντε Ερνάντεθ, οι Ισπανοί πέτυχαν το νικηφόρο καρέ επί ιαπωνικού εδάφους. Ωστόσο, η Ανγκόλα, που είχε σε καλή μέρα τον Γιοακίμ Γκόμες με 24π δεν τα έβαψε μαύρα ούτε έδειξε να πτοείται από την ήττα, που έσπασε το σερί των επιτυχιών της.

    Τα δεκάλεπτα: 25-12, 46-36, 65-57, 93-83

    ΙΣΠΑΝΙΑ (Χοσέ Βιθέντε Ερνάντεθ): Π.Γκασόλ 28, Φερνάντεζ 16 (3), Καμπέθας 6, Ναβάρο 12 (1), Καλντερόν 2, Χιμένεθ 5, Σ.Ροντρίγκεθ, Μπ.Ροντρίγκεθ, Μ.Γκασόλ 2, Μουμπρού 7 (1), Γκαρμπαχόσα 15 (4).

    ΑΝΓΚΟΛΑ (Αλμπέρτο Ντε Καρβάλιο): Σιπριάνο 6, Μοράις 5, Μπάρος 5 (1), Καρβάλιο 12 (4), Γκόμες 24 (2), Μπουκάρ 2, Αλμέιδα 2, Λουτόντα 18 (3), Μίνγκας 9 (1)

    "Σεφτέ" με 100άρα οι Κινέζοι

    Σε σάκο του μποξ μετέτρεψε σήμερα η Κίνα τη Σενεγάλη στον αγώνα που διεξήχθη στο Σαπόρο για τον Δ' όμιλο του Μουντομπάσκετ, καθώς επικράτησε των Αφρικανών με100-83. Για την ασιατική ομάδα του Λιθουανού πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, Γιόνας Καζλάουσκας, που ευτύχησε για πρώτη φορά επί ιαπωνικού εδάφους να δει πέντε παίκτες του να έχουν σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων, αυτή ήταν η παρθενική νίκη στη διοργάνωση.

    Ηγέτης σε ένα ακόμη ματς της Κίνας, που ελπίζει σε σημερινή ήττα της Σλοβενίας από το Πουέρτο Ρίκο, προκειμένου να "χτυπήσει" την ομάδα του Γιάκα Λάκοβιτς στο αυριανό μεταξύ τους αγώνα και να περάσουν στους "16" ήταν ο σέντερ των Χιούστον Ρόκετς, Γιάο Μινγκ με 26 πόντους. Για την ομάδα της Αφρικής, που με τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες ετοιμάζεται μετά και τον αυριανό αγώνα με την ντριμ τιμ για την επιστροφή στην πατρίδα τους, τοπ σκόρερ με 19 πόντους ήταν ο Άου.

    Τα δεκάλεπτα: 27-24, 49-45, 68-71, 83-100

    ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Μουσταφά Γκαγέ): Πένε 9 (3), Φαγιέ, Σισέ 12, Νιανγκ, Ντογέ 14 (1), Αου 19, Σαβάνε 10, Μαμαντού Ντιαγέ 6, Ντονγκό Ντιαγέ 5, Μπαντιάνε 8.

    ΚΙΝΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Λιού 16 (2), Ζιάνγκ Κ. 2, Ουάνγκ Σ. 17 (4), Ζιού 8 (2), Σαν, Γι, Μινγκ 26, Ουάνγκ Ζίζι 19 (3), Ντιού 12 (1).

    [23] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εύκολα η Μίλαν, δύσκολα η Λίβερπουλ

    23/8/2006 12:36:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η κεφαλιά του Πίτερ Κράουτς στο 54' που έδωσε το προβάδισμα στην Λίβερπουλ, ήταν παράλληλα αρκετή να δώσει και την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην μαχητικότατη Μακάμπι Χάιφα. Ο αγώνας διεξήχθη στο Βαλερί Λομπανόφσκι, στο ουδέτερο Κίεβο, λόγω των γνωστών γεγονότων στο Ισραήλ και η Λίβερπουλ συνάντησε αρκετές δυσκολίες να κάμψει την αντίσταση των Ισραηλινών, οι οποίοι γνώριζαν πως με το εκτός έδρας γκολ στο Άνφιλντ και νίκη 1-0 απόψε, θα κέρδιζαν την πρόκριση. Οι Άγγλοι τελικά κατάφεραν να προηγηθούν στο 54' με τον Κράουτς, όμως εννέα λεπτά αργότερα ο Αργεντινός, Ρομπέρτο Κολαούτι ισοφάρισε για την Μακάμπι και αναζωπύρωσε τους κινδύνους του αποκλεισμού για την Λίβερπουλ. Παρόλα αυτά οι "κόκκινοι" κράτησαν το ευνοϊκό για εκείνους σκορ και θα βρεθούν στην κλήρωση της Πέμπτης.

    Στο Βελιγράδια ο Ερυθρός Αστέρας δεν κατάφερε να δημιουργήσει εμπόδια στην Μίλαν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 29 με κεφαλιά του Φίλιπο Ινζάγκι και σφράγισαν ουσιαστικά την πρόκριση στο 79' με γκολ του Ζέεντορφ. Ένα λεπτό αργότερα ο Αστέρας του Ντούσαν Μπάγεβιτς σημείωσε το γκολ της τιμής με τον Ντζόκιτς. Στα υπόλοιπα ματς το Αμβούργο πήρε δραματική πρόκριση επί της Οσασούνα χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 6' με τον Ξαβιέ Κουέγιαρ και χρειάστηκε να φτάσει το ματς στο 74' για να ισοφαρίσει το Αμβούργο με τον Νιλ ντε Γιονγκ και να αποκτήσει έτσι σκορ πρόκρισης. Οι Ισπανοί θα μπορούσαν να είχαν πάρει την νίκη, όμως στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Πιέρ Ουέντο που είχε περάσει ως αλλαγή, είχε μια κεφαλιά που πέρασε άουτ. Στο άλλο σημερινό ματς η Μπενφίκα με τον Κώστα Κατσουράνη στην βασική της σύνθεση, επικράτησε εύκολα με 3-0 της Αούστρια, με γκολ των Ρουί Κόστα, Νούνιο Γκόμες και Πετίτ. Με την πρόκρισή της η Μπενφίκα εξασφάλισε στην Πορτογάλία τρεις ομάδες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιβηρικής χώρας.

    Τα αποτελέσματα της Τρίτης

    Οσασούνα (Ισπανία)-Αμβούργο (Γερμανία) 1-1 (0-0) Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μίλαν (Ιταλία) 1-2 (0-1) Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-1 (1-2) Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) 3-0 (1-1) Βαλένθια (Ισπανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 23:00 (0-1)

    Οι αγώνες της Τετάρτης

    ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Χαρτς (Σκωτία) 23/8 (2-1) Αρσεναλ (Αγγλία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 23/8 (3-0) Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 23/8 (1-3) Ρουζόμπεροκ (Σλοβακία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 23/8 (0-3) Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ)-Λιλ (Γαλλία) 23/8 (0-3) Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 23/8 (0-1) Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 23/8 (0-0) Κιέβο (Ιταλία)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 23/8 (0-2) Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 23/8 (2-5) Στεάουα Βουκουρ. (Ρουμανία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 23/8 (2-2) Αγιαξ (Ολλανδία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 23/8 (2-1)

    [24] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Φιλική "τεσσάρα" της Μπαρτσελόνα

    23/8/2006 12:18:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σαν σε προπόνηση η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα, συνέτριψε χθες σε φιλικό αγώνα με 4-0 την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν. Η ομάδα του Φράνκ Ραϊκαρντ, στο πλαίσιο του τουρνουά "Χοάν Γκαμπέρ", που διεξήχθη στην Μαδρίτη. Μολονότι ακόμη για τις περισσότερες ομάδες είναι αρχή της περιόδου οι "μπλαουγκράνα" έδειξαν σχεδόν έτοιμοι για τις σημαντικές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και παίζοντας φουλ επίθεση δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Βαυαρούς. Τα τέρματα των πρωταθλητών Ισπανίας σημείωσαν οι Ροναλντίνιο (29), Ετό (32, 40) και Σαβιόλα (51).

    [25] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στο τιμόνι της Μπόκα ο Λα Βόλπε

    23/8/2006 11:57:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στον πάγκο της πρωταθλήτριας Αργεντινής, Μπόκα Τζούνιορς που προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος Απερτούρα μετά τη διεξαγωγή των τριών πρώτων αγωνιστικών, θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός του Μεξικού, Ρικάρντο Λα Βόλπε. Ο 54χρονος Αργεντινός προπονητής με το χαρακτηριστικό μουστάκι θα διαδεχθεί στον πάγκο της ομάδας του Μπουένος Αϊρες, τον μέχρι πρότινος τιμονιέρη της πρωταθλήτριας, Αλφιο Μπασίλε, ο οποίος επιλέχθηκε μετά το Μουντιάλ του 2006 για να συνεχίσει το έργο του Χοσέ Πέκερμαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λα Βόλπε, που αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας στις Μπανφιλντ και Ροζάριο Σεντράλ, ενώ ήταν και μέλος της "μπιανκοσελέστε" που το 1978 κατέκτησε το παγκόσμιο Κύπελλο, δεν εργάστηκε ως τεχνικός σε καμία ομάδα της χώρας του. Αιτία ήταν ο γάμος του με τη Μεξικανή σύζυγο του και η μετακόμισή του στο Μεξικό, όπου εκεί βρέθηκε στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας των Οαξτεπέκ, Άνχελες, Γκουανταλαχάρα, Κουεντάρο, Ατλάντε, Αμέρικα και Τολούκα, πριν πάρει το 2002 χρίσμα του ομοσπονδιακού τεχνικού των "Αζτέκων".

    [26] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πρώτη νίκη της Τότεναμ

    22/8/2006 11:34:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με δύο γκολ που είχαν σημειωθεί ήδη στο 17ο λεπτό, η Τότεναμ πήρε την νίκη απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και παράλληλα τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιτικής της Πρέμιερλιγκ, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη, ενώ σε άλλη αναμέτρηση για αυτήν, Γουότφορντ και Γουέστ Χαμ αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1.

    Τότεναμ-Σέφιλντ Γιουν. 2-0 (7΄ Μπερμπάτοφ, 17΄ Τζένας)

    Γουότφορντ-Γουέστ Χαμ 1-1 (43΄ Κινγκ - 45΄ Ζαμόρα)

    Τα υπόλοιπα ματς της 2ης αγωνιστικής

    Αστον Βίλα-Ρέντινγκ 23/8 Μπλάκμπερν-Εβερτον 23/8 Τσάρλτον-Μάντσεστερ Γ. 23/8 Φούλαμ-Μπόλτον 23/8 Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτσμουθ 23/8 Μίντλεσμπρο-Τσέλσι 23/8

    [27] Πολιτισμός

    Δύο έξτρα παραστάσεις στην Αθήνα

    Ζήστε το ρυθμό των Stomp

    23/8/2006 5:50:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Είχατε φανταστεί ποτέ ότι ένα κουτάκι μπίρας, ένας αναπτήρας, ένας κάδος απορριμμάτων ή ένα βαρέλι θα μπορούσαν να πάρουν μέρος σε μία άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ξεσηκώνοντας το κοινό; Την απάντηση δίνουν οι Stomp και εσείς δε χρειάζεται να τη φανταστείτε, αφού μπορείτε να τη ζήσετε! Το συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 1991 στο Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας, έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό και φέτος επιστρέφει για τρίτη φορά στη χώρα μας, στην Αθήνα, στο θέατρο Λυκαβηττού και στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Δάσους. Μάλιστα, μετά την επιτυχία της προπώλησης των εισιτηρίων, οι Stomp θα δώσουν δύο επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο του Λυκαβηττού. Έτσι το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: 28, 29, 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου Στο Λυκαβηττό και 4, 5, 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Δάσους. Ετοιμαστείτε για μία δίωρη παράσταση γεμάτη νέες περιπέτειες με τον ρυθμό και τον ήχο και... χορέψτε με τη σκούπα σας, φλερτάρετε με την εφημερίδα σας, τραγουδήστε με το νεροχύτη σας. Ζήστε το!!!

    "Χτυπήστε το πόδι δυνατά" στο ρυθμό τους

    Το show των Stomp (που σημαίνει: χτυπάω το πόδι δυνατά) θυμίζει κωμωδία του βωβού κινηματογράφου αφού απουσιάζει ο λόγος, αλλά δεν είναι. Θυμίζει tap dancing, το στυλ χορού του Φρεντ Αστέρ, αλλά δεν είναι. Είναι ένας συνδυασμός κρουστών, ρυθμικής κίνησης και οπτικής κωμωδίας και πρόκειται για την πιο ευφάνταστη επινόηση στον χώρο των μουσικών τεχνών. Οι Stomp καταργούν το διαχωρισμό υψηλής και λαϊκής τέχνης, προκαλούν αβίαστα το γέλιο και είναι φοβερά ευρηματικοί. Χρησιμοποιούν παλιά, άχρηστα αντικείμενα οικιακής ή βιομηχανικής χρήσης, τα οποία θέτουν στην υπηρεσία μιας ιδιότυπης θεατρικής λογικής. Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα και παλιοσίδερα ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των performers, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυθέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών, φωτισμού κλπ, που μαγεύει το κοινό.

    Τα μέλη της ομάδας είναι ταυτόχρονα ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές και μέσα από την εναρμονισμένη συνύπαρξη τους στη σκηνή καταφέρνουν να δημιουργούν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα.

    Έχοντας διανύσει 13 χρόνια ζωής με παραστάσεις σε περισσότερες από 30 χώρες ανά τον κόσμο, με διεθνείς διακρίσεις και τις καλύτερες κριτικές οι Stomp καταφέρνουν σε κάθε τους εμφάνιση να μαγέψουν κοινό και κριτικούς, ενώ τα show τους έχουν συχνά αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά νέα συγκροτήματα.

    Το 1994 απέσπασαν βραβείο Λόρενς Ολίβιε για την "καλύτερη ψυχαγωγική παράσταση", βραβείο "καλύτερης χορογραφίας σε σόου West end", βραβείο ΟΒΙΕ για off Broadway σόου και τέλος το νεοϋορκέζικο βραβείο για την "περισσότερο αυθεντική θεατρική εμπειρία". Το 1996 η μικρού μήκους ταινία των Stomp "Σκούπες" προτάθηκε για το Όσκαρ, ενώ επελέγη να προβληθεί τόσο στο φεστιβάλ Καννών, όσο και στο κινηματογραφικό Sundance. To Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, έδωσαν ζωντανή παράσταση στην τελετή απονομής των Όσκαρ. Το 1998 η ταινία τους "Stomp Out Loud" κέρδισε το άργυρο βραβείο FIRA στην ενότητα "Μουσική και Ζωντανό Θέαμα" του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Μπιαρίτς.

    Προπώληση Εισιτήριων στην Αθήνα σε όλα τα Virgin, στα Village Cinemas, στο Tαμείο του Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστήμιου 39 και από την Τicketshop. Τιμές: Γ θέση 30 ευρώ, Β θέση 40 ευρώ και Α θέση 50 ευρώ.

    Στη Θεσσαλονίκη στα βιβλιοπωλεία Ιανός (1. Αριστοτέλους 7, Κεντρικό 2. Μεταμορφώσεως 24, Καλαμαριά 3. Φιλιππουπόλεως 57, Αμπελόκηποι 4. 25ης Μαρτίου 45 5. Εμπορικό Κέντρο MEDITERANEAN KOSMOS, 11ο ΧΛΜ Θεσσαλονίκης Μουδανίων) και στα εκδοτήριο στην οδό Αριστοτέλους. Τιμές: Πλατεία, αριθμημένα 45 ευρώ, γενική είσοδος 35 ευρώ, φοιτητικό-μαθητικό 25 ευρώ.

    Τηλέφωνο πληροφοριών 210-6465000 (Αθήνα) και 2310-422029 (Θεσσαλονίκη).

    Σχετικά Links:

    Περισσότερες πληροφορίες στο site: www.stomp.gr

    [28] Τεχνολογία

    Αναβαθμισμένες ταχύτητες από την ΟΤΕnet

    23/8/2006 5:53:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έτοιμη να παρέχει τις αναβαθμισμένες ταχύτητες σύνδεσης στο Ιντερνετ των υπηρεσιών ΟΤΕnet OnDSL, δηλώνει η ΟΤΕnet, διευκρινίζοντας ότι η αναβάθμιση δεν εξαρτάται από την ίδια την εταιρία, αλλά από τον ΟΤΕ. Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΕΝΕΤ σημειώνει ότι οι υφιστάμενοι συνδρομητές των υπηρεσιών ΟΤΕnetOnDSL θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet με τις νέες αναβαθμισμένες ταχύτητες μόλις ολοκληρωθεί η αντίστοιχη αναβάθμιση των υποδομών (DSLAMs) του ΟΤΕ στην περιοχή τους. Υπενθυμίζει δε ότι η αναβάθμιση δεν επιφέρει καμία απολύτως αλλαγή στις μηνιαίες χρεώσεις, καθώς τα τιμολόγια παραμένουν σταθερά, και δεν απαιτείται καμιά αλλαγή στον εξοπλισμό που διαθέτουν οι συνδρομητές. Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την αναβάθμιση των ταχυτήτων και έτσι η σύνδεση 384/128 kbps διαμορφώνεται σε 768/192 kbps, η 512/128 kbps αναβαθμίζεται σε 1024/256 kbps, ενώ η ταχύτητα 1024/256 kbps γίνεται 2048/256 kbps.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 August 2006 - 16:51:41 UTC