Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενημέρωση για τη Μέση Ανατολή
  • [02] Επαφές ενόψει της ΔΕΘ
  • [03] Περιοδεία Παπανδρέου
  • [04] Προσλήψεις στα λιμάνια
  • [05] Στους... κουρείς της Σεβίλλης το Super Cup

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή-Μπακογιάννη

    Ενημέρωση για τη Μέση Ανατολή

    26/8/2006 10:27:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Συνεργασία με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή θα έχει η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σήμερα το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κ. Μπακογιάννη θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, τόσο για το έκτακτο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, όσο και για την περιοδεία της στο Λίβανο, το Ισραήλ και την Ιορδανία, που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες.

    Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο έληξε με συμφωνία για συμμετοχή της Ευρώπης στη ειρηνευτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στη μεθόριο του Λιβάνου, με 8.000 και πλέον άντρες, συν αυτούς που βρίσκονται επί τόπου, καθώς και με ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις. Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, σχολίασε η κ. Μπακογιάννη, η οποία στο περιθώριο των εργασιών συναντήθηκε με τον Κόφι Ανάν ενόψει της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας από την Ελλάδα, το Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι η χώρα μας θα συνδράμει με ναυτικές δυνάμεις.

    Στην Αθήνα, προκλητική υποκρισία χαρακτήρισε το ΚΚΕ τις φιλειρηνικές διακηρύξεις της ΕΕ, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στη συμμετοχή της χώρας μας στη διεθνή δύναμη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ισχυρή ευρωπαϊκή δύναμη

    "Μια ευκαιρία στην ειρήνη"

    Περιοδεία στη Μέση Ανατολή

    [02] Πολιτική

    Συναντήσεις του Πρωθυπουργού με κοινωνικούς φορείς

    Επαφές ενόψει της ΔΕΘ

    26/8/2006 11:07:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων ενόψει της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Το πρόγραμμα των συναντήσεων που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος και στις οποίες θα συμμετέχουν και οι αρμόδιοι υπουργοί, έχει ως εξής:

    Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Στη συνάντηση θα παρίστανται ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και ο Υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης.

    Αργότερα την ίδια ημέρα ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με την ηγεσία του ΣΕΒ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης. Την Τετάρτη το πρωί ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και αργότερα με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Και στις δύο συναντήσεις θα μετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Την Πέμπτη το πρωί θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές συναντήσεις του Κώστα Καραμανλή με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΕΣΕΒΕ),με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και με την Εθνική Συνομοσπονδία Εθνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).Στις συναντήσεις αυτές θα παρίστανται, επίσης, οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Την Παρασκευή,1η Σεπτεμβρίου, το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ΑΔΕΔΥ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Αργότερα ο κ. Καραμανλή θα συναντηθεί με την ΠΑΣΕΓΕΣ, παρουσία των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

    [03] Πολιτική

    Σε Γρεβενά - Φλώρινα

    Περιοδεία Παπανδρέου

    26/8/2006 10:19:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, το πρωί θα επισκεφθεί τα Γρεβενά και θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, η οποία θα συνέλθει με διευρυμένη σύνθεση.

    Το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στη Φλώρινα, όπου θα συναντηθεί με κομματικά στελέχη από την Δυτική Μακεδονία, ενώ το βράδυ θα παραστεί στις εκδηλώσεις "Πρέσπες 2006", στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου και θα τιμηθεί για την προσφορά του στην ειρήνη και την Ολυμπιακή Εκεχειρία. Στις σημερινές εκδηλώσεις στο Αγιο Αχίλλειο, θα παραστεί και ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης.

    Χθες, από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για μικροκομματικές σκοπιμότητες έχει διαλύσει έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους πυρόσβεσης στην Ευρώπη και ζήτησε την ένταξη της περιοχής σε ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Δ ΚΠΣ. Για υβριστικές δηλώσεις Παπανδρέου έκανε λόγο η κυβέρνηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίσκεψη Παπανδρέου στη Χαλκιδική

    [04] Οικονομία

    Σύμφωνα με νέα τροπολογία του ΥΕΝ

    Προσλήψεις στα λιμάνια

    26/8/2006 11:28:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Σειρά τροπολογιών κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχει η πρόβλεψη για δοκιμαστική πρόσληψη ανέργων ναυτικών για ένα επτάμηνο στους οργανισμούς λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

    Μετά το πέρας του επταμήνου και κατόπιν δοκιμασίας μέσω ΑΣΕΠ θα μπορούν να υπογράφουν συμβάσεις αορίστου χρόνου.

    Την απόσυρση του μέτρου ζήτησε ο ΣΥΝ κάνοντας λόγο για τροπολογία που επεκτείνει στους λιμένες τη νομοθεσία για τις προσλήψεις στις ΔΕΚΟ. "Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, με αυτή την τροπολογία χαρίζει προκαταβολικά ένα μεγάλο δώρο στις ελληνικές και ξένες ιδιωτικές επιχειρήσεις, στις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ξεπουλήσει και τα ελληνικά λιμάνια" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΝ.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στους... κουρείς της Σεβίλλης το Super Cup

    25/8/2006 11:41:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA η Σεβίλλη με μία εντυπωσιακή εμφάνιση "σκόρπισε" στον τελικό του Super Cup 2006 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα και με το επιβλητικό 3-0 κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο το πρώτο βαρύτιμο τρόπαιο στην ιστορία της. Η ομάδα της Ανδαλουσίας, ανώτερη σε όλους τομείς από την συμπατριώτισσά της με τα τέρματα των Ρενάτο (7), Κανουτέ (45) και Μαρέσκα (89 πέν.) εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα αμυντικά κενά των "μπλαουγκράνα" και την παρουσία των μεγάλων της αστέρων Ροναλντίνιο, Μέσι, Ετό κ.α σε κάποιο άλλο γήπεδο και έχασε πολλές ευκαιρίες για να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στον θρίαμβό της. Η Μπαρτσελόνα, που έπαιξε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν ανούσια και ακίνδυνη για την εστία των αντιπάλων της. ΜVP του τελικού αναδείχθηκε ο Ντάνι Άλβες της Σεβίλλης, που στην προσεχή φάση των προκριματικών των ομίλων του Κυπέλλου UEFA θα βρεθεί στο δρόμο του Ατρομήτου.

    Στην Ανδαλουσία και το Υπερκύπελλο

    Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την 4άρα επί της αγγλικής Μίντλεσμπρο που της χάρισε το Κύπελλο UEFA η Σεβίλη αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή τον τίτλο του φαβορί της παρέας του Ροναλντίνιο και καλύτερη από τη συμπατριώτισσά της σε όλο το παιχνίδι, διέλυσε τους "μπλαουγκράνα" σε μία εφιαλτική βραδιά για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

    Τον ανδαλουσιανό χορό των γκολ έσυρε στο 7ο λεπτό ο Βραζιλιάνος Ρενάτο εκμεταλλευόμενος κάποιο από τα πολλά αμυντικά κενά της "Μπάρτσα". Ο Λουίς Φαμπιάνο σούταρε από την περιοχή, ο Βαλντές απέκρουσε ασθενώς και ο Ρενάτο παίρνοντας το... ριμπάουντ άνοιξε σε κενή εστία το σκορ 1-0 για τη Σεβίλη. Η ομάδα του Φρανκ Ραϊκαρντ προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια αλλά το καλό στήσιμο της συμπατριώτισσας της δεν επέτρεψε στην ομάδα της Βαρκελώνης να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των "Σεβιγιάνων". Αντίθετα η κάτοχος του Κυπέλλου UEFA έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το ημίχρονο, καθώς στο 45 μετά από λίγο... βόλεϊ στην περιοχή του Βαλντές ο Νάβας με κεφαλιά βρήκε τον Κανουτά, ο οποίος επίσης με το κεφάλι νίκησε την ανύπαρκτη άμυνα και έγραψε το 2-0 .

    Στην επανάληψη ο Ρονάλντο παρά τις προσπάθειες τους έμοιαζε να συνεχίζει τις κακές εμφανίσεις του Μουντιάλ της Γερμανίας και πλέον ο Ισλανδός Γκούντγιονσεν που αντικατέστησε στο 57 τον Μότα, φάνταζε ως ο η μεγαλύτερη απιελή για την εστία της Σεβίλλης. Εν τω μεταξύ όλο αυτό το διάστημα οι παίκτες του Χουάντε Ράμος με αντεπιθέσεις "φωτιά", έφτασαν πολλές φορές στην επίτευξη κι άλλων τερμάτων. Η ώρα περνούσε και οι "μπλαουγκράνα" έμοιαζαν να "κάνουν αγγαρεία", ώσπου τελικά στο 89 ήρθε η χαριστική βολή. Σε μία επέλασή του από τα πλάγια ο Πουέρτα ανατράπηκε από τον Πουγιόλ και ο διαιτητής καταλόγισε χωρίς ενδοιασμούς το πέναλτι. Το ρόλο του εκτελεστή ανέλαβε ο Ιταλός Έντσο Μαρέσκα ο οποίος με μία βολίδα διαμόρφωσε το τελικό 3-0, που αποτέλεσε το... κερασάκι στην τούρτα της γιορτής της Σεβίλλης. Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου ότι η Μπαρτσελόνα είχε ηττηθεί με 3-2 και στην προτελευταία αγωνιστική της πριμέρα ντιβιζιόν από τους φετινούς Υπερκυπελλούχους Ευρώπης.

    Διαιτητής: Στέφανο Φαρίνα (Ιταλία)

    Κίτρινες: Σιλβίνιο - Κανουτέ, Ντάνιελ Αλβες, Τσάβι Ναβάρο, Πάλοπ, Εσκουντέ, Μαρέσκα

    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Μπελέτι, Πουγιόλ, Μάρκες, Σιλβίνιο (72΄ Ζιουλί), Τσάβι (57΄ Ινιέστα), Τιάγκο Μότα (57΄ Γκούντγιονσεν), Ντέκο, Μέσι, Ροναλντίνιο, Ετό.

    ΣΕΒΙΛΗ: Πάλοπ, Ντάνιελ Αλβες, Τσάβι Ναβάρο, Εσκουντέ, Νταβίντ, Χεσούς Νάβας (75΄ Μαρέσκα), Ρενάτο, Πούλσεν, Αντριάνο (81΄ Πουέρτα), Λουίς Φαμπιάνο (46΄ Μαρτί), Κανουτέ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 August 2006 - 8:50:28 UTC