Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση
  • [02] Επίθεση στην κυβέρνηση
  • [03] Φρένο στις προσφυγές
  • [04] Αλλαγή του καιρού με μποφόρ
  • [05] Οικογενειακή τραγωδία
  • [06] Εξετάζεται το κινητό και ενα μπρελόκ
  • [07] Ισόβια για το φόνο
  • [08] Έγκλημα στην Καλλιθέα
  • [09] Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης
  • [10] Προειδοποίηση στα καρτέλ
  • [11] Ανακοινώθηκαν τα επιδόματα
  • [12] Αντισυνταγματική η μεταφορά συντελεστή

    [01] Πολιτική

    Για την Παιδεία και το νόμο-πλαίσιο

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση

    24/2/2007 2:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2007 6:04:49 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας συνεχίζει να βρίσκεται η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς την προσεχή Τρίτη το απόγευμα αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών καθηγητών, αποφάσισε νέα πενθήμερη απεργία από την Δευτέρα, ενώ στις δύο, τρεις και τέσσερις Μαρτίου, η ΠΟΣΔΕΠ διοργανώνει συνέδριο όλου του κλάδου για να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Την ίδια ώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεδριάζουν με προτάσεις υπέρ της συνέχισης των καταλήψεων, με ορατό το ενδεχόμενο να χαθεί το χειμερινό εξάμηνο, καθώς πάνω από 300 σχολές τελούν υπό κατάληψη. Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο νόμος θα εφαρμοστεί

    Πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του καλού δημόσιου πανεπιστημίου, χαρακτήρισε την Παρασκευή, η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, το νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και κάλεσε την εκπαιδευτική κοινότητα να έρθει σε ρήξη με το "σάπιο κατεστημένο".

    Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου τόνισε ότι "ο νόμος αυτός θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας", και παρά τις αναμενόμενες αντιδράσεις η κυβέρνηση έχει σύμμαχο την κοινωνία.

    Στον ίδιο τόνο ήταν και οι δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός.

    Η κοινωνία κατάλαβε και ζητά να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, τόνισε ο κ. Καλός, σημειώνοντας ότι διαφορετικές πολιτικές γωνίες και πολλοί καθηγητές εκφράζονται θετικά για το νομοσχέδιο. Ακόμη, κάλεσε όσους αντιδρούν να αφήσουν τα προσχήματα, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους στη Βουλή.

    Η κυβέρνηση επιμένει ότι μειοψηφίες αντιδρούν στις αλλαγές.

    Μιλώντας στην ΝΕΤ και στην εκπομπή "Ζοοm στα πρόσωπα και τα γεγονότα " ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος, απέδωσε τις αντιδράσεις στο γεγονός ότι μερικοί δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα.

    Έντονη αντιπαράθεση συνεχίζει να προκαλεί το θέμα του ακαδημαϊκού ασύλου.

    Το πανεπιστήμιο είναι περιούσια του ελληνικού λαού και πρέπει να προστατεύεται, τόνισε στην ίδια εκπομπή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Μαγγίνας.

    Το άσυλο δεν είναι υπόθεση μερικών ταραχοποιών υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Σημείο αιχμής παραμένει και η χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

    Είκοσι χρόνιας στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και τρία η ΝΔ πόσα χρήματα εξοικονόμησαν και έδωσαν για την Παιδεία, αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

    "Όποιος ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα της Παιδείας είναι η χρηματοδότηση υποκρίνεται" απάντησε ο κ. Μαγγίνας.

    [02] Πολιτική

    Από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

    Επίθεση στην κυβέρνηση

    24/2/2007 4:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2007 6:45:03 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Για εγκληματική πολιτική στο χώρο της ΔΕΗ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο όποιος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη δυτική Μακεδονία επισκέφθηκε τον ατμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ, στην Καρδία Πτολεμαϊδος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τους εργαζομένους για την κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΗ, αλλά και για θέματα που αφορούν γενικότερα στην παραγωγή ενέργειας στη χώρα μας.

    Τραγικό έγκλημα

    Επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι έχει απαξιώσει τη ΔΕΗ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον ατμοηλεκτρικό σταθμό Καρδιάς, στην Πτολεμαϊδα.

    Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου έχει διοικήσει τη ΔΕΗ χωρίς στόχους, αρχές και σχεδιασμό και έκανε λόγο για τραγικό έγκλημα.

    "Εδώ στην καρδιά της ενεργειακής μας βιομηχανίας βλέπουμε την εγκληματική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, την απαξίωση ενός δημόσιου οργανισμού που πιστεύω ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, όπως ήταν και δυστυχώς σήμερα, ύστερα από τρία χρόνια διαχείρισης της Νέας Δημοκρατίας έχει γίνει ελλειμματικός", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε : "Έχει τεράστιες ευθύνες η Νέα Δημοκρατία ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν σκληρά σε δύσκολες συνθήκες" .

    Στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ και εκπροσώπους των εργαζομένων, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος υπογράμμισε ότι, η ΔΕΗ βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευσή της και εξέφρασε την ανησυχία για τον κίνδυνο μπλακ άουτ το ερχόμενο καλοκαίρι.

    Ο κ. Παπανδρέου απατώντας τόνισε ότι πρέπει να γίνουν και άλλες προσλήψεις από αυτές που έχουν προγραμματιστεί στη ΔΕΗ αλλά με κριτήρια αξιοκρατικά και με διαφάνεια.

    Όσον αφορά τις προκλήσεις του μέλλοντος και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, που πρέπει να αντιμετωπίσει η Επιχείρηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε την ανάγκη απεξάρτησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το πετρέλαιο και τον λιγνίτη που έχει συμβάλλει στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου και ζήτησε την συμβολλή της διοίκησης και των εργαζομένων για βιώσιμη ανάπτυξη απασχόληση και καλύτερη ποιότητα ζωής στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας.

    Οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι στην περιοχή της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας παράγεται ενέργεια η οποία καλύπτει το 60% των αναγκών της χώρας. Τα αποθέματα λιγνίτη μπορούν να διαρκέσουν ακόμα για 35 με 40 χρόνια και ανέρχονται σε περίπου 1,8 δισεκατομύρια τόνους.

    Το βράδυ ο κ. Παπανδρέου μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στην Καστοριά.

    Την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στην Κοζάνη και στις 3 μ.μ. θα συναντηθεί με κομματικά στελέχη της περιοχής.

    [03] Πολιτική

    Φρένο στις προσφυγές

    24/2/2007 3:49:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Μέτρα με τα οποία τίθενται περιορισμοί στην αλόγιστη χρήση των ενδίκων μέσων και επιταχύνεται η απονομή της Δικαιοσύνης στα Διοικητικά Δικαστήρια περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί σύντομα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής . Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, στην ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, μία προσφυγή θα κατατίθεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν το ποσό της διαφοράς είναι ανώτερο των 20 χιλιάδων ευρώ, ενώ η συζήτηση μιας υπόθεσης θα μπορεί να αναβληθεί μόνον μία φορά. "Χρόνια πάθηση" χαρακτήρισε την βραδύτητα της απονομής Δικαιοσύνης η πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, Ειρήνη Γιανναδάκη. Αποκάλυψε ότι στα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας εκκρεμούν για προσδιορισμό 300 χιλιάδες υποθέσεις ενώ για να τελεσιδικίσουν οι αποφάσεις χρειάζονται περισσότερα από 9 χρόνια . Με ψήφισμά τους οι Διοικητικοί Δικαστές δηλώνουν ότι δεν θα αποδεχθούν την μεταφορά νέων διαφορών στα Διοικητικά Δικαστήρια , χωρίς να υπάρχει ταυτόχρονη αύξηση των οργανικών θέσεών τους και ζητούν την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για την Δικαιοσύνη.

    [04] Κοινωνία

    Θυελλώδεις άνεμοι και κρύο

    Αλλαγή του καιρού με μποφόρ

    24/2/2007 1:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2007 6:24:35 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν ακόμα και τα εννιά Μποφόρ στο Αιγαίο, πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις και καταιγίδες στην Κρήτη, όπως και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο. Προβλήματα προκλήθηκαν στις θαλάσσιες και εναέριες συγκοινωνίες, με ματαιώσεις δρομολογίων και πτήσεων. Συγκεκριμένα, απαγορεύθηκε ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ ματαιώθηκαν οι πρωινές πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Αθήνα προς Χανιά, Ηράκλειο, Σητεία, Πρέβεζα και η τοπική Ρόδος-Σητεία. Καθηλωμένο παραμένει από το βράδυ της Παρασκευής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το πλοίο "Πηνελόπη" λόγω των καιρικών συνθηκών. Το πλοίο ήταν να αναχωρήσει για Λήμνο, Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Κάλυμνο, Κω και Ρόδο.

    Βελτίωση από Δευτέρα

    Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από το 20ο έως το 30ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου, μετά τη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών στην περιοχή, καθώς και στην επαρχιακή οδό της Άρνισσας προς τα χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

    Εν τω μεταξύ στο νομό Λασιθίου στην περιοχή Σεληνάρι, στο οδικό δίκτυο από Άγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο αλλά και σε άλλα σημεία του νομού έγιναν κατολισθήσεις και γι αυτό συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Η αλλαγή του καιρού θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

    Ανάλογα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν και την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή.

    Αλλαγή σκηνικού αναμένεται από τη Δευτέρα, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα συνεχιστεί και την Τρίτη.

    [05] Κοινωνία

    Γιος μαχαίρωσε τον πατέρα του

    Οικογενειακή τραγωδία

    24/2/2007 1:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2007 5:03:37 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Μια νέα οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τα μεσάνυχτα στην Νίκαια. Δεκαεννιάχρονος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον πατέρα του, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για το θάνατο της μητέρας του πριν από 10 ημέρες. Οι γονείς του είχαν χωρίσει πριν από ένα χρόνο. Πατέρας και γιος διέμεναν μαζί στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και όπως λένε οι γείτονες ο πατέρας γινόταν πολλές φορές οξύθυμος. Στις 11 το βράδυ μετά από ακόμα μία έντονη λογομαχία, ο γιος μαχαίρωσε τον πατέρα τρεις φορές στο στήθος. Ο 19χρονος όταν συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, ειδοποίησε την αστυνομία. Το περιπολικό της ΕΛ ΑΣ τον βρήκε στην εξώπορτα να έχει ξεσπάσει σε λυγμούς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο νεαρός αντιμετωπίζει προβλήματα επιληψίας. Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας. Ο νεαρός πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

    [06] Κοινωνία

    Εξετάζεται το κινητό και ενα μπρελόκ

    24/2/2007 6:08:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζεται το θρίλερ δολοφονίας του Γιάννη Βαρθολομαίου. Η αστυνομία εξετάζει το κινητό τηλέφωνο και ένα μπρελόκ με κλειδιά που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Δημήτρη Βρακατσέλη, του κατηγορούμενου που έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου. Τα αποτελέσματα της εξέτασης αναμένονται την Δευτέρα. Εν τω μεταξύ στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκεται το επίσημο πόρισμα για τα αίτια θανάτου του Γιάννη Βαρθολομαίου. Οι ιατροδικαστές αποφαίνονται οριστικά ότι ο διοικητής του ΙΚΑ κατέληξε από τα βαριά χτυπήματα που δέχτηκε με άγνωστο, προς το παρόν, αντικείμενο. Η πλευρά του κατηγορουμένου το αμφισβητεί και ανακοινώνει ότι θα ζητήσει τη συνδρομή Βρετανών ιατροδικαστών.

    [07] Κοινωνία

    Ισόβια για το φόνο

    24/2/2007 2:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Ένοχους και τους 6 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 17χρονου Τζανάι Έντισον από την Αλβανία, την πρωτοχρονιά του 2006 στο Ρέθυμνο, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Το δικαστήριο επέβαλε την μεγίστη των ποινών, δηλαδή ισόβια, σε έναν από τους κατηγορούμενους ηλικίας 19 ετών, που ήταν αυτός που μαχαίρωσε το θύμα. Μετά το άκουσμα της δικαστικής απόφασης, ο δράστης του εγκλήματος ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος, και δήλωσε πως δεν είχε συναίσθηση γι αυτό που έκανε.

    [08] Κοινωνία

    θανάσιμος τραυματισμός ιδιοκτήτη ΠΡΟΠΟ

    Έγκλημα στην Καλλιθέα

    24/2/2007 1:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2007 2:58:25 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Άλλο ένα έγκλημα που έγινε την περασμένη νύχτα, στην Καλλιθέα, απασχολεί τις διωκτικές αρχές. Μέσα σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, στην οδό Δαβάκη, βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένος ο 72χρονος ιδιοκτήτης του. Ο δράστης ή οι δράστες τον πυροβόλησαν, κλείδωσαν την πόρτα του καταστήματος και έφυγαν χωρίς να πάρουν τίποτα. Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε δεχθεί μια σφαίρα στον ώμο και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

    Δεν πήραν τα χρήματα

    Την πόρτα στους δολοφόνους του φαίνεται πως άνοιξε ο ιδιοκτήτης ΠΡΟΠΟ στην Καλλιθέα. Ήταν λίγο μετά τις εννιά και μισή το βράδυ της Παρασκευής και ο 72χρονος μόλις είχε κλείσει το κατάστημα. Την στιγμή εκείνη έκαναν την εμφάνισή τους, οι δράστες.

    Παρά το γεγονός ότι η οδός Δαβάκη είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό. Μια περαστική είδε τον ηλικιωμένο, πεσμένο, μέσα στο πρακτορείο και ανησύχησε.

    Ο ιδιοκτήτης είχε πυροβοληθεί στον ώμο και μια σφαίρα διαπέρασε τον πνεύμονα. Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου στις 2 και μισή τα ξημερώματα υπέκυψε στα τραύματά του.

    Από το ταμείο του πρακτορείου δεν έλειπαν χρήματα ενώ και στις τσέπες του ηλικιωμένου βρέθηκε ένα ποσό. Φεύγοντας οι δράστες κλείδωσαν την πόρτα.

    Άνδρες της σήμανσης πήραν αποτυπώματα σε μια προσπάθεια να διαλευκάνουν την υπόθεση. Επίσης αξιωματικοί της δίωξης εγκλημάτων αναζήτησαν καταθέσεις από συγγενείς και περιοίκους.

    Το ενδεχόμενο της ληστείας φαίνεται να απομακρύνεται αφού οι δράστες δεν άρπαξαν χρήματα. Οι αστυνομικοί ερευνούν εάν οι δολοφόνοι γνώριζαν το θύμα και τα κίνητρα ήταν προσωπικά.

    Για την ώρα, η δολοφονία παραμένει μυστήριο και δεν αποκλείεται τίποτα.

    [09] Κόσμος

    Ο Πρόντι στην Ιταλία

    Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

    24/2/2007 2:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2007 3:12:03 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-NEΤ-Reuters

    Προς εκτόνωση βαίνει η πολική κρίση που ξέσπασε στην Ιταλία. Ο πρόεδρος της χώρας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, μετά από τριαντάλεπτη συνάντηση που είχε με τον Ρομάνο Πρόντι δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του Ρομάνο Πρόντι και του ζήτησε να δοκιμάσει την υποστήριξη της κεντροαριστερής κυβέρνησής του ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης και στα δύο σώματα στο κοινοβούλιο. Ευχαριστώντας τον πρόεδρο για την υποστήριξή του, ο Πρόντι δήλωσε: "Θα πάω στο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό για να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης αποφασισμένος να βοηθήσω την χώρα στη δύσκολη αυτή φάση". Ο Πρόντι παραιτήθηκε την Τετάρτη αφού καταψηφίστηκε στην γερουσία η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του.

    Μέσα στην εβδομάδα η ψηφοφορία

    Εάν ο Πρόντι χάσει στην ψηφοφορία, θα είναι υποχρεωμένος από το σύνταγμα να παραιτηθεί.

    Ηγετικά στελέχη που μετέχουν στον συνασπισμό δηλώνουν τώρα ότι έχουν εξασφαλίσει επαρκή υποστήριξη για να κερδίσει ο Πρόντι στην ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και στην κάτω βουλή και στην γερουσία.

    Στον κεντροαριστερό συνασπισμό προσχώρησε και ο κεντρώος βουλευτής του UDC Μάρκο Φολίνι.

    Ετσι στη Γερουσία η κυβέρνηση διαθέτει 158 ψήφους στις οποίες προστίθενται και οι τέσσερις των ισόβιων γερουσιαστών.

    Η αντιπολίτευση συμπληρώνει 156 ψήφους.

    Η ψηφοφορία στην κάτω Βουλή και την Γερουσία αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε δύο ξεχωριστές ημέρες, πιθανόν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

    [10] Οικονομία

    Προειδοποίηση στα καρτέλ

    24/2/2007 4:39:00 μμ

    Πηγή: ΝΕτ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Αυστηρή προειδοποίηση προς τα καρτέλ απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με οποιονδήποτε προκειμένου να επιβάλλει τον υγιή ανταγωνισμό σε όλο το εύρος της αγοράς, τόνισε ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου και προανήγγειλε την αναμόρφωση του νόμου για τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

    Στόχος η προστασία του καταναλωτή

    Αποφασισμένη να συγκρουστεί με οποιονδήποτε προκειμένου να επιβάλλει τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά είναι η κυβέρνηση.

    Μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις, ώστε να προστατευτούν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των καταναλωτών, αλλά και των επιχειρήσεων που τηρούν το νόμο, από εκείνες τις επιχειρήσεις που συστηματικά τον παραβιάζουν.

    Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για την προστασία του καταναλωτή, ο κ. Παπαθανασίου τόνισε ότι στόχος είναι να μπουν κανόνες λειτουργίας στην αγορά και γνωστοποίησε την πρόθεση του υπουργείου να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για την αναμόρφωση του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

    Για μηδενική ανοχή απέναντι στους κερδοσκόπους και απέναντι σε όσους παίζουν με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Γιάννης Οικονόμου.

    Ο κ. Παπαθανασίου, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του υπερδανεισμού των ελληνικών νοικοκυριών, τονίζοντας ότι ήδη έχουν γίνει συστάσεις προς τις τράπεζες για την ευθύνη που έχουν με την επιθετική εμπορική πολιτική τους και ότι το Υπουργείο διερευνά τρόπους παρέμβασης έχοντας ήδη έλθει σε επικοινωνία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

    [11] Οικονομία

    Ανακοινώθηκαν τα επιδόματα

    24/2/2007 3:21:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τις ενισχύσεις που θα λάβουν φέτος δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, πέραν των αυξήσεων που προβλέπει η εισοδηματική πολιτική, ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μεταξύ των άλλων ενισχύσεων, οι εκπαιδευτικοί οι υπάλληλοι των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ θα πάρουν το ειδικό επίδομα των 105 ευρώ σε 4 δόσεις, οι ένστολοι το επίδομα ειδικών συνθηκών, όπως και οι κτηνιατρικοί υπάλληλοι, ενώ στους ένστολους που υπηρετούν στα ΜΑΤ το επίδομα αυξάνεται από 59 σε 80 ευρώ.

    [12] Οικονομία

    Αντισυνταγματική η μεταφορά συντελεστή

    24/2/2007 3:14:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Στον αέρα βρίσκονται περίπου 12.500 κάτοχοι μεταφοράς συντελεστή δόμησης και 200.000 ιδιοκτήτες υπογείων, που παράνομα είχαν μετατραπεί από αποθήκες σε διαμερίσματα. Μέχρι τώρα έτρεφαν ελπίδες για νομιμοποίηση. Όμως απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό τον τρόπο εφαρμογής της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης, παγώνει προς το παρόν την εφαρμογή του νόμου. Το ΥΠΕΧΩΔΕ προσανατολίζεται σε νέα νομοθετική ρύθμιση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 February 2007 - 21:51:01 UTC