Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πολιτικό σκάνδαλο η Ακρόπολις"
  • [02] Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΣΥΝ
  • [03] Ομιλία Ζαγορίτη σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ
  • [04] Επίσκεψη Μπακογιάννη στην Ιταλία
  • [05] Πρόβλημα λειψυδρίας στην Αίγινα
  • [06] Ισχυροί σεισμοί στην Ινδονησία
  • [07] Άρει το εμπάργκο κατά της Παλαιστινιακής κυβέρνησης
  • [08] Ιράκ: Έξι Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί
  • [09] Η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ
  • [10] Κουνάει "σεντόνι"
  • [11] Σοκ στο ΟΑΚΑ
  • [12] "Σούπα" στο Καραϊσκάκη
  • [13] Είχε καλό …Καπετάν(ι)ο
  • [14] Νίκη μετά από 2 μήνες !
  • [15] "Φρένο" στον Εργοτέλη
  • [16] Άδικο το 1-1 για Ξάνθη
  • [17] "Κόμπρα" ο ΟΦΗ
  • [18] Πέρασε από τη Νίκαια
  • [19] Ισόπαλο το ντέρμπυ
  • [20] Θλιβερά επεισόδια
  • [21] Νίκησε και στη Μίκρα
  • [22] Χάλκινο ο Γιαννιώτης
  • [23] Συνεχίζουν με νίκες
  • [24] Πρώτη η Σάλκε
  • [25] Διαγωνισμός Grand Prix Μαρία Κάλλας
  • [26] Γιαγιά θα γίνει η Καμίλα

    [01] Πολιτική

    Σκληρή επίθεση Παπανδρέου από τις Σέρρες

    "Πολιτικό σκάνδαλο η Ακρόπολις"

    18/3/2007 8:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2007 9:54:45 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό με αφορμή την υπόθεση της χρηματιστηριακής ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ εξαπέλυσε από τις Σέρρες, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, τονίζοντας ότι πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου ενός τεράστιου πολιτικού σκανδάλου. Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην υπόθεση των αποθεματικών των ταμείων την οποία χαρακτήρισε μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο και επέκρινε την κυβέρνηση γενικότερα σε θέματα οικονομίας. "Η λύση είναι οι εκλογές", είπε ο κ. Παπανδρέου, αποκαλώντας την Κυβέρνηση της Ν.Δ., σπείρα που θεωρεί το κράτος, δικό της λάφυρο για μοίρασμα, που δεν σέβεται την περιουσία του Ελληνικού λαού. Νωρίτερα, καθ οδόν προς τις Σέρρες και συγκεκριμένα στο 47ο χλμ της εθνικής οδού Θεσ/νίκης Σερρών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι στενοί του συνεργάτες ήταν μάρτυρες σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Ο κ. Παπανδρέου καθώς επίσης και η αστυνομική δύναμη που συνόδευε την αποστολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες και αναχώρησαν από το σημείο του ατυχήματος, όταν έφθασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ζητώντας να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας ενός 5χρονου κοριτσιού που ήταν σοβαρά τραυματισμένο.

    Την Δευτέρα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με το νομάρχη Σερρών και αγρότες της περιοχής. Επίσης, πρωτοφανή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τη συμμετοχή της νεολαίας στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, για την ανάδειξη των 3.000 συνέδρων που θα αποτελέσουν το σώμα του Συνεδρίου Επανίδρυσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 29-31 Μαρτίου. Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 19:30 σε 513 εκλογικά τμήματα και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Χαριλάου Τρικούπη, η συμμετοχή πρέπει να έχει ξεπεράσει τις 50.000.

    [02] Πολιτική

    Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω ο Αλέκος Αλαβάνος

    Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΣΥΝ

    18/3/2007 12:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2007 4:55:40 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΝ που άρχισαν χθες με τη συμμετοχή 1300 συνέδρων, με θέμα την εκλογική τακτική του κόμματος. Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 11ης Φεβρουαρίου, η οποία τάσσεται υπέρ της επανασύστασης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος κατά το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου του κόμματος, απηύθυνε μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι κάνει λάθος αν νομίζει ότι θα εκφοβίσει τον ΣΥΝ με εκφράσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι είναι έκνομος αλλά και με την απουσία του πρωθυπουργού από την Βουλή. Αναφερόμενος στην επανασύσταση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλαβάνος, υπερασπίστηκε τη σχετική διακήρυξη, διαβεβαιώνοντας τους συνέδρους ότι ο Συνασπισμός δεν θα πάει πέρα από τα όρια αυτής της διακήρυξης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιώσεις στο κείμενο. Σημείωσε επίσης ότι είναι ανάγκη ο Συνασπισμός να ξεπεράσει ορισμένα προβλήματα, αν δηλαδή θα πορευθεί προς το ΠΑΣΟΚ ή προς το ΚΚΕ, καθώς όπως είπε, το ερώτημα αυτό το έχουμε ήδη ανατρέψει. Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε από τους συνέδρους αλλά και από τις τάσεις του κόμματος να μη χωρίζεται το κόμμα σε πτέρυγες, καθώς όπως είπε, ο ίδιος δεν ανήκει σε καμία πτέρυγα, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΝ έχει ρεύματα ιδεών που δίνουν ζωή στο κόμμα. Στο ίδιο πνεύμα, σημείωσε την ανάγκη να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις του κόμματος σε προγραμματικές και αγωνιστικές κατευθύνσεις και κάλεσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής να "οργώσουν" την Ελλάδα για να μεταδώσουν τις αποφάσεις του Συνεδρίου.

    [03] Πολιτική

    Ομιλία Ζαγορίτη σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ

    18/3/2007 9:10:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    "Σήμερα συγκρούεται η πολιτική των μεταρρυθμίσεων και της προόδου με την πολιτική της αναξιοπιστίας και της οπισθοδρόμησης", δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης από την Πάτρα, σε εκδήλωση για τα 3 χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις οποίες χαρακτήρισε αναγκαίες και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Συνεχίζοντας την κριτική του για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ζαγορίτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι "το ΠΑΣΟΚ μάς άφησε κληρονομιά την ανεργία ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους και τις γυναίκες, καθώς και τα τεράστια ελλείμματα. Αυτή την Ελλάδα παραλάβαμε και μας εντυπωσιάζει ότι εδώ και τρία χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη". Εν τω μεταξύ, πριν από την εκδήλωση, αλλά και μετά το τέλος της, υπήρξε ένταση και μικροεπεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές και ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να πλησιάσουν στο χώρο, αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς, για να παραδώσουν όπως είπαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κ. Ζαγορίτη. Όπως δήλωσε ο Λ. Ζαγορίτης "εγώ θέλησα να συναντήσω αντιπροσωπεία των φοιτητών, αλλά αυτοί απάντησαν έτσι".

    [04] Πολιτική

    Την Δευτέρα

    Επίσκεψη Μπακογιάννη στην Ιταλία

    18/3/2007 6:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2007 8:34:29 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί από την Δευτέρα, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό της Μάσιμο Ντ΄Αλέμα. Κατά τη συνάντηση θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό και την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, τα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης και της τρομοκρατίας, ενώ θα υπογράψουν πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο υπουργών και ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων για διμερή και διεθνή θέματα. Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και το απόγευμα θα συναντηθεί με τους προέδρους της Βουλής Φάουστο Μπερτινότι και της Γερουσίας Φράνκο Μαρίνι. Για τις σχέσεις των δύο χωρών η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ΑΝSΑ δήλωσε ότι "οι σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας είναι άριστες, δεδομένου ότι οι χώρες μας έχουν κοινούς ιστορικούς δεσμούς, συμμαχιών και φιλίας. Η Ιταλία είναι μια χώρα που έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία της Ευρώπης και μαζί με την Ελλάδα έχει συνεισφέρει με τρόπο καθοριστικό στη διαμόρφωση αυτού που σήμερα αποκαλούμε ευρωπαϊκή κουλτούρα". Tην Τρίτη η κα Μπακογιάννη θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα έχει συναντήσεις με το ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν και την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις και άλλους αμερικανούς αξιωματούχους, με αντικείμενο το Κυπριακό, το Σκοπιανό την κατάσταση στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

    [05] Κοινωνία

    Χρόνιο το πρόβλημα στο νησί

    Πρόβλημα λειψυδρίας στην Αίγινα

    18/3/2007 1:50:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κρατάει χρόνια το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Αίγινα. Οι κάτοικοι του νησιού εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους στην κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης ή στη δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Οι τοπικές γεωτρήσεις έχουν αρχίσει να στερεύουν και ο δήμος έχει καταφύγει στην μεταφορά χιλιάδων κυβικών νερού ημερησίως με πλοία από τον Ασπρόπυργο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού.

    [06] Κόσμος

    Δεν έχουν αναφερθεί θύματα

    Ισχυροί σεισμοί στην Ινδονησία

    18/3/2007 7:27:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διπλή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το νησιωτικό σύμπλεγμα της Ινδονησίας. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματισμοί. Οι δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν αναστάτωση, καθώς σημειώθηκαν σε μια ιδιαιτέρως έντονη σεισμική περιοχή. Ο πρώτος σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Παπούα στις 11:24 τοπική ώρα, ενώ ο δεύτερος σεισμός 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν υποθαλασσίως κοντά στο Τερνάτε των Μολούκων νήσων στις 02:42 τοπική ώρα.

    [07] Κόσμος

    Η Νορβηγία

    Άρει το εμπάργκο κατά της Παλαιστινιακής κυβέρνησης

    18/3/2007 1:23:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η Νορβηγία σχεδιάζει να τερματίσει το πολιτικό και οικονομικό εμπάργκο κατά της νέας Παλαιστινιακής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Γενς Στόλτενμπεργκ. "Θα σταματήσουμε όλες τις απαγορεύσεις που είχαν τεθεί στις πολιτικές και οικονομικές μας επαφές με την Παλαιστινιακή κυβέρνηση" τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε σύνοδο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Χαρακτήρισε "ενθαρρυντική απόφαση" το σχηματισμό της νέας Παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας που αποτελείται από μέλη των οργανώσεων Φάταχ και Χαμάς.

    Η Νορβηγία είχε επιβάλει εμπάργκο από πέρσι συνάδοντας με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν ανέλαβε την κυβέρνηση η ριζοσπαστική οργάνωση Χαμάς που θεωρείται τρομοκρατική. Πάντως αντίθετες με την Νορβηγία είναι η Ουάσινγκτον, η ΕΕ και το Ισραήλ, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι επιθυμούν να συνεχιστεί το εμπάργκο κατά της νέας Παλαιστινιακής κυβέρνησης.

    [08] Ιράκ

    Από εκρήξεις βομβών στη Βαγδάτη

    Ιράκ: Έξι Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί

    18/3/2007 12:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2007 7:08:28 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έξι νέοι θάνατοι έρχονται να προστεθούν στον αριθμό των στρατιωτών και των συμβασιούχων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από τον Μάρτιο του 2003. (3.218) σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, βάσει επισήμων στοιχείων του Πενταγώνου. Πέντε αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες Σάββατο από εκρήξεις βομβών που είχαν τοποθετήσει αντάρτες σε δρόμους της Βαγδάτης και ένας έκτος σκοτώθηκε από ένα ατύχημα στην πόλη Τικρίτ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα Κυριακή από το στρατό των ΗΠΑ, τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίσθηκε από τα θραύσματα μιας βόμβας ενώ το όχημά τους κινείτο στην δυτική Βαγδάτη. Ένας έκτος στρατιώτης τραυματίσθηκε από τα πυρά ανταρτών μετά την έκρηξη. Και ένας πέμπτος στρατιώτης σκοτώθηκε σε μια άλλη επίθεση και άλλοι τρεις τραυματίσθηκα, καθώς περιπολούσαν στο νότιο τμήμα της Βαγδάτης. Και στο Τικρίτ, 180 χλμ. βορείως της Βαγδάτης επίσης σύμφωνα με το ανακοινωθέν ακόμη ένας έκτος στρατιώτης τραυματίσθηκε θανάσιμα το Σάββατο, χωρίς να διευκρινίζονται οι συνθήκες του ατυχήματος που του κόστισε τη ζωή.

    [09] Οικονομία

    Ολοκληρώθηκε το 33ο συνέδριο

    Η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ

    18/3/2007 2:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2007 6:32:54 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Με ψηφοφορίες συνέδρων για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ΓΣΣΕ έκλεισαν σήμερα οι εργασίες του 33ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Στο 33ο συνέδριο ψήφισαν 497 αντιπρόσωποι, ενώ στο προηγούμενο είχαν ψηφίσει 472. Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΑΣΚΕ με 228 ψήφους, 21 έδρες και ποσοστό 46,5%, σημειώνοντας αύξηση των δυνάμεών της από το 2004, ακολουθεί η ΔΑΚΕ με 134 ψήφους, 12 έδρες και ποσοστό 26,96% -από 115 ψήφους και 11 έδρες το 2004. Τρίτη δύναμη είναι η ΔΑΣ (που πρόσκεινται στο ΚΚΕ) με 104 ψήφους, 9 έδρες και ποσοστό 20,92% -από 10 έδρες το 2004. Ακολουθεί η Αυτόνομη Παρέμβαση με 31 ψήφους, 3 έδρες και ποσοστό 6,23% -από 29 ψήφους και 2 έδρες που είχε το 2004. Στο ποσοστό της ΔΑΚΕ προσμετρούνται και οι 11 ψήφοι της παράταξης ΑΣΚΕ που στο προηγούμενο συνέδριο είχε κατέβει αυτοδύναμα, ενώ τώρα ενίσχυσε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ.

    Πρωτιά η ΠΑΣΚΕ

    Ο Γιάννης Παναγόπουλος, εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ και απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα έδωσαν στην ΠΑΣΚΕ την πρώτη θέση και αύξηση στις δυνάμεις της, που σημαίνει ενίσχυση των δυνατοτήτων της παράταξης για να συνεχίσει τον αγώνα της. Θα εκφράσουμε, είπε, τον κόσμο των συνταξιούχων και των ανέργων, το πιο αδικημένο δηλαδή τμήμα της κοινωνίας που παράγει διαρκώς ανισότητες.

    Ο απερχόμενος γραμματέας της ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης, εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, δήλωσε ότι η ΔΑΚΕ φτάνει σήμερα στη μεγαλύτερη δύναμη από την ημέρα της ίδρυσής της. Από τις 88 ψήφους του 31ου συνεδρίου αυξήθηκε στις 115 του 32ου και σήμερα έφτασε στις 134 ψήφους και από τις 9 έδρες έφτασε στις 12, καταφέρνοντας να συσπειρώσει όλες τις φιλελεύθερες δυνάμεις του χώρου και όπως τόνισε ο κ. Πουπάκης, να έχει διείσδυση σε άλλους χώρους και ιδίως στους ανεξάρτητους. Το αποτέλεσμα, είπε, μας δικαιώνει πλήρως.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σε θέση ισχύος η ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ

    Κουνάει "σεντόνι"

    18/3/2007 11:31:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θα πρέπει να ανατρέξουν στα αρχεία τους οι φίλοι του Παναθηναϊκού για να δούν πότε έχασε για τελευταία φορά δύο συνεχόμενες Κυριακές το «τριφύλλι» και μάλιστα εντός έδρας, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτή η ήττα από τον Ατρόμητο ήταν πιο επώδυνη και από αυτή από τον Εργοτέλη, διότι τον απομάκρυνε από την δεύτερη θέση κατά τέσσερις βαθμούς. Μαντήλι, λοιπόν, αντί για σεντόνι κουνάει ο Παναθηναϊκός που θα πρέπει να περιμένει γκέλες από την ΑΕΚ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ πήρε φόρα και δεν σταματάει με τίποτα την πορεία της προς την δεύτερη θέση, βρίσκοντας την φόρμα της το κατάλληλο χρονικό σημείο, εκμεταλλευόμενη, βέβαια, και τα «δώρα» του Παναθηναϊκού. Η νίκη της επί της Κέρκυρας ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας. Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός προβλημάτισε όσους τον είδαν με αντίπαλο τον Άρη, η ισοπαλία ωστόσο απλά χαλάει την διαφορά που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Αρης με την ισοπαλία πέρασε μόνος 5ος στη βαθμολογία, έναν βαθμό πάνω από τον εκπληκτικό ΟΦΗ που με την νίκη στο Αιγάλεω διατηρεί βάσιμες ελπίδες για έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Ηρακλής κέρδισε μετά από 2 μήνες και ελπίζει ότι θα ανακάμψει για να πάρει τους βαθμούς που χρειάζονται για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Κύριο χαρακτηριστικό της 26ης αγωνιστικής ήταν ότι μόνον ο Ηρακλής ως γηπεδούχος κέρδισε, ενώ είχαμε 5 "διπλά". Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 26ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας: Ιωνικός-ΠΑΟΚ 0-2 (12΄, 70΄ Μίετσελ) Αιγάλεω-ΟΦΗ 1-2 (37΄ πεν. Παπουτσής - 15΄ Ρουμπάκης, 87΄ Νουαφόρ) Ξάνθη-Πανιώνιος 1-1 (24΄ Μπάρκογλου - 57΄ Γουνδουλάκης) Εργοτέλης-Απόλλων Καλ. 0-1 (40΄ Μπούσι) Ηρακλής-Λάρισα 1-0 (75΄ Σίσιτς) Κέρκυρα-ΑΕΚ 0-1 (1΄ Καπετάνος) Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2 (69` Παπαδόπουλος - 32` Κουτσοσπύρος, 65` Ολιβέιρα) Ολυμπιακός-Αρης 0-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 26 αγώνες) 1. Ολυμπιακός 63 2. ΑΕΚ 55 3. Παναθηναϊκός 51 4. ΠΑΟΚ 39 5. Αρης 37 . ΟΦΗ 36 . Πανιώνιος 36 8. Ατρόμητος 34 9. Εργοτέλης 33 10. Ξάνθη 32 11. Λάρισα 31 . Απόλλων Καλαμαριάς 31 13. Κέρκυρα 30 14. Αιγάλεω 27 15. Ηρακλής 25 16. Ιωνικός 4 * Από τον Ιωνικό έχουν αφαιρεθεί πέντε βαθμοί

    Ο πίνακας των σκόρερ 14 γκολ: Ριβάλντο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μίετσελ (ΠΑΟΚ) 13 γκολ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) 11 γκολ: Καστίγιο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Παπαδόπουλος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) 10 γκολ: Ντρούλιτς (ΟΦΗ) 9 γκολ: Ζούλιο Σέζαρ (ΑΕΚ), Κόκε (ΑΡΗΣ)

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27η) Κυριακή, 1 Απριλίου 2007 ΑΕΚ-Αιγάλεω (18:00) Απόλλων Καλ.-Παναθηναϊκός (18:00) Αρης-Εργοτέλης (18:00) Ατρόμητος-Πανιώνιος (18:00) Κέρκυρα-Ηρακλής (18:00) Λάρισα-Ολυμπιακός (18:00) ΟΦΗ-Ιωνικός (18:00) ΠΑΟΚ-Ξάνθη (18:00)

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-2

    Σοκ στο ΟΑΚΑ

    18/3/2007 9:51:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ενα ανέλπιστο δώρο στην ΑΕΚ έκανε σήμερα ο Ατρόμητος, καθώς σε αγώνα για την 26η ημέρα της Σούπερ Λίγκας, νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με 2-1, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την παραμονή του στην κατηγορία. Παράλληλα, οι «πράσινοι» απώλεσαν τρεις εξαιρετικά σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια τους για μία θέση στο νέο τσάμπιονς λιγκ, αφού η ΑΕΚ ανέβασε πλέον τη διαφορά στους τέσσερις. Ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή, όμως οι παίκτες του Βίκτορ Μουνιόθ, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Ατρόμητο, καθώς ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς, παρέταξε την ομάδα του με διπλή ζώνη άμυνας, που κράτησε τους «πράσινους» μακριά από την περιοχή του Μιχαηλίδη. Στο 21ο λεπτό, ο Νίνης πλαγιοκόπησε την άμυνα του Ατρομήτου από τα δεξιά και αφού απέφυγε τον Ραγκουέλ, έκανε παράλληλη σέντρα, αλλά το σουτ του Ιβανσιτς, έστειλε την μπάλα άουτ. Η επόμενη αξιόλογη φάση ήταν και το μοναδικό γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ηταν το 32`, όταν ο Μαγκντί με κάθετη μπαλιά, «έσπασε» το τεχνητό οφ-σάιντ που επιχείρησαν οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού και ο Κουτσοσπύρος νίκησε στο τετ-α-τετ τον Εμπέντε, δίνοντας προβάδισμα στον Ατρόμητο. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε μόνος προ του Μιχαηλίδη, αλλά σούταρε δυνατά στέλνοντας την μπάλα απελπίστικά πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων. Στην επανάληψη και παρά τις εσωτερικές αλλαγές που έκανε ο Ισπανός τεχνικός (έφερε τον Νίνη πίσω από τους δύο επιθετικούς), οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα. Ναι μεν οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί για τον Μιχαηλίδη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε καμμία από τις ευκαιρίες που αποκαλούμε «κλασσική». Και σαν να μην έφτανε η δυστοκία του Παναθηναϊκού, ήλθε η φάση του 65ου λεπτού, οπότε ο Ατρόμητος κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά. Το εκτέλεσε ο Λουτσιάνο, ο Ολιβέιρα νίκησε τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και «πάγωσε» το ΟΑΚΑ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Εμπέντε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έδειξαν σημάδια αντίδρασης, καθώς μετά από σέντρα του Νίνη από τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος με καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Ο Παναθηναϊκός πίεσε και στο 80` ο Παπαδόπουλος έβγαλε τον Σαλπιγγίδη σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Ιωάννου πρόλαβε να κάνει την προβολή και να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ, στερώντας από τον διεθνή επιθετικό την ισοφάριση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα για να πετύχουν ένα γκολ που θα τους ξαναέβαζε στον αγώνα, όμως δεν τα κατάφεραν, αφού ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του σε παράλληλη σέντρα του Τζιόλη (89`), γνωρίζοντας για δεύτερη διαδοχική φορά εντός έδρας ήττα, με το 0-1 από τον Εργοτέλη. Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης) Κίτρινες : Ραγκουέλ, Χάλαρης, Μαγκντί, Ρομέρο Συνθέσεις: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Εμπέντε, Μόρις, Γκούμας, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Λεοντίου, Τζιόλης (83` Μπίσκαν), Βύντρα (46` Ρομέρο), Ιβανσιτς (63` Μάντζιος), Νίλσον, Νίνης. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Κατεμής, Ιωάννου, Ρόβας (90΄ Αντερσον), Λουτσιάνο (+90΄ Κριπιντήρης), Κουτσοσπύρος (+90΄ Λαζανάς), Μαγκντί, Χάλαρης, Ολιβέιρα, Κορακάκης, Ραγκουέλ.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολυμπιακός - 'Αρης 0-0

    "Σούπα" στο Καραϊσκάκη

    18/3/2007 9:34:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    «Λευκή» ισοπαλία παραχώρησε στο γήπεδο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός στον Αρη (0-0), σε αγώνα για την 26η ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, αφού μόνο προς το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός, ενώ ο Αρης κατάφερε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ισορροπήσει το παιχνίδι. Αρχικά οι παίκτες του Τάκη Λεμονή έδειξαν διάθεση για να πάρουν τα ηνία του αγώνα και διατήρησαν την υπεροχή στο α ημίχρονο, ωστόσο ούτε μια φορά δεν κατάφεραν να γίνει απειλητικοί. Και δύο σουτ που επιχείρησαν ο Καστίγιο στο 12΄ και ο Τζόρτζεβιτς στο 16΄, εξουδετερώθηκαν εύκολα από τον Χαλκιά. Από τη δική του μεριά ο Αρης, χωρίς να έχει κλειστεί πίσω, κατάφερε να κρατήσει μακριά τους κινδύνους και αν χρίζει αναφοράς μια φάση σε όλο το πρώτο 45λεπτο, αυτή ήταν για τους «κιτρινόμαυρους», όταν στο 26 ο Κόκε γύρισε από δεξιά την μπάλα στην «καρδιά» της περιοχής του Νικοπολίδη και ο Ζεβλάκοφ με προβολή πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διώξει, πριν ο Πάουλο Κόστα τη σπρώξει στα δίχτυα. Ο Πάουλο Κόστα είχε τη μεγάλη ευκαιρία και στο β ημίχρονο, όταν στο 63 πήρε την μπάλα από τον Κόκε και φτάνοντας στη μικρή περιοχή, απέτυχε να πλασάρει τον Νικοπολίδη. Για ένα τέταρτο ο Αρης ήταν αυτός που πίεσε για το γκολ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν εγκλωβισμένοι, Ριβάλντο και Τζόρτζεβιτς ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό, και μοιραία ο κόσμος άρχισε να ξεσπά σε αποδοκιμασίες. Ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί στο 76 με σουτ του Ριβάλντο από καλή θέση, όμως ο Χαλκιάς απέκρουσε σε κόρνερ. Πάλι ο διεθνής τερματοφύλακας απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο «κεραυνό» του Καστίγιο στο 86, ενώ ένα λεπτό αργότερα είπε «όχι» και στον Ριβάλντο, που βρέθηκε απέναντί του, αλλά δεν μπόρεσε να τον πλασάρει. Κάπου εκεί τέλειωσε το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις. Διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας) Κίτρινες: Τζόρτζεβιτς - Κολτσίδας, Χ. Γκαρσία, Νεμπεγλέρας, Κουλοχέρης, Ν. Γκαρσία Οι συνθέσεις: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ (87 Νε), Ντομί, Σέζαρ, Ανατολάκης, Ταραλίδης (57 Παππάς), Καστίγιο, Τοροσίδης, Μπόρχα, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς (68 Μάριτς). ΑΡΗΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Χαλκιάς, Τίνγκα (85 Τούτα), Κολτσίδας, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Νεμπεγλέρας, Παλαθουέλος (29 Ν. Γκαρσία), Χ. Γκαρσία (67 Νασιμέντο), Πάουλο Κόστα, Χαβίτο, Κόκε.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κέρκυρα - ΑΕΚ 0-1

    Είχε καλό Καπετάν(ι)ο

    18/3/2007 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ενα γκολ του Παντελή Καπετάνου, μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα, ήταν αρκετό για να δώσει στην ΑΕΚ τη νίκη με 1-0, μέσα στην Κέρκυρα, στο ματς της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό η Ενωση σταθεροποιήθηκε στη 2η θέση και στην προσπάθεια που κάνει για την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ «καιγόταν» για τη νίκη και ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη επίθεση του αγώνα. Πριν ακόμη συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, ο Ιβιτς έβγαλε κάθετη μπαλιά και ο Καπετάνος με σουτ πάνω στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος παίκτης στο 17 πήρε την πάσα από τον Λυμπερόπουλο και βγήκε μπροστά, αλλά πλάσαρε άουτ. Ο ΑΟΚ προσάθησε να αντιδράσει και με τη συμπλήρωση του 25λέπτου ο Τεννές πέρασε στο παιχνίδι τον Φλαβίνιο, όμως δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Κέρκυρα μπήκε δυνατά και έφτασε δύο-τρεις φορές μέχρι την περιοχή του Σορεντίνο, ωστόσο η τελική προσπάθεια των επιθετικών της ήταν πολύ κακή κι έτσι ανακόπηκε χωρίς να γίνει ευκαιρία, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που στο 57 «αγκάλιασε» το δευτερο γκολ. Ο Εμερσον έδωσε στον αμαρκάριστο Καπετάνο, που δεν βρήκε καλά την μπάλα, η οποία όμως πήγε προς τα δίχτυα, αλλά έσκασε πάνω στη γραμμή και γύρισε πίσω από τα ανάποδα φάλτσα! Ο Τεννές πέρασε μέσα όλα τα επιθετικά του «χαρτιά», αλλά η ΑΕΚ με συμπαγή και σωστή αμυντική τακτική, κατάφερε να περιορίσει τους χώρους κι έτσι ο χρόνος κύλησε υπέρ της ομάδας του Σέρα Φερέρ, η οποία έφτασε σε άλλη μια (μετά τη Λάρισα) σημαντική εκτός έδρας νίκη. Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθήνας) Κίτρινες: Τόσκας, Σκούφαλης - Ζούλιο Σέζαρ, Τσιρίλο Οι συνθέσεις: ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Σίκοφ, Μοσχογιάννης, Τόσκας, Φούφουλας, Καγκιούζης (46 Ντ Ακόλ), Αναστασιάδης (23 Φλαβίνιο), Σκούφαλης, Γκουέλα, Τζαβέλας, Μπούρμπος (64 Καραδήμος). ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Τσιρίλο (89 Μόρας), Παουτάσο, Ζήκος, Εμερσον, Τόζερ (75 Ζούλιο Σέζαρ), Ιβιτς, Λυμπερόπουλος, Καπετάνος (79 Λάκης).

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ηρακλής - Λάρισα 1-0

    Νίκη μετά από 2 μήνες !

    18/3/2007 8:09:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Από τη 17η αγωνιστική (14 Ιανουαρίου) είχε να πετύχει νίκη ο Ηρακλής και το κατάφερε σήμερα στο Καυτανζόγλειο επί της Λάρισας, στο ματς της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με γκολ του Σίσιτς στο 75 νίκησε 1-0, ωστόσο ο «γηραιός» αντιμετωπίζει πάντα τον κίνδυνο του υποβιβασμου. Ενα παιχνίδι κέντρου, με ελάχιστες καλές στιγμές ήταν αυτό του α ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, αλλά στάθηκαν άτυχοι, καθώς το σουτ του Αλωνεύτη στο 5 είχε ως κατάληξη το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τις ευκαιρίες με τον Ερέρα στο 14, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 42 και σε σέντρα του Ερέρα, ο Σίσιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Και στο β ημίχρονο την πρώτη ευκαρία την είχε η ΑΕΛ, όταν στο 50 ο Αλεξάνδρου ελίχθηκε από αριστερά, αλλά πλάσαρε άστοχα. Στι 75 ήρθε η «λύτρωση» για τον Ηρακλή, από ένα παίκτη, που ο Γιώργος Δώνης γνωρίζει καλά, αφού τον είχε σε Ηλυσιακό και Λάρισα. Σε σέντρα του Ρίβας από αριστερά, ο Μίρνες Σίσιτς πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη. Αυτό το γκολ αρκούσε τελικά για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, αφού στη συνέχεια η Λάρισα φάνηκε ανίκανη να αντιδράσει. Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλικίς) Κίτρινες: Αλιούτα - Φέρστερ Οι συνθέσεις: ΗΡΑΚΛΗΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Φιλίπκο, Μαυρογενίδης, Παπαζαχαρίας, Σνάουτσνερ, Μπιλίσκοφ, Ιωαννίδης, Πουρσανίδης (72 Ρίβας), Πρίττας, Παπαποστόλου (55 Αλιούτα), Σίσιτς, Ερέρα (83 Δέντσας). ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Νταμπίζας (55 Βενέτης), Φέρστερ, Μπασιλά, Διγκόζης, Καλαντζής (46 Αλεξάνδρου), Μπαχράμης (70 Κόζλεϊ), Αλωνεύτης, Αντσουέ.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εργοτέλης - Καλαμαριά 0-1

    "Φρένο" στον Εργοτέλη

    18/3/2007 7:57:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νίκη που ίσως σηματοδοτεί και την παραμονή του στην κατηγορία πέτυχε ο Απόλλων Καλαμαριάς. Με γκολ του Αλμπάν Μπούσι στο 40΄ επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο» στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και έφτασε τους 31 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από το Αιγάλεω που βρίσκεται στην 14η θέση. Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού την περασμένη Κυριακή, αλλά κυρίως οι εκπληκτικές εμφανίσεις της ομάδας στον β΄ γύρο της Σούπερ Λίγκας, έδιναν δικαιωματικά τον τίτλο του απόλυτου φαβορί στον γηπεδούχο Εργοτέλη. Ομως οι φιλοξενούμενοι του Μάκη Κατσαβάκη έχουν αποδείξει πολλές φορές πως δεν αποτελούν εύκολη λεία για καμία ομάδα του φετινού πρωταθλήματος κι αυτό επαληθεύθηκε σήμερα στο «Παγκρήτιο». Με σωστή αμυντική τακτική κατάφεραν να περιορίσουν τη δημιουργικότητα των επιθετικών του Εργοτέλη (έπαιξε βέβαια ρόλο και η απουσία του τιμωρημένου Πέριτσα Ογκνιένοβιτς) και να «ψάξουν» το γκολ στις αντεπιθέσεις. Ετσι, στο 37΄ ο Ορφανός βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα η κατάληξη ήταν διαφορετική, όταν η μπάλα έφτασε στον Αλμπάν Μπούσι, ο οποίος από πολύ πλάγια θέση έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ και «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Πόζα. Στο δεύτερο λεπτό του β΄ ημιχρόνου ο Φυτανίδης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μπούντιμιρ, που βρισκόταν σε θέση για γκολ. Ομως, από εκεί και πέρα ο Απόλλων εύκολα κρατούσε τους επιθετικούς των γηπεδούχων μακριά από την περιοχή του και όσο περνούσε ο χρόνος «πατούσε» όλο και πιο γερά στο γήπεδο. Πράγματι, κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κοντογιαννίδη, που βρήκε τους παίκτες του να πανηγυρίζουν, αφού βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην πραγμάτωση του στόχου τους. Διαιτητής: Κοντογιαννίδης (Ξάνθης) Κίτρινες: Χίμπλινγκερ - Φυτανίδης, Μπούσι, Κόβατς, Βέλα Τζούνιορ Οι συνθέσεις: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Μιλάντιν (80΄ Ζαπρόπουλος), Κένεντι, Κορδονούρης, Χίμπλινγκερ, Νατσέφσκι (54΄ Κοιλιάρας), Χατζί (71΄ Φραγκουλάκης), Τζούνιορ, Τάσιτς, Ιάστσουκ, Μπούντιμιρ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Φυτανίδης, Παπαδόπουλος, Σαρακατσάνος, Γαλανόπουλος, Κόλτσης, Ορφανός, Φαβάλι (85΄ Σαρακατσάνος), Μπούσι (90΄ Σιλά), Ουέλινγκτον (76΄ Βέλα Τζούνιορ), Περόνε.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξάνθη - Πανιώνιος 1-1

    Άδικο το 1-1 για Ξάνθη

    18/3/2007 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα δοκάρια... σημάδευαν οι παίκτες της Ξάνθης στον αγώνα τους με τον Πανιώνιο, ο οποίος ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1. Ενα αποτέλεσμα που, ωστόσο, δεν αφήνει καμία από τις δύο ομάδες δυσαρεστημένη, καθώς παραμένουν μέσα στους στόχους τους. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής στα «Πηγάδια» και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπάρκογλου στο 27΄, ενώ για τους «κυανέρυθρους» ισοφάρισε ο Γουνδουλάλης στο 57΄. Με ηγέτη τον Γιώργο Μπάρκογλου και την άμυνά της να εξουδετερώνει τα ατού του Πανιωνίου, η Ξάνθη κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο ημίχρονο. Εφτασε κοντά στο γκολ στο 7΄, όταν ο Ζουέλα «τράνταξε» το δοκάρι του Κένινγκ με δυνατό σουτ και κατάφερε να προηγηθεί στο 24΄. Ο Βλάσσης Καζάκης έκλεψε τη μπάλα από τον Μάριο Μπρέσκα, τροφοδότησε τον Μπάρκογλου κι αυτός με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ και έφτασε τα πέντε γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός είναι πρώτος σκόρερ της Ξάνθης, επίτευγμα σπουδαίο αν αναλογιστεί κανείς ότι από την αρχή της σεζόν έχει ξεκινήσει βασικός μόλις σε επτά αγώνες! Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ στο 38΄ με κεφαλιά, αλλά το δοκάρι έσωσε ξανά τον Πανιώνιο. Ο Πανιώνιος μπήκε πιο επιθετικά στο β΄ημίχρονο και στο 52΄ πέτυχε ένα γκολ με τον Λουρένσο το οποίο ακυρώθηκε. Ομως, μέτρησε... κανονικά αυτό που πέτυχε πέντε λεπτά αργότερα ο Φανούρης Γουνδουλάκης, που εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των αμυντικών και από κοντά ισοφάρισε 1-1. Παρότι οι «κυανέρυθροι» ισορρόπησαν το παιχνίδι, η Ξάνθη δικαιούται να τα έχει με την τύχη της. Στο 65΄ έχασε λόγω τραυματισμού τον κορυφαίο παίκτη της, Γιώργο Μπάρκογλου, ενώ στο 68΄ ο Καζάκης σημάδεψε για τρίτη φορά το δοκάρι του Πανιωνίου. Στο 84΄ ο Λαμπριάκος είχε και πάλι τη δυνατότητα να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Με βάση τις ευκαιρίες αυτές, οι γηπεδούχοι δικαιούνταν κάτι περισσότερο από το βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος παράλληλα μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος για τον Πανιώνιο στην προσπάθειά του να κερδίσει μια θέση στο Κύπελλο UEFA. Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσσαλονίκης) Κίτρινες: Λαμπριάκος, Μεσέρα, Αντζας, Φλίσκας - Μπρέσκα, Γκασπάρ, Πλετς, Ενσαλίβα, Σπυρόπουλος Συνθέσεις: ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Μάλαρζ, Κωστούλας, Ζουέλα, Μαχράτζε, Κοντοδήμος, Μεσέρα (56΄ Φλίσκας), Μπάρκογλου (65΄ Μάνσο), Κιντάνα (75΄ Γαρπόζης), Άντζας, Λαμπριάκος, Καζάκης ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κένινγκ, Μανιάτης, Γκασπάρ, Πλετς, Ενσαλίβα, Μπρέσκα (75΄ Αραβίδης), Σπυρόπουλος, Μάκος, Γουνδουλάκης (80΄ Βάγκνερ), Τζιμπούρ (70΄ Φερνάντες), Λουρένσο

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αιγάλεω - ΟΦΗ 1-2

    "Κόμπρα" ο ΟΦΗ

    18/3/2007 6:50:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, βρίσκεται πλέον το Αιγάλεω. Στο πλαίσιο της 26ης ημέρας, γνώρισε εντός έδρας ήττα 1-2 από τον ΟΦΗ και παραμένει στη 14η θέση της βαθμολογίας, ενώ το πρόγραμμα στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν μόνο αισιοδοξία δεν μπορεί να δημιουργήσει. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ράινερ Μάουρερ «έβγαλε τα σπασμένα» της εντός έδρας ήττας από την Κέρκυρα και μπήκε ξανά δυνατά στη διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA. Ηταν ένας αγώνας «δίχως αύριο» για το Αιγάλεω, αφού το δύσκολο πρόγραμμα των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών δεν επέτρεπε την παραμικρή απώλεια σήμερα. Ισως να έφταιγε το άγχος, που στο α΄ ημίχρονο οι παίκτες του Στέλιου Πούλου δεν κατάφεραν να μπουν στο ρυθμό του παιχνιδιού, απέναντι σε έναν αντίπαλο με αρκετές και σημαντικότατες απουσίες (ανάμεσά τους και αυτή του Γκόραν Ντρούλιτς). Ετσι, στο 10΄ ο Κλεόπας Γιάννου με εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Νουαφόρ κράτησε το «μηδέν», αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 15΄ όταν ο Νιγηριανός πάσαρε στον Μανόλη Ρουμπάκη, ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ακόμη και μετά το 0-1 ο ΟΦΗ εξακολουθούσε να ελέγχει τον αγώνα και στο 33΄ ο Σφακιανάκης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 33΄ ο Κουμορτζί δημιούργησε (και έχασε) μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν βρέθηκε μόνος στην αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε εξαιρετικά αφήνοντας «άγαλμα» τον Σηφάκη, όμως η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του διεθνή τερματοφύλακα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, το Αιγάλεω ισοφάρισε με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Μουστόγιαννης από τον Μπελεβώνη και αξιοποίησε ο Παπουτσής, διαμορφώνοντας το 1-1 στο 37΄. Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, δεν δημιουργήθηκαν ευκαιρίες και όσο κυλούσε ο χρόνος φαινόταν όλο και πιο καθαρά πως ένα γκολ θα ήταν αρκετό για να κρίνει το παιχνίδι. Κι αυτό το πέτυχε ο Νουαφόρ στο 87ο λεπτό, όταν μπήκε ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας) Κίτρινες: Σκοπελίτης, Νικολόπουλος, Ψωμάς - Εντνίλσον, Πίτσος, Ισά Οι συνθέσεις: ΑΙΓΑΛΕΩ (Στέλιος Πούλος): Γιάννου, Κουμορτζί, Παπουτσής, Νικολόπουλος (88΄ Πετρόπουλος), Εντουσέι, Σίμανεκ, Σκοπελίτης, Μουστόγιαννης, Ψωμάς, Γιάντσετιτς (72΄ Τσάτσος), Τουρνάς (56΄ Τσέζαρεκ) ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Σηφάκης, Ουέλινγκτον (84΄ Γκονζάλες), Κωνσταντινίδης, Εντνίλσον (59΄ Τσίπεφ), Ισά, Ρουμπάκης (76΄ Μονιάκης), Σφακιανάκης, Μπελεβώνης, Πίτσος, Νουαφόρ, Οφορίκουε

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ιωνικός - ΠΑΟΚ 0-2

    Πέρασε από τη Νίκαια

    18/3/2007 6:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2007 7:47:11 μμ)

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με δύο γκολ του Μάρτσιν Μίετσελ, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Ιωνικό μέσα στο γήπεδο της Νεάπολης, σε παιχνίδι για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο «Δικέφαλος» ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα. Στο 12 ο Τόργκελε σέντραρε από δεξιά και ο Μίετσελ έσπρωξε την μπάλα προς το τέρμα, όπου ο Ραμίρεζ επιχείρησε να τη βγάλει, αλλά αφού είχε περάσει καθαρά τη γραμμή. Πάντως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς ο Ιωνικός ανέκαμψε και έχασε τέσσερις εκπληκτικές ευκαιρίες. Στο 21 ο Μπαστιανίνι μέσα από την περιοχή σούταρε πάνω στην κίνηση και απέκρουσε ο Φερνάντες. Ενα λεπτό αργότερα ο Ονουάτσι με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 38 και από λάθος του Φερνάντες, ο Μπαστιανίνι μόνος σε κενό τέρμα «κατάφερε» να στείλει την μπάλα άουτ. Και στο 44 ο Ονουάτσι ξεχύθηκε μπροστά, πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά ο Μελίσσης πρόλαβε τελευταία στιγμή κι έδωξε την μπάλα κόρνερ. Ετσι το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ. Για τις χαμένες ευκαιρίες και την αστοχία τους, οι γηπεδούχοι «τιμωρήθηκαν» στο 70, όταν ο Ζαγοράκης με κάθετη μπαλιά «έβγαλε» τον Μίετσελ μόνο με τον Ραμίρεζ και ο Πολωνός δεν αστόχησε. Εκανε το 2-0 και «κλείδωσε» το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθήνας) Κίτρινες: Ουκάρ - Χαραλάμπους Οι συνθέσεις: ΙΩΝΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Ραμίρεζ, Κοτίτσας, Πουλόπουλος, Σωτήρχος (62 Γκούτμαν), Μελαμπιανάκης (74 Μακόρ), Σίμος, Ξενίδης, Ονουάτσι, Ουκάρ, Κιμπικούλα, Μπαστιανίνι. ΠΑΟΚ (Γιώργος Παράσχος): Φερνάντες, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Ηλιάδης (60 Μουμίν), Ζαγοράκης, Μελίσσης, Χαραλάμπους, Γεωργιάδης (92΄Χριστοδουλόπουλος), Τόργκελε (80 Βαγγελής), Μίετσελ.

    Στη Σόφια για παίκτη ο Παράσχος Στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, μετέβη σήμερα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παράσχος, προκειμένου να παρακολουθήσει ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρει την ομάδα του από το παιχνίδι ΤΣΣΚΑ-Λίτεξ Λόβετς. Τον Μακεδόνα τεχνικό συνοδεύει ο βοηθός του Κυριάκος Αλεξανδρίδης. Στο μεταξύ, τραυματίας από τον χθεσινό αγώνα της Νεάπολης με τον Ιωνικό επέστρεψε ο Στέλιος Ηλιάδης και εκφράζονται ανησυχίες για υποτροπή θλάσης. Αν αύριο εξακριβωθεί ότι ο τραυματισμός είναι τόσο σοβαρός, τότε ο 21χρονος ποδοσφαιριστής θα χάσει και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Σήμερα και αύριο οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ρεπό, λόγω και της διακοπής του πρωταθλήματος, ενώ το Σάββατο η ομάδα θα μεταβεί στην Ρόδο για φιλικό παιχνίδι με την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο της βράβευσης του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Σκαρτάδου, που αγωνίστηκε με επιτυχία και στους δύο συλλόγους.

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ισόπαλο το ντέρμπυ

    18/3/2007 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με «λευκή» ισοπαλία ολοκληρώθηκε το ντέρμπι κορυφής Λεβαδειακός-Καστοριά στην 24ης ημέρα του πρωταθλήματος της Β εθνικής κατηγορίας. Ετσι, μόνος στη δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον ο Αστέρας Τρίπολης που δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει 2-0 τη Νίκη Βόλου. Σε ένα απίθανο ματς στο «Ελ Πάσο», η Καλλιθέα επικράτησε 2-1 του Αγροτικού Αστέρα, για την 24η ημέρα της Β΄ εθνικής. Τη νίκη στους γηπεδούχους, που τους διατηρεί σε τροχιά ανόδου, χάρισε στην εκπνοή του αγώνα ο Πέτκοβιτς με πέναλτι, το οποίο ήταν το τρίτο που κέρδισε η ομάδα του στο παιχνίδι! Τα δύο προηγούμενα (του Μπεϊ στο 15΄ και του Καζάντζη στο 61΄) είχε αποκρούσε ο τερματοφύλακας Κούτρας, όμως το κατόρθωμά του αυτό έμεινε χωρίς αντίκρυσμα. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 20΄ με τον Σουλτανίδη, για να ισοφαρίσει στο 56΄ ο Αλεξανδρόπουλος.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής ήταν τα εξής: Καλλιθέα-Αγροτικός Αστέρας 2-1 Εθνικός Αστέρας-Εθνικός 0-0 Βέροια-Προοδευτική 3-0 Πανθρακικός-Γιάννινα 1-1 Καλαμάτα-Πανσερραϊκός 2-2 Αστέρας Τρίπολης-Νίκη Βόλου 2-0 Χαϊδάρι ΑΟ-Θρασύβουλος Φυλής 3-0 Λεβαδειακός-Καστοριά 0-0 Ηλυσιακός-Μεσσηνιακός 19/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 24 αγώνες) 1. Λεβαδειακός 47 2. Αστέρας Τρίπολης 43 3. Καστοριά 41 4. Βέροια 38 5. Καλλιθέα 37 . ΠΑΣ Γιάννινα 37 7. Χαϊδάρι 36 8. Εθνικός 34 9. Ηλυσιακός 32 -23αγ. . Καλαμάτα 32 11. Αγροτικός Αστέρας 29 . Θρασύβουλος 29 . Πανσερραϊκός 29 14. Πανθρακικός 27 . Εθνικός Αστέρας 27 16. Νίκη Βόλου 24 17. Μεσσηνιακός 23 -23αγ. 18. Προοδευτική 20

    [20] Μπάσκετ

    Θλιβερά επεισόδια

    18/3/2007 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης Ολυμπιάδα Πατρών-ΑΕΚ στο κλειστό της Ταραμπούρα ο αγώνας διεκόπη, μετά από ρίψεις καπνογόνων και δακρυγόνων μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Με το σκορ να είναι στο 10-8 οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν να εισβάλουν στο κλειστό, με αποτέλεσμα να έρθουν σε αντιπαράθεση με την αστυνομία. Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν οι αστυνομικές Αρχές να προβούν σε ρίψεις δακρυγόνων, προκειμένου να απομακρύνουν τους οπαδούς της Ενωσης. Η ατμόσφαιρα μέσα στο κλειστό σε δευτερόλεπτα έγινε αποπνικτική και οι παίκτες εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο. Οριστική είναι η διακοπή του αγώνα. Στις 17.55 ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, Νίκος Ζαβλανός, έκλεισε το φύλλο αγώνα και ο αγώνας διεκόπη οριστικά. Απόφαση για την τύχη του αγώνα θα πάρει ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ.

    Μπογονικολός: «θα στραφούμε εναντίον της ΚΑΕ ΑΕΚ» Ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Πατρών, Νίκος Μπογονικολός, σε δηλώσεις του μετά τα όσα συνέβησαν μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και ασυνομίας στο κλειστό της Ταραμπούρας και είχαν σαν αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της αναμέτρησης, τόνισε ότι «εμείς δεν ξανακαταβαίνουμε» και ότι «θα στραφούμε εναντίον της ΚΑΕ ΑΕΚ». Αναλυτικά, ο Μπογονικολός είπε: «Στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης προσπάθησαν να εισέλθουν στο κλειστό οι φίλαθλοι της ΑΕΚ πετώντας πέτρες μέσα στο γήπεδο. Σε εκείνο το σημείο διακόπηκε το παιχνίδι. Η αστυνομική δύναμη τους πέταξε το δακρυγόνο και κάποιος από αυτούς το πέταξε μέσα στο γήπεδο. Επειδή η ιστορία της ΑΕΚ και η κόντρα που υπάρχει, είτε με τον κ. Γρανίτσα είτε με τον κ.Φιλίππου, δεν με νοιάζει εμένα, εμείς σαν Ολυμπιάδα στο παιχνίδι αυτό δεν ξανακατεβαίνουμε και θα στραφούμε και εναντίον της ΚΑΕ ΑΕΚ. Αυτή την στιγμή εγώ περιμένω την ανακοίνωση της τιμωρίας». Από την πλευρά του, ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, Νίκος Ζαβλανός, είπε: «Χωρίς να γίνει το παραμικρό επεισόδιο κι ενώ το παιχνίδι διεξαγόταν κανονικά 5.08 πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, η αστυνομία αναίτια πέταξε δακρυγόνο σε 50 φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι καθόντουσαν ήσυχα και παρακολουθούσαν το παιχνίδι. Η κίνηση αυτή ήταν αναίτια και υποχρεωθήκαμε να διακόψουμε το παιχνίδι, γιατί το γήπεδο είχε γεμίσει χημικά».

    Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος 107-77

    Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 107-77 τον Πανελλήνιο στην 21η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 και πραγματοποίησε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Δημήτρης Παπανικολάου που πέτυχε 18 πόντους με πέντε τρίποντα. Τα δεκάλεπτα: 28-13, 59-29, 79-59, 107-77 Κάτι λιγότερο από... πέντε λεπτά διήρκεσε η αντίσταση του Πανελληνίου απέναντι στους πρωταθλητές. Ο Παναθηναϊκός πήρε φόρα και δεν έβγαλε το πόδι από το... γκάζι, εκτοξεύοντας τη διαφορά σε τεράστια επίπεδα. Από το 28-13 του πρώτου δεκαλέπτου το χάσμα μεγάλωνε περισσότερο και στο τέλος του ημιχρόνου «στρογγυλοποιήθηκε» στο +30 (59-29). Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου το σκορ έγινε 62-29 (μέγιστη διαφορά), όταν οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να... χαλαρώσουν λίγο κι έτσι οι «Ολυμπιονίκες» με σερί 13-0 μείωσαν σε 62-42. Βέβαια, η κυριαρχία των «πράσινων» δεν τέθηκε ποτέ υπό αμφισβήτηση. Γενικά ήταν ένα εύκολο ματς για την ομάδα του Ομπράντοβιτς, που έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες με μικρή συμμετοχή, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Παπανικολάου που πέτυχε 18 πόντους, τους δέκα εκ των οποίων στο πρώτο δεκάλεπτο. Τελικά, έξι παίκτες των γηπεδούχων κατάφεραν να πετύχουν διψήφιο αριθμό πόντων ενώ σκόραραν και οι 12 που χρησιμοποιήθηκαν. Πρώτος σκόρερ του αγώνα, ωστόσο, ήταν ο Αντονι Γκόλντγουαϊρ με 20π., ενώ ο Νίκος Οικονόμου πέτυχε 14 κόντρα στην ομάδα στην οποία αναδείχθηκε. Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σχινάς, Αφεντουλίδης Οι συνθέσεις: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 3, Σάκοτα 10 (2), Παπανικολ΄άου 18 (5), Μπετσίροβιτς 12 (2), Μπατίστ 2, Βούγιανιτς 13 (2), Χατζηβρέττας 11 (1), Ντικούδης 10 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 13 (2), Γιαβτόκας 8, Τομάσεβιτς 4 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Γκόλντγουαϊρ 20 (4), Αργυρόπουλος 10 (2), Γεωργαλής 3, Πελεκάνος 2, Σακελλαρίου 5 (1), Παππάς, Οικονόμου 14 (1), Γιοβάνοβιτς 7, Καραποστόλου 14 (2), Ιμπέζα, Παπαιωακείμ 2

    Αρης - Ολυμπιακός 70-59

    Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 έκανε ο Αρης, που νίκησε 70-59 τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. Οι δύο Αμερικανοί Καστλ και Μάσεϊ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης πετυχαίνοντας 20 και 21 πόντους αντίστοιχα. Τα δεκάλεπτα: 24-19, 40-29, 55-48, 70-59 Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι φίλοι του Αρη που γέμισαν με χαρτάκια και κορδέλες το παρκέ του Αλεξανδρείου λίγο πριν το τζάμπολ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα, περίπου για 10 λεπτά. Ισως να ήταν ο κόσμος που «έσπρωξε» τους «κίτρινους» σε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο κυριάρχησαν του Ολυμπιακού και έθεσαν τα θεμέλια της νίκης. Με ηγέτη τον ασταμάτητο Τερέλ Κάστλ, αλλά και άξιο συμπαραστάτη τον Τζερεμάια Μάσεϊ οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή το προβάδισμα και σταδιακά «έχτισαν» μία διαφορά που στο τέλος του ημιχρόνου έγινε διψήφια (40-29). Ο Πίνι Γκέρσον με συνεχείς αλλαγές προσπαθούσε να βρει το «γιατρικό», βλέποντας τους Πεν, Ακερ, Ντόμερκαντ να έχουν πετύχει (συνολικά) τέσσερις πόντους στα πρώτα 20 λεπτά, όταν μόνο ο Αντριγια Ζίζιτς (9π., 4ρ.) κρατούσε όρθιο τον Ολυμπιακό. Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου η διαφορά έφτασε στο +14 (46-32 στο 33΄) και κάπου εκεί «ξύπνησαν» οι φιλοξενούμενοι. Με σερί 11-0 μείωσαν σε 46-43, πλησιάζοντας για πρώτη φορά σε απόσταση βολής. Ο Αρης όμως κατάφερε να πάρει ξανά το «πάνω χέρι», έκλεισε με 55-48 το τρίτο δεκάλεπτο, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος κρατούσε διαφορά ασφαλείας (64-56). Παρά το τρίποντο του Χαρίση (64-59) οι γηπεδούχοι δεν πανικοβλήθηκαν και έφτασαν στη νίκη με το τελικό 70-59. Διαιτητές: Μαστραφτσής, Μουζάκης, Γκόντας Οι συνθέσεις: ΑΡΗΣ (Αντρέα Ματσόν): Καστλ 20 (2), Σιγάλας, Τσαλδάρης 8 (2), Σεραπίνας 2, Σκέιλς 9 (2), Καλαϊτζής, Ηλιάδης, Γουϊλκινσον 7 (1), Φλέτσερ, Μάσεϊ 21, Γιαννούλης 3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πίνι Γκέρσον): Πεν 11 (2), Παπαμακάριος, Ακερ 7 (1), Στεφάνοφ, Ζίζιτς 12, Μπουρούσης 4, Ντόμερκαντ 3 (1), Χαρίσης 8 (2), Μπάρλος 3 (1), Βασιλόπουλος 5, Σχορτσανίτης 6

    Αναλυτικά σε αναμετρήσεις της 21ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ολυμπιάδα Πατρών-ΑΕΚ ΔΙΕΚΟΠΗ Μακεδονικός-ΠΑΟΚ 77-73 Ολύμπια Λάρισας-Αιγάλεω 75-83 Μαρούσι-ΑΕΛ 89-71 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος 107-77 Αρης-Ολυμπιακός 70-59 Πανιώνιος-Απόλλων Π. 69-63

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 40 ΑΡΗΣ 38 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 38 ΠΑΟΚ 34 ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 32 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 32 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 32 -20αγ. ΜΑΡΟΥΣΙ 30 ΑΙΓΑΛΕΩ 28 ΑΕΚ 27 -20αγ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ 27 -19αγ. ΑΕΛ 26 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 26 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 25

    [21] Βόλεϊ

    Νίκησε και στη Μίκρα

    18/3/2007 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 σετ του Ηρακλή στο κλειστό της Μίκρας, στο ντέρμπι της 18ης ημέρας της Α1 βόλεϊ των ανδρών, και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Το ματς σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια στο τρίτο σετ, με το σκορ στο 16-20, όταν οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να πετούν αντικείμενα, διαμαρτυρόμενοι για μία απόφαση των διαιτητών. Κάποιοι οπαδοί του «Γηραιού» μπήκαν μάλιστα στον αγωνιστικό χώρο, υποχρεώνοντας τους παίκτες των «πρασίνων» να αποχωρήσουν στα αποδυτήρια. Το ματς ξανάρχισε μετά από 45 λεπτά κι αφού στο γήπεδο κατέφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι άνθρωποι του Ηρακλή υποστηρίζουν ότι ο Ερνάντο Γκόμες προκάλεσε τους οπαδούς της ομάδας και αυτή ήταν η αιτία να ξεσπάσουν τα επεισόδια. Τα σετ: 22-25, 25-27, 22-25 Αναλυτικά σε αγώνες της 18ης ημέρας για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 ανδρών, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ηρακλής-Παναθηναϊκός 0-3 (22-25, 25-27, 22-25) ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0 (25-20, 25-13, 25-19) Πανελλήνιος-Παγκράτι 3-0 (25-21, 25-23, 25-20 Εθνικός Αλεξ.-Αρης 0-3 (23-25, 18-25, 20-25) Ολυμπιακός-ΕΑ Πατρών 3-1 (22-25, 25-22, 25-18, 25-23) Λαμία-Ορεστιάδα 3-1 (25-17, 23-25, 26-24, 25-21)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες) 1. Παναθηναϊκός 51 53-10 2. Ολυμπιακός 46 50-16 3. Ηρακλής 37 44-23 4. ΠΑΟΚ 34 39-29 5. ΑΕΚ 27 35-38 7. Πανελλήνιος 25 34-37 6. ΕΑ Πατρών 24 35-38 . Λαμία 24 30-37 9. Αρης 18 25-40 . Εθνικός Αλεξ/λης 18 27-44 11. Ορεστιάδα 14 22-46 12. Παγκράτι 6 16-52

    [22] Χάλκινο ο Γιαννιώτης

    18/3/2007 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολύ νωρίς και με μάλλον απρόσμενο τρόπο ήρθε η πρώτη μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Μελβούρνη. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, στον πρώτο αγώνα της καριέρας του σε ανοιχτή θάλασσα, κατέλαβε την τρίτη θέση στα 5 χιλιόμετρα και χάρισε στη χώρα μας το τρίτο της μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού, μετά το χρυσό του Αρη Γρηγοριάδη και το χάλκινο της εθνικής ανδρών υδατοσφαίρισης στο Μόντρεαλ. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού κάλυψε την απόσταση σε 56 λεπτά, 56 δευτερόλεπτα και 6 δέκατα, υστερώντας κατά επτά δεύτερα του νικητή, Γερμανού Τόμας Λουρτς (56:49.6), και κατά 5.9 δεύτερα του Ρώσου Εβγκένι Ντράτσεφ (56:50.7), που πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Γιαννιώτης μάλιστα οδήγησε την κούρσα στη μεγαλύτερη διάρκειά της, δημιουργώντας διαφορά από τους επόμενους που έφτασε ακόμη και τα 25 μέτρα. Οπως ήταν φυσιολογικό όμως, οι πιο έμπειροι στη θάλασσα κολυμβητές είχαν περισσότερες δυνάμεις στο τέλος και ο Λουρτς, που ήταν νικητής του αγωνίσματος και στη Βαρκελόνη (2003) και στο Μόντρεαλ (2005), ξεπέρασε τον Ελληνα πρωταθλητή στην τελευταία στροφή, ακολουθούμενος από τον Ντράτσεφ. Οι δυο τους μονομάχησαν ως το τέλος για το χρυσό, με νικητή τελικά τον Γερμανό, ενώ ο Γιαννιώτης άντεξε στην πίεση των υπολοίπων και πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Η επιτυχία αυτή ανοίγει σίγουρα νέους δρόμους στον 27χρονο Ολυμπιονίκη, δεδομένου ότι η κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας (συγκεκριμένα τα 10 χιλιόμετρα) περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, που ήταν και ο πρώτος τελικός του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, η Ρωσίδα Λαρίσα Ιλτσένκο κατέκτησε για τέταρτη διαδοχική φορά το χρυσό μετάλλιο, μετά από σκληρή μάχη με τη συμπατριώτισσά της Εκατερίνα Σελιβέρστοβα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: ΑΝΔΡΕΣ 5 χιλιόμετρα 1. Τόμας Λουρτς (Γερμανία) 56:49.6 2. Εβγκένι Ντράτσεφ (Ρωσία) 56:50.7 3. Σπύρος Γιαννιώτης (ΕΛΛΑΔΑ) 56:56.6 4. Χοσέ Φρανσίσκο Ερβάς Χοντάρ (Ισπανία) 57:00.9 5. Αλεξ Σέλβις (Ολλανδία) 57:01.7 6. Ιγκόρ Τσερβίνσκι (Ουκρανία) 57:06.0 7. Ντέιβιντ Μπράουν (Αυστραλία) 57:07.3 8. Λούκα Φερέτι (Ιταλία) 57:09.0 ΓΥΝΑΙΚΕΣ 5 χιλιόμετρα 1. Λαρίσα Ιλτσένκο (Ρωσία) 1ωρ.00:41.3 2. Εκατερίνα Σελιβέρστοβα (Ρωσία) 1ωρ.00:43.6 3. Κέιτ Μπρουκς-Πίτερσον (Αυστραλία) 1ωρ.00:47.6 4. Μπρίτα Καμράου-Κόρεσταιν (Γερμανία) 1ωρ.00:47.7 5. Γιάνα Πετσάνοβα (Τσεχία) 1ωρ.00:48.1 6. Πολιάνα Οκιμότο (Βραζιλία) 1ωρ.00:48.7 7. Αλέσια Παολόνι (Ιταλία) 1ωρ.00:50.1 8. Εύα Μπέργκλουντ (Σουηδία) 1ωρ.00:50.3

    Στον τελικό του σόλο η Μακρυγιάννη

    Η Εύη Μακρυγιάννη εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Μελβούρνης. Η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης πήρε την ένατη θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος, βαθμολογούμενη με 90.833, κι έτσι εξασφάλισε το δικαίωμα να μετάσχει με τις δώδεκα κορυφαίες αθλήτριες στον τελικό της Πέμπτης. Κορυφαία του προκριματικού ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλίδα Βιρζινί Ντεντιέ, με 99.000β., ακολουθούμενη από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, τη Ρωσίδα Ναταλία Ιστσένκο (98.500β.). Στον τελικό προκρίθηκαν ακόμη οι Γκέμα Μενγκουάλ (Ισπανία, 97.667β.), Σάχο Χαράντα (Ιαπωνία, 96.000β.), Κριστίνα Τζόουνς (ΗΠΑ, 95.333β.), Μαρί Μπουντρό-Γκανιόν (Καναδάς, 95.000β.), Ξουετσέν Χουάνγκ (Κίνα, 94.000β.), Μπεατρίς Αντελίτσι (Ιταλία, 92.833β.), Γκάνα Χμελνίτσκα (Ουκρανία, 90.334β.), Μαγκνταλένα Μπρούνερ (Ελβετία, 90.000β.) και Αναστασία Γκλούσκοφ (Ισραήλ, 88.333β.).

    Ογδοη στο κόμπο η εθνική ομάδα

    Την όγδοη θέση κατέλαβε η εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης στον τελικό του κόμπο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης. Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη, Αμαλία-Μαρία Φανταουτσάκη, Κωνσταντίνα Γαλιώτου, Εύη Κοκκαλιάρη, Εύη Μακρυγιάννη, Μάγδα Μαυρογιαννάκη, Νεκταρία Ραμνιώτη, Δέσποινα Σολωμού, Αλεξάνδρα Τρακοσοπούλου και Ελένη Τζιράκη, βαθμολογήθηκε με 91.333. Εχασε μία θέση σε σχέση με τον προκριματικό (την πέρασε η Γαλλία), αλλά έστω κι έτσι διατήρησε τα... κεκτημένα του Μόντρεαλ (ήταν και τότε όγδοη), παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται στη διοργάνωση αυτή σαφώς ανανεωμένη. Στην κορυφή δεν υπήρξαν... αναταράξεις, αφού η Ρωσία πήρε με διαφορά το χρυσό μετάλλιο, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία. Μικροέκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η τρίτη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών, που το 2005 στο Μόντρεαλ δεν είχαν πάρει μετάλλιο στη συγχρονισμένη. Τα αποτελέσματα του τελικού στο κόμπο: 1. Ρωσία 99.000β. 2. Ιαπωνία 97.833 3. ΗΠΑ 96.500 4. Ισπανία 96.334 5. Ιταλία 94.167 6. Γαλλία 92.167 . Ουκρανία 92.167 8. ΕΛΛΑΔΑ 91.333 9. Βραζιλία 89.334 10. Μεξικό 87.333 11. Αίγυπτος 84.667 12. Αυστραλία 84.500

    [23] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Συνεχίζουν με νίκες

    18/3/2007 10:55:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς απώλειες για τους δύο διεκδικητές του τίτλου, κύλησε η 30η ημέρα της Πρέμιερ Λιγκ. Με χαρακτηριστική άνεση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-1 τη Μπόλτον) και η Τσέλσι (3-0 τη Σέφιλντ Γιουν.) συνεχίζουν την μάχη, με τους «κόκκινους διαβόλους» να διατηρούν προβάδισμα ασφαλείας έξι βαθμών. Την πιο σημαντική νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι με 2-0 επί της Μίντλεσμπρο στο «Ρίβερσαϊντ» και απομακρύνθηκε αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Γιώργος Σαμαράς μπήκε ως αλλαγή για τους «Σίτιζενς» στο 22ο λεπτό, αντικαθιστώντας τον τραυματία Μίκα Ρίτσαρντς. Περίπατο έκανε η Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» επικρατώντας 3-1 της Γουότφορντ, που δεν γλυτώνει με τίποτα τον υποβιβασμό. Τέλος, ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση δύο υποψήφιων... Ευρωπαίων, της Ρέντινγκ και της Πόρτσμουθ στο «Μαντεϊσκι». Με γκολ του Αντι Τζόνσον στις καθυστερήσεις, η Εβερτον επικράτησε 1-0 της Αρσεναλ, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 30η αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ. Ενα συγκλονιστικό φινάλε και παράλληλα μια πολύτιμη νίκη για τους «Τόφις» που διεκδικούν μια θέση στο κύπελλο UEFA της επόμενης περιόδου. Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στην 30η ημέρα: Μάντσεστερ Γ.-Μπόλτον 4-1 (14΄,25΄ Πάρκ, 17΄,74΄ Ρούνι - 87΄πεν. Σπιντ) Τσέλσι-Σέφιλντ Γιουν. 3-0 (4΄ Σεβτσένκο, 17΄ Καλού, 58΄ Μπάλακ) Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (61΄ Ντεστέν, 74΄ Μπενζά) Ρέντινγκ-Πόρτσμουθ 0-0 Τότεναμ-Γουότφορντ 3-1 (41΄ Τζένας, 63΄ Ρόμπινσον, 85΄ Γκάλι - 89΄ Χέντερσον) Γουίγκαν-Φούλαμ 0-0 Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ 1-2 (47΄ Σαμπά - 71΄πεν. Τέβες, 75΄ Ζαμόρα) Αστον Βίλα-Λίβερπουλ 0-0 Εβερτον-Αρσεναλ 1-0 (+90΄ Τζόνσον) Τσάρλτον-Νιούκαστλ 2-0 (53΄ Ζενγκ, 88΄πεν. Τόμας)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες) Μάντσεστερ Γ. 75 Τσέλσι 69 Αρσεναλ 55 -29αγ. Λίβερπουλ 54 Μπόλτον 47 Εβερτον 46 Τότεναμ 45 Ρέντινγκ 44 Πόρτσμουθ 42 Μπλάκμπερν 40 Νιούκαστλ 37 Μίντλεσμπρο 36 Φούλαμ 34 Αστον Βίλα 34 Μάντσεστερ Σίτι 33 -29αγ. Γουίγκαν 33 Σέφιλντ Γιουν. 31 Τσάρλτον 27 Γουέστ Χαμ 23 Γουότφορντ 20

    [24] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πρώτη η Σάλκε

    18/3/2007 10:28:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κρίσιμη νίκη που την κρατά μόνη πρώτη και με διαφορά τριών βαθμών πέτυχε η Σάλκε επί της Στουτγκάρδης με 1-0, χάρη στο πολύτιμο γκόλ του Κρστάϊτς στο 76. Τα γκολ του Βράνιες στο 60ο και του Ντιέγκο στο 90ο λεπτό, κράτησαν την Βέρντερ Βρέμης ζωντανή στην διεκδίκηση του τίτλου της μπουντεσλίγκα, καθώς σε αγώνα για την 26η ημέρα της διοργάνωσης, οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 της Μάιντς, που μπαίνει σε περιπέτειες, όσον αφορά στην παραμονή της. Παράλληλα, ο Βορονίν έσωσε και πάλι την παρτίδα για την Λεβερκούζεν, καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ, λίγο πριν τελειώσει η αναμέτρηση με την ουραγό Γκλάντμπαχ και έτσι η Μπάγερ παραμένει σε τροχιά Ευρώπης. Η Μπάγερν Μονάχου μάλλον αποχαιρετά οριστικά τον τίτλο, καθώς ηττήθηκε πάλι αυτή τη φορά από την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη με 1-0, μένοντας εννιά ολόκληρους βαθμούς πίσω από τη Σάλκε και κυνηγά τώρα την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το γκολ του Γκέκα δεν ήταν αρκετό για την Μπόχουμ που ηττήθηκε από την Βόλφσμπουργκ και παραμένει στις τελευταίες θέσεις.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 26ης αγωνιστικής: Χέρτα Βερολίνου-Κότμπους 0-1 (47΄ Ράντου) Αϊντραχτ Φρανκ.-Μπάγερν Μονάχου 1-0 (78΄ Πρόις) Ανόβερο-Αμβούργο 0-0 Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη 0-0 Σάλκε-Στουτγκάρδη 1-0 (76΄ Κρστάιτς) Αλεμάνια Ααχεν-Αρμίνια Μπίλεφελντ 2-0 (70΄ Σλάουντραφ, 76΄ Ρέγκεκαμπφ) Βόλφσμπουργκ-Μπόχουμ 3-1 (21΄ Μποάκιε, 26΄ Μάντλουνγκ, 83΄ Μαρσελίνιο - 66΄ Γκέκας) Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 1-0 (90` Βορονίν) Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 2-0 (60` Βράνιες, 90` Ντιέγκο)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες) Σάλκε 53 Βέρντερ Βρέμης 50 Στουτγκάρδη 46 Μπάγερν Μονάχου 44 Λεβερκούζεν 39 Νυρεμβέργη 38 Ανόβερο 35 Χέρτα Βερολίνου 34 Αλεμάνια Ααχεν 33 Βόλφσμπουργκ 32 Κότμπους 31 Μάιντς 30 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 30 Αμβούργο 29 Ντόρτμουντ 29 Μπόχουμ 27 Αρμίνια Μπίλεφελντ 26 Γκλάντμπαχ 24

    [25] Πολιτισμός

    Στο Μέγαρο Μουσικής

    Διαγωνισμός Grand Prix Μαρία Κάλλας

    18/3/2007 3:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2007 8:02:19 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Φέτος, έτος αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας, η απονομή των βραβείων "MARIA CALLAS GRAND PRIX" είχε ιδιαίτερη σημασία. Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Ατενέουμ και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, υπό την Αιγίδα του ΥΠΠΟ. Με την παρουσία πολυπληθούς κοινού και φίλων της Όπερας, ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 17 Μαρτίου 2007, στο Μέγαρο Μουσικής, ο Διεθνής Διαγωνισμός Grand Prix Μαρία Κάλλας και "Λα Τραβιάτα". Οι μνήμες μέσα από τη μελωδική φωνή της Μαρία Κάλλας ζωντάνεψαν μέσα από τις καινούριες φωνές όσων διαγωνίστηκαν στο Μαρία Κάλλας Γκραν Πρι.

    Η απονομή

    Τα βραβεία Μαρία Κάλλας στους νικητές απονεμήθηκαν από τον Υπουργό Πολιτισμού Γεώργιο Βουλγαράκη, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής κ. Λουίτζι Άλβα.

    Το μεγάλο βραβείο απονεμήθηκε στην Σελίν Μπύρν, σοπράνο από την Ιρλανδία στην κατηγορία όπερα-γυναίκες , το 2ο Βραβείο στην ίδια κατηγορία απονεμήθηκε στην Τινάρα Αλίεβα, σοπράνο από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ το 3ο Βραβείο στην Τατιάνα Τρενογκίνα, σοπράνο, από τη Ρωσία. Το αντίστοιχο βραβείο Grand Prix 2007, στην κατηγορία «όπερα-άντρες: δεν δόθηκε ενώ το 2ο Βραβείο δόθηκε στον βαρύτονο Γιουνγκ Χουν Μουν από τη Ν. Κορέα.

    Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, (ΕΤ1, ΝΕΤ), 2o & 3o Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

    [26] Ζωής ...σΤάσεις

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του γιού της

    Γιαγιά θα γίνει η Καμίλα

    18/3/2007 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Γιαγιά θα γίνει η Καμίλα, η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου της Βρετανίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του γιού της Δούκισσας της Κορνουάλης στην Κυριακάτικη Μέιλ. "Το ανακοινώσαμε στους φίλους και στην οικογένεια και όλοι χάρηκαν πάρα πολύ", δήλωσε στην εφημερίδα ο γιος της Καμίλα ο 32χρονος Τομ Πάρκερ Μπόουλς, διευκρινίζοντας ότι η 34χρονη σύζυγός του Σάρα είναι τριών μηνών έγκυος. Πρόκειται για το πρώτο παιδί του ζεύγους, το οποίο παντρεύτηκε το Σεπτέμβριο του 2005, πέντε μήνες μετά το γάμο της Καμίλας με τον Κάρολο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 18 March 2007 - 21:52:08 UTC