Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-04-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεσης συνέχεια...
  • [02] Φρένο στην αλόγιστη δανειοδότηση
  • [03] Nέα πτέρυγα για το Πράδο

    [01] Πολιτική

    Για τα ομόλογα

    Αντιπαράθεσης συνέχεια...

    4/4/2007 7:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/4/2007 8:57:38 μμ)

    Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κριτική του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των ομολόγων για την οποία πήραν σήμερα θέση και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Η Μαριέτα Γιαννάκου δήλωσε ότι εάν διαπιστωθούν ευθύνες πρέπει να αποδοθούν σε όποιον έχει παρανομήσει, ενώ ο Γιώργος Βουλγαράκης κράτησε αποστάσεις από την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη δημιουργία άτυπου επικοινωνιακού οργάνου. "Η άποψη του κ. Mεϊμαράκη είναι γνωστή. Εγώ συμφωνώ με τη γραμμή του Πρωθυπουργού. 'Όλα στα φως'. Αυτό έχει σημασία. Τα του επικοινωνιακού είναι άλλη κουβέντα". Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη σε δηλώσεις της τόνισε ότι "μετά το Πάσχα θα σκάσει το σκάνδαλο και τότε η Κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της".

    "Η κυβέρνηση οφείλει ή να ανακαλέσει άμεσα και εντόκως τα "δομημένα" ομόλογα αποδίδοντας στο ακέραιο τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων, ή να τα αντικαταστήσει άμεσα και εντόκως με ομόλογα του δημοσίου σταθερού επιτοκίου", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πάνος Τριγάζης υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΣΥΝ. Έντονη είναι η αντίδραση και της ΓΣΕΕ, η οποία απειλεί με αποχή από τον διάλογο στο ασφαλιστικό εάν δεν λυθεί το πρόβλημα με τα ομόλογα. Η Συνομοσπονδία ζητά την αντικατάσταση των δομημένων ομολόγων από ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου με σταθερή και εγγυημένη απόδοση.Την Τρίτη του Πάσχα αναμένεται ότι θα βρίσκεται στα χέρια του Γιώργου Ζορμπά το πόρισμα της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις συναλλαγές των χρηματιστηριακών εταιρειών με τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Εν τω μεταξύ, αλλαγές στο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας με στόχο την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο φέρεται ότι θα προτείνει ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης μετά το ζήτημα που ανέκυψε με τη διαχείριση της περιουσίας των ταμείων από τις διοικήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζαγορίτης θα προτείνει μεταξύ άλλων το λευκό ποινικό μητρώο και την υποβολή πόθεν έσχες για τους υποψήφιους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. Το θέμα αναμένεται να τεθεί στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

    Παραίτηση λόγω σκανδάλου με ομόλογο

    Την ίδια ώρα, την παραίτηση του, για λόγους ευθιξίας, υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου, μετά τις εις βάρους του καταγγελίες του τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπα, σύμφωνα με τις οποίες ο διοικητής του Νοσοκομείου -χωρίς την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος- αποφάσισε να μεταφέρει 2,5 εκατ. ευρώ σε προθεσμιακό λογαριασμό εμπορικής τράπεζας και όχι στην τράπεζα της Ελλάδας. Ο πρώην πλέον διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Κοσμάς υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ζημιά για το δημόσιο.

    Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι είχε τη δυνατότητα να μετακινεί ποσά από λογαριασμούς και να τα τοποθετεί σε μορφές σταθερής απόδοσης χωρίς να απαιτείται κάθε φορά απόφαση του ΔΣ.

    O Χρήστος Πρωτόπαπας, ανακοίνωσε, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

    Οι διοικητές των 7 υγειονομικών περιφερειών μετά τις καταγγελίες δήλωσαν ότι καμία διοίκηση δημόσιου νοσοκομείου δεν έχει τοποθετήσεις σε ομόλογα ή άλλου είδους χρηματοοικονομικά προϊόντα.

    [02] Οικονομία

    Φρένο στην αλόγιστη δανειοδότηση

    4/4/2007 10:36:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Φρένο στην αλόγιστη δανειοδότηση, στην οποία επιδίδονται οι τράπεζες επιχειρεί να βάλει η Τράπεζα της Ελλάδος ζητώντας τους να μειώσουν το ποσοστό των δανείων που παρουσιάζουν καθυστέρηση. Στόχος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι να βελτιωθεί η ποιότητα του χαρτοφυλακίου των τραπεζών καθώς -σύμφωνα με υπολογισμούς- τα δάνεια αυτά υπολογίζονται στα 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα ζητά από τις τράπεζες να μειώσουν σταδιακά το ποσοστό των καθυστερήσεων στο 3,5% του συνολικού δανεισμού. Επίσης το ποσοστό αυτό, να μην ξεπερνά το 10% των εποπτικών κεφαλαίων της τράπεζας.

    [03] Πολιτισμός

    Nέα πτέρυγα για το Πράδο

    4/4/2007 6:55:00 μμ

    Μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων ζωγραφικής στον κόσμο θα έχει περισσότερο χώρο στη διάθεσή της μετά τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του μουσείου Πράδο της Μαδρίτης, η οποία κόστισε 152 εκατομμύρια ευρώ.

    Το σχέδιο επέκτασης του μουσείου, το οποίο υπερδιπλασιάζει την έκτασή του, χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση, και θα επιτρέψει να εκτεθούν ακόμα περισσότερα από τα 8.600 αριστουργήματα ζωγράφων όπως ο Γκόγια και ο Μποτιτσέλι που ανήκουν στο μουσείο. Μέχρι τώρα, το Πράντο μπορούσε να εκθέσει μόνο το 1/7 της τεράστιας συλλογής του.

    Το νέο κτίριο, που ολοκληρώθηκε σε πέντε χρόνια, εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Πολιτισμού της Ισπανίας, αλλά θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά από τον Οκτώβριο. Στη νέα αυτή επέκταση του Πράδο, τη μεγαλύτερη στην ιστορία 190 χρόνων του μουσείου, θα φιλοξενηθούν τα καταστήματα, το καφέ και οι τουαλέτες αφήνοντας περισσότερο χώρο για τα εκθέματα στο βασικό κτίριο του 18ου αιώνα.

    Το κτίριο του Πράδο, που στα ισπανικά σημαίνει "λιβάδι", χτίστηκε από το βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ στα τέλη του 18ου αιώνα στο πλαίσιο της εκστρατείας αστικής ανάπτυξης της Μαδρίτης ως πρωτεύουσας μια μεγάλης αυτοκρατορίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 4 April 2007 - 20:51:23 UTC