Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-04-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα εφαρμοστεί ο νόμος – πλαίσιο"
  • [02] Προβάδισμα Σαρκοζί
  • [03] Διπλή επίθεση αυτοκτονίας
  • [04] Αιματηρές επιχειρήσεις στη Γάζα
  • [05] Νίκη-άνοδος για Λιβαδειά
  • [06] Ξανά κορυφή η Ρόδος
  • [07] Νίκες για Πιερικό, Λαμία
  • [08] Πέρασε δεύτερος ο Άρης
  • [09] Έπεσε η Ορεστιάδα
  • [10] Η Ίντερ πήρε το "σκουντέτο"
  • [11] Γκολ ο Γκέκας
  • [12] "Γκέλες" Μάντσεστερ, Τσέλσυ

    [01] Πολιτική

    "Θα εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο"

    22/4/2007 12:49:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος - πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να ενισχυθεί το κύρος των ελληνικών πανεπιστημίων, διαμήνυσε η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, κατά την παρέμβασή της στη 54η Σύνοδο των Πρυτάνεων, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, στην Καστοριά.

    Μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας εξήγγειλε τη χρηματοδότηση ύψους 420 εκατ. ευρώ, από το Δ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, για την Έρευνα στα Πανεπιστήμια, κατευθείαν από το υπουργείο Παιδείας.

    Η υπουργός διευκρίνισε ότι "ένα μεγάλο ποσοστό των ερευνητικών προγραμμάτων, το 80% σχεδόν, προέρχεται από τα πανεπιστήμια" και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα επιδιωχθεί "πολύ μεγαλύτερη θεσμική εμπλοκή των πανεπιστημίων στα ερευνητικά προγράμματα", καθώς και η δημιουργία ενός διαδραστικού συστήματος "ανάμεσα στα πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα".

    Όσον αφορά στην εισήγηση του εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναγνωρίζονται οι τίτλοι σπουδών των παραρτημάτων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, η κα Γιαννάκου σημείωσε πως αναμένουμε την απόφαση, και ότι δεν πρόκειται για αναγνώριση πτυχίων αλλά για ζήτημα επαγγελματικών δικαιωμάτων, που υπάγεται στην ανταγωνιστικότητα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Την ικανοποίησή τους από τις τοποθετήσεις της υπουργού εξέφρασαν οι Πρυτάνεις, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τις ενστάσεις τους αναφορικά με το νόμο πλαίσιο.

    [02] Κόσμος

    Στον β' γύρο και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ

    Προβάδισμα Σαρκοζί

    22/4/2007 9:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2007 11:54:52 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ -Reuters-Γαλλικό Πρακτορείο

    Καθαρό προβάδισμα στον Νικολά Σαρκοζί, έδωσαν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία οι ψηφοφόροι. Ο 52χρονος συντηρητικός υποψήφιος, λαμβάνει ποσοστό γύρω στο 30%, ένα από τα μεγαλύτερα που έχει λάβει υποψήφιος, στον πρώτο γύρο, στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα. Μετά την βαριά ήττα Ζοσπέν στις εκλογές του 2002, που δεν κατάφερε να προκριθεί στον δεύτερο γύρο, οι σοσιαλιστές ανακάμπτουν με την υποψήφια Σεγκολέν Ρουαγιάλ να περνάει στον δεύτερο γύρο με το υψηλό ποσοστό επίσης του 25% περίπου. Ρυθμιστής του β΄ γύρου ο Φρανσουα Μπαιρού, καθώς ο κεντρώος υποψήφιος με το χαμηλό προφίλ έρχεται τρίτος με ποσοστό 18 %. Βαριά ήττα για τον ακροδεξιό υποψήφιο Ζαν Μαρί Λε Πεν, ο οποίος μετά την δεύτερη θέση το 2002, σε αυτές τις εκλογές χάνει μεγάλο ποσοστό ψήφων και με 11,5%, έρχεται τέταρτος. Χαρακτηριστικό αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι η μαζική προσέλευση των Γάλλων στην κάλπη που άγγιξε το ποσοστό ρεκόρ για την Πέμπτη Γαλλική Δημοκρατία του 85%. Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που έγινε απόψε από το ινστιτούτο Ipsos στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο Νικολά Σαρκοζί, εξασφαλίζει το 54% των ψήφων, ενώ η Σεγκολέν Ρουαγιάλ το 46%.

    Σαρκοζί: "Καθαρή νίκη"

    Για καθαρή νίκη έκανε λόγο ο Νικολά Σαρκοζί, αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

    "Οι Γάλλοι εκφράστηκαν με σαφήνεια στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, δείχνοντας τη θέλησή τους να εξαντλήσουν τη συζήτηση ανάμεσα σε δύο σχέδια για την κοινωνία. Βάζοντάς με στην πρώτη θέση και βάζοντας την κα Ρουαγιάλ στη δεύτερη θέση, οι πολίτες έδειξαν σαφώς την επιθυμία τους να εξαντλήσουν τη συζήτηση ανάμεσα σε δύο ιδέες για το έθνος, δύο σχέδια για την κοινωνία, δύο συστήματα αξιών, δύο αντιλήψεις της πολιτικής", δήλωσε ο συντηρητικός υποψήφιος, προσθέτοντας ότι θέλει να συσπειρώσει "το γαλλικό λαό γύρω από ένα νέο όνειρο".

    "Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους Γάλλους. Θέλω να πω σε όλους τους Γάλλους ότι θέλω να τους προστατεύσω", τόνισε ενώ αναφερόμενος στην αντίπαλό του στο β γύρο Σεγκολέν Ρουαγιάλ σημείωσε:

    "Θέλω να πω στην κα Ρουαγιάλ ότι τη σέβομαι και ότι σέβομαι τις πεποιθήσεις της. Εύχομαι η συζήτηση του δεύτερου γύρου να είναι πραγματικά μια συζήτηση ιδεών".

    Αισιοδοξία σοσιαλιστών

    Ικανοποίηση, επικρατεί και στο στρατόπεδο των σοσιαλιστών, μετά την δεύτερη θέση και το υψηλό ποσοστό που έλαβε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

    Σε συσπείρωση για την μεταρρύθμιση της Γαλλίας κάλεσε τους ψηφοφόρους η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

    "Όλοι αυτοί που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στις αξίες τους "προεδρικού Συμφώνου"--το εκλογικό της πρόγραμμα--και οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε τη Γαλλία χωρίς να την κακοποιήσουμε", τόνισε η σοσιαλίστρια υποψήφια.

    Απευθυνόμενη δε στους ψηφοφόρους του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού, τους οποίους έχει απολύτως ανάγκη για να νικήσει τον Νικολά Σαρκοζί, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ διαβεβαίωσε ότι θα είναι "η πρόεδρος που θα εγγυηθεί για ένα αμερόληπτο κράτος", "και δεν θα είναι όμηρος καμιάς κλίκας, καμιάς ομάδας πίεσης, και καμιάς οικονομικής δύναμης".

    "Απόψε κέρδισε ο γαλλικός λαός. Έδωσε το καλύτερο δυνατό μάθημα δημοκρατίας. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ πήρε 10 μονάδες περισσότερες από τον (Λιονέλ Ζοσπέν το 2002, και περισσότερες από τον Φρανσουά Μιτεράν το 1981", σχολίασε ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος και σύντροφος της Ρουαγιάλ, Φρανσουά Ολάντ.

    "Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι, το ποσοστό του 26% είναι επιτυχία, ο Φρανσουά Μιτεράν δεν πήρε περισσότερο στον πρώτο γύρο το 1981", δήλωσε και ο επικεφαλής της εκστρατείας της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, Πατρίκ Μενουτσί, ο οποίος τόνισε ότι η μάχη στο δεύτερο γύρο θα γίνει με βάση τα προγράμματα των δυο υποψηφίων.

    Η υποψήφια του κομμουνιστικού κόμματος Μαρί Ζόρζ Μπιφέ, η υποψήφια της εργατικής Πάλης Αρλετ Λαγκιγιέ και αυτή των Πρασίνων (οικολόγοι) Ντομινίκ Βουανέ, κάλεσαν σήμερα τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν την Σεγκολέν Ρουαγιάλ στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

    Και οι τρεις μαζί συγκεντρώνουν περίπου 4 με 5% των ψήφων περίπου.

    Νέα πολιτική δύναμη

    Κρατώντας κρυφά τα χαρτιά του ο Φρανσουά Μπαιρού, που όπως όλα δείχνουν με το ποσοστό του 18% που έλαβε θα είναι ο ρυθμιστής του δεύτερου γύρου, ευχαρίστησε τους περίπου 7 εκατομμύρια ψηφοφόρους του, κάνοντας λόγο για την γένεση μιας νέας πολιτικής δύναμης στη Γαλλία.

    "Οι πολίτες άνοιξαν ένα νέο μονοπάτι ελπίδας για την Γαλλία. Στην Γαλλία υπάρχει κέντρο. Ένα κέντρο, μεγάλο, δυνατό και ανεξάρτητο, με ικανό πολιτικό λόγο." τόνισε ο κεντρώος υποψήφιος, ο οποίος εκτίμησε ότι οι πολίτες κατάλαβαν πλέον ότι συντηρητικοί και σοσιαλιστές δεν μπορούν να γιατρέψουν την χώρα από τα δεινά της.

    Την 1η Μαϊου αποφασίζει ο Λε Πεν

    Ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαν Μαρί Λε Πέν, ο οποίος ήρθε τέταρτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ανακοίνωσε ότι την 1η Μαΐου θα υποδείξει στους οπαδούς του, ποιόν υποψήφιο θα υποστηρίξουν στο δεύτερο γύρο που θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου.

    Όσον αφορά το ποσοστό που έλαβε, ο Λε Πεν αναγνώρισε ότι έκανε "λάθος εκτίμηση", καθώς, πριν από τις εκλογές, δήλωνε πεπεισμένος ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο, όπως είχε συμβεί το 2002.

    "Πίστευα ότι οι Γάλλοι ήταν αρκετά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι έχουμε 7 εκατομμύρια φτωχούς εργαζομένους και έχουμε ένα εμπορικό ισοζύγιο που παρουσιάζει έλλειμμα, που έχουμε ένα χρέος άνω των 2.500 δισεκατομμυρίων ευρώ, και γελάστηκα", τόνισε σαφώς απογοητευμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Πρώτη δημοσκόπηση για τον Β' γύρο

    Σύμφωνα με την πρώτη τηλεφωνική δημοσκόπηση που έγινε από το ινστιτούτο Ipsos, αμέσως μετά τα σημερινά αποτελέσματα, ο Νικολά Σαρκοζί, στον δεύτερο γύρο θα εξασφαλίσει το 54% των ψήφων, ενώ η αντίπαλος του Σεγκολέν Ρουαγιάλ το 46%,

    Σαρκοζί και η Ρουαγιάλ θα μοιραστούν τις ψήφους του κεντρώου Φρανσουά Μπαιρού, ενώ οι εκλογείς του ηγέτη της ακροδεξιάς Ζαν Μαρί Λεπέν θα δώσουν περισσότερο από το 75% των ψήφων τους στον Σαρκοζί.

    Στο 14% το ποσοστό των αναποφάσιστων.

    [03] Ιράκ

    Διπλή επίθεση αυτοκτονίας

    22/4/2007 1:52:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

    Δεκατέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 90 τραυματίστηκαν την Κυριακή, σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας κατά αστυνομικού τμήματος στο προάστιο Αλ Μπαγιάα της Βαγδάτης, όπου ζουν κυρίως σιίτες. Η επίθεση έγινε με τη χρήση δύο παγιδευμένων οχημάτων, με αποτέλεσμα και το κτίριο που στεγαζόταν το αστυνομικό τμήμα να έχει καταστραφεί πλήρως. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

    Οι αιματηρές επιθέσεις στη Βαγδάτη συνεχίζονται, παρά τα αμερικανικά σχέδια για ασφάλεια της πρωτεύουσας, με την ανάπτυξη 80.000 Αμερικανών και Ιρακινών στρατιωτών, μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

    [04] Μ. Ανατολή

    Αιματηρές επιχειρήσεις στη Γάζα

    22/4/2007 12:00:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε νέες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη και την Λωρίδα της Γάζας, το Σαββατοκύριακο, ενώ, οι Παλαιστίνιοι μαχητές "απάντησαν" με την ρίψη έξι ρουκετών. Για "εγκλήματα που αποτελούν νέα απόδειξη της βαρβαρότητας της κατοχής και των μάταιων προσπαθειών του Ισραήλ να σπάσει την θέληση του Παλαιστινιακού λαού, να τον εξωθήσει να παραδοθεί", έκανε λόγο ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Ισμαήλ Χανίγιε. Ο ίδιος κάλεσε τις Αραβικές χώρες να βοηθήσουν να αρθεί το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Παλαιστινιακή Αρχή και να μην εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ. Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, Νάμπιλ Άμπου Ρουντέινα, μίλησε για "επικίνδυνη επιθετικότητα που θα οδηγήσει σε αστάθεια, σε μια περίοδο που η Παλαιστινιακή Αρχή κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να διατηρήσει την εκεχειρία", και κάλεσε "τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει αμέσως για να σταματήσει την επιθετικότητα του Ισραήλ". Από την έναρξη της δεύτερης Παλαιστινιακής εξέγερσης, της Ιντιφάντα - τον Σεπτέμβριο του 2000 - τουλάχιστον 5.668 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

    Νεκρά μέλη των Μαρτύρων του Αλ Ακσα

    Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι μαχητές, μέλη της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής στη Νάμπλους της Δυτικής Όχθης, σε νέα ισραηλινή επίθεση εναντίον ενός σπιτιού, όπου είχαν οχυρωθεί οι δύο άνδρες, αναφέρουν Παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

    Το Σάββατο, δυνάμεις του ισραηλινού στρατού είχαν σκοτώσει τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιους, περιλαμβανομένου ενός σε επιδρομή με ελικόπτερο και μιας κοπέλας 17 ετών. Τα επεισόδια χαρακτηρίσθηκαν τα χειρότερα στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση από την εκεχειρία του Νοεμβρίου.

    Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν έξι ρουκέτες πλήττοντας σπίτια στην πόλη Σντερότ και τραυματίζοντας δύο άτομα.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη-άνοδος για Λιβαδειά

    22/4/2007 9:37:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ακόμη ένα βήμα για την επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος έκανε ο Λεβαδειακός, επικρατώντας 2-0 του Ηλυσιακού, στο πλαίσιο της 26ης ημέρας της Β΄ εθνικής. Πολύ σημαντική νίκη με 3-1 επί του Θρασύβουλου πέτυχε και η Βέροια, που βρίσκεται μόνη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και ελπίζει βάσιμα στην άνοδο. Η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στην Καλλιθέα, όπου ο Εθνικός Αστέρας επιβλήθηκε 2-1 της τοπικής ομάδας, η οποία έχασε σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία. Ο Πανθρακικός επικράτησε 3-2 της Καστοριάς στην Κομοτηνή, για την 26η ημέρα της Β΄ εθνικής, και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ αντίθετα «ψαλίδισε» τις ελπίδες των «γουναράδων» για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Ο Αντρέεφ στο 18΄, ο Γκαμπόρ με πέναλτι στο 65΄ και ο Αγαθοκλέους στο 77΄ πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ για τους ηττημένους σκόραραν οι Κανωτίδης στο 41΄ και Σολάκης στο 68΄. Αύριο παίζει και ο Αστέρας Τρίπολης που υποδέχεται στην Τρίπολη τον Εθνικό. Τα αποτελέσματα της 26ης ημέρας: Πανθρακικός-Καστοριά 3-2 Καλαμάτα-Αγροτικός Αστέρας 1-1 Πανσερραϊκός-Προοδευτική 2-0 ΠΑΣ Γιάννινα-Νίκη Βόλου 0-0 Βέροια-Θρασύβουλος 3-1 Χαϊδάρι-Μεσσηνιακός 2-1 Λεβαδειακός-Ηλυσιακός 2-1 Καλλιθέα-Εθνικός Αστέρας 1-2 Αστέρας Τρίπολης-Εθνικός 23/4

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 26 αγώνες) 1. Λεβαδειακός 50 2. Αστέρας Τρίπολης 46 -25αγ. 3. Βέροια 44 4. Καστοριά 41 5. Καλλιθέα 40 6. Χαϊδάρι 39 7. ΠΑΣ Γιάννινα 38 8. Εθνικός 37 -25αγ. 9. Ηλυσιακός 36 . Καλαμάτα 36 11. Πανθρακικός 33 . Αγροτικός Αστέρας 33 13. Πανσερραϊκός 32 14. Εθνικός Αστέρας 31 15. Θρασύβουλος 29 16. Νίκη Βόλου 25 17. Προοδευτική 23 . Μεσσηνιακός 23

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξανά κορυφή η Ρόδος

    22/4/2007 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συναρπαστικό φινάλε προβλέπεται να έχουμε στον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής. Ο Αγ. Δημήτριος δεν κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του Παναιτωλικού και έμεινε στο 2-2 μέσα στο Μπραχάμι, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη Ρόδο να τον πιάσει στην κορυφή. Η ροδίτικη ομάδα δεν δυσκολέυτηκε να κερδίσει τον Βύζαντα Μεγάρων με 2-0 και να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση με 57 βαθμούς. Ο Ατσαλένιος δεν κατάφερε να πλησιάσει στην κορυφή καθώς με το 1-1 που έφερε στην Κρήτη με την Θύελλα Πατρών έμεινε στους τέσσερις βαθμούς η διαφορά του από την κορυφή. Μάχη γίνεται και στην ουρά της βαθμολογίας όπου Απόλλωνας Αθηνών, Θήβα και ΠΑΟ Βάρδας παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο Απόλλωνας Αθηνών ήρθε ισόπαλος με 1-1 στη Ριζούπολη με τον Διαγόρα Ρόδου και ξέφυγε κάπως από τον κίνδυνο, ενώ Θήβα και ΠΑΟ Βάρδας ηττήθηκαν αμφότερες από Παναχαϊκή και Κορωπί και όλα φαίνεται θα κριθούν στις επόμενες αγωνιστικές. Αναλυτικά σε αναμετρήσεις της 28ης ημέρας (1ος όμιλος) του πρωταθλήματος της Γ εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αιολικός-Αχαρναϊκός 1-2 Ατσαλένιος-Θύελλα Πατρών 1-1 Πανηλειακός-Ζάκυνθος 4-0 Ρόδος-Βύζας Μεγάρων 2-0 Παναχαϊκή 2005-Θήβα 1-0 Απόλλων Αθηνών-Διαγόρας Ρόδου 1-1 ΠΑΟ Βάρδας-Κορωπί 1-3 Ο.Φ. Ιεράπετρας-Ηλιούπολη 3-1 Αγιος Δημήτριος-Παναιτωλικός 2-2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες) Αγιος Δημήτριος 57 Ρόδος 57 Ατσαλένιος 53 Διαγόρας 48 Ηλιούπολη 46 Βύζας Μεγάρων 46 Παναιτωλικός 45 Θύελλα Πατρών 44 Παναχαϊκή 41 Αχαρναϊκός 36 Αιολικός 35 Κορωπί 35 Απόλλων Αθηνών 30 Θήβα 29 ΠΑΟ Βάρδας 25 Πανηλειακός 23 ΟΦ Ιεράπετρας 23 Ζάκυνθος 13

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκες για Πιερικό, Λαμία

    22/4/2007 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έστω και δύσκολα ο Πιερικός κρατά το προβάδισμα στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής, μετά και την 28η αγωνιστική. Η ομάδα της Κατερίνης κατέβαλε την αντίσταση των Τρικάλων με 3-2 και διατήρησε την διαφορά των τεσσάρων βαθμών που την χωρίζει από την δεύτερη Λαμία που κέρδισε με 1-0 την Αναγέννηση Άρτας. Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ρεπό και έπεσε έτσι στην τρίτη θέση με 55 βαθμούς. Ο Θερμαϊκός που ακολουθεί με 53 βαθμούς νίκησε εύκολα τον Εθνικό Κατερίνης με 3-0 και ελπίζει στο «θαύμα», περιμένοντας βέβαια και κάποιες γκέλες των πρωτοπόρων. Η Δόξα Δράμας έχασε στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση με 1-0 και ακροβατεί στις επικίνδυνες τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

    Αναλυτικά σε αναμετρήσεις της 28ης ημέρας (2ος όμιλος) του πρωταθλήματος της Γ εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πολύκαστρο-Ναυπακτιακός 2-1 Θερμαϊκός-Εθνικός Κατερίνης 3-0 Λαμία-Αναγένηση Αρτας 1-0 Καβάλα-Δόξα Γρατινής 6-1 Αναγέννηση Καρδίτσας-Δόξα Δράμας 1-0 Ανδρούτσος Γραβιάς-Ενωση Θράκης 2-1 Πιερικός-Τρίκαλα 3-2 ΑΕ Γιάννενα-ΠΑΟΝΕ 23/4 Ρεπό: ΑΣΚ Ολυμπιακός

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓ. Β. Πιερικός 26 60 Λαμία 27 56 ΑΣΚ Ολυμπιακός 26 55 Θερμαϊκός 26 53 Αναγέννηση Καρδίτσας 27 38 Καβάλα 26 37 Πολύκαστρο 27 36 Εθνικός Κατερίνης 26 32 Αναγέννηση Αρτας 27 31 Ανδρούτσος Γραβιάς 26 31 ΠΑΟ Νέων Επιβατών 25 30 Δόξα Δράμας 27 30 Τρίκαλα 26 30 Ενωση Θράκης 26 29 ΑΕ Γιάννενα 25 25 Ναυπακτιακός Αστέρας 27 22 Δόξα Γρατινής 26 14

    [08] Μπάσκετ

    Πέρασε δεύτερος ο Άρης

    22/4/2007 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πιο εύκολα απ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, 79-73, επιβλήθηκε ο Παναθηναϊκός του Αμαρουσίου στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Αυτή ήταν η 22η νίκη για τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ το Μαρούσι συμβιβάστηκε στην 14η ήττα του και δεν έχει εξασφαλίσει δύο στροφές πριν τη γραμμή του φίνις τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Παρά την απουσία των Τσαρτσαρή και Αλβέρτη, οι «πράσινοι» μετέτρεψαν σε δυνατή προπόνηση τον αγώνα, αλλά όταν χαλάρωσαν στο δεύτερο ημίχρονο, το Μαρούσι μετέτρεψε το -28 στο -6. Από 12 πόντους έκαστος σημείωσαν οι Δημήτρης Παπαδόπουλος και Νίκος Χατζηβρέττας, ενώ οι Ντάνια Έιμπραμς (16π.), Αλέξης Κυρίτσης (12π.) και Ρενάλντας Σεϊμπούτις (12π.) σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων για τους γηπεδούχους. Ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα του Αμαρουσίου έκανε ο νεαρός Σάσα Μέλνικς. Τα δεκάλεπτα: 29-16, 51-30, 65-45, 79-73 Με τον Διαμαντίδη από την περιφέρεια, τον Ντικούδη μέσα στη ρακέτα και τον νεαρό πλέι μέικερ Βασίλη Ξανθόπουλο να πατάει για πρώτη φορά στο παρκέ από την πρώτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 29-16 στο πρώτο δεκάλεπτο. Τέτοια ήταν η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες της δωδεκάδας μέχρι το 20ό λεπτό εκτός του Ντέγιαν Τομάσεβιτς. Με 10/16 τρίποντα στο α΄ μέρος, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 51-30 στο ημίχρονο, την ώρα που ο Αλέξης Κυρίτσης ήταν ο μόνος διασωθείς από την ομάδα του Ντάρκο Ρούσο. Με τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς να πατάει παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης και προηγήθηκε με +28 πόντους, 65-37 στα μισά της τρίτης περιόδου. Έκτοτε, όμως οι παίκτες του Ρούσο έκαναν σερί 12-0 και άμβλυναν την ψαλίδα της διαφοράς, 67-54. Ο Παναθηναϊκός δεν τρομοκρατήθηκε και εξαιτίας της χαλαρότητας, το Μαρούσι κατάφερε να φύγει με μία αξιοπρεπή ήττα, 79-73. Διαιτητές: Χριστοδούλου, Μητσόπουλος, Πανταζής ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Σάκοτα 6 (2), Βούγιανιτς 8 (2), Παπανικολάου 12 (4), Μπετσίροβιτς 5, Μπατίστ 2, Σισκάουσκας 5, Χατζηβρέττας 12, Ντικούδης 7 (1), Γιαβτόκας 3, Διαμαντίδης 9 (1), Ξανθόπουλος 6 (1), Τομάσεβιτς 4 ΜΑΡΟΥΣΙ (Ντάρκο Ρούσο): Νοέας 6, Χαραλαμπίδης 4, Κυρίτσης 12, Σεϊμπούτις 12 (2), Έιμπραμς 16 (1), Στεφανίδης (1), Κολώκας 5 (1), Καϊμακόγλου 8 (2), Μέλνικς, Συμεωνίδης 7

    Ολυμπιακός - Πανιώνιος 79-81

    Μια δίκαιη νίκη, 81-79, επί του Ολυμπιακού, τη δεύτερη απέναντι στους «ερυθρόλευκους» εφέτος, πέτυχε μέσα στο ΣΕΦ ο Πανιώνιος στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Η ομάδα του Πειραιά απώλεσε τη δεύτερη θέση σε συνδυασμό με τη νίκη του Άρη επί της ΑΕΛ, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης κάνει και πάλι όνειρα τετράδας. Όπως και στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο Ελληνικό, ο Στράτος Περπέρογλου αναδείχτηκε «δήμιος» του Ολυμπιακού με 18 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Τούρκος πλέι μέικερ, Εντέρ Αρσλάν με 17 πόντους και 4/5 τρίποντα, ενώ διψήφιο νούμερο πόντων πέτυχαν και οι Αμερικανοί Χάτσον και Ουίνστον. Η κορυφαία εμφάνιση στην καριέρα του Γιάννη Μπουρούση με 22 πόντους και 18 ριμπάουντ δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Τα δεκάλεπτα: 11-20, 38-36, 55-62, 79-81 Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, 9-20, με τρίποντο του Εντέρ Αρσλάν. Ο Στράτος Περπέρογλου με 8 πόντους σ αυτό το διάστημα ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα στους συμπαίκτες του. Χάρη στην καλή τους άμυνα οι «κυανέρυθροι» εγκλώβισαν τον Ολυμπιακό που είχε κορυφαίους τους Άκερ, Ζίζιτς με μόλις 4 πόντους έκαστος. Στον αντίποδα, ο Πανιώνιος βάσισε το επιμέρους σκορ 1-16 στην ευστοχία του στα δίποντα, 7/11 έναντι 3/7 των «ερυθρόλευκων». Η κυριαρχία της ομάδας της Νέας Σμύρνης συνεχίστηκε στα πρώτα λεπτά μετά την ανάπαυλα, όταν Χατζής και Χάτσον βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι. Παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον έσπασαν τη στεφάνη έξω από τα 6.25 (1/11 τρίποντα στο ημίχρονο), η αφύπνιση του Χένρι Ντόμερκαντ που σημείωσε 7 πόντους στη δεύτερη περίοδο ήταν καταλυτικής σημασίας. Με άξιους συμπαραστάτες τους Μπουρούση, Ματσιγιάουσκας, Πεν και Άκερ, η ομάδα του Πειραιά επιδόθηκε σε επιμέρους σκορ 17-4 και προηγήθηκε, 36-33. Κλειδί εκτός από την ευστοχία από τη γραμμή του φάουλ (13/15 βολές), ήταν και η «ερυθρόλευκη» υπεροχή στον τομέα των ριμπάουντ με τον Γιάννη Μπουρούση εκτός από 8 πόντους να έχει μαζέψει και 12 ριμπάουντ με τη λήξη του α΄ μέρους, 38-36, υπέρ των γηπεδούχων. Στην αρχή της επανάληψης ο Εντέρ Αρσλάν σημείωσε 3 τρίποντα δίνοντας και πάλι προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, 51-62 με σερί 8-0. Το ομαδικό πνεύμα απουσίαζε μία ακόμη φορά από το στιλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού και με ατομικές προσπάθειες οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν 55-62 στο 30΄. Η αρχή της τέταρτης περιόδου ανήκε στους γηπεδούχους και τον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας που σε ρόλο οργανωτή έδωσε ρυθμό στην ομάδα του Πειραιά. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν απανταχού παρών και ο Ολυμπιακός προσπέρασε 63-62. Χάτσον και Αρσλάν έδωσαν την πρωτοπορία και πάλι στην ομάδα τους 63-69 για ν ακολουθήσει δραματικό φινάλε. Το τρίποντο του Χένρι Ντόμερκαντ αν και κλεισμένος από νταμπλ τιμ, 66΄πριν τη λήξη έφερε τον Ολυμπιακό στο -1, 73-74. Στην επόμενη άμυνα οι "ερυθρόλευκοι" επέλεξαν να στείλουν τον Νίκο Αγγελόπουλο στις βολές, επιλογή που δεν τους δικαίωσε (73-76). Ακολούθησε άστοχο αυτή τη φορά τρίποντο του Ντόμερκαντ, ο Αρσλάν σημείωσε 3/4 βολές και ο Μπουρούσης 1/2 στη ρώσικη ρουλέτα των βολών με αποτέλεσμα να ξεφύγει, 76-80, ο Πανιώνιος. Στα 2΄΄ ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας ευστόχησε σε τρίποντο, 79-80, αλλά ο Νίκος Χατζής με 1 βολή σφράγισε τη νίκη του Πανιωνίου. Διαιτητές: Ζαβλανός, Γκόντας, Ταβουλαρέας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πίνι Γκέρσον): Πεν 2, Παπαμακάριος, Άκερ 15 (1), Ματσιγιάουσκας 11 (1), Ζίζιτς 6, Μπουρούσης 22, Ντόμερκαντ 17 (3), Μπάρλος 6, Βασιλόπουλος, Στεφάνοφ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λούκα Παβίτσεβιτς): Καφκής 3, Περπέρογλου 18 (1), Ντόιτσιν 6, Χάτζης 8 (1), Αρσλάν 17 (4), Αγγελόπουλος 2, Μαυροειδής 4, Ουίνστον 11 (1), Χάτσον 12

    Σε αγώνες της 24ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Απόλλων Πατρών-Μακεδονικός 88-69 Παναθηναϊκός-Μαρούσι 79-73 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 79-81 Πανελλήνιος-Ολύμπια Λάρισας 77-71 ΑΕΛ-Άρης 81-86 Αιγάλεω-ΑΕΚ 87-83 ΠΑΟΚ-Ολυμπιάδα Πατρών 67-55

    Βαθμολογία

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 46 ΑΡΗΣ 43 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 43 ΠΑΟΚ 39 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 38 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 38 ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 36 ΜΑΡΟΥΣΙ 34 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ 34 ΑΙΓΑΛΕΩ 32 ΑΕΚ 32 ΑΕΛ 31 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 30 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 28

    [09] Βόλεϊ

    Έπεσε η Ορεστιάδα

    22/4/2007 8:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2007 9:42:45 μμ)

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για τη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ η Ορεστιάδα ηττήθηκε εντός έδρας 3-2 από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, με τον τελευταίο να εξασφαλίζει την παραμονή του στην Α1. Την ερχόμενη Τετάρτη η Ορεστιάδα, που μετά από 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α1 την «αποχαιρετά», φιλοξενείται από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Τα σετ: 36-38, 25-22, 28-26, 22-25, 17-19 Ο Πανελλήνιος επικράτησε 3-1 σετ της ΕΑ Πατρών στην Κυψέλη και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 στην Α1 κατηγορία Ανδρών στο βόλεϊ. Την ερχόμενη Τετάρτη στην Πάτρα θα δοθεί ο τρίτος και τελευταίος αγώνας των δύο ομάδων, που θα κρίνει και την ομάδα που θα συνεχίσει στη διεκδίκηση της 5ης θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Τα σετ: 18-25, 25-19, 28-26, 25-23

    Ισοφάρισε η Λαμία Η Λαμία επιβλήθηκε 3-2 της ΑΕΚ στο κατάμεστο Χαλκιοπούλειο και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 στην Α1 κατηγορία Ανδρών στο βόλεϊ. Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε τρίτο αγώνα στην έδρα της ΑΕΚ. Τα σετ: 25-23, 25-20, 18-25, 21-25, 15-10

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Ίντερ πήρε το "σκουντέτο"

    22/4/2007 11:10:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ιταλίας κατέκτησε η Ιντερ. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν 2-1 εκτός έδρας της Σιένα και, σε συνδυασμό με την ήττα της Ρόμα από την Αταλάντα με το ίδιο σκορ, επέκτειναν στους 16 βαθμούς το προβάδισμά τους. Διαφορά, η οποία δεν καλύπτεται στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν έως το τέλος του καμπιονάτο κι έτσι η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι πανηγυρίζει έναν ιστορικό τίτλο. Κι αυτό γιατί είναι ο πρώτος μετά το 1989 που κατακτήθηκε μέσα στα γήπεδα, καθώς υπενθυμίζουμε πως η Ιντερ πήρε «στα χαρτιά» και το περσινό πρωτάθλημα, μετά το σκάνδαλο που συγκλόνισε το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ακόμη ένα βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης που οδηγεί στους προκριματικούς του προσεχούς Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Μίλαν. Με δύο γκολ του Ρονάλντο και ένα του Αντρέα Πίρλο, επικράτησε 3-1 της Κάλιαρι στο Σαν Σίρο, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του καμπιονάτο. Στον άλλον σημερινό αγώνα η Σαμπντόρια νίκησε με το ίδιο σκορ τη Μεσίνα. Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στην 33η αγωνιστική του καμπιονάτο: Σαμπντόρια-Μεσίνα 3-1 (13΄ Ζίγκλερ, 83΄ Φραντσεσκίνι, 90΄ Ντελβέκιο - 54΄ Ριγκάνο) Μίλαν-Κάλιαρι 3-1 (14΄, 69΄ Ρονάλντο, 80΄ Πίρλο - 74΄πεν. Σουάζο) Αταλάντα-Ρόμα 2-1 (36΄ Ντόνι, 44΄ Τζαμπάνια - 64΄ Περότα) Κατάνια-Ασκολι (αναβλ. θα διεξαχθεί στις 2 Μαϊου) Κιέβο-Λιβόρνο 2-1 (55΄ Πελίσιερ, 76΄ Μπογκντάνι - 18΄ Λουκαρέλι) Εμπολι-Τορίνο 0-0 Λάτσιο-Φιορεντίνα 0-1 (71΄ Μούτου) Ρετζίνα-Ουντινέζε 1-1 (85΄πεν. Αμορούζο - 26΄ Μουντάρι) Σιένα-Ιντερ 1-2 (21΄ Νέγκρο - 18΄, 61΄πεν. Ματεράτσι)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες) Ιντερ 84 Ρόμα 68 Λάτσιο 57 Μίλαν 56 Εμπολι 50 Παλέρμο 49 -32αγ. Φιορεντίνα 47 Ουντινέζε 43 Σαμπντόρια 42 Αταλάντα 42 Λιβόρνο 36 Σιένα 34 Κάλιαρι 34 Κατάνια 33 -32αγ. Τορίνο 33 Κιέβο 32 Ρετζίνα 31 Πάρμα 29 -32αγ. Μεσίνα 24 Ασκολι 20 -32αγ.

    * Εχουν αφαιρεθεί 11 βαθμοί από τη Ρετζίνα, 15 από τη Φιορεντίνα, 8 από την Μίλαν, 3 από την Λάτσιο και 1 από την Σιένα.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Γκολ ο Γκέκας

    22/4/2007 9:49:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με γκολ του Μπρούγκινκ στο 32ο λεπτό το Ανόβερο επιβλήθηκε εντός έδρας 1-0 της Γκλάντμπαχ στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος. Ισόπαλες, 2-2, αναδείχτηκαν Αμβούργο και Μάιντς στο λιμάνι της Γερμανίας. Για τους γηπεδούχους τα γκολ πέτυχαν Σόριν (πεν.) στο 23΄ και Γκερέρο (83΄). Για την ομάδα του Μάιντς στο 12΄ ο Ζιντάν είχε ανοίξει το σκορ, ενώ στο 59΄ ο Γκέρμπερ είχε δώσει προσωρινά προβάδισμα στην ομάδα του. Εντονο ελληνικό χρώμα είχε η θριαμβευτική επικράτηση της Μπόχουμ με 3-0 επί της Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο της 30ης ημέρας του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο Φάνης Γκέκας με το 18ο τέρμα του στη μπουντεσλίγκα άνοιξε το σκορ στο 32΄ και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ζοέλ Επαλέ. Ο Καμερουνέζος με μεγάλη θητεία στην Ελλάδα, σκόραρε δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο (τη δεύτερη από ασίστ του Γκέκα) και «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του, που τη φέρνει πολύ κοντά στην παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του άλλοτε τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Γιάροσλαβ Ντρόμπνι, που πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις στο 1-0. Αντίθετα, η ήττα αυτή βάζει σε περιπέτειες την Αϊντραχτ, με την οποία αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο ο Σωτήρης Κυργιάκος, ενώ ο Γιάννης Αμανατίδης ήταν στη βασική εντεκάδα, αλλά αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 23΄ από τον Τουρκ. Στην κορυφή της βαθμολογίας, η Σάλκε επικράτησε σχετικά δύσκολα 2-0 της Κότμπους και επανήλθε στην πρώτη θέση, δύο βαθμούς μπροστά από τη Βέρντερ (νίκησε χθες την Ααχεν). Οριστικά εκτός μάχης τίτλου έμεινε η Μπάγερν, που έχασε 2-0 στο «Γκότλιμπ Ντάιμλερ» από τη Στουτγκάρδη, που παραμένει τρίτη, τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Σάλκε. Παράλληλα, οι Βαυαροί κινδυνεύουν πλέον άμεσα να μείνουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η διαφορά τους από τη σημερινή τους αντίπαλο αυξήθηκε στους πέντε βαθμούς. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Κακάου, που πέτυχε και τα δύο γκολ, μέσα σε ένα δίλεπτο στα μέσα του πρώτου μέρους. Ο Γιάννης Μασμανίδης ήταν βασικός στο εκτός έδρας παιχνίδι της Αρμίνια Μπίλεφελντ με τη Βόλφσμπουργκ (2-3), αλλά αντικαταστάθηκε στο 72΄ από τον Βισνιάρεκ, ο οποίος τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη πέτυχε το «χρυσό» γκολ της ομάδας του. Σπουδαία νίκη πέτυχε η Ντόρτμουντ με 1-0 επί της Χέρτα στο Βερολίνο και πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 30ης ημέρας: Βέρντερ Βρέμης-Αλεμάνια Ααχεν 3-1 (50΄ Γένσεν, 55΄ Ρόσενμπεργκ, 90΄ Ντιέγκο - 2΄ Πίντο) Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου 2-0 (24΄, 25΄ Κακάου) Χέρτα Βερολίνου-Ντόρτμουντ 0-1 (49΄ Μπρζένσκα) Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη 2-0 (20΄, 59΄ Σνάιντερ) Βόλφσμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 2-3 (16΄ Μαρσελίνιο, 53΄ Μποάκιε - 8΄ Βέστερμαν, 72΄ Αϊγκλερ, 86΄ Βισνιάρεκ) Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Μπόχουμ 0-3 (32΄ Γκέκας, 58΄, 69΄ Επαλέ) Σάλκε-Κότμπους 2-0 (60΄ Ροστ, 64΄ Μπορντόν) Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 1-0 (32΄ Μπρούγκινκ) Αμβούργο-Μάιντς 2-2 (23΄ Σόριν πεν., 83΄ Γκερέρο - 12΄ Ζιντάν, 59΄ Γκέρμπερ)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες) Σάλκε 62 Βέρντερ Βρέμης 60 Στουτγκάρδη 58 Μπάγερν Μονάχου 53 Λεβερκούζεν 45 Νυρεμβέργη 44 Χέρτα Βερολίνου 38 Κότμπους 38 Ανόβερο 38 Αμβούργο 36 Μπόχουμ 36 Βόλφσμπουργκ 35 Ντόρτμουντ 35 Αιντραχτ Φρανκφούρτης 34 Αρμίνια Μπίλεφελντ 33 Αλεμάνια Ααχεν 33 Μάιντς 30 Γκλάντμπαχ 25

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Γκέλες" Μάντσεστερ, Τσέλσυ

    22/4/2007 8:25:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το «δώρο» που έκανε χθες η Μίντλεσμπρο, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από τη Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ, δεν έφτασε ποτέ στον... παραλήπτη του. Η Τσέλσι έμεινε στο 0-0 με τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» κι έτσι στην 35η ημέρα της Πρέμιερ Λιγκ τίποτα δεν άλλαξε, όσον αφορά τη μάχη του τίτλου. Η Γιουνάιτεντ παραμένει τρεις βαθμούς μπροστά από την Τσέλσι (82-79), με τις δύο ομάδες να «χρωστούν» ακόμη τέσσερις αγώνες έως το τέλος της περιόδου. «Πολυκοσμία» προέκυψε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, μετά τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής. Η Γουέστ Χαμ κατάφερε να μείνει «ζωντανή» αφού επικράτησε 1-0 της Εβερτον σ΄έναν αγώνα «δίχως αύριο» για την ομάδα του Αλαν Κιούρμπισλεϊ. Αντίθετα, η Φούλαμ δεν μπόρεσε να «ξεμπερδέψει» οριστικά, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην αδιάφορη Μπλάκμπερν και βρίσκεται τώρα σε επικίνδυνη θέση. Το καθοριστικό για την σωτηρία ματς ανάμεσα στην Τσάρλτον και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 (αρα καμία από τις δύο δεν πήρε... ανάσα), ενώ η Γουϊγκαν δεν μπόρεσε να κάνει πολλά στο «Ανφιλντ» και ηττήθηκε 2-0 από τη Λίβερπουλ. Ετσι, μετά απ΄όλα αυτά, πέντε ομάδες «συνωστίζονται» σε απόσταση τεσσάρων βαθμών στην ουρά της βαθμολογίας και στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ. Οσο για την τρίτη, αυτή καταλήφθηκε οριστικά από τη Γουότφορντ, που σήμερα μετά το 1-1 με τη Μάντσεστερ Σίτι, υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Από τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή, ελαφρύ πλεονέκτημα έχει η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που υποδέχεται τη Γουότφορντ το επόμενο Σάββατο, ημέρα που θα διεξαχθεί και η αναμέτρηση Γουϊγκαν-Γουέστ Χαμ το οποίο μοιάζει με... τελικό ειδικά για τους φιλοξενούμενους. Στα πιο υψηλά... πατώματα, τώρα, εντυπωσιακή νίκη πέτυχε η Ρέντινγκ με 3-1 επί της Μπόλτον στο «Ρίμποκ», καθώς κατάφερε να ανατρέψει το σκορ με δύο γκολ του Ντόιλ και ένα του Χαντ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ετσι, εξακολουθεί να διεκδικεί με σημαντικές αξιώσεις τη συμμετοχή στο κύπελλο UEFA, επίτευγμα μοναδικό αν αναλογιστεί κανείς πως πριν από 11 μήνες αγωνιζόταν στην δεύτερη (Τσάμπιονσιπ) κατηγορία. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τη Μπόλτον, αντικαθιστώντας τον Νόλαν. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ: Τότεναμ-Αρσεναλ 2-2 (30΄ Κιν, +90΄ Τζένας - 64΄ Τουρέ, 78΄ Αντεμπαγιόρ) Μπόλτον-Ρέντινγκ 1-3 (64΄αυτ. Σόρεϊ - 84΄πεν., 89΄ Ντόιλ, +90΄ Χαντ) Τσάρλτον-Σέφιλντ Γιουν. 1-1 (59΄ Ελ Καρκουρί - 69΄ Στεντ) Φούλαμ-Μπλάκμπερν 1-1 (10΄ Μοντέλα - 61΄ ΜακΚάρθι) Λίβερπουλ-Γουϊγκαν 2-0 (30΄, 68΄ Κάιτ) Γουότφορντ-Μάντσεστερ Σ. 1-1 (75΄ Πρίσκιν - 53΄ Βασέλ) Γουέστ Χαμ-Εβερτον 1-0 (13΄ Ζαμόρα) Μάντσεστερ Γ.-Μίντλεσμπρο 1-1 (3΄ Ρίτσαρντσον - 45΄+ Βίντουκα) Νιούκαστλ-Τσέλσι 0-0 Αστον Βίλα-Πόρτσμουθ 0-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 35 αγώνες) Μάντσεστερ Γ. 82 -34αγ. Τσέλσι 79 -34αγ. Λίβερπουλ 67 Αρσεναλ 63 Εβερτον 54 Μπόλτον 54 Ρέντινγκ 51 Τότεναμ 50 -34αγ. Πόρτσμουθ 50 Μπλάκμπερν 44 -34αγ. Αστον Βίλα 43 Μάντσεστερ Σίτι 42 Νιούκαστλ 41 -34αγ. Μίντλεσμπρο 40 Φούλαμ 36 Γουίγκαν 35 Σέφιλντ Γιουν. 35 Τσάρλτον 33 Γουέστ Χαμ 32 Γουότφορντ 24


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 22 April 2007 - 22:01:58 UTC