Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ελαιώνας από χαλκό"’
  • [02] Έκθεση για το Μινωικό Πολιτισμό στη Ν. Υόρκη
  • [03] Οι σύμβουλοι στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας
  • [04] Λήγει η θητεία Ζαν Λεμιέρ στην BERD
  • [05] Κύκλωμα παράνομης υιοθεσίας βρεφών
  • [06] Πρόσκληση Β. Κορέας στον Ε. Κλάπτον
  • [07] Διαγωνισμός για την ανάπλαση
  • [08] Επίσκεψη Αλαβάνου στο Νομό Ηρακλείου
  • [09] Πανελλαδικό τριήμερο του ΣΥΡΙΖΑ
  • [10] Στα ύψη και πάλι το πετρέλαιο

    [01] Πολιτισμός

    Εγκαίνια έκθεσης

    "Ελαιώνας από χαλκό"

    26/2/2008 11:19:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η έκθεση του Άγγελου Παναγιωτίδη "Ελαιώνας από Χαλκό" εγκαινιάστηκε απόψε Τρίτη στην κεντρική αίθουσα του "Εικαστικού κύκλου" Χαρ. Τρικούπη 121, από τον υπουργό Τουρισμού Άρη Σπηλιωτόπουλο. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ξεναγήθηκε στην έκθεση των 35 ελαιόδεντρων από χαλκό, από τον Μάνο Στεφανίδη. Πρόκειται για ένα ασημόχρυσο δάσος που ταξιδεύει σε ένα νοητό, σε ένα ονειρικό πέλαγος που δονείται από την ένταση των χυμών οι οποίοι ασφυκτιούν στις φλεβώσεις των κορμών τους. Στα έργα συνυπάρχουν η γλυπτική, ζωγραφική και η ψευδαισθητική ανάπλαση του χώρου. Δέντρα, κορμοί, φύλλα, ελιές συγκροτούν ένα αισθητικό όλον.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 22 Μαρτίου 2008.

    Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο, 9 π.μ.-3 μ.μ. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9 π.μ.-2 μ.μ. & 5.30-8.30 μ.μ.

    [02] Πολιτισμός

    Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης

    Έκθεση για το Μινωικό Πολιτισμό στη Ν. Υόρκη

    26/2/2008 10:48:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος "Αλέξανδρος Ωνάσης", στο Μανχάταν θα φιλοξενήσει την έκθεση "Από τον τόπο του Λαβύρινθου: Μινωική Κρήτη, 3000-1100 π.Χ.". Τα εγκαίνια θα τελέσει ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης στις 12 Μαρτίου και η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

    Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Λουκάς Τσίλας, ανέφερε ότι "η έκθεση γίνεται πραγματικότητα με τη συνεργασία κρητικών μουσείων, τα οποία ανταποκρίθηκαν με μεγάλη γενναιοδωρία", σημειώνοντας ότι "επειδή το μουσείο Ηρακλείου είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης, σταθήκαμε τυχεροί και έτσι μας παραχώρησαν πολλά από τα αντικείμενα, που πιθανό να μην έβγαιναν ποτέ προς τα έξω". Η έκθεση θα περιλαμβάνει συνολικά 260 αρχαιολογικά ευρήματα (χρυσά κοσμήματα, αγγεία, χάλκινα όπλα, εργαλεία και ειδώλια, διπλοί πέλεκεις και θραύσματα τοιχογραφιών, μια κεφαλή ταύρου από το Ανάκτορο της Ζάκρου, ένα σπάνιο Μινωικό πολεμικό κράνος), αρκετές φωτογραφίες και 17 μονογραφίες ανωτάτου επιστημονικού επιπέδου.

    Η έκθεση θα στηρίζεται σε δύο διαδρομές στην ιστορία του μινωικού πολιτισμού. Η πρώτη είναι χρονολογική και αρχίζει από τα τέλη του νεολιθικού πολιτισμού, γύρω στο 3.000 π.Χ., ενώ η δεύτερη είναι θεματική και είναι αφιερωμένη στα μινωικά ανάκτορα, τις πρώτες κοινότητες, τις λατρείες και την καταστροφή του μινωικού πολιτισμού.

    [03] Κοινωνία

    Πόσοι αντιστοιχούν σε κάθε συνδυασμό

    Οι σύμβουλοι στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας

    26/2/2008 10:16:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Mε τους Δημήτρη Παξινό και Δημήτρη Βερβεσό να αναμετρώνται στις 2 και 3 Μαρτίου 2008 για τη διεκδίκηση της προεδρίας στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η πρώτη φάση της εκλογικής αναμέτρησης, με την καταμέτρηση των σταυρών των συμβούλων που εξελέγησαν ανά συνδυασμό. Έξι σύμβουλοι εξελέγησαν από το συνδυασμό του κ. Παξινού και πέντε από αυτόν του κ. Βερβεσού. Από τρεις συμβούλους εκλέγουν οι συνδυασμοί του Μ. Ζαφειρόπουλου και Θ. Σχινά και δύο ο συνδυασμός του Ν. Κανελλόπουλου. Τέλος από ένα σύμβουλο εκλέγουν οι συνδυασμοί των Εμ. Κοκκινάκη, Π. Γαλετσέλλη, Δ. Χατζημιχάλη, Χαρ. Αναλυτή και της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας, που συμμετείχε στις εκλογές του ΔΣΑ, χωρίς υποψήφιο πρόεδρο.

    [04] Οικονομία

    Γαλλία

    Λήγει η θητεία Ζαν Λεμιέρ στην BERD

    26/2/2008 10:07:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (BERD) Ζαν Λεμιέρ (Γαλλία), ο οποίος συμπληρώνει οκτώ έτη παραμονής στο προεδρικό αξίωμα και λήγει η παρούσα θητεία τον Ιούλιο, δεν πρόκειται να κάνει και μία τρίτη θητεία ανακοινώθηκε, σήμερα, από την BERD. Στην ανακοίνωση αυτή διευκρινίζεται ότι ο κ. Λεμιέρ ενημέρωσε ήδη ο ίδιος το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ότι δεν προτίθεται να κάνει τρίτη θητεία επικεφαλής της. Η θητεία ανανεώθηκε μία πρώτη φορά το 2004. Πρόσφατα, όμως, ο κ. Λεμιέρ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, "δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά του". Το Δ.Σ. της BERD είναι πλέον υποχρεωμένο να ξεκινήσει "γύρο διαβουλεύσεων" με θέμα την διαδοχή του κ. Λεμιέρ. Υποψήφιοι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους. Παραδείγματος χάρη, η Γερμανία άφησε να εννοηθεί ότι ενδιαφέρεται την "χηρεύουσα" θέση να καταλάβει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Τόμας Μίροβ. Η Τσεχία διαθέτει τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζάς της, κ. Ζντένεκ Τούμα. Η BERD συστάθηκε στο τέλος της εποχής της ΕΣΣΔ. Πρωταρχικός σκοπός της, ακριβώς, είναι η οικονομική στήριξη των πρώην Δημοκρατιών της.

    [05] Κοινωνία

    Αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο

    Κύκλωμα παράνομης υιοθεσίας βρεφών

    26/2/2008 9:53:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αστυνομικοί του Αγίου Νικολάου συνέλαβαν χθες δύο γυναίκες και ένα άνδρα, που κατάγονται από την περιοχή της Ξάνθης, λίγα λεπτά αφότου είχαν παραδώσει ένα νεογέννητο αγοράκι σε ζευγάρι αστυνομικών οι οποίοι είχαν εμφανιστεί ως άτεκνοι. Τις τελευταίες ημέρες οι διωκτικές αρχές του Αγίου Νικολάου είχαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άνδρας αναζητούσε οικονομικά εύρωστο άτεκνο ζευγάρι, προκειμένου να τους πουλήσει ένα βρέφος. Οι αστυνομικοί έφτασαν στον φερόμενο ως εγκέφαλο της σπείρας τον οποίο και προσέγγισε το ζευγάρι των αστυνομικών. Ο 35χρονος άνδρας στην αρχή ήταν επιφυλακτικός ωστόσο μετά από επιμονή των αστυνομικών, κλείστηκε το ραντεβού στο κέντρο του Αγίου Νικολάου, όπου προσήλθαν ο 35χρονος διαπραγματευτής, η 20χρονη μητέρα και μια ακόμα 37χρονη γυναίκα, οι οποίοι παρέδωσαν το παιδί και πήραν το συμφωνηθέν ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σχεδόν ταυτόχρονα ακροβολισμένοι αστυνομικοί περικύκλωσαν το χώρο και συνέλαβαν τα τρία άτομα. Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ενώ οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα του Αγίου Νικολάου. Παράλληλα η Αστυνομία διερευνά πιθανή συμμετοχή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

    [06] Πολιτισμός

    Λονδίνο, Βρετανία

    Πρόσκληση Β. Κορέας στον Ε. Κλάπτον

    26/2/2008 9:34:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Τον Βρετανό κιθαρίστα, τραγουδιστή και συνθέτη, Ερικ Κλάπτον προσκάλεσε η Βόρεια Κορέα από τα μέσα Ιανουαρίου, να παρουσιάσει τη δουλειά του στην Πιονγιάνγκ, ανακοινώθηκε σήμερα από έναν Βορειοκορεάτη, μέλος της πρεσβείας της χώρας του στο Λονδίνο. Όπως τόνισε ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης, "τον προσκαλέσαμε για να δώσει μια συναυλία στην Πιονγιάνγκ όποια στιγμή μπορέσει", διευκρινίζοντας ότι η πρόσκληση υποβλήθηκε στον κ. Κλάπτον στα μέσα Ιανουαρίου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από την πλευρά του καλλιτέχνη. "Ο κ. Κλάπτον είναι ένας διάσημος κιθαρίστας, ένας γνήσιος εκπρόσωπος της δυτικής μουσικής", πρόσθεσε ο βορειοκορεάτης διπλωμάτης και επισήμανε ότι η ανταπόκριση του βρετανού σταρ της μουσικής στη Βόρεια Κορέα "θα είναι μια καλή ευκαιρία για το λαό της χώρας να καταλάβει καλύτερα τη δυτική μουσική". Ο ίδιος εξήγησε ότι η πρόσκληση είναι κατά ένα τρόπο ανταπόδοση της εμφάνισης της συμφωνικής ορχήστρας της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο φέτος το καλοκαίρι. Η ανακοίνωση της πρόσκλησης προς τον Ερικ Κλάπτον έγινε μία ημέρα μετά την θριαμβευτική εμφάνιση στην Πιονγιανγκ της φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, που έδωσε σήμερα συναυλία στο Μέγαρο Πολιτισμού της Πιονγιάνγκ.

    [07] Πολιτισμός

    Αρχαία Ολυμπία

    Διαγωνισμός για την ανάπλαση

    26/2/2008 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος με το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας και τον πρύτανη του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με το μνημόνιο, προκηρύσσεται Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός, ειδικό βραβείο και χρηματικό έπαθλο στους φοιτητές που θα αναδεχθούν νικητές αρχιτεκτονικής μελέτης για την είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας.

    [08] Πολιτική

    Επίσκεψη Αλαβάνου στο Νομό Ηρακλείου

    26/2/2008 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Συνεχίζει την επίσκεψή του στο Νομό Ηρακλείου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με το δήμαρχο Ρούβα, κ. Οικονομάκη, και με τοπικούς φορείς και συζήτησε θέματα που απασχολούν την περιοχή. Όπως δήλωσε ο κ. Αλαβάνος ότι χρειάζονται άμεσες και ισχυρές παρεμβάσεις προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οι κτηνοτρόφοι στη φοβερή αύξηση του κόστους παραγωγής, στη δυσκολία να διαθέσουν τα προϊόντα τους, στην έλλειψη οργανισμών πιστοποίησης σχετικά με την ελληνικότητα των προϊόντων και το ίδιο και οι υπόλοιπες δραστηριότητες. Αναφερόμενος στην έκθεση της Ε.Ε. για τη φτώχεια είπε: "Νομίζω ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει καταφέρει να φέρει την Ελλάδα κυριολεκτικά στον πάτο του βαρελιού. Δόθηκαν τα στοιχεία από την Ε.Ε. και η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στις εργαζόμενες οικογένειες από όλες τις χώρες της Ε.Ε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Καραμανλή, τον κ. Αλογοσκούφη, την κ. Πετραλιά και να πω ότι αυτός ο δρόμος πρέπει να κλείσει. Και πρέπει να δούμε μια πορεία προς την κοινωνική προστασία, το κοινωνικό κράτος, τη στήριξη των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας". Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να μη στηρίξει - "και να το κάνει αυτό δημοσίως", όπως είπε - την τροπολογία που έχουν καταθέσει οι βουλευτές της Ν.Δ. του Νομού Χανίων για το θέμα των ΚΤΕΛ Κρήτης.

    [09] Πολιτική

    Στην Αθήνα από 14 έως 16 Μαρτίου

    Πανελλαδικό τριήμερο του ΣΥΡΙΖΑ

    26/2/2008 8:22:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου, θα διαρκέσει η πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής γραμματείας του. Παράλληλα αποφασίστηκε η οργάνωση καμπάνιας για την ένταξη νέων μελών και παρεμβάσεων για το ασφαλιστικό. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις περιφερειακές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για το ασφαλιστικό αναφέρεται ότι "στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν πρωτίστως οι νέοι, οι γυναίκες και οι διατάξεις για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα".

    [10] Οικονομία

    Στις διεθνείς αγορές

    Στα ύψη και πάλι το πετρέλαιο

    26/2/2008 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η τιμή του αργού πετρελαίου κινείται ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι στις διεθνείς αγορές σήμερα το απόγευμα, για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού αυξήθηκε κατά 1,13 δολάρια και στις 18:40 ώρα Ελλάδος βρισκόταν στα 100,36 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Επιπλέον, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ, συμβολαίου Μαρτίου, βρισκόταν στα 98,70 δολάρια ανά βαρέλι. Στα τέλη του προηγούμενου έτους και για διάστημα ενός μηνός, η τιμή του "μαύρου χρυσού" εμπορευόταν πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, ενώ στις 3 Ιανουαρίου το αργό "έπιασε" και τα 100 δολάρια. Στη συνέχεια η αύξηση των φόβων σχετικά με ενδεχόμενη μείωση της ζήτησης πετρελαίου στις ΗΠΑ (τον μεγαλύτερο καταναλωτή ενέργειας στον κόσμο) οδήγησε στη σταδιακή μείωση των τιμών. Πριν λίγες ημέρες η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ενισχύθηκε εκ νέου, με το αργό να "κλείνει" στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη στα 100,10 δολάρια το βαρέλι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 February 2008 - 21:49:56 UTC