Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε νέα επέμβαση η Μ. Γιαννάκου
  • [02] Εκδικάστηκε η έφεση Ολυμπιακού
  • [03] Προβάδισμα 2-0 του Ολυμπιακού
  • [04] "Λευκή" ισοπαλία στα Πηγάδια
  • [05] Στραπάτσο πρωτοπόρων στη Β΄Εθνική
  • [06] "Ναι" στις κυρώσεις ΟΗΕ
  • [07] Ξέφυγε η Καβάλα στη Γ΄ Εθνική

    [01] Κοινωνία

    Σε νέα επέμβαση η Μ. Γιαννάκου

    27/2/2008 9:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σε καρδιολογική αγγειοπλαστική επέμβαση υποβλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία την Τρίτη υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, η ομάδα καρδιολόγων του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", με επικεφαλής τον καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη, τοποθέτησαν στεντ στην αριστερή στεφανιαία αρτηρία της όπου υπήρχε στένωση. Η κα Γιαννάκου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή της δύσκολη, καθώς υπάρχει και το πρόβλημα με τον σακχαρώδη διαβήτη.

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εκδικάστηκε η έφεση Ολυμπιακού

    27/2/2008 11:10:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ρόμαν Βάλνερ. Εφεση επί της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας (επανάληψη του αγώνα Καλαμαριά-Ολυμπιακός) είχαν καταθέσει, τόσο η πλευρά του Αυστριακού ποδοσφαιριστή, όσο και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τους "ερυθρόλευκους" να ζητούν να κατακυρωθεί υπέρ τους η μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση (1-0 υπέρ των "Ποντίων"). Η απόφαση θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα δε την επόμενη Τετάρτη. Να σημειωθεί ότι η πλευρά της μακεδονικής ομάδας ζήτησε την εξαίρεση του προέδρου της Επιτροπής κι ενός μέλους της, το οποίο τελικώς αυτοεξαιρέθηκε, ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιακός υποστήριξε ότι το αίτημα της Καλαμαριάς ήταν εκπρόθεσμο.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προβάδισμα 2-0 του Ολυμπιακού

    27/2/2008 10:30:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με δύο γκολ του Κώστα Μενδρινού στην αρχή του αγώνα (5΄, 8΄), ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Ηρακλή στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, και ενόψει της ρεβάνς στο Καυταντζόγλειο έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με... άλλη ομάδα, αφού μόνο ο Αντζας, ο Πάντος και ο Πατσατζόγλου ήταν στην ενδεκάδα και στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα οι νεαροί Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννης, αλλά και ο Κώστας Μενδρινός, που με το «καλημέρα» έβαλε την... υπογραφή του και μάλιστα δις με δύο εξαιρετικά σουτ. Το πρώτο στο 5΄ και το δεύτερο στο 8 κι έτσι πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο η πειραϊκή ομάδα είχε πάρει ένα «καθαρό» προβάδισμα με 2-0. Θα μπορούσε μάλιστα να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, όταν ο Σίσιτς στο 20 και ο Νούνιες στο 34 έφυγαν μόνοι μπροστά, αλλά δεν κατάφεραν να «νικήσουν» τον Πάρντο. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε κι ένα γυριστό σουτ του 41, που έφυγε λίγο άουτ, και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο.

    Με το ξεκίνημα του β ημιχρόνου ο Ηρακλής έχασε την ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ, όταν σε σέντρα του Περπερίδη, ο Γιάντσης αιφνιδιάστηκε και προ του Σηφάκη βρήκε την μπάλα άτσαλα και την έστειλε άουτ. Στο 58 ο Νούνιες βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε πάνω στα χέρια του Πάρντο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπεροχή, αλλά καταναλώθηκε σε ανούσιες ενέργειες εκτός περιοχής, ενώ δύο φορές στο 81 ο νεοεισελθών Λούα Λούα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ, αλλά σούταρε άστοχα. Τη μεγάλη ευκαιρία για ένα γκολ, που θα άλλαζε όλο το σκηνικό ενόψει της ρεβάνς, την έχασε ο Ηρακλής στο 87, όταν ο Γιάντσης βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ετσι το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος.

    Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθήνας)

    Κίτρινες: Πάντος, Κατσικογιάννης, Παπαδόπουλος - Γιαννούλης, Τσάβι

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Σηφάκης, Ζεβλάκοφ, Πάντος (62 Λεονάρντο), Παπαδόπουλος, Άντζας, Κατσικογιάννης, Μενδρινός, Πατσατζόγλου, Μήτρογλου (57 Κωνσταντίνου), Νούνιες (70 Λούα Λούα), Σίσιτς.

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Ανχελ Πεντράθα): Πάρντο, Μαυρογενίδης (62 Παπαστεριανός), Γιαννούλης, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Τσάβι, Παπαδόπουλος, Ριμπέιρο (90 Πουρσανίδης), Φονσέκα (46 Γιάντσης), Μάρκες.

    ** Η Νιούκαστλ ζήτησε σήμερα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός εισιτήρια στον χώρο των VIP, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ο εκπρόσωπός της, Νόρμαν Βούστερ.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Λευκή" ισοπαλία στα Πηγάδια

    27/2/2008 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: AΠΕ

    Ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) έληξε ο 1ος προημιτελικός αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Αρη, που διεξήχθη στα Πηγάδια. Ετσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε ένα προβάδισμα ενόψει της ραβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Χωρίς πολλές φάσεις κύλησε το α ημίχρονο. Ουσιαστικά τη μεγάλη ευκαιρία την είχε η γηπεδούχος ομάδα, όταν στο 15 και από λάθος του Γιάχιτς, ο Γκρζέλακ απέφυγε τον Ρονάλντο και μέσα από την περιοχή σούταρε λίγο πάνω από το δοκάρι του Χαλκιά.

    Αντίθετα, στο β ημίχρονο το ματς έγινε πολύ πιο ενδιαφέρον. Στο 53 και σε σέντρα του Γκρζέλακ, ο Χαλκιάς είχε άστοχη έξοδο και οι Λαμπριάκος, Τόμιτς απέτυχαν διαδοχικά να βρουν την μπάλα. Στο 56 και από σέντρα του Αουρέλιο, ο Σανσόν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε άουτ.

    Η Ξάνθη πίεσε προς το τέλος για το γκολ και στο 84 ο Χαλκιάς πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση σε μακρινό σουτ του Τόμιτς. Ετσι παρέμεινε το «στείρο» 0-0 μέχρι το τέλος.

    Διαιτητής: Κουκουλάκης(Ηρακλείου)

    Κίτρινες: Τζιωρτζιόπουλος, Ρίκκα - Ιβιτς, Γιάχιτς, Παπαδόπουλος

    Οι συνθέσεις:

    ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Λυμπερόπουλος, Ριζογιάννης, Κωστούλας, Ζουέλα, Τζιωρτζιόπουλος, Ρίκκα, Διγκόζης (80 Αλβα), Τόμιτς, Κιντάνα (67 Πένκο), Γκρζέλακ, Λαμπριάκος.

    ΑΡΗΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Αουρέλιο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία (60 Σιστόν), Γιάχιτς, Ίβιτς, Σανσόν (82 Κάλβο), Κόκε (90 Πρίττας).

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στραπάτσο πρωτοπόρων στη Β΄Εθνική

    27/2/2008 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ως μη γενόμενη θεωρείται η 16η αγωνιστική στη Β΄Εθνική αφού παρά τις ήττες των πρωτοπόρων, η βαθμολογία στην κορυφή παρέμεινε αμετάβλητη. Ο ΠΑΣ Γιάννενα γνώρισε την ήττα στον Βόλο από τον ΑΣΚ Ολυμπιακό και παρέμεινε στην κορυφή με 31 βαθμούς. Την ήττα του ΠΑΣ όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Θρασύβουλος που έχασε από τον Εθνικό με 2-1, παρέμεινε ωστόσο στην δεύτερη θέση, μιας και η Καλλιθέα έμεινε στο 0-0 στη Θεσσαλονίκη με τον Αγροτικό Αστέρα. Ίδια γεύση και για τέταρτο στη βαθμολογία Ιωνικό που στραβοπάτησε στη Νίκαια με την Καστοριά και το 0-0 του στέρησε τη δυνατότητα να ανέβει κι άλλο στη βαθμολογία. Ζημιά έπαθε και το Αιγάλεω που έχασε στην Καλαμάτα με 2-0 και έμεινε αρκετά πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στην Σούπερ Λίγκα.

    Σε αγώνες για την 16η ημέρα του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΣΚ Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 Ιωνικός-Καστοριά 0-0 Καλαμάτα-Αιγάλεω 2-0 Χαϊδάρι-Πιερικός 0-0 Εθνικός-Θρασύβουλος 2-1 Πανσερραϊκός-Άγιος Δημήτριος 1-1 Κέρκυρα-Πανθρακικός 0-0 Αγροτικός Αστέρας-Καλλιθέα 0-0 Ηλυσιακός-Εθνικός Αστέρας 1-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες) 1. ΠΑΣ Γιάννινα 31 2. Θρασύβουλος 29 3. Καλλιθέα 28 . Ιωνικός 27 -15αγ. 5. Πανσερραϊκός 25 6. Εθνικός 23 7. Πανθρακικός 22 -15αγ. 8. Αιγάλεω 21 9. Εθνικός Αστέρας 19 . Αγροτικός Αστέρας 19 . Κέρκυρα 19 12. Ηλυσιακός 18 -15αγ. 13. ΑΣΚ Ολυμπιακός 17 -15αγ. 14. Καστοριά 16 -15αγ. . Χαϊδάρι 16 -15αγ. 16. Καλαμάτα 14 17. Πιερικός 13 18. Άγιος Δημήτριος 9 -15αγ.

    *Πανθρακικός και Πιερικός έχουν τιμωρηθεί με μηδενισμό και -1 και -3 βαθμούς αντίστοιχα.

    [06] Κόσμος

    "Ναι" στις κυρώσεις ΟΗΕ

    27/2/2008 8:36:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πρόθυμη να υποστηρίξει απόφαση του ΟΗΕ για νέες κυρώσεις κατά του Ιράν είναι η Μόσχα, στην περίπτωση που η Τεχεράνη δεν μεταβάλλει την πολιτική της για την ανάπτυξη πυρηνικού προγράμματος, δήλωσε την Τετάρτη ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Βιτάλι Τσούρκιν.

    "Η Ρωσία ως μέλος της Ομάδος των Έξι (Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Γερμανία) θα αναλάβει την υποχρέωση να υποστηρίξει την απόφαση του ΟΗΕ", τόνισε ο Ρώσος πρεσβευτής, δηλώνοντας πως μιλούσε για εξειδικευμένες κυρώσεις.

    Οι Έξι, που συνεδρίασαν την περασμένη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον, προσανατολίζονται στην "προσεχή" επιβολή κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Τομ Κέισι.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξέφυγε η Καβάλα στη Γ΄ Εθνική

    27/2/2008 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με κιάλια βλέπουν την Καβάλα οι επίδοξοι «μνηστήρες» του τίτλου του πρωταθλητή στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας μετά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής. Η Καβάλα νίκησε τον Θερμαϊκό με 2-1 και αύξησε σε 8 τους βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΝΕ και πλέον φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΝΕ «αυτοκτόνησε» αφού παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην έδρα του απέναντι στην Ένωση Θράκης και έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου. Μεγάλης σημασίας νίκες πήραν η Προσοτσάνη και ο Εορδαϊκός επί του Εθνικού Κατερίνης και της Αναγέννησης Καρδίτσας με 1-0, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

    Σε αγώνες για την 17η ημέρα του 2ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    ΑΕ Γιάννενα - Πρέβεζα 2-2 Λαμία - Νίκη Βόλου 0-0 Καβάλα - Θερμαϊκός 2-1 Αν. Καρδίτσας - Εορδαϊκός 0-1 Εθν. Κατερίνης - Προσοτσάνη 0-1 ΠΑΟΝΕ - Ένωση Θράκης 0-0 Εθνικός Ολυμπιακός Β.-Αν. Γιαννιτσών 28/2 *Ρεπό: Πολύκαστρο

    **Ο αγώνας Δόξα Δράμας - Αν. Αρτας δεν θα διεξαχθεί λόγω τιμωρίας της δραμινής ΠΑΕ.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες) 1. Καβάλα 42 -16αγ. 2. ΠΑΟ Νέων Επιβατών 34 -16αγ. 3. Εθνικός Ολυμπιακός Β. 27 -15αγ. 4. Θερμαϊκός 26 -16αγ. . Νίκη Βόλου 26 -16αγ. 6. Αναγέννηση Γιαννιτσών 25 -15αγ. 7. Αναγέννηση Καρδίτσας 23 -16αγ. 8. Εθνικός Κατερίνης 20 -16αγ. . Λαμία 20 -16αγ. . Πρέβεζα 20 -16αγ. 11. Αναγέννηση Αρτας 19 -16αγ. 12. Πολύκαστρο 18 -16αγ. -. Εορδαϊκός 18 -16αγ. -. Προσοτσάνη 18 -16αγ. 15. Ενωση Θράκης 16 -16αγ. 16. ΑΕ Γιάννενα 10 -16αγ. 17. Δόξα Δράμας -24 -16αγ.

    * Η Δόξα Δράμας έχει μηδενιστεί σε 10 αγώνες και της έχουν αφαιρεθεί 30 βαθμοί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 27 February 2008 - 21:49:53 UTC