Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες συλλήψεις για παράνομη είσοδο
  • [02] Στις Βρυξέλλες η Ν. Μπακογιάννη
  • [03] Απόσυρση του ασφαλιστικού ζήτησε ο Α.Αλαβάνος
  • [04] Πολύνεκρο δυστύχημα στην Αργεντινή
  • [05] Επαγγέλματα που χάνονται
  • [06] Νικητής στη Βέροια ο Ολυμπιακός
  • [07] Παγκόσμιο ρεκόρ η Μακ Γκρέγκορι
  • [08] Ο Εργοτέλης πήρε βαθμό στην Τρίπολη
  • [09] Άνετη νίκη 3-0 του Ατρόμητου

    [01] Κοινωνία

    Από το Λιμενικό Σώμα

    Νέες συλλήψεις για παράνομη είσοδο

    9/3/2008 6:26:00 μμ

    Πηγή: γρ. Τύπου ΥΕΝ

    Σε 35 συλλήψεις αλλοδαπών που πέρασαν στην Ελλάδα χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα, προχώρησαν σήμερα Κυριακή, κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος. Οι 23 αλλοδαποί (19 άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα παιδί), συνελήφθησαν, βορειοανατολικά της νησίδας Φαρμακονήσι Λέρου. Επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος προερχόμενοι, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Στη Λέσβο στη θαλάσσια περιοχή Μυστεγνών, συνελήφθησαν 12 αλλοδαποί άνδρες, καθώς και ο 39χρονος αλλοδαπός διακινητής τους. Όπως και οι συλληφθέντες στη Λέρο και αυτοί επέβαιναν σε φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Ο διακινητής των μεταναστών συνελήφθη μετά από καταδίωξη σε ορεινή περιοχή, όταν επιχείρησε να διαφύγει.

    [02] Πολιτική

    Συνεδριάζει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων

    Στις Βρυξέλλες η Ν. Μπακογιάννη

    9/3/2008 5:45:00 μμ

    Πηγή: γρ.Τύπου ΥΠΕΞ

    Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Τα θέματα τα οποία αναμένεται να συζητηθούν είναι:

    -Στις Γενικές Υποθέσεις θα συζητηθούν η προετοιμασία του Εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Βρυξέλλες, 13-14 Μαρτίου), καθώς και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην διεθνή ασφάλεια.

    -Στις Εξωτερικές Σχέσεις θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή, η κατάσταση στο Αφγανιστάν και την Ζιμπάμπουε, η διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    -Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί η τετραμερής συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Συμβούλιο της Ευρώπης, η συνάντηση της Τρόικας των Υπουργών Εξωτερικών με την Αλβανία, το Συμβούλιο Συνεργασίας με την Ουκρανία, καθώς και το Συμβούλιο Σύνδεσης με την Αλγερία.

    [03] Πολιτική

    Μιλώντας στη ΝΕΤ

    Απόσυρση του ασφαλιστικού ζήτησε ο Α.Αλαβάνος

    9/3/2008 5:26:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την αμέριστη συμπαράστασή του στους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων, εξέφρασε ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ και κάλεσε την κυβέρνηση σε υπαναχώρηση - σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο - προβλέποντας γιγάντωση των κινητοποιήσεων εάν αυτό δε συμβεί. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα υψηλά ποσοστά που το κόμμα του εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως ενώ είναι αδύνατη σε επίπεδο κορυφής, το ζητούμενο παραμένει η κοινή συμπόρευση με τις κοινωνικές δυνάμεις που προέρχονται από αυτό το χώρο. Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα των Σκοπίων τόνισε πως η ανάκτηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κρατών οφείλει να είναι προτεραιότητα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων, όσο δύσκολες κι αν είναι αυτές.

    [04] Κόσμος

    Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο

    Πολύνεκρο δυστύχημα στην Αργεντινή

    9/3/2008 5:03:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό

    Aιματηρό απολογισμό είχε η σύγκρουση λεωφορείου με αμαξοστοιχία στην Αργεντινή, με 18 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και 50 να τραυματίζονται, από τους οποίους, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 2πμ τοπική ώρα (6πμ ώρα Ελλάδος), σε διασταύρωση οδικής αρτηρίας με σιδηροδρομικές γραμμές. Το διώροφο λεωφορείο μετέφερε παραθεριστές από την πόλη Μαρ ντε Αχό στο Μπουένος Άιρες. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου της πόλης Ντολόρες, όπου και μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, Ρομπέρτο Καπιέλ: "Είναι μια τραγωδία, δίδουμε προτεραιότητα στα πιο σοβαρά περιστατικά, ορισμένοι διακομίσθηκαν αεροπορικώς, έχουμε πέντε τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση". Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ενώ η περιοχή της σύγκρουσης βρίσκεται περίπου 205 χιλιόμετρα νότια του Μπουένος Άιρες.

    [05] Πολιτισμός

    Πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά

    Επαγγέλματα που χάνονται

    9/3/2008 4:38:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Εκδηλώσεις με θέμα: "Παραδοσιακά Χανιώτικα Επαγγέλματα - Εικόνες από Επαγγέλματα και Δραστηριότητες που Χάνονται και στα Χανιά". μαζί με έκθεση φωτογραφίας, πραγματοποιούνται το διάστημα 12-30 Μαρτίου 2008, στον εκθεσιακό χώρο "Μεγάλο Αρσενάλι"στα Χανιά. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Μαρτίου, ώρα 19:00. H Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, σε συνεργασία με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και την Μηνιαία Εφημερίδα "Πυξίδα Της Πόλης", οργανώνουν τις εκδηλώσεις με τίτλο "Εικόνες από Επαγγέλματα και Δραστηριότητες που Χάνονται και στα Χανιά". Με αφορμή τις φωτογραφίες του Χανιώτη δημοσιογράφου ερευνητή Μιχάλη Γρηγοράκη, από το αρχείο της εφημερίδας "Χανιώτικα Νέα", καθώς και τις φωτογραφίες του φωτογράφου Θεοφάνη Μανουσάκη επιχειρείται ένα ταξίδι στον τόπο και τον χρόνο. Στο πέρασμα του χρόνου μια σειρά από επαγγελματίες εγκαταλείπουν δραστηριότητες κουβαλώντας μαζί τους τις ιστορίες τόσο του επαγγέλματος όσο και της ζωής. Η καταγραφή αυτής της διαδρομής επιδιώκεται μέσα από αυτήν την έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις της. Στόχος, πέραν της καταγραφής, η ελάχιστη συμβολή σ ένα προβληματισμό για το "Σε ποιο βαθμό και με ποιο τρόπο έχουν μέλλον τα χαρακτηριζόμενα ως παραδοσιακά επαγγέλματα" στην σημερινή κοινωνία. Σκέψεις και δράσεις για την δυνατότητα ένταξης κάποιων από τα επαγγέλματα σε ένα αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης.

    Καθ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στον κόσμο των επαγγελμάτων. Πρόκειται για 22 καταγραφές με τον κινηματογραφικό φακό Επαγγελμάτων και Επαγγελματιών που φθίνουν σε όλη την Ελλάδα. Θα προβληθούν οι ταινίες των: Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη, Σταύρου Ψυλλάκη, Θοδωρή Παπαδουλάκη, Νίκου Γιαννόπουλου, Χρήστου Μπάρμπα, Βασίλη Κατσίκη, Νίκου Ζαπατίνα, Γ. Καμαρίνου Δ. Περγάλη.

    Επίσης θα πραγματοποιηθούν το ίδιο χρονικό διάστημα και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως: "Κινηματογραφώντας Επαγγέλματα και Δραστηριότητες που Χάνονται", "Τα επαγγέλματα μέσα από το τραγούδι" (Πώς είδε το ελληνικό τραγούδι τα παραδοσιακά επαγγέλματα; Από το Ρεμπέτικο στο λαϊκό τραγούδι και την Κρητική Μουσική, σε επιμέλεια. Γιώργου Βαβουλέ). "Επαγγέλματα σε άσπρο και μαύρο" (Αφιέρωμα στα επαγγέλματα που απαθανατίστηκαν στις ταινίες του παλιού -ασπρόμαυρου- ελληνικού κινηματογράφου, το οποίο επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Άρης Μαλανδράκης).

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βέροια - Ολυμπιακός 0-1

    Νικητής στη Βέροια ο Ολυμπιακός

    9/3/2008 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε να νικήσει στη Βέροια ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας επικράτησε της "βασίλισσας του βορρά" 1-0, χάρις στο γκολ του Πατσατζόγλου στο 7ο λεπτό. Η πειραϊκή ομάδα πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και αναμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Παναθηναϊκός-Λάρισα, ευελπιστώντας σε "στραβοπάτημα" των "πρασίνων" για να παραμείνει εκεί, ενώ η Βέροια εξακολουθεί να "χαροπαλεύει" στις τελευταίες θέσεις (14η) του βαθμολογικού πίνακα.

    Οι "ερυθρόλευκοι" ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Πατσατζόγλου σούταρε έξω από την περιοχή της Βέροιας και η μπάλα, με διπλό "γκελ" στους Κόλτζο και Μετόμο, κατέληξε στα δίχτυα του Αποστολίδη. Αφού στο 11΄ ο Νικοπολίδης μπλόκαρε την κεφαλιά του Μπικόφσκι, στο 18΄ ο Ολυμπιακός είδε το (κανονικό) γκολ του Μπελούτσι να ακυρώνεται από τον διαιτητή Ζωγράφο, καθ΄ υπόδειξη του βοηθού του, που σημείωσε κακώς σε θέση οφ σάιντ τον Αργεντινό μέσο. Η Βέροια απείλησε για πρώτη φορά στο 40΄, όταν ο Νικοπολίδης με έγκαιρη έξοδο πρόλαβε τον εφορμούντα Μπικόφσκι.

    Στο δεύτερο μέρος ο Κόλτζος αναδείχθηκε σε "από μηχανής Θεό" για την ομάδα του, καθώς σε δύο περιπτώσεις αποσόβησε ισάριθμα γκολ αποκρούοντας επί της γραμμής τις κεφαλιές των Τοροσίδη (49΄) και Κοβάσεβιτς (58΄). Με τη σειρά της, η Βέροια παραλίγο να ισοφαρίσει στο 64΄, όταν ο Καμάλ σούταρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε δύσκολα με το πόδι. Έκτοτε ο ρυθμός έπεσε, καθώς για πολλοστή φορά την εφετινή περίοδο ο Ολυμπιακός προσπάθησε, με πολύ άγχος πάντως, να κρατήσει τους βαθμούς της νίκης, απέναντι σε μια Βέροια που ήθελε αλλά δεν μπόρεσε. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν πάντως να έχουν διπλασιάσει τα τέρματα στο 75΄, όταν το σουτ του Λεονάρντο απέκρουσε ο Αποστολίδης και στο "ριμπάουντ" ο Κοβάσεβιτς σούταρε ελάχιστα άουτ.

    Διαιτητής: Ζωγράφος (Σύνδεσμος Αθηνών)

    Κίτρινες : Μετόμο, Βασιλακάκης

    Οι συνθέσεις:

    ΒΕΡΟΙΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Αποστολίδης, Σαμαράς, Μπικόφσκι, Τσιμπλίδης, Κόλτζος (82΄ Τζιοβανίνι), Καμάλ, Στεφανίδης, Μετόμο, Πιετραβάλλο (46΄ Πάεζ Γκόμεζ), Βασιλακάκης, Ερέρα (74΄ Ζέλσον).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Λεονάρντο, Ζούλιο Σέζαρ, Στολτίδης, Κοβάσεβιτς (88΄ Κωνσταντίνου), Νούνιες (63΄ Σίσιτς), Τζόρτζεβιτς, Άντζας, Μπελούτσι (84΄ Μενδρινός), Τοροσίδης.

    [07] Αλλα σπορ

    Παγκόσμιο ρεκόρ η Μακ Γκρέγκορι

    9/3/2008 7:05:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Χέιλι ΜακΓκρέγκορι σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 μέτρα ύπτιο. Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια κάλυψε την απόσταση σε 28 δευτερόλεπτα, στη διάρκεια κούρσας 4Χ50μ. σε μίτινγκ, το οποίο διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών. Έτσι, η 22χρονη αθλήτρια βελτίωσε κατά εννέα εκατοστά του δευτερολέπτου το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο είχε σημειώσει η Κινέζα Λι Γιάνγκ στις 19 Οκτωβρίου στο Χιντεραμπάντ της Ινδίας (28.09).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο ίδιο μίτινγκ, η ΜακΓκρέγκορι έγινε η πέμπτη γυναίκα στην ιστορία, η οποία κολύμπησε τα 100 μέτρα ύπτιο σε λιγότερο από ένα λεπτό, αφού κάλυψε την απόσταση σε 59.81.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης 1-1

    Ο Εργοτέλης πήρε βαθμό στην Τρίπολη

    9/3/2008 6:59:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έπαιξε με τη φωτιά και «κάηκε» ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς ο Εργοτέλης με γκολ του Ογκουνσότο στο 87΄ απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία (1-1) στον μεταξύ τους αγώνα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 36΄ με τον Κανακούδη.

    Το πρώτο εικοσάλεπτο υπήρξε αναγνωριστικό, καθώς οι αντίπαλοι δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση να ρισκάρουν. Μια κεφαλιά του Φιλομένο στο 7΄ πέρασε άουτ, ενώ λίγο αργότερα το σουτ του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, από πλεονεκτική θέση, κόντραρε στα σώματα των αντίπαλων αμυντικών. Με τη σειρά του, ο Εργοτέλης «απάντησε» με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζούνιορ στο 17΄ (άουτ) και μια κεφαλιά του Μελισσά στο 20΄, που είχε την ίδια κατάληξη. Στο 30΄ ο Αμπάρης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Θεοδωρίδη για να τον μιμηθεί ο Δασκαλάκης τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν επενέβη σωτήρια για την ομάδα του στην κεφαλιά του Τσέζαρεκ. Ατυχώς γι΄ αυτόν όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και ύστερα από δύο λεπτά, όταν ο Κανακούδης πήρε την κεφαλιά-πάσα του Τσέζαρκε και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα.

    Η επανάληψη δεν ήταν ποιοτική όσο το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι δύο ομάδες αναλώθηκαν κυρίως σε παιχνίδι κέντρου, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις ήταν μάλιστα αρκετά δυνατό. Η πρώτη αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 60ο λεπτό, με τον Μελισσά να «σημαδεύει» το δοκάρι του Αμπάρη. Τελικά, η «χαλάρωση» και η προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων εκ μέρους των γηπεδούχων, αντί για την επιδίωξη της αύξησή τους, τιμωρήθηκε από τον Ογκουνσότο στο 87΄, με τον Νιγηριανό να σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης.

    Διαιτητής: Κάκος (Σύνδεσμος Κέρκυρας)

    Κίτρινες: Οφρυδόπουλος, Νταμόντε, Καρντόσο - Μελισσάς

    Οι συνθέσεις:

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αμπάρης, Λαζαρίδης, Κυριάκος (70΄ Λαδάκης), Οφρυδόπουλος, Ζεάν Κάρλος, Ζαϊρί, Νταμόντε, Καρντόσο, Κανακούδης, Τσέζαρεκ (76΄ Καμπούροφ), Φιλομένο (86΄ Μοσχογιάννης).

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου) : Δασκαλάκης, Κορδονούρης (76΄ Κουτσιανικούλης), Χίμπλιγκερ, Βακουφτσής (69΄ Μπούντιμιρ), Μελισσάς, Τζούνιορ, Κεφαλούκος, Γιαλούσης, Θεοδωρίδης (60΄ Μάθις), Ογκουνσότο, Φραγκουλάκης.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ατρόμητος - Καλαμαριά 3-0

    Άνετη νίκη 3-0 του Ατρόμητου

    9/3/2008 6:48:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντικό βήμα για την απομάκρυνσή του από την "διακεκαυμένη" ζώνη της βαθμολογίας έκανε ο Ατρόμητος, καθώς στη συνάντηση που διεξήχθη στο Περιστέρι για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, επικράτησε του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-0, με γκολ των Περόνες (59΄), Κριπηντήρη (79΄) και Λουτσιάνο (85΄). Από την άλλη πλευρά, η ήττα "βύθισε" ακόμη περισσότερο τους Πόντιους καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε στην προτελευταία θέση της κατάταξης.

    Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με διάθεση να πιέσουν και ήταν δραστήριοι στα πρώτα λεπτά, όμως οι επιθετικές προσπάθειές τους ήταν άνευ ουσίας και συνήθως "εξανεμίζονταν" έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μιχαηλίδη. Ο Ατρόμητος ήταν μάλιστα η ομάδα που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, καθώς στο 5ο λεπτό ο Τσίγκας σέντραρε από αριστερά στον Λουτσιάνο και ο Βραζιλιάνος μέσος σούταρε με το "κακό" πόδι του (δεξί), στέλνοντας λίγο έξω από την εστία του Κόβατς.

    Στο 24΄ ο Λουτσιάνο δέχθηκε την πάσα του Περόνε αλλά ξανασούταρε άστοχα, ενώ στο 27΄ ο ίδιος παίκτης "καρδιοχτύπησε" τον τερματοφύλακα της Καλαμαριάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια οι "Πόντιοι" αντέδρασαν, ανακτώντας τον έλεγχο του παιχνιδιού και φτάνοντας με αξιώσεις στο τέρμα της αθηναϊκής ομάδας σε δύο περιπτώσεις: Στο 28΄ με ένα πολύ καλό πλασέ του Μπρίτο από πολύ κοντά και το 38΄ με νέο ωραίο πλασέ από τον Χετεμάι, με τη μπάλα και στις δύο φάσεις να περνά ελάχιστα άουτ.

    Στην επανάληψη η ομάδα του Όγιος μπήκε πιο αποφασιστικά και επέβαλλε τον ρυθμό της, με αποτέλεσμα στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ: Στο 59ο λεπτό, λοιπόν, ο Περόνε με ένα τεχνικό πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον πρώην συμπαίκτη του στον Απόλλωνα, Κόβατς κι έκανε το 1-0. Στη δεύτερη καλή ευκαιρία ο Κριπηντήρης διπλασίασε, στο 79΄, και στο 85΄ ο Λουστιάνο έβαλε το "κερασάκι" στην τούρτα, κάνοντας το 3-0 και δίνοντας εύρος στη νίκη της ομάδας του.

    Διαιτητής: Πολατιάν (Σύνδεσμος Πέλλας)

    Κίτρινες : Ανατολάκης, Σκοπελίτης, Ιωάννου, Τρέχο - Μουράφσκι, Καραλιόπουλος, Μπρίτο, Φαβάλι

    Οι συνθέσεις:

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Κατεμής, Γελαδάρης, Ανατολάκης, Ολιβέιρα, Κορακάκης (40΄ Τρέχο), Σκοπελίτης, Ρόβας, Λουτσιάνο, Τσίγκας (64΄ Κριπηντήρης), Περόνε (69΄ Ιωάννου).

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Μουράφσκι (63΄ Μπούσι), Χετεμάι (77΄ Γκονσάλβες), Κόλτσης, Μπρίτο, Καραλιόπουλος, Σαρακατσάνος, Μπάρκογλου, Φαβάλι, Αμπονσά (86΄ Κοντοδήμος).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 March 2008 - 17:49:58 UTC