Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο μικροσκόπιο το σκάνδαλο ντόπινγκ
  • [02] "Παράλυση" στο Χήθροου, από τη χιονόπτωση
  • [03] Διαδήλωση ισλαμιστών εναντίον Δανίας-Ολλανδίας
  • [04] Πήρε εξιτήριο ο πρίγκιπας Φίλιππος
  • [05] Κρατά την διαφορά η Ίντερ
  • [06] Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής
  • [07] Έχασαν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός
  • [08] Νίκησε και ελπίζει η ΑΕΚ
  • [09] Διασυρμός 4-1 του Παναθηναϊκού
  • [10] Λύτρωση με Μήτρογλου για Ολυμπιακό
  • [11] "Μυδράλιο" ο Πανσερραϊκός
  • [12] Αμετάβλητη η κορυφή στην Γ΄ Εθνική

    [01] Αθλητισμός

    Εξηγήσεις στην Ομοσπονδία δίνουν οι αθλητές

    Στο μικροσκόπιο το σκάνδαλο ντόπινγκ

    6/4/2008 8:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/4/2008 9:24:58 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Ξεκίνησε η έρευνα για το σκάνδαλο που συγκλονίζει τον χώρο τής Άρσης Βαρών, που έχει πάρει δραματικές διαστάσεις έπειτα από τον έλεγχο της WADΑ και τους 11 Έλληνες αθλητές της Εθνικής Ομάδας που βρέθηκαν θετικοί, στο πρώτο δείγμα, στη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Στην Εξεταστική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε από την Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών, προσήλθαν σήμερα αθλητές για να δώσουν εξηγήσεις. Τις επόμενες μέρες θα κληθεί και ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις. Σήμερα στα γραφεία τής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, βρέθηκαν οι δεκατρείς αθλητές-μέλη της Εθνικής Ομάδας, έντεκα εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί στο πρώτο δείγμα, για να εξεταστούν από την Επιτροπή που συστάθηκε για την διερεύνηση τής υπόθεσης. Το πόρισμα τής Επιτροπής θα παραδοθεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη.

    Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα με θέμα τον έλεγχο ντόπινγκ στην εθνική μας ομάδα Άρσης Βαρών.

    "Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν είναι δυνατόν να διασύρεται η Ελλάδα με ανεύθυνες συμπεριφορές", τονίζει ο κ. Λιάπης σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, προσθέτοντας ότι μετά την αυριανή σύσκεψη θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ.

    Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που και το 2ο δείγμα των αθλητών μας βρεθεί θετικό, η εθνική αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που αρχίζει σε λίγες ημέρες. Την ίδια ώρα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει την ανησυχία του για τα κρούσματα ντόπινγκ και ζητά να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, για να μην αμαυρωθούν οι μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος.

    Συμπληρώματα διατροφής

    Τρεις στους δέκα αθλητές κάνουν συστηματικά χρήση συμπληρωμάτων διατροφής. Από αυτούς οι μισοί δεν γνωρίζουν καν το όνομα του σκευάσματος και τις παρενέργειές του. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πρώτο δίμηνο του 2008 από καθηγητές του ΤΕΦΦΑ Αθηνών σε δείγμα 716 αθλητών σε όλη τη χώρα προκύπτει: Το 46% προτιμούν σκευάσματα που περιέχουν πρωτεϊνες και αμινοξέα , 35,6% υδατάνθρακες, 29,7% ηλεκτρολύτες -34,3% τα παίρνουν ύστερα από σύσταση του προπονητή τους, 23,4% συμβουλεύονται τον γιατρό τους, 15,5% τους συναθλητές τους, 14,6% τον διαιτολόγο τους και το 12,1 τα επιλέγουν μόνοι τους. Ωστόσο η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να κρύβει κινδύνους όταν τα συστατικά του προϊόντος δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που αναγράφονται στο εξωτερικό της συσκευασίας. Οι επιστήμονες λένε ότι μόνο με σκληρή προπόνηση μπορεί ένας αθλητής να διακριθεί χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του με αμφίβολης ποιότητας σκευάσματα που του προτείνουν.

    [02] Κόσμος

    Λονδίνο, Βρετανία

    "Παράλυση" στο Χήθροου, από τη χιονόπτωση

    6/4/2008 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Περίπου πενήντα πτήσεις της "British Airways", μέσω του αεροδρομίου Χήθροου στο Λονδίνο, ακυρώθηκαν κατά το τρέχον έκτο εικοσιτετράωρο του Απριλίου , λόγω χιονοπτώσεων. Άλλες περίπου δώδεκα πτήσεις ακυρώθηκαν από τα συνεχιζόμενα προβλήματα με το λογισμικό των ηλεκτρονικών υπολογιστών, με τους οποίους εφοδιάστηκε ο νεότευκτος τερματικός επιβατικός σταθμός "Τ5" , αποκλειστικής εκμετάλλευσης από την ίδια αεροπορική εταιρεία. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τερματικό σταθμό επιβατών προϋπολογισμού 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με δομικά υλικά του το γυαλί και το ατσάλι. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, δεκάδες επιβάτες υποχρεώνονταν σήμερα Κυριακή να κουβαλούν μόνοι τους και για μεγάλες αποστάσεις τις αποσκευές τους. Ο "Τ5" βρίσκεται, σήμερα, στο εντέκατο κατά σειράν εικοσιτετράωρο μιάς "προβληματικής" λειτουργίας. Από τις απριλιάτικες χιονοπτώσεις, για ώρες έκλεισαν δύο από τους διαδρόμους προσγειο-απογειώσεων του Χήθροου, όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

    [03] Κόσμος

    Καράτσι, Πακιστάν

    Διαδήλωση ισλαμιστών εναντίον Δανίας-Ολλανδίας

    6/4/2008 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS

    Διαδήλωσαν σήμερα στο Καράτσι πολλές χιλιάδες ισλαμιστές, διαμαρτυρόμενοι για την ταινία του ακροδεξιού Oλλανδού βουλευτή Γκέρτ Βίλντερς, η οποία έκανε την εμφάνισή της στο Διαδίκτυο και είναι επικριτική κατά του Ισλάμ, αλλά και για τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ που αναδημοσιεύθηκαν σε εφημερίδα της Δανίας. Οι διαδηλωτές, που σύμφωνα με την αστυνομία ξεπερνούσαν τις 20.000, έκαψαν δανικές και ολλανδικές σημαίες καθώς και μία φωτογραφία του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, καλώντας την πακιστανική κυβέρνηση να διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Δανία και την Ολλανδία και να απελάσει τους διπλωμάτες τους. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζαμάατ -ι-Ισλάμι, εκπρόσωπος της οποίας κάλεσε τις 57 χώρες μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC) "να λάβουν μέτρα ύστερα από τις αντι-ισλαμικές συνωμοσίες που εξυφαίνονται στη Δύση".

    [04] Κόσμος

    Λονδίνο, Βρετανία

    Πήρε εξιτήριο ο πρίγκιπας Φίλιππος

    6/4/2008 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ο 86χρονος πρίγκιπας Φίλιππος "Δούκας του Εδιμβούργου" σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Λονδίνου "Βασιλιάς Εδουάρδος 7ος", νωρίς σήμερα το απόγευμα, ανακοίνωσαν επίσημα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Σύμφωνα με το ανακτορικό ανακοινωθέν, ο πρίγκιπας Φίλιππος, "θα αναπαυθεί, τώρα, στον "Πύργο των Ουΐνδσορ". Για αύριο Δευτέρα βράδυ, στο "επίσημο πρόγραμμα" του πρίγκιπα Φιλίππου προβλεπόταν να παραστεί σε δείπνο, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 ετών από της ίδρυσης του Ισραήλ. Τρείς ημέρες αργότερα, θα πρέπει να συνοδεύσει την σύζυγό του (σύμφωνα με το ίδιο πρόγραμμα -είχε καταρτιστεί πριν να νοσηλευθεί - σε επίσκεψή της σε Κολλέγιο της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Φιλίππου έγινε την 27η Μαρτίου, για την υποδοχή του προεδρικού ζεύγους της "γείτονος" Γαλλίας. Όμως, λόγω του προβλήματος υγείας του, σχεδόν αμέσως μετά, ο πρίγκιπας Φίλιππος απουσίασε από την επιμνημόσυνη δέηση, που εψάλη στο Λονδίνο για τον "κατακτητή" του Εβερεστ, ορειβάτη Εντμουντ Χίλαρι.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κρατά την διαφορά η Ίντερ

    6/4/2008 11:30:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού τίτλου στην Ιταλία έκανε η Ιντερ, η οποία στο πλαίσιο της 32ης ημέρας νίκησε στο Μπέργκαμο την Αταλάντα με 2-0 και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας των τεσσάρων βαθμών που έχει από την δεύτερη Ρόμα. Αλμα... Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Φιορεντίνα, που νίκησε στην έδρα της την Ρετζίνα με 2-0. Οι "βιόλα" αποσπάστηκαν τέσσερις βαθμούς από τη Μίλαν κι έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της προνομιούχου τέταρτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Βλέψεις για Τσάμπιονς Λιγκ έχει και η Σαμπντόρια, μετά το 2-0 επί της Λιβόρνο, ενώ έχασε σημαντικό έδαφος η Ουντινέζε, η οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σιένα (1-1 εκτός έδρας). Ακόμα και με την εκ των ουραγών Κάλιαρι, δυσκολεύτηκε η Μίλαν, στην 32η αγωνιστική του καμπιονάτο. Τελικά, οι (απερχόμενοι) πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 3-1 στο «Μεάτσα» με γκολ των Κακά (8΄), Ιντζάγκι (31΄, 69΄) και τον Κόντι να μειώνει προσωρινά σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους στο 49΄. Νίκη που ισοδυναμεί με "μισή" παραμονή πέτυχε η Κατάνια επί της Νάπολι με 3-0, ενώ σε δύσκολη θέση, όσον αφορά την παραμονή της, παρέμεινε η Πάρμα, μετά το 2-2 επί της αδιάφορης Λάτσιο. Στο... παιχνίδι της παραμονής μπήκε ξανά η Έμπολι, μετά το σπουδαίο "διπλό" επί της Τορίνο (0-1). Στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε η «αυλαία» της 32ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, ο Κασάνι «δολοφόνησε» στο 89΄ τη Γιουβέντους, που ηττήθηκε 3-2 από την Παλέρμο (απ΄όπου και η φωτό) στο «Ρέντζο Μπαρμπέρα» και στέρησε από τη «Γηραιά Κυρία» (έχει έναν αγώνα λιγότερο) την ευκαιρία να διατηρηθεί σε απόσταση ασφαλείας από την τέταρτη, Φιορεντίνα.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ: Ρόμα-Τζένοα 3-2 (14΄ Ταντέι, 17΄ Βούτσινιτς, 80΄πεν. Ντε Ρόσι / 58΄ Ρόσι, 59΄ Λεόν) Μίλαν-Κάλιαρι 3-1 (8΄ Κακά, 31΄, 69΄ Ιντζάγκι - 49΄ Κόντι) Αταλάντα-Ίντερ 0-2 (21΄ Βιεϊρά, 74΄ Μπαλοτέλι) Κατάνια-Νάπολι 3-0 (4΄ Κολούτσι, 16΄ Σπινέζι, 48΄ Βάργκας) Φιορεντίνα-Ρετζίνα 2-0 (23΄ Πατσίνι, +90΄ Μούτου) Πάρμα-Λάτσιο 2-2 (17΄ Μπουντάν, 43΄ Πάτσι - 35΄ Πάντεφ, 38΄ Μπιάνκι) Σαμπντόρια-Λιβόρνο 2-0 (67΄ Μάτζιο, 85΄ Μπονατσόλι) Σιένα-Ουντινέζε 1-1 (69΄ Χάρτζα - 77΄ Φλόρο Φλόρες) Τορίνο-Έμπολι 0-1 (88΄ Βανούκι) Παλέρμο-Γιουβέντους 3-2 (11΄, 45΄ Αμάουρι, 89΄ Κασάνι - 52΄. 71΄ Ντελ Πιέρο)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες) Ίντερ 72 Ρόμα 68 Γιουβέντους 58 -31αγ. Φιορεντίνα 56 Μίλαν 52 Σαμπντόρια 52 Ουντινέζε 51 Τζένοα 42 Αταλάντα 41 Νάπολι 40 Λάτσιο 39 Παλέρμο 39 Σιένα 37 Τορίνο 34 Κατάνια 32 Πάρμα 30 -31αγ. Λιβόρνο 29 Κάλιαρι 29 Εμπολι 29 Ρετζίνα 27

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χιτσκοκικό το φινάλε στη Σούπερ Λίγκα

    Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής

    6/4/2008 10:18:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Σε θρίλερ εξελίσσεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ο Ολυμπιακός με γκολ στο 90΄ του «ξεχασμένου» στον πάγκο Μήτρογλου κατάφερε να πάρει νίκη-χρυσάφι επί της Λάρισας με 2-1 στο Καραϊσκάκη και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 3-1 τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, περνώντας μάλιστα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο την «γκέλα» του Παναθηναϊκού στην Κρήτη. Οι «πράσινοι» που παραδόθηκαν σχεδόν αμαχητί στις άγριες ορέξεις των παικτών του ΟΦΗ γνώρισαν βαριά ήττα με 4-1 (!) και δεν θα ήταν υπερβολή αν πούμε ότι αποχαιρετούν κάπου εδώ τις ελπίδες τους για τον τίτλο, πόσο μάλλον με τέτοιες εμφανίσεις όπως αυτή στο Παγκρήτιο. Χορταστικό ήταν το ματς που έγινε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου Άρης και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2. Στη Ν. Σμύρνη η Βέροια πήγε να κάνει την έκπληξη καθώς προηγήθηκε δύο φορές, όμως ο Πανιώνιος ισοφάρισε τελικά σε 2-2, ένα αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί κανέναν ουσιαστικά, αφού και οι δύο «καίγονται» για βαθμούς. Μεγάλη νίκη πήρε ο Λεβαδειακός στην έδρα του επί του ΠΑΟΚ με 2-0 που του αναπτερώνει τις ελπίδες για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Σπουδαίο «διπλό» πήρε ο Αστέρας Τρίπολης μέσα στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου, που τον βάζει σε περιπέτειες. Τέλος η ουραγός Καλαμαριά νίκησε την Ξάνθη με 1-0 στο Καυταντζόγλειο ελπίζοντας σε ένα μικρό θαύμα για την παραμονή της. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι οδηγούμαστε σε ένα χιτσκοκικό τέλος στο πιο συναρπαστικό ίσως πρωτάθλημα των τελευταίων ετών !

    Σε αγώνες για την 28η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    ΑΕΚ-Εργοτέλης 3-1 (6΄πεν. Ριβάλντο, 39΄ Καφές, 51΄ Μπλάνκο / 53΄ Κορδονούρης) Απόλλων Καλαμαριάς-Ξάνθη 1-0 (89΄ Μπάρκογλου) Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-2 (80΄ Τσέζαρεκ, 84΄ Νταμόντε) ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 4-1 (32΄πεν. Ντρούλιτς, 44΄ Σίμιτς, 52΄ Σφακιανάκης, 77΄ Πόποβιτς / 40΄ Σαλπιγγίδης) Πανιώνιος-Βέροια 2-2 (16΄ Κουμορτζί, 81΄ Γουνδουλάκης / 4΄ Ζέεντορφ, 24΄ Ζέλσον) Αρης-Ηρακλής 2-2 (32΄πεν. Κάλβο, 75΄ Κόκε / 64΄ Γιάντσης, 86΄ Κομβολίδης) Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 2-0 (12΄πεν. Λεονάρντο, 70΄ Ανδράλας) Ολυμπιακός-Λάρισα 2-1 (50΄ Σίσιτς, 90΄ Μήτρογλου / 41΄ Τουμέρ Μετίν)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες) 1. Ολυμπιακός 64 2. ΑΕΚ 62 3. Παναθηναϊκός 60 4. Άρης 47 5. Αστέρας Τρίπολης 44 6. Λάρισα 39 . Πανιώνιος 39 8. Ξάνθη 36 9. ΠΑΟΚ 35 10. Ηρακλής 32 . ΟΦΗ 32 12. Ατρόμητος 28 13. Εργοτέλης 27 . Λεβαδειακός 27 15. Βέροια 22 16. Απόλλων Καλ. 22

    * Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει έναν μηδενισμό και του έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29η) ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 19:00 Αστέρας Τρίπ.-Λεβαδειακός Βέροια-Ατρόμητος Ηρακλής-Απόλλων Καλαμαριάς Λάρισα-Εργοτέλης ΟΦΗ-Πανιώνιος Παναθηναϊκός-Αρης ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Ξάνθη-Ολυμπιακός

    Ο πίνακας των σκόρερ

    17 ΓΚΟΛ: Μπλάνκο (ΑΕΚ), Κοβάτσεβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

    15 ΓΚΟΛ: Σαλπιγγίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

    14 ΓΚΟΛ: Ρατζίνσκι (ΞΑΝΘΗ), Τζιμπούρ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

    10 ΓΚΟΛ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ)

    [07] Μπάσκετ

    Έχασαν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός

    6/4/2008 10:02:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών έκανε η ΑΕΚ, που επικράτησε 70-66 ως τυπικά γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ του πρωταθλητή και πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 23ης ημέρας. Η Ενωση ισοβαθμεί στην έκτη θέση με άλλες τρεις ομάδες, ενώ η τρίτη ήττα των «πρασίνων» στο φετινό πρωτάθλημα δεν του κοστίζει ιδιαίτερα, δεδομένης και της ήττας του Ολυμπιακού στο Ελληνικό από τον Πανιώνιο.

    Τα δεκάλεπτα: 9-16, 25-40, 54-47, 70-66

    Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Ουίλιαμ Εϊβερι στη δεύτερη περίοδο. Ο Αμερικανός γκαρντ της ΑΕΚ συγκρούστηκε σε μία ανύποπτη φάση με το Νίκο Χατζηβρέττα και έμεινε για αρκετά λεπτά στο παρκέ. Του τοποθετήθηκε ειδικό κολάρο στον αυχένα και αποχώρησε με φορείο. Ευτυχώς στα αποδυτήρια ο παίκτης του «Δικεφάλου» συνήλθε και έδειξε ότι δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

    Στο αγωνιστικό μέρος, ο Παναθηναϊκός φάνηκε στην αρχή πως δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς στα πρώτα λεπτά αξιοποίησε την υπεροπλία του μέσα στις ρακέτες και δεν επέτρεψε στην Ενωση να φανεί απειλητική. Με πρωταγωνιστή τον Μάικ Μπατίστ και εξαιρετική άμυνα, οι πρωταθλητές προηγήθηκαν 12-4 μόλις στο 5΄ και συνέχισαν να αυξάνουν τη διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο στο +15 (40-25). Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο β΄ μέρος, όταν η ΑΕΚ έκανε ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα και πέρασε μπροστά 49-42, με κορυφαίους τους Κυρίτση, Σι και Μπάρλο. Οι «πράσινοι» πέτυχαν μόλις ένα καλάθι σε επτάμισι λεπτά αγώνα, ενώ στο ίδιο διάστημα δέχθηκαν 24 πόντους! Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 58-47 στο 32΄, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης με ατομικές ενέργειες κράτησε «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό. Ο Γιασικεβίτσιους ισοφάρισε με τρίποντο σε 65-65, 2΄50΄΄ πριν τη λήξη, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πέρασε μπροστά στο σκορ. Το παιχνίδι κρίθηκε στις βολές, με τον Μπάρλο (που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα) να έχει 4/4 στο τελευταίο λεπτό και τον Στράτο Περπέρογλου να αναδεικνύεται σε μοιραίο παίκτη για την ομάδα του, αφού αστόχησε σε τρεις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα.

    Διαιτητές: Βορεάδης, Ηλιόπουλος, Γεωργιάδης

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 6, Σι 13 (1), Παπανικολάου, Σίμτσακ 5, Κυρίτσης 13 (1), Χατζής 3 (1), Μπάρλος 20 (2), Εϊβερι 4, Βασίλιεβιτς 6 (2)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράνοτβιτς): Περπέρογλου 9, Σπανούλης 13, Μπατίστ 13, Πρκάτσιν, Χατζηβρέττας 4, Ντικούδης 5, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 7 (1), Ουίνστον 2, Γιασικεβίτσιους 11 (2)

    ** Στο ημίχρονο του αγώνα, η ΚΑΕ ΑΕΚ τίμησε την ομάδα που πριν από 40 χρόνια (4/4/1968) επικράτησε 89-82 της Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο και κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα σε όλα τα σπορ. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν οι Γιώργος Αμερικάνος, Γιώργος Τρόντζος, Χρήστος Ζούπας, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίαντας Λαρεντζάκης, Αντώνης Χρηστέας, Λάκης Τσάβας, Νίκος Νεσιάδης, Ανδρέας Δημητριάδης, Πέτρος Πετράκης, Νίκος Μήλας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Βασίλης Γεωργίου, Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, Ανδρέας Καλογερόπουλος, Μιχάλης Πουλαντζάς, Στέφανος Ζουγανέλης, ενώ πλακέτες απονεμήθηκαν στις οικογένειες των εκλιπόντων Γιώργου Μόσχου και Δημοσθένη Πασχαλίδη.

    Πανιώνιος - Ολυμπιακός 84-72

    Μεγάλη νίκη με 84-72 επί του Ολυμπιακού πέτυχε ο Πανιώνιος στο κλειστό του Ελληνικού, στο πλαίσιο της 23ης ημέρας της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Με την επιτυχία αυτή, οι «κυανέρυθροι» συνεχίζουν να καταδιώκουν από κοντά τον Πανελλήνιο, διεκδικώντας την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» απώλεσαν τις όποιες ελπίδες τους για την κατάληψη της πρώτης θέσης, αφού υπολείπονται πλέον δύο βαθμών του Παναθηναϊκού.

    Τα δεκάλεπτα: 22-12, 39-25, 66-46, 84-72

    Κουρασμένος από τις δύο διαδοχικές «μάχες» με την ΤΣΣΚΑ και με το μυαλό στη Μόσχα, όπου την Τετάρτη θα παίξει την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός έγινε... έρμαιο στα χέρια τως παθιασμένων παικτών του Νέναντ Μάρκοβιτς. Οι γηπεδούχοι πήραν από τα πρώτα λεπτά τα ηνία του αγώνα, προηγούμενοι 15-9 στο 7ο λεπτό, εκμεταλλευόμενοι τα έξι λάθη που είχαν κάνει ως εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες. Ζορόσκι και Γιαννούλης καθοδηγούσαν τους «κυανέρυθρους», που ξέφυγαν 22-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με τρίποντο του Τσάπιν, 33-20 στο 16΄ και 39-24 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο στο +14 (39-25). Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που δεν είχε στη διάθεσή του τον Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, είδε και τον Κώστα Βασιλειάδη να αποχωρεί με πρόβλημα στο πόδι στη δεύτερη περίοδο και οι λύσεις του απέναντι στην άμυνα ζώνης του Μάρκοβιτς μειώθηκαν ακόμη περισσότερο.

    Με τους Σάκοτα και Καλαμπόκη να αναλαμβάνουν δράση, οι Νεοσμυρνιώτες «εκτόξευσαν» τη διαφορά στους 20 πόντους (49-29 στο 23΄), απειλώντας τον Ολυμπιακό με συντριβή. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έδειξαν κάποια... σημάδια ζωής, μειώνοντας σε 69-58, έξι λεπτά πριν τη λήξη. Ομως, ο Νέναντ Μάρκοβιτς επανέφερε στο ματς τον Γιάννη Γιαννούλη και ο έμπειρος σέντερ, με την πληθωρική παρουσία του σε άμυνα και επίθεση, έδωσε τη... χαριστική βολή στον Ολυμπιακό, που υποχρεώθηκε στην τέταρτη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα (84-72 το τελικό αποτέλεσμα).

    Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γκόντας, Κουκουλίτσιος

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Γεωργαλής, Ζορόσκι 20(2), Καλαμπόκης 19(2), Σάκοτα 17(4), Γιαννούλης 13, Τσάπιν 9(1), Ξανθόπουλος, Νιούλεϊ, Καβαλιάουσκας 2, Μπάξτερ 4.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 8(1), Γουντς 12(2), Τσακαλίδης 2, Γκριρ 10, Βασιλόπουλος 2, Πρίντεζης 11, Μπουρούσης 8(1), Βασιλειάδης 5(1), Τεόντοσιτς 8, Καυκής, Μαυροκεφαλίδης 6.

    Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

    Σε αναμετρήσεις της 23ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ολυμπιάδα Πατρών-Μαρούσι 73-93 Αιγάλεω-Ολύμπια Λάρισας 72-76 Άρης-Κολοσσός Ρόδου 75-64 ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 74-63 Πανελλήνιος-ΑΓΟ Ρεθύμνου 87-76 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 84-72 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 70-66

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες) Παναθηναϊκός 43 Ολυμπιακός 42 Άρης 38 Πανελλήνιος 37 Πανιώνιος 36 Αιγάλεω 34 ΑΕΛ 34 ΑΕΚ 34 Μαρούσι 34 Ολύμπια Λάρισας 33 ΠΑΟΚ 31 ΑΓΟ Ρεθύμνου 31 Κολοσσός Ρόδου 30 Ολυμπιάδα Πατρών 26

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ - Εργοτέλης 3-1

    Νίκησε και ελπίζει η ΑΕΚ

    6/4/2008 9:31:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Ζωντανή" στο παιχνίδι της κατάκτησης του τίτλου παρέμεινε η ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου νίκησε 3-1 τον Εργοτέλη κι εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα βρεθεί σε θέση οδηγού, δύο στροφές πριν το τέλος του μαραθωνίου. Το 1-0 έκανε στο 5΄ με πέναλτι ο Ριβάλντο και στο 39΄ ο Καφές με σουτ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Ένωση (2-0). Το 3-0 για την ΑΕΚ πέτυχε στο 51΄ με κεφαλιά ο Μπλάνκο, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Κορδονούρης μείωσε σε 3-1.

    Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε ο αγώνας για την ΑΕΚ. Μόλις στο 5΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Παντελή Καφέ από τον Κεφαλούκο. Ο Ριβάλντο εκτέλεσε ψύχραιμα και με το έβδομο γκολ του Βραζιλιάνου στο πρωτάθλημα η Ένωση πήρε νωρίς το προβάδισμα (1-0).

    Στο 7΄ ο Ριβάλντο έδωσε στο Μπλάνκο, ο οποίος απέφυγε αντίπαλο και σούταρε από κοντά, αλλά μπλόκαρε ο Δασκαλάκης. Ένα λεπτό αργότερα ο Μάχο δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, ο Βακουφτσής γύρισε από πλάγια, οι αμυντικοί έδιωξαν και στη συνέχεια ο Γιαλούσης σούταρε χωρλις να αιφνιδιαστεί ο Αυστριακός πορτιέρο της Ένωσης.

    Χαμένη ευκαιρία από τον Εντίνιο στο 9΄ , όταν μετά από φάουλ του Ριβάλντο ο Πορτογάλος επιθετικός έπιασε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε δύσκολα ο Δασκαλάκης. Στο 21΄ πάλι ο Εντίνιο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

    Το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά στο 39΄. Μετά από όμορφο συνδυασμό των Λυμπερόπουλου και Καφέ, ο δεύτερος με σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Δασκαλάκη και με τον τρόπο αυτό έγινε το 2-0 για την Ένωση.

    Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ. Σκόρερ ο Μπλάνκο στο 51΄ με κεφαλιά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κορδονούρης μείωσε σε 3-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, αν και οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε δύο φάσεις για να μειώσουν και να μπουν ξανά στο παιχνίδι, με κυριότερη την ευκαιρία του Ογκουνσότο στο 75΄.

    Διαιτητής: Α. Κάκκος (Κέρκυρας)

    Κίτρινες: Μπούρμπος - Κεφαλούκος, Δ. Κοιλιάρας

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου): Μάχο (78΄ Μορέτο), Μπούρμπος (67΄ Ράμος), Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Γεωργέας, Καφές, Ζήκος, Εντίνιο, Ριβάλντο, Μπλάνκο (78΄ Ενσαλίβα), Λυμπερόπουλος

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ν. Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Κένεντι, Κεφαλούκος (54΄ Τάσιτς), Γραμμόζης, Τζούνιορ, Δ. Κοιλιάρας, Μελισσάς, Γιαλούσης (76΄ Γιαλούσης), Βακουφτσής (56΄ Μπουντιμίρ), Ογκουνσότο

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 4-1

    Διασυρμός 4-1 του Παναθηναϊκού

    6/4/2008 9:19:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε μία έδρα που παραδοσιακά περνούσε εύκολα απογεύματα, ο Παναθηναϊκός άφησε τις τελευταίες ελπίδες που είχε για τον τίτλο. Ο διασυρμός των "πρασίνων" από τον ΟΦΗ με 4-1, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, ήταν η "ταφόπλακα" στις λιγοστές ελπίδες που είχε το "τριφύλλι" για να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Ντρούλιτς άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 31΄, αλλά στο 40΄ ο Σαλπιγγίδης ισοφάρισε με σουτ (1-1). Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Σίμιτς έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΟΦΗ (2-1). Ο Σφακιανάκης αύξησε κι άλλο το δείκτη του σκορ στο 52΄ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή (3-1), ενώ στο 76΄ ο Πόποβιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (4-1).

    Μονότερμα έπαιζε ο Παναθηναϊκός τον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο. Οι "πράσινοι" στα πρώτα 20 λεπτά επιδόθηκαν σ ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Παπαδόπουλου στο 14΄. Άλλες δύο φορές ο Σαλπιγγίδης, μία ο Ιβανσιτς και ο Παπαδόπουλος βρέθηκαν σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Τζόρβα, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν βρήκαν το στόχο με τον γκολκίπερ των Κρητών να δείχνει δύο φορές την κλάση του.

    Μετά το 20΄, όμως, οι "πράσινοι" έπαθαν "μπλακ άουτ" και μέσα σε διάστημα 13 λεπτών δέχτηκαν δύο γκολ. Η άμυνα του Παναθηναϊκού, που μέχρι πριν τρεις αγωνιστικές ήταν...μπετόν, αποδείχθηκε "χάρτινη" κι έτσι οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να παραβιάσουν δύο φορές την εστία του Γκαλίνοβιτς.

    Αρχικά, στο 28΄ ο Γκέρμπερ βρέθηκε απέναντι στον Γκαλίνοβιτς, αλλά ο Κροάτης γκολκίπερ του "τριφυλλιού" απέκρουσε σωτήρια. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η "ψυχρολουσία" για τον Παναθηναϊκό. Ο Γκούμας με μία ανόητη κίνηση με το χέρι ανέτρεψε τον Ρουμπάκη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Γερμανάκος υπέδειξε το πέναλτι. Ο Ντρούλιτς εκτέλεσε ψύχραιμα και ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ (1-0).

    Η αντίδραση των παικτών του Πεσέιρο ήταν άμεση και στο 40΄, μετά από γύρισμα του Παπαδόπουλου ο Σαλπιγγίδης με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-1. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι με το σκορ αυτό θα πήγαιναν στ αποδυτήρια οι δύο ομάδες, στο 44΄ η άμυνα του Παναθηναϊκού "κοιμήθηκε", ο Σίμιτς έφυγε από κανονική θέση και απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1.

    Στο 51΄ το σουτ του Πόποβιτς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν κυριολεκτικά "χάρτινη" και στο 52΄ ο Σφακιανάκης με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-1. Ο διασυρμός δεν άργησε να έρθει για τον Παναθηναϊκό και στο 76΄ ο Πόποβιτς παραβίασε για τέταρτη φορά την εστία του Γκαλίνοβιτς, τη στιγμή που ένα λεπτό νωρίτερα η κεφαλιά του Σίμιτς σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

    Διαιτητής: Μ. Γερμανάκος (Αθηνών)

    Κίτρινες: Ιβανσιτς, Καραγκούνης, Τζιόλης - Σφακιανάκης, Πόποβιτς

    Οι συνθέσεις:

    ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Τζόρβας, Σταυρακάκης (76΄ Μονιάκης), Μπαρκαουάν, Σίμιτς, Πόποβιτς (80΄ Λαρόκ), Ντρούλιτς (63΄ Νουαφόρ), Ισά, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Ν. Κουνενάκης, Γκέρμπερ

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοζέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Μάτος, Μόρις, Γκούμας, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης (69΄ Μανούτσο), Καραγκούνης, Τζιόλης, Βύντρα (58΄ Γκονζάλες), Ιβανσιτς (46΄ Ποστίγκα), Σπυρόπουλος

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολυμπιακός - Λάρισα 2-1

    Λύτρωση με Μήτρογλου για Ολυμπιακό

    6/4/2008 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ο άνθρωπος που «λύτρωσε» τον Ολυμπιακό, καθώς με δικό του γκολ στο 90΄ η ομάδα του νίκησε 2-1 τη Λάρισα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Τουμέρ Μετίν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 41΄, ενώ ο Μίρνες Σίσιτς είχε ισοφαρίσει στο 50΄.

    Η Λάρισα ήταν αυτή που απείλησε άμεσα τους πρωταθλητές στο πρώτο 20λεπτο. Στο 5ο λεπτό, σε εκτέλεση φάουλ του Τουμέρ Μετίν, ο Νικοπολίδης έσωσε τον Ολυμπιακό, ενώ στο 18΄ ο 37χρονος γκολκίπερ ανέτρεψε τον Ζουράφσκι ένα μέτρο έξω από την περιοχή. Ωστόσο, επειδή ο Πολωνός είχε ανοίξει τη μπάλα στα πλάγια, δεν θεωρήθηκε «προφανής ευκαιρία για γκολ» κι έτσι ο Νικοπολίδης τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

    Αντίθετα, στο δίλεπτο 26΄-28΄, ο διαιτητής Σταυρίδης εξάντλησε την αυστηρότητά του, καθώς έδειξε δύο φορές την κίτρινη κάρτα στον Ιγκλέσιας, αφήνοντας τη Λάρισα με δέκα παίκτες. Το φάουλ, που οδήγησε στην αποβολή του Αργεντινού, εκτέλεσε έξοχα ο Τζόρτζεβιτς, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού. Θα περίμενε κανείς πως ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να αναλάβει επιθετικές πρωτοβουλίες, όμως τα σχέδιά του... χάλασε ο Τουμέρ Μετίν. Σε μία αντεπίθεση της ΑΕΛ στο 41ο λεπτό, ο Τούρκος βρέθηκε έξω από την περιοχή και με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Νικοπολίδη και την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

    Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν τυχεροί, καθώς στην πρώτη οργανωμένη επιθετική προσπάθειά τους ισοφάρισαν. Μετά από κεφαλιά του Κοβάσεβιτς, ο Μίρνε Σίσιτς βρέθηκε σε θέση βολής και έγραψε το 1-1 στο 50΄. Ωστόσο, λίγο αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, όταν ο Τάσος Πάντος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κλέιτον και αποβλήθηκε στο 58΄.

    Ο Ολυμπιακός πίεσε, αλλά και πάλι ήταν η ΑΕΛ αυτή που έφτασε «μια ανάσα» από το γκολ, όταν ο Νικοπολίδης στο 76΄ απέκρουσε το σουτ του Μπακαγιόκο, στο μεταξύ τους τετ-α-τετ. Παρόμοια φάση και στο 85΄, με τον Μπακαγιόκο να είναι εντελώς μόνος, να πλασάρει και τη μπάλα να φεύγει άουτ. Κι ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει, ο Κώστας Μήτρογλου έδωσε τη λύση, καθώς με προβολή από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 90΄.

    Διαιτητής: Σταυρίδης (Πιερίας)

    Κίτρινες: Νικοπολίδης, Πάντος, Κοβάσεβιτς, Ζεβλάκοφ - Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο, Μετίν, Νταμπίζας

    Κόκκινες: Πάντος (58΄-δεύτερη κίτρινη) - Ιγκλέσιας (24΄-δεύτερη κίτρινη)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Σεγκούρα): Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Λεονάρντο, Στολτίδης, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Μπελούτσι (82΄ Μήτρογλου), Λεντέσμα (46΄ Σίσιτς), Πάντος

    ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Νταμπίζας, Κλέιτον, Τουμέρ Μετίν (55΄ Μπακαγιόκο), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Φέρστερ, Μπαχράμης (66΄ Πάρα), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Ζουράφσκι (55΄ Κυριακίδης)

    * Ο Τουμέρ Μετίν έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΛ που σκοράρει σε αγώνα πρωταθλήματος, στην έδρα μίας εκ των τριών «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο τελευταίος που το είχε πετύχει, ήταν ο Ουκρανός Ντβίρνικ που πέτυχε το γκολ της τιμής της Λάρισας, στη συντριβή 6-1 από τον Παναθηναϊκό, στις 28 Ιανουαρίου του 1996. Ηταν, μάλιστα, το μοναδικό γκολ της σύντομης καριέρας του στην Ελλάδα και τους «βυσσινί».

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Μυδράλιο" ο Πανσερραϊκός

    6/4/2008 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συναρπαστικό προβλέπεται το φινάλε στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Έντεκα αγωνιστικές πριν το τέλος ο Πανσερραϊκός όχι απλά κρατά το προβάδισμα, αλλα αύξησε την διαφορά που τον χωρίζει από τους διώκτες του. Η ομάδα των Σερρών νίκησε κατά κράτος με το επιβλητικό 5-0 στην έδρα του τον Πιερικό, και στέλνει «μηνύματα» τίτλου στους επίδοξους μνηστήρες του τίτλου. Απρόσμενη ήττα γνώρισε στην Κέρκυρα ο Θρασύβουλος με 1-0, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου, και τον έπιασε στην δεύτερη θέση ο ΠΑΣ Γιάννενα που έστω και δύσκολα νίκησε τον Πανθρακικό με 1-0. Από κοντά στο «κόλπο» της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα είναι και η Καλλιθέα που επικράτησε άνετα 3-1 του Εθνικού Αστέρα και ανέβηκε στην τέταρτη θέση μετά την ήττα του Ιωνικού στην Καλαμάτα με 2-1.

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής: Κέρκυρα-Θρασύβουλος 1-0 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 1-0 Αγροτικός Αστέρας-Άγιος Δημήτριος 1-0 Καλλιθέα-Εθνικός Αστέρας 3-1 Πανσερραϊκός-Πιερικός 5-0 Ηλυσιακός-Αιγάλεω 1-0 Εθνικός-Καστοριά 1-0 Χαϊδάρι-ΑΣΚ Ολυμπιακός 1-1 Καλαμάτα-Ιωνικός 2-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες) 1. Πανσερραϊκός 46 2. Θρασύβουλος 42 . ΠΑΣ Γιάννινα 42 4. Καλλιθέα 41 5. Ιωνικός 38 6. Πανθρακικός 35 . Εθνικός 35 8. Αγροτικός Αστέρας 31 9. Κέρκυρα 30 . Ηλυσιακός 30 . ΑΣΚ Ολυμπιακός 30 12. Αιγάλεω 25 . Καλαμάτα 25 14. Εθνικός Αστέρας 24 15. Καστοριά 23 16. Χαϊδάρι 22 17. Πιερικός 20 18. Άγιος Δημήτριος 11

    * Ο Πανθρακικός έχει έναν μηδενισμό και του έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός. * Ο Πιερικός έχει έναν μηδενισμό και του έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αμετάβλητη η κορυφή στην Γ΄ Εθνική

    6/4/2008 7:19:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τίποτα δεν χάνει πλέον την άνοδο στη Β΄Εθνική Κατηγορία η Καβάλα. Η πρωτοπόρος του δεύτερου ομίλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τον Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου με 3-0 στην έδρα της και διατήρησε την διαφορά ασφαλείας που την χωρίζει από τον ΠΑΟ Νέων Επιβατών. Με νίκη συνέχισε και η Αναγέννηση Καρδίτσας επί του Πολύκαστρου με 2-1 που την κρατά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Θερμαϊκός πήρε ισοπαλία στον Βόλο από την Νίκη με 1-1, ενώ η Πρέβεζα κέρδισε 1-0 την Αναγέννηση Γιαννιτσών και απομακρύνθηκε αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Λαμία και Εθνικός Κατερίνης μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς, και τέλος με 0-0 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Αναγέννηση Άρτας και τον Εορδαϊκό.

    Σε αγώνες για την 22η ημέρα του 2ου ομίλου στο πρωτάθλημα Γ΄ εθνικής, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Αναγέννηση Καρδίτσας-Πολύκαστρο 2-1 Καβάλα-Εθνικός Ολυμπιακός Β. 3-0 Λαμία-Εθνικός Κατερίνης 1-1 Πρέβεζα-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0 Αναγέννηση Άρτας-Εορδαϊκός 0-0 Νίκη Βόλου-Θερμαϊκός 1-1 ΑΕ Γιάννενα-Ενωση Θράκης 7/4 Ρεπό: Προσοτσάνη

    * Ο αγώνας Δόξα Δράμας-ΠΑΟΝΕ δεν διεξήχθει λόγω τιμωρίας των Δραμινών

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. Καβάλα 50 2. ΠΑΟ Νέων Επιβατών 41 3. Αναγέννηση Καρδίτσας 38 4. Εθνικός Ολυμπιακός Β. 34 5. Θερμαϊκός 33 6. Αναγέννηση Γιαννιτσών 31 7. Νίκη Βόλου 29 8. Εθνικός Κατερίνης 28 . Πρέβεζα 28 10. Λαμία 25 . Εορδαϊκός 25 . Αναγέννηση Αρτας 25 13. Πολύκαστρο 24 14. Προσοτσάνη 21 15. Ενωση Θράκης 20 16. ΑΕ Γιάννενα 12 17. Δόξα Δράμας -36

    * Η Δόξα Δράμας έχει μηδενιστεί σε 14 αγώνες και -42 βαθμούς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 April 2008 - 20:50:08 UTC