Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξηγήσεις από Ιακώβου
  • [02] Κίνα: Η φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της
  • [03] ΠΓΔΜ: Πρόταση για πρόωρες εκλογές
  • [04] Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ
  • [05] Μείωση θητείας στο Ιράκ για τους Αμερικανούς
  • [06] ΗΠΑ: Επιχείρηση των αρχών σε ράντσο αίρεσης
  • [07] Νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ

    [01] Αλλα σπορ

    Ενώπιον της ΕΟΑΒ

    Εξηγήσεις από Ιακώβου

    8/4/2008 10:24:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ενώπιον της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Εθνικής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) παρουσιάζεται σήμερα ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις και να τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο θέμα της χρήσης παράνομων ουσιών από 11 αθλητές της εθνικής ομάδας της Άρσης Βαρών. Για την υπόθεση διατάχθηκε και δικαστική έρευνα για να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις. Χθες ο δικηγόρος του κ. Ιακώβου, έκανε λόγο για "φοβερό λάθος" από πλευράς της κινεζικής παραγωγού εταιρίας η οποία έστειλε κατά λάθος , όπως η ίδια αναγνωρίζει με επιστολή της, τα επίμαχα σκευάσματα αντί άλλων που της είχαν παραγγελθεί. Μάλιστα στο κείμενο , που παρουσίασε ο δικηγόρος κ. Δημητρακόπουλος , η εταιρία που είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής φαρμάκων στην Κίνα, ζητά συγγνώμη. Ο συνήγορος του Ομοσπονδιακού προπονητή, υποστηρίζει ότι η εθνική μας ομάδα παρέλαβε το τοξικό φάρμακο, χωρίς να το γνωρίζει. Ωστόσο, Εισαγγελέας ανέλαβε να διερευνήσει γιατί δεν ελέγχθηκαν και από ελληνικά εργαστήρια τα συγκεκριμένα σκευάσματα, προτού δοθούν στους αθλητές. Χθες αργά το βράδυ κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της άρσης βαρών στη λεωφόρο Συγγρού. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης είχε ανακοινώσει τη συγκρότηση επιτροπής η οποία σε 10 ημέρες θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα αντιντόπινγκ.

    Μετά την ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε χθες ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση εδώ και τώρα να δοθεί λύση και ο πέλεκυς θα είναι βαρύς.

    Υπέρ μιας νέας σχέσης της νεολαίας με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

    Για ντοπάρισμα ακόμη και παιδιών 12 και 13 ετών έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Το κράτος έχει αποδεχθεί το πρότυπο πρωταθλητισμού της Ανατολικής Γερμανίας, που καθιστά θύματα νέους αθλητές, παρατήρησε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

    [02] Πολιτισμός

    Κίνα: Η φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της

    8/4/2008 10:46:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας δηλώνει το Πεκίνο, μετά τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε Λονδίνο και Παρίσι. Ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου Σουν Βάιντε δήλωσε ότι η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί κανονικά. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζιάνγκ Γιου καταδικάζει τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία και στη Βρετανία κατά της κινεζικής διοίκησης του Θιβέτ. "Οι αξιοκαταφρόνητες πράξεις τους στιγματίζουν το ευγενές ολυμπιακό πνεύμα και έρχονται σ αντίθεση με όλους εκείνους, σ όλον τον κόσμο, που συμφωνούν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες", τόνισε ο Κινέζος εκπρόσωπος. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκπροσώπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η Επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διακοπεί το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία αναχώρησε χθες το βράδυ από το Παρίσι με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο.

    Συνεδριάζει η ΔΟΕ

    Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ πρόκειται να συνεδριάσει από αύριο Τετάρτη και για τρεις ημέρες με θέμα το μέλλον της διεθνούς λαμπαδηδρομίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κέβαν Γκόσπερ, μέλος της Επιτροπής.

    Ο Γκόσπερ διευκρίνισε πως το βασικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι αν η λαμπαδηδρομία θα περιοριστεί πλέον στη χώρα που διεξάγονται οι αγώνες και δεν θα ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, όπως ισχύει τώρα.

    Πάντως, πρόσθεσε ο ίδιος, προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί αν η λαμπαδηδρομία για τους Αγώνες του Πεκίνου θα ματαιωθεί.

    "Πιστεύω ότι το διεθνές ταξίδι θα συνεχιστεί", υπογράμμισε.

    Ο ίδιος καταδίκασε τις διαδηλώσεις, λέγοντας πως οι διαδηλωτές αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο λόγω του μίσους τους για την Κίνα.

    "Βρισκόμαστε σε απόγνωση" τόνισε, σημειώνοντας ότι "οι διαδηλωτές εκφράζουν απλώς το μίσος τους και το μίσος αυτό πέφτει πάνω στην δική μας ολυμπιακή δάδα".

    Ο Γκόσπερ χαρακτήρισε τους διαδηλωτές "επαγγελματίες ταραξίες".

    "Οι οργανωμένες διαδηλώσεις αποτελούν προσβολή στην Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία είναι το σύμβολο της καλής θέλησης, της ειρήνης, της κατανόησης και της υπεροχής του αθλητισμού", κατέληξε.

    [03] Κόσμος

    Καταθέτει σήμερα η αντιπολίτευση

    ΠΓΔΜ: Πρόταση για πρόωρες εκλογές

    8/4/2008 10:59:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πρόταση για την διάλυση της Βουλής και για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην ΠΓΔΜ καταθέτει σήμερα το κόμμα της αντιπολίτευσης του Αλί Αχμέτι "Ένωση για την Δημοκρατική Ένταξη" (DUI). "Θεωρούμε ότι η παρούσα Βουλή και η κυβέρνηση δεν έχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα. Αναμένουμε η πρότασή μας να υποστηριχθεί και από τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα", είπε ο αντιπρόεδρος κ. Αλίτι.

    Η εφημερίδα των Σκοπίων "Βεστ", έγραψε χθες ότι το μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο και προς την κατεύθυνση αυτή εικάζεται ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος DUI.

    Σύμφωνα με τις πηγές της εν λόγω εφημερίδας, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, διότι θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει η κυβέρνηση με την εύθραυστη πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, καθώς υφίσταται κίνδυνος το αλβανικό κόμμα DPA του Μέντουχ Θάτσι να αποχωρήσει εκ νέου από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ ένα ακόμη του κυβερνητικού συνασπισμού, το "Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα" (NSDP) του Τίτο Πέτκοφσκι, αμφισβητεί ανοιχτά τις επιλογές του κ. Γκρούεφσκι.

    [04] Πολιτική

    Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ

    8/4/2008 9:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/4/2008 10:17:21 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Σταθερή στις 6,5 μονάδες -όπως και το Μάρτιο- παραμένει η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον Σκαϊ και την "Καθημερινή".

    Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 37% έναντι 30,5% του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τη δύναμή του με ποσοστό 18%, έναντι 7% του ΚΚΕ και 4,5% του ΛΑΟΣ .

    Στο ερώτημα ποιο κόμμα κάνει καλύτερη αντιπολίτευση, πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Καταλληλότερος Πρωθυπουργός, εξάλλου, θεωρείται σύμφωνα με το 39% ο Κώστας Καραμανλής, έναντι της προτίμησης του 16% που συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Σε ερώτηση, αν πιστεύετε ότι η Ελλάδα από τη μέχρι σήμερα συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ έχει ωφεληθεί, το 47% απαντά "μάλλον έχει ωφεληθεί" έναντι 37% που υποστηρίζει το αντίθετο.

    Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύει και μια δεύτερη τηλεφωνική πανελλαδική δημοσκόπησης της MRB που διεξήχθη αμέσως μετά τη σύνοδο του Βουκουρεστίου, για λογαριασμό του Alpha. Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει 30,6% από 28,7% που είχε σε αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον προηγούμενο μήνα. Το ΠΑΣΟΚ 27,1% από 24,1% που είχε. Το ΚΚΕ 6,9% από 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16% από 17,5%, ο ΛΑΟΣ 4,2% από 4,4%, οι Οικολόγοι 1% από 1,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 12,1%.

    [05] Ιράκ

    Μείωση θητείας στο Ιράκ για τους Αμερικανούς

    8/4/2008 9:33:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ενδέχεται ν ανακοινώσει έως την Πέμπτη τη μείωση του χρόνου υπηρεσίας των αμερικανικών μονάδων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ στους 12 από 15 μήνες, σύμφωνα με Aμερικανό αξιωματούχο.

    Η διάρκεια της μάχιμης υπηρεσίας είχε αυξηθεί τον Απρίλιο του 2007 έτσι ώστε να διευκολυνθεί η συγκέντρωση δυνάμεων στο Ιράκ, αυξάνοντας έτσι την ήδη μεγάλη πίεση των οπλιτών στη χώρα αυτή και στο Αφγανιστάν.

    Η αναμενόμενη μείωση του χρόνου υπηρεσίας συμπίπτει με την ανάκληση από το Πεντάγωνο πέντε μάχιμων ταξιαρχιών-περίπου 20.000 οπλίτες-από το Ιράκ έως τα μέσα Ιουλίου. Με την ανάκληση αυτή θα επανέλθει ο αριθμός των αμερικανικών μονάδων στο Ιράκ στα επίπεδα που ήταν πριν την συγκέντρωση δυνάμεων.

    Η ανακοίνωση για τη μείωση αυτή θα επιτρέψει στην κυβέρνηση Μπους ν ανταπεξέλθει τη δύσκολη κοινοβουλευτική εβδομάδα, καθώς έχει να καταθέσει την έκθεση για την πρόοδο στο Κογκρέσο, που κατά τους Δημοκρατικούς θ αποδείξει πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να τερματίσει τον πόλεμο.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομασθεί, δήλωσε πως ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για την χρονική στιγμή της ανακοίνωσης για τη μείωση του χρόνου υπηρεσίας στις δύο αυτές ταραχώδεις περιοχές

    [06] Κόσμος

    ΗΠΑ: Επιχείρηση των αρχών σε ράντσο αίρεσης

    8/4/2008 8:49:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στην απομάκρυνση 401 παιδιών και 133 γυναικών έχουν προχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή οι αρχές του Τέξας από ράντσο που ανήκει σε παρακλάδι Μορμόνων, θρησκευτικής ομάδας που ακολουθεί την πολυγαμία, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για ν ανακαλύψουν κι άλλα παιδιά. Δικαστής διέταξε ν απομακρυνθούν τα παιδιά από το ράντσο, καθώς υπήρχε κίνδυνος να πέσουν θύματα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης. Τα συνολικά 534 γυναικόπαιδα τέθηκαν υπό το καθεστώς δικαστικής προστασίας.

    Η επιχείρηση στην Φονταμενταλιστική Εκκλησία των Αγίων των Τελευταίων Ημερών στο Ελντοράντο ξεκίνησε την Πέμπτη, έπειτα από τηλεφώνημα 16χρονης, η οποία κατήγγειλε πως είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση και ότι είχε φέρει στον κόσμο παιδί από έναν 50χρονο, ο οποίος την είχε νυμφευθεί παράνομα. Όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές, το κορίτσι που είχε κάνει την καταγγελία δεν ταυτοποιήθηκε μεταξύ των παιδιών που απομακρύνθηκαν από το ράντσο.

    Το Σάββατο, οι αρχές είχαν τονίσει πως 18 κορίτσια, τα οποία είχαν κακοποιηθεί ή διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο στο μέλλον, βρίσκονται ήδη υπό την προστασία των κοινωνικών λειτουργών.

    Οι υπόλοιποι ένοικοι του ράντσου που απομακρύνθηκαν καταθέτουν στις αρχές, οι οποίες θα τους αφήσουν ελεύθερους εντός του προσεχούς 15ήμερου, εκτός εάν αποδειχθεί πως διατρέχουν κίνδυνο.

    Αρχηγός της Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας είναι ο Γουόρεν Τζεφς, πολύγαμος ο οποίος είχε συλληφθεί το 2006 κοντά στο Λας Βέγκας για συμμετοχή σε βιασμό κι εκτίει ποινή φυλάκισης, ενώ εναντίον του εκκρεμούν πολλαπλές ομοσπονδιακές έρευνες.

    [07] Ιράκ

    Νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ

    8/4/2008 8:28:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το θάνατο πέντε οπλιτών του στο Ιράκ το τελευταίο 48ωρο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αμερικανικός στρατός.

    Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, σε επίθεση με εκτοξευτήρες πυραύλων RPG-7 στη Βαγδάτη, όπως ανακοίνωσε η συμμαχία. Άλλος ένας στρατιώτης βρήκε τον θάνατο στ ανατολικά της πρωτεύουσας σε επίθεση που δέχθηκε η περίπολός του μ εκρηκτικό μηχανισμό, τονίζεται σ άλλο ανακοινωθέν του αμερικανικού στρατού.

    Νωρίτερα, ο αμερικανικός στρατός είχε ανακοινώσει πως ακόμη ένας οπλίτης του είχε βρει τον θάνατο, την Κυριακή στη Βαγδάτη, την ώρα που εκτελούσε «περίπολο ελέγχου».

    Ένας ακόμη στρατιώτης είχε υποκύψει την ίδια ημέρα στα τραύματά του, τα οποία υπέστη κατά την έκρηξη βόμβας κατά την διάβαση του οχήματός του από δρόμο στην επαρχία της Ντιγιάλα, ΒΑ της Βαγδάτης.

    Με τις νέες απώλειες, ο αριθμός των νεκρών αμερικανών στρατιωτών, που βρήκαν τον θάνατο στο Ιράκ από την έναρξη της εισβολής τον Μάρτιο του 2003, ανέρχεται στους 4.023, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 April 2008 - 8:50:26 UTC