Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε αναμονή
  • [02] Σαν Φρανσίσκο: Διαδήλωση για το Θιβέτ πριν φτάσει η Φλόγα
  • [03] Εθνικά και μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο
  • [04] Ρόδος: Αυτοκτόνησε 34χρονος άνδρας από την Αλβανία
  • [05] Περού: Καταδίκη απόστρατου για φόνους φοιτητών
  • [06] Κολομβία: Αποσύρεται η γαλλική ιατρική αποστολή
  • [07] Θιβέτ: Εκατοντάδες συλλήψεις υπόπτων
  • [08] Αναγνωρίστηκαν τρία ακόμη θύματα της 11η Σεπτεμβρίου
  • [09] Βραζιλία: 36 νεκροί σε πλημμύρες
  • [10] Νέο "Κωσταλέξι" στη Φωκίδα
  • [11] Οικογενειακή τραγωδία στη Γερμανία

    [01] Αλλα σπορ

    Προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες

    Σε αναμονή

    9/4/2008 11:00:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Με εντατικούς ρυθμούς και προς πάσα κατεύθυνση συνεχίζονται οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του ντόπινγκ των 11 αθλητών της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών. Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ και όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του Αστέριος Δεληγιάννης -μιλώντας στη ΝΕΤ- αναμένεται να ανακοινωθούν νέες υποθέσεις ντόπινγκ. Με ενδιαφέρον αναμένονται κι οι εξηγήσεις που θα δώσει ο ομοσπονδιακός προπονητής, Χρήστος Ιακώβου, ο οποίος εντός της ημέρας θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών μέσω υπομνήματος. Εξάλλου έρευνα για την γνησιότητα του email που εστάλη από την κινεζική εταιρεία με το όποιο παραδέχεται ότι έγινε λάθος, ζήτησε με υπόμνημα του ο δικηγόρος του Χρηστού Ιακώβου Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο κ. Δημητρακόπουλος επισκέφτηκε τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ανδρεα Καραφλό και του παρέδωσε το email ζητώντας να ερευνήσει για την γνησιότητα του, με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο δικηγόρος δήλωσε επίσης ότι ο Χρηστός Ιάκωβου λυπάται παρά πολύ για την εκκωφαντική σιωπή κάποιων πολίτικων. Σήμερα επίσης αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, τα μέλη της οποίας ετοιμάζουν το πόρισμα που θα στείλουν στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Το απόγευμα εξάλλου, θα συνεδριάσει υπό τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, η Επιτροπή που θα εισηγηθεί τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ. Οι 11 αθλητές από την πλευρά τους, δεν επιθυμούν τη δεύτερη εξέταση του δείγματός τους προκειμένου -όπως ισχυρίζονται- να σταθούν στο πλευρό του προπονητή τους. Στο μεταξύ ένας Λαρισαίος γυμναστής, είναι ο άνθρωπος που παρήγγειλε από την Κίνα τα σκευάσματα, που περιείχαν τις αναβολικές ουσίες, που εντοπίστηκαν στα μέλη της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών. Ο γυμναστής που διατηρεί και εταιρεία με συμπληρώματα διατροφής, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ παραδέχεται, ότι ο Χρήστος Ιακώβου, του ζήτησε να προμηθευτεί συγκεκριμένα αμινοξέα επειδή ο ίδιος δεν μπορούσε να τα βρει στη διεθνή αγορά. Στη συνέχεια και μετά τις αποκαλύψεις, όπως ισχυρίζεται, επικοινώνησε με την κινέζικη εταιρεία, που του απάντησε τα περί λάθους. Πάντως μέχρι τώρα, ο φερόμενος ως εισαγωγέας των σκευασμάτων δεν έχει κληθεί από κάποια επίσημη Αρχή να καταθέσει.

    Κίνα, Λάρισα, Αθήνα ήταν η διαδρομή των επικίνδυνων ουσιών που χορηγήθηκαν στους αθλητές της Άρσης Βαρών. Ο εισαγωγέας συμπληρωμάτων διατροφής και γυμναστής Παναγιώτης Κατσέλος από τη Λάρισα, που δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υποστηρίζει ότι εισάγει προϊόντα μόνο από αγγλική εταιρεία. περιέγραψε στα ΜΜΕ πώς προμηθεύτηκε και προμήθευσε στον Χρήστο Ιακώβου το κοκτέιλ θανάτου από την Κίνα, που στη συνέχεια μετά τον έλεγχο της WADA, εντοπίστηκαν στα μέλη της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών.

    Στις δηλώσεις του παραδέχεται, ότι ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Χρήστος Ιακώβου, με τον οποίο γνωρίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια, του ζήτησε να προμηθευτεί συγκεκριμένα αμινοξέα επειδή ο ίδιος δεν μπορούσε να τα βρει στη διεθνή αγορά.

    Στη συνέχεια ο Κατσέλος, ισχυρίζεται ότι παρήγγειλε από την κινέζικη εταιρεία την ουσία L τυροζίνη.

    Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τα αποτελέσματα των ελέγχων της WADA, ο Λαρισαίος γυμναστής, επικοινώνησε με την κινεζική εταιρεία, που του απήντησε ότι από λάθος, στην ουσία που έστειλαν στην Ελλάδα, εκτός από την L - τυροζίνη, υπήρχε και μια άλλη ερευνητική ουσία, στηρίζοντας έτσι με τη σειρά του, την εκδοχή του λάθους από την πλευρά των Κινέζων

    Απαντώντας σε ερώτηση γιατί η προμήθεια της ουσίας έγινε από την Κίνα, υποστήριξε ότι οι εκείνη την περίοδο μόνο στην Κίνα υπήρχαν τα συγκεκριμένα αμινοξέα ενώ αναφέρθηκε και στο χαμηλότερο κόστος. Επίσης ισχυρίζεται ότι μόλις παρέλαβε με κούριερ τα σκευάσματα, τα απέστειλε στον κ. Ιακώβου. Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα νωρίς το πρωί ο κ. Κατσέλος δεν είχε κληθεί από κάποια επίσημη Αρχή να καταθέσει για την υπόθεση.

    Υπόμνημα στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ανδρέα Καραφλό κατέθεσε το το πρωί ο συνήγορος του Χρήστου Ιακώβου Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο οποίο ζητάει τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να αποδειχθεί ότι το επίμαχο email είναι γνήσιο.

    [02] Πολιτισμός

    Σαν Φρανσίσκο: Διαδήλωση για το Θιβέτ πριν φτάσει η Φλόγα

    9/4/2008 9:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/4/2008 11:33:39 πμ)

    Εκατοντάδες υποστηρικτές του Θιβέτ διαδήλωσαν χθες Τρίτη στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση της Κίνας, πριν πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη. "Ντροπή στην Κίνα", ήταν ένα από τα κύρια συνθήματα των διαδηλωτών, πολλοί εκ των οποίων έφεραν σημαίες και σύμβολα του Θιβέτ. Πραγματοποίησαν, πέραν της πορείας, και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το προξενείο της Κίνας στην πόλη. Ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο Γκάβιν Νιούσομ δήλωσε ότι ήλθε σε επαφή με Γάλλους και Βρετανούς αξιωματούχους για να διαμορφώσει άποψη σχετικά με την αντιμετώπιση ενδεχόμενων ταραχών και των διαδηλώσεων. Αρκετές οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί στην πόλη, τη μόνη στις ΗΠΑ από όπου θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της προς το Πεκίνο, όπου θα καταλήξει τον Αύγουστο. Οργανώσεις που καταδικάζουν την πολιτική της Κίνας στο Θιβέτ, στη Βιρμανία και το Νταρφούρ, και προσωπικότητες όπως ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ κι ο τιμηθείς με Νομπέλ Ειρήνης επίτιμος αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Πάντως, οι διοργανωτές είπαν ότι δε θα προσπαθήσουν να σβήσουν τη Φλόγα, όπως στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Διαδηλώσεις προετοιμάζονται και στο Μπουένος Άιρες την Παρασκευή.

    [03] Πολιτική

    Στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ

    Εθνικά και μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο

    9/4/2008 11:02:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ -ΝΕΤ 105,8

    Τα εθνικά θέματα, αλλά και η πορεία των μεταρρυθμίσεων, βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιείται αυτή την ώρα υπό τον Πρωθυπουργό. Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της στο συνέδριο του Εκόνομιστ, απευθυνόμενη προς την ΠΔΓΜ είπε ότι "η Ελλάδα με χαρά θα την καλωσορίσει στους βορειοατλαντικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς, μόλις βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο όνομα, χωρίς νικητές και ηττημένους. Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αύριο θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα Μάθιου Μπράιζα, τόνισε πως η Ελλάδα επιθυμεί την ύπαρξη μίας σταθερής χώρας στα σύνορά της. Εξάλλου, σε συνέντευξή της στο χθεσινό βραδυνό δελτίο της ΝΕΤ η υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για λύση του ζητήματος της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και χαρακτήρισε σωστές και ξεκάθαρες τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η Ελλάδα.

    Μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ χθες ο πρωθυπουργός, απηύθυνε νέα πρόσκληση προς τα Σκόπια για συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ, με στόχο μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

    Την πεποίθηση ότι σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα, αρκεί να υπάρξει καλή θέληση, τόνισε σήμερα το πρωί, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ιβάιλο Κάλφιν, και πρόσθεσε ότι "οι καλοί γείτονες πρέπει να είναι και καλοί σύμμαχοι".

    Ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών Αντριάν Φιρογιαν σε ομιλία του σήμερα το πρωί στο συνέδριο του Εκόνομιστ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα βρεθεί λύση για την ονομασία της ΠΓΔΜ και θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

    [04] Κοινωνία

    Ρόδος: Αυτοκτόνησε 34χρονος άνδρας από την Αλβανία

    9/4/2008 10:14:00 πμ

    Τέρμα στη ζωή του έθεσε χθες βράδυ, λίγο μετά τις 9, ένας 34χρονος άνδρας από την Αλβανία, που αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα στην οδό Αυστραλίας. Νωρίτερα, μέσα από τον ακάλυπτο χώρο του κινηματογράφου Παλλάς, ο νεαρός άνδρας είχε πυροβολήσει με την ίδια καραμπίνα το αυτοκίνητο στο οποίο συνεπέβαινε νεαρή Αγγλίδα, την οποία τραυμάτισε ελαφρά. Τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και ο οδηγός του οχήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης έθεσε τέρμα στη ζωή του διότι νόμισε πως είχε σκοτώσει τους επιβάτες του αυτοκινήτου. Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών επικεντρώνονται στη συμμετοχή και άλλων στο περιστατικό.

    [05] Κόσμος

    Περού: Καταδίκη απόστρατου για φόνους φοιτητών

    9/4/2008 9:52:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC News

    Ο απόστρατος στρατηγός Χούλιο Σαλάσαρ Μονρό, πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, καταδικάστηκε χθες Τρίτη σε ποινή κάθειρξης 35 ετών για το ρόλο του στη σφαγή, το 1992, εννέα φοιτητών και ενός καθηγητή σε δημόσιο πανεπιστήμιο στη Λίμα. Σύμφωνα με δικαστικούς, ο Σαλάσαρ Μονρό βρέθηκε ένοχος της κατηγορίας του φόνου των θυμάτων στο πανεπιστήμιο Λα Καντούτα. Η ποινή που επιβλήθηκε στον Σαλάσαρ είναι μια από τις βαρύτερες που έχουν επιβληθεί σε κρατικό αξιωματούχο για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Περού.

    Επίσης, τρεις πρώην αξιωματικοί υπό την διοίκηση του στην υπηρεσία πληροφοριών του στρατού καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 15 ετών ο καθένας, ενώ άλλοι δύο πρώην αξιωματικοί απηλλάγησαν των κατηγοριών.

    Για την υπόθεση των δολοφονιών της 18ης Ιουλίου 1992 δικάζονται επίσης ο πρώην πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουχιμόρι και άλλοι κορυφαίοι αξιωματικοί του στρατού.

    Ο Σαλάσαρ Μονρό ήταν ένας από τους σημαντικότερους αξιωματικούς του στρατού επί των ημερών του Φουχιμόρι. Σύμφωνα με καταθέσεις στο δικαστήριο, στη συγκεκριμένη υπόθεση εκτελούσε διαταγές του Βλαδίμηρου Μοντεσίνος, του επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών του Περού και σημαντικότερου ανθρώπου του προέδρου, που εκτίει ποινή φυλάκισης για διαφθορά και λαθρεμπόριο όπλων. Ο Μοντεσίνος αντιμετωπίζει ακόμη δεκάδες διώξεις για υποθέσεις που εκκρεμούν, συμπεριλαμβανομένων και φόνων.

    [06] Κόσμος

    Κολομβία: Αποσύρεται η γαλλική ιατρική αποστολή

    9/4/2008 9:23:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Της απόσυρσης της ιατρικής αποστολής που είχε κινητοποιήσει για να φροντίσει τη Γαλλο-κολομβιανή πολιτικό Ίνγκριντ Μπετανκούρ στην περίπτωση απελευθέρωσής της από την οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), ανακοίνωσε η γαλλική Κυβέρνηση μετά από ανακοίνωση των ανταρτών με την οποία την καταδίκασαν, ως "δείγμα κακής πίστης" προς το Παρίσι και την οργάνωση από μέρους του Προέδρου της χώρας, Άλβαρο Ουρίμπε. Η εξέλιξη ήταν απογοητευτική για το Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, που έχει καταστήσει προτεραιότητά του την απελευθέρωση της υποψηφίας Προέδρου της Κολομβίας το 2002. Ο Σαρκοζί εξέφρασε σε ανακοινωθέν του τη "βαθιά του απογοήτευση" για το αδιέξοδο, προσθέτοντας ότι θα αποστείλει στην περιοχή σύντομα τον Υπουργό των Εξωτερικών της Κυβέρνησής του. Το Παρίσι βεβαίωσε ότι η ιατρική αποστολή, που είχε την υποστήριξη της Ισπανίας και της Ελβετίας, θα αποχωρήσει σύντομα από το έδαφος της Κολομβίας. Ωστόσο, ο Σαρκοζί σημείωσε πως "η Γαλλία θα παραμείνει σε πλήρη κινητοποίηση για να διασφαλίσει ότι οι όμηροι θα επιστρέψουν στη ζωή και στις οικογένειές τους".

    Η Μπετανκούρ, τρεις Αμερικανοί συμβασιούχοι του Πενταγώνου καθώς και δεκάδες πολιτικοί, αστυνομικοί και στρατιώτες είναι μεταξύ των αιχμαλώτων που οι FARC, μαρξιστική οργάνωση που μάχεται εναντίον της κολομβιανής Κυβέρνησης εδώ και δεκαετίες, δηλώνει ότι θέλει να ανταλλάξει με φυλακισμένους μαχητές της. Όμως η Κυβέρνηση και οι αντάρτες δεν έχουν καταφέρει έως σήμερα να επιτύχουν συμφωνία.

    Η δολοφονία του Ραούλ Ρέγιες στο έδαφος του Ισημερινού στις αρχές Μαρτίου εκτιμάται από πολλούς παρατηρητές ότι αποτέλεσε καίριο πλήγμα στις προσπάθειες απελευθέρωσης της πολιτικού, καθώς το στέλεχος αυτό των FARC ήταν ο βασικός διαπραγματευτής για το ζήτημα.

    [07] Κόσμος

    Θιβέτ: Εκατοντάδες συλλήψεις υπόπτων

    9/4/2008 8:58:00 πμ

    Η κινεζική Αστυνομία συνέλαβε 953 υπόπτους ως ενεχόμενους στα επεισόδια στο Θιβέτ τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο Κιανγκμπά Πουνκόγκ, πρόεδρος της Κυβέρνησης της αυτόνομης περιφέρειας του Θιβέτ. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, ο Κινέζος αξιωματούχος είπε επίσης ότι είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τους 403 από τους συλληφθέντες, κάτι που συνήθως σημαίνει την άσκηση ποινικής δίωξης. Το Πεκίνο έχει κατηγορήσει ως ηθικό αυτουργό των κινητοποιήσεων, που κλιμακώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις στη Λάσα τον περασμένο μήνα, τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα. Η εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ, που έχει διαφύγει στην Ινδία από το 1959, έχει αρνηθεί την κατηγορία.

    [08] Κόσμος

    Αναγνωρίστηκαν τρία ακόμη θύματα της 11η Σεπτεμβρίου

    9/4/2008 8:41:00 πμ

    Τα υπολείμματα τριών ανδρών και μιας γυναίκας που είχαν χάσει τη ζωή τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στο World Trade Center της Νέας Υόρκης αναγνωρίσθηκαν από την ιατροδικαστική υπηρεσία της πόλης, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Τα υπολείμματα ανακαλύφθηκαν στην διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο λεγόμενο Σημείο Μηδέν από τον Οκτώβριο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2007. Η ταυτοποίηση αύξησε τον αριθμό των νεκρών από την επίθεση σε 2.750.

    [09] Κόσμος

    Βραζιλία: 36 νεκροί σε πλημμύρες

    9/4/2008 8:32:00 πμ

    Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την άνυδρη περιοχή της βορειοανατολικής Βραζιλίας έχουν προκαλέσει το θάνατο 36 ανθρώπων και την απομάκρυνση άλλων 130.000 από επτά συνολικά επαρχίες, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αξιωματούχοι της Πολιτικής Άμυνας ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή στην πολιτεία της Παραϊμπα, όπου από τις βροχές των τελευταίων δύο εβδομάδων 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14.000 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους σε 58 κοινότητες. Από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκαν ζημιές στις πολιτείες Μαρανχάο, Πιάουι, Ρίο Γκράντε ντο Νόρτε και Περναμπούκο. Ο υπουργός Εθνικής Ολοκλήρωσης Ζεντέλ Βιέιρα Λίμα δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προγραμματίζει να χορηγήσει περίπου 360 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις πληγείσες περιοχές στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης η Σεάρα και η Μπαχία.

    [10] Κοινωνία

    Απομονωμένοι για 17 χρόνια

    Νέο "Κωσταλέξι" στη Φωκίδα

    9/4/2008 8:22:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Μια απίστευτη οικογενειακή ιστορία αποκαλύφθηκε χθες, μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα Φωκίδας. Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία θυμίζει "Κωσταλέξι" και η οποία αν και ήταν γνωστή στη μικρή κοινωνία του Μαραθιά Φωκίδας, δεν είχε δει έως τώρα το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, μια μητέρα, ψυχικά άρρωστη, υποχρέωνε τα δύο παιδιά της, να ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες και απομονωμένα από την τοπική κοινωνία, κλεισμένα σε ένα σπίτι, που θύμιζε σταύλο και στο οποίο η οικογένεια συγκατοικούσε με τα ζώα.

    Η ιστορία ξεκίνησε πριν από περίπου 17 χρόνια όταν η μητέρα με τα δύο ανήλικα τότε παιδιά της, μετακόμισε στη συγκεκριμένη περιοχή από την Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή, απομόνωσε τα παιδιά, τα οποία μεγάλωσαν αποκλεισμένα μέσα στο μικρό σπίτι και χωρίς καμία επαφή με τον κοινωνικό περίγυρο.

    Οι γιατροί του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" Πάτρας, που εξέτασαν τα παιδιά -ηλικίας σήμερα περίπου 20 χρόνων- δεν μπορούσαν να πιστέψουν το θέαμα που αντίκρισαν, καθώς τα παιδιά είναι υποσιτισμένα και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης αντανακλούσαν και στο πρόσωπο και στο κορμί και στην εμφάνιση των παιδιών.

    [11] Κόσμος

    Ζευγάρι αυτοκτόνησε αφού δηλητηρίασε τα παιδιά του

    Οικογενειακή τραγωδία στη Γερμανία

    9/4/2008 8:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ένα ζευγάρι αυτοκτόνησε αφού επιχείρησε να δηλητηριάσει και τα τέσσερα παιδιά του χθες Τρίτη, στην μικρή πόλη Βέστερχαουζεν, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τα δύο παιδιά, αγόρια, 8 και 13 ετών, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο τα άλλα δύο, κορίτσια, 11 και 10, διέφυγαν τον κίνδυνο. "Φαίνεται ότι επρόκειτο για ενδοοικογενειακή κρίση. Δεν αναμίχθηκαν άλλοι", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη.

    Ο πατέρας, 33 ετών και η μητέρα, 32, πήραν το δηλητήριο και εξέπνευσαν αφού το είχαν χορηγήσει προηγουμένως στα παιδιά, που βρέθηκαν χθες το απόγευμα σε "αφασική" κατάσταση στο σπίτι της οικογένειας.

    Ο πατέρας της 32χρονης βρήκε τις σορούς και τα παιδιά στο σπίτι περίπου δύο ώρες μετά το θάνατο του ζεύγους και κάλεσε τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Δίπλα στα άψυχα σώματα του άνδρα και της γυναίκας βρέθηκε ένα πλαστικό μπουκάλι με άγνωστο υγρό. Τα παιδιά βρέθηκαν στα υπνοδωμάτια.

    Γείτονες είπαν ότι η οικογένεια είχε μετακομίσει στο σπίτι αυτό πριν τρία χρόνια και ότι η συμπεριφορά που επεδείκνυε ήταν "πολύ καλή".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 April 2008 - 8:50:03 UTC