Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαμάντια για ντίβες
  • [02] Πέταξε από μπαλκόνι 3χρονο αγοράκι "γιατί έκλαιγε"
  • [03] Προβάδισμα Μπερλουσκόνι
  • [04] Δηλώσεις του υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα
  • [05] Σε δημοπρασία κοσμήματα της Χ. Ωνάση
  • [06] 2ο Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας
  • [07] Συνάντηση Χατζηγάκη με τον Αμερικανό ομόλογό του
  • [08] Πτώση της μετοχής της Τζένεραλ Ελέκτρικ

    [01] Ζωής ...σΤάσεις

    Βέλγιο

    Διαμάντια για ντίβες

    11/4/2008 10:17:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Η Μέριλιν Μονρόε, η Σοφία Λόρεν, μαγνήτιζαν τα βλέμματα φορώντας μοναδικά κοσμήματα. Διαμάντια προς τέρψη κάθε γυναίκας. Βαρύτιμα κοσμήματα με διαμάντια, μαργαριτάρια κι άλλους πολύτιμους λίθους που φόρεσαν μεγάλες σταρ της 7ης τέχνης και μέλη βασιλικών οικογενειών, περιλαμβάνονται σε μεγάλη έκθεση, που γίνεται στην Αμβέρσα. Όπως δήλωσε η διοργανώτρια της έκθεσης Τζένι Μπίτεν: "Τα διαμάντια είναι ιδιαίτερα. Ήδη από την αρχή- όπως φαίνεται από την ιστορία των διαμαντιών- τα διαμάντια είναι συνδεδεμένα με τη δύναμη και την χρηματική αξία. Οι αυτοκράτορες και οι βασιλείς ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να φορέσουν διαμάντια γιατί ήταν τόσο σπάνιο υλικό." Το σημαντικότερο κομμάτι της συλλογής είναι ένα διαμάντι που δεν έχει δει κανείς από το 1944 και ονομάζεται "Φεγγάρι της Μπαρόντα". Τα κοσμήματα ταξίδεψαν στο Βέλγιο από μουσεία και οίκους δημοπρασιών από κάθε γωνιά και θα εκτίθενται μέχρι τις 8 Ιουνίου.

    [02] Κοινωνία

    Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα -Αθήνα

    Πέταξε από μπαλκόνι 3χρονο αγοράκι "γιατί έκλαιγε"

    11/4/2008 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα κρατείται η 27χρονη Ρουμάνα, η οποία κατηγορείται ότι πέταξε από το μπαλκόνι 2ου ορόφου, στην οδό Αλκαμένους 54, ένα αγοράκι 3 ετών, παιδί ομοεθνών της, οι οποίοι την είχαν αφήσει να το προσέχει. Το αγοράκι μεταφέρθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ", όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Όπως έγινε γνωστό, έχει κάταγμα στο πόδι και τραύματα στο κεφάλι. Λίγο μετά την πράξη της, η 27χρονη συνελήφθη και φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς ότι πέταξε το παιδί από το μπαλκόνι, γιατί την ενοχλούσε το κλάμα του.

    Σημειώνεται ότι ο πατέρας του παιδιού είναι οικοδόμος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο λόγω εργατικού ατυχήματος, ενώ η μητέρα εργαζόταν σε ψητοπωλείο κοντά στο σπίτι από όπου έτρεξε αμέσως όταν πληροφορήθηκε το συμβάν.

    Η 27χρονη Ρουμάνα θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

    [03] Κόσμος

    Εκλογές την Κυριακή στην Ιταλία

    Προβάδισμα Μπερλουσκόνι

    11/4/2008 9:53:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή και τη Δευτέρα οι Ιταλοί, μόλις δύο χρόνια μετά την οριακή νίκη του Κεντροαριστερού Συνασπισμού του Ρομάνο Πρόντι. Οι δημοσκοπήσεις φέρουν πρώτο τον κεντροδεξιό σχηματισμό του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο το στοίχημα θα παιχτεί στις έδρες που θα καταλάβουν τα κόμματα στη Γερουσία. Ωστόσο, ο κύριος αντίπαλος του Μπερλουσκόνι, Βάλτερ Βελτρόνι, ελπίζει, στο μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων.

    [04] Πολιτική

    Σε συζήτηση με Έλληνες δημοσιογράφους

    Δηλώσεις του υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα

    11/4/2008 9:49:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: AΠE

    Η εξασφάλιση πολλαπλών πηγών προμήθειας ενέργειας και η σημασία της για την ενεργειακή ασφάλεια τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας, αποτέλεσε το θέμα στο οποίο εστίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα το απόγευμα με Έλληνες δημοσιογράφους στην Αθήνα.

    Ειδικότερα, ο κ. Μπράιζα επισήμανε ότι η ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας, αλλά και ευρύτερα της Ευρώπης, σχετίζεται άμεσα από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κασπίας και τη μεταφορά τους προς την περιοχή μας. Όπως σημείωσε η μεταφορά αερίου από την περιοχή της Κασπίας θα συμβάλει στην εξασφάλιση μεγάλης εγγυημένης ποσότητας στις πιο συμφέρουσες τιμές, καθώς θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση των ευρωπαϊκών κρατών, που στην παρούσα φάση προμηθεύονται φυσικό αέριο κυρίως -και σε ορισμένες περιπτώσεις αποκλειστικά- από τη ρωσική Gazprom.

    Σε ερώτηση σχετικά με το σχεδιαζόμενο αγωγό "South Stream", ο αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι για έναν αγωγό έχει σημασία το ποιός θα βάλει το φυσικό αέριο (ή το πετρέλαιο) και το πόσο αυτός θα έχει εμπορικό νόημα, και υποστήριξε ότι οι αγωγοί TGI (Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία) και Nabucco, που προωθούνται εδώ και καιρό, έχουν ισχυρά οικονομικά πλεονεκτήματα. Μάλιστα, επισήμανε ότι αυτοί οι δύο αγωγοί αποτέλεσαν πρωτοβουλία των κρατών που εμπλέκονται σε αυτούς, πολύ πριν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να εμπλακούν και να τους στηρίξουν.

    Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει το ενδεχόμενο κατασκευής αγωγού πετρελαίου που θα συνδέει τη Βουλγαρία με την Αλβανία (μέσω του εδάφους της ΠΓΔΜ) ο κ. Μπράιζα είπε ότι "στηρίζουμε κάθε αγωγό που είναι οικονομικά αξιόπιστος" και συνέχισε ότι "είναι η αγορά που θα αποφασίσει για αυτό". Σχετικά με τον αν ένας τέτοιος αγωγός θα είναι ανταγωνιστικός του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, o κ. Μπράιζα επισήμανε ότι υπάρχει τόσο πολύ πετρέλαιο στην περιοχή της Κασπίας, που τελικά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και οι δύο.

    Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο, ο κ. Μπράιζα επισήμανε -όπως είχε κάνει και χθες μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist- πως η πρόσφατη απόφαση Χριστόφια-Ταλάτ να συγκαλέσουν τεχνικές επιτροπές, και στη συνέχεια συνομιλίες, αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου.

    [05] Ζωής ...σΤάσεις

    Το καλοκαίρι, από τον Οίκο Κρίστις

    Σε δημοπρασία κοσμήματα της Χ. Ωνάση

    11/4/2008 8:49:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Περισσότερα από 40 κοσμήματα από τη συλλογή της Χριστίνας Ωνάση θα δημοπρατηθούν στις 11 Ιουνίου στο Λονδίνο από τον Οίκος Κρίστις. Το εντυπωσιακότερο θα είναι ένα διαμάντι 38 καρατιών, το οποίο φορούσε η Χριστίνα κρεμασμένο από ένα διαμαντένιο κολιέ και αναμένεται να πωληθεί από 1,8 έως 2,2 εκατομμύρια στερλίνες. Άλλα σημαντικά κομμάτια της συλλογής που θα δημοπρατηθούν είναι ένας σπάνιος Βούδας του Καρλ Φαμπερζέ αξίας 250-350.000 στερλινών και ένα ζαφειρένιο και διαμαντένιο περιδέραιο του Χάρι Ουίνστον αξίας 120-150.000 στερλινών.

    [06] Πολιτισμός

    Στις 2, 3 & 4 Μαΐου 2008 στην "Τεχνόπολις"

    2ο Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας

    11/4/2008 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων ( Αίθουσα Δ12, Πειραιώς 100 Αθήνα ) πραγματοποιείται στις 2, 3 & 4 Μαΐου 2008, το 2o Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας ( 2nd Athens Tattoo Convention) το οποίο όπως και πέρυσι διοργανώνεται από την Red & White Productions, στα πρότυπα των μεγαλυτέρων tattoo conventions της Ευρώπης. Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες απ όλο τον κόσμο λαμβάνουν μέρος επιδεικνύοντας τα σχέδιά τους και ενημερώνοντας τους επισκέπτες για την πανάρχαια τέχνη της δερματοστιξίας και τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής. Παράλληλα, θα γίνει επίδειξη και βράβευση των καλύτερων σχεδίων.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια σειρά από happenings :

    Έκθεση σχεδίων. Art Fusion ( 5 καλλιτέχνες ζωγραφίζουν σε 5 καμβάδες, όπου κάθε 3 λεπτά αλλάζουν θέση και συνεχίζουν, αλλάζοντας το σχέδιο του προηγούμενου καλλιτέχνη χρησιμοποιώντας ο καθένας την δική του φαντασία). Επίδειξη παραδοσιακών πολεμικών τεχνών με ξίφη και ξύλα. Διαγωνισμός καλύτερου tattoo ανά κατηγορία.

    Το Tattoo Convention θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 14:00 έως τις 24:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.athenstattooconvention.gr, ή να τηλεφωνήσετε στα 6948597750 , 6982300340, και 6979359819.

    [07] Πολιτική

    Στις ΗΠΑ

    Συνάντηση Χατζηγάκη με τον Αμερικανό ομόλογό του

    11/4/2008 7:52:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ (υπουργός Δικαιοσύνης) Μισέλ Μουκάσε. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί, διαπιστώθηκε "ως ευχάριστο φαινόμενο η μείωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και διεθνώς, σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις διεθνών οργανισμών και γενικότερα η μείωση των μεγάλων κρουσμάτων από την διεθνή τρομοκρατία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ". Ο κ. Χατζηγάκης τόνισε σε δηλώσεις του ότι "το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, διότι μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της τρομοκρατίας με μεγαλύτερη ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη συνάντησή του με τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ ο κ. Χατζηγάκης είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει "για το ζήτημα των Σκοπίων και τη δύσκολη διπλωματική μάχη που κέρδισε η χώρα μας στο Βουκουρέστι κατά την οποία οι ελληνικές θέσεις μετετράπησαν πλέον σε θέσεις όλων των συμμάχων του ΝΑΤΟ". Ο κ. Χατζηγάκης εξήγησε ότι "το θέμα αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να συζητείται ως την επίλυσή του στα πλαίσια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διότι σταθερή επιθυμία της Ελλάδας είναι να ενταχθεί η FYROM και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ". Η Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, είναι μια χώρα που επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας, πιστεύει στην συνεργασία των λαών και υπήρξε πάντοτε δίπλα σε όλα τα κράτη που υπηρετούσαν τα ίδια ιδανικά και τις ίδιες αξίες με αυτή. "Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η Ελλάδα έκανε όλα τα αναγκαία βήματα συνδιαλλαγής και περιμένει στη μέση του δρόμου να συναντηθεί με τα Σκόπια, τα οποία πρέπει να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία τους και να συμβάλουν το ταχύτερο δυνατό στην εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής εφαρμόσιμης και ρεαλιστικής λύσης. Γι αυτή τη συμπεριφορά η Ελλάδα είδε με ικανοποίηση να επιδοκιμάζεται η στάση της και να υιοθετούνται οι θέσεις της από όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ με πλήρη ομοφωνία".

    [08] Οικονομία

    Αίσθηση στις ΗΠΑ

    Πτώση της μετοχής της Τζένεραλ Ελέκτρικ

    11/4/2008 7:23:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Το 11,89% της αξίας της απώλεσε σήμερα συγκριτικά με χθες Πέμπτη η μετοχή του ομίλου Τζένεραλ Ελέκτρικ, περιοριζόμενη στα 32,38 δολάρια, επειδή ανακοίνωσε προοπτική μειωμένης κερδοφορίας -για όλο το 2008 - αλλά και επειδή τα "ακαθάριστα" κέρδη της του το τελευταίο τρίμηνο "δεν κρίνονται ικανοποιητικά". Στο "αναιμικό" για τα μεγέθη του ομίλου αυτού συμποσούνται 6% ήτοι 4,304 δισ. δολάρια. Ήδη αποκλείστηκε, το ετήσιο μέρισμα ανά μετοχή να υπερβεί τα 2,30 δολάρια (τον Ιανουάριο η πρόβλεψη ήταν 2,42 δολάρια ανά μετοχή κι ενώ αναμένονταν κέρδη 51 σεντς ανά μετοχή για το α τρίμηνο ).

    Η μετοχή του ομίλου είναι "βαρόμετρο" για την πορεία όλης της ομοσπονδιακής οικονομίας. Η καθοδική τάση που διαμορφώνει η τιμή της μετοχής στέλνει ταυτοχρόνως "σήματα" παρατεινόμενης μεγάλης νευρικότητας στις χρηματαγορές και μεγάλου κινδύνου πολύμηνης ύφεσης για την οικονομία των ΗΠΑ εν μέσω και συνεχούς διολίσθησης του δολαρίου.Η μετοχή αυτή "μαγνήτιζε" -εδώ και πολύ καιρό - τα δεύτερα στη σειρά περισσότερα κεφάλαια, απ όλα τα "μπλου τσίπς" της Γουόλ Στριτ, αμέσως μετά από τη μετοχή της Εξον Μόμπιλ.

    Όπως ανακοίνωσε η Τζένεραλ Ελέκτρικ, στο "ενεργητικό" του ομίλου χάνονται 270 εκατομμύρια δολάρια. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επηρεάζονται αρνητικά από την εξέλιξη στο "κλείσιμό" τους της τρέχουσας εβδομάδας, αν και τις πρωινές ώρες ήταν εντούτοις πολύ καλύτερα προσανατολισμένα.

    Με δήλωσή του, ο Πρόεδρος γενικός διευθυντής του ομίλου, Τζεφ Ιμελτ δηλώνει ότι "αντικατοπτρίζεται από την προοπτική μειωμένης κερδοφορίας ο κύκλος ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας και μία αρνητική άμεση προοπτική για τις χρηματαγορές". Υπενθυμίζεται ότι η Τζένεραλ Ελέκτρικ είναι "παρούσα" σε σειρά βιομηχανικών δραστηριοτήτων--μηχανές τρένων, κινητήρες αεροπλάνων, στρόβιλοι, ηλεκτρικές συσκευές ιδίως τηλεοπτικές συσκευές, ιατρικό υλικό, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Εκεί ακριβώς (στις υπηρεσίες) σημειώνει τώρα απώλειες κερδοφορίας, που ξεπερνούν πλέον το 20% του συνολικού τζίρου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 April 2008 - 20:49:47 UTC