Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Μαλαισία η Ολυμπιακή φλόγα
  • [02] Σομαλία: Νέο κύμα αιματηρής βίας
  • [03] Ισημερινός: Πυρκαγιά σε ντίσκο
  • [04] Τραγικό τροχαίο στην Ισπανία

    [01] Κόσμος

    Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    Στην Μαλαισία η Ολυμπιακή φλόγα

    20/4/2008 11:07:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/4/2008 11:23:26 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλικό Πρακτ-Γερμανικό Πρακτ

    Η Ολυμπιακή φλόγα έφθασε στην Κουάλα Λουμπούρ υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας σήμερα Κυριακή, καθώς έχουν ενταθεί οι φόβοι των αρχών της Μαλαισίας ότι διαδηλωτές ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην διαδρομή της την 21η Απριλίου.

    Η φλόγα έφθασε στην Μαλαισία από την Ταϊλάνδη, όπου θα μείνει σε μυστική τοποθεσία έως την Δευτέρα. Την ομάδα που την μεταφέρει υποδέχθηκαν ο Κινέζος πρεσβευτής και δυο μέλη της ολυμπιακής επιτροπής της Μαλαισίας.

    Ο αξιωματούχος Κ. Κουμάραν των υπηρεσιών ασφαλείας της Κουάλα Λουμπούρ δήλωσε στην εφημερίδα The Star ότι "είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε απόπειρα να προκληθούν ταραχές από οποιονδήποτε και οποιαδήποτε οργάνωση". Τους δρομείς που θα μεταφέρουν το σύμβολο των αγώνων θα συνοδεύουν άνδρες των ειδικών δυνάμεων και συνολικά 1.000 αστυνομικοί.

    Την Παρασκευή 30 υποστηρικτές της εκτός νόμου θρησκευτικής οργάνωσης Φαλούν Γκονγκ διαδήλωσαν έξω από την Κινεζική πρεσβεία. Η οργάνωση είχε απαγορευθεί από το Πεκίνο το 1999 ως "σατανιστική σέκτα".

    Το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας στην Ασία περιλαμβάνει σταθμούς στην Ινδία, την Ταϊλάνδη (που ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα), την Μαλαισία, την Ινδονησία, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και το Βιετνάμ πριν την Κίνα.

    Κινεζικά πυρά εναντίον "εμποδίων"

    Στο μεταξύ, νέες διαδηλώσεις κατά της Δύσης πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πέντε μεγάλες κινεζικές πόλεις μπροστά από καταστήματα της γαλλικής αλυσίδας Carrefour, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Οι διαδηλωτές, ο αριθμός των οποίων δεν έγινε γνωστός προς το παρόν, φώναζαν συνθήματα κατά της ανεξαρτησίας του Θιβέτ και υπέρ των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η εφημερίδα Katmandu Post του Νεπάλ γράφει στο σημερινό της φύλλο ότι αστυνομικοί και στρατιώτες κατέλαβαν θέσεις στο όρος Έβερεστ με εντολή να ανοίξουν πυρ για να αποτρέψουν παρεμπόδιση της πορείας της Ολυμπιακής Φλόγας ύστερα από απειλές που διατύπωσαν Θιβετιανοί ακτιβιστές.

    Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών ότι 25 αστυνομικοί και στρατιώτες κατέλαβαν θέσεις στην περιοχή Camp 2, περί τα 6.500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, με την εντολή να ανοίξουν πυρ εναντίον των διαδηλωτών. "Το Νεπάλ δεν θα ανεχθεί τέτοιες ενέργειες στο έδαφός του", ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

    [02] Κόσμος

    Εχθροπραξίες μεταξύ Αιθιόπων και ανταρτών

    Σομαλία: Νέο κύμα αιματηρής βίας

    20/4/2008 10:53:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν χθες Σάββατο στις εχθροπραξίες ανάμεσα σε δυνάμεις της Αιθιοπίας και ισλαμιστές αντάρτες στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    Οι μάχες σε συνοικίες στο βόρειο τμήμα του Μογκαντίσου στοίχισαν τις ζωές 11 αμάχων, 5 ισλαμιστών μαχητών και 2 στρατιωτών της Αιθιοπίας στα νέα επεισόδια βίας που πλήττουν την παράκτια πόλη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

    Οι Αιθιοπικές δυνάμεις κινήθηκαν στη βόρεια συνοικία Χουρίγια νωρίς χθες, όμως αντιμετώπισαν σθεναρή αντίσταση από Ισλαμιστές μαχητές, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σφοδρές ανταλλαγές πυρών και άμαχοι να παγιδευτούν στα διασταυρούμενα πυρά.

    "Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν όταν μια οβίδα έπεσε σε ένα μικρό εστιατόριο κοντά στην Φάγκα. Ανθρώπινα μέλη και αίμα παντού" είπε ο Χασάν Μάντεϊ, ο οποίος διατηρεί μπακάλικο στην περιοχή. Ο Μουκτάρ Άνταν Σόμο, επίσης κάτοικος της περιοχής, έδωσε τον ίδιο απολογισμό προσθέτοντας ότι αρκετοί θαμώνες έτρωγαν όταν σημειώθηκε η έκρηξη της οβίδας.

    Σε άλλα επεισόδια στην ίδια συνοικία βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον τρεις άμαχοι. "Βρέθηκαν στα διασταυρούμενα πυρά. . .αυτές ήταν οι σφοδρότερες μάχες που έχουμε δει εδώ τους τελευταίους δυο μήνες", είπε ο αυτόπτης Αμπντουλάχι Φάρα. Αργότερα από το πεδίο της μάχης ανασύρθηκαν οι σοροί άλλων τριών αμάχων, είπαν αυτόπτες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Με τους θανάτους δύο στρατιωτών των δυνάμεων της Αιθιοπίας και πέντε ανταρτών ο απολογισμός έφθασε τους 18 νεκρούς. "Είδα δύο Αιθίοπες στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη μπροστά στο σπίτι μου. Τραυματίστηκαν επίσης μερικοί στρατιώτες αλλά δεν ξέρω πόσοι", είπε ο Άχμεντ Αμπντάλα Αουέις, κάτοικος του βόρειου τμήματος του Μογκαντίσου.

    Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς πολλές περιοχές ήταν δυσπρόσιτες χθες.

    Η σομαλική πρωτεύουσα είναι το επίκεντρο του αδιάλειπτου ανταρτοπόλεμου που έχουν στοιχίσει τις ζωές χιλιάδες κι έχουν αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν για τον κίνδυνο τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης καθώς οι συγκρούσεις καθιστούν αδύνατη την διανομή βοήθειας στους αμάχους.

    Οι δυνάμεις της Αιθιοπίας επενέβησαν υπέρ της διχασμένης και αδύναμης μεταβατικής κυβέρνησης στα τέλη του 2006 με τη βοήθεια και των ΗΠΑ, εκδιώκοντας τους Ισλαμιστές που είχαν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στο νότιο τμήμα της Σομαλίας. Οι Ισλαμιστές συνεχίζουν να μάχονται εναντίον της μεταβατικής κυβέρνησης, του στρατού της Αιθιοπίας, που θεωρούν δύναμη κατοχής, και τους κυανόκρανους της Αφρικανικής Ένωσης.

    [03] Κόσμος

    Τουλάχιστον 15 οι νεκροί

    Ισημερινός: Πυρκαγιά σε ντίσκο

    20/4/2008 10:44:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και τουλάχιστον 35 τραυματίσθηκαν όταν πυροτεχνήματα προκάλεσαν πυρκαγιά η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς νυκτερινό κέντρο στο Κίτο του Ισημερινού, το βράδυ του Σαββάτου.

    Διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν σορούς μετά την πυρκαγιά στη ντισκοτέκ, που θεωρείται μια από τις χειρότερες που έχουν καταγραφεί στην πρωτεύουσα του Ισημερινού την τελευταία δεκαετία. Συχνά τα εστιατόρια και τα νυκτερινά κέντρα δεν διαθέτουν κατάλληλες εξόδους κινδύνου στην πρωτεύουσα, η γεωγραφία της οποίας είναι ιδιόμορφη, καθώς έχει κτισθεί πάνω σε λόφους.

    "Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο...αλλά ακόμη δε γνωρίζουμε τον απολογισμό των θυμάτων", δήλωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

    Σύμφωνα με πηγές του Ερυθρού Σταυρού υπάρχουν αρκετοί από τους τραυματίες που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

    [04] Κόσμος

    Εννέα Φινλανδοί τουρίστες σκοτώθηκαν

    Τραγικό τροχαίο στην Ισπανία

    20/4/2008 10:38:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εννέα Φινλανδοί τουρίστες σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με άλλο όχημα στην Κόστα ντελ Σολ, της νότιας Ισπανίας, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

    Οι 46 άνθρωποι που επέβαιναν στο λεωφορείο ήταν μέλη ομάδας που έκαναν εκδρομή από τη Φινλανδία και μετέβαιναν στο αεροδρόμιο της Μάλαγα, καθώς τελείωναν οι διακοπές τους, όταν έγινε το δυστύχημα στην περιοχή Μπεναλμαδένα.

    Το λεωφορείο συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με το άλλο όχημα, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε ένα μικρό γκρεμό. Δεκαεννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Πρόκειται για το πιο σοβαρό δυστύχημα που έχει γίνει στην Ισπανία εδώ και επτά χρόνια.

    Σύμφωνα με την αστυνομία το όχημα που προκάλεσε το δυστύχημα κινούταν στην αντίθετη κατεύθυνση από το λεωφορείο, ο οδηγός προσπάθησε να κάνει παράνομη προσπέραση και έτσι έγινε η σύγκρουση με το λεωφορείο. Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης ο οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα ίσως οδηγούσε μεθυσμένος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 April 2008 - 8:49:43 UTC