Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες εκλογές στην Πενσιλβάνια
  • [02] Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο
  • [03] Παγκόσμια Ημέρα της Γης
  • [04] Σύνοδος για τη διατροφική κρίση
  • [05] Ληστεία σε χρηματαποστολή
  • [06] Με πρόσκληση... η λαμπαδηδρομία στην Ινδονησία

    [01] Κόσμος

    Κρίσιμες εκλογές στην Πενσιλβάνια

    22/4/2008 8:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2008 9:08:56 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή εκλογική αναμέτρηση στην Πενσιλβάνια, μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Σε δηλώσεις της, η Χίλαρι Κλίντον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την "κούρσα" όποια και αν είναι τα αποτελέσματα από τις σημερινές προκριματικές εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην Κλίντον προβάδισμα από έξι έως δέκα μονάδες. Για να μπορέσει όμως να φτάσει τον Ομπάμα, που προηγείται σε εκλέκτορες, θα πρέπει να κερδίζει το 65% των ψήφων σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ωστόσο, μέχρι τώρα μόνο μία φορά κατάφερε να φτάσει στο ποσοστό αυτό, τον περασμένο Ιανουάριο.

    Κλίντον: Κάλεσμα στους Ρεπουμπλικάνους

    Ερωτώμενη από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN εάν θα εγκαταλείψει σε περίπτωση "μικρής" νίκης, για παράδειγμα με διαφορά μόνο πέντε μονάδων από τον αντίπαλό της, η Κλίντον απάντησε "ασφαλώς όχι".

    Δηλώνοντας ότι ελπίζει να τα πάει "καλά" στην Πενσιλβάνια, η Κλίντον υπογράμμισε ότι ο αντίπαλός της "δεν κέρδισε σε καμία μεγάλη Πολιτεία" εκτός από το Ιλινόι. Εξάλλου επισήμανε ότι κανένας από τους δύο δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 2.025 εκλεκτόρων μέχρι το τέλος των προκριματικών, στις 3 Ιουνίου και ότι η "ποιότητα" των Πολιτειών που κέρδισε ο καθένας θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους "σούπερ εκλέκτορες" για την επιλογή του υποψηφίου που θα αντιμετωπίσει το Ρεπουμπλικανό Τζον ΜακΚέιν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Στην περίπτωση που η Χίλαρι Κλίντον κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει και Ρεπουμπλικάνους στην κυβέρνησή της. "Θέλω να τείνω το χέρι στους Ρεπουμπλικάνους γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να έχουμε μια δικομματική εξωτερική πολιτική", είπε.

    [02] Οικονομία

    Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο

    22/4/2008 10:23:00 πμ

    Ανοδικά και κοντά στα ιστορικά ρεκόρ που κατέγραψαν χθες κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, καθώς η αγορά εμφανίζεται ανήσυχη μετά τις νέες επιθέσεις δολιοφθοράς στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία και την άρνηση του ΟΠΕΚ να αυξήσει άμεσα την ημερήσια παραγωγή του.

    Τις τελευταίες 10 ημέρες, η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται σχεδόν καθημερινά καταγράφοντας νέα ρεκόρ λόγω της συνεχιζόμενης εξασθένησης του δολαρίου, των φόβων για την τροφοδοσία της αγοράς και των γεωπολιτικών εντάσεων. Επίσης, οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κατάσταση στη Νιγηρία, όπου οι αντάρτες του κινήματος MEND εξαπολύουν συνεχώς επιθέσεις στις εγκαταστάσεις πετρελαίου.

    Στην αγορά της Σιγκαπούρης, η τιμή του ελαφρού αργού κατέγραφε το πρωί άνοδο κατά 8 σεντς το βαρέλι φτάνοντας τα 117,56 δολάρια από τα 117,48 δολάρια που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη, όπου έφτασε και στα 117,76 δολάρια το βαρέλι.

    Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας έφτασε χθες στο ιστορικό ρεκόρ των 114,86 δολαρίων για να υποχωρήσει στη συνέχεια και να κλείσει στια 114,43 δολάρια.

    [03] Κόσμος

    Παγκόσμια Ημέρα της Γης

    22/4/2008 9:56:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2008 10:19:01 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Αφιερωμένη στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών είναι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης, με εκατομμύρια άνθρωπους να συμμετέχουν σήμερα σε εκδηλώσεις σε όλες τις μεριές του πλανήτη.

    Τους τελευταίους δύο αιώνες, από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, έχουν προστεθεί στην ατμόσφαιρα 2,3 τρισ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

    Όλο και περισσότερες χώρες του πλανήτη λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων, ενώ αυτή την περίοδο γίνεται μια συζήτηση για να καταλήξουν οι κυβερνήσεις σε μια παγκόσμια συμφωνία για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

    Ωστόσο, η Ελλάδα εγκαλείται από τα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ, για μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις και για το λόγο αυτό αποφάσισε να μας εξαιρέσει από τους μηχανισμούς για το εμπόριο ρύπων, λόγω ανεπαρκούς καταγραφής των εκπομπών.

    Τον περασμένο Ιανουάριο, ο επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας είχε τονίσει στην Βουλή ότι η χώρα μας κινδυνεύει ακόμα και με διασυρμό από τον ΟΗΕ.

    "Θα πρέπει να σταματήσει ο διασυρμός και το ΥΠΕΧΩΔΕ να κάνει επιτέλους την δουλειά του" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

    "Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, οφείλονται στην ανεπάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και σε μεθοδεύσεις στελεχών του" απάντησε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης.

    [04] Κόσμος

    Σύνοδος για τη διατροφική κρίση

    22/4/2008 11:17:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

    Σύνοδο ειδικών για την αντιμετώπισης της διατροφικής κρίσης συγκαλεί σήμερα στο Λονδίνο ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν. Το αποτέλεσμα της συνδιάσκεψης θα παρουσιασθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο, στη Σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7) τον Ιούλιο και στην έκτακτη συνέλευση του ΟΗΕ στις 25 Σεπτεμβρίου. Σε διακήρυξή του, ο Μπράουν απευθύνει έκκληση για "μία πλήρως συντονισμένη απάντηση της διεθνούς κοινότητας" επισημαίνοντας ότι καθημερινά 25.000 άνθρωποι πεθαίνουν στον κόσμο από έλλειψη τροφής. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της πολιτικής των βιοκαυσίμων, την ώρα που δύο ηγέτες χωρών της Λατινικής Αμερικής προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις της παραγωγής βιοκαυσίμων στα αποθέματα τροφίμων. Μιλώντας στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες είπε ότι οι εξελίξεις στα βιοκαύσιμα έβλαψε τους πιο φτωχούς. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Περού Άλαν Γκαρσία τόνισε ότι η χρήση της γης για βιοκαύσιμα στερεί τροφή από τα κατώτερα οικονομικά στρώματα.

    Για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης

    Περίπου 30 ειδικοί , μεταξύ τους και η διευθύνουσα του Παγκόσμιου Προγράμματος για τη Διατροφή (ΡΑΜ), αναμένεται να συμμετάσχουν στη σημερινή συνδιάσκεψη.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πρωθυπουργίας, η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 18.00 (ώρα Ελλάδος) στην Ντάουνινγκ Στριτ "για να διευκολύνει τους συμμετέχοντες να δώσουν μορφή σε ένα σχέδιο δράσης. Κανένα σχέδιο δεν θα αποφασισθεί κατά το στάδιο αυτό". Όσον αφορά τις προτεραιότητες του σχεδίου, "προτιμούμε ν αφήσουμε στο ΡΑΜ την πρωτοβουλία να προσανατολίσει τις συνομιλίες και να καθορίσει τις παραμέτρους", τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

    Σε διακήρυξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της πρωθυπουργίας, ο Μπράουν απευθύνει έκκληση για "μία πλήρως συντονισμένη απάντηση της διεθνούς κοινότητας" στη μάχη κατά της "διατροφικής κρίσης, η οποία απειλεί να εξουδετερώσει τις προόδους που επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια για να ξεφύγουν εκατομμύρια άνθρωποι από τη φτώχεια". Ο ίδιος υποσημειώνει πως καθημερινά 25.000 άνθρωποι πεθαίνουν στον κόσμο από έλλειψη τροφής.

    [05] Κοινωνία

    Στο κέντρο της Αθήνας

    Ληστεία σε χρηματαποστολή

    22/4/2008 9:47:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ληστεία σε χρηματαποστολή της εταιρείας σεκιούριτι ΠΥΡΣΟΣ, έξω από τα γραφεία της, στις 8.00 το πρωί, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 58. Τρεις άγνωστοι με την απειλή πιστολιών άρπαξαν σάκο με χρήματα την ώρα που οι υπάλληλοι τα φόρτωναν σε θωρακισμένο όχημα και διέφυγαν, οι δυο με μοτοσικλέτα και ο τρίτος πεζός.

    [06] Κόσμος

    Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

    Με πρόσκληση... η λαμπαδηδρομία στην Ινδονησία

    22/4/2008 8:53:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στην Τζακάρτα βρίσκεται από χθες το βράδυ η Ολυμπιακή φλόγα, πέμπτο σταθμό της ασιατικής διαδρομής της μετά το Ισλαμαμπάντ, το Νέο Δελχί, την Μπανγκόκ και την Κουάλα Λουμπούρ. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά καθώς τη λαμπαδηδρομία θα παρακολουθήσουν μόνο όσοι έχουν... πρόσκληση, δηλαδή μόνο 5.000 άνθρωποι. Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 14:00 τοπική ώρα και θα περιοριστεί στην περιοχή γύρω από το εθνικό στάδιο της ινδονησιακής πρωτεύουσας.

    "Κανείς δεν θα μπορέσει να περάσει μέσα στο συγκρότημα των αθλητικών εγκαταστάσεων χωρίς πρόσκληση", δήλωσε ο Σουμοχάντι Μαρσίς, επικεφαλής της επιτροπής υποδοχής της φλόγας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί έχουν αναλάβει την περιφρούρηση της περιοχής.

    Λίγες ώρες πριν την έναρξη της λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής φλόγας η αστυνομία διέλυσε μικρή διαδήλωση κατά της κινεζικής καταστολής στο Θιβέτ. Τουλάχιστον οκτώ διαδηλωτές, ο ένας από αυτούς ξένος, συνελήφθησαν, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 April 2008 - 8:50:09 UTC