Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγκρουση με τα καρτέλ κρέατος
  • [02] Διατροφικό τσουνάμι
  • [03] "Γέμισμα" με καπέλο...
  • [04] Επί ποδός για τη μεγάλη έξοδο
  • [05] Το φάσμα της πείνας απειλεί τη Γάζα
  • [06] Συστάσεις Πυροσβεστικής για τo Πάσχα
  • [07] Βγήκε από το ΚΑΤ ο Γ. Παπανδρέου
  • [08] ΟΣΕ: Αλλαγές δρομολογίων
  • [09] Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τα πλαστά πτυχία
  • [10] Ένοχοι κρίθηκαν οι δυο εφοριακοί
  • [11] "Σύνθετα, Όμορα, Μοναδικά"
  • [12] Εντατικότεροι έλεγχοι για φοροδιαφυγή
  • [13] Αιματηρά επεισόδια στο Αφγανιστάν
  • [14] Αιτήσεις από πυρόπληκτους και εντός εορτών
  • [15] Επίσκεψη Παπαρήγα στο "Μητέρα"
  • [16] "Ευαγγελισμός": Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Διοικητή
  • [17] Η ΕΠΟ θα μηνύσει τον Ντέμη Νικολαϊδη
  • [18] Kλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στη Μανωλάδα
  • [19] Το απόγευμα εξιτήριο στον Παπανδρέου
  • [20] Συνελήφθη ο Μάριο Ουρίμπε
  • [21] Το μυστικό για τη γέννηση αγοριών

    [01] Οικονομία

    Αποφασισμένη η κυβέρνηση

    Σύγκρουση με τα καρτέλ κρέατος

    23/4/2008 11:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2008 4:08:40 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά, ενώ εντείνονται οι έλεγχοι ενόψει του Πάσχα. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός χθες έδωσε εντολή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να διερευνήσει τις καταγγελίες κτηνοτρόφων για λειτουργία καρτέλ κρέατος ενώ το πρωί είχε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Κοντός σε δηλώσεις του αμέσως μετά επεσήμανε ότι είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της Κυβέρνησης να συγκρουστεί με οποιοδήποτε καρτέλ ακόμη και αυτό του κρέατος. Παράλληλα επισήμανε ότι το Υπουργείο έχει ήδη πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει καρτέλ στην αγορά κρέατος και τα οποία θα στείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Επίσης, ανέφερε ότι και οι κτηνοτρόφοι θα καταγγείλουν και εγγράφως το καρτέλ και άμεσα θα δοθούν πρόστιμα. Στην αγορά η τιμή διάθεσης των αμνοεριφίων κυμαίνεται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια έκαναν τα κόμματα τής αντιπολίτευσης.

    "Προτιμήστε ελληνικό κρέας"

    Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινούνται οι τιμές των αμνοεριφίων στην κεντρική αγορά της οδού Αθηνάς.

    Τα σφάγια εισαγόμενα και ελληνικά άνω των 13 κιλών κοστίζουν από 6 μέχρι και 7,50 ευρώ το κιλό, ενώ τα ελληνικά γάλακτος (7με 10 κιλά), από 7,90 έως10 ευρώ το κιλό.

    Το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την αγροτική στρατηγική που ακολουθεί και τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να συγκρούσει με τα καρτέλ κρέατος.

    "Κατ αρχάς, πρέπει να σας πω ότι έχουμε στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες επικράτησης εναρμονισμένων πρακτικών στον τομέα του κρέατος. Εκτός από αυτό, προτρέπουμε και ενισχύουμε προσπάθειες των κτηνοτρόφων, έτσι ώστε να οργανωθούν σε συλλογικές δράσεις για να μπορέσουν απευθείας να διαθέτουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών του παραγωγού και του καταναλωτή".

    Ο Υπουργός προέτρεψε τους καταναλωτές να προτιμήσουν το ελληνικό κρέας, και να στηρίξουν την ελληνική κτηνοτροφία.

    Ο κ. Κοντός τόνισε ότι σύμφωνα με την εικόνα που έχει υπάρχει επάρκεια κρέατος και άλλων προϊόντων στην αγορά, ενώ όσον αφορά τις τιμές, επισήμανε ότι κινούνται στα περσινά - και σε πολλές περιπτώσεις σε χαμηλότερα από τα περσινά - επίπεδα.

    Σύμφωνα με τον Υπουργό στα περσινά επίπεδα τιμών κινούνται και τα προϊόντα, φυτικής προέλευσης.

    Σήμερα τα κηπευτικά κυμαίνονταν το μαρούλι στα 0,60 λεπτά, το κουνουπίδι στο 1,70 ευρώ οι ντομάτες από 0,75 λεπτά έως 1,30 ευρώ και τα αγγουράκια από 0,80 λεπτά έως 1,80, ευρώ.

    Κριτική από την αντιπολίτευση

    Κριτική στην Κυβέρνηση για ην ακρίβεια εξαπέλυσε το πρωί από τα διόδια Ελευσίνας ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

    "Η αλήθεια είναι μία και δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανένας. Πέμπτο Πάσχα με κυβέρνηση Καραμανλή και ο λαός βιώνει, για την ακρίβεια, πληρώνει το πιο ακριβό πασχαλινό τραπέζι. Πληρώνει τα ακριβότερα διόδια όλων των εποχών. Ο λαός πληρώνει τα πιο ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια όλων των εποχών. Συμπέρασμα; Μεταρρυθμίσεις ίσον αυξήσεις. Αυξήσεις τιμών και τίποτα άλλο.", τόνισε.

    "Αποτελεί εμπαιγμό ο ισχυρισμός της κυβέρνησης και όσων υποστηρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπιστούν τα καρτέλ του κρέατος με την επιτροπή ανταγωνισμού. Όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια και η απελευθέρωση της αγοράς και του κεφαλαίου, τα καρτέλ θα βασιλεύουν παντού και θα καθορίζουν τις τιμές των προϊόντων με στόχο το υπερκέρδος τους. Αυτό γίνεται στο γάλα, στο ψωμί, στα καύσιμα, στις τηλεπικοινωνίες, στις τράπεζες, παντού.", τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Στην ίδια ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα, ασκεί και δριμεία κριτική προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την ακρίβεια τονίζοντας: "Τα δάκρυά τους για το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας είναι κροκοδείλια, καθώς τα στελέχη και των δύο κομμάτων στη ΓΣΕΕ, μαζί υπέγραψαν την αύξηση του ενός ευρώ στους μισθούς των εργατών".

    "Επιτέλους ας σταματήσει η κυβέρνηση της ΝΔ να σχολιάζει την ακρίβεια ως να είναι ένα φυσικό φαινόμενο και να τα ρίχνει όλα στη διεθνή κρίση. Η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών και η αχαλίνωτη κερδοσκοπία στη χώρα μας είναι αποκλειστικά δικό της έργο", σχολίασε ο Συνασπισμός.

    Τις τιμές στην Βαρβάκειο είδε το πρωί από κοντά ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, χαρακτήρισε ως ημίμετρα τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας.

    Παράλληλα ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωση του αναφέρεται και στις πληροφορίες για την ύπαρξη καρτέλ κρέατος

    "Το γεγονός ότι μετά το καρτέλ του γάλακτος γίνεται τώρα λόγος και για καρτέλ του αιγοπρόβειου κρέατος, καταδεικνύει ότι σχεδόν όλα τα βασικά είδη διατροφής διακινούνται πλέον με εναρμονισμένες πρακτικές. Το αποτέλεσμα είναι, ότι ελληνικές επιχειρήσεις πωλούν τα ίδια ακριβώς προϊόντα σε χώρες της ΕΕ πολύ φθηνότερα απ ότι στα ελληνικά καταστήματα."

    Στην αγορά όσο πλησιάζουμε το Πάσχα πολλαπλασιάζονται οι έλεγχοι των αρμόδιων φορέων προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των αγαθών και να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

    [02] Κόσμος

    Πόλεμος για το φαγητό

    Διατροφικό τσουνάμι

    23/4/2008 6:03:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Άλλοι μιλούν για παραλογισμό, και άλλοι για ένα διαφορετικό τσουνάμι, που χτύπησε τις πιο φτωχές περιοχές του πλανήτη, με επιπτώσεις όμως, και στον αναπτυγμένο κόσμο. Η τιμή του μαύρου χρυσού, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και μέσα σε ένα χρόνο, από 68 δολάρια το βαρέλι, να αγγίξει σήμερα ακόμα και τα 120 δολάρια. Ο επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου να παρέμβει, για να σταματήσει αυτή τη φρενήρη πορεία. Η απόγνωση πάντως αποτελεί κυρίαρχο συναίσθημα, τόσο στις διεθνείς αγορές, όσο και στις χώρες που πλήττει η φτώχεια.

    Στη δίνη της κρίσης

    Στα άκρα έχει οδηγήσει η ανέχεια τους πολίτες σε Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Στην Αίγυπτο λεηλατούν καταστήματα για ένα καρβέλι ψωμί, ενώ στην Ταϋλάνδη ο στρατός πήρε τα όπλα για να προστατεύσει τις σοδειές ρυζιού.

    Στη Σενεγάλη η τιμή των βασικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 75% μέσα σε τρεις μήνες. Ακόμη και η μεσαία τάξη της χώρας δυσκολεύεται να εξασφαλίσει τα απαραίτητα προς το ζην.

    Η ακρίβεια ωστόσο γονατίζει τους καταναλωτές και στις ανεπτυγμένες χώρες, καθώς το αργό πετρέλαιο έχει εκτοξευθεί κατά 50 δολάρια το βαρέλι μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο.

    Στις ΗΠΑ οι τιμές στα είδη διατροφής έχουν εκτοξευθεί, ενώ η βρετανική Υπηρεσία ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε μέτρα ενίσχυσης των καταναλωτών, που ξοδεύουν παραπάνω από το 1/10 του εισοδήματός τους για καύσιμα.

    Την ίδια ώρα πολλά κράτη βάζουν φρένο στις εξαγωγές, προκειμένου να μην υπάρξει έλλειψη τροφίμων στο εσωτερικό τους.

    Ο αρμόδιος Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πήτερ Μάντελσον ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου να παρέμβει για να μην συνεχιστεί το ράλι.

    "Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου πρέπει να πιέσει τις χώρες παραγωγούς τροφίμων να διατηρήσουν τις εξαγωγές για να εμποδίζουν την όξυνση της διεθνούς επισιτιστικής κρίσης. Εάν περιορίσουμε το εμπόριο, απλά θα ενισχύσουμε το ήδη σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων που υπάρχει σε διάφορες χώρες" δήλωσε ο κ. Μάντελσον και πρόσθεσε ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για αύξηση της βοήθειας προς τις αναπτυσσόμενες χώρες ώστε αυτές να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν άμεσα τις ελλείψεις τροφίμων.

    "Η απάντησή μας σε αυτό πρέπει να είναι μια διεθνής αντιμετώπιση. Εάν ληφθούν μονομερή εθνικά μέτρα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτά θα αποτύχουν", υπογράμμισε ο Μάντελσον. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κάνει λόγο για σφαγή των φτωχών του κόσμου και ρίχνει τις ευθύνες στην επικράτηση του καπιταλιστικού μοντέλου διακυβέρνησης.

    Στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα και η δημόσια συζήτηση για τα βιοκαύσιμα, με τον αντιπρόεδρο της Κούβας να δηλώνει χαρακτηριστικά: "Οι αναπτυγμένες χώρες θέλουν να ταΐζουν τα αυτοκίνητα των πλουσίων με τροφή. Αυτός είναι ο παράλογος κόσμος που ζούμε σήμερα."

    Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM) κάλεσε χθες, Τρίτη, σε διεθνή κινητοποίηση κατά του "σιωπηλού τσουνάμι" όπως χαρακτήρισε την παγκόσμια κρίση στα είδη διατροφής, η οποία απειλεί να οδηγήσει σε λιμό δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ.

    [03] Οικονομία

    "Γέμισμα" με καπέλο...

    23/4/2008 6:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τις αυξήσεις του μαύρου χρυσού στη λιανική τιμή της βενζίνης, πριν καλά-καλά κλείσουν οι διεθνείς αγορές χρήματος σπεύδουν να περάσουν στην Ελλάδα, πολλοί πρατηριούχοι. Έτσι, υπολογίζεται πως αυτή η πασχαλινή έξοδος θα κοστίσει στους εκδρομείς 10 έως 20% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι. Οι αρχές συνιστούν στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς πριν γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους και ξεκινούν σαφάρι ελέγχων για να αντιμετωπίσουν κρούσματα κερδοσκοπίας.

    Έξοδος πολυτελείας

    Διπλή μέγγενη κερδοσκοπίας στήνεται στις πλάτες των οδηγών, την ώρα που ο μαύρος χρυσός σημειώνει νέα πτήση τρόμου στα 120$ το βαρέλι.

    Μέσα στην Αττική η τιμή της αμόλυβδης φθάνει έως και το 1,30 με την επιβάρυνση να φθίνει τα 8,5 ευρώ το γέμισμα σε σχέση με την μέση τιμή πώλησης της Πανελλαδικά.

    Παράλληλα η κερδοσκοπία στις εθνικές ο οδούς μετατρέπει σε ακριβό σπορ την πασχαλινή έξοδο. Το κόστος μετακίνησης στην Αθηνών- Κορίνθου αυξήθηκε έως 13,4% σε σχέση με πέρυσι ενώ στην Αθηνών - Λαμίας έως 17,5%.

    Τέλος για ένα ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη μαζί με την επιστροφή η επιβάρυνση φθάνει τα 19 ευρώ.

    [04] Κοινωνία

    Επί ποδός για τη μεγάλη έξοδο

    23/4/2008 3:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2008 3:30:24 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Θέσεις στο σημείο εκκίνησης για διακοπές μακριά από το κλεινόν άστυ λαμβάνουν χιλιάδες εκδρομείς. Η μεγάλη έξοδος ξεκινά από αύριο και τα δρομολόγια πλοίων, τρένων, λεωφορείων και αεροπλάνων παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα. Όσοι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητα τους θα πρέπει να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να γνωρίζουν ότι ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος τους. Από σήμερα το βράδυ μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θα πέσουν χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

    Χαλάει ο καιρός

    Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται αύριο, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα υπάρξει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με νεφώσεις βροχές και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

    Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα το Μεγάλο Σάββατο, με σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, χιόνια στα ορεινά. Για την Κυριακή του Πάσχα στην Κεντρική και νότια Ελλάδα τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ.

    Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

    Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν από την Τροχαία κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η κίνηση στους δρόμους. Τα μέτρα περιλαμβάνουν ενισχυμένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκρότηση συνεργείων για τροχονομικούς ελέγχους.Επίσης, θα διανεμηθεί στους οδηγούς ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές και οδικούς χάρτες.

    Εκτός αυτών, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

    Τη Μ. Πέμπτη 24 Απριλίου 2008, για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα και από 15.00 έως 22.00 ώρας, τη Μ. Παρασκευή 25 Απριλίου 2008 για το ρεύμα εξόδου από 06.00 έως 14.00 ώρας, το Μ. Σάββατο 26 Απριλίου 2008 για το ρεύμα εξόδου και από 08.00 έως 15.00 ώρας και την Τετάρτη 30 Απριλίου 2008 παραμονή Πρωτομαγιάς για το ρεύμα εξόδου και από 15.00 έως 22.00 Την Κυριακή του Πάσχα 27 Απριλίου 2008 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

    Οι οδηγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία του οδικού άξονα όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα και συγκεκριμένα στα τμήματα:

    Ξάνθης - Κομοτηνής από το 2ο έως το 25ο χλμ. Κομοτηνής - Αλεξ/πολης από το 5ο έως το 14ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Ξάνθης από το 31ο έως το 39ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Καβάλας από το 75ο έως το 77ο χλμ. Στο Πέταλο του Μαλιακού στο 195ο και στο 208ο χλμ. Λαμίας - Θεσσαλονίκης από το 216ο έως το 260ο χλμ. Στο ύψος των Τεμπών από το 410ο έως το 473ο χλμ. Κορίνθου - Πατρών από το 120ο έως το 129ο, και από το 190ο έως το 205ο χλμ. Κορίνθου - Τρίπολης από το 105ο έως το 129ο χλμ.

    Τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας θα είναι έντονα και συνεχή καθ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

    Επίσης ελεύθερα θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα από τους σταθμούς των διοδίων που ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας και δεν έχουν δοθεί στις εταιρίες παραχώρησης. Πρόκειται για τους σταθμούς διοδίων στην Ελευσίνα, τον Ισθμό, το Ζευγολατιό, το Ρίο, το Άκτιο και τα Μάλγαρα.

    [05] Μ. Ανατολή

    Νέα δοκιμασία για τον άμαχο πληθυσμό

    Το φάσμα της πείνας απειλεί τη Γάζα

    23/4/2008 7:20:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό

    Μπροστά σε αδιέξοδο βρίσκεται η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες (UNRWA) και το Παγκόσμιο Διατροφικό Πρόγραμμα (ΡΑΜ), καθώς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο διακοπής των προγραμμάτων διανομής τροφίμων. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην έλλειψη καυσίμων, που ακινητοποιεί τα οχήματα της UNRWA. Από τα προγράμματα εφοδιάζονταν με τρόφιμα περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι στη Γάζα και η τροφοδοσία καυσίμων εξαρτάται από το Ισραήλ. Η διακοπή παροχής καυσίμων, ξεκίνησε στις 9 Απριλίου, όταν ένοπλοι Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν επίθεση στον τερματικό σταθμός καυσίμων του Ναχάλ Οζ. Η περιοχή της Γάζας βρίσκεται μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση, λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλλει το Ισραήλ, με αποτέλεσμα ο άμαχος πληθυσμός, να πλήττεται ιδιαίτερα και οι συνθήκες διαβίωσής του να είναι τραγικές. Την ίδια ώρα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες στο Λευκό Οίκο.

    [06] Κοινωνία

    Συλλήψεις εμπρηστών

    Συστάσεις Πυροσβεστικής για τo Πάσχα

    23/4/2008 7:19:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις μέρες του Πάσχα όταν ανάβουν φωτιές στην ύπαιθροη. Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για συλλήψεις εμπρηστών από αμέλεια τον Μάρτιο και Απρίλιο. Στη συγκεκριμένη αιτία οφείλονται σύμφωνα με τα στοιχεία και οι μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο διάστημα αυτό οι οποίες κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων.

    Συγκεκριμένα για την πυρκαγιά στις 3 Μαρτίου στη θέση Προσάλεσι, στο Καπανδρίτι, συνελήφθη ένα άτομο που πέταξε κάρβουνα και στάκτες από το τζάκι του με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά.

    Για τη μεγάλη φωτιά στη Σκόπελο στις 24 Μαρτίου η οποία κατέστρεψε 1.364 στρέμματα δάσους παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα για εμπρησμό από αμέλεια κάτοικος της περιοχής Αγνώντα, ο οποίος έκαιγε κλαδιά.

    Για την μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε δέκα χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης την περασμένη Κυριακή στο Ορθούνι Μουσούρων Χανίων στην Κρήτη, συνελήφθησαν δύο άτομα για τον ίδιο λόγο, τα οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθερα.

    Για δύο πυρκαγιές στις 5 Μαρτίου στο χωριό Πέττα Λαρισσού Αχαΐας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα βοσκοί της περιοχής, με την κατηγορία ότι έβαλαν φωτιές για βελτίωση βοσκοτόπων.

    [07] Πολιτική

    Θα κάνει Πάσχα στο σπίτι του

    Βγήκε από το ΚΑΤ ο Γ. Παπανδρέου

    23/4/2008 6:58:00 μμ

    Πηγή: NET 105,8

    Εξιτήριο πήρε από το ΚΑΤ το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και μετά το Πάσχα θα αναλάβει τα καθήκοντά του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η πλήρης επάνοδος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, ωστόσο η φυσική του κατάσταση, σύμφωνα και με τους γιατρούς τον βοηθά για την όσο γίνεται γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας του. Οι γιατροί υπολογίζουν πως σε περίπου δύο μήνες θα έχει συνέλθει πλήρως από το κάταγμα που υπέστη στο ατύχημα με το ποδήλατό του.

    [08] Κοινωνία

    Ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΟΣΕ: Αλλαγές δρομολογίων

    23/4/2008 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της περιορισμένης μεταφορικής ζήτησης σε τμήματα περιφερειακών γραμμών και προκειμένου να ενισχυθούν τα δρομολόγια του Σιδηροδρόμου στον κεντρικό άξονα Θεσσαλονίκης - Αθήνας- Πάτρας για το τριήμερο του Πάσχα, μειώνεται ο αριθμός των αμαξοστοιχιών που κυκλοφορούν στις παρακάτω διαδρομές και για τις κάτωθι ημερομηνίες:

    Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Θεσσαλονίκη (26, 27 και 28/04/2008)

    Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Θεσσαλονίκη (27 και 28/04/2008).

    Θεσσαλονίκη - Λιτόχωρο - Θεσσαλονίκη (27 και 28/04/2008).

    Λιτόχωρο - Λάρισα - Λιτόχωρο (27 και 28/04/2008).

    Λάρισα - Βόλος - Λάρισα (27 και 28/04/2008).

    Λάρισα - Καλαμπάκα - Παλαιοφάρσαλος - Λάρισα (27 και 28/04/2008).

    Καλαμάτα - Τ.Ε.Ι. - Άρις - Καλαμάτα (27 και 28/04/2008).

    Καλαμάτα - Μεσσήνη - Καλαμάτα (27 και 28/04/2008).

    Αθήνα - Οινόη - Αθήνα (26, 27 και 28/04/2008).

    Επίσης μειώνεται ο αριθμός δρομολογίων των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στη διαδρομή Κιάτο - Αεροδρόμιο - Κιάτο (27 και 28/04/2008).

    Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί όλο το 24ωρο με την τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης πελατών στο 1110, καθώς και με τους κατά τόπους σταθμούς.

    [09] Κοινωνία

    Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τα πλαστά πτυχία

    23/4/2008 5:57:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Στον εισαγγελέα εστάλη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα πλαστά πτυχία που παρείχαν δύο ιδιωτικά ΙΕΚ στην Άρτα βάσει του οποίου, προκύπτουν ευθύνες πέραν των ιδιοκτητών και για εκπαιδευτικούς, διευθυντές εκπαίδευσης της περιφέρειας Άρτας, καθώς και αποφοίτους. "Δεν θα ανεχθούμε κανένα φαινόμενο διαφθοράς, δεν θα συμβιβαστούμε με καμία νοσηρή κατάσταση που προσβάλει τις αρχές και τις αξίες μας και θίγει στον πυρήνα του το αδιάβλητο του εκπαιδευτικού συστήματος ", δήλωσε γραπτώς ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, σχετικά με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διαταχθεί για τη λειτουργία των ιδιωτικών Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων στο Νομό Άρτας. "Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για το ζήτημα έδωσα εντολή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου Ν. Πετρόπουλο να ολοκληρώσει ταχύτατα όλες τις διαδικασίες και εφόσον προκύπτουν στοιχειοθετημένες ευθύνες να εισηγηθεί στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο που είναι κατά νόμον αρμόδιο, την άρση των αδειών λειτουργίας των δύο ιδιωτικών ΤΕΕ που εμπλέκονται στην υπόθεση, την έναρξη διαδικασίας διερεύνησης της όπως προβλέπει ο νόμος στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια για κάθε εμπλεκόμενο προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές προκύπτουν, καθώς και την κατάθεση του πλήρους φακέλου της ΕΔΕ στις εισαγγελικές αρχές για να ζητηθούν ποινικές ευθύνες", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

    [10] Κοινωνία

    Πάτρα

    Ένοχοι κρίθηκαν οι δυο εφοριακοί

    23/4/2008 5:32:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, σε διευθυντή Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας της Πάτρας και σε υπάλληλο της ίδιας Δ.Ο.Υ. που κρίθηκαν ένοχοι. Ο διευθυντής κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε δωροληψία και η υπάλληλος για εκβίαση και δωροληψία. Το δικαστήριο αποφάσισε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση, με την προϋπόθεση να καταβάλει ο καθένας, εντός δεκαημέρου, το ποσό των 3.000 ευρώ. Ο διευθυντής και η υπάλληλος είχαν συλληφθεί πριν από περίπου δέκα ημέρες, μετά την καταγγελία στην Ασφάλεια Πατρών του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, ότι η υπάλληλος του ζήτησε χρηματικό ποσό για να κλείσει τα λογιστικά του βιβλία. Στις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν αθώοι.

    [11] Πολιτισμός

    "Σύνθετα, Όμορα, Μοναδικά"

    23/4/2008 5:31:00 μμ

    Τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2008 και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάζεται στην Titanium Yiayiannos Gallery η ατομική έκθεση της Μαρίας Σταμάτη, η οποία θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 24 Μαΐου 2008.

    Πρόκειται για μία έκθεση video και φωτογραφίας με κύριο ερέθισμα τις κινήσεις των χεριών και του ανδρικού και του γυναικείου κορμού, καθώς απελευθερώνεται από το "όποιας" μορφής ένδυμα που καλύπτει το γυναικείο στέρνο ή τον ανδρικό θώρακα.

    Η Μαρία Σταμάτη μεσ από τις εξαιρετικά δημιουργικές εναλλαγές των κινήσεων που απεικονίζονται αλλά και της έντασης με την οποία η ίδια η καλλιτέχνης τις παραθέτει διαδοχικά, αποκαλύπτει τον ψυχισμό της κάθε μορφής, αποκλείοντας ηθελημένα το πρόσωπο. Χαράζει με αυτόν τον τρόπο μιαν αντιδραστική σε κάθε επανάληψη και ανεξάντλητη σε ευρηματικές λύσεις και σε εντάσεις "οπτική-ποιητική" διαδρομή. Διαδρομή που όντως, χάρη στο ταλέντο της Σταμάτη, αποκαθιστά το κύριο μέσον που χρησιμοποίησε για να εκφραστεί -το βίντεο- σαν εγχείρημα δημιουργίας και όχι σαν κραυγαλέα επίδειξη δεξιοτεχνίας.

    Η δημιουργός έχει κατορθώσει να εντοπίσει μεσ από τον ρυθμό και την ένταση, με την οποία αναπλάθει οπτικά τις μορφές, μια διαρκή αναδημιουργία ερεθισμάτων σε συνεχή εναλλαγή κίνησης, αισθητικής προσέγγισης, εννοιολογικής υποβολής συναισθημάτων και καταστάσεων, σε μιαν απόλυτη ταύτιση με αυτήν καθαυτή την ενέργεια της ζωής.

    Titanium Yiayiannos Gallery Βασ. Κωνσταντίνου 44, 116 35 Αθήνα, τηλ: 2107297644 2107251063 Ωρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00 - 22.00, Σάββατο-Κυριακή 11.00-15:00

    [12] Οικονομία

    Σαφές μήνυμα Αλογοσκούφη προς ΥΠΕΕ

    Εντατικότεροι έλεγχοι για φοροδιαφυγή

    23/4/2008 5:10:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που συντελείται ιδιαίτερα με την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων από επιχειρήσεις, τη μη απόδοση του ΦΠΑ, αλλά και του λαθρεμπορίου στην διακίνηση του πετρελαίου, προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, επισκέφθηκε μαζί με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα τα γραφεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και κάλεσαν τους εργαζόμενους στην ΥΠΕΕ να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Ο κ. Αλογοσκούφης κάλεσε τους ελεγκτές της ΥΠΕΕ σε συστράτευση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, λέγοντας ότι όσο έχουμε υψηλή φοροδιαφυγή δεν μπορούμε να μιλάμε για ισχυρή οικονομία και δίκαιο κράτος.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του νέου συστήματος στη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης, λέγοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των πωλήσεων πετρελαίου κίνησης κατά 20% μετά την εφαρμογή του νέου καθεστώτος, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί δείγμα της επιτυχίας του νέου συστήματος.

    Αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του κ. Κλαδά που παραιτήθηκε από τη θέση του ειδικού γραμματέα της ΥΠΕΕ, σημείωσε ότι μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο, την ευθύνη θα έχει ο κ. Ανδριανόπουλος, που είναι γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ο κ. Μπέζας απο την πλευρά του κάλεσε τους ελεγκτές της ΥΠΕΕ να δώσουν έμφαση με τους ελέγχους τους σε τρεις τομείς:

    - στην έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων από τις επιχειρήσεις που αποτελεί μεγάλη εστία φοροδιαφυγής.

    - στους προληπτικούς ελέγχους στην αγορά για την απόδοση του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις, που όπως είπε, θα πρέπει να ενισχυθούν τώρα και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

    - στους ελέγχους των στοιχείων για τις καταναλώσεις πετρελαίου θέρμανσης που προκύπτουν από το νέο σύστημα καταγραφής των ποσοτήτων που αγοράζονται από το σύστημα Ήφαιστος.

    Ο κ. Μπέζας διευκρίνισε ότι ως τις 15 Μαΐου θα έχουν σταλεί στην ΥΠΕΕ όλα τα στοιχεία με τις καταναλώσεις πετρελαίου θέρμανσης που πρέπει να ελεγχθούν από την ΥΠΕΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συντελέσθηκε λαθρεμπόριο.

    [13] Κόσμος

    Αιματηρά επεισόδια στο Αφγανιστάν

    23/4/2008 4:54:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Tουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών 13 Ταλιμπάν και 14 τραυματίστηκαν, σε αλλεπάλληλες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές του Αφγανιστάν. Αντάρτες Ταλιμπάν σκότωσαν 13 άτομα, μεταξύ των οποίων δέκα αστυνομικούς, στης χώρας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν Ταλιμπάν επιτέθηκαν στο φυλάκιό τους στην ανατολική επαρχία Κουνάρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, ανέφερε ο Αμπντούλ Σαμπούρ Αλάγιαρ, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. "Μετά την επίθεση, ξέσπασαν συγκρούσεις στις οποίες 13 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν", ανέφερε προς τους δημοσιογράφους τοπικός στρατιωτικός διοικητής. Τρεις ακόμη αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν βόμβα τοποθετημέμη σε δρόμο εξερράγη και κτύπησε το αυτοκίνητό τους στην βορειοδυτική επαρχία Μπανγκίς, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ένας καμικάζι βομβιστής επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γκίρισκ,στην νότια επαρχία Χελμάν, ανατινάσσοντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί. Ένας άλλος καμικάζι ανατινάχθηκε σε μία αγορά κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν με αποτέλεσμα να βρούν τον θάνατο τρεις άμαχοι και τουλάχιστον 14 να τραυματιστούν, ανέφεραν αξιωματούχοι. Περίπου 12.000 άνθρωποι,μεταξύ των οποίων πάνω από 330 ξένοι στρατιώτες,σκοτώθηκαν από το 2006, στην αιματηρότερη περίοδο από το 2001 που εκδιώχθηκαν οι Ταλιμπάν από την εξουσία στο Αφγανιστάν, όπου έχουν αναπτυχθεί υπό νατοϊκή και αμερικανική διοίκηση περίπου 55.000 ξένοι στρατιώτες.

    [14] Κοινωνία

    Αιτήσεις από πυρόπληκτους και εντός εορτών

    23/4/2008 4:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2008 7:09:39 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι πυρόπληκτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση για αποκατάσταση του σπιτιού τους καταβάλει το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενισχύοντας με μηχανικούς τις αρμόδιες υπηρεσίες στις ημέρες των γιορτών.

    Στην Ηλεία διατέθηκαν επίσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 εκατομμύρια ευρώ για ζωοτροφές και άλλα 6 στις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές της χώρας.

    Η πορεία υλοποίησης μελετών στις πυρόπληκτες περιοχές προχωρά, καθώς έχουν ήδη εγκριθεί 350 εκ. ευρώ, ενώ 230 εκτιμητές των ΕΛΓΑ ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή.

    Την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξανδρος Κοντός θα συναντηθεί με τους Νομάρχες όλων των πυρόπληκτων περιοχών.

    Κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον γραμματέα του Γιάννη Ραγκούση, επισκέφθηκε την Τετάρτη τα πυρόπληκτα χωριά της Ηλείας. Περιοδεία στο νομό Ηλείας πραγματοποίησε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Σπύρο Χαλβατζή μέλος του Πολιτικού Γραφείου και βουλευτή και Νίκο Καραθανασόπουλο βουλευτή. Ο κ. Χαλβατζής αναφερόμενος στις πυρκαγιές του καλοκαιριού δήλωσε ότι η λυδία λίθος είναι η εμπορευματοποίηση της γης. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με αγρότες και κτηνοτρόφους σε πυρόπληκτες περιοχές και παρευρέθη σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που εξέτασε τα προβλήματα των μεταναστών στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας μετά από αίτημα της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας.

    Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία

    Κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον γραμματέα του Γιάννη Ραγκούση, επισκέφθηκε σήμερα τα πυρόπληκτα χωριά της Ηλείας.

    Στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με φορείς στη Νομαρχία Ηλείας ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε την επίσκεψη προπαρασκευαστική διότι, όπως ανέφερε, πολύ σύντομα θα υπάρξει επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στις περιοχές, αμέσως μόλις αναρρώσει από το πρόσφατο ατύχημά του.

    Τόσο ο νομάρχης Ηλείας όσο και ο δήμαρχος Πύργου ενημέρωσαν τον κ. Ραγκούση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και τα οποία εστιάζονται στον οικιστικό και τον αγροτικό τομέα, καθώς και στο τεράστιο πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζει ο νομός.

    Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε την κατάσταση ζοφερή και προσβλητική για τον ελληνικό λαό, καθώς, όπως είπε, ούτε απλά ζητήματα διεκπεραίωσης δεν προχωρούν. Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι ήταν συνειδητή επιλογή το ΠΑΣΟΚ να αφήσει να περάσει ένα διάστημα ώστε να μπορούν να εξαχθούν με ασφάλεια συμπεράσματα και επέκρινε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή πολιτική στις πλάτες καταστραμμένων ανθρώπων τόπων και κοινωνιών.

    Επίσης σημείωσε ότι η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έχει σχέση με την επίσκεψη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, καθώς "σήμερα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ενεργοποιήθηκαν".

    Σημείωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αναγέννησης της περιοχής , κάτι που φαίνεται στο εθνικό χωροταξικό σχέδιο, ενώ, όπως είπε, οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση.

    Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πληροφορίες που υπάρχουν για ενδεχόμενες παραιτήσεις στελεχών των επιτροπών που συγκέντρωναν χρήματα από ιδιώτες για βοήθεια, καθώς, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν συμβεί σημεία και τέρατα.

    Ο Γ. Ραγκούσης και το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ηλεία με επισκέψεις στον δημοτικό διαμέρισμα Βαρβάσαινας.

    [15] Πολιτική

    Επίσκεψη Παπαρήγα στο "Μητέρα"

    23/4/2008 4:11:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επίσκεψη στο Κέντρο Βρεφών "Η Μητέρα" πραγματοποίησε το μεσημέρι, στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΚΚΕ για το παιδί, η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

    Η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου κα Στέλλα Καλαϊτζάκη-Αθανασοπούλου και κοινωνικούς λειτουργούς και ενημερώθηκε για την πληρότητα του ιδρύματος σε βρέφη και παιδιά, την επάρκεια, ή μη, του προσωπικού, τους θεσμούς της υιοθεσίας και της αναδοχής.

    Στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος φιλοξενούνται σήμερα 95 βρέφη και παιδιά, εκ των οποίων τα 28 με προβλήματα νοητικής στέρησης, κινητικής ή ψυχικής αναπηρίας.

    Σύμφωνα με την πρόεδρο του "Μητέρα", η "ζήτηση" παιδιών είναι μεγάλη -οι αιτήσεις που κατατέθηκαν, φέτος, άγγιξαν τις 200 -αλλά το Κέντρο αδυνατεί να ανταποκριθεί λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας της υιοθεσίας, για την ολοκλήρωση της οποίας οι υποψήφιοι γονείς χρειάζεται να περιμένουν έως και 2 ή 3 χρόνια.

    "Δεν αρκεί η συναίνεση της μητέρας. Μια υιοθεσία πρέπει να αποφασιστεί μέσω δικαστηρίου. Η δικάσιμος ορίζεται σε τρεις μήνες και έως ότου φτάσει η απόφαση στο Κέντρο, περνούν άλλοι δώδεκα", είπε η κα Καλαϊτζάκη-Αθανασοπούλου.

    Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, η πρόεδρος του Κέντρου διαβεβαίωσε την Α. Παπαρήγα ότι μετά την πρόσληψη 20 ατόμων το περασμένο καλοκαίρι και την απασχόληση με 8μηνες συμβάσεις άλλων 20 περίπου εργαζομένων, οι ανάγκες του ιδρύματος έχουν καλυφθεί.

    Σημαντικά βοηθητική στη λειτουργία του Κέντρου είναι και η εκπαιδευτική απασχόληση, στο "Μητέρα", φοιτητών βρεφοοικονομίας.

    Η Αλέκα Παπαρήγα περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, επισκέφθηκε πτέρυγες φιλοξενίας και μίλησε με παιδιά.

    "Επιδιώκουμε να γνωρίσουμε σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας χώρους και δομές, όπου ζουν εγκαταλειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά. Βασικό κριτήριο για τη σωστή λειτουργία των χώρων αυτών είναι η επάρκεια του προσωπικού. Όπου έχουμε πάει ως τώρα, υπάρχει πρόβλημα", δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ και κατέληξε: "Οι χώροι αυτοί δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν εργοστάσια, γιατί τα παιδιά, δεν είναι προϊόντα. Πρέπει να απασχολούν πεπειραμένο, εξειδικευμένο προσωπικό και όχι να υποκαθιστούν τα κενά με την πρακτική εκπαίδευση".

    [16] Κοινωνία

    "Ευαγγελισμός": Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Διοικητή

    23/4/2008 3:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2008 7:41:50 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" Αντώνης Κονταράτος, μετά από δημοσίευμα που αποκάλυπτε ότι υπήρχε οδηγία του προς τους διευθυντές τμημάτων του Νοσοκομείου, να παραπέμπουν τους ασθενείς για αξονική τομογραφία σε διαγνωστικά κέντρα εκτός Ευαγγελισμού.

    Η παραίτησή του, όμως, δεν έγινε δεκτή από το Υπουργείο Υγείας, καθώς υπήρξε κοινή δήλωση των διευθυντών των κλινικών του νοσοκομείου ότι η οδηγία εκδόθηκε κατόπιν συλλογικής απόφασης, καθώς λόγω της έλλειψης προσωπικού, οι δύο τομογράφοι του "Ευαγγελισμού", δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες.

    Όπως είπε ο κ. Κονταράτος μιλώντας το πρωί στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη Γραμμή", η οδηγία αφορούσε ασθενείς που ήταν σε θέση να περπατήσουν και δεν νοσηλεύονταν εντός του "Ευαγγελισμού", προκειμένου να μην αποφεύγονται οι καθυστερήσεις και οι μεγάλες λίστες αναμονής, ενώ προανήγγειλε λύση του προβλήματος εντός του 2008.

    Καθυστέρηση τεσσάρων ετών στην προμήθεια δεύτερου τομογράφου στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την υποβολή παραίτησης του Προέδρου του νοσοκομείου, η οποία, όπως επισήμανε, είναι η δεύτερη παραίτηση Προέδρου νοσοκομείου σε λίγο διάστημα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι έχει προβεί σε πολλές δηλώσεις περί προσλήψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, οι οποίες "δεν έγιναν ποτέ" και πρόσθεσε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στις δημόσιες προμήθειες. Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση μείωσε το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, με αποτέλεσμα η χώρα να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιωτικών δαπανών για την υγεία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Με αφορμή την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Βιαστική και επιπόλαιη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, για ένα θέμα που από μόνο του και εξηγείται και πείθει. Και καλά, δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την επικαιρότητα για να πληροφορηθούν ότι δεν υπήρξε παραίτηση, δεν ρωτούσαν τουλάχιστον τα συνδικαλιστικά στελέχη του κόμματός τους στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, που συνυπογράφουν τις εξηγήσεις που δόθηκαν? Έλλειψη σοβαρότητας ή απλώς απειρία?".

    Πρόστιμο στο νοσοκομείο Νίκαιας

    Εξάλλου, το ανώτατο πρόστιμο, ύψους 60.000 ευρώ, επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για την προσωρινή αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων του ακτινολογικού τμήματος σε χώρο και κατά τρόπο που δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, η προσωρινή αποθήκευση των τοξικών αποβλήτων του ακτινολογικού τμήματος γίνεται σε πλαστικές δεξαμενές στον ακάλυπτο χώρο μεταξύ του Ακτινολογικού τμήματος και της Ψυχιατρικής μονάδας, ενώ τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα των απαργυρωτών του ακτινολογικού εργαστηρίου απορρίπτονται στον αγωγό της αποχέτευσης. Για τις εν λόγω δύο πρακτικές δεν υπάρχει η προβλεπόμενη άδεια. Επίσης δεν βρέθηκαν έγγραφα σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία και τις προδιαγραφές, των μηχανημάτων της επεξεργασίας των αποβλήτων.

    Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ενημέρωσε με επείγουσα επιστολή του τον Υπουργό Υγείας και τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου για την άμεση απομάκρυνση του όγκου των αποθηκευμένων ακτινολογικών αποβλήτων που κατ εκτίμηση ανερχόταν στα 4.000 λίτρα. Επίσης ζητήθηκε εξέταση από αρμόδιο κρατικό φορέα δειγμάτων εδάφους από τον περιβάλλοντα χώρο προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ρύπανση από ενδεχόμενη διαρροή υγρών τοξικών αποβλήτων.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η ΕΠΟ θα μηνύσει τον Ντέμη Νικολαϊδη

    23/4/2008 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αμεση ήταν η αντίδραση της ΕΠΟ σε όσα φέρεται να είπε ο Ντέμης Νικολαϊδης σε ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή που εξέδωσε, κάνει γνωστό ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του προέδρου της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. Αντίθετα, δεν θα πράξει το ίδιο με τον Ριβάλντο, ο οποίος επίσης φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον της ΕΠΟ, σεβόμενη την ποδοσφαιρική ιστορία του. Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας έχει ως εξής:

    «Η αμετροέπεια του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Θεμιστοκλή Νικολαΐδη, ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο. Τα όσα είπε στη συγκέντρωση του ποδοσφαιρικού τμήματος για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της, αποτελούν ύβρη, η οποία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας ο κύριος Νικολαϊδης θα κληθεί να αποδείξει τα λεγόμενά του.

    Υ.Γ.: Επί των όσων είπε ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΑΕΚ Ριβάλντο, δεν επιθυμούμε να απαντήσουμε όπως θα του άξιζε, σεβόμενοι την ποδοσφαιρική ιστορία του, την οποία ο ίδιος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να απαξιώσει».

    [18] Πολιτική

    Kλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στη Μανωλάδα

    23/4/2008 11:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2008 4:48:10 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Την Ηλεία επισκέπτεται σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος Γιάννη Ραγκούση. Πρώτος στάθμος του κλιμακίου, ήταν η Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν μετανάστες εργάτες γης στην περιοχή.

    Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι το πρώτο συμπέρασμα απ αυτά που είδε είναι ότι δεν υπάρχει κράτος, ούτε για να ελέγξει την είσοδο και την παραμονή των οικονομικών μεταναστών στη χώρα, ούτε τις συνθήκες υγιεινής και εργασίας, αλλά ούτε και για να αφουγκραστεί τα προβλήματα των παραγωγών, οι οποίοι καλλιεργούν ένα τόσο δυναμικό προϊόν.

    Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει κράτος ούτε και για να μπορέσει να στηρίξει τη διακίνηση της φράουλας, το 95% της πανελλαδικής παραγωγής καλλιεργείται στη Νέα Μανωλάδα και τόνισε χαρακτηριστικά ότι ενώ η φράουλα "φεύγει" από το χωράφι γύρω στο 1 ευρώ και κάτι, σε επώνυμα σούπερ μάρκετ της Αθήνας πωλείται 3,68 ευρώ το κιλό, δηλαδή σε τριπλάσια τιμή, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, κυριαρχούν στην αγορά τα καρτέλ και οι μεσάζοντες. Είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα ούτε διαμαρτυρίας, ούτε φασαρίας, τόνισε ότι το όλο πρόβλημα αφορά την κυβέρνηση Καραμανλή και την κάλεσε να επισκεφθεί την περιοχή και να δώσει λύσεις άμεσα στα προβλήματα διαβίωσης των οικονομικών μεταναστών.

    Ο κ. Ραγκούσης, τόνισε ότι η επίσκεψη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ έγινε μετά από εντολή του κ. Παπανδρέου, για τον οποίο τα δικαιώματα των μεταναστών αλλά και όλων των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα. Επίσης, πρόσθεσε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα, ενώ θα φέρει το ζήτημα και στη Βουλή.

    Στο μεταξύ, το αργότερο έως αύριο Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το ΚΑΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά το ατύχημα που είχε την Κυριακή ενώ έκανε ποδήλατο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των γιατρών, ο κ. Παπανδρέου σε περίπου δύο μήνες θα έχει συνέλθει πλήρως από το κάταγμα που υπέστη.

    [19] Πολιτική

    Το απόγευμα εξιτήριο στον Παπανδρέου

    23/4/2008 4:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2008 6:57:08 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Αργά σήμερα το απόγευμα εξέρχεται από το ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται από την Κυριακή μετά το ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η έξοδος του κ. Παπανδρέου είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς και καλής εξέλιξης της υγείας του, στην οποία έχει βοηθήσει πολύ η καλή φυσική του κατάσταση.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου, παραμένοντας στο σπίτι του, τις πρώτες ημέρες, δεν θα απέχει των δραστηριοτήτων του και θα έχει συνεργασία με στελέχη του Κινήματος.

    Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, χωρίς να προσδιορίσει με ακρίβεια τη συγκεκριμένη ημέρα.

    Οι γιατροί υπολογίζουν πως σε περίπου δύο μήνες θα έχει συνέλθει πλήρως από το κάταγμα που υπέστη στο ατύχημα με το ποδήλατό του.

    [20] Κόσμος

    Συνελήφθη ο Μάριο Ουρίμπε

    23/4/2008 11:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2008 1:54:44 μμ)

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ. BBC

    Ο Μάριο Ουρίμπε Εσκομπάρ, γερουσιαστής, πρώην πρόεδρος της Γερουσίας και εξάδελφος του προέδρου της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε, συνελήφθη από αστυνομικούς μετά την απόρριψη, εκ μέρους της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα, να του παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο. Σε βάρος του Μάριο Ουρίμπε εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, στο πλαίσιο της εις βάρος του έρευνας που είχε διενεργηθεί, ύστερα από κατηγορίες για σχέσεις με ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς.

    Σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Μάριο Ουρίμπε, μεταφέρθηκε στην εισαγγελία συνοδεία αστυνομικών μέσα σε τζιπ από την πρεσβεία της Κόστα Ρίκα όπου είχε καταφύγει.

    Αρνείται τις κατηγορίες

    Ο Μάριο Ουρίμπε, που εξέπεσε του αξιώματός του ως Γερουσιαστού τον περασμένο Οκτώβριο, αρνείται τις κατηγορίες για εγκληματική συνομωσία. Ωστόσο, ο φυλακισμένος Σαλβατόρε Μανκούζο, διοικητής παραστρατιωτικών δυνάμεων, διατείνεται ότι είχε συναντηθεί μερικές φορές με τον Μάριο Ουρίμπε, ο οποίος του είχε ζητήσει να τον στηρίξει στην προεκλογική του εκστρατεία το 2002.

    Ως έναν πόνο που θα τον αντέξει με πατριωτισμό και χωρίς εκπτώσεις των θεσμικών του υποχρεώσεων, χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε, το γεγονός της σύλληψης του εξαδέλφου του Μάριο Ουρίμπε.

    [21] Υγεία

    Σύμφωνα με βρετανική μελέτη

    Το μυστικό για τη γέννηση αγοριών

    23/4/2008 3:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2008 4:01:18 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας πριν από τη σύλληψη καθορίζει το φύλο του νεογνού, αποκαλύπτουν επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Έξετερ. "Οι εργασίες αυτές μπορεί να βοηθήσουν στην εξήγηση του φαινομένου της μείωσης του ποσοστού των γεννήσεων των αγοριών στις ανεπτυγμένες χώρες, όπου μεγάλος αριθμός γυναικών ακολουθεί δίαιτες χαμηλών θερμίδων", δήλωσε η Φιόνα Μάθιους του Πανεπιστημίου του Εξετερ. Οι ερευνητές ρώτησαν 740 εγκύους Βρετανίδες σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες πριν από τη σύλληψη, καθώς και κατά το πρώτο διάστημα της κύησης. Όλες οι γυναίκες ήταν για πρώτη φορά έγκυοι και δεν γνώριζαν το φύλο του εμβρύου. Οι μελλοντικές μητέρες είχαν χωρισθεί σε τρεις ομάδες σε σχέση με το ενεργειακό τους απόθεμα κατά την περίοδο της σύλληψης. Το 56% όσων είχαν το υψηλότερο ενεργειακό απόθεμα γέννησαν αγόρια, έναντι 45% της ομάδας με το χαμηλότερο ενεργειακό απόθεμα. Οι ερευνητές βρήκαν ισχυρή σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση δημητριακών για πρωινό και τη γέννηση αγοριών. Επίσης, αναφέρονται στη σχέση με την υψηλότερη κατανάλωση θρεπτικών ουσιών πλούσιων υψηλών σε ποτάσιο, ασβέστιο και βιταμινών C, E και B12. Τα τελευταία 40 χρόνια έχει καταγραφεί στις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες ελαφρά, αλλά συνεχής μείωση του ποσοστού του γεννήσεων αγοριών (κατά μια επί χιλίων γεννήσεων ετησίως). Η μείωση αυτή θεωρείται ανησυχητική και έχει αποδοθεί στην έκθεση σε τοξικές ουσίες.

    Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών των νέων γυναικών στις ανεπτυγμένες χώρες, που χαρακτηρίζεται από τη μείωση των ενεργειακών αποθεμάτων στον οργανισμό, μπορεί να αποτελεί εξήγηση του φαινομένου, σύμφωνα με τους ερευνητές.

    Το πρωινό τείνει να καταργηθεί στις ανεπτυγμένες χώρες. Στις ΗΠΑ το ποσοστό των ενηλίκων που παίρνουν πρωινό μειώθηκε από το 86% το 1965, στο 75% το 1991, σημειώνουν οι ερευνητές.

    Θεωρούν ότι με την παράλειψη του πρωινού παρατείνεται η χρονική περίοδος της νυκτερινής νηστείας, με αποτέλεσμα τη μείωση του επιπέδου της γλυκόζης στον οργανισμό. Η γλυκόζη, σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, ευνοεί τη γέννηση αγοριών.

    Η έρευνα της ομάδας της Φιόνα Μάθιους θα δημοσιευθεί στην επιθεώρηση Proceeding της Royal Society.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 April 2008 - 16:50:24 UTC