Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Αναθεώρηση στη Βουλή
  • [02] "Από τον Ανένδοτο στη Δικτατορία"
  • [03] Προσφυγή ΠΟΕΣΥ για το ασφαλιστικό
  • [04] Τροποποιήσεις πτήσεων εσωτερικού
  • [05] Πυρά Παπαρήγα από τη Λάρισα
  • [06] Διαγωνισμός με έπαθλο ταξίδι στην Ιαπωνία
  • [07] Πινακίδες...χαμαιλέοντες

    [01] Πολιτική

    Αποφασισμένος ο Πρωθυπουργός

    Η Αναθεώρηση στη Βουλή

    6/5/2008 8:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/5/2008 11:35:53 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Απόντων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από την αναθεωρητική διαδικασία, άρχισε απόψε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα ολοκληρωθεί σε έξι συνεδριάσεις. Η αναθεώρηση του Συντάγματος ανταποκρίνεται σε επιτακτικές ανάγκες των καιρών και η ώρα της είναι τώρα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής , ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η φυγή της δεν έχει καμιά απολύτως δικαιολογία. "Έχουμε την υποχρέωση να προωθήσουμε άμεσα τις αλλαγές στο Σύνταγμα ώστε να ανταποκριθούμε τόσο στις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας μας, όσο και στις αυξημένες απαιτήσεις ενός ευρωπαϊκού και διεθνούς περιβάλλοντος που συνεχώς εξελίσσεται", τόνισε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του. "Η στιγμή της αναθεώρησης είναι τώρα" σημείωσε επίσης ο Πρωθυπουργός, που επετέθη στην ομιλία του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την πως υπονομεύει συνειδητά τις αναγκαίες αλλαγές, ένεκα της αδυναμίας της να υπερασπιστεί τις πολιτικές της επιλογές.Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ είναι χρέος όπως είπε ο κ. Καραμανλής, η πρόσκληση είναι κοινή για όλους και η πρόκληση είναι τώρα.

    "Η σημερινή Βουλή είναι Αναθεωρητική! Η σημερινή Βουλή υποχρεούται να ολοκληρώσει άμεσα τη διαδικασία της αναθεώρησης. Αυτή είναι η συνταγματική τάξη, αυτή είναι η απόφαση των πολιτών, αυτή είναι η υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων" υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. "Υποσχέσεις τάχα, για υποτιθέμενη εκκίνηση νέας διαδικασίας είναι μάταιες. Απατώνται εάν νομίζουν ότι μετά το πέρας της διαδικασίας αυτής, μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη. Ακόμα κι αν υπήρχε θεσμικό περιθώριο, το έχουν ακυρώσει με την έως τώρα στάση τους, με την αφερεγγυότητά τους, με τα παιχνίδια τους σε βάρος των θεσμών" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

    Κλείνοντας ο πρωθυπουργός τόνισε: "Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουν οι αλλαγές για τα κρίσιμα ζητήματα που άπτονται, της θωράκισης του πολιτικού μας συστήματος, της εμπέδωσης της διαφάνειας, της ενίσχυσης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της διασφάλισης περισσότερης κοινωνικής συνοχής".

    Η διαδικασία

    Η επιμονή του ΠΑΣΟΚ να απόσχει της διαδικασίας - επιμονή που εκφράστηκε και με επιστολή του Γ. Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Βουλής - οδηγεί στην συμφωνία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν τις προτάσεις για την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου των βουλευτών, την ειδική μεταχείριση των νησιωτικών περιοχών και την παρακολούθηση του Προϋπολογισμού από τη Βουλή. Αποτέλεσμα της στάσης αυτής της Αριστεράς, είναι για τον Αλέκο Αλαβάνο (ΣΥΡΙΖΑ) και τον Σπύρο Χαλβατζή (ΚΚΕ), η εισαγωγή στο Σύνταγμα θετικών διατάξεων, με το εκ παραλλήλου πάγωμα, της εισαγωγής των πλέον επίμαχων ρυθμίσεων (περιβάλλον, άρθρο 16, συνταγματικό δικαστήριο κλπ.) για πέντε χρόνια.

    Το ΛΑΟΣ, δια του προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη και του εισηγητή του Αθ. Πλεύρη, κάλεσε τη ΝΔ να ακυρώσει μόνη της το εγχείρημα και να ξεκινήσει εκ νέου την όλη διαδικασία, εκμεταλλευόμενη τη βούληση του ΛΑΟΣ να στηρίξει με την ψήφο του, τις μεγάλες, "πραγματικές μεταρρυθμίσεις".

    Κατά της επανεκκίνησης του αναθεωρητικού εγχειρήματος, τάχθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος, υπογραμμίζοντας πως η περίοδος της συζήτησης στην Ολομέλεια, είναι "εβδομάδα μεγάλης θλίψης για την κυβέρνηση και μεγάλης νίκης για τα κινήματα".

    Απούσης της Αλέκας Παπαρήγας, ο Αχιλλέας Κανταρτζής και ο Σπύρος Χαλβατζής, δήλωσαν πως το ΚΚΕ πρόκειται να υπερψηφίσει τρεις από τις προς αναθεώρηση προτάσεις, εφ όσον υπάρξουν οι διατυπώσεις που επιθυμεί εκ μέρους της πλειοψηφίας. Οι εκπρόσωποι του Κομμουνιστικού Κόμματος τόνισαν πως σε διεθνές επίπεδο, "τα συντάγματα κινούνται σε μία, όλο και πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Και καθώς εμποδίζουν, έστω και ελάχιστα τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να επέμβουν και να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των υπό επέμβαση χωρών, ο ιμπεριαλισμός τσαλαπατεί τους θεσμούς αυτούς".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να υπερψηφίσει το κόμμα του την αναθεώρηση του άρθρου 16 και άλλες επίμαχες προτάσεις της πλειοψηφίας, όπως εκείνες που αφορούν τη δασοπροστασία, εφ όσον υιοθετηθούν ορισμένες από τις προτάσεις του κόμματός του. "Κυβερνώμαστε από μια κακώς εννοούμενη αριστερά. Αυτό είναι το πρόβλημα" είχε σημειώσει ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρης.

    [02] Πολιτική

    "Από τον Ανένδοτο στη Δικτατορία"

    6/5/2008 9:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη άρχισε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα Θ. Καρατζάς, της Εθνικής Τραπέζης. στους χώρους του ομώνυμου Ιδρύματος, στον Κεραμικό, το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο "Από τον Ανένδοτο στη Δικτατορία", το οποίο επικεντρώνεται στη δεκαετία του '60, η αξιολόγηση της οποίας πρέπει να αποτιμηθεί "ψύχραιμα, μέσα από ένα επιστημονικό και πολιτικό διάλογο". Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα δραματικά γεγονότα της σύντομης δεκαετίας του '60, στις ευθύνες των πρωταγωνιστών της εποχής και έκανε αυτοκριτική για τις πολιτικές επιλογές του το '65. Στην έναρξη του Συνεδρίου, που οργανώνει το "Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης", παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Μανώλης Γλέζος.

    Κομβικά σημεία και ευθύνες

    Τονίζοντας πως ο ίδιος "έχει λύσει τους λογαριασμούς του με την ιστορία" ("το προσωπικό μου τίμημα το έχω καταβάλει με το παραπάνω, δίκαια ή άδικα" ανέφερε), ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε πως επομένως το συνέδριο δεν οργανώθηκε για να παρουσιάσει τη "δική του εκδοχή για την ιστορία" - "ως ένας από τους ελάχιστους επιζώντες πρωταγωνιστές" - εκφράζοντας την εκτίμηση πως "για τις εξελίξεις που οδήγησαν στη δικτατορία, την μεγαλύτερη ευθύνη είχαμε εμείς, ο ελληνικός πολιτικός κόσμος".

    Εξειδικεύοντας, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δύο ήταν τα "κομβικά σημεία" που οδήγησαν στη δικτατορία - πρώτον, "η ρήξη του Γεωργίου Παπανδρέου με το στέμμα, με αφορμή το αίτημά του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης κι η μετέπειτα ορκωμοσία του Γεωργίου Αθανασιάδη - Νόβα ως πρωθυπουργού, μαζί με δύο μόνον υπουργούς" και δεύτερον, η μυστική συμφωνία του Γεωργίου Παπανδρέου με τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο και τον τότε βασιλέα Κων/νο για την ανατροπή της κυβέρνησης Στεφανόπουλου, όπως, επίσης, κι η μετέπειτα ανατροπή της κυβέρνησης Παρασκευοπούλου.

    Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο "σκληρός πυρήνας της Ενώσεως Κέντρου" (όπου συμμετείχε και ο ίδιος) διαφώνησε στην τακτική του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά δεν τον ανέτρεψε - τον πίεζε να παραμείνει πρωθυπουργός. Ως προς το "τραγικότερο λάθος", που ήταν η ορκωμοσία της κυβέρνησης Αθανασιάδη - Νόβα κι η οποία έλαβε χώρα πριν ακόμη παραιτηθεί ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως με αυτή την κίνηση ο τότε βασιλέας "επέσπευσε τη ρήξη προκαλώντας ένα τραγικό αδιέξοδο".

    Παρατήρησε πως "είναι ανοικτό προς συζήτηση" το ερώτημα περί του αν ο ίδιος έπραξε σωστά να συμπληρώσει την κυβέρνηση Νόβα - "προσωπικά, την σύγκρουση εκείνη ούτε την ήθελα, ούτε τη σχεδίασα", σημείωσε και πρόσθεσε: "Ήμουν πανίσχυρος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου, πανίσχυρος υπουργός Συντονισμού στην κυβέρνηση Στεφανόπουλου, υπό φυσιολογικές συνθήκες ήμουν ο σχεδόν βέβαιος διάδοχος του Γεωργίου Παπανδρέου. Ζημιώθηκα από τα όσα συνέβησαν. Πήρα όμως την απόφαση να συνεργαστώ με τον Νόβα γιατί αισθανόμουν ότι η ρήξη οδηγούσε ευθέως στη δικτατορία. Δυστυχώς, όμως, καήκαμε, χωρίς να αποτρέψουμε τελικά την εκτροπή".

    Σε ό,τι αφορά την ανατροπή της κυβέρνησης Στεφανόπουλου, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ενώ ο ίδιος ζητούσε τη συμφωνία της ΕΡΕ και της Ενώσεως Κέντρου, τα δύο κόμματα ήρθαν σε μυστική συμφωνία, ανέτρεψαν την κυβέρνηση κι εγκατέστησαν την κυβέρνηση Παρασκευοπούλου - "και αυτή, όμως, θα αποτελούσε λύση, αν δεν ανατρεπόταν από τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο", τόνισε.

    Επ΄αυτού, ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι σε εκείνο το διάστημα ο ηγέτης της ΕΔΑ Γιάννης Πασαλίδης πρότεινε τη συγκρότηση Οικουμενικής κυβέρνησης - την οποία αποδέχθηκαν οι πάντες, πλην, όμως, ο Γ. Παπανδρέου υπαναχώρησε, "προφανώς υπό την πίεση του Ανδρέα".

    Τονίζοντας, εξ άλλου, ότι πίσω από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Κανελλοπούλου υπήρχε σχέδιο επιβολής στρατιωτικού νόμου (της "χούντας των στρατηγών") ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σ εκείνη την περίοδο που οδήγησε στη δικτατορία, περίοδο "ακραίας πολιτικής αντιπαράθεσης και παρακμής", όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Ανατρέχοντας, τέλος, στον ρόλο του Στέμματος, ο ομιλητής παρατήρησε ότι οι βασιλείς κινούνταν "εντός του πλαισίου που τους είχε εκχωρήσει ο πολιτικός κόσμος", αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η πρώτη ανάδειξη Καραμανλή στην πρωθυπουργία έγινε με τις διευκολύνσεις που του παρείχε ο βασιλιάς Παύλος, όπως, επίσης και η ανατροπή του Καραμανλή έγινε με απόφαση του Στέμματος, όπως κι οι ανατροπές των κυβερνήσεων Γεωργίου Παπανδρέου και Στέφανου Στεφανόπουλου.

    Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε σχετικά ότι οι θάνατοι του βασιλιά Παύλου και του Σοφοκλή Βενιζέλου υπήρξαν "μοιραίοι", καθώς η δική τους παρουσία ίσως να απέτρεπε τη ρήξη του Γεωργίου Παπανδρέου με τον θρόνο.

    [03] Κοινωνία

    Στο ΣτΕ

    Προσφυγή ΠΟΕΣΥ για το ασφαλιστικό

    6/5/2008 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την απόφαση να καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου, αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ), μετά από πρόταση του προέδρου της Δ. Τσαλαπάτη. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΣΥ αναφέρει: "Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ασφαλιστικού νόμου καταθέτει, με ομόφωνη απόφασή του, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μετά από πρόταση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Δημ. Ι. Τσαλαπάτη". Ειδικότερα η προσφυγή στρέφεται κατά της πρώτης διοικητικής πράξης που είναι η προκήρυξη για τοποθέτηση Προέδρου και Δ.Σ. στο νέο Ταμείο Ε.Τ.Α.Π. Μ.Μ.Ε., ενώ με άλλη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ., δεν θα συμμετάσχει εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στις διαδικασίες για επιλογή νέου Προέδρου και μελών Δ.Σ. Με τον τρόπο αυτό, επαναβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η απόφαση του κλάδου για ακύρωση του ασφαλιστικού νόμου στην πράξη, που θα συνεχιστεί με όλα τα συνδικαλιστικά, νομικά και πολιτικά μέτρα. Στη σημερινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. αποφάσισε - επίσης ομόφωνα - το 5ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Ιουνίου 2008 στην Αθήνα.

    [04] Κοινωνία

    Ολυμπιακές Αερογραμμές

    Τροποποιήσεις πτήσεων εσωτερικού

    6/5/2008 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, λόγω της αιφνίδιας απόφασης του προεδρείου της ΕΕΧΑ (ένωσης χειριστών ελικοφόρων αεροσκαφών) να μην εκτελούνται από τα μέλη του μικτά δρομολόγια και δρομολόγια άγονων γραμμών, ανακοίνωσαν ότι αναγκάζονται να τροποποιήσουν το πτητικό τους πρόγραμμα για την Τετάρτη 7 Μαΐου ως εξής:

    Οι πτήσεις που ματαιώνονται είναι οι εξής:

    ΟΑ654/655 Αθήνα - Μύκονος - Αθήνα 12:35 ΟΑ702/703 Αθήνα - Ρόδος - Αθήνα 08:55

    Οι πτήσεις που συγχωνεύονται είναι οι εξής:

    1. Οι επιβάτες της πτήσης ΟΑ 950/951 Αθήνα - Καβάλα - Αθήνα, με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης 05:20, θα εξυπηρετηθούν από την πτήση ΟΑ 940/941 Αθήνα - Αλεξανδρούπολη - Αθήνα, επίσης με ώρα αναχώρησης 05:20, η οποία θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Αθήνα - Αλεξανδρούπολη - Καβάλα - Αθήνα με αεροσκάφος Boeing 737-400.

    2. Οι επιβάτες της πτήσης ΟΑ 770/771 Αθήνα - Λήμνος - Αθήνα, με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης 05:25, θα εξυπηρετηθούν από την πτήση ΟΑ570/571 Αθήνα - Μυτιλήνη - Αθήνα με ώρα αναχώρησης 05:30, η οποία θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Αθήνα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Αθήνα με αεροσκάφος Boeing 737-400.

    Επίσης, τροποποιούνται οι δύο παρακάτω πτήσεις:

    ΟΑ090/091 (05:50) Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Κάρπαθος - Ρόδος: Δεν θα προσεγγίσει Σητεία ΟΑ982/983 (06:45) Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Λήμνος - Θεσσαλονίκη: Δεν θα προσεγγίσει Ρόδο

    Για πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τις κρατήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών στα τηλέφωνα 210 9666666 και 801 11 44444.

    [05] Πολιτική

    Πυρά Παπαρήγα από τη Λάρισα

    6/5/2008 7:52:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τρέχοντα ζητήματα, όπως το θέμα του ΟΤΕ κι η ακρίβεια, εξαπέλυσε την Τρίτη από τη Λάρισα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε - στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου- ότι το κόμμα της είναι ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ που παραμένει πόλος του δικομματισμού, όπως και σε κάθε μεσοβέζικη πολιτική πρόταση.

    Παρατήρησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικό λαϊκό κίνημα αν αυτό δεν σηκώσει σημαία απειθαρχίας και ανυπακοής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προσέθεσε δε ότι το κίνημα αυτό θα πρέπει να παρεμβαίνει στην καθημερινότητα, αλλά και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι ο αγώνας είναι αντιμονοπωλιακός και αντιιμπεριαλιστικός.

    Την ίδια ώρα, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι "στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει για να βελτιώσει τον καθοδηγητικό της ρόλο, να ανέβει η παρέμβαση του Κόμματος ώστε να ανταποκριθεί πληρέστερα στις ανάγκες της πολιτικής πάλης και ειδικότερα στην ανάγκη ενίσχυσης και ανασύνταξης του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αποφάσισε ορισμένες αλλαγές στον καταμερισμό των μελών της".

    ΟΤΕ και ακρίβεια

    Αναφερόμενη ειδικότερα στο θέμα του ΟΤΕ, η ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε ότι αυτό ξεκίνησε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 90, προχώρησε εν συνεχεία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, για να ολοκληρωθεί σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ.

    Τόνισε δε ότι αποτελούν συνειδητά ψεύδη αυτά που λέει σήμερα η κυβέρνηση για την διοίκηση του οργανισμού και συμπλήρωσε: "Το ΠΑΣΟΚ παλεύει αν ο πρόεδρος του οργανισμού θα είναι Έλληνας ή Γερμανός κι ο ΣΥΝ πέταξε το πυροτέχνημα το 51% των μετοχών να ανήκει στο κράτος".

    Εμείς, δήλωσε η κα Παπαρήγα, λέμε ότι ο τομέας των τηλεπικοινωνιών πρέπει να είναι δημόσιος και για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε λαϊκό κράτος.

    Εξάλλου η γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενη στο θέμα της ακρίβειας σχολίασε ότι το κόμμα διαμορφώνει σήμερα το πλαίσιο λαϊκής πάλης, για να συμπληρώσει ότι το ρεαλιστικό σήμερα είναι να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς.

    Η ΓΓ του ΚΚΕ θα μιλήσει το βράδυ σε ανοικτή εκδήλωση όπου και θα παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις του κόμματος της.

    Αλλαγές στον καταμερισμό των μελών

    Τρεις βουλευτές και μία ευρωβουλευτής του ΚΚΕ παραιτούνται από τις θέσεις τους στο Κοινοβούλιο και την Ευρωβουλή, προκειμένου να αναλάβουν άλλα καθήκοντα, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Πρόκειται για την Ελπίδα Παντελάκη, το Δήμο Κουμπούρη και τον Τάκη Τσίογκα και την ευρωβουλευτή Διαμάντω Μανωλάκου.

    Συγκεκριμένα η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε να αξιοποιήσει σε τομείς δουλειάς της ΚΕ, το μέχρι τώρα Γραμματέα της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά Νίκο Σοφιανό και στη θέση του εξελέγη η βουλευτής Ελπίδα Παντελάκη. Η κα Παντελάκη παραιτείται της βουλευτικής της ιδιότητας για "να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντά της". Τη θέση της Ελπίδας Παντελάκη στη Βουλή, καταλαμβάνει η μέχρι τώρα ευρωβουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου, πρώτη επιλαχούσα στην Α΄ Πειραιά και τη θέση της στην Ευρωβουλή θα καταλάβει ο Κώστας Δρούτσας, Πρόεδρος της «Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης» και του «Ινστιτούτου Καταναλωτών Μακεδονίας».

    Εξ άλλου, ο βουλευτής Τάκης Τσιόγκας, που πρόσφατα εκλέχθηκε εκ νέου Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, "προκειμένου να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε αυτό τον τομέα, σε μια περίοδο κρίσιμη για το εργατικό κίνημα", παραδίδει τη βουλευτική του θέση στο Αντώνη Σκυλλάκο.

    Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο βουλευτής Δήμος Κουμπούρης αναλαμβάνει πρόσθετες ευθύνες στα πλαίσια του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και τη θέση του στη Βουλή θα καταλάβει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

    Στην ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι "όλα τα στελέχη του Κόμματος, ανεξάρτητα σε ποιόν τομέα δραστηριοποιούνται, είναι στρατευμένα στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων. Δεν αγωνίζονται για πόστα και αξιώματα. Με αυτή την έννοια είναι πάντα στη διάθεση του Κόμματος και στο σχεδιασμό που αυτό προκρίνει με βάση τις γενικότερες ανάγκες του κινήματος".

    [06] Πολιτισμός

    Προκηρύσσει η Ιαπωνική Πρεσβεία

    Διαγωνισμός με έπαθλο ταξίδι στην Ιαπωνία

    6/5/2008 7:50:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η Ιαπωνική Πρεσβεία προκηρύσσει διαγωνισμό Δοκιμίου με έπαθλο ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι από 18 έως και 35 ετών, Έλληνες υπήκοοι και να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα. Τα θέματα του διαγωνισμού αφορούν, μεταξύ άλλων, τους τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων (Ελλάδας-Ιαπωνίας) σε πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ιαπωνική κυβέρνηση όσον αφορά την προώθηση της λαϊκή κουλτούρας της Ιαπωνίας, για παράδειγμα Ιαπωνική κουζίνα, σε άλλες χώρες. Το κείμενο,το οποίο θα κατατεθεί στην αγγλική γλώσσα μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό του υποψηφίου, θα πρέπει να είναι έκτασης 500-600 λέξεων.

    Τα δοκίμια θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 6 Ιουνίου 2008. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι δεν θα γίνουν δεκτά δοκίμια που θα κατατεθούν ή θα φθάσουν ταχυδρομικά αργότερα από την προθεσμία.

    Για περισσότερες πληροφορίες και την ακριβή διατύπωση των τριών θεμάτων επικοινωνήστε με το Μορφωτικό Τμήμα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, τηλ.: 2106709901-2 και στο διαδίκτυο www.gr.emb-japan.go.jp, e-mail:jpnembgr@hol.gr

    [07] Παράξενα

    Πεκίνο

    Πινακίδες...χαμαιλέοντες

    6/5/2008 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Οι Κινέζοι οδηγοί που αγαπούν την ταχύτητα βρήκαν τη λύση για να αποφεύγουν τις κλήσεις: πρόκειται για ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο αλλάζει τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου μέσα σε δευτερόλεπτα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η συσκευή αυτή είναι τηλεχειριζόμενη και η τιμή της ξεκινάει από τα 800 γιούαν (58 στερλίνες). Υπάρχει όμως και η πλέον εξελιγμένη συσκευή, που αλλάζει τον αριθμό της πινακίδας μέσα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα και κοστίζει το διπλάσιο. "Τα μισά και πλέον αυτοκίνητα που καταγράφουν οι κάμερες ασφαλείας για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, αλλά και για άλλες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, είτε έχουν καλυμμένες τις πινακίδες τους, είτε κυκλοφορούν με πλαστές", δήλωσε τροχονόμος στο Πεκίνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 6 May 2008 - 20:49:56 UTC