Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφιάλτης με χιλιάδες νεκρούς
  • [02] Σε κρίσιμη φάση η απεργία
  • [03] Μιανμάρ: Απογοήτευση ΟΗΕ
  • [04] Λίβανος: Βίαιες συγκρούσεις τα ξημερώματα
  • [05] Στην Αθήνα ο Βαρθολομαίος
  • [06] Ελαφρά πτώση για το αργό
  • [07] "Θεραπεύστε την απληστία"

    [01] Κόσμος

    Έκκληση για οικονομική βοήθεια και αίμα

    Εφιάλτης με χιλιάδες νεκρούς

    13/5/2008 8:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/5/2008 9:10:28 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εφιάλτης στην Κίνα από το ισοπεδωτικό πέρασμα του Εγκέλαδου. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια σε μία και μόνη πόλη της επαρχίας Σετσουάν που χτυπήθηκε χειρότερα από τον χτεσινό ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Τραγικό θάνατο βρήκαν χιλιάδες παιδιά και εργαζόμενοι σε ισοπεδωμένα σχολεία κι εργοστάσια. Ο σεισμός -o χειρότερος τα τελευταία 32 χρόνια στην περιοχή- έγινε αισθητός και έσπειρε πανικό στο μεγαλύτερο μέρος της Κίνας, ακόμη και στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης που απέχει 3.300 χλμ από το επίκεντρό του. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος της χώρας, ειδικοί βρίσκονται καθ οδόν προς τις πληγείσες περιοχές, για να ελέγξουν την ασφάλεια των πυρηνικών και χημικών εγκαταστάσεων, των εργοστασίων παραγωγής τσιμένου και άλλων "ευαίσθητων" εγκαταστάσεων. Το έργο των σωστικών συνεργείων είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι δρόμοι έχουν καταστραφεί, ενώ, ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν την πληγείσα περιοχή ελικόπτερα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Έκκληση για οικονομική βοήθεια και αίμα από τον Ερυθρό Σταυρό και το υπουργείο Υγείας της Κίνας.

    Κατέρρευσαν σχολεία και χημικά εργοστάσια

    Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλος αριθμός εγκλωβισμένων στην πόλη Μιανζού, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και παραμένει αποκλεισμένη. Μεταξύ των αγνοούμενων είναι και μία ομάδα 15 Βρετανών τουριστών.

    Επίσης, κατέρρευσαν και δύο χημικά εργοστάσια στην περιοχή Σιφάνγκ, καταπλακώνοντας όσους δούλευαν εκείνη την ώρα, ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή τουλάχιστον 6.000 κάτοικοι, καθώς σημειώθηκε διαρροή 80 τόνων υγρής αμμωνίας.

    Πολλές ιαπωνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota αλλά και η Hitachi, σταμάτησαν τη λειτουργία των εργοστασίων τους.

    Έκκληση για οικονομική βοήθεια απηύθυνε ο κινεζικός Ερυθρός Σταυρός. Ο οργανισμός ανακοίνωσε πως χρειάζεται επειγόντως σκηνές, κουβέρτες, τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα, μετέδωσε το πρακτορείο "Νέα Κίνα". Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας της χώρας έκανε έκκληση για δωρεές αίματος.

    Σήμερα, έφτασε το πρώτο συνεργείο διάσωσης στο Γινγκτσιού, στην περιοχή Ουεντσουάν, στο επίκεντρο του σεισμού.

    "Μια ομάδα γιατρών από το Τσενγκντού (πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν) συνοδευόμενη από 1.300 στρατιώτες έφτασε στην περιοχή", διευκρινίζει το πρακτορείο "Νέα Κίνα".

    Σήμερα θα επισκεφτεί της πληγείσες περιοχές ο Κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο.

    Στο Πεκίνο ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην κινεζική πρωτεύουσα δεν υπέστησαν ζημιές.

    Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν στις κινεζικές αρχές ΗΠΑ, ΕΕ και Ελλάδα.

    [02] Κοινωνία

    Οριακή η κατάσταση στην αγορά

    Σε κρίσιμη φάση η απεργία

    13/5/2008 8:39:00 πμ

    Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα έληξε η χθεσινοβραδινή πολύωρη συνάντηση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και μεταφορέων, με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών. Μετά την συνάντηση, οι απεργοί δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Από το υπουργείο οικονομικών εξακολουθούν να ζητούν την αύξηση του κομίστρου πάνω από το 5% [περίπου 10-13%] που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, καθώς τα περισσότερα αιτήματα τους για τον τελωνειακό κώδικα έγιναν δεκτά από το υπουργείο. Η κυβέρνηση σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της έκανε ήδη πίσω σε τουλάχιστον τρία από τα τέσσερα βασικά αιτήματα των απεργών. Συγκεκριμένα, έδωσε το πράσινο φως να κυκλοφορούν στις εθνικές οδούς τις Παρασκευές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ επέκτειναν κατά μία ώρα την κυκλοφορία τους το καλοκαίρι. Παράλληλα, υπήρξε συμφωνία και στην αύξηση της αυξομείωσης του όγκου λόγω θερμοκρασίας, αλλά και για τη νοθεία στα ρεζερβουάρ των βυτίων. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αυτό σύντομα αναμένεται νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή και η οποία θα προβλέπει: Την αναγνώριση της αυξομείωσης του όγκου των καυσίμων στα βυτία λόγω θερμοκρασίας από 0,8% που είναι σήμερα σε 1% έως 1,2%. Ότι η νοθεία στα ρεζερβουάρ των βυτίων δεν θα αποτελεί πράξη λαθρεμπορίας καυσίμων. Ήδη υπάρχει σχετική διάταξη για λεωφορεία, ταξί και φορτηγά. Ο κ. Μπέζας απέρριψε το αίτημα του κλάδου για ελαστικοποίηση στο θέμα των προσμείξεων στο φορτίο (που αφορά στην νοθεία) του βυτίου καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται μη σύννομο, ενώ μια τέτοια απόφαση θα ακύρωνε και τις προσπάθειες που καταβάλλονται, με βάση τον πρόσφατο νόμο, για πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών βυτιοφόρων φαίνεται να επιμένουν στην αποδοχή του σχετικού αιτήματος, παρά το γεγονός ότι στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε νομιμοποίηση του λαθρεμπορίου. Παράλληλα, συζήτησαν και το αίτημα για περιπτώσεις λαθρεμπορίας ή άλλων φορολογικών ή τελωνειακών παραβάσεων να διώκεται ο οδηγός του βυτιοφόρου και όχι ο ιδιοκτήτης, χωρίς ωστόσο να ληφθεί σχετική απόφαση. Νωρίτερα, από το υπ. Απασχόλησης οι ιδιοκτήτες φορτηγών ζήτησαν την εξίσωσης των συντάξεων τους με αυτές του ΤΕΒΕ, αίτημα που η κ. Πετραλιά το παρέπεμψε στο μέλλον, αφού πρότεινε τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα συντάξει νέα αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό των εργαζομένων του κλάδου.

    Συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες θα έχουν πάλι σήμερα οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών. Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να λάβουν στην αυριανή προγραμματισμένη κοινή γενική συνέλευσή τους.

    Ο ανεφοδιασμός της αγοράς συνεχίζεται με τα περίπου 200 εταιρικά βυτιοφόρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των βενζινοπωλών στην Αττική τα βενζινάδικα που μένουν ανοιχτά φτάνουν τα 250, ενώ στην Θεσσαλονίκη γίνεται λόγος για 30 πρατήρια ανοιχτά. Πάντως, εχθές οι απεργοί ιδιοκτήτες των φορτηγών βυτιοφόρων ανέκοψαν την προσπάθεια των εταιρειών πετρελαιοειδών να δώσουν έστω μία μικρή ανάσα στην αγορά καυσίμων της Θεσσαλονίκης, που έχει πλέον στερέψει από βενζίνη, δημιουργώντας προβλήματα στις επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία. Έτσι, στον νόμο Θεσσαλονικάς, μόλις το 10% των πρατηρίων είχε καύσιμα, τα οποία, έως αργά το απόγευμα χθες, είχαν εξαντληθεί. Μάλιστα, η στάση τους αυτή προκάλεσε ένταση και επεισόδια έξω από τις εγκαταστάσεις της Jet-Oil στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και λίγο έλειψε η φασαρία να γενικευτεί, παρ ότι υπήρχε διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Όπως ήταν φυσιολογικό, οι εκπρόσωποι πετρελαϊκών εταιρειών ζήτησαν την παρέμβαση της εισαγγελίας προκειμένου να λυθεί έτσι το πρόβλημα του αποκλεισμού, κάτι που δεν έγινε αφού οι απεργοί δεν επέτρεψαν να ανεφοδιαστούν περισσότερα από τρία οχήματα.

    Με την κίνησή τους αυτή, ουσιαστικά αθέτησαν τη δέσμευση που είχαν αναλάβει, για να επιτρέψουν στα οχήματα των εταιρειών καυσίμων να ανεφοδιαστούν και κατόπιν να προμηθεύσουν τα πρατήριά τους στην πόλη. Πρακτικά, οι απεργοί δεν επέτρεπαν, παρά μόνο σε τρία βυτιοφόρα της κάθε εταιρείας. Πιο δύσκολη παραμένει η κατάσταση στις επαρχιακές πόλεις.

    Κανονικά κινούνται τα αστικά και τα σχολικά λεωφορεία, τα ασθενοφόρα και τα άλλα οχήματα κοινωφελών οργανισμών αφού ανεφοδιάζονται από την αστυνομία και τον στρατό.

    Οι εκτιμήσεις του πρόεδρου της κεντρικής λαχαναγοράς του Ρέντη έκαναν λόγο για μείωση κατά 30% των ποσοτήτων που μπαίνουν στην αγορά λόγω της απεργίας. Πάντως, ανάσα στην αγορά αγαθών, θα δώσουν τα δεκαπέντε φορτηγά που ξεκίνησαν εχθές το βράδυ από την Κρήτη με ευπαθή προϊόντα προς τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

    Προβλήματα παρουσιάζονται και στη ναυσιπλοΐα. Ακυρώθηκε το χθεσινό δρομολόγιο του πλοίου "Ιεράπετρα" καθώς δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί με λιπαντικά. Λόγω της έλλειψης καυσίμων παραμένει «δεμένο» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το επιβατηγό πλοίο «Νταλιάνα».

    [03] Κόσμος

    Μιανμάρ: Απογοήτευση ΟΗΕ

    13/5/2008 9:55:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα Τρίτη στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Μιανμάρ. Οι πληγέντες από τον κυκλώνα Ναργκίς προσεγγίζουν τα δύο εκατομμύρια και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ασθένειες και λιμό ενώ ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 187 εκατ. δολαρίων για βοήθεια. Τη ίδια ώρα δύο ακόμη αμερικανικά αεροσκάφη με εφόδια για τους πληγέντες απογειώθηκαν με προορισμό τη Μιανμάρ την ίδια ώρα που η στρατιωτική χούντα της χώρας κρατά μακριά τους ανθρώπους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, έχοντας χορηγήσει μόνο 47 βίζες. Στο μεταξύ ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να οργιστεί και να καταδικάσει τη χούντα της Μιανμάρ για την αντίδρασή της στον κυκλώνα που έπληξε τη χώρα. "Είναι αδύνατο να πούμε πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της καθυστέρησης της αντίδρασης των αρχών της Μιανμάρ μετά την καταστροφή", δήλωσε ο Μπους στο CBS. Οι δηλώσεις του Μπους ακολουθούν αυτές του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, ο οποίος επίσης εξέφρασε την τεράστια απογοήτευσή του για την απαράδεκτη καθυστέρηση με την οποία αντέδρασαν οι αρχές της Μιανμάρ σ αυτήν τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, δέκα ημέρες μετά τον κυκλώνα, ο οποίος σάρωσε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας. Ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων είναι 31.938 νεκροί και 29.770 αγνοούμενοι. Διπλωμάτες ωστόσο κάνουν λόγο για περισσότερους από 100.000 νεκρούς. Ο αριθμός των πληγέντων υπολογίζεται στα δυο εκατομμύρια.

    [04] Μ. Ανατολή

    Λίβανος: Βίαιες συγκρούσεις τα ξημερώματα

    13/5/2008 11:17:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι σήμερα Τρίτη στην Τρίπολη μεταξύ της αντιπολίτευσης και της αντισυριακής πλειοψηφίας στο Λίβανο, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι συγκρούσεις, με ολμοβόλα και πυροβόλα όπλα, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, στις συνοικίες Μπαμπ αλ-Τεμπάνεχ και Τζαμπαλ Μόσχεν, στα βόρεια της πόλης. Την Δευτέρα ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στο βόρειο Λίβανο όμως προς το βράδυ η ηρεμία είχε επανέλθει στην περιοχή και ο στρατός έθεσε εκ νέου υπό τον έλεγχό του τον τομέα αυτό. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, που πραγματοποιεί από αύριο Τετάρτη περιοδεία σε Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, προειδοποίησε το Ιράν και τη Συρία ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει να περιέλθει ο Λίβανος εκ νέου υπό ξένη κυριαρχία.

    [05] Κοινωνία

    Στην Αθήνα ο Βαρθολομαίος

    13/5/2008 9:23:00 πμ

    Πενθήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το μεσημέρι ο κ. Βαρθολομαίος θα γίνει δεκτός στην Αρχιεπισκοπή από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ενώ στη μια θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο κ. Ιερώνυμος προς τιμήν του. Αύριο θα μεταβεί στη Λάρισα να παραστεί στις εκδηλώσεις του Αγίου Αχιλλείου ενώ την Πέμπτη το απόγευμα θα τιμηθεί από διεθνή οργάνωση για τις οικολογικές του δραστηριότητες. Την Παρασκευή θα μεταβεί στο παρατηρητήριο Πάρνηθας ενώ κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Εξωτερικών.

    [06] Οικονομία

    Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ασίας

    Ελαφρά πτώση για το αργό

    13/5/2008 9:16:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Κάτω από τα 124 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν σήμερα οι τιμές του αργού πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία αφού κατέγραψαν χθες και νέο ιστορικό ρεκόρ φθάνοντας τα 126,40 δολάρια στην Νέα Υόρκη. Στην αγορά της Σιγκαπούρης η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου υποχωρούσε το πρωί κατά 73 σεντς στα 123,50 δολάρια το βαρέλι. Μείωση κατά 51 σεντς στα 122,40 δολάρια το βαρέλι κατέγραφε και η τιμή του Μπρεντ της . Η τιμή του αργού έχει διπλασιαστεί εδώ και έναν χρόνο και έχει αυξηθεί κατά 25% από την αρχή του 2008 όταν ξεπέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των 100 δολαρίων. "Η τιμή του πετρελαίου ανέβηκε απλώς σε υψηλά επίπεδα και πολύ γρήγορα χωρίς τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς να δικαιολογούν μια τέτοια άνοδο", τόνισε ο αναλυτής Βίκτορ Σουμ της εταιρίας "Purvin and Gertz " στη Σιγκαπούρη. Η τελευταία άνοδος της τιμής του πετρελαίου προκλήθηκε -σύμφωνα με τους αναλυτές- στην αυξανόμενη ζήτηση από την Κίνα και την Ινδία, την άρνηση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή του και τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία.

    [07] Πολιτισμός

    "Θεραπεύστε την απληστία"

    12/5/2008 11:28:00 μμ

    Το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για το σύγχρονο φλέγον ζήτημα της καταστροφής του πλανήτη αποτυπώθηκε στην αθρόα προσέλευση θεατών που ανταποκρίθηκαν στο κινηματογραφικό κάλεσμα του "Εξάντα". Ο λόγος για το αφιέρωμα "Cure Greed - Θεραπεύστε την απληστία", που διοργάνωσε στις 11 Μαΐου στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμο, ο "Εξάντας" με την προβολή τεσσάρων βραβευμένων ντοκιμαντέρ, πάνω στη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το περιβάλλον και στην απληστία πολυεθνικών εταιριών, κρατών και ιδιωτών που οδηγούν στην καταστροφή του. Οι θεατές παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον τα ντοκιμαντέρ ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον σκηνοθέτη Γιώργο Αυγερόπουλο και την ομάδα του "Εξάντα". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΕΡΤ.

    Στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη

    Από τα Ψηφιακά Νεκροταφεία, που παρουσιάζουν την παράνομη πορεία των καταλοίπων των Η/Υ και την δολοφονική "ταφή" τους στην "Ολυμπιακή Κίνα", μέχρι το σύγχρονο Φαρ Ουέστ της εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πόρων της Αρκτικής όπως αυτό καταγράφεται στις 49 Λέξεις Για Το Χιόνι και την Αναμέτρηση Στη Στέγη Του Κόσμου , το αφιέρωμα συμπύκνωνε σε εικόνες, λέξεις και ήχους την απελπιστική σημερινή κατάσταση του πλανήτη γη.

    Η βραδιά έκλεισε με την προβολή του Δέλτα, οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου , που έχει ήδη αποσπάσει πέντε διεθνή κινηματογραφικά βραβεία, και καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου εννοούν την "ανάπτυξη".

    Οι θεατές είχαν τη ευκαιρία να συζητήσουν με τον σκηνοθέτη Γιώργο Αυγερόπουλο και την ομάδα του Εξάντα, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απέκτησαν πρώτοι σε DVD τα ντοκιμαντέρ της σειράς τα οποία ξεκινούν να διατίθενται στην αγορά.

    Διακρίσεις των ντοκιμαντερ που προβλήθηκαν

    «Ψηφιακά Νεκροταφεία»

    Επίσημη Συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Γκντάνσκ, Πολωνία, Απρίλιος 2008. Επίσημη Συμμετοχή στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Αθήνα - Ελλάδα, Σεπτέμβριος 2007.

    «49 λέξεις για το χιόνι»

    Βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για την Θάλασσα, Αγία Πετρούπολη - Ρωσία, Απρίλιος 2008. Επίσημη Συμμετοχή στο 5ο Πράσινο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεούλ, Σεούλ - Κορέα, Μάιος 2008.

    «Αναμέτρηση στη στέγη του κόσμου»

    Βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για την Θάλασσα, Αγία Πετρούπολη - Ρωσία, Απρίλιος 2008.

    «Δέλτα, οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου»

    ΒΡΑΒΕΙΟ FIPA DARGENT στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων (Festival International de Programmes Audiovisuels), που πραγματοποιήθηκε στη Biarritz της Γαλλίας το Φεβρουάριο του 2007. ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ (JUNIOR JURY AWARD) στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (5th International Film Festival and Forum on Human Rights -FIFDH-), στη Γενεύη της Ελβετίας το Μάρτιο του 2007. ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ (GRAN PREMIO PER IL MEGLIOR FILM) στο EcoVision Film Festival που πραγματοποιήθηκε στο Palermo της Ιταλίας τον Ιούνιο του 2007. ΒΡΑΒΕΙΟ "SPECIAL MENTION" στο 10ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Κινηματογράφου Cinemabiente, στο Τορίνο της Ιταλίας τον Οκτώβρη του 2007. ΒΡΑΒΕΙΟ "ΕΥΦΗΜΗΣ ΜΝΕΙΑΣ" (SPECIAL MENTION) στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ecocinema στον Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2008. Επίσημη Συμμετοχή στο 10ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Διεθνούς Αμνηστίας, Άμστερνταμ & Χάγη - Ολλανδία, Μάρτιος 2008. Επίσημη Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μπολόνια, Μπολόνια - Ιταλία, Απρίλιος 2008. Επίσημη Συμμετοχή στο 23ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, "Οι Φωνές της Αφρικής", Μόντρεαλ - Καναδάς, Απρίλιος 2007.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 13 May 2008 - 8:50:44 UTC