Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Είδος πολυτελείας" τα βασικά αγαθά
  • [02] Ανεβαίνει το θερμόμετρο
  • [03] Κατά του Ιράν η ΙΑΕΑ
  • [04] Επίσκεψη Γράψα στην Άγκυρα
  • [05] "Καμπάνα" για παραπλανητικές διαφημίσεις
  • [06] ΕΡΤ παντού… και στο Περιβάλλον!
  • [07] Ομαλοποίηση στο Λίβανο

    [01] Οικονομία

    Το ΙΝΚΑ καλεί τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ

    "Είδος πολυτελείας" τα βασικά αγαθά

    26/5/2008 9:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/5/2008 10:26:44 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε είδος πολυτελείας εξελίσσονται βασικά τρόφιμα, όπως τα ζυμαρικά, που ακρίβυναν περίπου 22,5 % από πέρυσι και έπεται συνέχεια. Νέες αυξήσεις ετοιμάζονται να επιβάλουν μεγάλες αλυσίδες Σούπερ-Μάρκετ, επικαλούμενες την εκτίναξη των διεθνών τιμών των σιτηρών. Το Ινστιτούτο Καταναλωτή καλεί τους πολίτες να κάνουν μποϊκοτάζ στην αγορά ζυμαρικών έως τις 31 Μαΐου, με το σύνθημα "τα σιτηρά στο πιάτο μας και όχι στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου", καθώς τα βιοκαύσιμα είναι μία από τις παραμέτρους της διατροφικής κρίσης.

    Βιομηχανίες τροφίμων και εμπορικές επιχειρήσεις φέρεται να ετοιμάζουν νέους τιμοκαταλόγους με ανατιμήσεις που θα είναι τουλάχιστον σε ποσοστό πάνω από 5%.

    Από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν ακριβύνει 2.000 προϊόντα σε ποσοστό έως 22,5%, ενώ από πέρυσι αυξηθήκαν κατά πολύ οι τιμές των ζυμαρικών

    Για παράδειγμα, μακαρόνια γνωστής εταιρείας ανατιμήθηκαν κατά 11,3% τον περασμένο Αύγουστο, κατά 6,25% τον περασμένο Οκτώβριο, κατά 15,44% τον Δεκέμβριο του 2007 και κατά 7% τον Απρίλιο του 2008.

    Σε μποϋκοτάζ στην αγορά ζυμαρικών καλεί έως τις 31 Μαΐου το ΙΝΚΑ τους καταναλωτές με σύνθημα "Τα σιτηρά στο πιάτο μας και όχι στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου".

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η παγκόσμια παραγωγή αιθανόλης από σιτηρά αυξήθηκε μέσα σε μια δεκαετία από πέντε δισεκατομμύρια λίτρα το χρόνο σε 35.

    Από το Μάρτιο του 2007 έως το Μάρτιο του 2008 ανέβηκε διεθνώς κατά 31% η τιμή του καλαμποκιού, κατά 74% του ρυζιού, κατά 87% της σόγιας και κατά 130% των σιτηρών. "Καπέλο" πάντως δεν πρόκειται προς το παρόν να πάρει, σύμφωνα με τους αρτοποιούς, η τιμή του ψωμιού.

    Το ψωμί μπορεί να μην ανεβαίνει, η βενζίνη όμως εξακολουθεί να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Mέσα σε μια εβδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε κατά 0.57%, δηλαδή από 1 ευρώ και 221 λεπτά το λίτρο πωλείται σήμερα 1 και 228.

    Την υποχρεωτική γνωστοποίηση στο υπουργείο Ανάπτυξης όλων των ετήσιων συμφωνιών μεταξύ βιομηχανίας και λιανεμπορίου, θα προβλέπει ρύθμιση την οποία προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαφάνειας των συναλλαγών, με στόχο τη συγκράτηση των ανατιμήσεων.

    [02] Κοινωνία

    Στους 37 βαθμούς Κελσίου

    Ανεβαίνει το θερμόμετρο

    26/5/2008 9:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Yψηλές για την εποχή θερμοκρασίες μας επιφυλάσσει ο Μάιος για τις τελευταίες ημέρες του. Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη θα φτάσει τους 36 και σε ορισμένες περιοχές και τους 37 βαθμούς. Για την Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει γενικά αίθριο καιρό και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί εντάσεως τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην Αθήνα από 17 έως 33 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει την Παρασκευή, ενώ πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στα βόρεια.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα

    Μακεδονία, Θράκη Καιρός: γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Δυτική Ελλάδα Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα βορειοανατολικοί . Θερμοκρασία: από 13 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς μεγαλύτερη.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    [03] Κόσμος

    Για το πυρηνικό του πρόγραμμα

    Κατά του Ιράν η ΙΑΕΑ

    26/5/2008 11:12:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό, Γερμανικό, Ρόιτερ

    Kαταγγελτική προς το Ιράν ήταν η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), με έκθεσή της που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα και στην οποία αναφέρεται ότι δεν έχουν ανασταλεί οι δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου, παρά τα σχετικά αιτήματα της διεθνούς κοινότητας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση: "Αντίθετα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το Ιράν δεν έχει αναστείλει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού. Η Τεχεράνη προχώρησε επίσης ταυτοχρόνως στην εγκατάσταση δύο νέων σειρών συσκευών φυγοκέντρισης και μιας νέας γενιάς συσκευών φυγοκέντρισης για δοκιμαστικούς λόγους. Το Ιράν συνέχισε επίσης την κατασκευή ενός αντιδραστήρα τύπου IR40". Ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, τόνισε ότι απευθύνει "έκτακτη έκκληση στο Ιράν να θέσει σε ισχύ όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να μπορέσει να υπάρξει εμπιστοσύνη στην ειρηνική φύση του πυρηνικού του προγράμματος και αυτό να γίνει το ταχύτερο δυνατόν. Το Ιράν θα πρέπει επίσης να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις για θέματα που αφορούν πιθανολογούμενες μελέτες για πυρηνικά όπλα". Η ΙΑΕΑ κάνει λόγο για 3.500 συσκευές φυγοκέντρισης σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στην υπόγεια πυρηνική μονάδα του Νατάνζ, που διαθέτει το Ιράν, ζητάει ουσιαστικές εξηγήσεις από την Τεχεράνη και αναφέρει ότι δεν της έχει δοθεί πρόσβαση σε ιρανικές εγκαταστάσεις που έχουν σχέση με τα πυρηνικά τις οποίες ζήτησε να επισκεφτεί τον Απρίλιο.

    [04] Πολιτική

    Έμφαση στη δυνατότητα ειρηνικής συνύπαρξης

    Επίσκεψη Γράψα στην Άγκυρα

    26/5/2008 9:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/5/2008 10:10:29 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στη δυνατότητα της ειρηνικής συνύπαρξης Ελλάδας - Τουρκίας αναφέρθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτρης Γράψας, κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Στρατηγό Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, στην Άγκυρα. Η επίσκεψη του Έλληνα επιτελάρχη στη γειτονική χώρα προκάλεσε αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, που είχε ζητήσει την αναβολή του ταξιδιού εξαιτίας προκλητικών ενεργειών της τουρκικής πλευράς σε Αιγαίο και Θράκη. Ερωτηθείσα στις Βρυξέλλες για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία, η υπουργός Εξωτερικών τις απέδωσε σε κομματική μικροψυχία, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ανάλογου χαρακτήρα επισκέψεις είναι θετικές και προβλέπονται βάσει των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στα οποία έχουν συμφωνήσει η Αθήνα και η Άγκυρα.

    Στις δηλώσεις τους οι δύο επιτελάρχες έδωσαν έμφαση στην ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης, επιβεβαιώνοντας τις προσπάθειες για καλλιέργεια καλού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

    "Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κεμάλ Αττατούρκ μετά από έναν σκληρό και σημαντικό πόλεμο, κόπιασαν πάρα πολύ για την ειρήνη των λαών." είπε μεταξύ άλλων ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας.

    Ο τούρκος ομόλογός του κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο είπε: "Εάν εμείς ως στρατιωτικοί, συγκροτήσουμε μια ομπρέλα ασφαλείας για τις δυο χώρες, τότε οι πολιτικοί θα είναι σε θέση να έχουν έναν καλύτερο διάλογο" ανέφερε στρατηγός Μπουγιούκανιτ, που επιφύλαξε στο στρατηγό Γράψα θερμή υποδοχή.

    Ο Δημήτρης Γράψας συνεχίζει το πρόγραμμά του με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, ενώ θα συναντηθεί και με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    [05] Κοινωνία

    Για καταναλωτικά δάνεια

    "Καμπάνα" για παραπλανητικές διαφημίσεις

    26/5/2008 8:23:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Aπαγόρευση δύο διαφημίσεων καταναλωτικών δανείων, πέτυχε η ΕΚΠΟΙΖΩ με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά των Τραπεζών Εθνικής και Γενικής, μετά από δύο συλλογικές αγωγές. Η απόφαση βασίστηκε στην παράβαση του Νόμου περί προστασίας του καταναλωτή και της νομοθεσίας για την καταναλωτική πίστη. H πρώτη απόφαση αναφέρεται στη διαφήμιση με περιεχόμενο: "Ώρα για Εθνική. Ανοικτό δάνειο 5.000 με το χαμηλότερο επιτόκιο 4,97% για ένα χρόνο. Ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου", στην οποία αναφέρεται το ΣΕΠΠΕ ύψους 11,52% με πολύ μικρά γράμματα κάθετα δεξιά, στην έντυπη μορφή της και με πολύ μικρά γράμματα ως κυλιόμενο με μεγάλη ταχύτητα κείμενο, στην τηλεοπτική μορφή της". Η δεύτερη απόφαση αναφέρει ότι: "απαγορεύει στη Γενική Τράπεζα να προβάλλει μέσω τηλεοπτικών σταθμών και να εκπέμπει μέσω ραδιοφωνικών σταθμών ανά την Ελλάδα, τη διαφήμιση που αφορά το καταναλωτικό δάνειο με την ονομασία "GENIKI XTRA SMALL" με επιτόκιο 3,95% και σε "μπάρα" που τρέχει με πολύ μικρά γράμματα στη βάση της τηλεοπτικής διαφήμισης δυσανάγνωστα "ΣΕΠΠΕ 8,03% για ποσό δανείου 10.001ευρώ με επιτόκιο 3,95% πλέον εισφ. Ν. 128/75 (0,6%) με εφάπαξ δαπάνη εξέτασης του αιτήματος δανειοδότησης και έγκρισης δανείου 170 ευρώ και συνολική διάρκεια 12 μήνες". Επίσης με βάση την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, προβλέπεται και η επιβολή χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα, για κάθε παράβαση και αναγνωρίζεται, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης των καταναλωτών το ποσό των 10.000 ευρώ. Το σκεπτικό των αποφάσεων αναφέρεται στο περιεχόμενο των διαφημίσεων και ειδικότερα στο γεγονός ότι: "ο καταναλωτής δεν λαμβάνει πλήρη γνώση των όρων των προσφερομένων δανείων και ιδίως των οικονομικών στοιχείων (ύψος επιτοκίου, ΣΕΠΠΕ, κλπ) με συνέπεια να δημιουργείται η εντύπωση ότι το διαφημιζόμενο επιτόκιο είναι πολύ χαμηλό 4-5%, ενώ το τελικό ποσοστό επιβαρύνσεώς του (ΣΕΠΠΕ) είναι υπερδιπλάσιο!!"

    [06] Κοινωνία

    Όλοι στην εκδήλωση της 5ης Ιουνίου!

    ΕΡΤ παντού και στο Περιβάλλον!

    26/5/2008 7:44:00 μμ

    Η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008 στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΤ1 στην Λ. Μεσογείων 136 και Κατεχάκη γιορτή ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δράσης για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές με τίτλο "ΕΡΤ παντούκαι στο Περιβάλλον!" και σύνθημα "Ας ξανασκεφτούμε το περιβάλλον".

    Τον κεντρικό συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Ομάδα Εργασίας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της ΕΡΤ και στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και η συστηματική ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και δράσης των εργαζομένων και της ίδιας της εταιρείας, σε συστηματική βάση.

    Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με εθελοντική δράση των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα κορυφωθεί με συναυλία στον προαύλιο χώρο της Κατεχάκη με τη Μελίνα Ασλανίδου, τη Ραλλία Χρηστίδου και τον Μάνο Πυροβολάκη. Συγκεκριμένα:

    Από τις 13.00 και μέχρι τις 15.00, εθελοντές εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα μοιράζουν στους διερχόμενους οδηγούς έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και τα κτίρια της ΕΡΤ στην Κατεχάκη και τη Ρηγίλλης, πάνινες τσάντες με υλικό για την οικολογική οδήγηση και μετακίνηση, το ειδικό τεύχος της Ραδιοτηλεόρασης για την κλιματική αλλαγή με τίτλο "Bio- λογική" και την Green card με πρακτικές συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Αιχμή της δράσης είναι η προώθηση της οικολογικής οδήγησης και μετακίνησης.

    Από τις 17.30 το προαύλιο της Κατεχάκη θα μετατραπεί σε "Ανοιχτό Οικολογικό Πάρκο Ενημέρωσης" με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών ΜΚΟ (Αρκτούρος, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ορνιθολογική Εταιρεία, Helmepa, Ecoweek κ.α.) όπως επίσης και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων και οργανώσεων (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ΑΦΗΣ, Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων, Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών, Εναλλακτική Διαχείριση Συσσωρευτών, ΚΑΠΕΣ), καθώς και των Δήμων Αθηναίων και Αγ. Παρασκευής, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Παράλληλα θα λειτουργούν υπαίθρια studio ραδιοφώνου, τηλεόρασης και διαδικτύου με ανοιχτό βήμα στο κοινό και στις συμμετέχουσες οργανώσεις, τα οποία σε συνδυασμό με την αναπροσαρμογή του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τηλεθεατών και ακροατών σε πανεθνικό επίπεδο για τις κλιματικές αλλαγές και την προστασία του περιβάλλοντος.

    Η όλη εκδήλωση θα κλείσει με μια ανοιχτή για το κοινό συναυλία στις 19.00, με τη συμμετοχή της Μελίνας Ασλανίδου, της Ραλλίας Χρηστίδου και του Μάνου Πυροβολάκη.

    Οι δράσεις αυτές θα αποτελέσουν την απαρχή της συμμετοχής της ΕΡΤ στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία στο πλαίσιο της EBU, η οποία θα καταλήξει το Δεκέμβριο του 2009 σε μια πανευρωπαϊκή καμπάνια για το περιβάλλον με τίτλο "Green On Air".

    Παράκληση προς όλους: ελάτε στην εκδήλωση οικολογικά. Μη φέρετε το ΙΧ σας. Χρησιμοποιείστε το ΜΕΤΡΟ (στάση Κατεχάκη) ή περπατήστε!

    [07] Μ. Ανατολή

    Με την εκλογή στην προεδρία του Μισέλ Σουλεϊμάν

    Ομαλοποίηση στο Λίβανο

    26/5/2008 7:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/5/2008 9:54:51 μμ)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ, Γαλλικό

    Ορατά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής στην αλλαγή της πολιτικής ζωής του Λιβάνου, μετά την εκλογή του Μισέλ Σουλεϊμάν, στην προεδρία της χώρας και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία. Είχαν προηγηθεί αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες, μέχρι να καταφέρει ο θεωρούμενος ως μετριοπαθής, στρατηγός Μισέλ Σουλεϊμάν, να γίνει ο κοινός υποψήφιος των κομμάτων στην Λιβανέζικη βουλή. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μανουσέρ Μοτακί που επισκέπτεται τη Βηρυτό, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, τόνισε μεταξύ άλλων: "Σήμερα χαιρόμαστε για τον πρώτο καρπό που θέρισε ο λιβανικός λαός: την εκλογή του προέδρου Μισέλ Σουλεϊμάν. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ήταν αυτός που παρενέβη στο Λίβανο, όταν ζήτησε από τους βουλευτές να εκλέξουν πρόεδρο με απλή πλειοψηφία. Οι Αμερικανοί θα πρέπει να διορθώσουν τα λάθη τους στην περιοχή".

    Η Χεζμπολάχ

    Με δηλώσεις του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, με αφορμή την όγδοη επέτειο της ισραηλινής αποχώρησης από το νότιο Λίβανο, τόνισε ότι: "Δεν θέλουμε την εξουσία στο Λίβανο, δεν θέλουμε να ελέγχουμε το Λίβανο και δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε το Λίβανο. Δεν θέλουμε να επιβάλουμε την άποψη μας στον λιβανικό λαό διότι πιστεύουμε ότι ο Λίβανος είναι μια χώρα με πολλές και διαφορετικές εθνότητες και ότι η χώρα αυτή θα ζήσει μόνο με τη συμμετοχή όλων. Παρέχω στήριξη στη ρήτρα της πολιτικής συμφωνίας της Ντόχα, με την οποία ορίζεται ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν τα όπλα της αντίστασης για πολιτικά κέρδη. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα όπλα του κράτους για τις διαφορές με πολιτικό αντίπαλο, ή προς όφελος ξένων κομμάτων".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 27 May 2008 - 8:39:56 UTC