Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-06-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτα μέτρα για την επάνοδο
  • [02] Ενισχυμένο το κόμμα του Αχμέτι
  • [03] O Μπους και τα απομνημονεύματα του
  • [04] Έκρηξη σε καφέ της Κωνσταντινούπολης

    [01] Κοινωνία

    Έκτακτα μέτρα για την επάνοδο

    16/6/2008 11:23:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έκτακτα μέτρα για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα λάβει σήμερα από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ η Τροχαία.

    Μεταξύ των μέτρων είναι η παρουσία τροχονόμων σε βασικούς κόμβους των εθνικών οδών και των μεγάλων λεωφόρων της Αττικής, καθώς και η απαγόρευση κίνησης στο βασικό οδικό δίκτυο της χώρας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου από τις 16:00 έως τις 23:00.

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, και οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα υπερβούν τα 5 μποφόρ. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν το απόγευμα στα βόρεια.

    Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας, η φετινή έξοδος του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ήταν αυξημένη κατά 30%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Ειδικότερα, μόνο την Παρασκευή, εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα 141.000 αυτοκίνητα, ενώ την αντίστοιχη μέρα πέρσι, είχε καταγραφεί έξοδος 110.000 οχημάτων.

    [02] Κόσμος

    Ενισχυμένο το κόμμα του Αχμέτι

    16/6/2008 11:05:00

    Ενισχυμένο βγήκε το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, από τη χθεσινή επαναληπτική ψηφοφορία σε εκλογικά τμήματα της ΠΓΔΜ, ενώ μείωση του ποσοστού του σημείωσε το συγκυβερνών DPA του Μέντουχ Θάτσι. Ο συνασπισμός του οποίου επικεφαλής είναι το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι, έλαβε συνολικά ποσοστό 47,45%, ενώ ο συνασπισμός της σλαβομακεδονικής αντιπολίτευσης συγκέντρωσε 22,99%.

    Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή δεν ανακοίνωσε την κατανομή εδρών, ωστόσο η αυτοδυναμία που απέσπασε πριν δύο εβδομάδες το κόμμα του Γκρούεφσκι δεν απειλείται. Πάντως, παρά την αυτοδυναμία ο Γκρούεφσκι θα συμμαχήσει με ένα αλβανικό κόμμα για το σχηματισμό κυβέρνησης, μεταξύ άλλων και για τη διατήρηση των διεθνοτικών ισορροπιών στη χώρα.

    Ο προτιμητέος εταίρος του κ. Γκρούεφσκι, από το αλβανικό πολιτικό μπλοκ, είναι το κόμμα του Μέτουχ Θάτσι, ωστόσο ο Αλί Αχμέτι , τις προηγούμενες ημέρες, είχε απειλήσει ότι αν το κόμμα του έρθει και πάλι πρώτο μεταξύ των αλβανικών κομμάτων και αποκλειστεί από την κυβέρνηση (όπως συνέβη στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2006), τότε η χώρα θα εισέλθει σε παρατεταμένη κρίση.

    Η χθεσινή επαναληπτική ψηφοφορία, διεξήχθη σε 183 από τα 187 εκλογικά τμήματα, καθώς σε 4 εκλογικά τμήματα η ψηφοφορία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω παρατυπιών.

    Εάν κριθεί ότι το αποτέλεσμα στα τέσσερα αυτά εκλογικά τμήματα που δεν διεξήχθη χθες η ψηφοφορία, μπορεί να επηρεάσει την κατανομή μίας έδρας, τότε η ψηφοφορία σε αυτά τα τέσσερα τμήματα θα επαναληφθεί σε δύο εβδομάδες.

    [03] Κόσμος

    O Μπους και τα απομνημονεύματα του

    16/6/2008 10:27:00

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, ο οποίος επικρίνεται από πρώην συνεργάτες του μέσα από βιβλία τους, με δριμύτερο επικριτή τον πρώην εκπρόσωπό του, σκέφτεται να γράψει ο ίδιος τα απομνημονεύματά του.

    Ο Μπους δεν έχει σχολιάσει το βιβλίο του πρώην εκπροσώπου του, Σκοτ Μακλέλαν, όπου αναφέρεται ότι ο Λευκός Οίκος συγκάλυψε την αλήθεια και διεξήγαγε μια εκστρατεία προπαγάνδας προκειμένου να δικαιολογήσει την στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ και την ανατροπή του Σαντάμ Χουσείν, το 2003.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πρόκειται να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του μετά την αποχώρησή του από την αμερικανική προεδρία, τον Ιανουάριο, ο Τζορτζ Μπους απάντησε ότι "αυτό είναι ένα ενδεχόμενο".

    "Θα το σκεφτώ, ναι, το να γράψω ένα βιβλίο", δήλωσε ο Μπους σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Observer, η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

    Ο Λευκός Οίκος και πρώην βοηθοί του Μπους έχουν σχολιάσει αρνητικά το βιβλίο του Μακλέλαν και έχουν διαψεύσει τα όσα γράφει υπογραμμίζοντας ότι είναι "ύποπτο" το ότι ο πρώην εκπρόσωπος δεν εξέφρασε τότε τις αντιρρήσεις του για τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μπους και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονταν τα γεγονότα.

    Ο προκάτοχος του Μπους στην προεδρία, Μπιλ Κλίντον, έγραψε ένα βιβλίο που έγινε μπεστ-σέλερ, μετά την λήξη της προεδρικής του θητείας, το οποίο αναφερόταν στη ζωή του, αλλά και στην οκταετή παραμονή του στον Λευκό Οίκο.

    Τα απομνημονεύματα του Κλίντον, υπό τον τίτλο "Η Ζωή Μου", του απέφεραν περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Τζορτζ Μπους δήλωσε επίσης ότι ποτέ δεν παρακολούθησε την βραβευμένη τηλεοπτική σειρά "Δυτική Πτέρυγα", που αναφέρεται στην εικονική ζωή ενός αμερικανού προέδρου, αλλά προτιμούσε πάντα να παρακολουθεί αθλητικές εκπομπές ή να διαβάζει βιβλία.

    "Πραγματικά, δεν παρακολουθώ τηλεόραση. Ξέρετε, βλέπω τα αθλητικά, αλλά προτιμώ να διαβάζω βιβλία. Και το κάνω. Διαβάζω πολύ", φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το περιεχόμενο της συνέντευξης που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο.

    [04] Κόσμος

    Έκρηξη σε καφέ της Κωνσταντινούπολης

    16/6/2008 10:16:00

    Έκρηξη που σημειώθηκε στον κήπο ενός πολυσύχναστου καφέ στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε πολιτών, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK.

    Η αστυνομία ερευνά τηνβόμβα που είχε τοποθετηθεί στο καφέ που βρίσκεται πολύ κοντά σε αστυνομικό σταθμό σε κεντρικό προάστιο της Κωνσταντινούπολης , και πρόσθεσε ότι η έκρηξη μπορεί να οφείλεται και σε βόμβα που ναι μεν κάνει πολύ θόρυβο αλλά δεν προκαλεί σοβαρές ζημιές.

    Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι πέντε τραυματίες που παρακολουθούσαν μαζί με πολλούς άλλους πολίτες το ματς του EURO στην τηλεόραση μεταξύ Τουρκίας και Τσεχίας, έφεραν ελαφρά τραύματα κυρίως στα πόδια και δεν χρειάστηκε να μεταβούν σε νοσοκομείο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 16 June 2008 - 14:13:40 UTC