Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακρίβεια πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά
  • [02] Mοντέρνος Αραβικός Κόσμος
  • [03] "Βακχες" σε Ελλάδα και Αμερική

    [01] Οικονομία

    Ακρίβεια πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά

    6/7/2008 21:10:00 (Τελευταία ενημέρωση: 6/7/2008 21:21:55)

    Πηγή: ΝΕΤ, Βημα της Κυριακής

    Ακρίβεια και αυξανόμενο κόστος δανεισμού πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Όπως προκύπτει από τριμηνιαία έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, 6 στους 10 Έλληνες είδαν την οικονομική τους κατάσταση να επιδεινώνεται μέσα σε ένα χρόνο και μόνο το 8,3% θεωρεί ότι έγινε καλύτερη. Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για την ίδια εφημερίδα, η ακρίβεια θεωρείται το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας από το 72,2% των πολιτών, ενώ το 55,65% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι για την δύσκολη οικονομική κατάσταση ευθύνονται εξίσου οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις για την πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού. Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚ προέβλεψε ότι το ράλι θα συνεχιστεί πάνω από τα 146 δολάρια το βαρέλι, μέσα στις επόμενες εβδομάδες λόγω της υποτίμησης του δολαρίου. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ζήτησε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων νοικοκυριών.

    Δυσοίωνες προβλέψεις

    Ιδιαίτερα απαισιόδοξη εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων όσον αφορά την πορεία των οικονομικών τους στο μέλλον καθώς το περίπου 60% πιστεύει ότι η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους 12 μήνες και μόλις 1 στους 10 ότι θα είναι καλύτερη.

    Σημαντικές δυσκολίες για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών αντιμετωπίζουν 4 στους 10 Έλληνες σε αντίθεση με το 20% που διαθέτει το εισόδημα που απαιτείται για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες.

    Αύξηση πάνω από 5% στα προϊόντα αναμένουν 4 στους 10, ενώ πάνω από τους μισούς που ερωτήθηκαν προβλέπουν αυξήσεις από 1 έως 4%.

    Μεγαλύτερη απαισιοδοξία επικρατεί μεταξύ των νέων ηλικίας κάτω των 29 ετών ενώ τα άτομα ηλικίας 30-44 ετών, κυρίως μέσης εκπαίδευσης, πιστεύουν ότι η ανεργία θα αυξηθεί.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στην ευρωζώνη διατηρήθηκε στο 7,2% το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, με περισσότερους από 11 εκατ. κάτοικους των χωρών της ζώνης του ευρώ να αναζητούν εργασία.

    Προσωρινά όμως αναμένουμε τη Δευτέρα τις επίσημες ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Ιουνίου από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

    [02] Πολιτισμός

    Mοντέρνος Αραβικός Κόσμος

    6/7/2008 20:39:00

    Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα είκοσί της χρόνια, η Apeiron Photos παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας "The Modern Arab World" στο κτηριακό συγκρότημα Κεραμεικού του Μουσείου Μπενάκη. Στο συγκεκριμένο νεοκλασικό κτηριακό συγκρότημα των αρχών του αιώνα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στεγάζονται οι συλλογές Ισλαμικής Τέχνης του Μπενάκη.

    Η έκθεση "Μοντέρνος Αραβικός Κόσμος" είναι μια μοναδική διεθνής παραγωγή που αναδεικνύει το σύγχρονο πρόσωπο των Αραβικών κοινωνιών ανά τον κόσμο μέσω της καθημερινότητας, της αρχιτεκτονικής, των μέσων ενημέρωσης, αλλά και με την ιδιαίτερη αποτύπωση ευρύτερων ιδεών γύρω από την θρησκευτικότητα και τον χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνής αυτή έκθεση θα παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό με τη μορφή μιας εξολοκλήρου νέας παραγωγής για την Ελλάδα και ειδικότερα για το Μουσείο Μπενάκη. Η αποκλειστική παραγωγή της Apeiron έχει σχεδιαστεί ώστε να παρουσιαστεί στον αίθριο χώρο του Μουσείου, με σκοπό η περιήγηση να είναι εύκολη και διαδραστική ανάμεσα σε εικόνες και επιλεγμένα κείμενα. Τον σχεδιασμό επιμελήθηκε η διακεκριμένη ομάδα design, Beetroot Design Group, οι οποίοι έχουν αποσπάσει Ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις για τη δουλειά τους (ΕΒΓΕ, European Design Awards κά).

    Περισσότερα για την έκθεση

    Τον Ιανουάριο του 2006 το Ίδρυμα Stanley Foundation ανέθεσε στο διεθνούς φήμης φωτογραφικό VII Photo Agency να αποτυπώσει και να αναδείξει με ακρίβεια το μοντέρνο πρόσωπο του Αραβικού Κόσμου και τη σύγχρονη καθημερινότητα της ζωής στη Μέση Ανατολή.

    Οι φωτογράφοι που συμμετείχαν στο project κατέγραψαν την άνοδο και την καταλυτική επίδραση των ολοένα και αυξανόμενων μέσων ενημέρωσης στον ισλαμικό κόσμο, την επιρροή της Δύσης στον τρόπο ζωής των τοπικών κοινωνιών αλλά και την καθημερινή εμπειρία της ζωής στη Μέση Ανατολή. Κίνητρο και στόχος της συγκεκριμένης έκθεσης είναι τελικά η απομυθοποίηση και η αποδαιμονοποίηση της ανατολής, στα μάτια της Δύσης.

    Οι εικόνες της έκθεσης είναι ενα μικρό δείγμα της συνολικής δουλειάς που έγινε στις χώρες της Ανατολής από τους διάσημους φωτογράφους Alexandra Boulat, Gary Knight, Antonin Kratochvil, and Joachim Ladefoged. Ανάμεσα στις χώρες που φωτογραφήθηκαν είναι οι: Αίγυπτος, Ιορδανία. Κουβέιτ, Λίβανος, Συρία και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Παρουσίαζοντας με πολυσυλλεκτικότητα και ακρίβεια τη Μέση Ανατολή, η έκθεση αποσκοπεί στην κατανόηση της σύγχρονης εικόνας της Ανατολής από τα μη-δυτικά κοινά και στην καλλιέργεια του ιδανικού της πολυπολιτισμικότητας.

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου.

    Μουσείο Μπενάκη Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης Διεύθυνση & Επικοινωνία Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, Κεραμεικός τηλ 210 325 1311 fax 210 322 5550 Ώρες Λειτουργίας Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 9:00 - 15:00 Τετάρτη: 9:00 - 21:00

    [03] "Βακχες" σε Ελλάδα και Αμερική

    6/7/2008 17:18:00

    Το "Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοϊζίδη" ανοίγει τα φτερά του και ταξιδεύει τις "Βακχες" του Ευριπίδη σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής και στην Αυστραλία (το Μάϊο του 2009), με φιλοδοξία να φτάσει και στην Αφρική και την Ασία.

    Την απόδοση του κειμένου υπογράφει η κοσμήτορας και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρίκα Θωμαδάκη και τη σκηνοθεσία, ο καινοτόμος σκηνοθέτης Λεωνίδα Λοϊζίδη με 20ετή ενεργή πορεία στο θεατρικό στερέωμα, υπηρετώντας πάντα το ποιοτικό θέατρο.

    Η εν λόγω θεατρική παραγωγή, ένα άρτιο καλοδουλεμένο εγχείρημα το οποίο ερμηνεύεται για πρώτη φορά αποκλειστικά από γυναικείο καστ -από οκτώ Ελληνίδες ηθοποιούς- σύμφωνα με το σκηνοθέτη στόχο έχει να αναδείξει το ρόλο και τη δύναμη της γυναίκας, τόσο στο χθες όσο και στο σήμερα και το αύριο.

    Απώτερος σκοπός όμως είναι η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και θεάτρου καθώς και η διδαχή της κλασσικής και πάντα επίκαιρης -για κάθε κοινωνία- τραγωδίας, ενός εκ των μεγαλυτέρων αρχαίων τραγικών ποιητών, εκτός των συνόρων, σε θεατρόφιλους, ομογενείς και μη.

    Πρόγραμμα περιοδείας

    Ελλάδα

    4 Ιουλίου 2008: Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας 6 Ιουλίου 2008: Νέα Μάκρη 14 Ιουλίου 2008: Έδεσσα 16 Ιουλίου 2008: Κασσάνδρα Θεσσαλονίκης 23 Ιουλίου 2008: Ξυλόκαστρο 31 Ιουλίου 2008: Θέατρο Πέτρας Πετρούπολη

    ΗΠΑ

    7 12,13,14 Σεπτεμβρίου 2008: Archdiocesan Hellenic Cultural Center Astoria, NY 8 18 Σεπτεμβρίου 2008: Western Connecticut State University, Danbury, CT 9 20 Σεπτεμβρίου 2008: University of Rhode Island, Kingston, RI 10 21 Σεπτεμβρίου 2008: University of Connecticut, Storrs, CT 11 23 Σεπτεμβρίου 2008: Hyannis High School, Hyannis, MA 12 24 Σεπτεμβρίου 2008: Portland Museum of Fine Arts, Portland, ME 13 25 Σεπτεμβρίου 2008: University of New Hampshire, N.H. 14 27 Σεπτεμβρίου 2008: Florida Atlantic University, Boca Raton, FL 15 2 Οκτωβρίου 2008: University of North Carolina, Charlotte, NC 16 5 Οκτωβρίου 2008: University of South Alabama, Mobile, AL 17 8 Οκτωβρίου 2008: Hellenic Cultural Center, Houston, TX


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 July 2008 - 20:49:48 UTC