Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή
  • [02] Σύμπτωση απόψεων
  • [03] Συνάντηση Κ. Καραμανλή - Γ. Αλογοσκούφη
  • [04] Νέα επίδειξη αδιαλλαξίας από τα Σκόπια
  • [05] Καταψηφίστηκε πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Requesting Inquiry Committee
  • [07] Κλήθηκε για κατάθεση ο Σ. Κλαδάς
  • [08] Σε εξέλιξη φωτιές
  • [09] Ένα δις ευρώ στις πυρόπληκτες περιοχές
  • [10] Εντοπίστηκαν ακατάλληλα τρόφιμα
  • [11] Εξιχνίαση άγριας δολοφονίας
  • [12] Καταδικαστική απόφαση για τη ΔΕΗ
  • [13] Αντιπαράθεση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

    [01] Πολιτική

    Επιστολή Παπανδρέου στον Πρωθυπουργό

    Ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή

    10/7/2008 14:35:00 (Τελευταία ενημέρωση: 10/7/2008 18:24:12)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου με την οποία ζητά την άμεση σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση της Siemens και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ο κ. Παπανδρέου επιμερίζει ευθύνες και στον εαυτό του και στον πρωθυπουργό και προσθέτει χαρακτηριστικά ότι: "είτε θα συμφωνήσουμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, είτε θα παραιτηθούμε από τις ευθύνες που μας αναλογούν". Προηγουμένως ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι όμηρος συμφερόντων και ότι δεν μπορεί να προωθήσει την διαφάνεια. Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, που κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για υποκρισία, ενώ απέρριψε την πρόταση για εξεταστική επιτροπή πριν ολοκληρώσει το έργο της η δικαιοσύνη. Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή και μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Ρόβλια. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Ρόβλια που έκανε λόγο για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης και για κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων στις υποθέσεις που εκκρεμούν, ο Χατζηγάκης κατηγόρησε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ για σκανδαλολογία και έλλειψη πολιτικής και ιδεολογικής πλεύσης. Αλλαγή των νόμων περί ευθύνης υπουργών και περί χρηματοδότησης κομμάτων ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Φέρουμε και οι δυο ευθύνες

    Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και της σύστασης Εξεταστική Επιτροπής ζήτησε με επιστολές του προς τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου επιμερίζει ευθύνες και στον εαυτό του και στον πρωθυπουργό και προσθέτει χαρακτηριστικά ότι: " Είτε θα συμφωνήσουμε να ξεκαθαρίσουμε αυτή και άλλες μεγάλες υποθέσεις που ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου, να βγάλουμε τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να συμφωνήσουμε σε μέτρα και να πάμε την χώρα μπροστά. Να ξαναβρεί ο τόπος και ο λαός μας την αυτοπεποίθησή του. Την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς και την ελπίδα του για την πατρίδα.."

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τη σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής, και τονίζει: " Η πρότασή σας για Διακομματική τον Οκτώβριο είναι δυστυχώς, μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη έλλειψης πολιτικής βούλησης να αποκαλυφθεί τώρα η αλήθεια και να θωρακιστούν οι θεσμοί της χώρας απέναντι στη διαφθορά. Στη συγκυρία αυτή είναι μια προσπάθεια να εξουδετερωθεί, για τουλάχιστον τρεις μήνες ακόμα, η Βουλή ως θεσμικός χώρος διερεύνησης και αντιμετώπισης μιας υπόθεσης η οποία υποσκάπτει τα θεμέλια του πολιτικού μας συστήματος".

    Επίσης ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση Siemens αλλά και για να αντιμετωπίσει το σύνολο των κρίσιμων προβλημάτων διαφάνειας και τις εστίες διαφθοράς που διαπιστώθηκαν στα θέματα προμηθειών του δημοσίου και όλα τα συναφή προβλήματα.

    Τέλος ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει: "Δεν μπορεί η υπόθεση Siemens να είναι ανοιχτή, αλλά η Βουλή κλειστή. Δεν μπορεί να ασχολούνται όλοι με το σκάνδαλο αυτό, εκτός από τη Βουλή. Δεν είναι πολιτικά αποδεκτό αυτό, όταν η χώρα ταλανίζεται από αυτή την τεράστια υπόθεση διαφθοράς. Ελάχιστο, αυτονόητο βήμα είναι να σταματήσετε να αρνείστε την από καιρό επιβεβλημένη άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα."

    Επίθεση στην Κυβέρνηση

    Το μεσημέρι σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας την, ότι σιωπά και συγκαλύπτει τα σκάνδαλα ενώ επανέλαβε το αίτημά του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε προσβολή της νοημοσύνης του λαού την πρόταση του πρωθυπουργού για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει και δε μπορεί ούτε να βοηθήσει ούτε να προωθήσει τη διαφάνεια.

    Η κυβέρνηση είναι όμηρος συμφερόντων και μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προωθήσει μια πολιτική σε ένα νέο εθνικό αναπτυξιακό όραμα, ανέφερε και τόνισε ότι αυτά θα πρέπει να γίνουν τώρα και όχι να πάνε στις καλένδες. Άλλοθι από εμάς δε θα έχετε, είπε, τα μέτρα μπορούσατε να τα πάρετε εδώ και τέσσερα χρόνια

    Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

    Εξεταστική επιτροπή θα γίνει όταν όμως η δικαιοσύνη ολοκληρώσει το έργο της απάντησε ο κ. Παυλόπουλος ο όποιος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση αποκάλυψης των πάντων.

    Υπενθύμισε ποτέ ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το αυγό του φιδιού βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ όπως το παραδέχτηκε το ίδιο με τις διαγραφές.

    Ο κ. Παυλοπουλος τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη προχώρα με γοργούς ρυθμούς υποστήριξε ότι μια εξεταστική επιτροπή τώρα θα ήταν πρόσκομμα και χαρακτήρισε πρόταση αμηχανίας ή πρόταση συγκάλυψης μια τέτοια κίνηση αφού η ερευνά οδηγεί στις μέρες και τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ και τα περί εμπλοκής μελών της κυβέρνησης βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας αφού δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο.

    Την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών αλλά και του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, πρότεινε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι κ.κ. Αλέκος Αλαβάνος, Φώτης Κουβέλης και Γιάννης Δραγασάκης.

    "Η υπόθεση Siemens, δεν είναι εξαίρεση. Η διαφθορά είναι κανόνας και όρος λειτουργίας του συστήματος είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι η Ελλάδα του κ. Καραμανλή, σε συνέχεια του κ. Σημίτη θυμίζει τη Ρωσία του Γιέλτσιν, όπου δεν ίσχυε και δεν εφαρμοζόταν κανένας κανόνας", είπε ο κ. Αλαβάνος.

    "Αν ο ίδιος ο λαός δεν γίνει ο εισαγγελέας και πρωταγωνιστής των εξελίξεων μέσα από το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, ούτε κάθαρση, αλλά ούτε και λύση των οξυμένων προβλημάτων του πρόκειται να δει", αναφέρει σε ανακοινωσή του το ΚΚΕ.

    Αντιπαράθεση για τη δικαιοσύνη

    Νωρίτερα, υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Ρόβλια με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή που έκανε λόγο για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης και για κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων στις υποθέσεις που εκκρεμούν,

    Ο κ. Χατζηγάκης κατηγόρησε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ για σκανδαλολογία και έλλειψη πολιτικής και ιδεολογικής πλεύσης.

    "Η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική πολιτική σκηνή δεν έχει ανάγκη, ούτε από ήρωες, ούτε από κατασκευασμένα πρόσωπα τα οποία δήθεν θα σώσουν την κατάσταση αλλά έχουν ανάγκη από σοβαρότητα, υπευθυνότητα, έλλειψη λαϊκισμού και κυρίως όχι από ψευδολογία", τόνισε και χαρακτήρισε ψευδή και συκοφαντικά τα όσα αναφέρονται για παρεμβάσεις του ίδιου στη δικαιοσύνη.

    Από την πλευρά του, ο κ Ρόβλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση "ότι ελέγχει μέσω μιας μικρής ομάδας δικαστικών λειτουργών το χώρο της δικαιοσύνης και κυρίως τις κρίσιμες υποθέσεις που την αφορούν, όπως υποκλοπές, απαγωγές ομόλογα, Ζαχόπουλος και Siemens".

    "Όλα όσα σας αφορούν μπήκαν στο αρχείο. Εσείς προσωπικά κατευθύνετε τις δικαστικές έρευνες κύριε υπουργέ", τόνισε ο κ Ρόβλιας.

    Ανταπαντώντας, ο κ Χατζηγάκης έκανε λόγο για διάλογο κωφών και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας λόγω έλλειψης επιχειρημάτων.

    "Από τη στιγμή που ανέλαβα υπουργός ακούω το ίδιο τροπάριο για τα ομόλογα, το Ζαχόπουλο. τη Siemens. Τα ομόλογα πήραν το δρόμο τους.. ¨Όχι μόνο δεν κουκουλώθηκαν αλλά πήγε φυλακή άνθρωπος, άλλοι είναι έξω με προσωρινή απόλυση , έχουν προχωρήσει πολύ και θα προχωρήσουν ακόμα περισσότερο. Μην κάνετε λοιπόν λαϊκισμό , γιατί αυτό κάνετε. Έχετε δικαίωμα να κάνετε κριτική αλλά με επιχειρήματα" κατέληξε ο κ Χατζηγάκης.

    Εν τω μεταξύ, ένορκη διοικητική εξέταση με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινής" περί δωροδοκίας εφοριακών από τη Siemens Ελλάς, διέταξε ο υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας.

    Παράλληλα με απόφαση του συστήνονται τα συνεργεία που θα επανεκλέξουν τις φορολογικές υποθέσεις της εταιρίας μέχρι το 2003 και θα ανοίξουν όλες τις ανέλεγκτες χρήσεις από το 2004 μέχρι σήμερα.

    [02] Πολιτική

    Στην Αθήνα ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο

    Σύμπτωση απόψεων

    10/7/2008 14:55:00

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Κορυφαία θέματα των συνομιλιών των δύο αντρών ήταν η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, όπου υπήρξε σύμπτωση απόψεων των δύο πλευρών, καθώς συμφώνησαν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με την παροχή αναπτυξιακής βοήθειας στις χώρες από όπου προέρχονται οι λαθρομετανάστες ενώ υπογραμμίστηκε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, οι δύο Πρωθυπουργοί επεσήμαναν ότι η Ευρώπη δε θα γίνει φρούριο και ότι είναι εκείνη που ηγείται της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ χαρακτήρισαν το σύμφωνο της Ε.Ε. για τη Μετανάστευση και το άσυλο αρκετά ισορροπημένο.

    Στοχευμένα μέτρα για τους ασθενέστερους

    Ο Ισπανός Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ισπανία έχει υποστηρίξει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα σε όλες τις θέσεις της και στα οράματα της για τα Βαλκάνια και συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό τις ελληνικές απόψεις για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή

    Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης στοχευμένων μέτρων για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, καθώς και την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, καθώς οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν διεξοδικά το ζήτημα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και τις κοινωνικές επιπτώσεις της. "Το πρόβλημα της ακρίβειας αφορά σ όλο τον κόσμο, ξεκίνησε από τις ΗΠΑ αλλά επηρεάζει όλη την Ευρώπη είναι ένα πρόβλημα όχι μόνο οικονομικό αλλά βαθύτατα κοινωνικό που πλήττει εκείνους που υποφέρουν, οφείλουμε να τους στηρίξουμε αλλά και να διασφαλίσουμε ότι πετύχαμε στα χρόνια της εξυγίανσης. Οι εισηγήσεις της Ε.Ε. προς το Ecofin προσβλέπουν σε στοχευμένα μέτρα για τους ασθενέστερους και δίνουν έμφαση στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού", ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι διαβουλεύσεις πρέπει να συνεχιστούν και να υπάρξουν και άλλες προτάσεις.

    Έμφαση στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων έδωσαν και οι δύο και ιδιαίτερα στην συνεργασία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    Νωρίτερα ο Ισπανός πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο κ. Θαπατέρο, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας από χθες, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, περιηγήθηκε στην Ακρόπολη και στη συνέχεια, πεζός με τη συνοδεία του, περπατώντας την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έκανε μια στάση στην ισπανική πρεσβεία που βρίσκεται εκεί και κατόπιν επισκέφθηκε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

    [03] Πολιτική

    Για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευροζώνη

    Συνάντηση Κ. Καραμανλή - Γ. Αλογοσκούφη

    10/7/2008 12:35:00 (Τελευταία ενημέρωση: 10/7/2008 17:49:49)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Συνάντηση διάρκειας 90 λεπτών είχαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θέμα της συζήτησης ήταν οι επιπτώσεις από την ύφεση των οικονομικών δεικτών στην Ευροζώνη. Για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση από το Σεπτέμβριο και μετά, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι: "Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι και η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας θα διατηρηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό και η αύξηση της απασχόλησης, και η καλή κατάσταση που έχουμε αναφορικά με τη μείωση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, αλλά και η αντιμετώπιση του πληθωρισμού". Επίσης ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι οι πρωτοβουλίες θα στοχεύουν στη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τη διεθνή οικονομική κρίση. "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περνάμε μια δύσκολη συγκυρία διεθνώς, και η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό, προκειμένου αυτή η δύσκολη συγκυρία να περάσει με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις για την Ελλάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    [04] Πολιτική

    "Ένταση" Πάγκαλου - Μιλόσοσκι

    Νέα επίδειξη αδιαλλαξίας από τα Σκόπια

    10/7/2008 16:45:00 (Τελευταία ενημέρωση: 10/7/2008 17:52:38)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πληρωμένη απάντηση πήρε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, όταν αναφέρθηκε την Τετάρτη σε ύπαρξη μειονοτήτων στην Ελλάδα. Οι δηλώσεις έγιναν στα Σκόπια, παρουσία του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος επισκέφθηκε τη γειτονική χώρα μαζί με άλλους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Πάγκαλος αντέδρασε οξύτατα στη σκοπιανή πρόκληση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "αν παραμείνει υπουργός ο κύριος Μιλόσοσκι, θα έχουμε γενικευμένη κρίση, με άδηλα αποτελέσματα".

    Σε προκλητικό ύφος ανταπάντησε σήμερα, Πέμπτη, ο κ. Μιλόσοσκι:

    "Τα προβλήματα δεν προκλήθηκαν ούτε από τη "Μακεδονία" ούτε από αυτήν την κυβέρνηση. Άρχισαν από τη στιγμή που η Ελλάδα τόλμησε να αρνηθεί το εθνικό μας δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας συνταγματικό όνομα και να απολαμβάνουμε των ίδιων δικαιωμάτων, όπως όλες οι αναπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης", σχολίασε ο κ. Μιλόσοσκι και πρόσθεσε πως 120 χώρες μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρίσει τη χώρα του με το συνταγματικό της όνομα.

    Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η χώρα του δεν έλαβε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο κ. Μιλόσοσκι είπε: "Η Ελλάδα καταχράστηκε την ιδιότητά της ως μέλος του οργανισμού, με αποτέλεσμα διμερείς διενέξεις, όπως αυτή που έχει επιβάλλει η Ελλάδα, να τεθούν πάνω από τα στρατηγικά συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η πολιτική του βέτο δεν μπορεί να είναι πιο ισχυρή από αυτή της ενσωμάτωσης και πως είναι μόνο θέμα χρόνου πότε θα λάβει η "Μακεδονία" τη θέση που της αξίζει (στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ)".

    "Συγκεκριμένο το πλαίσιο"

    Λίγες ώρες πριν από την έναρξη νέου γύρου συνομιλιών υπό τον Μάθιου Νίμιτς, η Κυβέρνηση τονίζει πάντως ότι η διαπραγμάτευση στα Ηνωμένα Έθνη πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο δεν αλλάζει:

    "Το πλαίσιο που γίνονται οι διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα είναι προκαθορισμένο και αφορά μόνο ένα θέμα, την εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας", τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, υπογραμμίζοντας ότι "όποιος προσπαθήσει να το αλλάξει, δεν θα εχει καμία τύχη".

    Νέος γύρος συνομιλιών

    Nέoς κύκλος επαφών του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ξεκινά στη Ν. Υόρκη. Σήμερα, Πέμπτη, ο κ. Νίμιτς συναντάται με τον Σκοπιανό διαπραγματευτή Νίκολα Ντιμιτρόφ και τη Δευτέρα, με τον Έλληνα διαπραγματευτή Αδαμάντιο Βασιλάκη. Διπλωματικές πηγές των Σκοπίων υποστηρίζουν ότι η νέα δέσμη ιδεών, που παρουσίασε στο τελευταίο του ταξίδι σε Αθήνα και Σκόπια ο κύριος Νίμιτς, ευνοούν περισσότερο την ελληνική πλευρά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές εκδοχές των όρων "Βόρεια Μακεδονία" και "Άνω Μακεδονία", ενώ προβλέπεται ότι η διεθνής ονομασία θα ισχύει έναντι όλων και θα αναγράφεται στα διαβατήρια και όλα τα επίσημα έγγραφα της γειτονικής χώρας.

    Η σκοπιανή πλευρά εμμένει στα περί "μακεδονικής" ταυτότητας και γλώσσας, ενώ η ελληνική απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε τέτοια αναφορά.

    [05] Οικονομία

    Για την υπερχρέωση των νοικοκυριών

    Καταψηφίστηκε πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ

    10/7/2008 18:05:00

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Καταψηφίστηκε στο Α Θερινό Τμήμα της Βουλής, η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και την προστασία των καταναλωτών από την υπερχρέωση. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από το ΛΑΟΣ, καταψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εξασφάλισε τη διαβεβαίωση του υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια, ότι θα αξιοποιηθεί από την Κυβέρνηση σε επικείμενη νομοθετική της πρωτοβουλία. Στην πρότασή του το ΠΑΣΟΚ περιελάμβανε την αύξηση σε 20.000 ευρώ του ορίου απαίτησης της Τράπεζας, μέχρι το οποίο μπορεί να ζητηθεί η ακύρωση μιας κατάσχεσης, το δικαίωμα ακύρωσης της κατάσχεσης της "κύριας κατοικίας" -αντί της "μοναδικής", όπως ισχύει σήμερα-, τη διασφάλιση ότι ο εκπλειστηριασμός ενός ακινήτου δεν θα ξεκινά από τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής και ότι ο ιδιοκτήτης του θα λαμβάνει, από την πώληση του ακινήτου, τουλάχιστον τη διαφορά της οφειλής του από την αντικειμενική αξία του. Προτεινόταν επίσης, η εισαγωγή του θεσμού της "πτώχευσης του καταναλωτή", το δικαίωμα υπαναχώρησης του καταναλωτή, εντός 14 ημερών, από συμβάσεις καταναλωτικής πίστης για τις οποίες δεν έχουν προσημειωθεί υποθήκες, η διασφάλιση της διαφάνειας του κυμαινόμενου επιτοκίου, η κατάργηση των πανωτοκίων στις πιστωτικές κάρτες, τα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια και ο ορισμός, ως μέγιστης δυνατής οφειλής προς την Τράπεζα, του διπλασίου του αρχικού κεφαλαίου του δανείου.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου, συνέδεσε την πρόταση, με τη δυνατότητα για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που θα βασίζεται στην αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

    "Μ αυτές τις ριζικές αλλαγές θα αποτρέψουμε το πέρασμα της κρίσης από την οικονομία στην κοινωνία, θα δώσουμε προοπτική στον πολίτη και θα ανοίξουμε ένα νέο δρόμο για την οικονομία μας, που είναι εφικτός. Ένας άλλος αναπτυξιακός δρόμος για τη χώρα μας είναι εφικτός", είπε ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε πως το κόμμα του "θα σπάσει την κακή παράδοση" να καταψηφίζονται οι προτάσεις νόμου που καταθέτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς βρίσκει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και άτολμα.

    "Η πρώτη κατοικία δεν πρέπει να βγαίνει στον πλειστηριασμό, καθώς ανήκει στην οικογένεια και όχι στον ιδιοκτήτη. Είναι ιερός χώρος", ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Επιπλέον, ο Γ. Καρατζαφέρης συνέδεσε την αξιοπιστία της κυβέρνησης στο «να βάλει στον ντορό τις Τράπεζες» με το σκάνδαλο της Siemens, υποστηρίζοντας πως "οι εξελίξεις την έχουν τραυματίσει καίρια".

    "Στη Νιγηρία πέντε υπουργοί είναι στη φυλακή για τον ίδιο ακριβώς λόγο και το Ιράκ έχει καταθέσει μήνυση. Εμείς τι κάναμε εναντίον της Siemens για να δείξουμε ότι υπάρχει κράτος;", αναρωτήθηκε.

    Από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, δεσμεύτηκε ότι "όσα από τα στοιχεία είναι αξιοποιήσιμα, θα αξιοποιηθούν, γιατί αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαμόρφωση ενός πλαισίου, για τη διασφάλιση των δανειοληπτών από καταχρηστικές πρακτικές".

    Για τα υπόλοιπα, ο υφυπουργός Γιώργος Βλάχος, παρατήρησε πως "με μια πρώτη ανάγνωση φαίνονται να δείχνουν φιλοκαταναλωτικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργούν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που φαίνεται να αντιμετωπίζουν".

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, παρατήρησε πως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ "κινείται σε σωστά πλαίσια και συνιστά ένα φωτεινό διάλλειμα στη διαδικασία μιας μηδενιστικής αντιπολίτευσης".

    "Μισθωτοί, άνεργοι και συνταξιούχοι, μικροί αγρότες και επαγγελματίες, δεν πρέπει να ξεγελαστούν και να δώσουν άφεση αμαρτιών σε πολιτικές δυνάμεις, που, είτε ως Κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, συναίνεσαν στην ευρωπαϊκή εκδοχή της παγκοσμιοποίησης, αλλά και στις δηλώσεις περί κοινωνικής υπεύθυνης πολιτικής των τραπεζών", ανέφερε η Δ. Μανωλάκου από το ΚΚΕ.

    Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου διευκρίνισε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι αναντίστοιχη των αναγκών των καταναλωτών, για ένα νόμο-πλαίσιο που θα ορίζει τι σημαίνει τραπεζικός ανταγωνισμός και πώς υλοποιείται, θα ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας και θα προβλέπει τρόπους προστασίας, των συναλλασσόμενων και υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης πλήθους δημοσίων τραπεζών.

    [06] Papandreou Letter to Prime-minister

    Requesting Inquiry Committee

    10 Ιουλ 2008 14:35:0

    Sources: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑNA/ΜNA

    In a letter to the Prime-minister, PASOK President requests convention of the Parliament Plenum on the Siemens case and the setting up of an Inquiry Committee. Mr. Papandreou apportions responsibilities to both himself and the Prime-minister, characteristically adding: "we either agree to clear up the situation or resign from our share of responsibilities" Earlier, in his speech in the Parliament, Mr. Papandreou launched a strong criticism against the government saying that it is hostage of big interests and unable to deliver transparency. In a strong counterattack, Interios Minister, Prokopis Pavlopoulos blamed PASOK for hypocrisy while he refused the setting up of an Inquiry Committee before justice concludes its procedures. Strong confrontation also followed between Justice Minister, Sotiris Hatzidakis and PASOK deputy, Ntinos Roblias. In response to Mr. Roblias question speaking of the governments intervention in the work of justice and the abolition of courts self administration with regards pending issues, Mr. Hatzidakis accused both PASOK and SYRIZA parties of creating scandals and of lacking political and ideological identity. SYRIZA called for reforms in the bill regarding responsibility of ministers and political parties funding.

    [07] Πολιτική

    Κλήθηκε για κατάθεση ο Σ. Κλαδάς

    10/7/2008 15:27:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κλήση για να καταθέσει τη Δευτέρα (14 Ιουλίου), με την ιδιότητα του υπόπτου, έλαβε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Μαρία Γκανέ, ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπύρος Κλαδάς.

    Ο κ. Κλαδάς καλείται να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργεί η εισαγγελέας με αφορμή καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κώστας Κουκοδήμος, μεσολάβησε στον κ. Κλαδά, ώστε να διευθετηθεί ευνοϊκά το οικονομικό θέμα των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη.

    Χθες, Πέμπτη, ενώπιον της κ. Γκανέ κατέθεσαν ο κ. Κουκοδήμος και ο κ. Τριανταφυλλόπουλος. Με τη κατάθεση Κλαδά κλείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, και η εισαγγελική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας δε φαίνεται να προέκυψαν καινούρια στοιχεία.

    Εν τω μεταξύ, με καταθέσεις δημοσιογράφων συνεχίστηκεη προκαταρκτική έρευνα που διεξάγει η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, για τη μήνυση που έχει καταθέσει ο Θέμος Αναστασιάδης κατά του ανακριτή Δ. Οικονόμου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρ. Ζαχόπουλου.

    Σήμερα, Πέμπτη, κατέθεσαν στην κ. Γκουτζαμάνη οι δημοσιογράφοι Ν. Κακαουνάκης, Κ. Τσαρούχας, Χρ. Ράπτης και Σπ. Γκουτζάνης, ο λογιστής της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα", Γ. Πατσόπουλος, και η αδελφή του Θ. Αναστασιάδη, Νταϊάνα.

    [08] Κοινωνία

    Σε εξέλιξη φωτιές

    10/7/2008 15:13:00 (Τελευταία ενημέρωση: 10/7/2008 16:16:00)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στο Ρέθυμνο, στο δήμο Λάμπης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης, σε έκταση με ελαιόδεντρα και χαμηλή βλάστηση, όπου επιχειρούν 15 οχήματα, 45 πυροσβέστες, 12 πεζοπόροι και 2 αεροσκάφη καναντέρ. Παρά τον ισχυρό άνεμο, που δυσχεραίνει το έργο της πυροσβεστικής, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά και σε αγροτοδασική περιοχή της Πρέβεζας, ενώ σε ύφεση είναι οι φωτιές, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, στο Καρπενήσι και στο Μαίναλο. Οι Αρχές προειδοποιούν για υψηλό κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, Πέμπτη, στις περιοχές Ευβοίας, Ανατολικής Αττικής, Σάμου και Ικαρίας ενώ αύριο Παρασκευή πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 4- προβλέπεται σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις περιοχές Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Εύβοιας, Κρήτης, Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας.

    Εν τω μεταξύ, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση οδηγήθηκε στον ανακριτή Τρίπολης 23χρονος από τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας που φέρεται να ευθύνεται για 4 φωτιές οι οποίες εκδηλώθηκαν πριν τέσσερις ημέρες στο δήμο Σκυρίτιδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος έχει ψυχολογικά προβλήματα.

    [09] Κοινωνία

    Ένα δις ευρώ στις πυρόπληκτες περιοχές

    10/7/2008 14:23:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ θα κοστίσει η αποκατάσταση των ζημιών στους 7 πυρόπληκτους νομούς το 2007, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός παρουσιάζοντας με τον υπ. Επικρατείας, Θόδωρο Ρουσόπουλο την πρόοδο των έργων στις πυρόπληκτες περιοχές και την εφαρμογής της μελέτης για την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών.

    Το επόμενο διάστημα πρόκειται να δοθεί έμφαση στην αποκατάσταση των ζημιών αλλά και στην κατασκευή υποδομών που θα αλλάξουν τις υποδομές των 7 πυρόπληκτων νομών της χώρας.

    Ήδη έχουν καταβληθεί προκαταβολές αποζημιώσεων ύψους 61 εκατομμυρίων Ευρώ σε 38.000 παραγωγούς. Σταδιακά, θα καταβληθούν ακόμη 300 εκατομμύρια σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ αναμένεται η κατασκευή εγγειοβελτιωτικών έργων και προστασίας δασών συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατομμυρίων ευρώ.

    [10] Κοινωνία

    Εντοπίστηκαν ακατάλληλα τρόφιμα

    10/7/2008 12:27:00

    Στην κατάσχεση 1.243 κιλών ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης, προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά. Οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν από δύο σούπερ μάρκετ και από μία αποθήκη ψυγείων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και αφορούσαν σε διάφορα αλλαντικά, τυριά και αλιεύματα.

    Αναλυτικά πρόκειται για :

    722 κιλά τυρί γκούντα ιδιοκτησίας της εταιρείας Dintro MON ΕΠΕ που κατασχέθηκαν κατά την εκφόρτωση τους σε αποθήκη ψυγείων στη Δραπετσώνα, λόγω ελλιπών και ασαφών ενδείξεων ως προς την επωνυμία του κατασκευαστή και την χώρα προέλευσης. Ο ενδιαφερόμενος άσκησε ένσταση και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή της Νομαρχίας.

    467 κιλά διάφορα είδη αλλαντικών και τυροκομικών προϊόντων που κατασχέθηκαν από το σούπερ μάρκετ Αφοί Βερόπουλοι ΑΕΒΕ που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Δημητρίου 82-84 στον Πειραιά, γιατί ήταν αποθηκευμένα σε θερμοκρασίες υψηλότερες των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία. Ο ενδιαφερόμενος άσκησε ένσταση και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή της Νομαρχίας.

    54 κιλά αλιεύματα που κατασχέθηκαν από το σούπερ μάρκετ Καρφούρ Μαρινόπουλος που βρίσκεται επί της οδού Αιγαλέω 26 στην Αγιά Σοφιά Πειραιά, με ενδείξεις απόψυξης και επανακατάψυξης και αρχόμενη αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτήρων.

    [11] Κοινωνία

    Με ηθικό αυτουργό έμπορο ναρκωτικών

    Εξιχνίαση άγριας δολοφονίας

    10/7/2008 12:21:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με πρωτοφανή αγριότητα δολοφονήθηκε χρήστης ναρκωτικών πριν από τέσσερις μήνες, από ομάδα έξι χρηστών, που λειτούργησε κατ΄ εντολή εμπόρου ναρκωτικών, όπως προέκυψε από την εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι έξι δράστες είχαν απαγάγει τον 34χρονο Παναγιώτη Καντάρα και τον μετέφεραν στην Πάρνηθα, την 1η Μαρτίου. Εκεί τον σταύρωσαν σε κορμούς δέντρων, του έκλεισαν τα μάτια και το στόμα με ταινίες και στη συνέχεια τον δολοφόνησαν διά λιθοβολισμού. Το θύμα, μαζί με ένα φίλο του είχαν κλέψει 250 γραμμάρια ηρωίνης από τον έμπορο ναρκωτικών και αφού χρησιμοποίησαν μικρή ποσότητα, την υπόλοιπη την πούλησαν. Η κλοπή έγινε αντιληπτή από το μικρό γιό του εμπόρου, που ενημέρωσε τον πατέρα του. Ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερις από τους δράστες, δύο είναι προφυλακισμένοι και αναζητείται ο έμπορος και ηθικός αυτουργός.

    [12] Κοινωνία

    Καταδικαστική απόφαση για τη ΔΕΗ

    10/7/2008 12:12:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ είναι η αποζημίωση που επιδίκασε το Εφετείο Κρήτης σε βάρος της ΔΕΗ, για το θάνατο πριν τέσσερα χρόνια δύο νέων από ηλεκτροπληξία. Το Εφετείο με την απόφασή του επιρρίπτει την πλήρη ευθύνη στη ΔΕΗ, λόγω κακής συντήρησης του δικτύου.

    Αφορά το θάνατο ενός άνδρα και μιας γυναίκας που την Πρωτομαγιά του 2004 στο φαράγγι των Μαργαριτών έπιασαν χωρίς να το γνωρίζουν ένα πεσμένο καλώδιο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υποστούν ηλεκτροπληξία και να χάσουν τη ζωή τους.

    [13] Πολιτική

    Αντιπαράθεση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

    10/7/2008 13:27:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνο Ρόβλια με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου και στη Siemens. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Ρόβλια που έκανε λόγο για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης και για κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων στις υποθέσεις που εκκρεμούν, ο Χατζηγάκης κατηγόρησε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ για σκανδαλολογία και έλλειψη πολιτικής και ιδεολογικής πλεύσης.

    Υψηλοί τόνοι

    "Βρίσκονται σε ένα κομφούζιο μιας πολιτικής συσκότισης για αυτό ψάχνουν να βρουν ορισμένα ερείσματα δήθεν ηθικά, κάνοντας μια ηθικολογία η οποία καταλήγει σε μια βάναυση και απαράδεκτη επίθεση κατά της δικαιοσύνης", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Χατζηγάκης. Σχολιάζοντας δε την αναφορά του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα ότι ο τόπος έχει ανάγκη ένα Ντι Πιέτρο στην ελληνική δικαιοσύνη σημείωσε:

    "Η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική πολιτική σκηνή δεν έχει ανάγκη, ούτε από ήρωες, ούτε από κατασκευασμένα πρόσωπα τα οποία δήθεν θα σώσουν την κατάσταση αλλά έχουν ανάγκη από σοβαρότητα, υπευθυνότητα, έλλειψη λαϊκισμού και κυρίως όχι από ψευδολογία".

    Στη συνέχεια ο κ Χατζηγάκης χαρακτήρισε ψευδή και συκοφαντικά τα όσα αναφέρονται για παρεμβάσεις του ίδιου στη δικαιοσύνη, ενώ έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης σκέπτεται σοβαρά ορισμένες παρεμβάσεις στα θέματα του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων. Όπως είπε, αυτές οι σκέψεις στηρίζονται σε σειρά εγγράφων σημαντικών ανθρώπων, όπως ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κάππος και ο εξαίρετος εισαγγελέας κ. Φλωρίδης που τονίζουν ότι το αυτοδιοίκητο εκθέτει σε κίνδυνο δημιουργίας πελατειακών σχέσεων και διαταράσσει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης καλλιεργώντας κλίμα ομαδοποιήσεων, πολιτικαντισμού και πελατειακών σχέσεων.

    Από την πλευρά του, ο κ Ρόβλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση "ότι ελέγχει μέσω μιας μικρής ομάδας δικαστικών λειτουργών το χώρο της δικαιοσύνης και κυρίως τις κρίσιμες υποθέσεις που την αφορούν, όπως υποκλοπές, απαγωγές ομόλογα, Ζαχόπουλος και Siemens".

    "Όλα όσα σας αφορούν μπήκαν στο αρχείο. Εσείς προσωπικά κατευθύνετε τις δικαστικές έρευνες κύριε υπουργέ", τόνισε ο κ Ρόβλιας.

    Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι, "ο υπουργός Δικαιοσύνης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η υπόθεση της Siemens αφορά το ΠΑΣΟΚ και "συμπτωματικά" και ο κ. Αθανασίου κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα ακολουθώντας τις υποδείξεις του, ενώ παράλληλα έδωσε συγχωροχάρτι στα κυβερνητικά και υπουργικά στελέχη σε σχέση με την υπόθεση Ζαχόπουλου".

    Ακόμα, ο κ Ρόβλιας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης για κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.

    Ανταπαντώντας, ο κ Χατζηγάκης έκανε λόγο για διάλογο κωφών και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας λόγω έλλειψης επιχειρημάτων.

    "Από τη στιγμή που ανέλαβα υπουργός ακούω το ίδιο τροπάριο για τα ομόλογα, το Ζαχόπουλο. τη Siemens. Τα ομόλογα πήραν το δρόμο τους.. ¨Όχι μόνο δεν κουκουλώθηκαν αλλά πήγε φυλακή άνθρωπος, άλλοι είναι έξω με προσωρινή απόλυση , έχουν προχωρήσει πολύ και θα προχωρήσουν ακόμα περισσότερο. Μην κάνετε λοιπόν λαϊκισμό , γιατί αυτό κάνετε. Έχετε δικαίωμα να κάνετε κριτική αλλά με επιχειρήματα" κατέληξε ο κ Χατζηγάκης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 July 2008 - 16:50:18 UTC