Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πεκίνο...ερχόμαστε!
  • [02] "Απαράδεκτο το σημερινό status quo"
  • [03] Στο Ισραήλ ο Γκόρντον Μπράουν
  • [04] Νέα επεισόδια με δύο νεκρούς στην Κίνα
  • [05] "Επιτακτική η ενεργοποίηση του Ταμείου κατά της φτώχειας"

    [01] Μπάσκετ

    Συνεπής στο ραντεβού της η εθνική

    Πεκίνο...ερχόμαστε!

    20/7/2008 0:08:00

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ατλάντα, Αθήνα, Πεκίνο... 1996, 2004 και 2008. Μία νέα πόλη, η πρωτεύουσα της Κίνας, προστέθηκε απόψε στην ολυμπιακή διαδρομή της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών στο πέρασμα της Ιστορίας. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη επικράτησαν 88-63 του Πουέρτο Ρίκο, στον δεύτερο ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ, στο κατάμεστο από Έλληνες φιλάθλους ΟΑΚΑ, και πανηγύρισαν αήττητοι σε 4 αγώνες την πρόκριση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα περιμένει να μάθει από την αυριανή κλήρωση (μετά το τέλος του «μικρού» τελικού Γερμανία-Πουέρτο Ρίκο, ο νικητής του οποίου εξασφαλίζει το 3ο και τελευταίο «εισιτήριο» για το Πεκίνο) σε ποιον όμιλο εκ των Α΄ (Αργεντινή, Αυστραλία, Ιράν, Λιθουανία, Ρωσία) και Β΄ (Ανγκόλα, Κίνα, Ισπανία και ΗΠΑ) θα τοποθετηθεί στο ολυμπιακό τουρνουά. Οι δύο από τις τρεις (έχει ήδη προκριθεί η Κροατία) θα τοποθετηθούν υποχρεωτικά στο ίδιο γκρουπ. Πρώτος σκόρερ ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 15 πόντους και 3 τρίποντα, «Kill-Bill» όνομα και πράγμα ο Βασίλης Σπανούλης με 14 πόντους, ΜVP όμως ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ (έκανε τη διαφορά στην 3η περίοδο). Διψήφιο νούμερο πέτυχαν ακόμη οι Τσαρτσαρής (11π.), Βασιλόπουλος (10π.) και Μπουρούσης (10π.). «Κλειδί» πάντως ήταν η απίστευτη ελληνική άμυνα, που υποχρέωσε τα μεγάλα «πυροβόλα» του Πουέρτο Ρίκο από την περιφέρεια, Λάρι Αγιούσο και Κάρλος Αρόγιο, να «κολλήσουν» στους 2 και... 0 πόντους, αντίστοιχα. Ο Αρόγιο, πάντως, αγωνίστηκε λιγότερο από 10 λεπτά. «Χαμηλή πτήση» και για τους Ντανιέλ Σαντιάγκο και Πίτερ Τζον Ράμος της πορτορικανής φροντ λάιν με 7 και 6 πόντους, αντίστοιχα. Δέκα εύστοχα τρίποντα, 22/37 δίποντα και 14/24 βολές ήταν η επιθετική συγκομιδή για την Εθνική, μαζί με 18 ασίστ (έναντι 9 του αντιπάλου) και 39 ριμπάουντ έναντι 38 του Πουέρτο Ρίκο.

    Τα δεκάλεπτα: 11-19, 35-48, 50-68, 63-88.

    «Αγριεμένοι» μπήκαν στο παρκέ Διαμαντίδης, Σπανούλης, Βασιλόπουλος, Φώτσης και Τσαρτσαρής σε θέση σέντερ και, προσφέροντας θέαμα πριν ακόμη «ζεσταθούν», προηγήθηκαν 0-6. Το τρίποντο του Αντώνη Φώτση λίγο αργότερα διαμόρφωσε το 4-13, βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Ο Πορτορικανός προπονητής έριξε τον Ντανιέλ Σαντιάγκο στη θέση του Ράμος και η είσοδος του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ήρθε ως «απάντηση» από τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Με 4 πόντους και 2 ριμπάουντ στα γρήγορα, ο «Σόφο» ήταν ασταμάτητος και υπό τις επιδοκιμασίες των Ελλήνων φιλάθλων η Εθνική ξέφυγε 2 φορές με 10 πόντους, 7-17 και 9-19, για να λήξει 11-19 το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο πρόλαβαν ν΄ αγωνιστούν και οι Παπαλουκάς, Πελεκάνος και Ζήσης. Ο τελευταίος τραυματίστηκε στον ώμο στις αρχές της δεύτερης περιόδου, μετά από σύγκρουση με τον Κάρλος Αρόγιο, και παρακολούθησε από τον πάγκο (παγοθεραπεία) το δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ δεν βγήκε καν από τα αποδυτήρια μετά το ημίχρονο. Οι συμπαίκτες του, πάντως, έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να μη φανεί το κενό του άτυχου και στην Ιαπωνία, Ζήση, το 2006, όταν είχε δεχτεί αγκωνιά από τον Βραζιλιάνο Βαρεχάο, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο του Μουντομπάσκετ. Με 4 εύστοχα τρίποντα, υψηλά ποσοστά στα δίποντα, εκπληκτικές συνεργασίες, αλλά κυρίως πάθος στην άμυνα και πολυφωνία στην επίθεση (μεγάλη εμφάνιση οι Σπανούλης, Σχορτσιανίτης και Τσαρτσαρής), επέβαλαν τον ρυθμό τους και υποχρέωσαν σε 9 λάθη (4 η Ελλάδα) το Πουέρτο Ρίκο στο α΄ ημίχρονο. Η μοναδική φορά που μείωσε απειλητικά το Πουέρτο Ρίκο ήταν όταν ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραφε 27-33 (με τον Μπαρέα να σημειώνει 8 πόντους μόνο στην 3η περίοδο και να φτάνει τους 16). Τέσσερις άστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.25 και 6 ακόμη λάθη στην 3η περίοδο του Πουέρτο Ρίκο και στον αντίποδα ομαδικό πνεύμα (13 ασίστ σε 3 δεκάλεπτα) και 7 κλεψίματα για την Εθνική μας. Το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη (10π. στο 20λεπτο) αποτέλεσε έναυσμα για το 9-0 σερί που θα ακολουθούσε για την ελληνική ομάδα η οποία προηγήθηκε 27-42, σκορ που διαμορφώθηκε χάρη σε 3 σερί πόντους του Γιάννη Μπουρούση (εντυπωσιακό κάρφωμα) κι ένα... μαγικό καλάθι του Σχορτσιανίτη μετά από πανέξυπνη ασίστ του Θοδωρή Παπαλουκά.

    Ο Σχορτσιανίτης ήταν ο ΜVP της 3ης περιόδου και ο άνθρωπος που βροντοφώναξε «όχι» στην δυνατή πάντως φροντ λάιν του Πουέρτο Ρίκο. Ούτε ο Ράμος, ούτε ο Σαντιάγκο, ούτε κανείς από τους παίκτες που έστειλε ο Μανουέλ Σιντρόν πάνω στον σέντερ του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Όταν στο 24ο λεπτό ο «Σόφο» αντικατέστησε τον Κώστα Τσαρτσαρή, το 45-53 (από Λι και Μπαρέα) μετετράπη σε 49-58 και, ενώ ο θηριώδης σέντερ της Εθνικής Ελλάδας υποχρέωσε και σε 4ο φάουλ τον γιγαντώδη Ράμος στο 25ο λεπτό. Με διαδοχικά γκολ-φάουλ, ο Σχορτσιανίτης έδωσε τη «σκυτάλη» στον Γιάννη Μπουρούση περίπου 3 λεπτά πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου, αφού ο Γιαννάκης τον απέσυρε, όταν έκανε φάουλ (το 3ο του) στον Λάρι Αγιούσο. Ήταν η σειρά του Καρδιτσιώτη σέντερ να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στην πορτορικανή φροντ λάιν (με χάι-λάιτ νέα ασίστ του Παπαλουκά στον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό από τη νέα σεζόν). Το 50-68 στο 30΄ ήταν η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς μέχρι τότε, δηλαδή οι +18 πόντοι, και το Πεκίνο απείχε... μόλις δέκα λεπτά από το... ΟΑΚΑ. Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησαν τον... έκτο παίκτη τους, δηλαδή τους Έλληνες φιλάθλους, όπως τους αποκαλούν οι ίδιοι οι διεθνείς, δηλαδή με υψηλό θέαμα, γρήγορο μπάσκετ, κλεψίματα και τρίποντα στην 4η περίοδο από Παπαλουκά και Διαμαντίδη. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της «επίσημης αγαπημένης» και οι προκλήσεις των Πορτορικανών (που προσπάθησαν μία με τον Σπανούλη και μία με τον Διαμαντίδη να δημιουργήσουν επεισόδιο) δεν έβρισκαν «απάντηση» από τους παίκτες του Γιαννάκη. Βασιλόπουλος και Παπαλουκάς έδωσαν στη διαφορά την μέγιστη τιμή της (+25, 58-83) με παλικαρίσιες προσπάθειες. Γλυνιαδάκης και Πελεκάνος πήραν χρόνο συμμετοχής από τον Γιαννάκη στα τελευταία 2 λεπτά και, υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα και το σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς», η Εθνική «πετούσε» ήδη για Πεκίνο.

    Διαιτητές: Γκιρς (Αυστραλία), Ιερεθουέλο (Ισπανία), Χούλιο (Αγκόλα)

    ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Μανουέλ Σιντρόν): Ράμος 6, Μπαρέα 16 (1), Ριβέρα 8 (2), Αρόγιο, Μοχίκα 3, Τζόουνς 4, Αγιούσο 2, Σάντσες 6 (1), Βιλαφάνε, Φάλκον 4, Λι 7 (1), Σαντιάγκο 7.

    ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (1), Μπουρούσης 10, Ζήσης, Σπανούλης 14 (2), Βασιλόπουλος 10 (2), Φώτσης 6 (1), Πρίντεζης, Γλυνιαδάκης, Τσαρτσαρής 11 (1), Διαμαντίδης 15 (3), Σχορτσιανίτης 13, Πελεκάνος.

    [02] Πολιτική

    Δηλώσεις Μπακογιάννη για την Κύπρο

    "Απαράδεκτο το σημερινό status quo"

    20/7/2008 11:03:00 (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2008 11:15:09)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    "Αυτή η ημέρα θυμίζει σε όλους, όχι μόνο την τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο αλλά και τη συνεχιζόμενη επί 34 χρόνια παράνομη κατοχή εδάφους ενός ευρωπαϊκού κράτους, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της εισβολής στην Κύπρο. Στις 11 το πρωί γίνεται στην Μητρόπολη Αθηνών παρουσία του προέδρου της Βουλής Αρχιερατικό μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Κύπρο. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο στρατιώτη.

    "Η ημέρα αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που θα οδηγήσει σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, μιας κυριαρχίας, μιας ιθαγένειας και μιας διεθνούς προσωπικότητας. Μιας λύσης που θα βασίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο", προσθέτει η υπουργός Εξωτερικών.

    Διαβεβαιώνει επίσης ότι "οι προσπάθειες που καταβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η κυπριακή ηγεσία θα έχουν, όπως πάντα, την αμέριστη συμπαράσταση και σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας".

    Αναφερόμενη στον ρόλο της Τουρκίας, τονίζει "ότι η τουρκική ηγεσία δεν πρέπει να ενθαρρύνει με τις ενέργειές της την αδιαλλαξία, αλλά αντίθετα να ενθαρρύνει τη μετριοπάθεια και τη νηφαλιότητα ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα, καλά προετοιμασμένη και ουσιαστική προσπάθεια διαπραγμάτευσης. Μίας διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ που θα παρέχει εχέγγυα επιτυχίας".

    Τέλος, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι "το σημερινό status quo στην Κύπρο είναι απαράδεκτο" και τονίζει ότι "πρέπει να αλλάξει προκειμένου και οι δύο κοινότητες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να μπορέσουν να απολαύσουν τα οφέλη της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    [03] Κόσμος

    Στο Ισραήλ ο Γκόρντον Μπράουν

    20/7/2008 11:30:00

    Πηγή: ΑΠΕ, AFP, BBC

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν έφθασε το βράδυ του Σαββάτου στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβιβ για μια επίσκεψη δύο ημερών στο Ισραήλ και την Δυτική Όχθη, την πρώτη του αφότου διαδέχθηκε τον Τόνι Μπλέρ, τον Ιούνιο του 2007, ως επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

    "Ο κ. Μπράουν πρόκειται να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Εχουντ Ολμερτ καθώς και με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ για να συζητήσουν για την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας, της ανάπτυξης και της οικονομικής ανόρθωσης", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μισέλ Ελαμ, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα ο αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στο ισραηλινό κοινοβούλιο.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον ισραηλινό πρόεδρο Σίμον Πέρες και θα επισκεφθεί το μνημείο του ολοκαυτώματος του Γιαντ Βάσεμ.

    Ο Μπράουν πραγματοποίησε νωρίτερα αιφνίδια επίσκεψη στη Βαγδάτη στη διάρκεια της οποία ανακοίνωσε ότι το βρετανικό εκστρατευτικό σώμα στο Ιράκ θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, αρνήθηκε όμως να κάνει "ένα τεχνητό χρονοδιάγραμμα" αποχώρησης. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις βρετανικές δυνάμεις που εδρεύουν στην Βασόρα, στο νότιο τμήμα του Ιράκ.

    Ανησυχία για τους ομήρους

    Η οργάνωση που απήγαγε πέντε Βρετανούς στο Ιράκ τον Μάιο του 2007 έστειλε στην εφημερίδα "Sunday Times" ένα βίντεο, στο οποίο εκπρόσωπος της οργάνωσης δηλώνει ότι ένας από αυτούς αυτοκτόνησε, μετέδωσαν χθες Σάββατο τα βρετανικά ΜΜΕ.

    Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι αυτή η πρωτοβουλία των απαγωγέων "θα προκαλέσει θλίψη και βαθιά ανησυχία στις οικογένειες των πέντε ανδρών".

    Από την πλευρά του ο Βρετανός Πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε σήμερα από το Ισραήλ ότι εξετάζει σοβαρά τον ισχυρισμό της ιρακινής οργάνωσης, ότι ένας από τους πέντε ομήρους που κρατούσε αυτοκτόνησε.

    Στην δήλωση των απαγωγέων αναφέρεται ότι ένας από τους ομήρους που ονομαζόταν Τζέισον, αυτοκτόνησε στις 25 Μαΐου-ένα χρόνο αφότου οι Βρετανοί είχαν απαχθεί από μια οργάνωση φανατικών σιιτών μέσα από το κτίριο του ιρακινού υπουργείου Οικονομικών, σε μια επιδρομή στην Βαγδάτη.

    "Σαφώς είναι μια πολύ θλιβερή εξέλιξη. Το παίρνουμε πολύ στα σοβαρά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στο παρασκήνιο προσπαθώντας να βρουν μια λύση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπράουν.

    Ο Μπράουν ανέφερε επίσης ότι συζήτησε το ζήτημα των πέντε ομήρων με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι χθες, Σάββατο, στη Βαγδάτη. "Και οι δυο έχουμε την κοινή επιθυμία να τους δούμε να επιστρέφουν σώοι στις οικογένειες τους, καλώ αυτούς που κρατούν τους ομήρους να τους απελευθερώσουν αμέσως και χωρίς όρους".

    [04] Κόσμος

    Λίγες μόλις εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Νέα επεισόδια με δύο νεκρούς στην Κίνα

    20/7/2008 11:18:00

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αστυνομικοί σκότωσαν δύο ανθρώπους σε συγκρούσεις με αγρότες που διαδήλωναν στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, σ ένα ακόμη ξέσπασμα ταραχών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, όπως μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ, σήμερα Κυριακή.

    Τα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην απομακρυσμένη επαρχία Γιούναν, όταν περίπου 1.000 άνθρωποι που εργάζονται στον πρωτογενή τομέα διαδήλωσαν εξ αιτίας μιας διένεξης για την τιμή πώλησης των προϊόντων τους, σύμφωνα με το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Δημοκρατία του Χονγκ Κονγκ.

    Η αστυνομία κλήθηκε για να ελέγξει την κατάσταση στην κομητεία Μένγκλιαν κι ενεπλάκη σε συγκρούσεις με εκατοντάδες καλλιεργητές καουτσούκ. Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά των αστυνομικών κι ένας τρίτος τραυματίσθηκε σοβαρά, ανέφερε το Κέντρο. Περίπου 20 άνθρωποι συνελήφθησαν.

    Η τοπική αστυνομία πάντως δεν σχολίασε τις πληροφορίες αυτές.

    Σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, περίπου 200 άνθρωποι συνέχιζαν να είναι συγκεντρωμένοι στο σημείο όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια το πρωί της Κυριακής. Κατά το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, διαδήλωναν διότι "εξαναγκάστηκαν" να διαθέσουν όλη τη συγκομιδή τους σε υπηρεσίες της τοπικής κυβέρνησης σε τιμή 40% χαμηλότερη από αυτή της αγοράς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη των τοπικών αρχών εστάλησαν στην περιοχή με εντολές από τον Μπάι Ένπεϊ, κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης του ΚΚΚ στην Γιούναν, να αποκλιμακώσουν την κατάσταση. Το πρακτορείο ανέφερε πως ο Μπάι έδωσε οδηγίες στην ομάδα των αξιωματούχων να ακούσουν "με προσοχή τις διαμαρτυρίες και τις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής, να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να σωθούν οι τραυματίες και να παρηγορήσουν τις οικογένειες των νεκρών", ώστε "να μην οξυνθεί περαιτέρω η κατάσταση".

    Σε άλλα επεισόδια, πάνω από 100 άνθρωποι στην επαρχία Γκουάνγκντονγκ της νότιας Κίνας επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που υποπτεύονται πως προχώρησαν τον ξυλοδαρμό ενός μοτοσικλετιστή ο οποίος απεβίωσε.

    Η κυβέρνηση της Κίνας εξέφρασε πρόσφατα ανησυχία για την κοινωνική αναταραχή και το ενδεχόμενο να αμαυρώσει την φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων το διάστημα από την 8η έως την 24η Αυγούστου, στην διάρκεια των οποίων θέλει να προβάλει μια εικόνα μεγαλείου, εθνικής ενότητας και αρμονίας. Πρόσφατα οι τοπικές αρχές έλαβαν εντολή να σπεύσουν να επιλύσουν τοπικά προβλήματα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να σημειωθούν ταραχές και διαδηλώσεις που θα μπορούσαν να επεκταθούν στο Πεκίνο.

    [05] Οικονομία

    Ο Γ. Αλογοσκούφης στην Ημερησία

    "Επιτακτική η ενεργοποίηση του Ταμείου κατά της φτώχειας"

    20/7/2008 11:10:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Η ενεργοποίηση του Ταμείου κατά της Φτώχειας γίνεται πιο επιτακτική στη σημερινή δυσμενή διεθνή συγκυρία, η οποία έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στην οικονομία σε σχέση με ό,τι προβλέπαμε ακόμη και σχετικά πρόσφατα. Αυτό τονίζει ο υπουργός Οικονομίας στην Ημερησία και σημειώνει πως τα μέτρα για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο και θα αφορούν αυτούς που έχουν πραγματικά τις μεγαλύτερες ανάγκες. Παράλληλα, ο κ. Αλογοσκούφης επισημαίνει ότι έως το τέλος Αυγούστου θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την ένταξη των ειδικών λογαριασμών στον κρατικό προϋπολογισμό. Σχετικά με την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote, ο κ. Αλογοσκούφης επαναλαμβάνει ότι ήταν μία κίνηση που λειτούργησε υπέρ του ΟΤΕ και τονίζει ότι η απόφαση ελήφθη αποκλειστικά από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Παναγή Βουρλούμη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 July 2008 - 8:49:49 UTC