Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πυρά" για τις ΔΕΚΟ
  • [02] Στη Χάγη ο Κάρατζιτς
  • [03] Νέες καταθέσεις για την τραγωδία στο Πέραμα
  • [04] Σεισμός στην Κεφαλονιά
  • [05] Μια μοναδική βραδιά με τον Λέοναρντ Κοέν
  • [06] Λογοκρισία του Internet στην Ολυμπιακή Κίνα
  • [07] "Λουκέτο" και σε Starbucks στην Αυστραλία
  • [08] Σε κώμα ο 20χρονος Αυστραλός

    [01] Πολιτική

    Σήμερα η ψήφιση κατ' άρθρον

    "Πυρά" για τις ΔΕΚΟ

    30/7/2008 8:11:00 (Τελευταία ενημέρωση: 30/7/2008 8:31:03)

    Πηγή: NET, NET 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Υψηλοί τόνοι επικράτησαν την Τρίτη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που περιλαμβάνει και την τροπολογία για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τους βουλευτές της ΝΔ και αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα κατ άρθρον. Στο επίκεντρο της έντονης κριτικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρέθηκε η τροπολογία που αφορά τις ΔΕΚΟ και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης κάνοντας λόγω για παράφορη κατάλυση των εργασιακών σχέσεων. Τις αιτιάσεις απέρριψαν κατηγορηματικά τόσο ο υπουργός Οικονομίας όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, και κατηγόρησαν το ΠΑΣΟΚ για πολιτική υποκρισία. Θέμα προέκυψε και με την αντικατάσταση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Μανώλη, στο θερινό τμήμα της Βουλής. Αντιδρώντας στην τροπολογία για τις ΔΕΚΟ, απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν για σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό.

    "Ισορροπία και κοινωνικά κριτήρια"

    "Το νομοσχέδιο για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, είναι θεσμικό και προσωποποιημένο. Αν η κυβέρνηση ήθελε να απομακρύνει ένα πρόσωπο, θα μπορούσε να το πράξει με τον τρόπο με τον οποίο το διόρισε" ανέφερε σε παρέμβασή του, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, απαντώντας στους εισηγητές της αντιπολίτευσης οι οποίοι προηγουμένως είχαν καταφερθεί κατά του νομοσχεδίου στο σύνολό του, δηλώνοντας πως θα το καταψηφίσουν επί της αρχής.

    Ενισχύοντας την εικόνα ενός "θεσμικού νομοσχεδίου", όπως το χαρακτήρισε, ο κ. Αλογοσκούφης υπενθύμισε πως στο κείμενο ενσωματώνονται Οδηγία της Ε.Ε. και συστάσεις της Ομάδας Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF), "του αναγνωρισμένου διεθνούς φορέα ενάντια στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες που υπάρχουν. Όπως ξέρετε ο συγκεκριμένος θεσμός έχει εισαχθεί το 1995, αλλά δυστυχώς δεν λειτούργησε ποτέ αποτελεσματικά και αυτό πάμε να θεραπεύσουμε. Επικεφαλής δε, της αρμόδιας Επιτροπής, ορίζεται ανώτατος δικαστικός λειτουργός εν ενεργεία, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, ώστε να αποκατασταθεί η αναγκαία συνεργασία μεταξύ επιτροπής, εισαγγελικών αρχών και τακτικής δικαιοσύνης".

    Σχετικά με την τροπολογία για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ, ο υπουργός προέταξε την ανάγκη "ισορροπίας και πρόταξης των κοινωνικών κριτηρίων", υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων:"Η ίδια νομοθεσία θα πρέπει να εφαρμόζεται στις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι να έχουμε αυτή τη διαφορά, υπάλληλοι που εργάζονται στο Δημόσιο, (με τις ήδη μεγαλύτερες εργασιακές εξασφαλίσεις) να έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση από εκείνους του ιδιωτικού τομέα".

    Στο ίδιο πλαίσιο επεσήμανε πως η διυπουργική Επιτροπή των ΔΕΚΟ, η οποία θα αποφασίζει για τις μισθολογικές αυξήσεις, δεν αποφασίζει αυθαίρετα, αλλά "σύμφωνα με την πορεία του πληθωρισμού, την πορεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων".

    "Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη κατάσταση του κου υπουργού. Ανακοινώθηκε αντικατάσταση βουλευτή της πλειοψηφίας. Υπουργοί της κυβέρνησης, συνάδελφοι του κ.Αλογοσκούφη, κρατούν αποστάσεις ασφαλείας"απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ.

    "Η τροπολογία για τις ΔΕΚΟ, είναι βόμβα στα θεμέλια του εργατικού δικαίου" συνέχισε ο κ. Βενιζέλος. "Όταν υπονομεύεται το εργατικό δίκαιο στον δημόσιο τομέα, αυτό γίνεται ως πρώτο βήμα και προοίμιο για τη μείωση δικαιωμάτων και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Άρα το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι πάει να βάλει σε τάξη τις ΔΕΚΟ, είναι προκλητικό".

    "Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ξεφύγει απ αυτά που έκανε στο παρελθόν στις ΔΕΚΟ, όταν αρκετοί συνδικαλιστικοί ηγέτες λειτουργούσαν σαν κομματικοί εγκάθετοι και υπάκουαν σε εντολές κομματικών κλιμακίων» απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος. "Η κυβέρνηση δεν υπεισέρχεται σε θέματα κοινωνικού διαλόγου. Οι ΔΕΚΟ όμως, που επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν είναι φέουδα ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ ούτε της Αριστεράς. Δεν επιτρέπεται οι ΔΕΚΟ να διέπονται από συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι των διοικούντων και της εκάστοτε συνδικαλιστικής ηγεσίας".

    "Δεν καταργείται τίποτα, δεν αλλοιώνεται τίποτα, αλλά δεν μπορεί κανείς, τη στιγμή που πληρώνει ο λαός, να παριστάνει τον ειρηνοποιό στις εργασιακές σχέσεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το κόστος. Αυτό προσπαθεί η κυβέρνηση να αλλάξει" κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    "Ο Ζορμπάς έψαξε - και είχε, απ ό,τι φαίνεται, ανεξαρτησία σκέψης με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα" ανέφερε ο Αντώνης Σκυλάκος (ΚΚΕ). "Για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα, γίνεται μια Επιτροπή υπό τον έλεγχο του υπουργείου Οικονομίας" παρατήρησε. Όόσο για την τροπολογία για τους νεοεισερχόμενους στις ΔΕΚΟ, αυτή θα συμπαρασύρει οπωσδήποτε και τους εργαζομένους μέσα στις πρώην ΔΕΚΟ. "Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των μέχρι σήμερα κατακτήσεων και λειτουργίας του συνδικαλιστικού μας κινήματος" ανέφερε ο κ. Σκυλάκος.

    "Αλίμονο αν υπεισέρχετο σε θέματα κοινωνικού διαλόγου η κυβέρνηση" ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Ψαριανός. "Γι αυτό και προετοιμάζει νομοθετήματα στην Επιτροπή και τα περνά στο Τμήμα με άλλους ανθρώπους. Και βεβαίως είναι όλα για το δημόσιο συμφέρον. Είναι σαν να ειρωνευόμαστε όλον τον κόσμο μπροστά στη μούρη του - και να περνάμε καλοκαιριάτικα τα πάντα στη ζούλα".

    "Πώς είναι δυνατόν να θεωρήσουμε αγνές τις προθέσεις σας, κε υπουργέ, όταν έχετε κάποιες εκθέσεις ενός δικαστικού λειτουργού που βρισκόταν στην Αρχή αυτή, και δεν τις εμφανίζετε για να δούμε το περιεχόμενό τους;" αναρωτήθηκε ο Αθ. Πλεύρης (ΛΑΟΣ) και υπογράμμισε : "Δεν έχετε την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του μαύρου χρήματος που υπάρχει στην Ελλάδα".

    Αντιδράσεις για την αντικατάσταση Μανώλη

    Στην αντικατάσταση του Γιάννη Μανώλη, στο θερινό τμήμα της Βουλής, προχώρησε το κυβερνών κόμμα, μετά την άρνησή του να ψηφίσει την τροπολογία για τις ΔΕΚΟ.

    Νόθευση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, χαρακτήρισε την αντικατάσταση Μανώλη το ΠΑΣΟΚ, ενώ για συνήθη κοινοβουλευτική διαδικασία μίλησε η κυβέρνηση.

    Στην τροπολογία για τις ΔΕΚΟ αντιδρούν εργαζόμενοι και συνδικάτα, ενώ, την απόσυρσή της ζήτησε η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζοντάς την αντισυνταγματική.

    Αντιδρώντας στην τροπολογία για τις ΔΕΚΟ, απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο. Σήμερα οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν όλο το 24ωρο, ενώ αύριο θα γίνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

    [02] Κόσμος

    Δεν κατατέθηκε ποτέ έφεση

    Στη Χάγη ο Κάρατζιτς

    30/7/2008 8:45:00 (Τελευταία ενημέρωση: 30/7/2008 11:13:41)

    Συντάκτης: Ανθή Νταουσάνη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

    Ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στην διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάραζιτς εγκατέλειψε τη Σερβία και ήδη βρίσκεται σε κρατητήριο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία του ΟΗΕ στη Χάγη Το αεροσκάφος που μετάφερε τον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, ήδη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ρότερνταμ στην Ολλανδία, Από εκεί ο Κάρατζιτς μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο κράτησης κοντά στη Χάγη, όπου και θα παραμείνει έως ότου να δικαστεί.

    Η έκδοση του Ράντοβαν Κάρατζιτς στη Χάγη έγινε με βάση το νόμο για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και αφού διαπιστώθηκε ότι εκπληρώθηκαν οι όροι για την εφαρμογή του νόμου, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το υπουργείο Δικαιοσύνης της Σερβίας. Στο ανακοινωθέν αναφέρεται, επίσης, ότι προηγήθηκε απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Βελιγραδίου που έκρινε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την έκδοση του Ράντοβαν Κάρατζιτς στο ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αναφέρεται στην έφεση, ωστόσο ο δικηγόρος του Κάρατζιτς, Σβέτοζαρ Βούγιατσιτς, επιβεβαίωσε με δήλωση του, σήμερα το πρωί, ότι δεν κατέθεσε ποτέ έφεση κι ότι υποστήριζε μέχρι σήμερα το αντίθετο προκειμένου να παρατείνει την παραμονή του Κάρατζιτς στο Βελιγράδι, ώστε να τον επισκεφτεί η οικογένειά του.

    Οχηματοπομπή από τρία τζιπ των μυστικών υπηρεσιών, με αδιαφανή παράθυρα και σειρήνες, μετέφερε τον Κάραζιτς από το κτίριο όπου βρισκόταν μετά τη σύλληψή του την 21η Ιουλίου, περίπου στις 03:45 (04:45 ώρα Ελλάδας), στο αεροδρόμιο.

    Η έκδοση του πρώην ηγέτη των Σερβοβοσνίων, που κατηγορείται για την πολιορκία στο Σεράγεβο και τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, έγινε μετά από μια νύχτα συγκρούσεων, όπου τουλάχιστον 25 αστυνομικοί και 19 πολίτες, τραυματίστηκαν στις ταραχές που προκλήθηκαν ανάμεσα σε υποστηρικτές του Κάρατζιτς και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει πλήθος νεαρών στην πλατεία της Δημοκρατίας, μετά την ομιλία του εθνικιστή πολιτικού, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

    Επεισόδια στο Βελιγράδι

    Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μεταξύ υποστηρικτών τού Κάρατζιτς και μελών των υπηρεσιών ασφαλείας στη σερβική πρωτεύουσα. Τουλάχιστον 25 αστυνομικοί και 19 πολίτες, περιλαμβανομένων ενός Ισπανού κι ενός Σέρβου δημοσιογράφου, τραυματίστηκαν στις ταραχές που προκλήθηκαν ανάμεσα σε υποστηρικτές του Κάρατζιτς και τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μόλις σκοτείνιασε και μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τουλάχιστον 10.000 σκληροπυρηνικών εθνικιστών στην κεντρική πλατεία του Βελιγραδίου. Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς, είχε πάντως καλέσει να γίνει μια ειρηνική πορεία. "Δε συγκεντρωθήκαμε για να καταστρέψουμε το Βελιγράδι, αλλά τον Πρόεδρο Τάντιτς", είπε ο Νίκολιτς.

    Περίπου 50 άτομα -αρκετοί εκ των οποίων φέρονται να είναι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων- επιδόθηκαν στο σπάσιμο παραθύρων και γραφείων που βρίσκονταν κοντά στην πλατεία και όπως μετέδωσαν τα σερβικά ΜΜΕ, ανάμεσα στους τραυματίες είναι και αρκετοί αστυνομικοί.

    Η Ευρώπη θέλει μια Σερβία, στην οποία οι νόμοι γίνονται σεβαστοί, δήλωσε από την πλευρά του ο Σέρβος Πρόεδρος, Μπόρις Τάντιτς, χαρακτηρίζοντας απίστευτο το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαμαρτύρονται κατά του σεβασμού των νόμων.

    Κληθείς να σχολιάσει τις εναντίον του απειλές, ανέφερε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα αποθαρρύνουν τους ξένους επενδυτές, μειώνοντας τις προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι τα απειλητικά μηνύματα εμπλέκουν την οικογένειά του.

    Ο κ. Τάντιτς είπε ακόμη ότι η χώρα του στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των γειτόνων της και επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί τους για την επίτευξη αυτού του κοινού στόχου.

    Βαρύ το κατηγορητήριο

    Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία επιβεβαίωσε με ανακοίνωση την έκδοση του πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων, Ράντοβαν Κάρατζιτς και τη μεταφορά του στις φυλακές Σεβένινγκεν, έξω από τη Χάγη.

    Ο Κάρατζιτς κατηγορείται για γενοκτονία και πληθώρα άλλων εγκλημάτων κατά των μουσουλμάνων, των Κροατών και άλλων μη Σέρβων πολιτών στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, την περίοδο 1992-1995.

    Το κατηγορητήριο αναφέρει- μεταξύ άλλων- ότι ο Κάρατζιτς διέπραξε γενοκτονία, όταν δυνάμεις που τελούσαν υπό τις διαταγές τους σκότωσαν μη Σέρβους κατά τη διάρκεια επιθέσεων σε διάφορους δήμους της Βοσνίας. Έπειτα από αυτές τις επιθέσεις- αναφέρεται στο κατηγορητήριο- οι σερβοβοσνιακές δυνάμεις περικύκλωσαν δεκάδες χιλιάδες μη Σέρβους και τους μετέφεραν σε 20 κέντρα κράτησης, όπου υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια, σεξουαλική κακοποίηση και ορισμένοι εξ αυτών θανατώθηκαν.

    Το κατηγορητήριο "χρεώνει" επίσης στον Κάρατζιτς την ευθύνη για το σχεδιασμό του βομβαρδισμού κατοικημένων περιοχών στο Σαράγεβο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή το θάνατο χιλιάδων πολιτών, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι.

    Στόχος αυτών των εγκλημάτων, που σύμφωνα με το ΔΠΔ διέπραξε ο Κάρατζιτς, ήταν η διασφάλιση του ελέγχου στις περιοχές που ανακηρύχθηκαν τμήμα της Σερβικής Δημοκρατίας. Ο Κάρατζιτς και άλλοι -αναφέρει το κατηγορητήριο- έλαβαν συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να ωθήσουν τους μη Σέρβους κατοίκους των περιοχών αυτών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Όσοι δε δεν ήταν πρόθυμοι να το κάνουν αυτό, έπεφταν θύματα δολοφονικών επιθέσεων, με στόχο τη δραστική μείωση του μη σερβικού πληθυσμού των περιοχών αυτών.

    Συνεργοί του Κάρατζιτς στις ενέργειες αυτές είναι- σύμφωνα πάντα με τη Χάγη- ο πρώην πρόεδρος της σερβοβοσνιακής βουλής, Μόμτσιλο Κράισνικ, του οποίου η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και η πρώην πρόεδρος των Σερβοβόσνιων, Μπίλιανα Πλάβσιτς, η οποία έχει παραδεχθεί την ενοχή της ενώπιον του ΔΠΔ.

    Ο Κάρατζιτς κατηγορείται, επίσης, για γενοκτονία με αφορμή τη δολοφονία περισσότερων από 7.000 μουσουλμάνων της Βοσνίας (ανδρών και αγοριών), στην πόλη Σρεμπρένιτσα, το 1995. Το κατηγορητήριο αναφέρει ακόμη ότι στις 8 Μαρτίου 1995, ο Κάρατζιτς έδωσε εντολή στις σερβοβοσνιακές δυνάμεις να δημιουργήσουν για τους κατοίκους της Σρεμπρένιτσα, μια αβάσταχτη κατάσταση πλήρους ανασφάλειας, χωρίς καμία ελπίδα για προοπτική να ζήσουν σε κάποια άλλη περιοχή.

    Στην ανακοίνωση του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία αναφέρεται ακόμη πως εν ευθέτω χρόνω θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της πρώτης εμφάνισης του κατηγορουμένου ενώπιον των δικαστικών αρχών.

    [03] Κοινωνία

    Νέες καταθέσεις για την τραγωδία στο Πέραμα

    30/7/2008 11:08:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα ο ο τεχνικός ασφαλείας και ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου Friendship Gas, στα αμπάρια του οποίου έχασαν τη ζωή τους οι οκτώ εργαζόμενοι, στο τραγικό δυστύχημα της περασμένης Πέμπτης. Εν τω μεταξύ, χθες, προφυλακιστέοι -με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή- κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο υπεύθυνοι του συνεργείου επισκευών στο δεξαμενόπλοιο.

    Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης έχουν προγραμματίσει γι' αυτή την ώρα εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ενώ, για αύριο Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία για τους υπαλλήλους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

    Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν στο Λιμενικό οι σύζυγοι ή τα παιδιά των οκτώ θυμάτων του δυστυχήματος.

    [04] Κοινωνία

    Σεισμός στην Κεφαλονιά

    30/7/2008 8:37:00 (Τελευταία ενημέρωση: 30/7/2008 11:30:31)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.02 σήμερα το πρωί, 20 χλμ. νότια της Κεφαλονιάς. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης δήλωσε στη ΝΕΤ ότι η δόνηση εντάσσεται στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής. Σημειώνεται ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και υλικές ζημιές.

    [05] Πολιτισμός

    Μια μοναδική βραδιά με τον Λέοναρντ Κοέν

    30/7/2008 10:43:00

    Ένα μεγάλο ραντεβού με τους φίλους της μουσικής του έχει δώσει απόψε στις 21.00, στο Θεματικό Πάρκο Terra Vibe της Μαλακάσας, ο Λέοναρντ Κοέν, στα πλαίσια της πρώτης περιοδείας του τα τελευταία 15 χρόνια. H παράσταση του σπουδαίου Καναδού καλλιτέχνη θα διαρκέσει 3 ώρες, και θα περιλαμβάνει όλα τα αγαπημένα τραγούδια του. Οι πόρτες για το κοινό θα ανοίξουν στις 18.30.

    Ο Λέοναρντ Κοέν είναι αναμφισβήτητα περισσότερο γνωστός ως τραγουδιστής - τραγουδοποιός, με δημιουργίες όπως: "Suzanne", "First We Take Manhattan", "Famous Blue Raincoat", "Chelsea Hote", "Bird On A Wire". Η αλήθεια είναι πως ο 73χρονος έχει αλλάξει πολλούς ρόλους κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης και πλούσιας καριέρας του. Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με ποιήματα, "Let Us Compare Mythologies", σε ηλικία μόλις 22 ετών. Η τελευταία του ποιητική δημιουργία έχει τον τίτλο "The Book of Longing".

    H πειραματική του νουβέλα "Beautiful Losers" το 1960, η οποία προηγείται χρονικά της μουσικής επιτυχίας του επιλέχθηκε ως υποψήφια για τον διαγωνισμό του CBC "Canada Reads 2005". Συνέθεσε και έκανε την παραγωγή στο "Blue Alert", της Anjani το 2006. Η Anjani, που είναι σύντροφος του στη ζωή και στην τέχνη, ξεκίνησε τη solo καριέρα της με αυτή την κυκλοφορία (μέχρι τότε τον συνόδευε στα keyboards και στα φωνητικά).

    Ο Κοέν εξέπληξε και γοήτευσε τους πάντες όταν τον Ιούνιο που πέρασε "άνοιξε" μια έκθεση με σχέδια του στη γκαλερί Drabinsky με σχέδια, τα οποία κρατούσε μέχρι τότε μόνο για τον εαυτό του, ενώ έχει εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ και πειραματικές ταινίες.

    Τιμές εισιτηρίων: - 50 ευρώ (ορθίων) - 55 ευρώ (ορθίων) στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας - PL1 95 ευρώ, στην ειδική περιοχή αμφιθεατρικά στα αριστερά και δεξιά της σκηνής και με δυνατότητα ειδικού parking δίπλα στο χώρο, με αγορά 3 εισιτηρίων.

    Σημεία Προπώλησης: - Τicket House Αθήνα Πανεπιστημίου 42, τηλ. 210 3608366 - Online sales: ticketpro.gr

    [06] Κόσμος

    STOP στην πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες

    Λογοκρισία του Internet στην Ολυμπιακή Κίνα

    30/7/2008 10:41:00

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αθετώντας προηγούμενη υπόσχεσή της για πλήρη ελευθερία των ΜΜΕ στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η Κίνα αποφάσισε να λογοκρίνει το Ιντερνετ που θα χρησιμοποιήσουν τα ξένα ΜΜΕ την περίοδο αυτή. Ωστόσο, κινέζος εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πρόσβαση στο Ιντερνετ για τους δημοσιογράφους στο κέντρο Τύπου του Πεκίνου θα είναι "επαρκής" και διαβεβαίωσε ότι η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων. "Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων οι δημοσιογράφοι θα έχουν επαρκή πρόσβαση στο Ιντερνετ", υποστήριξε ο Σουν Γουέιντε, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Ωστόσο, ο Κινέζος εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν πρόσβαση στις ιστοσελίδες που έχουν πληροφορίες για το θρησκευτικό κίνημα Φαλουνγκόνγκ, το οποίο είναι εκτός νόμου στην Κίνα. Ο Σουν πρόσθεσε ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν πρόσβαση και σε άλλες ιστοσελίδες, αλλά δεν διευκρίνισε ποιές θα είναι αυτές.

    [07] Οικονομία

    "Λουκέτο" και σε Starbucks στην Αυστραλία

    30/7/2008 9:43:00

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχεδόν τα 2/3 των καταστημάτων της στην Αυστραλία θα κλείσει η εταιρεία Starbucks, στα πλαίσια της μαζικής περικοπής των δαπανών της εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων της, ανακοίνωσε η γιγαντιαία εταιρεία προώθησης προϊόντων καφέ. Η εταιρεία που εδρεύει στο Σιάτλ ανακοίνωσε ότι θα περικόψει άλλες 1.000 θέσεις εργασίας και καταργεί τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ήδη η εταιρία έχει απολύσει 12.000 εργαζομένους.

    Η κίνηση περιέχεται στο συνολικό πρόγραμμα περικοπής δαπανών στο οποίο, όπως είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Χάουαρντ Σουλτς, περιλαμβάνεται και το κλείσιμο 600 καταστημάτων που λειτουργούσαν στις ΗΠΑ.

    Στην Αυστραλία, η Starbucks θα κλείσει 61 καταστήματα μέχρι τη Κυριακή. Θα διατηρήσει ανοικτά 23 καταστήματα στο Μπρισμπέιν, στο Σίδνεϊ και τις γύρω περιοχές, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

    [08] Κοινωνία

    Σε κώμα ο 20χρονος Αυστραλός

    30/7/2008 8:52:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" ο 20χρονος Αυστραλός τουρίστας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από μπράβους κέντρου διασκέδασης στη Μύκονο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις υπάλληλοι του κέντρου καταδίωξαν έξι Αυστραλούς που νωρίτερα βρίσκονταν στο κέντρο. Στη συνέχεια, τους ξυλοκόπησαν άγρια, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν βαρύτατα στο κεφάλι τον 20χρονο και ελαφρότερα άλλους δύο. Συνελήφθη ο πορτιέρης και ο παρκαδόρος του κέντρου, οι οποίοι σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται η σύλληψη και των άλλων δύο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 30 July 2008 - 8:50:02 UTC