Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαμπρός εορτασμός
  • [02] Συνεχίζεται η κρίση
  • [03] Κολύμβηση: Ρεκόρ με το "καλημέρα"
  • [04] Έβαλαν πλώρη για μετάλλιο
  • [05] Έκτακτα μέτρα για τη μεγάλη έξοδο
  • [06] Grand Celebration
  • [07] Επικίνδυνο το Red Bull;
  • [08] Νέος κύκλος επαφών
  • [09] Εισβολή κουκουλοφόρων
  • [10] Αποκλείστηκαν με ψηλά το κεφάλι

    [01] Κοινωνία

    Η γιορτή της Μεγαλόχαρης

    Λαμπρός εορτασμός

    15/8/2008 10:27:00 (Τελευταία ενημέρωση: 15/8/2008 11:05:56)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου και με προεξάρχοντα στο μεγάλο Πολυαρχιερατικό Εσπερινό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, εορτάζεται στην Τήνο ο Δεκαπενταύγουστος. Την Πέμπτη στις 19.00, ο αρχηγός του στόλου, ο έπαρχος κι ο δήμαρχος της Τήνου καθώς επίσης κι ο Μητροπολίτης Δωρόθεος κατέθεσαν στεφάνια στο κενοτάφιο της "Έλλης" και στη συνέχεια τελέστηκε ο Μεγάλος Εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Σήμερα, Παρασκευή, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, στις 10.00 αφίχθη στο ναό της Μεγαλόχαρης ο κ. Κάρολος Παπούλιας και μισή ώρα μετά ξεκίνησε η λιτάνευση της αγίας εικόνας της Παναγίας. Στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ρίξει τιμητικό στεφάνι στο υγρό τάφο της "Έλλης", στο λιμάνι του νησιού.

    [02] Κόσμος

    Πολύπλοκη η εφαρμογή της εκεχειρίας

    Συνεχίζεται η κρίση

    15/8/2008 10:54:00 (Τελευταία ενημέρωση: 15/8/2008 11:12:35)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 , ΑΠΕ

    "Ειρηνευτική δύναμη" χαρακτηρίζει τα στρατεύματά της η Μόσχα, την ώρα που, σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου Σαακασβίλι, ο ρωσικός στρατός προωθείται στο εσωτερικό της Γεωργίας και ήδη ελέγχει το 1/3 του εδάφους της, παρά τη συμφωνία εκεχειρίας, ενώ οι άτακτοι που ακολουθούν προβαίνουν σε λεηλασίες και βιασμούς. "Η Γεωργία δε θα προχωρήσει για κανέναν συμβιβασμό με τη Μόσχα κι οι όποιες διαπραγματεύσεις θα πρέπει να περιστραφούν στην αποχώρηση των ρωσικών "κατοχικών δυνάμεων", τονίζει ο Γεωργιανός πρόεδρος σε συνέντευξή του σε ρωσική εφημερίδα.

    "Η συμφωνία εκεχειρίας παρέχει στις ρωσικές δυνάμεις το δικαίωμα να περιπολούν μόνο σε αυστηρά καθορισμένες περιοχές της Γεωργίας, κοντά στα σύνορα με τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία", διευκρινίζει το Στέητ Ντηπάρτμεντ, ενώ σήμερα, Παρασκευή, φθάνει στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, η Κοντολιζα Ραις για επιβεβαίωση της αμερικανικής υποστήριξης στη σύγκρουση με τη Ρωσία. Ανταποκριτές διεθνών πρακτορείων μεταδίδουν σήμερα, Παρασκευή, πως η Μόσχα διατηρεί στρατεύματα σε τρεις γεωργιανές πόλεις, στο Γκόρι, δυτικά της Τυφλίδας, το λιμάνι Πότι, στη Μαύρη Θάλλασα, και κοντά στην Αμπχαζία, στην πόλη Ζουγκντίντι.

    "Αδύνατη ακόμη η προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολλά τμήματα της Γεωργίας και στη Νότια Οσετία", δήλωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ. "Η Ρωσία θα υποστηρίξει όποια απόφαση λάβουν οι λαοί της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες των δύο επαρχιών - οι οποίοι επανέλαβαν ότι αποβλέπουν σε πλήρη ανεξαρτησία τους. Στηριζόμενη και στο προηγούμενο του Κοσόβου, η Μόσχα επιμένει πως δεν είναι δυνατό να ασκηθούν πιέσεις στις αποσχισθείσες επαρχίες, προκειμένου να επιστρέψουν στον έλεγχο της Γεωργίας.

    Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη ο θάνατος του 78χρονου ομογενή Ιβάν Μιχαηλίδη στη Νότια Οσετία, ενώ στο Βλαντικαφκάζ της Ρωσίας έχουν φθάσει 25 πρόσφυγες - είτε ελληνικής καταγωγής, είτε σύζυγοι ομογενών - στους οποίους η ελληνική Κυβέρνηση υποσχέθηκε χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας.

    Στον απόηχο της κρίσης στον Καύκασο, η Πολωνία κατέληξε σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την πολυσυζητημένη εγκατάσταση σε πολωνικό έδαφος τμήματος του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας - προοπτική στην οποία αντιδρά έντονα η Μόσχα.

    [03] Αθλητισμός

    Συνεχίζει ακάθεκτος ο Μάικλ Φελπς

    Κολύμβηση: Ρεκόρ με το "καλημέρα"

    15/8/2008 10:20:00 (Τελευταία ενημέρωση: 15/8/2008 11:06:20)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Με το καλημέρα ο Αμερικανός Μάικλ Φέλπς, πήρε το έκτο χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο και έφτασε τα 12 συνολικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μετάλλιο συνδυάστηκε και με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με επίδοση 1:54.23 στα 200μ μικτής κολύμβησης. Ένας συμπατριώτης του, ο Ράιαν Λόχτι, ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στα 200μ ύπτιο ανδρών, τον μιμήθηκε με νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 1:54.93 και χρυσό μετάλλιο στα 200μ ύπτιο ανδρών. Από κοντά και η Αμερικανίδα Ρεμπέκα Σόνι στα 200μ πρόσθιο γυναικών με νέο παγκόσμιο ρεκόρ 2:20.22 νίκησε τη μεγάλη αντίπαλο της, Αυστραλή, Λέιζελ Τζόουνς, και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

    Δηλώσεις Φελπς για το ντόπινγκ

    Σε δηλώσεις του τόσο για το θέμα των μεταλλίων, όσο και για το ντόπινγκ, ο Μάικλ Φελπς δήλωσε: "Νιώθω ακόμη δυνατός. Μπορεί να υπάρχει κάποια κούραση, αλλά θέλω να πραγματοποιήσω τους στόχους που έχω βάλει. Μπορεί ο κόσμος να λέει ότι θέλει. Βλέπουν να κάνω αυτές τις επιδόσεις και υποθέτουν ότι έχω κάνει χρήση κάποιων ουσιών. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι είμαι καθαρός. Πέρασα από όλα τα τεστ και δεν έχω πρόβλημα να υποβληθώ και σε άλλα. Υποβλήθηκα στο «Project Believe», όπου έκανα ακόμα περισσότερα τεστ για να αποδείξω ότι οι επιδόσεις μου είναι καθαρές. Δεν μπορώ να σταματήσω την φημολογία, αλλά η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα και έχω τα απαιτούμενα στοιχεία για να το αποδείξω". Ο Φελπς σε μια προσπάθεια να σταματήσει την φημολογία, συμμετέχει τον τελευταίο καιρό στο πρόγραμμα "Project Believe" της USADA (επιτροπής ελέγχου ντόπινγκ των ΗΠΑ). Στον συγκεκριμένο έλεγχο, οι συμμετέχοντες αθλητές παρέχουν παραπάνω δείγματα αίματος και ούρων από ό,τι στα περισσότερα τεστ. Εκτός αυτού ο Αμερικανός κολυμβητής παίρνει μέρος στη διαφημιστική εκστρατεία του οργανισμού "My Victory", ο οποίος ενθαρρύνει νέους αθλητές να πάρουν μέτρα κατά του ντόπινγκ.

    [04] Αθλητισμός

    Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος

    Έβαλαν πλώρη για μετάλλιο

    15/8/2008 11:37:00 (Τελευταία ενημέρωση: 15/8/2008 11:41:34)

    Οι Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος πήραν την πρώτη θέση στα ημιτελικά διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και παράλληλα την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος, που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Το ελληνικό πλήρωμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν στην πρώτη θέση, δεν απειλήθηκε άμεσα από τους αντιπάλους του και τερμάτισε πρώτο με χρόνο 6:25.64. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόκριση για τον τελικό πήραν τα πρώτα τρία σκάφη από τις δύο ημιτελικές σειρές. Οι Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο και στόχος πλέον είναι ένα μετάλλιο και στους αγώνες του Πεκίνου.

    Στον τελικό του διπλού σκιφ Μπισκιτζή/ Τσιάβου

    Καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια το ελληνικό δίδυμο, αποτελούμενο από τις Χρύσα Μπισκιτζή/Αλεξάνδρα Τσιάβου τερμάτισε τρίτο στον 2ο ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, με επίδοση 7.11.99, και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα τρία σκάφη από τις δύο ημιτελικές σειρές προκρίθηκαν στον τελικό. Το ελληνικό πλήρωμα αν και στην εκκίνηση έμεινε αρκετά πίσω, κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία μέτρα να βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις.

    [05] Κοινωνία

    Φεύγουν και οι τελευταίοι

    Έκτακτα μέτρα για τη μεγάλη έξοδο

    15/8/2008 10:41:00

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, είναι η φετινή έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ όλες οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή μέχρι και την Κυριακή 24 Αυγούστου, που αναμένεται το μεγάλο κύμα της επιστροφής. Έκτακτα μέτρα υπάρχουν και από το λιμενικό σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

    Όπως προβλέπεται, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

    -Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και οι τυχόν απαγορεύσεις για την πρόληψη ή καταστολή πυρκαγιών, καθότι βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου.

    Επίσης, θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία στα τμήματα των εθνικών οδών στα οποία παρατηρείται μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων.

    -Αυξημένα μέτρα στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, καθώς και παρουσία τροχονόμων στα διόδια για την παροχή συμβουλών και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

    Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν και σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ για όλο το διάστημα έχουν συγκροτηθεί ειδικά συνεργεία ελέγχου της Τροχαίας που θα πραγματοποιούν τροχονομικούς ελέγχους μέσα και έξω από τα αστικά κέντρα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και κυρίως την υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, το αντικανονικό προσπέρασμα, τη χρήση ζωνών ασφαλείας και άλλων παραβάσεων που στατιστικά έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλουν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

    Ιδιαίτερους ελέγχους θα πραγματοποιούν οι τροχονόμοι στα φορτηγά και σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι διαπράττονται επικίνδυνες παραβάσεις, θα ακινητοποιούνται.

    Το έργο της Τροχαίας θα ενισχύσουν η Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ η κίνηση στις μέρες αιχμής θα παρακολουθείται από αέρος από τα ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ τροχονόμοι θα πραγματοποιούν παρεμβάσεις σε βασικούς κόμβους του οδικού δικτύου.

    Την Κυριακή, 17 Αυγούστου, θα ισχύσει η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

    Η κίνηση των φορτηγών θα απαγορεύεται για την έξοδο και την Παρασκευή 22 Αυγούστου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ και για την είσοδο την Κυριακή 24 Αυγούστου από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ.

    Ιδιαίτερη επισήμανση γίνεται από την αστυνομία για τους οδηγούς που θα κινηθούν στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων και ειδικότερα στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της Αμφιλοχίας, όπου χωρίζονται οι δρόμοι από τη μια πλευρά για Βόνιτσα-Λευκάδα-Πρέβεζα-Θεσπρωτία-Κέρκυρα και από την άλλη πλευρά προς Άρτα-Γιάννενα, όπου παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα το καλοκαίρι και κυρίως τα Σάββατα, με "ουρές" που μπορούν να φτάσουν και τα 8 χιλιόμετρα.

    Το πρόβλημα παρατηρείται γιατί τα αυτοκίνητα κινούνται σε μονό στοίχο, λόγω του ότι ο δρόμος είναι στενός και με μία λωρίδα κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα μονοδρόμησης ή άλλης παρέμβασης από την Τροχαία.

    Για το λόγο αυτό συστήνεται στους οδηγούς που κατευθύνονται προς Βόνιτσα-Λευκάδα-Πρέβεζα-Θεσπρωτία-Κέρκυρα να χρησιμοποιούν ως εναλλακτική διαδρομή για τον προορισμό τους το δρόμο μέσω της περιοχής Κατούνα-Λουτράκι.

    Μέτρα και στη Θεσσαλονίκη

    Σειρά μέτρων, ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου, λαμβάνει και φέτος η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης (ΔΤΘ), με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση των εκδρομέων που θα εγκαταλείψουν την πόλη.

    Όπως ανακοινώθηκε, η ΔΤΘ θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τροχαίας με το σύνολο της διαθέσιμης δύναμης των υπηρεσιών της τόσο στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νομού όσο και στις εισόδους-εξόδους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, στοχεύοντας στην πρόληψη των ατυχημάτων και την εξασφάλιση ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών.

    Παράλληλα, ειδικά συνεργεία θα προβαίνουν σε συστηματικούς ελέγχους των επικίνδυνων παραβάσεων (σ.σ. υπερβολική ταχύτητα, μέθη, παραβίαση σηματοδοτών, είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη χρήση ζώνης-κράνους).

    Στην περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης θα απαγορευτεί και φέτος η κυκλοφορία των φορτηγών στα παρακάτω τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου:

    Την Κυριακή, 17 Αυγούστου από τις 3 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης, και στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

    Από τις απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας, τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, καθώς και τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων, για το ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας και μόνο για το τμήμα της από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα.

    [06] Virgin Mary Celebration

    Grand Celebration

    15 Αυγ 2008 10:27:00

    Sources: NET-ANA

    The assumption of Virgin Mary is being celebrated in Tinos in the presence of the President of the Hellenic Republic Karolos Papoulias, Prime Minister Kostas Karamanlis, main opposition leader George Papandreou and with Archbishop Ieronymos officiating. At 19:00, Thursday, the Chief of the Greek fleet, Tinos Mayor, as well as Metropolitan Dorotheos laid wreaths on the "Elli" cenotaph and then Archbishop Ieronymos held the vespers. The Mass began at 08:00. Mr Papoulias is expected to arrive at the Church at 10:00. The procession of the icon of Virgin Mary will begin half an hour later. At 12:00, the President of the Hellenic Republic will drop a wreath in Tinos port in honor of "Elli".

    Translated by John Crystallidis

    [07] Υγεία

    Έρευνα Αυστραλών επιστημόνων

    Επικίνδυνο το Red Bull;

    15/8/2008 11:19:00 (Τελευταία ενημέρωση: 15/8/2008 11:36:50)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    "Μία ώρα αφότου ήπιαν Red Bull, το αίμα τους δεν ήταν φυσιολογικό. Δεν ήταν φυσιολογικό και έμοιαζε με κάποιου, ο οποίος πάσχει από καρδιαγγειακή νόσο", δήλωσε στην εφημερίδα "The Australian" ο Σκοτ Ουίλαφμπι, επικεφαλής ερευνητής του Ερευνητικού Κέντρου Καρδιαγγειακών Νοσημάτων στο νοσοκομείο Royal Adelaide Hospital.

    Η εκπρόσωπος της εταιρίας Red Bull στην Αυστραλία, Λίντα Ρίχτερ, δήλωσε ότι η καταγγελία θα αξιολογηθεί από την έδρα της εταιρίας στην Αυστρία.

    "Η έρευνα δεν φανερώνει επίδραση που διαφέρει πολύ από εκείνη που έχει κάποιος πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ", δήλωσε η Ρίχτερ στο πρακτορείο Reuters.

    Ο Ουίλαφμπι και οι συνεργάτες του εξέτασαν το καρδιαγγειακό σύστημα 30 νεαρών ενηλίκων μια ώρα πριν και μια ώρα μετά την κατανάλωση συσκευασίας 250ml του Red Bull ποτό χωρίς ζάχαρη.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι "οι φυσιολογικοί άνθρωποι εμφανίζουν συμπτώματα που συνήθως συνδέονται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα" μετά την κατανάλωση του ποτού, το οποίο παρασκεύασε τη δεκαετία του 80 ο αυστριακός επιχειρηματίας, Ντίτριχ Μάτεσιτζ, με βάση ένα παρεμφερές ταϊλανδέζικο ποτό.

    Το Red Bull έχει απαγορευτεί στη Νορβηγία, την Ουρουγουάη και τη Δανία εξαιτίας των κινδύνων για την υγεία που αναγράφονται και στις συσκευασίες, όμως η εταιρία πούλησε τον περασμένο χρόνο 3.5 δισεκατομμύρια συσκευασίες σε 143 χώρες.

    Η κάθε συσκευασία περιέχει 80 mg καφείνης, περίπου ίδια ποσότητα με ένα φλιτζάνι καφέ.

    Η εταιρία, η οποία προωθεί το προϊόν της με το σλόγκαν "Το Red Bull σας δίνει φτερά", χρηματοδοτεί τους αγώνες ταχύτητας Φόρμουλα-1 και διοργανώσεις extreme sports ανά τον κόσμο. Προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην πίνουν πάνω από δύο τέτοια ποτά την ημέρα.

    Ο Ουίλαφμπι λέει ότι το Red Bull μπορεί να αποβεί μοιραίο σε συνδυασμό με το στρες ή την υπέρταση, παρεμποδίζοντας τη σωστή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και ενδεχομένως αυξάνοντας τον κίνδυνο για θρομβώσεις.

    [08] Πολιτική

    Κριτική Τσερβένκοφσκι στον Γκρούεφσκι

    Νέος κύκλος επαφών

    15/8/2008 11:14:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Νέο γύρο επαφών για το θέμα της ονομασίας θα έχει την επόμενη εβδομάδα στα Σκόπια, ο Μάθιου Νίμιτς, ενώ η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις επιμένει πως η επίλυση του προβλήματος δεν πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Να προσέλθει με σοβαρότητα στις συνομιλίες, καλεί τη γειτονική χώρα η Αθήνα, ενώ ο Σκοπιανός πρόεδρος Μπράνκο Τσερβένκοφσκι άσκησε έντονη κριτική στην κίνηση του πρωθυπουργού Νικολα Γκρούεφσκι, που ζήτησε να τεθεί στις διαπραγματεύσεις και ζήτημα αναγνώρισης της αποκαλούμενης "Μακεδονικής" Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    [09] Κόσμος

    Οκτώ νεκροί και έξι τραυματίες

    Εισβολή κουκουλοφόρων

    14/8/2008 23:10:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Κουκουλοφόροι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα, εισέβαλαν σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης στο βόρειο Μεξικό, έσυραν έξω τους ασθενείς που εκείνη την ώρα προσεύχονταν και τους πυροβόλησαν, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της Τσιουάουα.

    Οι δράστες μπήκαν στο κέντρο, στην πόλη Σιουδάδ Χουάρεζ, το βράδυ της Τετάρτης, διέταξαν τους ασθενείς να ξαπλώσουν το πάτωμα και κατόπιν ξεχώρισαν αρκετούς άνδρες, τους έβγαλαν στην πίσω αυλή και τους πυροβόλησαν.

    Ο ήχος από τους πρώτους πυροβολισμούς προκάλεσε πανικό μεταξύ των ασθενών που προσπάθησαν να διαφύγουν, οπότε οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Από την επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ άτομα και άλλα έξι τραυματίστηκαν σοβαρά.

    "Μπήκαν μέσα και φώναζαν να πέσουμε στο πάτωμα και να μην τους κοιτάζουμε", δήλωσε ένας μάρτυρας, ενώ εγκατέλειπε το κτήριο κρατώντας στην αγκαλιά του ένα τρίχρονο αγόρι. "Σκότωσαν τον άνθρωπο που έτρεχε πίσω μας", πρόσθεσε.

    Η επίθεση πιστεύεται ότι οφείλεται σε μια διαμάχη μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες πως το κέντρο αποτοξίνωσης προστάτευε "βαποράκια" από αντίπαλες συμμορίες.

    Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον "πόλεμο των ναρκωτικών" μεταξύ συμμοριών που προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από αυτούς οι 795 σκοτώθηκαν στη Σιουδάδ Χουάρεζ.

    Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος του Μεξικού, ο Χοακίν "Σόρτι" Γκουσμάν, έχει εμπλακεί σε σύγκρουση με τον Βισέντε Καρίγιο Φουέντες, τον αρχηγό του καρτέλ Χουαρέζ για τον έλεγχο της Σιουδάδ Χουαρέζ, μίας πόλης που βρίσκεται πάνω στα σύνορα, απέναντι από το Ελ Πάσο του Τέξας.

    [10] Αθλητισμός

    Tσιαρτσάνη - Κουτρουμανίδου

    Αποκλείστηκαν με ψηλά το κεφάλι

    15/8/2008 10:14:00 (Τελευταία ενημέρωση: 15/8/2008 11:40:43)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Μεγάλη μάχη έδωσαν η Θάλεια Κουτρουμανίδου και η Μαρία Τσιαρτσιάνη, στο μπητς βόλλεϊ, με τις Αυστραλέζες Cook και Barnett, για τη φάση των "16", που τελικά οδήγησε στην επόμενη φάση των "8" τις Αυστραλέζες, οι οποίες κέρδισαν με 2-1 σετ. Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε συγκλονιστικές εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αγωνίστηκε με πάθος, έφτασε στην 9η θέση και φεύγει με ψηλά το κεφάλι και το χειροκρότημα όλων των φιλάθλων. Συγκλονιστική μάχη έγινε στο πρώτο σετ με το σκορ να γίνεται 11-11, 12-12, 15-15, 17-17, η ελληνική ομάδα να προηγείται με 18-17 και 20-19, αλλά και οι Αυστραλέζες να ισοφαρίζουν σε 20-20 και να παίρνουν το σετ με 20-22. Η ελληνική πλευρά έκανε πέντε λάθη στο σερβίς, που στοίχισαν ισάριθμους πόντους και ίσως να κρίθηκε εκεί η έκβαση του σετ.

    Στο δεύτερο σετ οι Αυστραλέζες μπήκαν με τον αέρα του κερδισμένου σετ και προηγήθηκαν με 1-4 και με 3-7 των Τσιαρτσιάνη-Κουτρουμανίδου. Οι Ελληνίδες πλησίασαν στο 7-9, 9-10 και 10-11, 11-12. Με αντεπίθεση έφτασε η ισοφάριση σε 12-12 και η ανατροπή σε 13-12 και 14-12 για το ελληνικό δίδυμο, αναγκάζοντας τις Αυστραλέζες να πάρουν τάϊμ άουτ. Σειρά των Ελληνίδων να πάρουν τάϊμ άουτ, μόλις το σκορ έγινε 15-15. Η μάχη έφτασε στο 17-17 και η ελληνική ομάδα πήγε στο 18-17 με τα μεγάφωνα του γηπέδου να παίζουν συρτάκι στο Σάο Γιάνγκ Πάρκ. Με καρφί της Τσιαρτσιάνη έγινε το 20-18 και με πλασέ της Κουτρουμανίδου το 21-19 και η ισοφάριση σε 1-1- σετ.

    Το ξεκίνημα του τρίτου σετ βρήκε μπροστά τις Αυστραλέζες με 0-3, γεγονός που οδήγησε σε τάϊμ άουτ τις Ελληνίδες, στη συνέχεια όμως το σκορ έγινε 1-5, 2-5, 3-6, 5-8, 7-11. Ελπίδες για κάτι καλύτερο, έδωσε το 9-11 και το 10-12. Με τις Cook και Barnett να κάνουν το 10-13 και 10-14 το ματς πήγε στην τελική ευθεία και στο 11-14 και στο 12-14, αλλά πιό κοντά στη νίκη οι Αυστραλέζες έκαναν το 12-15 και πήραν το σετ και τον αγώνα. Το ματς κρίθηκε κυρίως στην εμπειρία των αντιπάλων της ελληνικής ομάδας (η Cook έχει πάρει το χρυσό στο Σίδνεϊ, το χάλκινο στην Ατλάντα και ήρθε τέταρτη στην Αθήνα). Κέρδος της συμμετοχής των Τσιαρτσιάνη-Κουτρουμανίδου, η υποθήκη που έβαλαν για το μέλλον.

    Πλάνα για το Λονδίνο

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής των εθνικών ομάδων μπητς βόλεϊ, Μανώλης Ρουμελιώτης, δήλωσε: "Μπράβο στα κορίτσια, τους αξίζουν συγχαρητήρια παρά την ήττα. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια, με λίγα λάθη και ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι Μπάρνετ/Κουκ, λογικά, θα είναι μέσα στα μετάλλια. Η Θάλεια και η Μαρία πέτυχαν απόλυτα το στόχο τους. Μας έμεινε η στενοχώρια για τον αποκλεισμό των Καραντάσιου και Αρβανίτη, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Είχαμε δύο ομάδες στο τουρνουά και αυτό πρέπει να το τονίσουμε. Από αύριο κιόλας θα κάνουμε τα πλάνα μας για το Λονδίνο".

    Κουτρουμανίδου: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Πιστεύω ότι παίξαμε καλά. Θέλαμε να παίξουμε διαφορετικά σε σχέση με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Ήμασταν πολύ κοντά στο πρώτο σετ, όμως κάναμε μερικά λάθη. Στο Πεκίνο, απόλαυσα κάθε παιχνίδι. Με τη συμπαίκτριά μου, δείξαμε πολύ καλά στοιχεία και πιστεύω ότι η παρουσία μας είναι επιτυχημένη. Εκτός των άλλων, πήρα πολλές αγωνιστικές εμπειρίες για τη συνέχεια".

    Τσιαρτσάνη: "Είμαι πολύ χαρούμενη από την εμφάνιση. Εύχομαι να είχαμε κερδίσει, όμως το καλό είναι ότι ευχαριστηθήκαμε το ματς. Πήραμε μερικούς κρίσιμους πόντους, όμως οι αντίπαλες μας ήταν έμπειρες περισσότερο από εμάς. Αν είχαμε αρχίσει καλύτερα στο τρίτο σετ, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Στόχος μας ήταν να περάσουμε από τους ομίλους και να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Η κορυφαία στιγμή στο Πεκίνο για μένα, ήταν τα δύο δεύτερα σετ με τις Κινέζες και τα κορίτσια από την Αυστραλία, όπου ήμασταν πίσω στο σκορ και επανήλθαμε".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 15 August 2008 - 8:49:59 UTC