Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή με κοινωνικούς εταίρους
  • [02] Στον ανακριτή ο Β. Παλαιοκώστας
  • [03] Εν αναμονή των βάσεων εισαγωγής
  • [04] Ρωσία: Αναγνώριση Ν.Οσετίας -Αμπχαζίας
  • [05] Περιοδεία Αλαβάνου στην Ηλεία
  • [06] Αιματηρό επεισόδιο στην Ελευσίνα
  • [07] "Θυελλώδες" το συνέδριο των Δημοκρατικών
  • [08] Υποχωρεί το πετρέλαιο

    [01] Πολιτική

    Με το βλέμμα στη ΔΕΘ

    Συνάντηση Καραμανλή με κοινωνικούς εταίρους

    25/8/2008 10:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/8/2008 10:38:05 πμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Κύκλο διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εν όψει της μεταβάσεώς του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, η πρώτη από τις διαδοχικές επαφές του Κώστα Καραμανλή με τους κοινωνικούς εταίρους ενόψει της ΔΕΘ. Στη συνάντηση μετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη-Πετραλιά. Στις 12.00 θα δεχθεί το προεδρείο του ΣΕΒ και το απόγευμα της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Η ΓΣΕΕ αναμένεται να ζητήσει επίδομα θέρμανσης και ενίσχυση των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων, ενώ στην ίδια γραμμή πλεύσης θα κινηθεί και η ΑΔΕΔΥ, που θα ζητήσει χορήγηση διορθωτικού ποσού αύξησης, για όλους τους μισθούς του δημοσίου, ώστε οι συνολικές αυξήσεις να υπερβούν τον αναμενόμενο πληθωρισμό. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι παροχές που θα εξαγγελθούν από τον πρωθυπουργό θα είναι στοχευμένες προς τις πλέον αδύναμες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, και θα δοθούν με την μορφή επιδομάτων, περιλαμβανομένου και του επιδόματος θέρμανσης. Προτεραιότητα θα έχουν άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες και κάτοικοι μειονεκτικών περιοχών.

    [02] Κοινωνία

    Στον ανακριτή ο Β. Παλαιοκώστας

    25/8/2008 9:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/8/2008 11:09:02 πμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στον Α Ειδικό Ανακριτή της Θεσσαλονίκης οδηγείται την Δευτέρα για να απολογηθεί ο διαβόητος κακοποιός, Βασίλης Παλαιοκώστας, για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά. Από αύριο αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν και οι άλλοι επτά συγκατηγορούμενοι του Παλαιοκώστα. Η εισαγγελέας, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες την Παρασκευή το βράδυ, άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και 6 πλημμελήματα. Γεμάτος βία και παρανομία είναι ο βίος και η πολιτεία των αδελφών Παλαιοκώστα που βαρύνονται με ληστείες, κλοπές, απαγωγές και αποδράσεις. Σύμφωνα πάντως με κύκλους της αστυνομίας, τον τελευταίο καιρό ο Βασίλης Παλαιοκώστας σχεδίαζε την απόδραση του αδερφού του, Νίκου, που θεωρείται ο εγκέφαλος της πολυετούς εγκληματικής δράσης της οικογένειας, και εκτίει την ποινή του στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, στην Πάτρα.

    Εν τω μεταξύ, νέες ποσότητες οπλισμού και μέρος των λύτρων της απαγωγής, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Περαίας σε ένα ακόμα διαμέρισμα - κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς κακοποιός Βασίλης Παλαιοκώστας και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ - ΜΠΕ του διευθυντού Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Δημήτρη Παπαδόπουλου, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση στο διαμέρισμα της Περαίας το οποίο είχαν νοικιάσει τους τελευταίους μήνες οι δράστες. Βρέθηκαν μεταξύ άλλων 2.900 ευρώ, που αποτελούν μέρος των λύτρων που παρέδωσε η οικογένεια του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά στους απαγωγείς για να τον απελευθερώσουν, 4 υποπολυβόλα, 2 πιστόλια, 2 χειροβομβίδες, 1910 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, σιγαστήρες όπλων, αντιασφυξιογόνες μάσκες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Οι ποσότητες οπλισμού θα εξεταστούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες.

    [03] Κοινωνία

    Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Εν αναμονή των βάσεων εισαγωγής

    25/8/2008 11:33:00 πμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και η αγωνία των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κορυφώνεται, καθώς την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας και να αναρτηθούν στα Σχολεία οι ονομαστικοί πίνακες των επιτυχόντων. Οι υποψήφιοι έχουν υπολογίσει τα μόρια που συγκεντρώνουν και γνωρίζουν τις περυσινές βάσεις εισαγωγής, όμως οι προβλέψεις δεν είναι εύκολες αφού λείπει ένας άλλος παράγοντας, καθοριστικός στη διακύμανση των βάσεων, δηλαδή η ζήτηση που έχει η κάθε σχολή όπως προκύπτει από τα μηχανογραφικά. Σχετικά ασφαλής πάντως είναι η πρόβλεψη ότι το 5ο πεδίο είναι το μόνο που θα παρουσιάσει πτώση σχεδόν σε όλες τις σχολές του, ενώ αντίθετα στο 1ο επιστημονικό πεδίο η καλή επίδοση των υποψηφίων στα αρχαία προοιωνίζεται άνοδο, κυρίως στις νομικές και τις παιδαγωγικές σχολές, που παραδοσιακά έχουν υψηλή ζήτηση. Σχεδόν καθολική άνοδος αναμένεται και στις ιατρικές και τις νοσηλευτικές σχολές. Η ανακατανομή των θέσεων με αύξηση στα ιδρύματα της περιφέρειας και μείωση στα κεντρικά, θα επιδράσει καταλυτικά στο 2ο και στο 4ο πεδίο, όπου αναμένονται αυξομειώσεις. Συγκρατημένη άνοδο εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν τα φυσικομαθηματικά και πολυτεχνειακά τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ στην περιφέρεια τα αντίστοιχα τμήματα φαίνεται ότι θα απαιτήσουν λιγότερα μόρια από πέρυσι.

    Οι βάσεις εισαγωγής θα μεταδοθούν αναλυτικά απο την ΕΡΤ και θα υπάρχουν διαθέσιμες από την πρώτη στιγμή στον ειδικό δικτυακό τόπο www.ert.gr/exams.

    [04] Κόσμος

    Μόσχα, Ρωσία

    Ρωσία: Αναγνώριση Ν.Οσετίας -Αμπχαζίας

    25/8/2008 9:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/8/2008 10:58:21 πμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Η ρωσική Βουλή συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και ζήτησε από τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ να αναγνωριστούν ως ανεξάρτητες οι αποσχισθείσες γεωργιανές επαρχίες της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Με ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, η ρωσική Άνω Βουλή, ενέκρινε έκκληση προς τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ να αναγνωρίσει η Ρωσία την ανεξαρτησία της Νοτίου Οσετίας και της Αμπχαζίας, των δύο διεθνώς μη αναγνωρισμένων αποσχισθεισών από τη Γεωργία Δημοκρατιών.

    Υπέρ της απόφασης ψήφισαν και οι 130 παρόντες Ρώσοι γερουσιαστές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σεργκέι Μιρόνοφ οι δύο Δημοκρατίες έχουν όλα τα δικαιώματα για διεθνή αναγνώριση, πολύ περισσότερο μετά τη γεωργιανή επίθεση της 8ης Αυγούστου κατά της Ν.Οσετίας. Όπως δήλωσε ο κ. Μιρόνοφ, "τα δικαιώματα της αυτονομίας και του αυτοπροσδιορισμού τους παραβιάστηκαν επανειλημμένως από το καθεστώς της Γεωργίας" και σημείωσε ότι η απόφαση της ρωσικής Άνω Βουλής στηρίζεται στην ελεύθερη βούληση των δύο λαών, οι οποίοι έχουν εκφραστεί με δημοψηφίσματα και λαϊκές συναθροίσεις υπέρ της ανεξαρτησίας τους. Πρόσθεσε επίσης ότι: "Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους είναι αναγκαία συνθήκη για την ασφάλειά τους", χαρακτηρίζοντας τη σημερινή απόφαση ιστορική.

    Τη σύντομη συνεδρίαση της ρωσικής Άνω Βουλής χαιρέτισαν με ομιλίες τους οι πρόεδροι της Ν.Οσετίας Εντουάρντ Κοκόιτι και της Αμπχαζίας Σεργκέι Μπαγκάψ, οι οποίοι υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον είπαν ότι "δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής σε ενιαίο κράτος με τη Γεωργία" και ευχαρίστησαν τη Ρωσία και την κυβέρνησή της για τη στήριξη που τους παρέχει.

    Έκτακτη Σύνοδο της ΕΕ συγκαλεί ο Σαρκοζί

    Ο Νικολά Σαρκοζί, ως προεδρεύων του Συμβουλίου της Ευρώπης, συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο της ΕΕ την 1η Σεπτεμβρίου για τις εξελίξεις στον Καύκασο. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Διεθνείς Σχέσεις, η ΕΕ πρέπει να απαντήσει στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία με "σκληρά μέτρα σε βάρος της Μόσχας, αν επιμείνει στην ίδια πολιτική".

    Ωστόσο, τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να ελέγχουν το λιμάνι του Πότι και την αεροπορική βάση του Σινάκι, ενώ στη Γεωργία έφτασε και το πρώτο αμερικανικό πολεμικό πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια. Μετά τη χθεσινή ανατίναξη κοντά στο Γκόρι εμπορικού τραίνου που μετέφερε καύσιμα, η γεωργιανή κυβέρνηση υπαινίχθηκε ότι η περιοχή ίσως ναρκοθετήθηκε από το ρωσικό στρατό. Η σύρραξη με τη Ρωσία έχει προκαλέσει στη Γεωργία ζημιές ύψους 2 δις δολαρίων (δηλαδή 1,4 δις ευρώ) - υποστηρίζει ο Γεωργιανός πρόεδρος Σαακασβίλι σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

    [05] Πολιτική

    Περιοδεία Αλαβάνου στην Ηλεία

    25/8/2008 9:40:00 πμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τον Νομό Ηλείας, επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα,ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος. Ο κ.Αλαβάνος, στις 11.00 το πρωί θα επισκεφθεί το χωριό Πανόπουλο του Δήμου Λασιώνος και ακολούθως τα χωριά Γούμερο και Αγία Άννα του Δήμου Ωλένης. Στις 14:00 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθεί την Νομαρχία Ηλείας και θα συναντηθεί με τον Νομάρχη Ηλείας καθώς και με φορείς του Νομού. Και στις 15:30 θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα της Νομαρχίας Ηλείας.

    [06] Κοινωνία

    Αιματηρό επεισόδιο στην Ελευσίνα

    25/8/2008 9:27:00 πμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Αιματηρό επεισόδιο με έναν νεκρό και έναν τραυματία έγινε στη 1 τα ξημερώματα στο χώρο στάθμευσης φορτηγών στο τέρμα της οδού Καλιμπάκη στην Ελευσίνα. Δύο οδηγοί που είχαν παρεξηγηθεί χθες το απόγευμα για θέματα δουλειάς και όλο το βράδυ αντάλλασσαν μηνύματα υβριστικά στα κινητά τηλέφωνα συναντήθηκαν στο σημείο και συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα ο ένας να σκοτώσει τον άλλο με μαχαίρι , ενώ και ο δράστης τραυματίστηκε από ξύλινο γκλοπ και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Τζάννειο Νοσοκομείο. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ελευσίνας.

    [07] Κόσμος

    Το χρίσμα στον Ομπάμα

    "Θυελλώδες" το συνέδριο των Δημοκρατικών

    25/8/2008 8:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/8/2008 11:28:00 πμ)

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

    Το χρίσμα της διεκδίκησης της αμερικανικής προεδρίας αναμένεται ότι θα λάβει και επισήμως ο Μπάρκα Ομπάμα σήμερα στο Ντένβερ, την πρώτη ημέρα του τετραήμερου συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, κατά τη διάρκεια των εργασιών του οποίου αρχίζουν.

    Με στόχο την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και την ενίσχυση της ενότητας των Δημοκρατικών γύρω από την υποψηφιότητα του Μπάρακ Ομπάμα, αρχίζουν στο Ντένβερ οι εργασίες του συνεδρίου του κόμματος, στη διάρκεια του οποίου ο αφροαμερικανός γερουσιαστής θα αποδεχτεί την υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα.

    Τις εργασίες του συνεδρίου, που αρχίζουν σήμερα τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, αναμένεται να ανοίξει η σύζυγος του Μπάρακ Ομπάμα, Μισέλ, που έφτασε εχθές στο Ντένβερ μαζί με τις δύο κόρες του ζεύγους -την 10χρονη Μάλια και την 7χρονη Σάσα- αλλά και τη μητέρα της Μάριαν Ρόμπινσον.

    Το συνέδριο των Δημοκρατικών αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην υποψηφιότητα Ομπάμα -μετά και την επιλογή του Τζωζεφ Μπάιντεν ως υποψηφίου αντιπροέδρου- σε μία περίοδο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει μειωθεί το προβάδισμα του αφροαμερικανού γερουσιαστή έναντι του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Τζων ΜακΚέιν.

    Οι υπεύθυνοι του κόμματος ευελπιστούν ότι το συνέδριο θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαφημισθεί η ενότητα των Δημοκρατικών, η οποία αμφισβητήθηκε κατά τη διάρκεια της λυσσαλέας και μακράς αντιπαράθεσης των δύο υποψηφίων.

    Εν τω μεταξύ, την εορταστική ατμόσφαιρα σκίασε αντιπολεμική διαδήλωση κατά της υποψηφιότητας του γερουσιαστή του Ιλινόι.

    Εχθές, με φανερές τις πολιτικές υστεροβουλίες, το Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο διακήρυσσε πως η Κλίντον άξιζε να προταθεί εκείνη στη θέση του αντιπροέδρου κι όχι ο Τζων Μπάιντεν, που επέλεξε ως συνυποψήφιό του ο Ομπάμα.

    Οι Ρεπουμπλικανοί πιστεύουν πως οι Δημοκρατικοί είναι διχασμένοι, κι ο υποψήφιός τους Τζων Μακέιν αναμένει να κερδίσει την ψήφο των δυσαρεστημένων οπαδών της Κλίντον, που δυσπιστούν απέναντι στον Ομπάμα.

    Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν τον Ομπάμα και τον Μακέιν σε μικρή απόσταση, κι ο Γερουσιαστής του Ιλινόι θα έχει ανάγκη όλες τις ψήφους από το δημοκρατικό στρατόπεδο, αλλά και πέραν αυτού, για να βγει νικητής από την αναμέτρηση για τον Λευκό Οίκο.

    Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε εχθές στην Ουάσινγκτον Ποστ δίνει στον Ομπάμα προβάδισμα 49% έναντι 45 % του Μακ Κέην, αλλά, σημερινή σφυγμομέτρηση του CNN δείχνει "ισόπαλους" τους δύο μονομάχους με 47%.

    Έναν μήνα πριν, ο Ομπάμα είχε προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΜακΚέιν, αλλά, η διαφορά έχει περιοριστεί -κυρίως λόγω της δυσαρέσκειας των υποστηρικτών της Χίλαρι Κλίντον προς το πρόσωπο του αφροαμερικανού υποψηφίου. Στη δημοσκόπηση του CNN, το 27% των οπαδών της Χίλαρι δηλώνει ότι θα στηρίξει τον ΜακΚέιν, από 16% που ήταν τον περασμένο Ιούνιο.

    Περίπου 50.000 άτομα έχουν συρρεύσει στην πρωτεύουσα του Κολοράντο για το τετραήμερο συνέδριο, στη λήξη του οποίου θα εκφωνήσει λόγο ο Ομπάμα στο ανοικτό στάδιο της πόλης, χωρητικότητας 75.000 ανθρώπων.

    Εμβληματικές προσωπικότητες στο βήμα

    Ομιλία στο συνέδριο θα απευθύνει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και τρίτη στην ιεραρχία στην εξουσία των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

    Επίσης, στο συνέδριο αναμένεται να παραστούν και να μιλήσουν δύο εμβληματικές προσωπικότητες του κόμματος -ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ κι ο Γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι, εμβληματική εικόνα του προοδευτικού φιλελευθερισμού, που τώρα μάχεται να ξεπεράσει τον καρκίνο στον εγκέφαλο [κακοήθη όγκο].

    Ο Έντουαρντ Κένεντι ενδέχεται να εκφωνήσει τον λόγο του στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στο Ντένβερ αυτήν την εβδομάδα, σχεδόν τρεις μήνες μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, όπως αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Μπόστον Γκλόουμπ.

    "Θα είναι οπωσδήποτε εκεί. Όλη η οικογένεια Κένεντι θα βρίσκεται σε ένα ειδικό τμήμα. Πρόκειται να είναι μία ιδιαίτερη στιγμή", τόνισε πηγή προσκείμενη στους Κένεντι.

    Ο 76/χρονος αδελφός του δολοφονημένου πρώην προέδρου Τζων Κένεντι, που τώρα υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, έχει γράψει την ομιλία του για το συνέδριο, κι επιθυμεί διακαώς να την εκφωνήσει.

    Απομένουν μόνον οι τελευταίες εξετάσεις, για να επιβεβαιώσουν την παρουσία του, επισημαίνει η εφημερίδα. Ωστόσο, προσθέτει η Γκλόουμπ, οι γιατροί φοβούνται πως η θεραπεία έχει αδυνατίσει το ανοσοποιητικό του σύστημα και η παρουσία του στο συνέδριο ίσως του προκαλέσουν περισσότερες επιπλοκές.

    Ο Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης είναι συχνά επίτιμος ομιλητής στα συνέδρια των Δημοκρατικών, ενώ υπήρξε μία από τις ηγετικές προσωπικότητες που στήριξαν τον Μπαράκ Ομπάμα στην πορεία της διεκδίκησης του χρίσματος για την προεδρία, το οποίο θα του αποδοθεί στη διάρκεια του συνεδρίου.

    Η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να ζητήσει να ψηφίσουν τον Μπαράκ Ομπάμα

    Κομβικό σημείο στο συνέδριο θα αποτελέσει η αυριανή ομιλία της Χίλαρι Κλίντον που αναμένεται να ζητήσει από όλος τους συνέδρους να ψηφίσουν υπέρ του Μπάρακ Ομπάμα. Η Χίλαρι Κλίντον που διεκδίκησε με μεγάλες αξιώσεις το χρίσμα των Δημοκρατικών, συγκεντρώνει την υποστήριξη περίπου 2.000 συνέδρων σε σύνολο 4.200 και το όνομά της θα τεθεί σε ψηφοφορία ενώπιον των αντιπροσώπων. Αν και οι υποστηρικτές της Κλίντον δεν επαρκούν για να της εξασφαλίσουν το χρίσμα για την προεδρία, αν δεν ψηφίσουν τον Ομπάμα θα δώσουν την εντύπωση ενός διχασμού στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

    Η ηττηθείσα διεκδικήτρια του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να ζητήσει από τους αντιπροσώπους της στο συνέδριο στο Ντένβερ να ψηφίσουν υπέρ του Γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε στέλεχος του κόμματος.

    Η Κλίντον ενδέχεται να το πράξει μετά τη συνάντησή της με τους αντιπροσώπους της στο συνέδριο, τόνισε η ίδια πηγή, που θέλησε να μην κατονομασθεί.

    Η δημοκρατική Γερουσιαστής αναμένεται ότι θα απευθυνθεί στο συνέδριο την Τρίτη. Την επόμενη ημέρα, το όνομά της θα τεθεί σε ψηφοφορία ενώπιον των αντιπροσώπων. Σύμφωνα με ειδικευμένες ιστοσελίδες, η Κλίντον συγκεντρώνει την υποστήριξη λίγο λιγότερων από 2.000 αντιπροσώπων, επί συνόλου λίγο άνω των 4.200.

    Μολονότι ο αριθμός των αντιπροσώπων της Κλίντον είναι ανεπαρκής για να της εξασφαλίσουν την υποψηφιότητα για την προεδρία, είναι όμως ικανός για να πλήξει την εικόνα της καθολικής αποδοχής του Ομπάμα και θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει την εντύπωση ενός βαθύ διχασμού στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

    Πάντως, πηγή του Δημοκρατικού κόμματος ανέφερε ότι η Κλίντον ενδέχεται να αφήσει ελεύθερους τους υποστηρικτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

    Ο Τζων Μπάιντεν φέρει συνεχώς μαζί του ροζάριο για προσευχές

    Ο συνυποψήφιος του Μπαράκ Ομπάμα στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Τζων Μπάιντεν, τονίζει σε συνέντευξή του, που αναρτήθηκε στο Ιντερνέτ από το περιοδικό Πίπλ, πως πάντοτε έχει μαζί του ένα ροζάριο (κομποσκοίνι) για προσευχές.

    Ο 65/χρονος, πιστός Καθολικός, Μπάιντεν "έχει ένα ροζάριο στην τσέπη του παντελονιού του, όπως είχε ένα και κάτω από το μαξιλάρι του κατά την επέμβαση στον εγκέφαλο", στην οποία υποβλήθηκε το 1988, αποκαλύπτει το εβδομαδιαίο περιοδικό.

    Ερωτηθείς από το Πιπλ, λίγο μετά την ανακοίνωση του ονόματός του από τον Ομπάμα για τη θέση του υποψηφίου αντιπροέδρου, ο Μπάιντεν τόνισε πως κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι, είχε ξεχάσει το ροζάριο σε άλλο κοστούμι, το οποίο χρειάσθηκε να αλλάξει την τελευταία στιγμή, μετά την προτροπή της συζύγου του, για να φορέσει κάτι πιο «σκούρο» κι επίσημο.

    Για να πείσει για την αλήθεια των λόγων του ο Μπάιντεν δίνει στη δημοσιότητα και μία φωτογραφία του σε ακρόαση με τον Πάπα Ιωάννη -Παύλο Β.

    Από την πλευρά της, η σύζυγός του Τζιλ -που ο Μπάιντεν νυμφεύθηκε έπειτα από τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης τους σε τροχαίο συμβάν το 1972- τόνισε πως είναι βέβαιη ότι θα συνεννοηθεί άψογα με τη σύζυγο του Ομπάμα Μισέλ. "Εάν σκεφθείτε πως οι άνδρες μας συνεννοούνται θαυμάσια, πιστεύω ότι κι εμείς θα συνεννοηθούμε άψογα", τόνισε.

    Οι οικογένειες Ομπάμα και Μπάιντεν πρόκειται να είναι σύσσωμες παρούσες στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Ντένβερ, όπου η κα Ομπάμα θα εκφωνήσει λόγο παρουσία των δύο θυγατέρων της, ενώ ο Γερουσιαστής Μπάιντεν θα φέρει στο Κολοράντο και τα πέντε εγγόνια του, ηλικίας από δύο έως 14 ετών, αποκαλύπτει το Πιπλ.

    Εισβολή ενόπλου στο ξενοδοχείο της Νάνσι Πελόζι

    Η Νάνσι Πελόζι, απομακρύνθηκε εσπευσμένα από το ξενοδοχείο που κατέλυε στο Ντένβερ του Κολοράντο λόγω της εισβολής ενός ενόπλου στο κτήριο, ανακοίνωσαν μέλη της ομάδας της.

    Το συμβάν καταγράφηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ "η πρόεδρος σε καμία στιγμή δεν κινδύνευσε, κι ευχαριστεί την αστυνομία για τη γρήγορη κι επαγγελματική" της επέμβαση, τόνισε η ίδια πηγή.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Ντένβερ Ποστ, ο ένοπλος -που καταγόταν από το Γουαϊόμινγκ-και ήταν οπλισμένος με δύο τουφέκια κι ένα στιλέτο, τέθηκε αμέσως υπό κράτηση.

    Κατά την αστυνομία, ο ένοπλος δεν είχε ως στόχο την Πελόζι, αλλά, ούτε και κάποιο άλλο μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, που βρίσκονται στο Ντένβερ για το συνέδριο του κόμματος.

    "Θύελλες" πάνω απ το Ντένβερ Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιφέρεια του Ντένβερ, στο Κολοράντο, μία ημέρα πριν την έναρξη του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, ανακοινώθηκε από την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία [NWS].

    Η υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιητικό σήμα για ανεμοστρόβιλους σε τέσσερις κομητείες, στα νότια κι ανατολικά του Ντένβερ, αλλά, όχι και για την ίδια την πόλη, όπου αρχίζουν οι εργασίες του συνεδρίου που θα χρίσει υποψήφιο τον Μπαράκ Ομπάμα στη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

    Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KUSA μετέδωσε την εικόνα μίας εντυπωσιακής στήλης με περιστρεφόμενη σκόνη κοντά στο Πάρκερ, 40 χλμ. νοτιοανατολικά του κέντρου του Ντένβερ.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για ζημιές.

    Στις 12 Αυγούστου μία ομάδα φανατικών χριστιανών είχε προσευχηθεί να πέσει μία κατακλυσμιαία βροχόπτωση στο Ντένβερ την ημέρα της ομιλίας του Ομπάμα.

    [08] Οικονομία

    Στα 114 $ το αργό & στα 113 $ το Μπρεντ

    Υποχωρεί το πετρέλαιο

    25/8/2008 8:57:00 πμ

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

    Υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου και των φόβων για μείωση της παγκόσμιας ζήτησης.

    Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσε κατά 14 σεντς στα 114,45 δολάρια το βαρέλι.

    Την περασμένη Παρασκευή είχε υποχωρήσει κατά 7 δολάρια, κλείνοντας στα 114,59 δολάρια.

    Η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε επίσης το πρωί κατά 26 σεντς στα 113,66 δολάρια.

    Η πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού συνδέεται με την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, αλλά και την μείωση της παγκόσμιας ζήτησης λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 August 2008 - 8:50:29 UTC