Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοσχέδιο για εκπαίδευση ΑΜΕΑ
  • [02] Εξετάζονται οι προσφορές για την "Αlitalia"

    [01] Κοινωνία

    Συνάντηση Ε. Στυλιανίδη με ΕΣΑΜΕΑ

    Νομοσχέδιο για εκπαίδευση ΑΜΕΑ

    25/8/2008 8:57:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Την Τρίτη συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών με αναπηρία σε γενικά η ειδικά σχολεία ανάλογα με την βαρύτητα της περίπτωσής τους. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας στα ήδη υπάρχοντα σχολεία και όσα κατασκευαστούν, αλλά και η ενίσχυση και διεύρυνση των Κέντρων διάγνωσης και αξιολόγησης. Για το θέμα αυτό, το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

    Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Στυλιανίδης: "Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συμπλήρωση ή διόρθωση, προκειμένου να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συναίνεση, στην προσπάθεια αυτή που γίνεται για τα άτομα με αναπηρία. Θεωρούμε ότι, με το γεγονός ότι γίνεται υποχρεωτική η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία, μπαίνουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο οι γονείς, αναβαθμίζονται τα Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης και Υποστήριξης των παιδιών με αναπηρία, δημιουργείται ένα πλαίσιο διεπιστημονικότητας, το οποίο διασφαλίζει την ποιότητα της αξιολόγησης και της ένταξης. Φεύγουμε από το κατηγορικό μοντέλο και τα παιδιά εντάσσονται στο γενικό εκπαιδευτικό σύστημα, όπου αυτό είναι δυνατόν, και η συμπλήρωση αυτού του θεσμικού πλαισίου με αντίστοιχες παρεμβάσεις για τη δημιουργία υποδομών ειδικών σχολείων σε όλη τη χώρα, δείχνει ότι η πολιτεία επιτέλους ενδιαφέρεται.

    Η πολιτεία δεν περιορίζεται μόνο στη θέσπιση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, που μέχρι τώρα δεν υπήρχε, -με την εξαίρεση πέντε διατάξεων σε γενικά νομοσχέδια- αλλά προχωράει και στην κατασκευή υποδομών, δημιουργώντας ίσες ευκαιρίες γι αυτά τα παιδιά. Για τα παιδιά που η ζωή τους στέρησε κάποια δυνατότητα, αλλά τα γέμισε με κουράγιο, με δύναμη και με δεξιότητες τέτοιες, που τους επιτρέπουν να πρωταγωνιστήσουν, όταν η πολιτεία και η κοινωνία τους δώσει τις ευκαιρίες.

    Εμείς παλεύουμε για να δώσουμε τις ίσες ευκαιρίες και τις ίσες προοπτικές σε αυτά τα άτομα, γιατί πιστεύουμε ότι μία κοινωνία η οποία δεν ενδιαφέρεται για τα άτομα με αναπηρία, είναι η ίδια ανάπηρη.

    Η Ελλάδα οφείλει να δείξει ότι λειτουργεί ανθρωποκεντρικά. Και η πολιτική μας έχει σαν στόχο την ανθρωποκεντρική προσέγγιση του ζητήματος αυτού και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για μόρφωση και δουλειά".

    [02] Κόσμος

    Ενδιαφέρον από Ιταλούς επιχειρηματίες

    Εξετάζονται οι προσφορές για την "Αlitalia"

    25/8/2008 8:54:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα πρόθυρα χρεωκοπίας, ο κρατικός ιταλικός αερομεταφορέας "Αlitalia" εισήλθε στη φάση της εξέτασης των προσφορών που έχει για την εξαγορά του, προσφορών που προέρχονται από Ιταλούς επιχειρηματίες, λίγο πριν να ανακοινωθούν τα εξαμηνιαία αποτελέσματα, που δεν αναμένεται πάντως να είναι θετικά.

    Μάλιστα, σήμερα Δευτέρα, έγινε στο Μιλάνο συνάντηση για το ζήτημα, όπου πιθανοί αγοραστές έτυχαν ακρόασης από στελέχη της τράπεζας "Intesa Sanpaolo", η οποία επιφορτίστηκε από την κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το χρηματοπιστωτικό σκέλος της σωτηρίας της "Αlitalia".

    Απομένει να διαπιστωθεί πόσο "έτοιμοι" είναι οι ανωτέρω επενδυτές να χρηματοδοτήσουν και αυτοί από την πλευρά τους την επιχείρηση διάσωσης της αεροπορικής εταιρείας, ανέφεραν στο Μιλάνο πηγές που γνωρίζουν καλά τον "φάκελο".

    Ο επενδυτικός όμιλος Equinox, ο επιχειρηματικός Benetton, όπως και οι λιγότερο ευρέως γνωστοί πέραν των ιταλικών συνόρων Riva, Aponte, Ligresti , κ.α. , συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των πιθανώς εμπλεκομένων υποψήφιων αγοραστών σε ένα επιχειρηματικό σχήμα "κοινοπρακτικό".

    Σήμερα στο μετοχικό κεφάλαιο της "Αlitalia" το ιταλικό δημόσιο αντιπροσωπεύεται με ποσοστό 49,9% .

    Έχουν σωρευτεί τα τελευταία έτη ζημίες, που συμποσούνται στα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η φετινή "παράταση ζωής" του αερομεταφορέα θα ήταν αδύνατη άνευ της πολυσυζητημένης κρατικής ενίσχυσης 300 εκατομμυρίων ευρώ, δεδομένου ότι μόνον το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η χρήση ήταν ζημιογόνα κατά 215 εκατομμύρια ευρώ.

    Στόχος των υποψήφιων αγοραστών είναι να ανανεώσουν τον στόλο της εταιρείας και να κερδίσουν στις υφιστάμενες αεροπορικές αγορές μερίδιο όχι κατώτερο του 60-65%, γράφουν πολλές ιταλικές εφημερίδες.

    Εξ αυτών η "Stampa", στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας δημοσίευσε ρεπορτάζ για σχέδια μελλοντικής συνεργασίας μετά την επιχείρηση-διάσωσης, με την γερμανική "Lufthansa".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 August 2008 - 20:50:26 UTC