Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνητική γνώμη για τα δύο μεγάλα κόμματα
  • [02] Συνέντευξη Ταλάτ στην τουρκική τηλεόραση
  • [03] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη σύραγγα της Μάγχης
  • [04] 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Town For Kids
  • [05] Αναβαθμισμένος πλησιάζει το Τέξας ο Άικ
  • [06] ΗΠΑ: Στο Ιράκ ο γιος της Πέιλιν
  • [07] Πέθανε η ηθοποιός Βέρα Ζαβιτσιάνου
  • [08] Επικίνδυνο e-mail για τη σεξουαλική ζωή του Ομπάμα
  • [09] ΗΠΑ: Ομπάμα και ΜακΚέιν στο "Σημείο Μηδέν"
  • [10] Έως 31 Οκτωβρίου το Κτηματολόγιο
  • [11] Βολιβία: Μαίνονται οι συγκρούσεις
  • [12] Ατύχημα στο τούνελ της Μάγχης

    [01] Κοινωνία

    Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

    Αρνητική γνώμη για τα δύο μεγάλα κόμματα

    12/9/2008 8:49:00 (Τελευταία ενημέρωση: 12/9/2008 11:15:13)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκονται οι επιδόσεις των κομμάτων, σύμφωνα με το μηνιαίο Βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της Public Issue, με το ποσοστό αρνητικής γνώμης για τα δύο μεγάλα κόμματα να φθάνει το 61% για τη ΝΔ και 62% για το ΠΑΣΟΚ. Εξίσου απογοητευτική είναι η εικόνα και για τα μικρότερα κόμματα. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται 1,5 μοναδα εναντι του ΠΑΣΟΚ. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 34% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 32,5%, ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, ΚΚΕ με 8%, ΛΑΟΣ 5,5%. Ο Κ. Καραμανλής εξακολουθεί να προηγείται στο ερώτημα του καταλληλότερου Πρωθυπουργού εναντι του Γ. Παπανδρέου. Όσον αφορά τα φορολογικά μέτρα 6 στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι δε θα έχουν αποτέλεσμα.

    [02] Κόσμος

    Συνέντευξη Ταλάτ στην τουρκική τηλεόραση

    12/9/2008 10:58:00

    Λίγο μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστόφια στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ "έσπασε" το εμπάργκο δηλώσεων, που συμφωνήθηκε. Ο κ. Ταλάτ παραχώρησε συνέντευξη στο δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Τουρκίας TRT, στην οποία υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αποδέχεται την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων με τους Ελληνοκυπρίους. "Δεν έχουν αντίρρηση σ αυτό. Αλλά θέλουμε αυτή η ισότητα να εκφραστεί σ όλα τα επίπεδα, είπε ο κ. Ταλάτ. Το θέμα των περιουσιών, κατά τον κ. Ταλάτ, "είναι ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα," όπως είπε. "Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το επιλύσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα πάρει περισσότερο χρόνο για να βρεθεί μια λύση σ αυτό το θέμα" είπε. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν θέλησε να κάνει καμία πρόβλεψη για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί έως ότου οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε κάποιο αποτέλεσμα.

    Σχετικά με το καθεστώς των εγγυήσεων ο κ. Ταλάτ είπε: "Πρόκειται για διεθνή συμφωνία. Αν όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές συμφωνήσουν να τεθεί τέρμα στη συμφωνία εγγυήσεων μπορούμε να το κάνουμε. Αλλά θα πρέπει να πείσουν εμάς και την Τουρκία", τόνισε ο κ. Ταλάτ.

    Ο κ. Ταλάτ αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. "Η Τουρκία δεν επενέβη στο νησί για το τίποτα το '74. Όλος ο κόσμος το γνωρίζει αυτό. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία άργησε. Θα έπρεπε να είχε επέμβει το 1963 ή το 1964. Τότε δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να το κάνει αλλά έδειξε τότε εξαιρετική υπομονή για τα γεγονότα στην Κύπρο", ισχυρίστηκε. "Το 1974 δεν υπήρχε άλλη επιλογή", ισχυρίστηκε ο κ. Ταλάτ.

    Αμφιβολίες για τις ικανότητες Ντάουνερ

    Την ίδια ώρα ο αυστραλιανός Τύπος αναφέρεται αναλυτικά τις τελευταίες μέρες στις συνομιλίες, σε επίπεδο κορυφής, για επίλυση του Κυπριακού, αλλά μερίδα του σημειώνει πως υπάρχουν αμφιβολίες για τις διπλωματικές δυνατότητες του Αυστραλού Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ. "Δημόσια", αναφέρει η εφημερίδα The Age, "Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι υποδέχθηκαν με θέρμη τον 56χρονο Αυστραλό. Στις κατ ιδίαν συνομιλίες τους όμως οι αξιωματούχοι και από τις δυο πλευρές δύσκολα συγκρατούν τον θυμό της για την ανακοίνωση του διορισμού του κ. Ντάουνερ από τον ίδιο, πριν καν επισήμως γίνει αποδεκτός από τις δυο πλευρές".

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως "η πρόχειρη δήλωση" του κ. Ντάουνερ στους δημοσιογράφους τον περασμένο Ιούλιο ότι "θα προσπαθήσει να λύσει το ακατάστατο πρόβλημα" ενόχλησε. "Πολλοί διερωτώνται αν ο τρίτης γενιάς πολιτικός είναι ο κατάλληλος διαπραγματευτής που θα ενώσει τις δυο πλευρές" υπογραμμίζεται.

    Το δημοσίευμα αναφέρεται και σε άρθρα κυπριακών εφημερίδων που χαρακτηρίζουν τον κ. Ντάουνερ περιορισμένων διπλωματικών δυνατοτήτων μαζί με την σημείωση πως "οι συνομιλίες είναι ναρκοπέδιο και ο κ. Ντάουνερ ίσως να δώσει ευκαιρίες για νέες εκρήξεις".

    Πάντως το σύνολο του αυστραλιανού Τύπου πιστεύει ότι "αυτή είναι πιθανότατα η τελευταία ευκαιρία για ειρηνική επανένωση της Κύπρου".

    [03] Κόσμος

    Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη σύραγγα της Μάγχης

    12/9/2008 10:01:00 (Τελευταία ενημέρωση: 12/9/2008 10:46:07)

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε όχημα στο εσωτερικό του τούνελ κάτω από τη Μάγχη, ανακοίνωσε ο υπο-περιφερειάρχης του Καλέ Ζεράρ Γκαβορί. "Η πυρκαγιά ετέθη υπό έλεγχο. Μπαίνουμε τώρα στη φάση της ψύξης. Πρέπει ακόμη να κατασβησθούν ορισμένες εστίες και να προχωρήσουμε σε συμπληρωματικούς ελέγχους. Θέτουμε επίσης σε λειτουργία τον εξαερισμό", δήλωσε ο Ζεράρ Γκαβορί. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα και ξεκίνησε από φορτηγό, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά από υπερθέρμανση του συστήματος των φρένων. Στη συνέχεια η φωτιά επεκτάθηκε στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο ειδικό όχημα μεταφοράς αυτοκινήτων, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την είσοδο της γαλλικής πλευράς του τούνελ στη διαδρομή Αγγλία-Γαλλία. Έξι άτομα νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα. Η κυκλοφορία στο τούνελ διεκόπη τελείως, πλήττοντας 15.000 ταξιδιώτες. Η εταιρείες Eurotunnel και Eurostar ανακοίνωσαν ότι η κυκλοφορία δεν θα επαναληφθεί πριν από αύριο.

    [04] Πολιτισμός

    Στο Άλσος Στρατού στο Γουδή, 20-21 Σεπτεμβρίου

    1ο Παιδικό Φεστιβάλ Town For Kids

    12/9/2008 9:49:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα γιορτή που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2-12 ετών, θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Στρατού στο Γουδή. Με πρωτοβουλία τnς Οn Stage που χρόνια δραστηριοποιείται με ευθύνη στο χώρο ψυχαγωγίας, το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Town For Kids θα μετατρέψει μια έκταση 15.000 τ.μ στο Άλσος Στρατού σε μια παραμυθένια πολιτεία όπου οι μικροί μας φίλοι θα ξανα ανακαλύψουν τη χαρά του κοινωνικού παιχνιδιού και των δημιουργικών δραστηριοτήτων μακριά από την οθόνη των βιντεοπαιχνιδιών, ενώ θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος. Ξεχωριστές εκδηλώσεις, σημαντικοί καλλιτέχνες, ο "μάγος" της γλυκιάς γεύσης Στέλιος Παρλιάρος αλλά και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Μεσόγειος SOS και η Ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης, περιμένουν τα παιδιά που θα περάσουν μερικές αξέχαστες ώρες. Όσοι επισκεφθούν το φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν δραστηριότητες και παραστάσεις αλλά και να ζήσουν ένα μαγευτικό παραμύθι με κύριο στόχο να κινητοποιήσει τα παιδιά για θέματα περιβάλλοντος με πραγματικά πρωτότυπο τρόπο. Οι πύλες του φεστιβάλ θα είναι ανοιχτές από τις 10:00π.μ έως τις 20:00μ.μ, ενώ υπάρχει διαθέσιμο πάρκινγκ.

    Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά και η είσοδος σε παιδιά που δεν συνοδεύονται από ενήλικες. Στον χώρο θα υπάρχουν meeting points με κιόσκια πληροφοριών. Έξω από κάθε δραστηριότητα θα υπάρχουν mini bar όπου θα μπορούν να κάθονται οι γονείς για καφέ ή φαγητό.

    Είσοδος για ενήλικες & παιδιά: 12 ευρώ

    Προπώληση εισιτηρίων: Κέντρα Γλωσσών Εuropalso Society, στο 210 7234567 και στο www.ticketservices.gr

    Περισσότερες πληροφορίες: 210 7784545

    Ήρωες της ιστορίας είναι μια χαριτωμένη και δραστήρια παρέα ψαριών που κινδυνεύουν να γίνουν ψαρόσουπα. Είναι ο Σήφης ο ξιφίας, ο Βρασίδας ο Αχινός, η Ρούλα Ζαχαρούλα γαριδούλα, ο Τόλης το χταπόδι, η Κική η μαρίδα, ο Βαγγέλης ο ροφός και η Ρίτσα η πεσκανδρίτσα.

    Κάποιοι δαιμόνιοι μάγειροι σκαρφίζονται να εκμεταλλευτούν την υπερθέρμανση του βυθού της θάλασσας και να ετοιμάσουν τη μεγαλύτερη ψαρόσουπα του πλανήτη. Ανήσυχα τα πλάσματα του βυθού ζητάν από τα παιδιά να έρθουν στο φεστιβάλ και να μαζέψουν λίγο πάγο για να τους σώσουν τη ζωή!

    Οι μικροί μας φίλοι θα περιπλανηθούν σε ένα κόσμο με μουσική, παντομίμα, κυκλοφοριακή αγωγή, αφήγηση παραμυθιών, κατασκευές με ανακυκλωμένο χαρτί, χορό για παιδιά: break dance και hip-hop junior, σεμινάριο περιβάλλοντος, προβολές ταινιών, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής με τον Στέλιο Παρλιάρο και μια τέντα μαγείας. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν θεατρικές παραστάσεις ταλαντούχων καλλιτεχνών.

    Τα παιδιά θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και να περάσουν από τα περισσότερα σημεία του χωριού όπου θα συλλέξουν το μαγικό αυτοκόλλητο πάγο το οποίο στο τέλος της διαδρομής τους θα τους δώσει τη δυνατότητα να στείλουν τον πάγο τους στο βυθό και τα ψάρια να σωθούν από τους τρελούς μάγειρες.

    [05] Κόσμος

    Αναβαθμισμένος πλησιάζει το Τέξας ο Άικ

    12/9/2008 9:47:00

    Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στις παραθαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται στην πορεία του κυκλώνα Άικ εγκαταλείπουν τις εστίες τους, καθώς ο κυκλώνας ενισχύεται και αναμένεται να χτυπήσεις μέχρι αύριο τις ακτές του Τέξας. Ο κυκλώνας Άικ είναι στην κατηγορία 2 και συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά όταν θα φτάσει στις ακτές αργά την Παρασκευή, ή το Σάββατο, εκτιμάται ότι θα έχει αναβαθμιστεί σε κυκλώνα κατηγορίας 3. Ήδη στο Χιούστον, που είχε χτυπηθεί σφοδρά από τον κυκλώνα Ρίτα το 2005, οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. "Είναι πιο ασφαλείς αν παραμείνουν όπου βρίσκονται", προειδοποίησε ο δήμαρχος του Χιούστον, Μπιλ Γουάιτ. "Το πιο σημαντικό μήνυμα που μπορώ να στείλω είναι να μην πάρετε αυτόν τον κυκλώνα αψήφιστα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Τσέρτοφ. "Δεν πρόκειται για ένα κυκλώνα με τον οποίο μπορείς να στοιχηματίσεις", πρόσθεσε.

    Ήδη 4.000 υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου, όπου παράγεται το ένα τέταρτο του αργού πετρελαίου που καταλήγει στην αμερικανική αγορά, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Οι αρχές προειδοποίησαν επίσης τους κατοίκους των παραλιακών περιοχών του Γκάλβεστον, νοτίως του Χιούστον, να καταφύγουν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο. Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι περίπου 600.000 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί.

    [06] Κόσμος

    ΗΠΑ: Στο Ιράκ ο γιος της Πέιλιν

    12/9/2008 9:43:00

    Η υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Σάρα Πέιλιν, αποχαιρέτισε την Πέμπτη 4000 Αμερικανούς στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο 20χρονος γιος της, που αναχωρούν για το Ιράκ, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η νίκη "είναι κοντά". Η Κυβερνήτης της Αλάσκας ζήτησε από τους στρατιώτες να "κάνουν υπερήφανους" τους Αμερικανούς και να επιτρέψουν στους δικούς τους να κλάψουν για την αναχώρησή τους. "Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, θα μας λείψετε", είπε στην τελετή που έγινε στο Φορτ Γουέινραϊτ, μια αμερικανική βάση κοντά στο Φέρμπανκς. Ο Τρακ Πέιλιν, το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά της Πέιλιν, θα αναχωρήσει την επόμενη εβδομάδα για το Ιράκ όπου θα υπηρετήσει για 12 μήνες. Απευθυνόμενη στους στρατιώτες η Πέιλιν είπε ότι θα υπηρετήσουν "ένα δίκαιο και ζωτικό σκοπό" προστατεύοντας τις ΗΠΑ. "Η Αμερική δεν μπορεί να επιστρέψει στην ψευδή αίσθηση ασφαλείας που υπήρχε πριν την 11η Σεπτεμβρίου 2001", είπε.

    Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι των προεδρικών εκλογών απαγορεύεται να κάνουν προεκλογική εκστρατεία σε στρατιωτικές βάσεις. Η ομιλία της Πέιλιν όμως έγινε στα πλαίσια των καθηκόντων της ως κυβερνήτης. Το Υπουργείο Άμυνας δεν επέτρεψε στα τηλεοπτικά δίκτυα να μεταδώσουν ζωντανά το γεγονός και οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να μην πάρουν συνέντευξη από την Πέιλιν ή το γιο της ή να αναφερθούν σε προεκλογικά ζητήματα όσο θα βρίσκονται στη βάση.

    Νωρίτερα, στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, η Πέιλιν είπε ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόκληση του να είναι η "υπ αριθμόν 2" αξιωματούχος των ΗΠΑ. Οι επικριτές της αμφισβητούν την ικανότητά της να αναλάβει την Προεδρία στην περίπτωση που συμβεί κάτι στον 72χρονο Μακέιν. Η ίδια όμως είπε πως δήλωσε στον ΜακΚέιν ότι είναι έτοιμη.

    Αναφορικά με το ζήτημα της Ρωσίας, όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο Τσαρλ Γκίμπσον του δικτύου ABC, η Πέιλιν είπε ότι εάν η Γεωργία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ θα ήταν υποχρεωμένες να την υπερασπιστούν από τυχόν επίθεση. "Αυτή είναι η συμφωνία όταν είσαι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, εάν μια άλλη χώρα δεχτεί επίθεση αναμένεται να σου ζητηθεί να βοηθήσεις", είπε.

    "Και θα πρέπει να προσέχουμε τη Ρωσία. Είναι απαράδεκτο η Ρωσία να ασκεί τόση πίεση εισβάλοντας σε μια μικρότερη, δημοκρατική χώρα, απρόκλητα", πρόσθεσε.

    [07] Πολιτισμός

    Πέθανε η ηθοποιός Βέρα Ζαβιτσιάνου

    12/9/2008 9:39:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Tην τελευταία της πνοή σε θεραπευτική κλινική του Παλαιού Φαλήρου, άφησε σε ηλικία 78 ετών, την Πέμπτη, η ηθοποιός του κλασικού θεάτρου Βέρα Ζαβιτσιάνου. Η Βέρα Ζαβιτσιάνου σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και το 1954 εμφανίστηκε στον πρώτο της ρόλο στο έργο του Θίο Ουάϊλντερ "Με τα δόντια". Στη διάρκεια 40 χρόνων εμφανίστηκε σε πολλούς ρόλους του κλασικού θεάτρου και ολοκλήρωσε την καριέρα της με το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη "Ο ουρανός κατακόκκινος" το 1998. Υπήρξε συνθιασάρχης του Αλέκου Αλεξανδράκη και του Αγγελου Αντωνόπουλου, ενώ εμφανιζόταν για πολλά χρόνια και στο Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Εμφανίστηκε στην τηλεόραση μία μόνο φορά στον ομώνυμο ρόλο της "Κυρίας Κούλας" βασισμένο στο διήγημα του Μ. Κουμανταρέα. Η κηδεία της Βέρας Ζαβιτσιάνου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείου του Παλαιού Φαλήρου.

    [08] Κόσμος

    Επικίνδυνο e-mail για τη σεξουαλική ζωή του Ομπάμα

    12/9/2008 9:32:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει αποσταλεί σε πάρα πολλούς χρήστες του διαδικτύου, το οποίο υποτίθεται ότι περιέχει εικόνες από τη σεξουαλική ζωή του υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα, μεταφέρει μία σειρά από επικίνδυνους ιούς για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας του Internet Websense. Η εταιρεία προειδοποίησε τους χρήστες ότι το επικίνδυνο e-mail, με τον τίτλο "η σεξουαλική περιπέτεια του Μπαράκ Ομπάμα", αποστέλλεται από τη διεύθυνση "obamasex@obama.com" . Στο κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος αναγράφεται : "Ο Αμερικανός γερουσιαστής του Ιλινόι, Μπαράκ Ομπάμα, το 2007 ταξίδεψε στην Ουκρανία και είχε σεξουαλικές επαφές με πολλά κορίτσια από την Ουκρανία. Μπορείτε να δείτε αυτό το ιδιωτικό βίντεο-πορνό. Κατεβάστε το και δείτε το τώρα". Στο μήνυμα επισυνάπτονται αρκετά πορνογραφικά βιντεο-κλιπ, αλλά κανένα με τον Μπαράκ Ομπάμα. Όμως με τη λήψη του μηνύματος, εγκαθίσταται στον υπολογιστή λογισμικό που "κλέβει" προσωπικά στοιχεία του χρήστη του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία αποστέλλονται σε μία ιστοσελίδα στη Φινλανδία.

    [09] Κόσμος

    Ιστορική επίσκεψη των δύο υποψηφίων

    ΗΠΑ: Ομπάμα και ΜακΚέιν στο "Σημείο Μηδέν"

    12/9/2008 9:28:00

    Φόρο τιμής στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 απέτισαν από κοινού σήμερα οι υποψήφιοι για την Προεδρία των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και Τζον ΜακΚέιν, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια ιστορική επίσκεψη στο "Σημείο Μηδέν" της Νέας Υόρκης. Οι δύο υποψήφιοι κατέθεσαν από ένα τριαντάφυλλο ο καθένας στο χώρο όπου νωρίτερα είχαν τοποθετηθεί χιλιάδες άλλα τριαντάφυλλα από τους συγγενείς των περίπου 3.000 ανθρώπων που πέθαναν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Ομπάμα και ο ΜακΚέιν συνοδεύονταν από τη σύζυγο του δεύτερου, Σίντι και από το δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ. Η σύζυγος του Ομπάμα, Μισέλ, έμεινε στο Σικάγο μαζί με τις κόρες της που αυτήν την εβδομάδα ξανάρχισαν το σχολείο. Οι δύο υποψήφιοι σταμάτησαν πολλές φορές για να μιλήσουν με εκπροσώπους των πυροσβεστών και των αστυνομικών της Νέας Υόρκης.

    [10] Κοινωνία

    Έως 31 Οκτωβρίου το Κτηματολόγιο

    12/9/2008 9:25:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Έως 31 Οκτωβρίου υποβάλλονται δηλώσεις ακινήτων στο Κτηματολόγιο. Τα κεντρικά γραφεία παραμένουν ανοικτά εως τις 8 το βράδυ και τα μικρότερα έως τις 5 το απόγευμα, ενώ από το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο θα είναι ανοικτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι. Επίσης, ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ είναι και τα γραφεία κτηματογράφησης στους Δήμους Κοζάνης, Κατερίνης, Λαρίσης και Βόλου. Την περίοδο διεξαγωγής της ΔΕΘ, έως τις 14 Σεπετεμβρίου, τα Γραφεία Κτηματογράφησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και των Δήμων Μενεμένης, Αγ. Παύλου και Αμπελοκήπων που στεγάζονται στο Περίπτερο 2 της Εκθέσεως, θα λειτουργούν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου. Εν τω μεταξύ, ένα νέο Γραφείο Κτηματογράφησης για τους Δήμους Αμπελοκήπων και Μενεμένης λειτουργεί στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 115 στο Δήμο Αμπελοκήπων, από τις 8 το πρωί εως τις 5 το απόγευμα. Στη διάρκεια της Εκθέσεως το γραφείο αυτό λειτουργεί για παροχή πληροφοριών και εντύπων, ενώ από τις 15 Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος υποβολής δηλώσεων θα υποβάλλονται δηλώσεις.

    [11] Κόσμος

    Φιλοκυβερνητικών και αντικυβερνητικών

    Βολιβία: Μαίνονται οι συγκρούσεις

    12/9/2008 9:15:00 (Τελευταία ενημέρωση: 12/9/2008 9:28:15)

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 34 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ φιλοκυβερνητικών και αντικυβερνητικών ομάδων στη Βολιβία, όπως ανέφερε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα από το ραδιόφωνο. Χωρικοί που υποστηρίζουν τον Ππρόεδρο Έβο Μοράλες συγκρούστηκαν με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, υποστηρικτές της τοπικής Κυβέρνησης της επαρχίας Πάντο, στη βόρεια Βολιβία. Ο υφυπουργός Κοινωνικών Δράσεων, Σάτσα Γιορέντι, χαρακτήρισε το επεισόδιο "σφαγή" που ενορχηστρώθηκε από έναν ηγέτη της αντιπολίτευσης στο Πάντο. Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας ανακοίνωσε ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Φίλιπ Γκόλντμπεργκ, ο οποίος χαρακτηρίστηκε "ανεπιθύμητο πρόσωπο" έχει στη διάθεσή του 48 έως 72 ώρες για να εγκαταλείψει τη χώρα.

    Όμως και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να απελάσουν τον πρεσβευτή της Βολιβίας στην Ουάσινγκτον, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την κίνηση της Λα Πας να χαρακτηρίσει "ανεπιθύμητο πρόσωπο" τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Βολιβία, κατηγορώντας τον ότι ενθαρρύνει τις διαδηλώσεις εναντίον της βολιβιανής κυβέρνησης, κατηγορίες τις οποίες η Ουάσινγκτον θεωρεί αβάσιμες. "Σε απάντηση της αδικαιολόγητης ενέργειας και συμφώνως με τη σύμβαση της Βιέννης, ενημερώσαμε επισήμως την Κυβέρνηση της Βολιβίας για την απόφασή μας να κηρύξουμε τον πρεσβευτή Γκουστάβο Γκουσμάν ανεπιθύμητο πρόσωπο", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Μακόρμακ. Εξάλλου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη Βολιβία ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, έδωσε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Καράκας διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα

    [12] Κόσμος

    Ατύχημα στο τούνελ της Μάγχης

    11/9/2008 23:57:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Στη Νότια Αγγλία αναστάτωση προκλήθηκε γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης κοντά στο τούνελ της Μάγχης όταν ξέσπασε φωτιά σε ένα φορτηγό αυτοκίνητο γεμάτο χημικά που μεταφερόταν με εμπορική αμαξοστοιχία. Την στιγμή εκείνη ο συρμός βρισκόταν λίγο πριν την είσοδό του, στο μήκους 32 χιλιομέτρων τούνελ. Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν και πενήντα οδηγοί φορτηγών που συνόδευαν τα οχήματά τους στο ταξίδι προς τη Γαλλία. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας έβγαλαν αυτούς τους επιβάτες αλλά 12 εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς. Το τούνελ διέκοψε την λειτουργία του και θα μείνει κλειστό έως αύριο Παρασκευή.

    Η πυρκαγιά, που ξέσπασε στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη προκαλώντας 14 τραυματίες (αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρά τραύματα), "περιορίστηκε δεν τέθηκε όμως υπό έλεγχο", δήλωσε ένας αξιωματούχος της νομαρχίας του Πα ντε Καλαί.

    "Η πυρκαγιά περιορίστηκε δεν τέθηκε όμως υπό έλεγχο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του γραφείου του νομάρχη, Φρανσουά Μαλχάνς λίγο μετά τις 20.30 ώρα Ελλάδας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα 32 άτομα, ανάμεσα τους και οι 14 ελαφρά τραυματίες, που επέβαιναν στο τρένο μεταφοράς των οχημάτων τους που επλήγη από την πυρκαγιά, απομακρύνθηκαν όλα από τη σήραγγα υπηρεσίας όπου είχαν καταφύγει.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 September 2008 - 8:50:20 UTC