Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυσαρέσκεια δείχνουν δημοσκοπήσεις
  • [02] Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία
  • [03] Ανεβαίνει ο ΜακΚέιν

    [01] Πολιτική

    Όχι σε πρόωρες εκλογές

    Δυσαρέσκεια δείχνουν δημοσκοπήσεις

    14/9/2008 10:43:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αρνητικά φορτισμένο, συνεχίζει να είναι το πολιτικό κλίμα μετά και από την παραίτηση, του Γιώργου Βουλγαράκη.

    Τη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών, δείχνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις, δίνοντας ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά, στα δυο μεγάλα κόμματα. Οι πολίτες δηλώνουν αρνητικοί και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ οι προβλέψεις για καυτό πολιτικό χειμώνα είναι εμφανείς.

    Έρευνα της Public Issue για την ΚτΚ

    "Ηχηρό μήνυμα" για την ανάγκη επιτάχυνσης και βελτίωσης του κυβερνητικού έργου αποτελούν τα συμπεράσματα νέας έρευνας της Public Issue, σημειώνει η "Καθημερινή της Κυριακής", για λογαριασμό της οποίας έγινε η έρευνα.

    Στο ερώτημα, αν η επανεκλογή της κυβέρνησης έχει ωφελήσει τη χώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το 61% απαντά "όχι", ενώ σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζονται και για την κυβερνητική προσπάθεια, καθώς το 67% θεωρεί ότι "προσπαθεί λίγο ή καθόλου" για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και το 32% ότι "προσπαθεί πολύ ή αρκετά".

    Το 57% των ερωτηθέντων αποτιμά ως "αργό" τον ρυθμό προώθησης του κυβερνητικού έργου, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ το ποσοστό που "δυσθυμεί" για τον ίδιο λόγο ανέρχεται στο 42%.

    Ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας αναδεικνύεται το οικονομικό με 49%, ακολουθεί η ανεργία με 43% και η ακρίβεια με 25%.

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4 και 9 Σεπτεμβρίου, πριν την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη.

    Δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα"

    Στο 0,4% περιορίζεται η υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα".

    Από τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9-12 Σεπτεμβρίου, ενώ κυριαρχούσαν οι υποθέσεις Βουλγαράκη, Βατοπαιδίου και η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, συνάγεται ότι η ΝΔ κερδίζει το 27,1% των προθέσεων ψήφου, το ΠΑΣΟΚ το 26,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 10,5%, το ΚΚΕ το 7,2% και ο ΛΑΟΣ το 3,9%.

    Στην παράσταση νίκης εξακολουθεί να προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 47,5%, έναντι 20,2% του ΠΑΣΟΚ.

    Υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης τάσσεται το 48,6% των ερωτηθέντων και υπέρ συμμαχικών κυβερνήσεων το 45,1%.

    Το 59,4% πιστεύει ότι η επανεκλογή της ΝΔ πριν ένα χρόνο απέβη αρνητική για τη χώρα και το 30,4% θετική.

    Για την κατάσταση της οικονομίας, το 58,3% πιστεύει ότι φταίει περισσότερο η κυβερνητική πολιτική και λιγότερο η διεθνής κρίση, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 35%.

    Για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, το 69,2% πιστεύει ότι είναι πρόσχημα για εισπρακτικά μέτρα και το 21,9% ότι πρόκειται για πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

    [02] Κόσμος

    Νεκροί και οι 88 επιβαίνοντες

    Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία

    14/9/2008 10:14:00 (Τελευταία ενημέρωση: 14/9/2008 11:28:15)

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Interfax, Itar-Tass

    Οι 88 επιβαίνοντες σε αεροσκάφος Boeing-737 της Aeroflot το οποίο εκτελούσε πτήση από την Μόσχα στο Περμ της Σιβηρίας και συνετρίβη κατά την διαδικασία της προσγείωσης, είναι όλοι νεκροί, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα κρατικούς αξιωματούχους.

    Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι πυροσβέστες κατέσβεσαν την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο της συντριβής.

    "Βρήκαμε το αεροσκάφος. Συνετρίβη στα όρια της πόλης του Περμ", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Ιρίνα Αντριάνοβα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενημερώθηκε για το δυστύχημα από τον υπουργό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Δεν υπάρχουν υπόνοιες ότι το δυστύχημα οφείλεται σε δολιοφθορά ή τρομοκρατική ενέργεια.

    Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε διότι στον αρχικό απολογισμό δεν είχε προσμετρηθεί ένα βρέφος που επέβαινε στο αεροσκάφος.

    Συνολικά εννέα παιδιά, περιλαμβανομένου του βρέφους, επέβαιναν στο αεροσκάφος, δήλωσε εκπρόσωπος της Αεροφλότ.

    Το Μπόινγκ έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή και δεν υπάρχουν θύματα στο έδαφος, ανέφερε λίγο μετά το τραγικό συμβάν, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass.

    Το αεροσκάφος "έπιασε φωτιά κι εξερράγη. . . δεν υπάρχει καμμία ελπίδα να ανασυρθούν επιζώντες", σημείωσε το ίδιο πρακτορείο.

    Σύμφωνα με νεώτερο ανακοινωθέν της εταιρίας στο αεροσκάφος επέβαιναν 21 ξένοι επιβάτες, αν και αρχικά, εκπρόσωπος της εταιρίας είχε δηλώσει ότι μεταξύ των επιβατών δεν υπήρχαν ξένοι.

    "Υπάρχουν ξένοι υπήκοοι μεταξύ των θυμάτων, περιλαμβανομένων εννέα από το Αζερμπαϊτζάν, πέντε από την Ουκρανία, ενός Γάλλου, ενός Ελβετού, ενός Λετονού, ενός Αμερικανού, ενός Γερμανού, ενός Τούρκου και ενός Ιταλού", αναφέρει ανακοίνωση της Αεροφλότ.

    Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Ιρίνα Αντριάνοβα είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας ότι "το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σερεμέτγιεβο της Μόσχας στην 01:12 της Κυριακής τοπική ώρα [00:12 ώρα Ελλάδας], κι ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, χάσαμε την επαφή μας μαζί του".

    Μία ομάδα ειδικών του υπουργείου Συγκοινωνιών της Ρωσίας που συνέστησε ο αρμόδιος υπουργός Ίγκορ Λεβίτιν αναχώρησε από την Μόσχα για να συμβάλει στις έρευνες των τοπικών αρχών.

    Το 2007, τα 33 δυστυχήματα στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας στοίχισαν 318 θανάτους στη Ρωσία, αριθμό υπερ-εξαπλάσιο του 2005, γεγονός που ήγειρε πολλά ερωτήματα όσον αφορά την ασφάλεια των αερομεταφορών στη χώρα αυτή.

    Μία ειδική επιτροπή έρευνας των αερομεταφορών είχε σημειώσει τον περασμένο Ιανουάριο ότι ο χρόνος υπηρεσίας των αεροσκαφών που εκτελούν διεθνείς πτήσεις είναι κατά μέσον όρο τα 18 έτη, κι όσων εκτελούν πτήσεις εσωτερικού τα 30 έτη. Ακόμη, επεσήμανε την ανεπάρκεια αρκετών ρώσων πιλότων.

    [03] Κόσμος

    Θα επηρεαστεί θετικά η Σ. Πεϊλιν

    Ανεβαίνει ο ΜακΚέιν

    14/9/2008 10:15:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζων ΜακΚέιν ανεβαίνει στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ενώ η ψήφος των γυναικών θα επηρεαστεί από την υποψηφιότητα της Σ. Πεϊλιν, προκύπτει από τις δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post το ABS News και σφυγμομέτρηση του CNN.

    Ο ΜακΚέιν έχει κερδίσει μεγάλη υποστήριξη και τώρα προηγείται του υποψήφιου του Δημοκρατικού Κόμματος Μπαράκ Ομπάμα μεταξύ των λευκών γυναικών ψηφοφόρων αφότου πρότεινε την Σάρα Πέιλιν ως αντιπρόεδρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

    Από την δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ το ABS News προκύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς στις δημοσκοπήσεις μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος οφείλεται στη μετατόπιση προτιμήσεων μεταξύ των λευκών γυναικών.

    Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συνολικά, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα συγκεντρώνει την υποστήριξη ποσοστού 47% και ο ΜακΚέιν ποσοστού 46%,σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

    Πριν από το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, στο τέλος Αυγούστου, ο Ομπάμα είχε προβάδισμα 8 εκατοστιαίων μονάδων μεταξύ των λευκών γυναικών ψηφοφόρων -50% έναντι 42%- αλλά, μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο ΜακΚέιν τέθηκε επικεφαλής με 12 εκατοστιαίες μονάδες μεταξύ των λευκών γυναικών ψηφοφόρων -53% έναντι 41%- διαπιστώνει η δημοσκόπηση.

    Ο ΜακΚέιν αιφνιδίασε το εκλογικό σώμα πριν από το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προτείνοντας την Πέιλιν, την όχι ευρύτερα γνωστή κυβερνήτη της Αλάσκας, ως αντιπρόεδρο.

    H Σάρα Πέιλιν, η κυβερνήτης της Αλάσκας που επέλεξε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζων ΜακΚέιν, στην περίπτωση που εκλεγεί, έχει μικρή πείρα, αλλά, είναι καλύτερη επιλογή από τον Τζο Μπάιντεν, τον υποψήφιο για την αντιπροεδρία που έχει επιλέξει ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση για το CNN.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 September 2008 - 8:49:54 UTC