Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική για την οικονομία
  • [02] Υποχωρεί σήμερα το πετρέλαιο
  • [03] Η χώρα βρίσκεται σε λάθος δρόμο
  • [04] Ρωσία: Δυσαρέσκια για το νέο επικεφαλής του ΟΑΣΕ στο Κόσοβο
  • [05] Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία
  • [06] Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια
  • [07] 25χρονος σκότωσε εν ψυχρώ τους γονείς του
  • [08] Χαρτονομίσματα με κοκαΐνη
  • [09] Δολοφονήθηκε ο λογιστής του Στεφανάκου
  • [10] Συνάντηση Μπακογιάννη -Ράις την Πέμπτη
  • [11] Με τριμερή προεδρία οι συνομιλίες για τον Καύκασο
  • [12] Κίνα: Γνώριζαν επί μήνες για το γάλα
  • [13] Ισραήλ: Επίθεση σε πλήθος
  • [14] Προβάδισμα Ομπάμα

    [01] Οικονομία

    Στο Μέγαρο Μαξίμου

    Κυβερνητική για την οικονομία

    23/9/2008 11:04:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Η διεθνής οικονομική κρίση και οι τρόποι ενίσχυσης των ασθενεστέρων ομάδων του πληθυσμού εξετάζονται στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Το κλίμα στις διεθνείς χρηματαγορές παραμένει εκρηκτικό, καθώς η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους να κρατικοποιήσει τα ενυπόθηκα χρέη από τα επισφαλή στεγαστικά δάνεια, ξοδεύοντας 700 δισ. δολάρια, μείωσε την αξία του αμερικανικού νομίσματος -η ισοτιμία του οποίου έφθασε σχεδόν στο 1,5 δολάριο έναντι του ευρώ- ενώ εκτόξευσε στα ύψη χθες Δευτέρα στη Νέα Υόρκη την τιμή του πετρελαίου, που άγγιξε ακόμη και τα 130 δολάρια. Αυτή την ώρα, πάντως, η διαπραγμάτευση του ελαφρού αργού πετρελαίου κινείται στα 107,40 το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ασίας, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια βρίσκονται σε πτωτική πορεία, έως 2,7%. Σε πτωτική τροχιά βρίσκονται και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατά την έναρξη των συνεδριάσεών τους.

    [02] Οικονομία

    Υποχωρεί σήμερα το πετρέλαιο

    23/9/2008 9:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2008 10:22:09 πμ)

    Υποχωρούν σήμερα Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά την τεράστια άνοδο που κατέγραψαν χθες στη Νέα Υόρκη όπου η τιμή του αργού αυξήθηκε κατά 16 δολάρια το βαρέλι. Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρούσε κατά 48 σεντς στα 108,89 δολάρια. Η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε επίσης κατά 52 σεντς στα 105,52 δολάρια. Η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε χθες μια άνευ προηγουμένου άνοδο φθάνοντας στη διάρκεια της συνεδρίασης έως και τα 130 δολάρια το βαρέλι για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου. "Δεν πιστεύω ότι η τιμή του πετρελαίου θα ξαναπέσει κάτω από τα 99 δολάρια το βαρέλι", εκτιμά ο αναλυτής Κλάρενς Τσου της εταιρίας Hudosn Capital στη Σιγκαπούρη.

    [03] Κόσμος

    Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ

    Η χώρα βρίσκεται σε λάθος δρόμο

    23/9/2008 10:27:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2008 11:45:38 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Οι αμερικανοί είναι διχασμένοι στο θέμα του ρατσισμού σε σχέση με τις εκλογές, αλλά, συμφωνούν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο λάθος δρόμο και η οικονομία είναι θέμα υψίστης προτεραιότητας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγαν η εφημερίδα USA Today, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και το πανεπιστήμιο Columbia και δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Το 80% των αφροαμερικανών και των ισπανόφωνων και το 76% των λευκών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι η οικονομία θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα του επόμενου προέδρου.

    Συνολικά, το 78% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος δρόμο με το ποσοστό αυτό να φθάνει για τους λευκούς στο 77%, τους αφροαμερικανούς το 91% και τους ισπανόφωνους το 74%.

    Η έρευνα, η οποία επικεντρώθηκε στους φυλετικούς παράγοντες που επηρεάζουν την πολιτική, βρήκε διχασμένους τους αμερικανούς ψηφοφόρους για το ποιός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος.

    Επτά στους δέκα αφροαμερικανούς εκτιμούν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος αφροαμερικανός, ο οποίος πήρε το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές ως υποψήφιος μεγάλου κόμματος, θα επικρατήσει του γερουσιαστή Τζον Μακέιν στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση.

    Μεταξύ των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων, οι αφροαμερικανοί στηρίζουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών κατά 92% έως 4%, οι ισπανόφωνοι κατά 57% ως 33%, ενώ οι λευκοί στηρίζουν τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο Μακέιν κατά 56% ως 36%.

    Από το 13% των αφροαμερικανών, που θεωρούν ότι νικητής θα είναι ο Μακέιν, ο ρατσισμός είναι για τους περισσότερους η αιτία που επικαλούνται, αναφέρει η USA Today.

    Αντίθετα, το 50% των λευκών , οι οποίοι εκτιμούν ότι θα εκλεγεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, στο μεγαλύτερο μέρος τους ανέφεραν την εμπειρία ως λόγο εκλογής, ενώ το 5% των λευκών που εκτιμούν ότι ο Μακέιν θα εκλεγεί επικαλούνται ως λόγο το ρατσισμό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    [04] Κόσμος

    Ρωσία: Δυσαρέσκια για το νέο επικεφαλής του ΟΑΣΕ στο Κόσοβο

    23/9/2008 10:23:00 πμ

    Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε χθες ανακοίνωση, με την οποία επικρίνει το "μονομερή" διορισμό του Αυστριακού Βέρνερ Άλμχοφερ στη θέση του επικεφαλής της αποστολής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στο Κόσοβο. "Αυτή η απόφαση ελήφθη από τη φιλανδική προεδρία του ΟΑΣΕ, παρά τις αντιρρήσεις της Σερβίας", σημειώνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ και προστίθεται πως "η πρακτική των μονομερών αποφάσεων από την προεδρία του ΟΑΣΕ σε ό,τι αφορά τον διορισμό επικεφαλής αποστολών έχει, δυστυχώς, καταστεί κακός κανόνας". Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, η απόφαση αυτή ενδέχεται να οδηγήσει σε "δυσπιστία των Σέρβων του Κοσόβου απέναντι στην αποστολή του ΟΑΣΕ και να περιπλέξει σοβαρά την αποκατάσταση της διεθνοτικής ισορροπίας στην επαρχία και κατά συνέπεια να καταρρακώσει τη νομιμότητα της ίδιας της αποστολής".

    [05] Κοινωνία

    Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία

    23/9/2008 10:00:00 πμ

    Εξιχνιάσθηκε από την Ασφάλεια Αττικής η ανθρωποκτονία με θύμα 42χρονη Ρωσίδα που είχε γίνει στις 22 Δεκεμβρίου 2007 μέσα σε καφενείο της οδού Πάρνηθος 43 στην Άνω Κυψέλη όπου η γυναίκα εργαζόταν ως σερβιτόρα. Η 42χρονη είχε δεχθεί 16 μαχαιριές στην κοιλιά και στην τραχηλική χώρα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστης είναι ένας 27χρονος αλλοδαπός σεσημασμένος για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, ενώ κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία γιατί έλειπαν χρήματα από την ταμειακή μηχανή. Ο δράστης ήταν θαμώνας του καφενείου και έπαιζε τυχερά παιχνίδια (φρουτάκια) με αποτέλεσμα να χάσει όλα τα χρήματά του. Για το λόγο αυτό μπροστά σε άλλους θαμώνες μάλωσε με την 42χρονη σερβιτόρα η οποία για να τον ηρεμήσει του έδωσε 30 ευρώ. Τις πρώτες πρωινές ώρες όμως και όταν όλοι οι άλλοι είχαν φύγει, ο δράστης επέστρεψε και σκότωσε τη 42χρονη, άρπαξε τα χρήματα από το ταμείο και εξαφανίστηκε. Για τον 27χρονο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

    [06] Οικονομία

    Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια

    23/9/2008 9:53:00 πμ

    Απώλειες καταγράφουν σήμερα Τρίτη τα μεγαλύτερα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου διάσωσης του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού τομέα. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Χανγκ Σενγκ υποχωρούσε κατά 2,68% στο μέσον της συνεδρίασης και το χρηματιστήριο της Σαγκάης κατά 0,94%. Το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης υποχωρούσε επίσης κατά 2%,του Σίδνει κατά 2,01%,της Σεούλ κατά 1,48%,της Βομβάης κατά 0,56%,της Μπανγκόκ 0,72% ,της Κουάλα Λουμπούρ κατά 0,17% και της Τζακάρτας 0,66%. Το χρηματιστήριο της Μανίλας έκλεισε με πτώση 1,34%. Το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό σήμερα λόγω εθνικής εορτής στην Ιαπωνία. Η αμερικανική Κυβέρνηση άρχισε χθες Δευτέρα να διαπραγματεύεται με το Κογκρέσο την υιοθέτηση σχεδίου ύψους 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διάσωση της Γουόλ Στριτ. Οι επενδυτές εκφράζουν πάντως αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου με αποτέλεσμα η Γουόλ Στριτ να κλείσει χθες με απώλειες 3,27%.

    Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ρόζενμπεργκ, αναλυτή της Μέριλ Λιντς για την βόρεια Αμερική, το σχέδιο της αμερικανικής Κυβέρνησης δεν θα βοηθήσει παρά προσωρινά στην αντιμετώπιση της κρίσης. "Δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν πολλά, με δεδομένο ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε ύφεση και πιθανότατα θα παραμείνει", τόνισε ο Ρόζενμπεργκ.

    [07] Κόσμος

    Δολοφονία για περιουσιακούς λόγους

    25χρονος σκότωσε εν ψυχρώ τους γονείς του

    23/9/2008 9:48:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, STA

    Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της μικρής κοινότητας του χωριού Σπόντνια Σένιτσα της Σλοβενίας η εν ψυχρώ δολοφονία ενός ζευγαριού από τον ίδιο το γιο τους.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της Λιουμπλιάνα, Μπράνκο Γιάπελι, ο 25χρονος δράστης σκότωσε τους γονείς του προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας. Ο ίδιος περιέγραψε ως μη φυσιολογικό το πάθος του νεαρού για τα χρήματα.

    Ο 25χρονος σκότωσε τους γονείς του, με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι προκειμένου να παραπλανήσει την αστυνομία.

    Αρχικά, υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι γονείς του έπεσαν θύματα ληστών, αλλά, εν συνεχεία ομολόγησε το έγκλημα, έπειτα από την αποκάλυψη στοιχείων από τους αστυνομικούς, που τον συνέδεαν με την ειδεχθή αυτή ενέργεια.

    Εν τω μεταξύ, ένα παρόμοιο έγκλημα αποκαλύφθηκε εχθές στην Αλβανία. Πρόκειται για μία δολοφονία -με τσεκούρι- ενός ζεύγους ηλικιωμένων από το γιο τους.

    [08] Οικονομία

    Πανεπιστημιακή μελέτη

    Χαρτονομίσματα με κοκαΐνη

    23/9/2008 9:48:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μία μελέτη τυχαία επιλεγμένων χαρτονομισμάτων ευρώ στην Ισπανία, που πραγματοποίησαν χημικοί του πανεπιστημίου της Βαλένθια και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Trends in Αnalytical Chemistry», έδειξε ότι περιείχαν ίχνη κοκαΐνης σε ποσότητα 155 μικρογραμμαρίων κατά μέσο όρο το καθένα.

    Σε μερικά, η ποσότητα έφθανε μέχρι τα 889 μικρογραμμάρια, την υψηλότερη στην Ευρώπη. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα χαρτονομίσματα «μολύνονται» από την μεταξύ τους επαφή και τη διέλευσή τους μέσα από τα μηχανήματα μέτρησης των τραπεζών.

    Στη μελέτη επισημαίνεται ότι το πρόβλημα είναι διεθνές. Στις ΗΠΑ, που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα χαρτονομισμάτων «μολυσμένων» με ναρκωτικές ουσίες, η μέση ποσότητα στα δολάρια κυμαίνεται από 2,86 έως 28,75 μικρογραμμάρια, ανάλογα με το έτος και την πόλη. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί δολάρια που έχουν και πάνω από 1.300 μικρογραμμάρια.

    Με βάση την ισπανική μελέτη, τα γερμανικά ευρώ έχουν πέντε φορές μικρότερη μέση ποσότητα κοκαΐνης. Σύμφωνα με άλλη μελέτη, σε 356 τυχαία ελβετικά φράγκα, βρέθηκε πως μόνο το 6% είχαν ίχνη ναρκωτικού και σε ποσότητα πάνω από ένα νανογραμμάριο ανά χαρτονόμισμα.

    Η ισπανική μελέτη συσχετίζει άμεσα την υψηλή κατανάλωση κοκαΐνης στις ΗΠΑ και την Ισπανία με το αντίστοιχα υψηλό ποσοστό ναρκωτικών στα χαρτομίσματα των δύο χωρών.

    Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΗΕ, η Ισπανία παραμένει η βασική πύλη εισόδου της κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη και ακολουθεί η Πορτογαλία.

    Μεταξύ 1999 και 2005 διπλασιάστηκε ο αριθμός χρηστών στην Ισπανία από 1,6% σε 3%, υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον μέσο όρο της Ευρώπης, που είναι το 1,2%.

    [09] Κοινωνία

    Δέχτηκε 10 σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητο του

    Δολοφονήθηκε ο λογιστής του Στεφανάκου

    23/9/2008 9:47:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Δολοφονήθηκε χθες το βράδυ στο Χαϊδάρι ο Γιώργος Σαραντόπουλος, λογιστής του αρχιμαφιόζου Στεφανάκου. Ο Σαραντόπουλος είχε καταδικαστεί για πλαστογραφίες και απάτες με παράνομες αποσύρσεις αυτοκινήτων και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα. Ο 50χρονος δέχτηκε 10 σφαίρες από πιστόλι από άγνωστο ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Φώκαιας και Περραιβού. Προανάκριση για το έγκλημα διενεργεί το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    [10] Πολιτική

    Συνάντηση Μπακογιάννη -Ράις την Πέμπτη

    23/9/2008 9:32:00 πμ

    Με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις θα συναντηθεί την Πέμπτη το πρωί(τοπική ώρα) η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών μετά από σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την επομένη αυτής που θα έχει η ελληνική αντιπροσωπεία με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο τελευταίος θα συναντηθεί επίσης και με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Στη συνάντηση Μπακογιάννη - Ράις αναμένεται να συζητηθούν το Σκοπιανό, οι προοπτικές που διανοίγονται για λύση του Κυπριακού, οι εξελίξεις στον Καύκασο, όπως και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Από αμερικανικής πλευράς έχει επίσης ζητηθεί, και αναμένεται να καθοριστεί, συνάντηση και του τρίτου στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υφυπουργού Γουίλιαμ Μπερνς, με την κα Μπακογιάννη.

    Αργότερα σήμερα Τρίτη η Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη συνάντηση του κουιντέτου του ΟΑΣΕ που αποτελείται από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Φινλανδία, το Καζακστάν και τη Λιθουανία, στην οποία όπως είναι φυσικό θα κυριαρχήσει το θέμα της Γεωργίας. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσει τις ομιλίες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και των Προέδρων των ΗΠΑ, κ. Μπους, της Βραζιλίας κ. Λούλα και της Γαλλίας κ. Σαρκοζί, και θα δει τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Αμπάς. Θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση των "27" με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν οι εξελίξεις στον Καύκασο, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, για συντονισμό κινήσεων στο Κυπριακό. Τέλος, θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, και θα συμμετάσχει στο καθιερωμένο δείπνο που παραθέτει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην 63η Γενική Συνέλευση.

    [11] Κόσμος

    Πρόταση της Γαλλίας προς τον ΟΗΕ

    Με τριμερή προεδρία οι συνομιλίες για τον Καύκασο

    23/9/2008 9:22:00 πμ

    Η Γαλλία πρότεινε στις συνομιλίες που θα αρχίσουν στις 15 Οκτωβρίου στην Γενεύη για την ασφάλεια και την σταθερότητα στον Καύκασο να προεδρεύσουν από κοινού ο ΟΗΕ, ο ΟΑΣΕ και η ΕΕ, όπως δήλωσε πηγή της γαλλικής προεδρίας. Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, ο οποίος συναντήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί συμφώνησε με την πρόταση αυτή, πρόσθεσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

    Οι διεθνείς συνομιλίες για τον Καύκασο προβλέπονται στη συμφωνία της 8ης Σεπτεμβρίου που πρότεινε ο Σαρκοζί ως προεδρεύων της ΕΕ και αποδέχτηκαν ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σακασβίλι.

    Στη συνάντηση Μπαν Κι-Μουν - Σαρκοζί αναφέρθηκε και το θέμα της παρουσίας στις συνομιλίες εκπροσώπων της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Όμως το πρόβλημα αυτό δεν έχει ακόμα διευθετηθεί.

    "Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος που να μην ερμηνευτεί σε καμιά περίπτωση ως βήμα της διεθνούς κοινότητας προς την αναγνώριση ενός γεγονότος που δεν αποδεχόμαστε, δηλαδή της μονομερούς αναγνώρισης από την Ρωσία της ανεξαρτησίας των δύο αυτών περιοχών", κατέληξε η πηγή της γαλλικής προεδρίας.

    [12] Κόσμος

    Κίνα: Γνώριζαν επί μήνες για το γάλα

    23/9/2008 9:19:00 πμ

    Ο όμιλος Sanlu που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου με το μολυσμένο με μελαμίνη γάλα στην Κίνα γνώριζε την αλήθεια και την έκρυβε εδώ και πολλούς μήνες, υποστηρίζει το πρακτορείο Νέα Κίνα επικαλούμενο τις αρχές που ερευνούν την υπόθεση. Η γαλακτοβιομηχανία απ όπου ξέσπασε το σκάνδαλο είχε λάβει παράπονα για τις παρενέργειες του βρεφικού γάλακτος από τον Δεκέμβριο του 2007, διευκρινίζει το πρακτορείο. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έκανε κανέναν έλεγχο μέχρι τον Ιούνιο του 2008, οπότε πλέον γνώριζε πως είχε προστεθεί μελαμίνη στο γάλα, και επιπλέον δεν ενημέρωσε τις τοπικές αρχές μέχρι τις 2 Αυγούστου. Από το μολυσμένο γάλα έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερα παιδιά ενώ συνολικά 53.000 βρέφη σε όλη τη χώρα χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια. Περίπου 13.000 βρέφη νοσηλεύονται ακόμη και τα 104 από αυτά είναι σε σοβαρή κατάσταση.

    [13] Μ. Ανατολή

    Ισραήλ: Επίθεση σε πλήθος

    23/9/2008 8:38:00 πμ

    Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε σκόπιμα πάνω σε πλήθος στην Ιερουσαλήμ, χθες βράδυ, σε μία "τρομοκρατική επίθεση", όπως τη χαρακτήρισαν οι ισρασηλινές αρχές, προτού σκοτωθεί από τις δυνάμεις της τάξης ο Αραβας οδηγός, αναφέρουν αστυνομικές κι ιατρικές πηγές. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, δύο από τους τραυματίες στο επεισόδιο, που σημειώθηκε στην Κικάρ Τζαχάλ (Πλατεία των Ενόπλων Δυνάμεων), η οποία δεσπόζει στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. "Ένας άνδρας με ένα όχημα έπεσε πάνω σε αριθμό ανθρώπων στην Κικάρ Τζαχάλ. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως επρόκειτο για τρομοκρατική απόπειρα. Ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε», τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ποιος πυροβόλησε και σκότωσε τον άραβα οδηγό του οχήματος. Τηλεοπτικό δίκτυο ισχυρίσθηκε πως πυροβολήθηκε από περαστικό. Η περιοχή ήταν γεμάτη κόσμο, που είχε συρρεύσει μέσα στη ζεστή νύκτα στα πολυπληθή μπαρ κι εστιατόρια της περιοχής, στην καρδιά της εβραϊκής συνοικίας στην Ιερουσαλήμ.

    [14] Κόσμος

    Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα Ομπάμα

    23/9/2008 8:05:00 πμ

    Ωφελημένος από την οικονομική κρίση φαίνεται ότι βγαίνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που του δίνει προβάδισμα με ποσοστό 51% έναντι 46% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Τζον Μακέιν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του καναλιού CNN και της εταιρείας Opinion Research Corporation, ένας στους δύο Αμερικανούς θεωρεί υπεύθυνους για την κρίση τους Ρεπουμπλικανούς που βρίσκονται στην εξουσία τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το 47% των εγγεγραμμένων εκλογέων κρίνει ότι ευθύνονται οι Ρεπουμπλικανοί ενώ μόνο το 24% καταλογίζει ευθύνες στους Δημοκρατικούς. Η προηγούμενη δημοσκόπηση των CNN/Opinion Research έδινε στους δύο υποψηφίους προέδρους το ίδιο ακριβώς ποσοστό, 48%.

    Εξάλλου, στο ερώτημα ποιος θεωρείται ικανότερος να χειριστεί την οικονομική κρίση ο Ομπάμα προηγείται με διαφορά δέκα μονάδων του Μακέιν. Ο γερουσιαστής του Ιλινόι φαίνεται πως κερδίζει συμπάθειες στη θεωρούμενη εκλογική βάση των Ρεπουμπλικανών, δηλαδή στους άνδρες και στους ηλικιωμένους.

    "Η οικονομία θεωρείτο ανέκαθεν η Αχίλλειος πτέρνα του Τζον Μακέιν και η δημοσκόπηση δείχνει πως τα ποσοστά του Ομπάμα άρχισαν να ανεβαίνουν από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, τη στιγμή που η οικονομική κρίση χτύπησε τα νοικοκυριά πολλών Αμερικανών", δήλωσε ο αναλυτής του CNN, Κίτινγκ Χόλαντ.

    Πρόταση στην Πέιλιν για αντιπρόεδρος σε ομάδα χόκεϊ

    Εν τω μεταξύ, η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Σάρα Πέιλιν δέχτηκε πρόταση από μια ομάδα χόκεϊ ώστε να γίνει η αντιπρόεδρος τους.

    "Η Σάρα Πέιλιν θεωρείται από πολλούς ως η διασημότερη 'μαμά του χόκεϊ' στη χώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάθιου Ρίλεϊ, ο πρόεδρος της επαγγελματικής ομάδας Μπέικερσφιλντ Κόντορς, που κάλεσε την κυβερνήτρια της Αλάσκας να γίνει επίτιμη αντιπρόεδρός της.

    Οι Πέιλιν "θα μπορούσαν να γίνουν η πρώτη οικογένεια του χόκεϊ στη χώρα και πιστεύουμε ότι οι Κόντορς έχουν να προσφέρουν περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα", πρόσθεσε ο Ρίλεϊ, σημειώνοντας ότι η ομάδα θέλει να συμπεριλάβει στο δυναμικό της και το 19χρονο Τρακ Πέιλιν, το γιο της κυβερνήτριας, μόλις επιστρέψει από το Ιράκ όπου υπηρετεί.

    Στην ομιλία της στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων η Πέιλιν είχε αστειευτεί λέγοντας ότι "η διαφορά ενός πιτμπούλ και μιας μαμάς που συνοδεύει τα παιδιά της στο χόκεϊ είναι το κραγιόν".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 23 September 2008 - 8:51:08 UTC