Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-11-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για τα νοικοκυριά
  • [02] Συνέντευξη Αλογοσκούφη στη ΝΕΤ
  • [03] Υπόθεση Βατοπαιδίου: Καταθέσεις και κόντρες
  • [04] Υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά
  • [05] Σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας επεξεργάζεται ο Ομπάμα
  • [06] Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, απαγορευτικό στα λιμάνια
  • [07] Ένταση στο Πακιστάν
  • [08] Προειδοποίηση από τους πειρατές
  • [09] Δημοσκοπήσεις: Μπροστά το ΠΑΣΟΚ

    [01] Μέτρα για τα νοικοκυριά

    Η λήψη κάθε αναγκαίου και εφικτού μέτρου για την ανακούφιση των νοικοκυριών, με έμφαση στην προστασία της εργασίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός το Σάββατο από το Βόλο. Αναφερόμενος στα 28 δις ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, ο κ. Καραμανλής επανάλαβε ότι κατευθύνονται στην πραγματική οικονομία και πρόσθεσε πως οι γνωστοί αρνητές των πάντων προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη πως δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι και πως θα μειωθούν κατά 2% οι φορολογικοί συντελεστές στα μεσαία εισοδήματα. Παράλληλα ανακοίνωσε και μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών.

    Από τον Βόλο ο Κώστας Καραμανλής τονίζει ότι η κυβέρνηση θα πάρει κάθε εφικτό μέτρο για την ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

    "Έχω πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων. Γνωρίζω καλά ότι πολλά νοικοκυριά πιέζονται και τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Πήραμε και θα πάρουμε κάθε αναγκαίο, κάθε εφικτό μέτρο. Οφείλω όμως να πω ότι δεν δικαιούμαι να υποθηκεύσω αυτά που με θυσίες πετύχαμε στα χρόνια που πέρασαν. Αυτά δηλαδή που επιτρέπουν στην Οικονομία μας να εμφανίζει σήμερα ισχυρότερες αντοχές και καλύτερες προοπτικές από τις οικονομίες των εταίρων μας στην ΕΕ", είπε ο Pρωθυπουργός και σημείωσε:

    "Πρώτη προτεραιότητά μας, πολύ περισσότερο σήμερα, είναι να ενισχύσουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

    - Αυξάνουμε, ακόμη περισσότερο, τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, που την επόμενη χρονιά φτάνουν σχεδόν στα 49 δις. (20 δις ευρώ περισσότερα από το 2004).

    - Προχωρούμε στη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.

    - Επεξεργαζόμαστε πρόσθετα μέτρα για τους δανειολήπτες, που μπορεί να βρεθούν σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους.

    - Αναμορφώνουμε τα προγράμματα του ΟΕΚ, για να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

    - Αξιοποιούμε τα περιθώρια ευελιξίας που μας παρέχει το Σύμφωνο Σταθερότητας, εξαντλούμε κάθε περιθώριο του Προϋπολογισμού, για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη."

    Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διακόσιες νέες χιλιάδες θέσεις εργασίας το 2009.

    "Μια από τις πιο σοβαρές συνέπειες -ίσως η σοβαρότερη - της διεθνούς κρίσης, είναι ο κίνδυνος αύξησης της ανεργίας. Οι οιωνοί είναι ανησυχητικοί. Επιχειρηματικοί κολοσσοί, κάτω από το βάρος της κρίσης, προχωρούν σε μαζικές απολύσεις. Σ' αυτή τη συνθήκη, πρώτη μας έγνοια είναι η προστασία της εργασίας, η ενίσχυση της απασχόλησης. Προετοιμάσαμε την προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ νέων θέσεων εργασίας, που, ως το 2009, θα φτάσουν τις 200 χιλιάδες", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

    Αναφερόμενος δε στο σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας των Τραπεζών, επανέλαβε ότι τα 28 δις ευρώ είναι ο μοχλός για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια, ισχυριζόμενο ότι η κυβέρνηση χαρίζει τα λεφτά στις τράπεζες. αυτή επιχειρούν να διαστρεβλώσουν οι γνωστοί αρνητές των πάντων.

    "Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη. Δεν χαρίζουμε τίποτα και σε κανέναν! Δεν ξοδεύουμε ούτε ένα ευρώ από τον Προϋπολογισμό. Δεν επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι. Αντίθετα! Ωφελούνται οι πολίτες" τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

    "Οι δήθεν απλόχερες πολιτικές και τα β'πακέτα'', που τάζουν ανεύθυνα οι γνωστοί δημοκόποι, δεν σημαίνουν ενδιαφέρον για τον πολίτη. Σημαίνουν υποταγή των πάντων στην κομματική σκοπιμότητα. Σημαίνουν αδιαφορία για την Οικονομία και τις αντοχές της. Είναι κατάφορος εμπαιγμός στους πολίτες".

    Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε και μέτρα για την στήριξη των αγροτών.

    Στα μέτρα που ανακοίνωσε περιλαμβάνονται η χορήγηση άτοκων δανείων σε ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, εξισωτικές αποζημιώσεις σε δικαιούχους, επιδοτήσεις νέων αγροτών και μείωση κατά μισή μονάδα των επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα. Ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μαγνησία επισκέφθηκε τη Συνεταιριστική Βιομηχανία Γάλακτος ΕΒΟΛ την οποία χαρακτήρισε ένα πολύ ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για το Νομό και γενικότερα για τη Θεσσαλία.

    Η ΕΒΟΛ παρέχει δουλειά σε 130 εργαζόμενους και απορροφά από 400 κτηνοτρόφους στις υψηλότερες πανελλαδικά τιμές τη συνολική παραγωγή γάλακτος του Νομού

    Ο κ. Καραμανλής τέλος είδε από κοντά και την πρόοδο των έργων στην υπό κατασκευή σήραγγα της Περιφερειακής οδού.

    Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

    "Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε σήμερα τον Βόλο, ως κομματάρχης της ΝΔ, όχι ως πρωθυπουργός. Μέλημά του δεν ήταν να βρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Μέλημά του ήταν να στηρίξει την εικόνα του που καταρρέει και να κάνει κριτική, όπως πάντα, στην αντιπολίτευση. Όμως οι παλιές συνταγές δεν πιάνουν πια. Ο κόσμος έχει αλλάξει και η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με τις αποτυχημένες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ." σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    "Κατ' εξαίρεση συμφωνούμε με τον γνωστό πια για τις αντιφάσεις του εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ότι ο κόσμος έχει αλλάξει και οι παλιές συνταγές δεν πιάνουν πια.Επιτέλους. Φαίνεται πώς κάτι προσπαθεί να πει στο κόμμα του και στον αρχηγό του. Μόνο που εκείνοι δεν τον ακούνε και αρνούνται πεισματικά να συμπράξουν σε κάθε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Λένε παντού όχι. Προσπαθούν απεγνωσμένα να καθηλώσουν την χώρα στο χθες", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος."Η μόνη αλήθεια που ακούστηκε από τα χείλη του κ. Καραμανλή είναι πως τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια. Μάλλον, πρόκειται για την πρώτη αυτοκριτική ομολογία από μεριάς του. Ευχολόγια όμως δεν είναι ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες από την κυβέρνηση, ο οποίος αποτελεί ένα σκληρά και ταξικά προσδιορισμένο προϋπολογισμό που θα βαρύνει ακόμη περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους; ... Αυτή είναι η συνταγή της κυβέρνησης Καραμανλή που οδηγεί την οικονομία στην ύφεση και την πλειοψηφία της κοινωνίας σε ακόμη πιο δύσκολες ημέρες" ήταν το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. "Η ευθύνη του λαού είναι να ορθώσει το ανάστημά του και να σταματήσει να ανέχεται τον εμπαιγμό και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των κομμάτων του Μάαστριχ. Η ευθύνη των μισθωτών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών είναι να μην ξεγελαστούν, να μη φοβηθούν, να μη δεχτούν να πληρώσουν τις συνέπειες μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Βόλο.

    "Ο κάμπος αναστενάζει και ο Καραμανλής ακόμα τάζει. Εάν έδινε στους αγρότες το 1/4 από όσα έδωσε στους τραπεζίτες, θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματά τους σε όλη την περιφέρεια", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

    Είδηση: 15853

    [02] Συνέντευξη Αλογοσκούφη στη ΝΕΤ

    Ο δυσκολότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών, λόγω της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, θεωρείται αυτός του 2009, που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Παρουσιάζοντας τα μεγέθη ο υπουργός Οικονομίας γνωστοποίησε ότι προβλέπεται περιορισμός της ανάπτυξης στο 2,7%, σταθεροποίηση της ανεργίας στο 7,5%, μείωση του πληθωρισμού στο 3% και υποχώρηση του ελλείμματος στο 2%, ενώ αυξημένα παρουσιάζονται τα έσοδα αλλά και το δημόσιο χρέος. Λόγω της οικονομικής κρίσης προβλέπονται στοχευμένες παροχές για τη στήριξη των ασθενέστερων εισοδηματικά ομάδων μέσω του ταμείου κατά της φτώχειας, αρχής γενομένης από τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, ενώ για την εισοδηματική πολιτική προβλέπεται αύξηση 3,5%. Ωστόσο μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Η άλλη όψη" και στον Μανώλη Κοττάκη, ο κ. Αλογοσκούφης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον κοινωνικές παροχές, που εξαρτώνται όμως από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.

    Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης θα καταβληθεί στους δικαιούχους από το τέλος του 2008, ανακοίνωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Η άλλη όψη" και στον Μανώλη Κοττάκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί με το δώρο των Χριστουγέννων, ανάλογα με την γεωγραφική θέση και δικαιούχοι θα είναι οι μακροχρόνιοι άνεργοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

    Ο Υπουργός Οικονομίας στην ίδια εκπομπή, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν έκτακτες παροχές προς τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, καθώς και να επισπευστεί το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, εάν η Κομισιόν αποφασίσει στις αρχές Δεκεμβρίου, χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας.Το προσεχές διάστημα, το οικονομικό επιτελείο θα εξειδικεύσει μετρά για την προστασία της εργασίας και την συγκράτηση της ακρίβειας, όπως:-σταδιακή απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων -δημιουργία υπηρεσίας εποπτείας της αγοράς -νέες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση στρεβλώσεων στην αγορά καυσίμων -εντατικοποίηση ελέγχων και αυστηρές κυρώσεις σε όσους κερδοσκοπούν.

    Σχετικά με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σε δημοσκόπηση της "ΚΑΠΑ ΡΙΣΕΡΤΣ", που δημοσιεύει το "Bήμα της Κυριακής", το 65% των ερωτηθέντων δεν έχει πειστεί, αλλά το 59,2% θα συναινούσε σε θυσίες.

    Την ανησυχία του, για την ναυτιλία και τον τουρισμό, τομείς που θα θίγουν από την κρίση εξέφρασε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "REAL NEWS", ο Γιώργος Aλογοσκούφης. "Είναι πιθανό και οι δύο αυτοί τομείς να επηρεαστούν από τη διεθνή κρίση, καθώς η ναυτιλία συνδέεται με το παγκόσμιο εμπόριο που μειώνεται και το τουριστικό ρεύμα στην χώρα μας σχετίζεται με την οικονομική κατάσταση στις ευρωπαϊκές χώρες, πολλές από τις οποίες εισέρχονται σε ύφεση".

    Για το θέμα του τουρισμού, εξετάζονται πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, το 10μηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2008, η μείωση στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστων ήταν 1,4%.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 15,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 15858

    [03] Υπόθεση Βατοπαιδίου: Καταθέσεις και κόντρες

    Οι καταθέσεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του Βατοπαιδίου οξύνουν την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Οι δύο συνέταιροι του επιχειρηματία Πολέμη στην εταιρεία "ΝΟΛΙΝΤΕΝ", η οποία αγόρασε το Ολυμπιακό Ακίνητο, κατέθεσαν ότι τα 41 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με την δωρεά των 9 εκατομμυρίων ευρώ προς την Μονή, τα έδωσαν στον εκπρόσωπο του Βατοπαιδίου Αθανάσιο Κυρανίδη, προκειμένου να εξασφαλίσουν και τη συμμετοχή τους στο ίδρυμα που επιθυμούσε να ανεγείρει η Μονή στο Γραμματικό Αττικής.

    Με νέες καταθέσεις συνεχίστηκαν σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπαίδιο.

    Καταθέτοντας στην Επιτροπή ο συνέταιρος του εφοπλιστή Πολέμη που αγόρασε το Ολυμπιακό ακίνητο, κ.Τζανής, συνεταίρος του επιχειρηματία Πολέμη, επιβεβαίωσε ότι δόθηκε δωρεά στη μονή Βατοπαιδίου 9 εκ. ευρώ προκειμένου να φτιαχτεί ένα ίδρυμα στο Γραμματικό. Στην ίδια περιοχή η εταιρεία τους θα κατασκεύαζε ειδικό φυσιοθεραπευτήριο. Όπως ανέφερε επρόκειτο για σημαντική επενδυτική ευκαιρία.

    Ο δεύτερος εκ των συνεταίρων του κ. Πολέμη στην "Νόλογκαν", Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η εταιρεία τους ήταν η μόνη που συζήταγε το ξεχωριστό τίμημα για δωρεά προς την Μονή.

    Παράλληλα γνωστοποίησε ότι τόσο στην αρχική διαπραγμάτευση όσο και στην υπογραφή των συμβολαίων μαζί με τον Ηγούμενο Εφραίμ ήταν και ο Αθως Κυρανίδης πρόεδρος της Ρασαντέλ .Σε κατηγορηματική διάψευση των καταγγελιών περί συχνών επισκέψεων του μοναχού Αρσενίου στην ΚΕΔ και επικοινωνίας του με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γιάννη Αγγέλου, προέβη ο πρόεδρος του ΔΣ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Πέτρος Παπαγεωργίου.

    Ο κ. Παπαγεωργίου διέψευσε το στέλεχος της Lada Hellas, Άγγελο Αποστολίδη που είχε καταθέσει πως μετέφερε με το αμάξι του τον ίδιο μαζί με τους μοναχούς της Μονής Βατοπεδίου, κ.κ. Εφραίμ και Αρσένιο, όπως επίσης και τον νομικό σύμβουλο της ΚΕΔ, Σ. Γκασούκα, ο οποίος είχε καταθέσει ότι ενώπιόν του, ο Αρσένιος τηλεφώνησε σε κάποιον «Γιάννη», λέγοντάς του πως επρόκειτο περί του Γιάννη Αγγέλου, συνεργάτη του πρωθυπουργού.

    Ο κ. Παπαγεωργίου διέψευσε και τον δικηγόρο της ΚΕΔ, Σταύρο Ζερβουδάκη και τις αναφορές του περί "άνωθεν πιέσεων."

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔ υπογράμμισε ότι, η ανταλλαγή των οικοπέδων δεν έγινε έναντι του νερού της Βιστωνίδας, αλλά της εκμετάλλευσης της ιχθυοκαλλιέργειάς της, με εκτίμηση που έκανε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), χρησιμοποιώντας τοπικό ιχθυολόγο.

    Στην εξεταστική επιτροπή κατέθεσε σήμερα και ο γγ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκιαδάς ο οποίος υποστήριξε ότι η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Χρ. Μπότσιου βάσει της οποίας το "χθαμαλόν δάσος" στην Ουρανούπολη κηρύχθηκε "δασική έκταση κοινόχρηστη και διαθέσιμη", δεν προοριζόταν για να χρησιμοποιηθεί εκτός του υπουργείου και για τα συμβόλαια της λίμνης Βιστωνίδας.

    Ο κ. Σκιαδάς, πρόσθεσε πως η γνωμοδότηση του κ. Μπότσιου, δεν συνιστά χαρακτηρισμό της έκτασης, καθώς, αρμόδιος για το χαρακτηρισμό της, είναι μόνον ο δασάρχης.

    Η κατάθεση προκάλεσε την παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Τσούκαλη ο οποίος παρατήρησε ότι σύμφωνα με την εμπειρία "σε καμία περίπτωση ο δασάρχης δεν θα πήγαινε κόντρα με τη Διεύθυνση Δασών, τον Υφυπουργό, ή τον Υπουργό του", και ρώτησε τον μάρτυρα

    "Και να έβλεπε δάσος, θα τη χαρακτήριζε β'δασική έκταση''. Έτσι δεν είναι;",

    "Δεν συμβαίνει πάντα αυτό", απάντησε ο μάρτυς.

    Ο κ. Τσούκαλης, κατήγγειλε επίσης ότι δέκα ημέρες μετά την υπογραφή των συμβολαίων της Ουρανούπολης, ανεστάλη διαταγή της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Προστασίας Δασών, που καθόριζε τη νόμιμη διαδικασία χαρακτηρισμού των διαθεσίμων εκτάσεων (προβλέποντας χαρακτηρισμούς από τα δασαρχεία)

    Ο μάρτυς υποστήριξε πως "η γνωμοδότηση δεν ήταν για να βγει εκτός Υπουργείου και εμείς δεν έχουμε καμία σχέση ή ευθύνη, αν κάποιοι έγραψαν άρτιο και οικοδομήσιμο στα συμβόλαια" και τόνισε: "Η ευθύνη για την αποστολή της γνωμοδότησης στην ΚΕΔ, ανήκει στη Σταματίνα Μαντέλη, διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου του".

    Επίσης, ο μάρτυρας ανέφερε πως επί των ημερών του, η ΚΕΔ είχε την πλήρη ευθύνη της επιλογής των ακινήτων που προτείνονταν στη Μονή προς ανταλλαγή, αντί της λίμνης. Δεν συνέβαινε ωστόσο το ίδιο στην πρώτη φάση των ανταλλαγών, το έτος 2005, οπότε αντηλλάγησαν τα επίμαχα οικόπεδα στη Θεσσαλονίκη, αντί των παραλιμνίων εκτάσεων της Βιστωνίδας.

    "Τότε η κ. Μαντέλη, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Πολιτικής Γης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στη λίστα των διαθεσίμων οικοπέδων που όφειλαν να παραδώσουν στην ΚΕΔ, σημείωσαν εκείνα που είχαν «προτεραιότητα», έναντι των άλλων που «ήταν μικρά, ή είχαν πρόβλημα", ανέφερε ο κ. Σκιαδάς. Η κατάθεση του κ. Σκιαδά, συμφωνεί εν πολλοίς με τους ισχυρισμούς του διευθύνοντος συμβούλου της ΚΕΔ, Κωνσταντίνου Γκράτσιου και του νυν προέδρου του ΔΣ της ΚΕΔ, Πέτρου Παπαγεωργίου, πως τα οικόπεδα είχαν οριστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον διευθυντή Πολιτικής Γης στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και πως η ΚΕΔ δεν είχε περιθώρια επιλογής. Θέτει δε, εν αμφιβόλω, την κατάθεση της διευθύντριας Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνας Μαντέλη, η οποία είχε υποστηρίξει πως η ΚΕΔ επέλεξε τα εν λόγω οικόπεδα, από μία λίστα τριπλάσια σε μέγεθος.

    Στο παραπάνω πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν να προσκληθεί η Σταματίνα Μαντέλη στην Εξεταστική Επιτροπή, προκειμένου να καταθέσει εκ νέου.Συνεχίζεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔΕν τω μεταξύ, πλήρη κάλυψη παρέχει η Χαριλάου Τρικούπη στον Γ. Παπακωνσταντίνου την ώρα που η κυβέρνηση βάλλει εναντίον του λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λέει την αλήθεια για την συνάντηση με τον επιχειρηματία Πάπιστα.

    Ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης λέει στον "Τύπο της Κυριακής"

    "Κανένα απολύτως μπέρδεμα δεν υπάρχει. Υπάρχει μονο απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης, που είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό σε αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο. Τους καταλαβαίνουμε. Πνίγονται στο βούρκο της Βιστωνίδας".

    Από την άλλη πλευρά βουλευτής της ΝΔ Γ. Καλατζής και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής ζητά την παραίτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    "Υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία είναι κεφάλαια, τα οποία δεν κλείνουν εύκολα. Ειδικά για την αξιοπιστία του κ. Παπακωνσταντίνου, που είναι Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, που ξέρουμε διαχρονικά ότι η αξιοπιστία του είναι μειωμένη, δεν είναι καθόλου εύκολο να κλείσουν. Διότι ο κόσμος εμπιστεύεται αυτούς που λένε την αλήθεια και όχι αυτούς, οι οποίοι αποκρύπτουν, αποσιωπούν πράγματα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά", απάντησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Ζαγορίτης σε ερώτηση αν η υπόθεση Παπακωνσταντίνου έχει κλείσει .

    Την ίδια ώρα αιχμές αφήνει, για τον κ. Παπακωνσταντίνου, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη ,μιλώντας στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    " Η Χαριλάου Τρικούπη πάντως δηλώνει ότι δεν θα πέσει στην παγίδα της ΝΔ που προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να αλλάξει την ατζέντα, ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου τονίζει πως έδωσε πλήρεις εξηγήσεις για το επίμαχο θέμα".

    Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν με νόημα ότι για το κόμμα τους προέχει η εναλλακτική πρόταση εξουσίας και η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 15855

    [04] Υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά

    Το μάθημα των θρησκευτικών παραμένει υποχρεωτικό για όλους και μόνο οι αλλόθρησκοι ή οι ετερόδοξοι έχουν δικαίωμα για λόγους συνείδησης να εξαιρεθούν. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, διευκρινίζοντας ότι έχει σταλεί ήδη σχετική εγκύκλιος. Την απόλυτη ικανοποίηση του, εν τω μεταξύ, για το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε ο κ. Στυλιανίδης προς τον Συνήγορο του Πολίτη για το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμoς

    Είδηση: 15857

    [05] Σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας επεξεργάζεται ο Ομπάμα

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι επεξεργάζεται ένα επιθετικό διετές σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι απαιτείται άμεση δράση προκειμένου να αποφευχθεί μια παρατεταμένη ύφεση. "Αν δεν δράσουμε άμεσα και τολμηρά, οι περισσότεροι ειδικοί τώρα εκτιμούν ότι μπορεί να χάσουμε εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον επόμενο χρόνο", είπε ο Ομπάμα στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική ομιλία του Δημοκρατικού Κόμματος, το Σάββατο. "Κινδυνεύουμε σήμερα να διολισθήσουμε σε ένα αντιπληθωριστικό κυκλώνα που θα αυξήσει περαιτέρω το τεράστιο χρέος μας", συμπλήρωσε. Ο Ομπάμα είπε ότι λίγο μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του θα υπογράψει το σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας, το οποίο προβλέπει την δημιουργία 2.5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας μέχρι τον Ιανουάριο του 2011.

    Εν τω μεταξύ, τον Τίμοθι Γκάιτνερ επέλεξε ο Ομπάμα για το υπουργείο Οικονομικών, τοποθετώντας τον επικεφαλής της Fed της Νέας Υόρκης σε έναν κεντρικό ρόλο για την έξοδο της αμερικανικής οικονομίας από την κρίση. Αυτό μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το κανάλι NBC. Ο 47χρονος Γκάιτνερ θεωρούνταν ένα από τα δύο φαβορί για τη θέση. Ο άλλος ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κλίντον, Λόρενς Σάμερς.

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Είδηση: 15856

    [06] Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, απαγορευτικό στα λιμάνια

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Σημαντική μεταβολή παρουσιάζει το Σάββατο ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα με βροχές, θυελλώδεις ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις στα Δυτικά και Βόρεια. Βροχή τα τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, που εξαιτίας του ανέμου μπορεί να προκαλέσουν ζημιές. Χείμαρρος στο Στόμιο της Ιεράπετρας στις 7 το πρωί του Σαββάτου, παρέσυρε διερχόμενο αγροτικό αυτοκίνητο χωρίς ωστόσο ευτυχώς να εγκλωβιστεί ο 20χρονος οδηγός του. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη απαγορεύτηκε ο απόπλους από όλα τα λιμάνια της χώρας και εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια από την Ραφήνα στο Μαρμάρι και με πλοία κλειστού τύπου από τον Πειραιά έως τον Πόρο.

    Το περιστατικό συνέβη όταν ο οδηγός του αγροτικού αυτοκινήτου προσπάθησε να διασχίσει το ρέμα, κάτι που ωστόσο δεν κατάφερε , με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το όχημα, το οποίο παρέσυρε το ρέμα σε άγνωστο μέχρι τώρα σημείο.

    Σύμφωνα με την Τροχαία Ιεράπετρας, αμέσως μόλις σταματήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή, θα γίνει προσπάθεια ανεύρεσης του οχήματος καθώς και μία πρώτη εκτίμηση για περεταίρω ζημιές σε σπίτια, εγκαταστάσεις και στο οδικό δίκτυο.

    Από την αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου γνωστοποιείται στους οδηγούς του βόρειου οδικού άξονα , από Σεληνάρι έως και Σητεία, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τον κίνδυνο κατολισθήσεων, καθώς και στο νότιο οδικό άξονα, από Ιεράπετρα προς Σητεία, όπου εμφανίζονται πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και κίνδυνος κατολίσθησης στην περιοχή Αγία Φωτιά.

    Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

    Σοβαρότατα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι πολύ θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι η ένταση των οποίων τοπικά φτάνει τα 9 και 10 μποφόρ. Έτσι από το πρωί έχει εκδοθεί γενικό απαγορευτικό από τα κεντρικά λιμεναρχεία του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, με αποτέλεσμα τα πλοία να είναι δεμένα στα λιμάνια και να μην εκτελείται κανένα δρομολόγια από και προς τα νησία του Αιγαίου και την Κρήτη. Η ίδια κατάσταση ισχύει και για τα άλλα λιμάνια της χώρας, όπου επίσης απαγορεύτηκε ο απόπλους, καθώς θυελλώδεις άνεμοι επικρατούν σε όλα σχεδόν τα πελάγη. Εν τω μεταξύ, αναμένεται να εκτιμηθούν εκ νέου τα δεδομένα των καιρικών συνθηκών, προκειμένου να ληφθεί απόφαση και να ανακοινωθεί το αν και πότε θα αρθεί το απαγορευτικό.Μέχρι στιγμής πάντως εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια από την Ραφήνα στο Μαρμάρι και με πλοία κλειστού τύπου από τον Πειραιά έως τον Πόρο.

    Παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το επιβατηγό - οχηματαγωγό "Σαμοθράκη", που ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει χθες το βράδυ για Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ.

    Ταλαιπωρία εξακολουθούν να υφίστανται οι 127 επιβάτες του επιβατικού οχηματαγωγού "Πρέβελη" που απέπλευσε χθες το βράδυ από τον Πειραιά και λόγω των ισχυρών ανέμων δεν προσέγγισε στα νησιά Πάρο, Νάξο , Ιο και Σαντορίνη. Το πλοίο έχει καταπλεύσει στον όρμο Κολόμπο της Σαντορίνης, ενώ οι 127 επιβάτες παραμένουν επί του πλοίου.

    Το Αρχηγείο του Λιμενικού εφιστά την προσοχή όλων των πλοίαρχων των πλοίων που βρίσκονται στα πελάγη και τους προτρέπει να καταπλέουν στο πλησιέστερο αγκυροβόλιο.Τα χαρακτηριστικά του καιρού

    Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεων έως και 9 μποφόρ, με ριπές στα ανατολικά και νότια μέχρι και 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση: στην Αττική 12 με 21 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη 8 με 14 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Δυτική Ελλάδα αναμένεται σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες, με πιθανότητα εμφάνισης του φαινομένου και στη βορειοανατολική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

    Για την Κυριακή προβλέπεται σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων, με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις χαμηλές θερμοκρασίες. Στην Αττική δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές. Επικαλούμενη το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για να παρέμβουν άμεσα, εάν αυτό απαιτηθεί. Ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη του καιρού των επομένων ημερών, θα δίνονται στα τακτικά δελτία της Ε.Μ.Υ.

    Είδηση: 15854

    [07] Ένταση στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο κοντά στην πόλη Μιρ Άλι, στην ημιαυτόνομη περιοχή των φυλών στο Βόρειο Ουαζιριστάν, από επίθεση που πιστεύεται ότι εξαπέλυσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν. Η επίθεση σημειώθηκε μόλις δύο ημέρες μετά την επίδοση διαμαρτυρίας από μέρους του Ισλαμαμπάντ στην Αμερικανίδα πρέσβειρα Αν Πάτερσον για τις επιθέσεις στο έδαφος της χώρας.

    "Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δύο πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από το τηλεκατευθυνόμενο έπληξαν ένα σπίτι και τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν", δήλωσε στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή. Άλλος αξιωματούχος είπε ότι εκτοξεύθηκαν τρεις πύραυλοι.

    Αρκετά χωριά γύρω από την Μιρ Άλι έχουν γίνει στόχος τουλάχιστον 20 επιθέσεων από μέρους των ΗΠΑ τους τελευταίους τρεις μήνες στην περιοχή, όπου έχουν εντοπιστεί στελέχη των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα.

    Η κυβέρνηση και ο στρατός του Πακιστάν επισήμως εξανίστανται υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής του ακεραιότητας, υποσκάπτουν τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί λαϊκή υποστήριξη στον πόλεμο εναντίον του εξτρεμισμού και θέτουν τη συμμαχία με τις ΗΠΑ "εν αμφιβόλω".

    Η επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη -και προκάλεσε την διπλωματική διαμαρτυρία- έγινε πολύ βαθύτερα στο έδαφος του Πακιστάν, στην περιοχή Μπάνου, πολύ μακριά από τις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών που γειτνιάζουν με το Αφγανιστάν, όπου είχαν γίνει στην πλειοψηφία τους οι προηγούμενες επιδρομές.

    Μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στην Μπάνου ήταν ένας Άραβας ονόματι Αμπντουλάχ Αζάμ αλ Σάουντι, "γνωστό στέλεχος" της αλ Κάιντα, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν--ωστόσο δεν υπήρξε επιβεβαίωση από κάποια επίσημη πηγή.

    Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε σημειωθεί και πάλι κρίση στις διμερείς σχέσεις μετά την επιδρομή αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Πακιστάν-έκτοτε δεν έχουν αναφερθεί άλλες εισβολές.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο στρατός του Πακιστάν την Παρασκευή διεξήγαγε άσκηση για την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών με αντιαεροπορικά πυροβόλα και πυραύλους εδάφους-αέρος μικρού βεληνεκούς, σύμφωνα με ανακοινωθέν του γενικού επιτελείου στρατού στο Ισλαμαμπάντ.

    Ενώ ο πρωθυπουργός Γιούσεφ Ράζα Γκιλάνι δήλωσε την Πέμπτη ότι "τέτοιες επιθέσεις δε θα γίνουν ανεκτές", μιλώντας στη βουλή, καταδικάζοντας την αμερικανική επίθεση στην Μπάνου.

    Δημοσιεύματα σε αμερικανικές εφημερίδες πάντως θέλουν το στρατό του Ισλαμαμπάντ να έχει συμφωνήσει μυστικά με το Πεντάγωνο για τη συνέχιση των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 15852

    [08] Προειδοποίηση από τους πειρατές

    Οι Σομαλοί πειρατές που έχουν καταλάβει το σαουδαραβικό σούπερ τάνκερ Sirius Star θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον τους, δήλωσε το Σάββατο μέλος της ομάδας των πειρατών στην παραλιακή πόλη Χαραντερέ. "Ελπίζω ότι ο πλοιοκτήτης είναι αρκετά συνετός ώστε να μην επιτρέψει την προσφυγή σε στρατιωτική επιχείρηση, διότι αυτό θα αποτελούσε καταστροφή για ολόκληρο τον κόσμο. Βρισκόμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε το σούπερ τάνκερ, εάν δεχθούμε επίθεση", δήλωσε ο Αμπντιγιαρέ Μοάλιμ, ο οποίος παρουσιάσθηκε ως μέλος της ομάδας των πειρατών που στρατολογεί ενόπλους για να αναλάβουν την προστασία της ζώνης, την στιγμή που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Sirius Star, που έχει προθεσμία δέκα ημερών για να βρει τα 25 εκατομμύρια δολάρια που οι πειρατές ζητούν ως λύτρα. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ένοπλοι ενίσχυσαν τη δύναμη των 100 περίπου πειρατών που βρίσκονται επί του πλοίου.

    Είδηση: 15850

    [09] Δημοσκοπήσεις: Μπροστά το ΠΑΣΟΚ

    Πάνω από τις τρεις μονάδες καταγράφεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο. Την ίδια ώρα σταθερό είναι το προβάδισμα του Κώστα Καραμανλή έναντι του Γιώργου Παπανδρέου στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με το ΠΑΣΟΚ να περνά μπροστά στην παράσταση νίκης.

    Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφουν δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις.

    Στην έρευνα της VPRC για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 37%, η ΝΔ 32,5%, το ΚΚΕ 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, ο ΛΑΟΣ 4% και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4,5%

    Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία , ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 32% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 30%,ενώ το 35% απαντά κανένας.

    Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,2% και το ΠΑΣΟΚ 37,2%.

    Μπροστά είναι το ΠΑΣΟΚ και στη δημοσκόπηση της FOCUS για τη Real news. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 28,7%, η ΝΔ 25%, το ΚΚΕ 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,1% και ο ΛΑΟΣ 3,5%

    Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί σταθερό προβάδισμα με 37,3%, έναντι του 27,1% του Γιώργου Παπανδρέου , με το 33,6% να απαντά κανένας από τους δυο.

    Στην παράσταση νίκης, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 44,5% και η ΝΔ 31%.

    Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για δύσκολη χρονική συγκυρία για την ΝΔ. Το προβάδισμα , λένε, δεν έχει στοιχεία παγιοποίησης, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί.

    "Η πολιτική είναι μαραθώνιος. Το χθες δεν είναι ίδιο με το σήμερα και το αύριο θα είναι διαφορετικό. Το κλίμα θα ανατραπεί. Η Ν.Δ. στις εκλογές, όταν αυτές θα γίνουν, θα είναι μπροστά. Βεβαίως, έχουμε πάρα πολλή δουλειά. Δεν εφησυχάζουμε. Οι εκλογές θα κριθούν στην οικονομία. Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει σήμερα είναι να δουλέψουμε όσο γίνεται πιο σωστά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση", τονίζει ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

    "Όσοι τρομάζουν με τη βεβαιότητα ότι ο Καραμανλής θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τη βεβαιότητα αυτή" αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς στον Ελεύθερο "Τύπο Της Κυριακής".

    Στην Χαριλάου Τρικούπη πάντως δηλώνουν αισιόδοξοι και κρατούν χαμηλούς τόνους.

    Και οι δύο δημοσκοπήσεις ολοκληρώθηκαν στο μέσον της εβδομάδας

    Σχετικά με τα αποτέλεσματα των δημοσκοπήσεων υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. :

    "Η διαφορά υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα αυξάνεται και θα συνεχίζει να αυξάνεται. Εμείς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., ωστόσο, πρέπει να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας με την ολοκλήρωση του προγράμματός μας με τις μεγάλες αλλαγές στους τομείς του κράτους και της οικονομίας και την εμπέδωση της ανάγκης των αλλαγών αυτών στη γνώμη των πολιτών", επισημαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Είδηση: 15859


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 November 2008 - 17:55:38 UTC