Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτες συναντήσεις Καραμανλή
  • [02] Το μεσημέρι το αντίο στον Αλέξη
  • [03] Απεργίες και στάσεις σε ένδειξη πένθους
  • [04] Κεμπέκ: Κυβέρνηση πλειοψηφίας για τους Φιλελεύθερους
  • [05] Απεργούν ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

    [01] Έκτακτες συναντήσεις Καραμανλή

    Είναι δύσκολες μέρες, ανέφερε υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Είναι μέρες ευθύνης για όλους, απάντησε ο Κώστας Καραμανλής, στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν αρχίσει η κατ' ιδίαν έκτακτη συνάντησή τους, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Παπούλια αναφορικά με τις εξελίξεις που ακολούθησαν μετά το χαμό του 15χρονου μαθητή. "Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες, μετά τον άδικο χαμό του νεαρού μαθητή. Διαβεβαίωσα τον Πρόεδρο ότι καμία επιείκεια δεν θα ανεχτούμε στην απόδοση των ευθυνών. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το τραγικό συμβάν ως άλλοθι για πράξεις ωμής βίας. Για πράξεις που στρέφονται κατά αθώων πολιτών, κατά των περιουσιών τους, κατά ολόκληρης της κοινωνίας, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας. Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες ο πολιτικός κόσμος οφείλει ομόφωνα και απερίφραστα να καταδικάσει τους εκφραστές της καταστροφής και να τους απομονώσει. Αυτό επιβάλλει το δημοκρατικό καθήκον όλων μας. Αυτό απαιτούν οι πολίτες. Αυτό επιτάσσει το εθνικό μας χρέος" δήλωσε ο κ. Καραμανλής μετά το πέρας της συνάντησης. "Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κρίση, έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού" δήλωσε μετά τη συνάντησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος συνεχίζει τις διαδοχικές επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ζητήσει να καταδικάσουν τα έκτροπα και να συμφωνήσουν στην ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος και της προστασίας της δημόσιας τάξης. Στις 16: 00, ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα. Σημειώνεται ότι στις 12:00 συνεδριάζει εκ νέου η Κυβερνητική Επιτροπή.

    " Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κρίση"

    Η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση, που να μπορεί να προστατεύσει τον πολίτη, τα δικαιώματά του και την ασφάλειά του, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι "είπα στον κ. Καραμανλή ότι οι πολίτες βιώνουν μια πολλαπλή κρίση, κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση θεσμών, κρίση αξιών και αδυνατεί η κυβέρνηση να την αντιμετωπίσει".

    Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, και τώρα και αύριο ως κυβέρνηση, εγγυόμαστε ένα κράτος δικαίου, που θα προστατεύει τα δικαιώματα του ελληνικού λαού.

    Όλοι συμμερίζονται, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την αγανάκτηση και την οργή της νέας γενιάς της χώρας για το θάνατο του Αλέξανδρου και πρόσθεσε ότι αυτή η οργή δεν ταυτίζεται με τις εικόνες αγριότητας, τις οποίες και καταδικάζουμε. Καλούμε, συνέχισε, σε κοινή εκστρατεία ενάντια στη βία, για μια κοινωνία ανθρώπινη. Σε κάθε δημοκρατία, κατέληξε, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τη λύση θα δώσει ο λαός.

    'Το χάος που επικρατεί και η πολύπλευρη κρίση είναι αποτέλεσμα των επιλογών και των πολιτικών της κυβέρνησης η οποία έχει πλέον καταστεί επικίνδυνη για τη χώρα'' δήλωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα και τους Έλληνες και τη λύση ενάντια στη βία, πρέπει να δώσει δημοκρατικά ο λαός, για μία ανθρώπινη κοινωνία, τόνισε ο ίδιος.

    Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη ΓΓ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί στις 14:30 με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνο και στις 15:15 με τον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

    Σημειώνεται ότι στις 12:00 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου.

    Είδηση: 16461

    [02] Το μεσημέρι το αντίο στον Αλέξη

    Νέες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια μαθητών θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια ενόψει της κηδείας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 37χρονου ειδικού φρουρού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα Εξάρχεια. Η κηδεία του άτυχου παιδιού θα γίνει στις 3.30 το μεσημέρι ενώ έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η αστυνομία γύρω από το νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης. Εντός της ημέρας αναμένεται εξάλλου το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν το 15χρονο παιδί δέχτηκε ευθεία βολή στο στήθος. Στις 12.30μ.μ. μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στα Προπύλαια ενώ δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στην Καμάρα, από αντεξουσιαστές. Σε συγκέντρωση και πορεία καλούν μισή ώρα αργότερα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, οι φοιτητικοί σύλλογοι, μαζί με μαθητές και φορείς της πόλης. Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση των φοιτητών, στις 12, στην πλατεία Χημείου.

    Κλειστά είναι σήμερα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χωρά με απόφαση του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη. Κλειστά είναι και τα δημοτικά σχολεία λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Παρόμοιε απόφαση έχει λάβει η ΟΙΕΛΕ. Κλειστά παραμένουν και τα ΑΕΙ, ενώ από σήμερα θα αρχίσουν σε πολλές σχολές νέες γενικές συνελεύσεις φοιτητών για να λάβουν αποφάσεις για καταλήψεις.

    Η Αθήνα σήμερα θυμίζει κατεστραμμένη πόλη και από το πρωί έχει αρχίσει το καθάρισμα των δρόμων, αλλά ακόμα παραμένει κλειστή η Πατησίων από την Ιουλιανού έως τα Χαυτεία, όπου κινούνται μόνο κάποια μέσα μαζικής μεταφοράς. Κλειστό για τα οχήματα είναι αυτή την ώρα τμήμα της λεωφόρου Δεκελείας στη Ν. Φιλαδέλφεια, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση μαθητών, οι οποίοι εντός ολίγου θα πραγματοποιήσουν πορεία. Ομάδες κουκουλοφόρων παραμένουν «οχυρωμένοι» στο Πολυτεχνείο.

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κήττας, διαμαρτυρόμενος για την αδράνεια της Πολιτείας και των αστυνομικών δυνάμεων, σε ό,τι αφορά την προάσπιση του χώρου του Πανεπιστημίου.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με δηλώσεις του στη ΝΕΤ ζήτησε από τους πολίτες να μην κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης εάν δεν είναι απαραίτητο, ενώ ζήτησε να αποζημιωθούν άμεσα οι πολίτες που έχουν καταστραφεί οι περιουσίες τους.

    Ενενήντα έξι άτομα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σήμερα Τρίτη στον εισαγγελέα για τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται τόσο για φθορές και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, όσο και για λεηλασίες καταστημάτων, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Συνολικά προσήχθησαν και εξετάσθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια 176 άτομα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες, οι οποίες εξαπλώθηκαν σε πολλά διαφορετικά σημεία και άρχισαν να καταστρέφουν κτίρια, αυτοκίνητα και καταστήματα και να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα, μάρμαρα, αλλά και με βαλλίστρες, ξίφη, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα , που άρπαξαν από οπλοπωλείο στην Ομόνοια, που λεηλάτησαν.

    Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί. Ο απολογισμός των καταστροφών δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά σύμφωνα με τους αστυνομικούς "δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στο κέντρο της πρωτεύουσας".Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν συνολικά στην Κοζάνη και την Καστοριά κατηγορούμενα για συμμετοχή σε επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στις δύο αυτές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Το κέντρο της Κοζάνης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους αγνώστους, οι οποίοι νωρίτερα επιδόθηκαν σε καταστροφές εμπορικών καταστημάτων και τραπεζών.

    Συνολικά οι αστυνομικές δυνάμεις της Κοζάνης προχώρησαν σε 15 συλλήψεις. Στην Καστοριά όπου έγινε μία σύλληψη, σημειώθηκαν ζημιές σε περιπολικά οχήματα της Αστυνομίας.

    Δέκα άτομα, φοιτητές και μαθητές στην πλειοψηφία τους, συνελήφθησαν χες το βράδυ στη Ρόδο στη διάρκεια επεισοδίων που προκάλεσε ομάδα διαδηλωτών στο κέντρο της πόλης. Στα επεισόδια αυτά που σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυκτα οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε 30 κάδους απορριμμάτων, κατέστρεψαν δεκάδες κολώνες δημοτικού φωτισμού, έβαλαν φωτιά σε κτίριο του δικαστηρίου, προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια τραπεζών κ.α. Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Ρόδου.

    Εξάλλου σύμφωνα μ' έναν πρώτο απολογισμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον εβδομήντα εμπορικά καταστήματα, έξι υποκαταστήματα τραπεζών, ένα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ένα εκδοτήριο του ΟΑΣΘ και πέντε αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται. Ανάλογες εικόνες και σε Χανιά, Ρέθυμνο, Κέρκυρα, Λάρισα και άλλες πόλεις. Στο μεταξύ κλειστή θα είναι σήμερα, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, η νομαρχία Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση του νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του 15χρονου μαθητή.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 16466

    [03] Απεργίες και στάσεις σε ένδειξη πένθους

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Από το νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου, στη Νέα Σμύρνη, κηδεύεται σήμερα στις 15.30, ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος, ενώ σήμερα αναμένεται και η βαλλιστική εξέταση που θα δείξει εαν ο θάνατός του προήλθε από ευθεία βολή. Σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του Αλέξη, κλειστά είναι σήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια σε όλη τη χώρα, με απόφαση του υπουργού Παιδείας. Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα είναι ανοιχτά, όμως η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα και έτσι οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνούν με τα σχολεία για το ποια μαθήματα θα πραγματοποιηθούν. Στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στα Προπύλαια, και του ΚΚΕ στην Ομόνοια. Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ για την προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου πανελλαδική απεργία. Μέχρι στιγμής αυτό που είναι γνωστό δια του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλου είναι πως η απεργία θα γίνει, όμως λόγω των γεγονότων δεν θα διεξαχθεί πορεία, παρά μόνο συγκέντρωση, στις 11:00 στη Βουλή, κάτι με το οποίο συντάσσεται και η ΔΑΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζει τη θέση του και επιμένει σε συγκέντρωση στις 10:00 στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει συγκέντρωση επίσης στις 10:00 στην Ομόνοια και πορεία προς στη Βουλή.

    Επίσης αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες για την Τρίτη εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου.

    Με απόφαση της Υπερνομάρχου Αθηνών-Πειραιώς κλειστές θα παραμείνουν την Τρίτη οι υπηρεσίες της Υπερνομαρχίας από τις 12:00 έως τις 14:00 και τα τέσσερα ΚΕΠ (Συντάγματος, Κερατσινίου, Κηφισιάς και Πειραιά) που υπάγονται σε αυτήν ενώ κλειστές θα παραμείνουν από τις 11:00 έως τις 14.30 και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών.

    Επίσης, με απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, η Νομαρχία θα παραμείνει σήμερα κλειστή, 11.00-15.00, σε ένδειξη πένθους.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8Σχετικά άρθρα: Επεισόδια και καταστροφές σε Αθήνα, Θεσ/νίκη κι άλλες πόλειςΟργή και πορείες μαθητών για το χαμό του 15χρονου

    Είδηση: 16460

    [04] Κεμπέκ: Κυβέρνηση πλειοψηφίας για τους Φιλελεύθερους

    Κυβέρνηση πλειοψηφίας σχηματίζει ο αρχηγός του Φιλελεύθερου Κόμματος Ζαν Σαρέ στην επαρχία του Κεμπέκ με 66 έδρες, ενώ το Αυτονομιστικό Κόμμα του Κεμπέκ "Παρτί Κεμπεκουά" έλαβε 51 έδρες, η "Δημοκρατική Δράση" 7 έδρες και η "Αλληλεγγύη του Κεμπέκ" 1 έδρα, μετά τις χθεσινές εκλογές. Ο Ζαν Σαρέ επανεκλέγεται για τρίτη φορά πρωθυπουργός στο Κεμπέκ, σπάνιο φαινόμενο για την πολιτική σκηνή της επαρχίας, ενώ ο αρχηγός της "Δημοκρατικής Δράσης" Μαριό Ντυμόντ παραιτήθηκε απο το πόστο του, αφού το κόμμα του έχασε το στάτους του επίσημου κόμματος στην Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ.

    "Αυτούς του καιρούς της οικονομικής αστάθειας οι κάτοικοι του Κεμπέκ αναγνώρισαν την ανάγκη για μια σταθερή κυβέρνηση και ενίσχυσαν την ομάδα μας επιλέγοντας κυβέρνηση πελιοψηφίας", είπε μετα τη νίκη του ο Ζάν Σαρέ προσθέτοντας: "Αγαπητοί φίλοι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας και θα είμαι ηγέτης για όλους τους πολίτες".

    Το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν να λάβει ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, ούτως ώστε να αντιμετωπίσει σθεναρά την οικονομική κρίση. Το χάος στο Κοινοβούλιο της Οτάβα με την αντιπολίτευση να προετοιμάζεται να ανατρέψει την κυβέρνηση των Συντηρητικών φαίνεται πως λειτούργησε υπέρ του Ζαν Σαρέ.

    Ο Ζαν Σαρέ πρωτολέχθηκε πρωθυπουργός του Κεμπέκ το 2003 κερδίζοντας κυβέρνηση πλειοψηφίας με 76 έδρες. Το 2007, η άνοδος του Μαριό Ντυμόντ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 41 έδρες, έδωσε στο Ζάν Σαρέ κυβέρνηση μειοψηφίας με 48 έδρες.

    Στο μεταξύ, η ηγέτης του "Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ" Πολίν Μαρουά κατόρθωσε να επανακτήσει το στάτους του επίσημου κόμματος για το Παρτί Κεμπεκουά, οδηγώντας το κόμμα της στα καλύτερα αποτελέσματα από το 1998.

    Σημειώνεται ότι στην περιοχή Λοριέ Ντοριόν στο Μόντρελ, που περιλαμβάνει το ελληνοκρατούμενο Πάρκ Εξτένσιον, επανεκλέγηκε για δεύτερη φορά βουλευτής με το κυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος Τζέρι Σκλαβούνος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 16467

    [05] Απεργούν ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχουν προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αίτημα την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και της ακρίβειας, των φόρων, της ανεργίας και της περικοπής των κοινωνικών παροχών όμως λόγω των τελευταίων τραγικών γεγονότων υπάρχει διχογνωμία ως προς το αν θα διεξαχθεί και πορεία.. Έτσι μέχρι αυτήν την ώρα η ΓΣΕΕ δια του προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου αποφάσισε μόνο συγκέντρωση, χωρίς πορεία, στις 11 η ώρα στη Βουλή. Με αυτό συντάσσεται και η ΔΑΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζει τη θέση του και επιμένει σε συγκέντρωση στις 10 η ώρα στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή ενώ το ΠΑΜΕ συγκέντρωση επίσης στις 10 στην Ομόνοια και πορεία προς στη Βουλή.

    Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στο μετρό, στα τρόλεϊ, στα λεωφορεία και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ενώ το τραμ θα ακινητοποιηθεί 5 με 7 το πρωί και 12 με 2 μετά τα μεσάνυχτα. Αναστάτωση θα υπάρχει και στα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού, λόγω των 2ωρων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν πρωί, μεσημέρι και βράδυ οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων. Η AEGEAN ακυρώνει όλα της τα δρομολόγια, ενώ η Ολυμπιακή ανακοίνωσε ότι ακυρώνει 190 δρομολόγια.

    Είδηση: 16468


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 December 2008 - 9:54:18 UTC