Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κ.Ο. της ΝΔ ο Καραμανλής
  • [02] Διαδηλώνουν και σήμερα οι μαθητές
  • [03] Ραντεβού των αγροτών στα Τέμπη
  • [04] Εξιτήριο για τον Πρόεδρο Παπούλια
  • [05] Ιράκ: Kακοποίηση του συλληφθέντα δημοσιογράφου
  • [06] Ινδία: Νέα επιδημία της γρίπης των πτηνών
  • [07] Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 20χρονο Παλαιστίνιο
  • [08] Ινδία: πιέσεις στο Πακιστάν
  • [09] Προετοιμάζεται ο Μ. Ομπάμα
  • [10] ΟΗΕ: Συνεδρίαση για τα πυρηνικά του Ιράν

    [01] Στην Κ.Ο. της ΝΔ ο Καραμανλής

    Πολιτική

    Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται το απόγευμα η κόντρα των πολιτικών αρχηγών για τη Μονή Βατοπαιδίου, ενώ στην υπόθεση αναμένεται να αναφερθεί και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που μιλάει αυτήν την ώρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδριάζει από τις 11στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Αν και το κυρίως θέμα της ομιλίας του αφορά την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, θα αναφερθεί λεπτομερώς σε όλα τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν τη χώρα. Ο Κώστας Καραμανλής θα ανακοινώσει κινήσεις και πρωτοβουλίες προσπαθώντας να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα. Η ομιλία του σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτελέσει βαρόμετρο των προθέσεων του, μετά και την έκδοση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση με το Βατοπαίδι.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 16761

    [02] Διαδηλώνουν και σήμερα οι μαθητές

    Αποκλεισμούς δρόμων προγραμματίζουν και σήμερα μαθητές και φοιτητές, για το θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις σε πολλά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Στο μεταξύ την αποφυλάκιση των δύο ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για το φόνο του 15χρονου μαθητή, ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας, ενώ οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του θύματος ζητούν αυτοψία και βλητική εξέταση στο σημείο που σκοτώθηκε. Εξάλλου προφυλακιστέοι κριθήκαν, μετά την απολογία τους στο ανακριτή, τέσσερις νεαροί που είχαν συλληφθέν στις ταραχές της περασμένης εβδομάδας. Άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότωφ, λίγο πριν τις δύο τη νύχτα, σε τρία υποκαταστήματα τραπεζών στην οδό Ηλιουπόλεως.

    Οι υπεύθυνοι για πράξεις βίας θα υποστούν τις συνέπειες, τονίζει η Κυβέρνηση. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε πως η αμυντική στάση της αστυνομίας, κατά τις βίαιες διαδηλώσεις και τους βανδαλισμούς της περασμένης εβδομάδας, ήταν κυβερνητική επιλογή, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Επιβεβαίωσε εξάλλου, πως οι δύο ειδικοί φρουροί παρέβησαν τις εντολές που είχαν λάβει, πριν το μοιραίο συμβάν, να απεμπλακούν από το επεισόδιο.

    Μιλώντας επίσης στο Mega, ο Ανδρέας Λοβέρδος καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στην Κυβέρνηση και στην αστυνομία, ενώ ο Νίκος Βούτσης, από τον Συνασπισμό, έκανε λόγο για ρήγμα μεταξύ της νεολαίας και των δυνάμεων καταστολής.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισε τη θέση του από τους βανδαλισμούς και δεν προέτρεψε τους μαθητές σε καταλήψεις, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Αλέξης Τσίπρας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 16765

    [03] Ραντεβού των αγροτών στα Τέμπη

    Ειδήσεις

    Ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στα Τέμπη δίνουν σήμερα Τρίτη τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών της Λάρισας με εκπροσώπους αντίστοιχων συντονιστικών επιτροπών από άλλες περιοχές της χώρας, με σκοπό τον συντονισμό του αγώνα των αγροτών. Χθες το απόγευμα οι αγρότες που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους την Εθνική Οδό στο ύψος του κόμβου της Γυρτώνης, ενώ σήμερα ενδέχεται να υπάρξει αποκλεισμός στα Τέμπη. Εξάλλου στις 11:00 συνεδριάζουν οι δύο επιτροπές αγροτών στις Σέρρες για να αποφασίσουν πότε και για πόσο θα κλείσουν τους δρόμους. Συγκεκριμένα, τα μπλόκα θα γίνουν στο δρόμο Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο Πετριτσίου και στην Εγαντία οδό, στον κόμβο Στρυμόνα. Στις κινητοποιήσεις μετέχουν συνολικά, περίπου 700 τρακτέρ και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις τους.

    Είδηση: 16770

    [04] Εξιτήριο για τον Πρόεδρο Παπούλια

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Εξιτήριο πήρε από το Αττικό Νοσοκομείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Απουλίας, ο οποίος χθες υποβλήθηκε σε επέμβαση εμφύτευσης βηματοδότη. Κατά την έξοδο του από το νοσοκομείο, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τους γιατρούς και το προσωπικό και γελώντας είπε χαρακτηριστικά: "αν αυτό έχει κάποιο ενδιαφέρον, αύριο επιστρέφω στη δουλειά μου".

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 16768

    [05] Ιράκ: Kακοποίηση του συλληφθέντα δημοσιογράφου

    Στην πράσινη ζώνη της Βαγδάτης κρατείται ο Ιρακινός δημοσιογράφος Μουντάζερ αλ-Ζαΐντι που πέταξε τα παπούτσια του στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με τον αδερφό του Ντουρχάμ, 32 ετών, ο δημοσιογράφος έχει ένα χέρι και τα πλευρά σπασμένα και φέρει τραύματα στο μάτι και το πόδι. "Εχει ένα χέρι και πλευρά σπασμένα και υποφέρει από τραύματα στο μάτι και στο πόδι.

    Είδηση: 16769

    [06] Ινδία: Νέα επιδημία της γρίπης των πτηνών

    Ειδήσεις

    Μια νέα επιδημία της γρίπης των πτηνών, μετά το θάνατο 5.000 πουλερικών μέσα σε μια εβδομάδα ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη οι υγειονομικές αρχές του ινδικού κρατιδίου της Δυτικής Βεγγάλης Τα δείγματα αίματος επιβεβαίωσαν πως τα πουλερικά είχαν μολυνθεί με τον ιό Η5Ν1, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Τα πουλερικά βρέθηκαν νεκρά σε χωριό της περιοχής Μάλντα, 200 χιλιόμετρα από την Καλκούτα, πρωτεύουσα του κρατιδίου. Τον περασμένο Ιανουάριο περίπου πέντε εκατομμύρια πουλερικά θανατώθηκαν εξαιτίας της νόσου. Στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, με 80 εκατομμύρια κατοίκους, δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους. "Όμως ο κίνδυνος νέων επιδημιών στην Ινδία παραμένει μεγάλος και οι αρχές πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση", έχει επισημάνει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO). Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από το στέλεχος του ιού που πλήττει τους ανθρώπους έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2003 περίπου 250 άνθρωποι, κυρίως στη νοτιοανατολική Ασία.

    Είδηση: 16767

    [07] Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 20χρονο Παλαιστίνιο

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Ισραηλινοί στρατιώτες με πολιτικά πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 20χρονο Παλαιστίνιο, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη, σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, όπως έγινε γνωστό από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Οι στρατιώτες είχαν στήσει ενέδρα στον Τζιχάντ Ναουάντα, που ήταν μέλος της στρατιωτικής πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ, και τον σκότωσαν αμέσως μόλις βγήκε από ένα ίντερνετ καφέ στο χωριό Γιαμούν. Άλλοι στρατιώτες, που περίμεναν έξω από το χωριό για να διασφαλίσουν την αποχώρηση της μυστικής μονάδας, έκαναν κατόπιν επιδρομή στο χωριό και ανέκριναν πολλούς Παλαιστίνιους στο ίντερνετ καφέ.

    Είδηση: 16766

    [08] Ινδία: πιέσεις στο Πακιστάν

    Aμείωτες συνεχίζονται οι πιέσεις της Ινδίας, προς το Πακιστάν, μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Βομβάη. Στόχος των πιέσεων είναι η εξάλειψη των ισλαμιστικών οργανώσεων που δρουν στο έδαφος του Πακιστάν. Όπως τόνισε ο Ινδός υπουργός Άμυνας Α.Κ.Αντονι: "Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε την ασφάλεια του λαού μας. Δεν ξέρω πως θα ενεργήσουμε, αλλά αν το Πακιστάν δεν φανεί ειλικρινές σε ό,τι λέει τα πράγματα δεν θα είναι όπως συνήθως, δεν θα είναι ομαλά".

    Είδηση: 16764

    [09] Προετοιμάζεται ο Μ. Ομπάμα

    Κόσμος -

    Αμερική-ΗΠΑ

    Με εντατικούς ρυθμούς εργάζεται το επιτελείο του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναλάβει ακόμα τυπικά τα καθήκοντά του. Σήμερα Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του οικονομικού επιτελείου, στο οποίο συμμετέχουν εκτός του κ. Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Ομπάμα, Τίμοθι Γκάιτνερ, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Λόρενς Σάμερς και ο διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού Πίτερ Όρζαγκ. Ήδη ο κ. Ομπάμα έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης με στόχο τη δημιουργία 2,5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας.

    Τη Δευτέρα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, σχολιάζοντας το πότε θα βγει η χώρα από την κρίση, απάντησε πως: "Προσπαθώ να είμαι ειλικρινής με τους Αμερικανούς. Δεν διαθέτω κρυστάλλινη σφαίρα. Δικό μου καθήκον είναι να λάβω τις σωστές και έξυπνες αποφάσεις που θα βοηθήσουν την οικονομική ανάπτυξη. Πιστεύω ότι οι καινοτομίες και η τεχνολογία θα επιτρέψουν να οδηγήσουμε την οικονομία μας στο μέλλον".

    Ο πρώην υποψήφιος των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία Τζον Κέρι ορίσθηκε σήμερα πρόεδρος της παντοδύναμης επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Ο ηλικίας 65 ετών Κέρι αντικαθιστά τον Τζον Μπάιντεν, αντιπρόεδρο του εκλεγμένου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, μετά την μεταβίβαση της κυβέρνησης στον νέο πρόεδρο στις 20 Ιανουαρίου.Ταυτόχρονα η Βουλή των Αντιπροσώπων του Ιλινόις ψήφισε υπέρ της έναρξης των ερευνών για την απαγγελία κατηγοριών κατά του δημοκρατικού κυβερνήτη της Πολιτείας Ροντ Μπλαγκόγεβιτς, ο οποίος κατηγορείται πως ήθελε να βγάλει σε πλειστηριασμό τη χηρεύουσα θέση του Γερουσιαστή του εκλεγμένου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Εάν από την έρευνα προκύψουν ικανά στοιχεία για την παραπομπή του κ. Μπλαγκόγεβιτς σε δίκη και καταδικασθεί, τότε θα εξαναγκασθεί σε παραίτηση.

    Είδηση: 16763

    [10] ΟΗΕ: Συνεδρίαση για τα πυρηνικά του Ιράν

    Ειδήσεις

    Σημαντική συνεδρίαση για το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, πραγματοποιείται σήμερα το πρωί, μεταξύ των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γερμανίας, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Στη συνεδρίαση θα πάρουν μέρος και αρκετές αραβικές χώρες, όπως η Ιορδανία, η Αίγυπτος και το Ιράκ, με εκπροσώπησή τους από τους υπουργούς Εξωτερικών κάθε χώρας. Πρόκειται για έκτακτη συνεδρίαση, που προέκυψε από την προσπάθεια "εκμετάλλευσης" της παρουσίας πολλών δυτικών κι αράβων ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ, που έφθασαν για να παραστούν στη σύνοδο του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή.

    Ήδη η Γερμανία προσανατολίζεται σε νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, στους τομείς των μεταφορών και των τραπεζικών συναλλαγών. Η στόχευση της σημερινής συνάντησης, όπως γράφει το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ, είναι η χάραξη κατευθύνσεων προς το νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ώστε να συνεχιστούν οι πιέσεις προς το Ιράν, με τελικό στόχο να συνεργαστεί η Τεχεράνη, στο θέμα της χρήσης πυρηνικής ενέργειας και του ελέγχου από τη διεθνή κοινότητα, ώστε να μην χρησιμοποιηθεί για πολεμικούς σκοπούς.

    Είδηση: 16762


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 December 2008 - 9:53:32 UTC